Datum  2017   Beskrivning                 
   

Top

   

--> Till första tur <--

     
2017-12-14   Sista träffen före Jul hade Kryddan på Restaurang Persilja. Ännu en torsdag och nu var det ju några veckor sedan vi träffades och några av oss hade ju vandrat runt på torsdagarna som yra höns då vi ju inte haft den där vanliga träffpunkten, så det kändes skönt att snacka runt och lösa världens alla problem över en kopp kaffe och en god räkmacka. Nu är det bara upploppet kvar fram till Jul och sen smäller det in ett nytt år och en ny hojsäsong ligger och väntar på oss.
2017-12-01   December är här och det har gått nån torsdag utan "klubbtorsdag". Märklig känsla att irra omkring som en yr höna utan nån fast punkt och inga Kryddor att slänga käft med o lösa världs problemen en torsdagskväll, ja ja
 
2017-11-18   Så var det klart. Kryddan har tömt och fördelat sitt bohag och vi sätter därmed punkt i avdelningen "egen lokal" och mötesplats. Beslutet togs ju vid årsmötet i våras och även om vi inte var eniga i åtgärden så togs beslutet för allas välmående ( dock inte mitt ) men så är det. Var och hur vi nu skall gå vidare i detta får tiden utvisa men vi har ju några uppslag och dom får vi testa, hur det sen blir längre fram i tiden är skrivit i stjärnorna, sammanhållningen får ju sig en prövning och det är upp till Kryddorna att hålla ihop det, för nu går det inte att sitta på läktaren o tycka.
 
2017-11-06   Måndag, solsken, 8 grader så vad vore bättre än att ta fram tvätthinken och göra hojen snygg o fin inför vintern. Sagt och gjort, blev väl kanske inte en så där noggrann rengöring men tillräcklig för att jag skall vara nöjd. Gjorde en omstuvning i garaget och baxade upp Månlandaren framför Z4-an och där blir plats till gräsklipparen o cykeln i vanlig ordning. Märkligt att denna hojen verkar så mycket kortare än Clementinen och den är framförallt smalare nedtill vilket gör att Z4 an kan komma någon dm längre fram vilket inte skadar. Återstår bara täcket, men det kommer när fukten efter tvätten drivits ut. Mätarställning från 21 augusti till 5 november 3599 km, duktigt gjort Larsson.


 

2017-11-05   Jodå han kallade igen, den där Patrik från soliga Sandby. En November Söndag som var någon grad över de 10, en blek sol som sakteliga gick in bakom mörka moln, precis som väderprognosen sagt. Vi skulle alltså få några timmar innan det vankades regn. Åksugna var vi ändå, Patrik, Ulf_B, Janne, Geoffrey, Staffan och jag. Diskuterades vart och ett Café var tvunget, så upp mot Sjöbo kom vi fram till och dom satte mig främst i vanlig ordning. Jag lyckades iallafall göra dom lite förundrade över vägvalet men så småningom kom vi fram till Sjöbo och i ett skönt höstväder. Gott kaffe på Möllans Café och smarrigheter därtill. Returen funderade vi nu på men när vi kom ut igen så såg himmeln inte rolig ut så vi bestämde R11 direkt mot Malmö. La oss på rulle och i strax efter Veberöd började det stänka lite mer. Vi skiljdes åt efterhand men när jag kom till Staffanstorp var det dags med den större strilen, ja jag märkte inte av det för det var varmt o gött inne i stället men man kände att fukten satt kvar i tyget. Inre ringvägen i Malmö och söndagsbilister som glömt allt om hur man kör bil med köer o små tillbud här o där och på detta regn, nä inge kul att sitta i kö på hoj. Kom iallafall hem snyggt o prydligt. Snabbkoll på hojen o inser att tvätt är ett måste innan vintertäcket nu till helgen, men dom har visst lovat sol någon dag till i veckan så .....


 

2017-10-30   En minst sagt blåsig helg har passerat och temperaturerna har inte varit mc vänliga, om man nu hade kunnat köra utan att blåsa av hojen. Men jag fick en låda godis från Wunderlich/Touringspecialisten som jag idag öppnat och monterat på månlandaren. Extra handtagsskydd, förstorad stödplatta, förlängning på framstänkan och en förlängning/extra skydd på bakstänkan i framkant. Så ja nu börjar det ta sig och då har jag väl fått fram all den utrustning som jag velat ha klar inför nästa säsong. Förutom att jag inte tänker ställa mig och putsa så är vi nu klara för vinterförvaring vilket kommer att ske samtidigt som Zed skall till besiktning om någon vecka och då kommer månlandaren att få trängas med Zed, gräsklipparen och cykeln i sin del i garaget, blir trångt men så har det ju varit i många år innan, så inget nytt precis.
 
2017-10-27   På gårdagens klubbträff undrade Patrik om det inte kunde köras en tur i dag fredag eftersom han var ledig och mycket åksugen. Fredagsvädret skulle ju hålla tätt och även om temperaturen precis bröt 10 graders strecket så var det åkbart om än blåsigt. Patrik, Staffan o Robban träffades 12,45 och utgick från "Casa Staffan" i Svedala med kurs Hallongården och lät Gps-en lotsa oss över kurviga vägar. Och annorlunda vägar fick vi och eftersom Robban frångick rutten EN gång, råkade vi även på 5 km grusväg, som tur var en torr och fast sådan men ändå minus i protokollet. Efter en massa vänster-höger så kom vi fram till Brodarp där Café Hallongården ligger. Det blåste svalt över pustan så det gällde att komma in i värmen. Det var endast Patrik som varit här tidigare så för Staffan o Robban var det en nyhet. Det luktade våfflor lång väg och vi var inte svårövertalade för dylika delikatesser med kaffe till. Skitsnack och sen lite proviantering i butiken och sen dags för returen via små goa vägar som så småningom ringlat sig fram till V Ingelstad där vi hade splitpoint. Blev en lagom 8 milsrunda och det här blev nog säsongsavslutningen, fast man vet ju aldrig ..


 

2017-10-26   Torsdag och lite svalt men jag hade fått tid hos Probike 9,30 för att initiera "Hill Hold" aka Start i backe funktionen. Richard på Probike hade löst uppdateringsproblematiken och dom tog hand om hojen direkt när jag kom och en 50 minuter senare var det klart. Onekligen kanonservice jag fått och jag har ju tidigare reviderat mina intryck och detta är bara positivt. Rullade iväg och tänkt äh fan vi tar en kort tur också provar vi funktionen ordentligt. Funkar ju hur d-ja bra som helst och jag är helnöjd och blev ännu nöjdare efter en inspirerande kort tur.
 
2017-10-17   Jodå....
Patrik skickade ut en önskan om en hösttur i det förväntade soliga vädret denna tisdag mitt i oktober. Två vardagslediga hängde gärna på så vi träffades på Gårdstånga tanken klockan 13. Efter införskaffat kaffebröd begav vi oss ut i ett Skåneland som nu snart skiftat färg helt och löven börjar samlas på vägbanan med allt spännande det medför. Ellinge, Trollehol, Trollenäs, Billinge, Röstånga, Forestad, Ljungbyhed och sen uppför backen och passerade ett höststängt Lotta innan vi sen dök ner till Klåveröds dammen. Ah kaffet var efterlängtat och doften o smaken  var underbar, kanelsnäckan till det satt som en smäck. Till och med solen lyckades bryta igenom, men den var så matt i diset så nån direkt extravärme gav det inte men det var ändå en 15-16 grader, inte illa. Hojsnack och problemlösning i all ära men vi fick börja tänka på en returslinga. Kom fram till vänster höger framåt så skulle vi nog komma till Sandby vi omvägar. Knutstorp, Torrlösa, Trolleholm, Bosarp, Stehag, Skarhult, Flyinge och bensträck o splitpoint. Sen vidare till Sandby där vi släppte Patrik och härifrån åkte vi hemåt i den nu alltmer tilltagande vinden.
Tack äventyrsgubbarna: Patrik, Staffan,


