Datum  2018  

           2018             

   

Top

   

--> Till första tur <--

     
2018-12-12   Nu lackar det mot jul snabbt som attan. Alla måsten börjar göra sig påminda och traditioner skall följas och hela det paketet. Vi har ju iallafall minskat ner allt till ett minimum och i år skall vi ta ett hemligt steg till så vi får se hur detta utvecklas. Stan är jul belyst men ändå inte på samma sätt som förr det är mindre skyltningar numera även om julmusiken strömmat i radio de sista 5 veckorna och annonserna slår emot en i tidningen, men det är mindre i år än tidigare och det är bara att tacka o ta emot. Hojsäsongen avslutades ju i oktober och allt är undanstuvat. Konstigt nog har det inte kommit något sug än, men det kommer i februari var så säker. Så fram tills dess, så en God Hjul o ett Gott Nytt Hoj år.
 
2018-11-06   Solen lyser vackert på oss och en si så där 10 grader värmer fint. Detta blev en perfekt dag till att vinterställa alla leksakerna. Så nu är Bumsen på plats framför den nytvättade Zed och täcket är på och därmed är det grön vinter hos mig. Passade på också att gör lite lagom trädgårdsarbete med klipp o räfs när jag ändå var igång och som sagt det var ett underbart höstväder.
 
2018-10-22   Måndag lite sol men blåsigt attan. Efter att ha klippt det som skall kallas gräs för sista gången i år så tog jag tag i tvätt o rengöring av hojen. Tog av allt som behövs tas av inför vintern inklusive Bamse som var så smutsig så en tvätt på honom behövs oxå för vinter idet. Avfettning och skrubbning och sen högtrycket på så blev hojen ren, inte hundra perfekt men rent nog till mig och sen kan vi ta finliret till våren med lite polish. Blåste den torr som vanligt med dammsugaren och det fungerar ju helt perfekt, därefter lite Motul Wash and Polish på de lackerade ytorna, snyggt. Så nu är det klart för vinterparkering men det tar ngn vecka till för först skall Zed ha sin tvätt oxå så jag kan vinterställa allt på en gång. Mätarställningen nu 16280 km, 3200 km till service och föregående års mätarställning vid vinter 3599 km alltså har jag rullat 12681 km i år, väl jobbat Robban, trodde faktiskt det skulle vara lite till.

Bamse är smutsig om nosen så det blir i tvätten innan det är dags med vilan.


 

2018-10-21   Söndag, kallt och ruffigt så det blir ingen tur idag utan istället är det beslutat att Bamse ska gå i ide och Bumsen skall tvättas i veckan och sen är det slut på denna härliga mc säsong. Många goa mil blev det och för det mesta kunde vi inte klaga på vädret i alla fall.
 
2018-10-17   Onsdag och solen fortsätter gött idag o ger oss en 19-20 grader men med ett rejält soldis som hindrar sikten lite. Sadlade upp igen efter lunch och gled längs kustvägen till Lödde för att kolla nya GS1250-an hos JE68. Ja vad skall man säga om den, inget för den ser likadan ut som tidigare men med lite mer pulver i och en högre prislapp, till det skall läggas att den är naken och allt extra man behöver finns i paket o tillval som kostar slantar. Turen fortsatte över kringliga vägar upp mot Glumslövshöjden o utsikten från Rönnebergabackarnas fornminne är fenomenal dock så försvann "långsikten" i diset men fint är här. Fortsatte knixandet österöver och kom till Knutstorp innan jag vände sydvart igen över Torrlösa och sen mot Furulund innan jag åter kom ut i Bjärred och längs kustvägen där det obligatoriska stoppet på "min" p-plats utmed havet var ett måste. Satte o göttade mig med härlig utsikt över ett spegelblankt Öresund och en god doft av hav. Kallar detta ställe för funderingarnas plats för här har funderats mycket genom åren och ett o annat beslut har jag oxå tagit här, en perfekt plats för sånt. Rullade vidare mot Limhamn och lite trafikstockningar på Västkustvägen klöddade till det lite men jag passade oxå på att tanka upp fullt innan sista biten hem. Rullade in precis 17.00 i garaget 13 mil på rullen och mycket mycket nöjd. Var detta årets sista tur, ja jag tror nästan det även om man kanske kan sträcka sig till en söndagstur men sen är det over´n out.
 
2018-10-16   Tisdag, sol och ännu en brittsommardag. Strax efter klockan 13 var det liksom inte mycket att vänta på och eftersom jag kollat kommande veckas väderrapport så är det de närmsta dagarna som gäller för sen är det över. Sadlade upp och la kurs österöver som jag nu gjort de sista veckorna. Rullade på i makligt tempo och det var en nästan klarblå himmel och runt 20 grader, verkligen mumma för en mc-ist. Tog E65 för att komma en bit bort snabbare och passerade Skurup när jag kom på att jag skulle vilja åka sista svängen över Slimminge backarna och rättade därför kursen ditåt. Väl uppe på "min" utsiktsplats på höjden hade man som vanligt en bedårande utsikt även om ett soldis hindrade lite, men ack så vackert. Detta fick bli min bortre vändpunkt så jag rullade ner mot Blentarp och tog vänster upp mot Stenberget och utsikten på det hållet. Självklart ner Häckeberga men över Gyllebohus och en den vägen upp. Gled fram genom skogspartierna som nu helt skiftat i färg och där löven singlade ner i massor. Hyby, Bokskogen, Skabersjö och Käglinge blev sen min väg mot Limhamn. En och annan likasinnad mc-ist såg idag jag men förövrigt var det trafiktomt på småvägarna så här en höst eftermiddag mitt i veckan. 15,30 var jag åter i garaget och en dryga 11 mil blev min lilla slinga idag. Morgandagen ser ut att gå i samma väderläge så om det känns ok så tar jag nog en tur då oxå.
 
2018-10-14   Anneli förslog en tur på FB gruppen, då det fina brittsommarvädret fortsätter någon dag till så blev vi ett gäng som träffades vid Persiljan. Hans la kurs och vi åkte i det underbara vädret över Sandby, Harlösa, Östraby, Bus, Linderöd, Bosarpasjön, Sösdala, N Rörum och sen ner till Höör där vi lotsades in till ett litet och mycket trevligt Cafe´ som man nog inte hittat utan lite lokalkännedom vilket ju Hans har här. Kaffe smakade mums och vi satt och myste i solen inne i trädgården. Detta blev oxå vår splitpoint då det stod olika mål för eftermiddagens agenda, Vi blev fyra som lirkade oss över kända småvägar ner till Stehag, Kungshult, Flyinge, Dalby och sen RV11 in till Malmö och var och en utgick  efter hand. Tack för en härlig höstdag med härliga och goa vägar varav en och annan var extra spännande med en hel del löv. Gottegänget idag, Hans, Anneli, Geoffrey, Magnus, Göran_S, Göran_E, Janne, Robban.


 

2018-10-12   Brittsommaren är här och det är ljuvligt. Har vari 2 dagar nu och ser ut att att bestå tre fyra dagar till- Denna goa fredag sadlade jag upp strax före lunch efter att jag gjort veckoinköpen. 17 härliga grader en klarblå himmel och en måttlig sydost'n så jag satte kurs mot en tänkt vändpunkt innan Ystad. Snirklade mig genom söderslätt och tog vänster höger vänster och åkte i ett makligt tempo och insöp alla höstens dofter o synintryck. Det är vackert nu men oxå vemodigt för hojsäsongen kan ta slut vilken dag som helst när det ruggig höstvädret rullar in över oss. Åkte upp mot Rgla och tog sen gamla Ystadvägen mot Blentarp. Rullade ner till för turens efterlängtade kaffepaus vid Sövdesjön. Satt och myste vid sjön och sippade på min Cappucino och en chokladcroissant, mums mums. DEtta fick bli min vändpunkt så jag tog småvägarna över Kumlatofta, Rödde och sen ut i Häckeberga och en lagom ny bensträckare på mitt specialställe, där var som alltid gött. Sen via Bokskogen ner till Arrie och lirkade mig hemåt med en sista upptankning? innan garaget. What a day, 4 timmar därute och jag kände mig nöjd o belåten.


 

2018-10-06   Patrik kallade och lovade fint väder denna lördag i oktober och vi blev ett gäng som mötte upp. Målet blev satt till Klåveröds friluftsområde på Söderåsen, naturligtvis kunde jag inte hålla tyst och med det blev jag riktkarl,  vi lirkade oss dit över Torrlösa, Knutstorp o Kågeröd. Solen bröt igenom lite här o där och just då steg temperaturen till 14 härliga grader, men annars blev man inte för varm precis. Vi rullade in och ner till rastplatsen på Klåveröd där vi fick vårt goa kaffe och under pausen så löste vi några världsproblem i vanlig ordning. Returen tog vi över Ljungbyhed, Riseberga, Forestad, Hallaröd och sen en bensträckare på Hasselbro rastplats som satt skönt efter några mils härliga små svängvägar. Vi "försökte" hjälpa Staffan under vårt stopp med att få sync på telefonen och tekniken på KTM-en så han skull få ingång navigationen. Men nä vi lyckades inte även om vi försökte övertala honom att trycka på "delete" eller "format all"..... Vi fortsatte och satte siktet på Flyinge o Södra Sandby som oxå blev vår splitpoint och härifrån körde sen var och en till sin postlåda längs vägen. Men visst dök även en och annan vägskylt upp mot Genarp denna dag, förhoppningsvis till Patriks glädje. Dagens åkare: Patrik, Staffan, Ingvar_A, Göran_E, Geoffrey, Magnus, Andreas, Robban.


 

2018-09-23   Söndag och 12 grader och ruffigt värre men uppåt 13 tiden så var det i alla fall 14 grader och jag beslutade att sadla upp för en kort tur. Hutter vad kallt det kändes och blåsigt var det men bortöver Slimminge och sen ner mot Häckeberga på returen och allt via kurviga vägar. Några timmar och 12 mil senare var jag åter hemma och kände mig bottenfrusen så skall det åkas mer framöver blir det underställ på. Onekligen är det så att nu börjar man skymta ett slut på mc säsongen där borta i fjärran, men vi är inte där ännu hoppas jag.
 