 

2017-10-16   Ha ha, ja dessa meteorologer. Först lovade man några indiansommardagar till helgen, av det blev åtminstone i Malmö intet. Jo temperaturen låg på en sköna 15-16 grader, men dimma och moln med lite duggregn förtog ju allt roligt. Sen lovade man måndag blir det fint (idag), nähä gått o trist, nu kanske det kan bli imorgon innan lågtrycken och regnen åter skall piska oss. Så, imorgon kanske det blir en kort sista tur innan parkering. I och för sig är hojen tvättad och klar för vintervila redan men jag kan ju åka ändå... , fortsättning följer
 
2017-10-08   Oktober söndag och kvicksilvret når precis 10 grader och en bitande nordanvind gör det hela inte varmare. Slängde ut en blänkare om en kort tur till något café och klockan 11 var vi 7 stycken ( Ingvar_S, Maria, Paul, Hans, Göran_E, Göran_S, Robban) som såg hugade ut för en tur. Café Centrum i Skurup blev satt som mål och vi rullade iväg via Mölleberga, Hyby, Häckeberga, Stenberget, Blentarp, Slimminge innan vi kom fram till det efterlängtade Kaffet. Vi hade hakat fast Geoffrey på vägen och vid en kort och kall bensträckare vid Häckeberga Slott hämtade vi upp Patrik oxå var vi 9 st. Solen lyste på oss genom lite vita tussar och det var väl tur för det var svalt men ack så gott att åka och ännu har inte lövfällningen startat så vägarna var mycket fina. Efter kaffet var det dags med returen och den la vi över Gärdslöv, Fogdebacken, Börringe, Fjälltofta. Bökeberg, Skabersjö o Malmö. En kort stopp innan 108-an blev splitpoint för några och vi andra fortsatte mot Malmö där vi delades efter hand. Tack alla. Blev detta årets sista gemensamma tur, ja troligen även om långtidsprognosen för kommande helg säger kanske kanske..
En lagom 12 mila tur men det var skönt att komma in i värmen hemma igen.


 

2017-10-06   Saxat från Patrik:
"Ja, blev en liten härlig tur i underbart fint höstväder med en gofika på Möllans café i Sjöbo. Ett litet regnmoln släppte lite vatten på oss i Sjöbo, men solen värmde gott ju närmare Sandby vi kom. Tack Robban för en trevlig tur"


 

2017-10-03   Först trädgården o klippa gräset, gällde ju att passa på då det inte regnade och solen lyste vackert. Efter lunch så tyckte jag att det var dags för en kort tur så jag sadlade upp och gled iväg. På vägen kom jag till att o tänka på om dom fått nytt resultat angående min HSC kontroll hos Probike så jag svängde inom. En av killarna gick ut och kollade och blev förvånad att jag inte hade funktionen då han hade en exakt lika maskin som är tillverkad ngn vecka tidigare i juni. Erbjöd sig att koppla in deras utrustning , och nej där finns inget. Jag hade ett reservdelsnummer på retrofit som han kollade och tydligtvis hade han den taggen hemma för han sa om Du har tid så provar vi att trycka i den, javisst självklart så jag väntade i omgivningarna och kollade även på gamla Clementinen som nu stod i hallen till ett fantasipris, ha ha det där får dom inte runt. Efter en timme så kom han tillbaka och sa att initieringsmenyn finns inte i datorn vilket förbryllade honom så vi fick bryta där så skulle han kolla med BMW vad som är fel och sen återkomma. Måste säga att han var extrem kunnig på hojen och en eloge till hanteringen så nu återstår att se svaret, går det inte så går det inte o då är där inte mer att göra, kan ju bero på en versionsförändring. Så jag tog och rullade iväg igen på min tänkta korta runda som verkligen gick i blåsandet tecken när man kom ut på "stäppen" men en del vänster höger ledde så småningom hem igen och jag hade åter det där fåniga leendet.
 
2017-09-30   Patrik hade kallat för körning idag men lagt starttid klockan 10 och det fanns ingen chans att hinna med. Janne flaggade för start 11 och kallade med att komma hem inom mig för upphämtning. 11 00 mullrade han in och vi bestämde Ålabodarna som mål genom att åka längs kusten. Soligt men ack så d-ja blåsigt var det. Väl passerat Lomma tryckte jag in kurviga vägar till Ålabodarna och vi fick lite roliga alternativ och kanske en okänd väg dök upp. Så småningom rullade vi in längs lilla kustvägen till hamnen i Ålabodarna och fy vad det blåste. Kiosken i hamnen var öppen och hör o häpna, kaffe och varma baguetter kunde man få, vilket vi självklart hoppade på. Hittade en lugn plats i lä och satt där och inmundigade en fantastisk varm nybakad macka. Sadlade sen upp igen och lät återigen gps-en välja kurviga vägar mot vår brytpunkt Trollenäs slott. Nu fick vi åter nya okörda vägar men även konstiga vägval som kanske inte var så smarta så man får nog ta funktionen med en nypa salt. I alla fall kom vi fram till Trollenäs slott och en vid det laget välbehövlig bensträckare då vi kämpat med den förbenade motvinden. Sista sträckan hem var det ren sidovind och en 10-12 m/s som friskade på rejält ute på "pustan". Inte konstigt att det blåser i Skåne då vi skövlat bort alla träd och speciellt allt som växer i närheten av vägarna. Gör om o gör rätt kolla bara ute på Tyska Landsbygden där man har vett att ta vara på det. Ja Ja, vi skiljdes vid Lund södra och jag tog gamla vägen hem. Tack Janne för gott initiativ.


 

2017-09-27   Idag saxar jag Patriks inlägg från FB.
"Blev en riktigt härlig tur med Robban, Ingvar och Staffan som tog täten och försökte navigera med GPS och köra samtidigt, lite svårt ibland, men fantastiska vägar, med gofika vid Bosarpssjön. Vi skildes åt vid Sösdala då Ingvar och Robban körde hemåt medan vi fortsatte på härliga vägar. Tack pågar för ett härligt träningspass på hojen"


 

2017-09-24   Söndagen hade lovats finväder men när vi startade från klubben 10,00 måste man nog kalla meteorologernas snack för rent ljug, ja det regnade inte men var grått o trist. Våra "spejare" sa dock att det skulle vara sol i Båstad vilket var vårt mål. Vi som laddade för färd var : Janne, Göran_E, Thomas, Ingvar o Robban, vi skulle sen hämta upp GW längs vägen. Saxtorp och sen nordvart på inlandsvägen. Efter en bit fick Thomas problem med ögat och tvingades tyvärr vända hem. Vi andra mullrade på nordvart och tog en bensträckare i Ängelholm innan vi dök in i spenaten vid Margretetorp och upp längs Gamla Riksvägen vilken egentligen bara är en ko stig men ack så vackert och man blir förundrad över hur mycket hus o gårdar det ligger såhär mitt "inne" på Hallandsås. Lirkade oss sakteliga över stock o sten genom sväng på sväng ner mot Finsbo där vi sen drog vänster för att åka ovanvägen ner till Båstad. Tyvärr var det disigt så man fick inte den där underbara utsikten över Laholmsbukten. Gled ner i hamnen och solen lyste nu enligt order på oss. Ett tidigare hoj gänga fanns på plats och mitt i allt kom sen ett helt gäng Islandshästar med ryttare och hälsade på innan dom oxå skulle "parkera" och låta sina ryttare äntra Pepes Bodega. Vårt kaffe smakade gött längs kajkanten där vi beskådade den ena miljonbåten efter den andra. GW var liite sugen på glass men fick ingen med sig direkt på dom tankarna så vi bestämde att glassdags fick bli längs hemfärden. Ut igenom Båstad och upp mot Café Utsikten och sen vidare bort mot Östra Karup innan vi ringlade oss bort längs norra sidan av Hallandsås och sen uppöver ner mot Rössjön o Västersjön och där en kort bensträck mellan sjöarna. Bestämde här o nu returvägen så vi la kurs Bassholma, Eket, Bjärröd, Klippan, Krika, Stenestad och Kågeröd där vi sladdade in vid Kiosken för den efterlängtade glassen. Det var onekligen en rejält kurvig tur vi fått ända från Båstad och hit och speciellt från Rössjön o ner var det sväng på sväng och det kändes faktiskt lite i kroppen. Sista biten hemåt via Knutstorp, Torrlösa, Kävlinge, Lund, Malmö där vi skiljdes efter vägen. Ingen kan klaga på att dom inte fått kurviga vägar idag iallafall.