2018-09-21   Fredag och vi vaknade till en härlig 22 grader, men det skulle snabbt ändra sig för man hade varnat för stormväder och därefter höstväder. Jodå på sena eftermiddagen blåste det kuling men mer blev det inte här i skåne, dock så stämde temperaturen så ett rejält fall blev det med nästan 10 grader och med det så är det nu tyvärr höst och ingen bättring är i sikte
 
2018-09-19   Fick meddelande från JE68 om att mina beställda fotpinnar kommit, oj oj vad det gick fort, 48 timmar. Egentligen var det avsatt tid för pyssel i trädgården, men jag satte mig i bilen och hämtade delarna och sen hem och monterade dom, ser bra ut. Kaffe och mycket sen lunch sen lite -mycket-velande innan jag kom fram till äh vad faan en kvälls tur så strax innan 18 sadlade jag upp o drog iväg. Konstaterade att 15 mm lägre offset var underbart men nu får jag justera växelspaken, men har jag verktyg med mig ?- Lirkat mig sydvart och stannade längs Skåre kustvägen innan Trelleborg för en paus i det underbara kvällsvädret. Letade upp min verktygssats och justerade växelpedals tappen max ner. När jag sen åkte vidare märkte jag en märkbar skillnad så vi får ta det från där innan vidare aktion. Snirklade mig sen via de härliga småvägarna nordvart innan jag kom till Bunkeflo och sen ut på brofästet i skymningen. Nu mörknade det rejält fort och när jag åkte längs Strandgatan var det mörkt. Var ett bra tillfälle att se att det är ett rejält led halvljus jag har. Var hemma igen 20.30 efter en härlig sensommarkväll på två hjul. Enligt prognosen slutar sensommarvädret fredag kväll natt och med en jädra blåsa och sen regn, så torsdagen får trots allt vigas åt minimalt  med trädgårdsarbete för klippa träd o buskar får vänta till nästa vecka när trädgårdskärlen är tömda, ja ja det blev lite fel i planeringen där, men så blev det istället fler mil på hojen, inget fel det heller och fanken så mycket roligare hi hi.
 
2018-09-18  

Oj oj vilken sensommardag. Tisdag och jag hade ett kort ärende i Laholm så jag sadlade upp 10.30 och la mig på kurs på Autobahn i lagom tempo. När jag startade så visade det 17,5 grad och en timme sedan så stod det på 23 under en klarblå himmel med en måttlig sydlig bris. Rast o topp strax syd om Hallandsås innan jag fortsatte mot mitt mål. Vilken dag för när jag sen satte kurs mot Båstad så stod det och hoppade på 25 modiga grader. Tog vägen över åsen å sen ner mot Café utsikten innan jag la mig på kurs över vägen och ner i Båstad och ner i hamnen för en härlig paus med mitt goa kaffe. Här var det lugnt, stängt o fridfullt men badgäster fanns på stranden och de satt med sina vinare o baguetter och såg att ha det skönt, till och med någon badtyp vågade sig i.  Åkte upp och förbi o hälsade på Johan och där var fridfullt. Sen vidare ut till Kattvik o vidare upp mot övre Kattvik innan jag kom till grönsaksboden i Boarp o mitt naturliga "måste" shoppande. Funderade på att runda Falkvägen men kom fram till att ta detta vid ett senare tillfälle. Nu hade vinden ökat lite men det var gott hett och jag tänkte ta en lunch på Hallandsås, så sagt o gjort. När jag såg att dagens var stekfläsk o bruna bönor så var saken klar, men ack ack vilka smaklösa bruna bönor, fläsket var kanon men nä det var ingen höjdare. Kollade in en returväg typ innanvägen så jag tog gamla vägen över åsen o sen Munka Ljungby, Klippan, Ljungbyhed, Röstånga osv. Rullade in i garaget 17.15 efter en underbar dag "On Tour". Snabbt ombyte o ner till hamnen o lite RC segling avslutade denna dag. 

2016-09-16   En sensommar söndag och gott väder. Hade lite ärenden att fixa på förmiddagen så någon eventuellt Kryddåka skulle jag inte hinna. Var tillbaka strax före 11 och kollade FB då jag såg att Geoffrey o Patrik skulle åka och träffas på Persilja så jag chansade att ringa och fick tag på Patrik nånstans ute i naturen. Dom skulle sydvart men var inte klara över var så vi tjabbade en stund o kom fram till Hallongården för dit skulle jag också hinna möta upp dom inom en timme, så sagt och gjort snabb uppsittning också iväg sydvart. Precis jag rullade in på parkeringen såg jag herrarna som kommit några minuter tidigare. Vi siktade snabbt på Café dörren och där beställdes det godsaker som vi sedan avnjöt. Janne hade lagt ut på FB och undrade var herrarna var och Geoffrey svarade. Precis vi var klara för returfärden så kom Janne, men fick vara utan kaffe för nu la vi en kurvig kurs nordvart med splittpoint Staffanstorp.  Några roliga oplanerade timmar blev det iallafall, synd bara att vi inte kunde få ihop det mer planerat men så är det ibland.