 

2017-09-19   Tisdag och finväder, en relativ ovanlighet detta halvår. Lagom efter 12 sadlade jag upp och började med att laborera med fästpunkten för GoPro. Hade ju satt till en extra på bågen men denna demonterades då det blev på tok för mycket vibrationer så jag återgick till blinkersmonteringen och den korta ram förlängaren. Drog iväg österöver igen och letade mig fram till Skabersjö sen mot Hyby, Hässleberga och fram till Häckeberga slott. hade kameran igång en bit men kund för blotta ögat se kamerahuset vibrera så vid detta stoppet testade jag att spänna det hårt inemot kåpan på hojen, verkade att bli bättre men kräver nog någon form av stötfoam däremellan. Vidare ner mot Skurup för jag hade blivit kaffesugen och en bulle o ett kakverk skulle sitta fint. Solen lyste o värmde gött även om det hade nu bildats stora vita tussar på himmeln. Äntrade Cafe´t och fick precis som jag önskat och gott var det. Tänkte ut en returkurs bort mot Börringe och alla de småvägarna där, mums. Irrade så småningom via lite u-svängar in på Norra Lindholmsvägen vid Svedala, en liten kort o vacker vägsträcka som jag faktiskt glömt. Bensträckare vid fornminnesplatsen och två bilder som syns nedan. Fortsatte via Svedala men nu så himmeln inte rolig ut men i min kursväg låg inga svarta moln men sidan om var dom gigantiska så jag trodde inte på torr hemkomst men det gick tackvare lite omvägar till Limhamn där solen ännu sken vackert. Skall nu kolla på filmerna från GoPro och se vilken montage jag skall vidareutveckla. - Svar Blinkersfäste med dämpfoam och hårt inpressad mot kåpan blir nästan helt vibrationsfritt, härligt att fått svaret.


 

2017-09-17   Söndag och morgonsol men prognos lovat regn på em. Skulle ju inte men Janne messade o var på hugget så varför inte, vi skulle träffas i Knästorp. När jag gled ut genom stan kom en och annan regndroppe från ingenstans. Ingenstans skulle snart ändra sig då jag gick ut på motorvägen öppnades kranen och det öste ner för att snabbt övergå i en hagelstorm utav h-e och vägbanan blev helt vit. Krypfart av i Sege avfarten och leta upp ställe att skula på men redan i Arlöv var det bara duggregn för att sedan upphöra så jag rullade vidare mot Lund fast dyngsur utvändigt. Snabbt inom Statoil Lund södra och sen vidare mot Knästorp bara för att återigen få en häftig regnskur precis i rondellen, otroligt väder. Janne stod o skulade i Knästorp men vi chansade på bättre väder och via bakvägen till Staffanstorp hade det klarnat upp och man kunde skymta blå himmel igen. Vi lirkade oss via krokiga väga till Sturup Raceway och se där skulle köras roadracing med hojar så vi kollade en stund men orkade inte vänta på att dom skulle dra igång. Janne tyckte vi tar oss sydvart och bortåt nedanför 101-an. Jo lirkade oss vidare gjorde vi och många vänster höger blev det och nu åkte vi under en stor sol från en blå himmel och det var ljuvligt men tittade man nordvart såg man skitvädret dra österöver, alltså allt enligt väderappen. Kom så småningom till Ystad och landade vid järnvägstorget och precis där var ju vårt fik så vi fick en efterlängtad gofika. Returen ja vi tänkte en bit nordvart innan vi skulle svänga västeröver, men när vi väl kom upp på höjden så insåg vi att det var en dum ide och gjorde helt om och la kurs mot havet igen och åkte sen "innanvägen" ner mot Skivarp och sen en bit på 101-1n mot Anderslöv innan kurs Trelleborg. Passade bra då Janne skulle till Höllviken och jag insåg att det var bra att ankomma till Malmö från söder då det var helt svart över Malmö men blå himmel söder om, ett märkligt skådespel. Vi delades i Trelleborg och jag la mig på  motorvägen mot Limhamn. Nja helt regnfritt blev det inte för precis vid Emporia skvätte det igen bara för att sluta vid Geijersgatan. Puh skönt att komma hem igen efter en "spännande" 20 mila tur. Kan i alla fall säga att Tina går som en klocka och det är verkligen skitroligt att köra. En tendens jag märker att det kanske går lite för fort ibland och jag kan oxå säga att jag aldrig hade kört i sånt väder som vi haft idag med Clementinen, om nu det bara beror på nyhetens behag eller inte vet jag ej, men tror inte det. Ja ja nu är det dags att tvätta hojen igen, eller skit i det det blir mer regn. Och tydligtvis hade det kommit driv vis med hagel o regn i Malmö med översvämning som följd under dom timmar jag varit iväg. Vad i helskotta har hänt med vädret detta året, tidernas sämsta iallafall.
 
2017-09-16   Solen lyste idag från en nästan molnfri himmel och efter som hojen blev rejält skitig igår så var det dags med tvätt. Men inte kan man väl undvara en soldag så efter tvätt sadlade jag snabbt upp och drog iväg nordvart och började via Lomma och hamnen innan jag tråcklade mig till Saxtorp, Löddeköpinge, Kävlinge och en körv vid stationen i solen innan kurs Malmö igen för jag hade en tid att hålla, en riktig götte götte 10 mila tur.
 
2017-09-15   Lite mulen fredag och svalt men framåt eftermiddagen tyckte jag att det var dags för en hojtur så jag la kurs österöver och testade att lägga in ett mål och sen låta GPS-en dra mig över extra kurviga vägar. Jodå fick en massa andra vägval än jag normalt skulle tagit och ett undantag med en grusväg kom men bara att hoppa över så funkade det igen. På returen som så småningom gick över Skabersjö så öppnade himmeln sig och det regnade droppar Stora som femkronor och sen kom hagel iallafall kändes det som sånt och kallt o blött blev det. Tiotal minuter senare var det över och höll sen nästan tätt hela vägen hem. Något frusen var det skönt att få en kopp kaffe och en lite jamare att värma sig på efter 15 mila turen.
 
2017-09-10   Idag saxar jag Thomas skriveri på Kryddans sida:

"Efter en regnig vecka kom äntligen solen fram. Robban hade LOVAT fint väder redan på torsdagsträffen så ingen var förvånad. Samling/start 10:30 utanför lokalen och vi var hela sju (7) 'gåbbar' inkl. två nya gentlemän, på tunga bågar, som ville kolla upp vem vi var. Som ofta var det den levande Atlasen Robban som lade upp rutten och guidade oss runt i miljön på härliga vägar. I stort sett torr asfalt vilket man inte kunde säga om rastplatsernas blöta gräsbeläggning som erbjöd en hög glidfaktor. Rutten då? Lomma, Kävlinge, Kågeröd, Stenestad, Gålarp med rast, vila för inmundigande av kaffe/the/cigg och annan nyttig förtäring vid Finnstorpstorpsdammen. Därefter vidare en bit norrut för att sedan dyka ner mot Krika, Ljungbyhed, Forestad, Skarhult och Flyinge där vi slutligen bröt upp för fri hemkörning. Enligt uppgift från dagens 'leading guru' gjordes stopp nr II någonstans runt Södra Hulta.

 Under rubriken 'Värdelöst vetande' går det att utläsa: Dagens sträcka ~ 181 km. Eff. körtid 3:20. Medelhastighet 54 km. (Maxhastigheten utgår p.g.a. risken för tjallare i församlingen).