 

2016-09-13   Klubbkväll på Persilja och hojväder så jag åkte MC dit och självklart inte rakaste vägen, så en liten kort och naggande god tur innan blev det. 15 Kryddor hade några trevliga timmar över en god kopp kaffe och löste några av nutidens problem  - NOT
 
2018-09-09   En sensommar söndag och även Sveriges valdag. Ett gäng Kryddor träffades vid Persilja och vi valde att åka till Österlen och Olof Viktor´s Cafe. Vi valde även Christer som färdledare vilket han accepterade och tur var väl det för ingen av oss andra visste exakt vart vårt mål låg. Vi guidades ut genom ett härligt skånskt landskap under en klarblå himmel och en 20-21 grader vilket innebar perfekta förhållanden för att åka mc. Christer lockade fram en och annan aha och uhu över en del nya vägar eller kanske var det att vi kom från andra hållet än vanligt. En bensträckare i Blentarp och den första glassen fick någon i sig. Vidare över åsar och dalar innan det plötsligt planade ut och nu närmade vi oss Glemmingebro där vårt kaffe väntade. Parkerade så äntrade vi innergården och införskaffade våra smarrigheter i cafe´t. Mums gott och "närande" var det. Självklart var även glass på önskelistan och det fanns även det på Cafe´t så självklart ...  Returen skulle tas utan att passera Ystad och Christer hittad än en gång en ny väg (tror jag) iallafall så dök så småningom först Skivarp och sen Anderslöv i siktet och vi tog en sista bensträckare här vilket också blev vår splitt point och tack för idag. En härlig och trevlig tur fick och tillsammans med alla skratten så vart det perfekt. Vi som rullade idag Christer, Magnus, Göran_E, Göran_S, Patrik, Janne, Staffan, Geoffrey o Deniz, Robban


 

2018-09-08   Media har ju insisterat på att Sveriges undergång sker imorgon då det är val och på alla mer eller mindre konstiga sätt försökt "skildra" sin verklighet. Därför ansåg jag att det var bäst att tanka upp hojen, för man vet ju aldrig - ha ha. Jomen visst tanka, men inta kan man väl bara köra och göra det, nä en runda fick det bli. Vädret var soligt och blåsigt och faktiskt lite "krispigt" i luften. Ja det blev en runda österöver och lite hit o dit på goa vägar mellan 101-an och e65 an sen vidare upp mot Häckeberga innan en svag vänster och siktet mot Limhamn igen. Ett tiotal mil blev det och en go tur fick jag innan jag parkerade i garaget igen. Blev dags för lite däcktrycks påfyllnad då det verkar som det sakteliga minskar lite eller är det temperaturväxlingarna som visar, vet inte men rätt skall det vara.
 
2018-09-04   En tidig septemberdag och vi fortsätter med sommartemperaturer. Denna tisdag bestämde jag mig för en mitt i Skåne runda och la iväg strax före lunch. Solen värmde gott och det visades 22 goa grader. Tog vad man kan kalla kurviga vägar utan gps hjälp och efter många vänster höger så landade jag på Nya torg I Hörby. Hade tänkt ta en fika på kondiset men insåg att jag var på fel torg och det var allmänt rörigt då man höll på att göra något på Stora torg så  jag la ner försöket att trixa mig dit utan fortsatte nordvart till Ekeröds rasten och där fick jag mitt efterlängtade kaffe med dopp. Detta blev oxå min vändpunkt innan jag fortsatte till Södra Rörum över den lilla goa vägen och sen fortsattes det ner till Ludvigsborg och därmed la jag kurs för att runda Ringsjöarna och sen tråckla mig ner mot Sandby o kurs hemåt. Lagom hemma igen 15.45 under en klarblå himmel vilket man inte kunde säga det var inåt landet där molnen var många och en del var mörka men värmen stod på ändå. Ack så god runda det blev av det här och eftersom vi nu är i september gäller det att passa på när tillfälle ges, för plötsligt slår det om och blir mindre trevligt, dock ser prognosen ut som om det skall dröja länge än, men men dom har haft fel förr....
 
2018-08-29   Thomas och Patrik skickade ut en förfrågan om någon vardagsledig ville följa med upp till Flyg museet i Ängelholm. Onsdagsvädret var trots sin gråmulna himmel varm o go när 4 Kryddor träffades i Lund. Nästan prick 14 la vi oss på rulle nordvart och valet av väg var lätt, motorväg för att komma fram i vettig tid. Strax efter 15 rullade vi in på området och Patrik guidade oss förbi Koenigseggs lokaler och konstaterade snabbt att dom inte hade börjat bygga hans bil ännu. Flyg museet var intressant och där fanns mycket att grotta ner sig i och det hela gav lite mersmak för dylika utfärder. Returen gick in genom Ängelholm och ett stopp på torget i Centrum för en god glass var ju ett måste innan vi sen la oss på rulle på "innanvägen" ner till Saxtorp som blev vår splittpoint. Vi som "flög" idag, Thomas, Patrik, Geoffrey, Robban. Tack för ett trevligt sällskap och initiativ.