 Vi som offrade oss och körde var; Robban, Jim, Thompa, Patrik, Staffan samt *Göran (Malmö) och *Göran (Oxie)"

Robbans notering:

NASA hade ju betänkligheter när dom utformade månlandaren på 60 talet. Bevisas ju med tydlighet att deras teorier om vältning precis innan stillastående hade en viss relevans. I samband med dyngsurt o bottenlöst gräs testade jag teorin, och jodå dom hade rätt, man skall undvika gräsmattor av okänd beskaffenhet.

Jo det var lite "slirked" så jag la mig bekvämt tillrätta. Egot fick sig en törn dock.

 

2017-09-04   13,00 stod jag då på Probike för 100 mila service, ja i mitt fall blev det 135 mil för det är ju så roligt. Drygt 2 timmar senare var det klart och jag några stora sedlar fattigare. Fanken att dom tar så betalt för en 1-a service som egentligen borde ingå i hojpriset ja då förutom material, konstigt. Att man sen häller i guldolja gör ju inte saken sämre, hum. Lirkade mig sen genom stan hem med regnet hängande i luften och en kall 15 gradig vind, hutter.

Månlandaren ( Eagle ) eller Tina, svårt att slutligen bestämma mig.


 

2017-09-03   Kall morgon o vi skulle träffas 10.00 på klubben. Oj Oj solen lyste tydligtvis extra idag för plötsligt var vi 12 utanför klubben. Bestämde att vi tog Nordvart runda till Bosarpasjön. Kyrkheddinge, Hardeberga, Räften, Flyinge där vi hämtade upp Arne också var vi 13, Skarhult, Höör, Häglinge o Bosarpasjön allt hade gått via krokiga vägar, aah så dejligt. Kaffe i solen vid sjön och vi bara hade det gött. Returen skulle gå via Svensköp, Östraby, Harlösa, Sandby o hem. Sista stoppet i Östraby där vi tackade av och sen rullade vi hemåt o var o en droppade av efter hand. Detta var en underbar dag och rundan blev ca 19 goa mil.


 

2017-09-02   Jo så blev det då september och man kan redan ana en viss "krispighet" i luften men framförallt ett annat ljus, lite gulare och inte så intens., visst är det tråkigt men så är det och det gäller att göra det bästa av det, alltså att köra så mycket hoj man kan emellan alla andra bestyr som är "måsten". Dagen blev tidig då jag skulle hämta Janne med bil och köra honom till Bikeline så han fick hämtat ut sin hoj efter service, ja ja osse ett bakdäck, kostar att ligga på gasrullen. Gjorde lite småfix efter det innan jag sadlade upp för en liten tur, gäller att hålla igen så jag inte överskrider 1-a servicens maxgräns alltför mycket. Blev en 7 mila tur i närområdet via Staffanstorp, Råby, Lund, Lomma osv. och självklart inte det rakaste spåret precis. Väl åter i himmet och ett glas rött i uterummet lekte jag med Gps-en allt enligt de bra tipsen som fanns i BMW´s tidning Bumsen, inget nytt egentligen men en uppfräschning i mina inställningar med olika typer o deras påverkan på föreslagen väg, något som jag inte finlirat med tidigare så nu skall det bara testas oxå, vi få la se. Fixade senare oxå till fäste för Gopro kameran och det blev enkelt o bra hoppas bara att det inte vibrerar för mycket, detta testas imorgon Söndag.
2017-08-29   Träffade Geoffrey 10,00 och vi slutförde en milstolpe i MCK Kryddans bok. Svängde inom Probike och fick ändrat min 1-a service till den 4/9 då jag redan står på 95 mil, ja och hur gick det till, ha ha. Hämtade en anslutningskabel till C-sek laddaren på AD-bild som jag sen installerade på hojen så nu är det iallafall gjort klart. Lunch och sen var det ju inget att vänta på då detta var ytterligare en sån där underbar sensommardag med blå himmel och ännu varmare än gårdagen. Så sadlade upp igen och tog varvet över hamnen innan jag satte kurs mot Oxie och Skabersjö och letade mig bort till Holmeja innan jag sen tog bakvägen upp förbi Sturup och ooh vad här är vackert där vägen kringlar sig genom det böljande landskapet. Hässleberga, Häckeberga, Blentarp, Sövde, Sjöbo och en lagom fastfood middag, Veberöd, Björnstorp, Genarp, Klågerup, Bara, Södra Sallerup, Lockarp och hem. Ankom lagom 17,15 och sen svida om för att bila ner till hamnen och tisdagens RC segling i 3 timmar innan mörkret la sig helt över oss. Än en gång en härlig dag men idag hade jag faktiskt lite känningar i vänster bens baksida som gjorde att jag inte satt så bra utan max 5+ minuter mellan bensträckarna och det har jag inte känt de andra dagarna alls så det är lite konstigt.
 
2017-08-28   Sol och en härlig sensommardag med en 23 goa grader-. Trädgården behövde lite omvårdnad så det blev prio ett, kaffe med skitsnack blev två och sen framåt 15 tiden så blev det dags att sadla upp för en efterlängtad tur. Sydvart och neröver blev turen och vänster-höger efter en titt i gps-en och se plötsligt var jag i Smygehuk och här var turistfritt men allt var ännu öppet så en bensträckare och kaffe satt gott. Åkte vidare över Beeddingestrand och sen upp över mot 101-an som sen tog mig hem lagom till kvällsmaten. En skön tur o fanken vad gött hon spinner Tina.
 
2017-08-26   Patrik hade jagat för en helgtur till Immeln men eftersom vädersituationen ändrades så blev det inte söndag utan idag lördag istället, och därav blev vi färre än kanske förväntat men 4 st. blev vi. Träffades 09.50 på Shell Gårdstånga, Patrik, Thomas, Staffan och jag. Patrik la kurs upp på 23-an och vid Höör hade det precis regnat så vi fruktade det värsta men allt funkade bra även om inte det var soligt så kom endast liite duggregn en kort stund. Vinslöv, Knisslinge och sen en liten felkörning in via några km grusväg så kom vi till Immeln och letade oss ner till badplatsen och där fanns ju bord o bänkar så vi "bänkade" oss och sippade på vårt kaffe och käkade våra mackor. Självklart en massa skitsnack ala Kryddan. Nästa anhalt skulle bli Åhus för glassmästarna var sugna. Så vi letade oss via Arkelstorp över den vackra vägen till Barum och Ivö sjön. Tog en bensträckar-pinkepaus på ett ställe här som är ett perfekt rastställe att komma ihåg. Letade oss vidare ner mot Rinkaby och sen ut till Åhus där nu oxå solen tittade fram. Jodå glassarna för dom glassfrälsta blev stooora, själv tog jag en kaffe o en liten tilltugg. Lite diskussion om returen men vi kom fram till Ripa, Degerberga, Önneköp, Östraby, Harlösa osv. Alltså den gamla vanliga men ack så goa vägen. Eftersom jag hade den i GPS-en så skulle jag ta tät så vi la iväg. Bensträckare i Östraby där mitt leende höll på att gå helt runt för vilken skillnad på hojåk, jisses. I Östraby skiljdes vi av från Thomas som hade lite mer bråttom hem vi andra tre fortsatte på den sista kringlande biten mot Harlös och sen i Sandby tog jag vägen över Lund på väg hem via motorvägen. Summa summarum en härlig dag på hoj och jag pillade ihop ytterligare 28 mil.


 

2017-08-24   Klubbkväll, men innan dess en kort tur uti den gröna hagen
2017-08-23   Sol o sol o sol, klar för avgång klockan 11 motorvägen till Saxtorp och sen siktet satt på Ängelholm där jag sen lirkade mig ut via Vejbystrand o vidare till Torekov och ner på hamnplatsen. Ingen paus under färden och inte några känningar varken i ryggen eller ändan, jippie. Tämligen tomt på turister fast det var nog fullt på restaurangerna för där var folk iallafall. Torekov är lika vackert som alltid och jag har ju så många minnen från förr då vi sommarbodde här. Drog vidare naturligtvis över Kattvik och ja, jag fick stannat hos grönsaksbonden och köpt mina päror och kål, de hör liksom till när man passerar där. Utsikten ner mot Kattvik är storslagen med Laholmsbuktens vatten i förgrunden. Såg att Paulsson fått tillåtelse att bygga stort vid Norrviken, ja det är väl bara han som får och vilket läge detta komplex kommer att få. Båstad och hamnen är sig likt och här var det turister o man hörde mycket tyska. Kollade om Per var hemma och jodå så jag gled bort till Falkvägen för lite kaffe och mycket skitsnack. Emma kom och förevisade lilla nya tjej tillskottet i familjen. Så småningom blev det dags för returen och tog E6-an över åsen ner till Ängelholm där jag sen sneddade ner igen över Bjuv o Tågarp och sen via Löddeköpinge innan jag åter la mig på rulle längs E6-an de sista kilometrarna in till Malmö och himmet. En fantastisk sensommardag på hoj så nu har de första 50 milen blivit gjorda. Idag kändes det faktiskt lite i ändalykten och i axlarna så då innebär det att en 30 mil är max per dag för mig ännu.
 
2017-08-22   Nyheten skall ju köras in så mil skall läggas. Solen kom så småningom och med den även en god temperatur runt de 20. Kurs nordvart Över lomma-Kävlinge-Torrlösa-Kågeröd och här lite lunchproviant innan jag gled ut i spenaten och upp till Klåveröds friluftsområde och där blev min lunchplats i solen. Från början inte en kotte i närheten men fler hittade hit. Efter en stunds var det lagom att glida vidare och i backen hos Lotta på åsen fick jag vy österöver och det såg skumt ut på himmeln. Fortsatte ner över Ljungbyhed och sen vidare men var nu ytterst tveksam då det var riktiga åskmoln som tornade upp sig och vilken väg gick dom det var den stora frågan. Tog iallafall vägen bort mot Brohuset för att sen svänga ner över bron mot Forestad, härligt. Väl i Forestad vågade jag inte ge mig på nästa kringelväg utan tog höger bort mot Röstånga för att om möjligt köra från åskbyarna, men väl i Röstånga tyckte jag det drog vidare så satte kurs mot Stockamöllan som då egentligen låg mitt i de mörka molnen men nu var dom blålila istället, ja ja blöt kan man kanske bli. Jag lyckades missa skitvädret och gled makligt ner till Eslöv och sen vidare mot Sandby/Räften Hardeberga och lund innan motorvägen lockade mig hem men kom precis lagom i 16.30 rusningen och det var hemska köer in till Malmö. En härlig tur och jag blir mer o mer bekväm med Tina, det här kommer att bli bra.


 

2017-08-21   Äntligen kom då dagen då Miss Tina skulle hämtas ut. Aldrig har jag varit med om en sådan omständig hantering av ett MC köp och leverans. Ingen skugga över säljaren men hela detta företagets upplägg och hantering är nåt så ini bomben omständigt och framförallt gammalmodigt, tiden stannade nog nånstans på 90 talet. Nog om det levererat blev det och inbytestestat fick dom gjort och inget att anmärka där. Runt 17 draget lämnade jag och började lite famlande ta mig runt, tankstopp, starttest, acc test, bromstest och koll av funktioner. Det mest som går att få är på och hojen är stabil som en klippa men den låter ju konstigt  o "feset" efter alla åren med Harley´n. Utöver Staffanstorp, Genarp, Häckeberga o bensträck, kringelvägarna ner över för att landa på Donken i Svedala och lite käk innanför västen innan sista returen hem. 20,00 nästan prick rullade jag in i garaget med ett litet smile. Kvällen gick åt att uppdatera GPS-en och börja läsa manualen till hojen vilket kommer att ta tid. Men imorgon ser vädret ok ut så då är vi på G igen.

Miss Tina a.k.a Månlandaren, a.k.a Eagle


 

2017-08-04  

Oh my darlin' Miss Clementine o jag går skilda vägar och inom kort kommer Triple Black Beauty in i mitt liv. Det var inte riktigt kärlek vid första ögonkastet men hon övertygade efter en ritt på Skånsk väg. Självklart skall Hon ha ett namn och varför inte Tina (Turner) efter en legendarisk mörk skönhet med rejäl pipa och med de bevingade låtarna "What's love got a do with it , Simply the best". (Vän av ordningen frågar säkert varför feminina namn på en hoj, jo jag är kvar i båt-träsket o en riktig båt är alltid en kvinna, har en egen stark vilja o låter sig endast styras med varsam hand.) Triple Black Beauty blev BMW R1200 GS Adventure -17.

(edit" Namnförslaget har efter ovanstående blivit lite rörigt då en av Hoj kompisarna kom med det eminenta uttalandet "Månlandaren", (Tack Thompa Du gjorde det svårt). Ligger ju mycket i det namnet avseende likheten och sen kan man ju då tillägga "Eagle" så har vi ju ringat in NASA´s bedrift 1969 helt o hållet, så tiden får utvisa vad skapelsen kommer att kallas, dock faller ju som sagt den kvinnliga aspekten i namnet Månlandaren, eller ... )

Samtidigt är det med stor saknad som Clementine skall lämnas men var tid har sitt och det var dags att göra något, för funderingarna har varit många, alltifrån sluta åka till att kanske helt byta bana och byta bana blev det. Harley Clementinen har varit en sann kärlek och bistått mig i värme o kyla samtidigt som hon aldrig tvekat en sekund på våra turer nere i kringliga alpvägar både uppför och nerför, där en blysläde ju på inget vis är optimalt. För övrigt har det varit härliga 4500 mil sedan 2011 utan mankemang. Så bye bye Clementine.


 

2017-07-17 2017-08-01  


Årets höjdpunkt och sommarens hojresa är nu slut. Och som syns på bilden nedan så gick det ingen nöd på oss precis .......


 