 

2018-08-26   Söndag, lite svalare och chans för någon regnskur, alltså lite höstlikt. Janne ville ha ett litet uppehåll i flyttpackning och chansade på att jag ville åka hoj. Jovisst ville jag det så vi träffades på Lund södra och sen tog Janne täten och lotsade oss på en massa goa vägar mot vårt mål som var kaffet på Hanksville Farm. Vi rullade in där runt 12.30 och var de första gästerna denna söndag. Smakade gott och vi satt en stund i solen men framförallt i lä för det blåste lite ute på savannen. Returen gick självklart inte raka vägen utan en ny okörd väg vaskade Janne fram som toppades med en vidunderlig utsikt utöver Öresund och Landskrona, verkligen en utsiktsplats att lägga på minnet. Åkte sen längs kustvägen till Bjärred där vi sen hade splitpoint och jag fortsatte självklart ner över småbåtshamnen min vana trogen så strax efter 15 rullade jag in i garaget igen, en skön sensommardag och vi fick inte något vått på oss även om man på avstånd kunde se att det regnade under några mörka moln.
 
2018-08-25   Råkade se att jag nu precis passerat ett år med Eagle-Månlandaren-Tina och allt vad motorcykeln kallas. Har rullat drygt 1400 mil på detta året, är mycket nöjd med mitt val av hoj, nästan bara positiva sakar men även en och annan negativ sak finns ju naturligtvis även om jag försökt att överbrygga dessa men en sak kvarstår o det är att byta ut fotpinnarna för jag vet ju vad som händer när byxorna fastnar i dom vassa kanterna. De vassa kanterna är ju bra om man kör offroad i smuts o skit men det kommer ju aldrig jag att göra så bytas skall dom och då sådana som man kan sänka lite vilket nog skulle göra min sittkomfort ännu bättre.
 
2018-08-23   Torsdag och sommarvädret består någon dag till sedan ser prognosen inte så rolig ut längre så vad gör man jo man passar på och tar en hoj tur. Tänkte ta mig till Helsingborg och botanisera hos Nilssons MC och på Probike som snart skall stänga. Strax efter 11 så rullade jag ut under en blå himmel och 27 goa grader, ljuvligt. Lite motorväg fick det bli fram till Lomma innan jag satte kurs nordvart via Kävlinge och mot Teckomatorp för inte skulle jag köra den raka vägen, nähä omvägar skulle vi ha och damen i gps-en fick instruktion kurvigt men vi vet ju hon är inte så bra på det så lite egenhändig justering blev det. I Teckomatorp var det en sån däringa gul buss som tutade frenetiskt på mig, tog en liten stund innan jag fattade och sen ringde telefonen och det var GW som körde buss idag, han hade varit lite osäker på om det var jag men en blick i backspegeln och mina ner klistrade packlådor avgjorde det. NJöt i fulla drag när jag kom till Kågeröd och stannade till på kiosken och tog en körv till lunch, gött. Lät sen gps-en styra så upp över Stenestad och ner på andra sidan mot Bjuv och sen en massa småvägar upp till Väla. Puh nu var det varmt på riktigt när den visade 28.5 grad. Botaniserade lite i affären och köpte två Motul flaskor med blandat innehåll. Rullade in mot Probike men ändrade mig och tog en retur ut från området igen lite så där nordvart och hittade återigen den där goa vägen som jag körde i slutet av juni när jag var här. Sen blev det Mörarp  och sen rakt ner till Saxtorp och Bjärred med den självklara stoppen längs kustvägen och bara satt där o njöt. Vidare mot Limhamn igen och tog ingen sväng ner om hamnen då jag tänkt ut en annan lösning på det så vid 16,45 var jag åter hemma. Sen blev det att bli dragen i näsan av el cykeln ner till hamnen istället och en go öl på Kajutan i en fantastisk kväll som sen nästan blev en tropisk natt, var det slutet på värmeböljan ja nu tror jag faktiskt det iallafall med så höga temperaturer, synd, mycket synd.
 
2018-08-19   Söndag och faktiskt en molnig och gråmulen sådan. 4 Kryddåk (GW o Eva, Christer, Ingvar, Robban) hade samlats utanför Persilja för en kort tur. Vi "lirkade" oss sakteliga ner mot söderslätt för att anlända på Hallongården strax efter lunchtid. Vad skulle då sitta bra, jo en god pannkak´s meny och lite annat gott och självklart kaffe till det. Mums och vi satt ett tag innan vi funderade på vidare transport vilket då innefattade en glass någonstans och detta blev utsett till Smygehuk så vi fortsatte vårt "lirkande" över småvägarna för att sedan komma ner till Smyge och glasskiosken. Jodå vi spädde på kalori intaget lite till mest för att vara på den säkra sidan....  Hemfärden fortsatte i samma stil som innan och så småningom hade vi "lirkat" oss hem igen. 14 härliga mil fick vi till idag och vi var i alla fall mätta när vi kom hem.
 