Vi ( Hans, Anneli, Ole och jag) startade den 17/7 tidigt som attan med att åka färjan till Rostock för vidare transport till Hamburg och ÖBB Autozug till Innsbruk Österrike. Väl pålastade vid 19 tiden så "vinade" vi en stund innan ljuset gick ut. Dag 2 Morgonen i Innsbruck svarade med en goda 27 grader och strax före 10 var vi avlastade och klara för färd. Åkta fram till Brenner/Innsbruck Syd där vi gick på motorvägen över Brennerpasset för att sen åka av i Vipiteno och börja vår klättring upp o ner mot Riva del Garda på ss508. Puh varmt var det så det blev skönt att komma upp på Passo Pennes på 2211 m och få lite lunch och njuta av svalkan på sisådär 20 grader. Vidare ner mot Bolzano innan vi klättrade upp i ytterligare pass mot mer kända trakter. När vi rullade igenom Romeno som vi bodde i 2012 så vinkade vi glatt åt vår kända bar och önskade att vi kunnat få en kall bier i den nu svettiga 33 gradiga värmen. Hans lotsade oss med säker hand över höjderna innan vi plötsligt kunde skåda Gardasjön från bergstoppen. Väl nerklättrade så checkade vi snabbt in o in i duschen till ingen nytta då det formligen forsade av oss, men allt går att fixa med några kalla öl. Kvällen blev magisk med god mat o härliga omgivningar mitt inne i gamla stan. Dag 2 blev vi turister på riktigt och tog båten till Limone och lite upptäcktsfärd i den stekande solen, härligt och lite strosande mellan vattenhålen både här i Riva gjorde dagen. Dag 3 tog Ole och jag en tur i bergen ovanför Gardasjön, vilka vägar och vilka vyer vi fick. Anneli o Hans tog kurs mot Vindistrikten och vingårdarna ner mot Verona på andra sidan sjön. Återigen en makalös kväll. Dag 4 var det så dags att flytta mot Como sjön och väderprognosen lovade åskregn i norra alperna så vi tog beslutet om att åka den södra vägen via Bergamo av säkerhetsskäl, varmt o trafik kan man beteckna den transporten sträckan och en liten skur på 5 minuter fick vid ett depåstopp. Åkte via Lecco upp till Varenna där vi tog färjan över Comosjön till Menaggio innan vi tog de sista 4 milen uppför till San Fedeli Intelve där vårt hotell låg. Ett härligt ställe i en liten by som otroligt nog hade festligheter dessa dagar. God mat o dryck nere i byn och ännu en härlig natt. Dag 5 lekte vi återigen turister och en lördag i Italien är speciell, så oxå denna. Egentligen skulle vi åkte till MotoGuzzi museet men det var ju Lördag=stängt, så var det med det. Fest under kvällen i byn. Dag 6 och nu började väderprognosen för de närmsta dagarna se lite knepigare ut så vi tog en tur mot Lugano och vår tänkta färdväg i morgon. Fy fanken vilken väg, brant och extremt kurvig bitvis inget önskemål precis om det skulle regna. Väl nere i Lugano så beslutade vi snabbt att köpa Vignette för motorvägarna i Schweiz då vi kollat prognosen för de närmsta dagarna o det såg nu inte bra ut för att åka slingriga bergsvägar. Tebax till hotellet och igen en rolig kväll i byn.´Dag 7 Åskan o regnet gick inatt och man lovade liten uppklarning under förmiddagen när vi skulle lämna. Regnklädda gav vi oss iväg nerför mot Comosjön för att sen ta motorvägen in i Schweiz via Lugano o Bellinzona upp mot ST Bernardinopasset och tunneln genom massivet. Solen lyste på oss efter en stund och det rullade på bra men precis efter tunneln på norra sidan kom så regnet så vi tog en skulpaus på en rastplats med lite andra hojåkare. Det slutade efter en stund så vi fortsatte nu i ett gråmulet o svalt väder mot Flums o Flumserberger o vårt hotell Bergheim. Väl framme och incheckade och några kalla öl innan maten så kom så regnet ordentligt. Dag 8 Regn i massor och hela dagen var menyn som vi serverades så det blev till att fördriva tiden. Har nog aldrig sett så mycket regnande som det kom hela tiden under ett dygn och nu sjönk temperaturen till en 9-12 grader. Eftersom det var ruhetag på hotellet fick vi på kvällskvisten ta bussen upp några km till en restaurang. Gott men dyrt. Och dyrt som fan är det i detta land så vi beslutade att klippa ut Schweiz  ur kartan. Dag- 9 och nu avgång i kyla och regn mot Swartzwald. Nerfarten till Flums blev spektakulär i det idoga regnande men väl nere i dalen minskade det till lätt duggregn som sedan upphörde när vi rundade Zurich och vid Tyska gränsen några mil bort sken solen igen med härliga 24 grader på oss. Vi kom så tidig så incheckningen var inte öppen men efter en stund vaknade dom och vi fick våra rum på detta lilla hotell o den mest döa Tyska by Rötenbach vi sett på ett tag. Fantastisk 3 rätters middag och goa öl till det gjorde att vi dästa törnade in tidigt. Dag 10 Tur till Freiburg och via en härlig kurvig väg som endast är öppen i veckorna för MC åkare svängde vi oss framåt och in i en härlig stad som man gärna skulle besöka fler gånger med lite extra tid. Café dags och Ole letade upp en tobaksaffär för att fylla sin pipa. Varmt o gött o solen stekte på oss när vi sen drog vidare till ett Gökurs museum/affär ett antal mil därifrån innan vi sen via ännu härligare vägar lirkade oss mot Rötenbach igen och åter en fantastisk middag. Dag 11 Soligt o gött än en gång och idag en tur till Villingen och ett Louis megastor så Hans kunde skaffa sig ett nytt ryggskydd. Härlig tur och än en gång fantastisk vägar som svänger o svänger med bra beläggning men ändock saknar jag kanske lite den där italienska svängen som inte förlåter något överhuvudtaget, men detta kan ju oxå bero på hojtypen man åker på. Sen hemkost och än en gång super mat. Undrar om dom inte gett sig fanken på att vi skulle gå upp i vikt, vi såg kanske undernärda ut. Vi hade köpt till 3 rätters middagspaket för 19 euro/dag/person och det var verkligen värt var ända krona. Dag 12 Idag en go tur till Shaffenhausen som faktiskt ligger i Schweiz och är känt för sitt magnifika vattenfall. Ännu en solrik varm dag och ännu fler kurviga vägar som vi via lite extra omvägar gjorde att vi passerade Tysk/Schweiz /Österrike/Tyska gränsstationer i tät följd. Vattenfallet var verkligen imponerande och turister fanns det gott om. Hemvägen blev som utvägen krokig och sen satt en god öl eller två på balkongen riktigt väl innan vi än en gång laddade in god mat. Dag 13 Idag förflyttar vi oss mot Sonthofen som sista anhalt innan Innsbruck. Härliga vägar och än en gång passerades gränsen i olika omgångar och vi och södra sidan på Bodensee innan vi var i Tyskland igen och sen något pass som gick bra uppför för att sen inte tala om den ännu brantare nedfarten, uj uj. Incheckade på Bierhauset mitt inne på "gågatan" satt så dessa underbara öl fint. Schnitzel koma´n därefter satt extra fint den oxå och kvällens o resans sista GT´s förgyllde nattimmarna. Dag 14 Avgång mot Innsbruck och diverse kringelvägar och Kaffe stopp i Garmisch Partenkirchen innan vi drog vidare mot Walchensee och en lunch vid den vackra sjön. Rullade sedermera in i 30 gradig värme till Innsbruck där vi väntade tålmodigt på lastningstiden. Anneli gav sig på upptäcktsfärd och kom tillbaka med en härlig låda med öl o vin snacks inför kvällens tågfärd. Lastade och klara strax före 20 och 20,52 gick så tåget nordvart och vi lämnade med sorgsenhet södra Europa. På vägen upp kunde vi i mellersta Tyskland se förödelsen från de senast 4 dagarnas kraftig regn och vi hoppades bara på torrväder i Hamburg. Dag 15 Ankom Altona 30 minuter försenade och 10,45 var vi så avlastade. Ole o jag hade då bestämt att åka via Rödby-Puttgarden direkt hem medans Hans o Anneli åkte via Rostock. Vi skiljdes här och tackade snabbt av innan vi la kurs nordvart i sol !. 16,10 Tog så Ole o jag avsked efter Öresundsbron och därmed avslutades semestern till Alperna 2017. Tack vänner för ännu en oförglömlig resa, vi hade nästan vädret med oss hela tiden, även om man pustade o stönade i hettan så är det bättre än det jädra regn som Schweiz bjöd på.

Bilder finns här


 

2017-07-02   Det sades redan i torsdags att det skulle bli bra väder så därför skickade Göran_D ut en FB uppmaning. Strax före 11 rullade vi in på klubben bara för att konstatera att en stunds skulande för det fina regnet satt nog bra till. När den sista rullat in slutade regnet men det såg inte helt bra ut men iallafall så bestämdes kurs mot Åhus. Längs vägen dit så blev vädret bättre o bättre och till och med kunde man skymta en blå tuss i himmeln. Harlösa, Östraby, Önneköp osv., blev vår raka kurs mot Åhus o Glassbåten. Naturen var verkligen grön och fukten stod kvar efter de senaste dagarnas häftiga regn vilka gjort att man inte visst om det var April eller Oktober, sommar har det iallafall inte varit. Vi rullade så småningom in i Åhus och faktisk sol på avstånd men blåsigt var det. Glass i massor tryckte vi i oss tillsamman med kaffe för dom som varit kloka nog att ta dylikt med sig. Vi diskuterade returen och Jim kom med förslaget över Agusa så därför blev han färdledare hem. Men himmeln i vår färdväg såg inte rolig ut, men men vi rullade i väg ner mot Brösarp innan vi svängde in i spenaten och då började det lagom med lite fint regn som kom och gick i omgångar. Inte förrän vi passerat Lövestad tog regnet till ordentligt och vid Tolånga blev det bensträckare och här tog då Göran_D på regnstället. Göran hade ju sagt att hans väder app hade bättre väder, men nu vet i fanken om han inte fick äta upp detta. Vi tog direkt en vänstersväng och efter 2 km slutade regnet och det klarnade upp. Kanske hade appen rätt men var nog isåfall fel i tiden, men vi vet vem som skall ta på regnställ för att det skall sluta regna, ha ha. Sjöbo och sen på rulle på stoora vägen sydvart och efterhand så splittrades vi för respektive kurs mot himmet. 15.45 rullade undertecknad in i garaget med solen lysande över nejden.