2018-08-16   Torsdag och åter en sån där underbar sommardag. 10.30 mötesplats Shell Ärtholmen, Christer var den som hakat på mitt FB uppslag och vi är ju utanför semester perioden nu. Vi tog mitt förslag om Kivik och lät gps-damen lotsa oss över krokiga vägar mot målet. Krokiga o krokiga iallafall lite ovanlig kursriktning avseende vårt mål, men efter ett antal omräkningar hittade hon kursen österöver och vi åkte genom ett sensommarlandskap där nu nästan allt som går att skörda på fälten är skördat och nu spreds det gödsel som stank något så inihelvete, fy tvi. Blev ytters konfunderad när vår kursväg låg rakt i riktning Simrishamn men efter en tvär vänstersväng så kom vi in på mer kända vägar och sen plötsligt var vi i Kiviks hamn. Det hade tagit lite drygt 2,5 timme att kringla sig hit så vår önskan om en bit mat hos Buhres fisk stod högt på listan. Vi lät oss väl smaka och var mätta o belåtna när vi sen lämnade serveringen och som Christer sa, hade varit gott med en lunchpaus på rygg nu, ja inte utan. Christer tog täten när vi satte kurs på returen men först skulle vi till Simrishamn och äta glass, mums gott o mycket onyttigt. Målet att undvika kustvägen tog vi över Hammenhög, Borrby, Hagestad, Kabusa, Öja för att sen ringvägen utanför Ystad vidare mot Balkåkra och den fina vägen till Skivarp och där en längre bensträckare då vi nu började känna av timmarna i sadeln. Sen blev det 101-an mot Malmö över Glostorp till Limhamn. En härlig och trevlig dag uti den Skånska sensommar hagen.


 

2018-08-15   Onsdag. Sol och en behagliga 24 blå himmel och en måttlig sydvästan. Egentligen hade jag först tänk innan i veckan att ta en tura på 2 dagar till Blekinge men jag tvekade och då gick ju tiden snabbt. Slängde ut en fråga FB om en vardagslediga tur i morgon, men inte kunde väl jag avstå från en tur idag, nej sadlade upp och la kurs sydost utan något nål utan det skulle tas längs vägen. Vänster höger osv. och snart började jag komma neråt sydkusten och via lite konstiga vägar hamnade jag återigen i Smyge, ett säkert kort och trevligt mål. Bensträckare och en längre paus här innan jag återigen letade mig mot Malmö. Blev några konstiga vägval igen och på så sätt hittade jag en ny väg att lägga på minnet. Landade i Anderslöv och sen tog jag 101-an in mot Malmö och via Glostorp  sen ner till hamnen och den sedvanliga "vatten kontrollen". Hade glömt att tanka upp för imorgon så jag åkte Ärtholmsvägen upp och tankade innan jag parkerade i garaget igen, men utan någonting så hade det ändå blivit 14 mil. En härlig runda var det iallafall för som jag sagt innan så gäller det att passa på även om vi bara är i mitten av Augusti så rullar tiden på och plötslig upphör finvädret och så kommer hösten.


 

2018-05-12   Söndag. De två sista dagarna har gått i mer normalt Skånskt augustiväder med en 17-23 grader och blåsigt som fanken då lågtrycken nu hittat oss och matar på det ena efter det andra och härmed kan vi säga att årets långa värmebölja definitivt är över för nu känns det min sann riktigt kallt. Men denna söndag så lovades det uppehållsväder fram till 15.00 ca och jag var åksugen så före 11 sadlade jag upp för att bara åka en kort tur på en timme ca. Siktade på Sandby och tänkte ta det som vändpunkt. Väl där och efter ett inköp på Eva´s bageri så tittade jag på molnen och såg en blå himmel österöver så äh vad fan, jag rullade på och bestämde att kryssa mellan de mörka molnen och vara vaksam på väderskifte. Snurrade mot Sjöbo, ner över Björka och sen nästa Sövdesjön och en bensträckare. Nu började det torna upp riktigt räliga moln så jag la kurs hemåt men inte den snabbaste vägen utan via Häckeberga och när jag kom upp på Stenberget blev jag riktigt tveksam då jag såg hur det vräkte ner lite åt syd och var rent svart nordvart och däremellan i min kursväg var det lurigt, men aja jag fortsatte med mitt väder luffarschack och det blev några extra kursval men i Bara började jag inse att min tur nog snart skulle ta slut så jag stannade och krängde på regnskalskyddet innanför jackan också var jag ju klar för alla eventualiteter. Några kilometer senare var det dags med en liiten och kort förtvätt och jag höll andan men i princip var detta allt jag fick på mig innan jag kom hem. Väl hemma så avtog vinden som innan varit stark också började det så nätt duggregna och nu säger prognosen 36 timmar med regn, inga jättemängder men iallafall mer än vad vi fått innan på nästan hela sommaren. Tjohej men jag saknar de där 25-28 graderna med klarblå himmel och svag vind, kan det bli lite till innan säsongen är över, det vet i fanken, kanske.
 