 

2017-06-22   Midsommar, inte hoj men väl bil och mot Hamburg för några dagar med speciellt mål till Miniatur Wunderland och världens största modelljärnvägsbygge. Var annars om inte i detta modelljärnvägsland som Tyskland ju är. Finns inte ord för hur imponerande detta megabygge är, välbesökt med upp mot några miljoner och en gigantisk organisation med 360 anställda allt från data freaks till modellbyggare och restauratörer, fantastisk ett måste för nördar och då stämmer det ju väl in på mig. Länk till Wunderlands hemsida finns här

En liten reseberättelse finns som bifogad pdf fil här.


 

2017-06-11   En någorlunda varm Söndag och jag hade Fbookat ut om en runda österut eller norrut. Vädret avgjorde att det blev sagt kurs mot Ålabodarna. Kom till Klubben där Thomas och Göran_D väntade och sen kom oxå Patrik. Vi lakurs över Lomma, Bärred till Borgeby där Jim, Geoffrey o Arne mötte upp osse var vi sju. Rullade på bra mot Ålabodarna men vädret var blåsigt och kanske inte så där varmt som jag egentligen trott. Väl vid kaffebordet i hamnen i Ålabodarna löste vi som vanligt lite världsproblem och lär oss väl smaka, självklart hade glassmaffian redan hittat glass, ha ha. Ja och var skulle nu returen gå, det tog jag efterhand, alltså lite vänster höger med hjälp av GPS bilden, så Vallåkra, Ekeby, Duveke, Kågeröd och sen upp för backen till vårt speciella kaffeställe som jag aldrig kan komma ihåg vad det heter. Här blev 2-a kaffepausen. Nu var det varm o gött igen och solen sken bättre på oss. Sen vidare över Klåveröd, Torrlösa, Kävlinge o sen 108.a till Lund o gamla vägen till Malmö. Efterhand troppade vi av till resp hem men tack för en go dag mina herrar. Väl i Malmö igen så kunde man konstatera att här brassade solen på ordentligt och det blev en svettig eftermiddag i uterummet.


 

2017-06-03

2017-06-06

  Väl hemkommen från Kryddans vårtur som blev en sommartur till Tyskland och Pritzwalk. Tidig uppstigen på Pingstafton och avgång till Trelleborg för färja till Rostock. Vädret var mulet och regnrisk fanns och mycket riktigt efter 6 timmar på båten så åkte vi ut i ett lätt duggregn men gänget på 13 hojar satt kurs sydvart via dryga 3 mil Autobahn innan vi tog 103-an vidare över Gustrow ner till Pritzwalk. Rullade på bra och vi var framme vid 17 tiden vädret hade då klarnat upp och var dejligt. Niels var redan på plats eftersom han kom direkt via Gedser. Väl inkvarterade efter lite röra så satt den första i en rad av många Öl extremt bra. Stämningen var hög o blev högre samtidigt som två stora Tyska hojgäng också bodde på vårt ställ Pregnitzer Brauhas ( vilket bra namn ). Kvällen blev sen och det var en härligt ljummen kväll. Söndagen började med regn o regn vilket vi nog hade anat redan tidigare så det blev en hel del slappetid för köra hoj var det inte läge för. Många passade på att spela bowling men vi var några stycken som väntade att kanske skulle det spricka upp och vid 2 tiden så var det riktigt behagligt igen så Janne, Ulf o jag sadlade upp för en tur sydvart. Vi tog en del av min rutt och konstaterade att nä den gick inte att ta gänget via, smalt skumpigt och typiska öst vägar, fy fanken. Kom ner till Perleburg och solen stekte och vårt ölsug steg, vi hade ju nästan varit helt torrlagda med baktanken om  denna tur vilket inte bowlarna självklart var. Gott tillbaka efter 2 timmar så satt nu även dom ölen gott. Kvällen var lite kallare men stämningen var på topp. Vart måndagens tur skulle gå var blev snabbt beslutat med hjälp av Hotellets roadmap så vi gjorde en rutt därefter. Måndag och ett underbart väder och efter en god frukost sadlade hela gänget upp och så rullade vi iväg över faktiskt riktigt bra vägar även om vi råkade ut för någon kullerstensby i vanlig Tysk ordning. Plötsligt tog vägen slut och vi skulle ta en liten färja över Elbe, en riktigt kul upplevelse och i mitt tycke faktisk en landskapsmässig höjdpunkt på dagens tur då det verkligen var vackert här. Väl på andra sidan så kom vi sen in i Umleitungs helvetet och därmed sprack rutten som vi egentligen inte hittade tillbaka igen men iallafall besökte vi vår vändpunkt som skulle vara speciellt fint invid en sjö, inte fanken var det nåt för oss nordbor och inte hittade vi nåt lunchställe så här en Annadag Pingst i Tyskland, det slutade med en Imbiss på en mack, ja bättre än ingenting men ett redigt nedköp. Äter på returen fler Umleitungs och nu började jag få nog när rutten plötsligt dök in på en återvändsgränd. Det kokta fläsket var stekt och öltörsten i sällskapet började bli stor så vi lät Janne hitte en kurs hemåt. 16,30 var vi så åter och törsten blev släckt. Eftersom vi nästan nu var ensamma på hotellet då Tyskarna hade dragit hemåt blev det inte grillbuffe ikväll utan vad man skulle kunna kalla Schnitzel koma, jisses. Runt 22.30 var det tyst o lugnt ( ja nästan ). Tisdag tidig morgon frukost ute, hemfärdsdag och Sveriges Nationaldag. 09.00 prick lämnade vi och rullade på mot Rostock 11.30 var vi i Rostock och 12.05 var vi lastade ombord. Därefter var det bara 6 timmars olidlig väntan på att båt fan skulle komma in till Trelleborg, men in kom den och vi vinkade hej till varandra och sen luftades nog en och annan gasrulle när vi körde var till sitt. Tack alla ingen nämnd o ingen glömd för en rolig och härlig Pingst i Tyskland. Nämnas skall dock Göran vår reiseleiter som fixat och donat och fixade på plats, Tack. 

2017-05-27   En otroligt fin lördag som inbjöd till en härlig tur ut i miljön. Till slut blev vi fem cyklar och sex 'pers'; Robban, Thomas, Ulf, Hans samt Ingvar med Karina (körordning) med Robban som eminent stigfinnare. (Öööh Agneta, hade i minnet att du var sugen på en lördagskörning...eller..!?)
Dagens mål var Glasscafe'et i Beddingestrand och OTTOS glass och för att ta oss dit gick färden via Mölleberga, Hyby, Assartorp, Sturup, Börringe, Grönby och Klagstorp. Glassen!? Tänker inte n...ämna något om storleken, bilderna får tala, och smaken. Man kan säga som så att...'Patrik du har missat något...'... övriga kommentarer överflödiga. Hemfärden gick via den härliga kustremsan mot Höllviken där Ingvar o Karina växlade spår. Vi övriga fortsatte till Vellinge f.v.b Malmö..Limhamn..Oxie.  (Text av Thomas )


 

2017-05-25   Kristiflygaredag, sol o sommar men lite blåsigt och då bestämde Janne o Robban en tur nordvart. Janne hade redan tänkt ut sitt mål och jag blev snabbt övertygad så vi la kurs över Kävlinge, Torrlösa, Kågeröd, Stenestad och sen sikte mot Ängelholm och där tog vi en lämplig kaffepaus vilket faktiskt kändes lagom då vi blivit lite genomblåsta på pustan. Kurs längs kustvägen ut till Svanshall och ett lätt stopp i hamnen innan vi for vidare mot Arild och även där styrede Robban kursen ner i hamnen (förstår inte varför). Ack o ooh vad här är vackert och så vackert Skåne är just nu där allt står i ett prunkande blom. En sån här helgdag hade mycket folk gått man ur huse för att uppleva den härliga försommaren och sin ledighet, allt detta märkte vi rejält på vår väg söderöver via Höganäs. Sofiero, Helsingborg och Landskrona där vi stannade för bensträckare och en glas på Donken. Vi beslutade för att glida ner till Saxtorp och sen lägga rulle på motorvägen till Klubben då det var torsdag o klubbkväll även om en helgdag inte alltid är så.


 

2017-05-23   Sol o gött en tisdag i maj, kanske inte högsta värmen men helt ok. I.A ringde o var åksugen, men jag hade gräsklippning på g så vi bestämde en tur efter det. Hämtade upp I.A efter 13.00 och hans förslag var kaffe på Önneköps Cafe´ så sagt och gjort Ingvar lotsade och vi mullrade iväg i makligt glidartempo genom en Skåneland som snart har slagit ut helt i full blom då sista veckans värme verkligen satt fart på saker o ting och tur är väl det. Man satt bara och myste när vi passerade över kända vägavsnitt och kossorna stod o blängde på oss längs vägen och undrade säkert vad det var för typer som störde grädd produktionen. Väl framme o Önneköp så mumsade vi i oss godsaker och sköljde ned med ett gott kaffe. Returvägen diskuterades och Ingvar inpräntade vägvalet. Tja nu blev det så att jag återigen otroligt nog fick åka på vägar som jag aldrig åkt på tidigare och en del som jag åkt på fast på andra hållet och då ser dom ju helt olika ut, Trodde egentligen att vi var närmre kusten än vi var så det bevisar att min orienteringsradar är verkligen kass, men Ingvars var det inget fel på han lotsade oss säkert hemåt över minst lika härliga vägar som när vi åkte ut. En sista stopp i Stenberget och en rögepaus och sen hemåt där vi skiljdes på vägen. Tack Ingvar för en utomordentligt god ide´och gott kaffe.
Väl hemma svidade jag snabbt om för att åka ner till hamnen o lite RC segling, o nä det gick inte bra, jag fungerade som en riktig bromskloss och gräsräfsa när jag fastnade i allt ålagräset i dammen, inge kul alls.

Bild från veckan när allt slog ut över en natt

 

2017-05-13   Av en riktigt fin lördag blev det en riktig fin runda med fika vid Bjeveröds damm, Ludviksborg. Därutöver ett kort 'pit stop' vid Harlösa kyrka och den enorma utsikten över slätten. Dagens stigfinnare, Robban, skötte sig med den äran.
(Extra stilpoäng; vi är duktiga på att använda blinkers och visa vart vi ska. Någon ska bara träna på att återställa sin (no name)). ( Text av Thomas )


 

2017-05-06   Veckans värme skulle kulminera denna lördag så det bestämdes för tur uti hagen. men var och vilken väg. Snogeholm sjön blev bestämt och vi snirklade oss ut ur stan och via Häckeberga krånglade vi oss via goa vägar som badade i sol från en blå himmel och otroligt nog svag vind. Skårby blev sydligaste punkten o sen upp till Snogeholm och vårt efterlängtade medtagna kaffe. Bänk o bord serverades oss i solig glänta och visst är det gött o leve. Skitsnacket haglade men sen kom "någon glassätare" på att visst en glass på hemvägen hade suttit gott. Ok vi nådde enighet i den frågan och så snirklade vi oss vidare över Öved och hamnade så i butiken i Harlösa där glassätarna fick sitt. Vi gjorde en splitt här där vissa utegångstillständ upphörde- Vi andra åkte vidare över Löberöd, Ellinge, Lund o hem och splittades längs vägen. Vi som solade idag: Geoffrey, Paul, Janne, Ingvar_A, Patrik, Staffan, Robban


 

2017-04-30   Patrik kallade till Valborgstur, solen lyste äntligen på oss men hutter det var kallt på morgonen men som tur var blev det bättre. Jag hade egentligen inte riktigt övertygat mig själv att det skulle bli varmt nog att åka men jag körde till Klubben på utsatt tid klockan 12. Här var det redan kommit 5 andra lyckliga och sen kom även I.A osse var vi sju. Kaffe på vändpunkten var ett måste och inte för långt så Smyge blev bestämt och vi fick övertygat Ingvar att ta täten under den stund han hade till sitt förfogande- Vi blev lotsade ner över söderslätt och på vissa ställen så började rapsen att blomma och i Skåne betyder det VÅR, kanske var det dock bara temperaturen som riktigt saknades för en riktigt fullträff. I närheten av V klagstorp avvek så Ingvar för att återgå till Elsas dressyrkurs - ha ha-. Jag tog tät och lotsade oss den sista biten ner till Smygehamn. Blåsigt men välbesökt var det här idag och vi stövlade iväg till Cafét för att få lite av deras godsaker. Men ute i solen skulle vi sitta, och faktiskt var det riktigt behagligt även om Ulf klagade över isbitar i luften. Kaffet var ypperligt, skitsnacket likaså men allt trevligt har sitt slut och det var dags för returen och den la vi på gamla goda vägar som till sist ledde upp till 101-an och sen på väg mot Malmö splittrades vi sakteliga. Själv rundade jag i sedvanlig ordning småbåtshamnen o hamnpiren för dagens havslufts intag- KKallt var det när jag sen rullade in i garaget och sen besatte det varma utrerummet.  Tack Thomas, Janne, Patrik, Ulf, Geoffrey o Ingvar för en kul tur.


 

2017-04-13   Ibland har vädermakarna fel och till min lycka hade dom det idag när jag skulle till Besiktningen. Efter ett litet regn på fm så klarnade det upp o var nästan soligt när det var dags. Kom 15 minuter för tidigt och när min inställestid egentligen var så hade jag besiktningen klar och en stunde senare var jag hemma igen. Skönt så var det klart.


 

2017-04-09   Premiärturen är nu gjord. Morgonen var mulen o lite småkallt och med en liten förkylning så blev det inget Kryddåk men se framåt eftermiddagen sken solen fram och ja det gick bara inte längre utan snabbt på med paltorna och sen kom då det spännand momenten skulle Clementinen starta. Jodå klart o galant och så gled jag iväg genom stan, tyckte det var lagom att först rosta av sig i den Malmöitiska djävulstrafiken innan vi la några mil på landsväg. Mm känns som vanligt och som alltid e första milen så är man lite extra försiktig men det sitter snabbt där igen och sen bara njuter man. 90 minuter senare var jag hemma igen. Nu väntar vi bara på torsdagens besök hos besiktningen och prognosen säger massor med regn, vilken bra dag jag valt, återkommer.
 
2017-02-13   Idag kom kallelsen till besiktning av Clementinen vilket jag helt förträngt att man skulle göra men så är det. Kylan och snön ligger utanför men just idag så var det nästan en helt blå himmel och vindstilla vilket är ett verkligt unikum denna vinter. Onekligen måste man oxå säga att det börjar rycka lite i gashandtaget, men vis av erfarenheten vet man att det kommer många bakslag innan vi kan börja skönja våren. Numera är det oxå så att jag infört ett litet handelskrig mot allt som är tillverkat i USA. Detta innbär ju lite omställningar och framförallt hur skall jag tackla det i förhållande till Clementinen, ingen lätt positionering inte och jag har redan varit och kollat läget på nytt som är tillverkat i Europa men skall jag byta eller skall jag inte, hum det är frågan. Fram tills dess jag rett ut det så kör vi med Amerikanska flaggan upp o ner och svär ve o förbannelse över Trumpa djävulen.


 

     
   

botten e nådd

---> Tillbaka till Top <----