2018-05-09   Torsdag och Janne tyckte det var dags för en tur så vi bestämde möte i Klågerup 10,30. Det var inte så varmt idag bara en 24 grader, detta tillskillnad mot gårdagens 33 som nog var årets rekord i Limhamn iallafall och det var varmt ta mig tusan och för att inte tala om luftfuktigheten. Men idag var det lite annorlunda vi hade som mål att jag skulle vara hemma runt 3 draget då jag hade ett viktigt ärende runt 4 snåret. Kurs mot Kåseberga och vi lät gps-en styra oss över kurviga vägar och jodå det fick vi samt ett och annat "aha skall vi åka så" blev det oxå men vi kom snyggt och fint ner till Kåseberga runt 12. Självklart äntrade vi fisk restaurangen och lät oss väl smaka. Turister var har men mer i lagom mängd då vi ju nu är inne i augusti har de flesta haft semestern och en del stackare har börjat jobba igen så många här hade tyska som modersmål. Returen la vi över Ystad innan vi sen rullade bort längs kustvägen för att komma in på 101-an som matade oss snabbt tillbaka till Malmö o Limhamn där vi ankom strax efter 15. Vi beslutade att höras senare under dagen för eventuella öl någonstans. Jodå vi träffades strax efter 18 o sköljde ner dagens vägdam och sen fortsatte vi några timmar i denna helt underbara kväll som vi visste skulle avslutas runt midnatt med ett åskväder. Mycket riktigt nästan precis vid midnatt drog åskan igång och det regnade 33 mm under natten samtidigt som temperaturen sjönk markant.
 
2018-08-05   Söndag och så kom så den där nästan solfria dagen med en 20-21 grader och en styv nordvästan. Jag hade bestämt att åka en tur och slängde ut på fejan men ingen aktivitet där inte så det blev en soloride och strax efter 11 begav jag mig iväg med en liten fundering om att besöka Ring Knutstorp och kolla SMC körning där. Ja inte skall man väl ta den enklaste o rakaste vägen och i Malmö gjorde nån triatlon tävling det lite extra knöligt att ta sig ut. Lund o sen gamla vägen mot Gårdstånga bara för att svänga ner mot Igelösa och sen lirkade jag mig uppåt mot Trolleholm o Trollenäst ner mot Billinge men siktet inställt på Ask o sen rullade jag bort mot Knutstorp. Men hej vad det blåste över stäppen. Kollade in fartfantomerna, ja iallafall några av dom men det var verkligen skiftande körning och liite sugen blev jag nog trots allt. Fortsatte ner mot Torrlösa för att få en kaffe på Hanksville och här var det ingen aktivitet precis, äh det blåser för mycket för motorcyklisterna sas det. Diskuterade med an av dom som dock var där och fick lite Tysklandstips som jag skall lägga på minnet, bland annat om området ca 20 mil syd ost om Berlin och samtidigt var vi rörande överrens om att den östra delen av Tyskland har den trevligaste befolkning och inte lika full av strebers.Hemfärden gick i 30 graders lutning för det blåste nu så ända ini h över fälten, det var lite otäckt emellanåt då det plötsligt kom vindpustar från andra hållet så man fick verkligen hålla i styre. Men när jag närmade mig kusten vid Bjärred, ja inte körde jag raka vägen precis så blåste det mindre o mer konstant från havet. Lirkade mig igenom stan med dess avstängningar och rullade in i garaget strax efter 15. En go tur på 15 mil blev det trots allt.
 
2018-08-03   Några dagar hemma i en tryckande hetta men idag kunde jag inte motstå hoj abstinensen. Man saknade ju detta att dagligen sitta på hoj och de är 300 milen har ju satt sina spår, så jag sadlade upp och började med att åka och pumpa däcken då jag tyckte trycket var lite lågt. Sen fortsatte jag österöver ut över Börringe, Skurup, Häckeberga, Genarp, Staffanstorp och sen hem via yttre ringen så jag fick sträcka ut lite. Skönt, varmt o uppfriskande men det var lika skönt att komma hem och in i garaget strax efter 14, för nu var det oliidligt hett där ute, en sisådär 31 grader med hög luftfuktighet, phui.
 
2018-07-18

2018-07-30

  Semester 2018

Så, hemkommen från ännu en fantastiskt trevlig alptur och semester. Vi ( Anneli, Hans, Janne o jag ) startade tidigt som synden en av de mycket få regntunga dagarna här hemma denna otroliga sommar. 0600 rullade vi in i ett mycket lätt duggregn i Trelleborg. Som tur var tog det slut efter några minuter och vi fick snabbt rulla ombord på vår väg till Rostock. Överfarten tar ju en stund men vi fördrev tiden snabbt med lite tärningsspel o mat. 13.45 rullade vi sen av igen och nu satte vi kurs mot Hamburg och vårt UBE tåg till Lörrach, en god öl vid framkomsten och sen var det dags att lasta, uj uj vad lågt det var och jag klinkade i hjälmen ett antal gånger och då skall sägas att vi stod nästan längst bak och jag bävade för avfarten i Lörrach då det skulle rullas genom minst 10 vagnar. Lite proviant o dryckjom och sen var vi klara för avgång sydvart. Morgonen i Lörrach bjöd på en hisnande upplevelse att köra av tåget med ett o annat hjälm dunk men sen bjöds det på ett strålande väder och en stadigt stigande temperatur runt de 28, puh. Hans tog täten och vi rullade en bit i Tyskland genom Schwarzwald natur innan vi passerade gränsen mot detta tidigare urklippta Schweiz . Vackra och härliga vägar blev vi lotsade genom på vår nu lite omjusterade kurslinje då vi bestämt att ta Klausen passet på vägen till vårt Flumserberg. När vi kom till Brunnen så såg det ut och kändes lite som att komma till Gardasjön med sjön, uteserveringar och vacker utsikt, tyvärr hade vi inte tid för ett stopp utan vi fortsatte att klättra upp mot Klausen pass, härlig väg, extremt branta sluttningar och minst sagt dåliga vägräcken gjorde att man höll i rodret noga, men hejdlöst vackert var här och självklart ett stopp på passhöjden. Vi fortsatte lite NO nu upp mot sjön Walensee som vi skulle åka nära sjökanten på, det vi inte visste att nära sjökanten var 800 meter upp, en hisnande utsikt och en liten slingrande väg som så småningom tog oss nästan ända ner precis lagom för en lång högersväng och sen ett 10 tal km innan det åter var dags att klättra upp igen de där 800 m till vårt Bergheim hotell. I år fick vi se dalen och omgivningarna i en strålande sol till skillnad från fjolårets regnhelvete, men ack vad vackert, god mat o dryck förgyllde vår dag här.

Fredagen satte vi kurs mot Bormio och vi började sakteliga vår klättring uppför på den vackra vägen mot Davos som ju är ett finansiellt mecka för di rike och samtidigt en av Schweiz högst belägna städer, vi däremot vek av i första rondellen i Davos och började nu klättra upp över Flüela pass och högt var det med en imponerande utsikt. Konstaterade att passvägarna i CH är mycket rundare än i Italien men emellanåt brantare. Följde med lite av trafiken som ju gick ner i dalen på 1500 m där en av matarlederna kom från Österrike och en del kom via tunnel in till Lignano i Italien. Men det skulle inte vi inte, nä vårt mål var satt upp mot Stelvio passet och för att komma dit tar man o rundar tant Agdas utedass 2 gånger höger inne i en liiten by innan man överraskande skall stiga brant o tvärt upp mot Umbrail passet. Jösses o jösses, vi hade inga förväntningar på denna vägen men den tog oss alla med häpnad, vilken väg, vilka tornatos och utsikten skall vi inte tala om, magnifikt. Klättrade o klättrade och plötsligt såg man höga bergsspetsar torna upp sig i vår väg och på en av dom fanns en välkänd siluett av bergstornet ovanför Stelvio vi var nu endast några 100 m lägre än Stelvio passet när vi sakteliga rullade fram till det "röda-gula" huset i korsningen upp mot passet och plötsligt var vi i Italien. Knappa 2 km senare stod vi så uppe på Stelvio igen alla 4, solen stekte och det var strax under 20 grader och kändes inte tryckande precis. Vad gör man här, jo botaniserar i presentshopparna, kollar in folk, kollar in den vidunderliga utsikten och självklart äter en wurst med sauerkraut och en radler till det, bara för att det så skall vara. Tiden gick o vi var nöjda när vi vände tillbaka för att nu åka ner till Bormio och vi passade på att stanna på ett av de där fotografiska måste ställen med utsikt över den slingrande nedfartsvägen här på sydsidan, väl och kanske inte minst lika häftig som den mer beryktade norra nerfarten. Fortsatte nerför och blev väl omkörda av ett antal kamikaze piloter innan vi kom fram till vårt hotell i Bormio. Blev inkvarterade i detta gamla hus från anudazumal med en massa härlig mystik, dock blev det våning 6 alltså högst upp och det var hårt för en gammel man i dessa trappor. Allt uppvägdes sen av en underbar krog i botten plan och inte minst en bedårande restaurang som sedan fick föda oss. Men som tillägg skall sägas att inte så långt efter vår ankomst, ca 1 öl senare, öppnade himmeln sig med häftigt regn o åska som sen höll på nästan hela kvällen, hade vi väntat en halvtimme till på toppen hade vi säkerligen fått det redan där uppe.

Lördag och dags för vidare transport till Keerersee i Dolomiterna. Mulet, hög regnfaktor och allmänt ruffigt så vi tog det ända rätta beslutet att inte gena över Gavia passet utan ta den 5 mil längre sydliga vägen genom tunnlar innan vi satte kurs norröver via Passo Tonale och Passo Mendola mot Bolzano. Vi hade väl åkt knapp halvvägs när regnet satte igång och det gjorde att det blev lite trist men vi rullade på ner i dalar över pass, förbi vårt Romeno och passerade "gardinvägen" som är så spektakulär, men idag såg vi bara regndimma. Nere i Bolzano stod det o kokte av värme och regnet upphört för att en stund senare på väg uppför igen öka på och så fortsatte det fram till vårt Hotel Alpenrose. Vi fick checkat in på detta 4 stjärniga och överdådiga hotell som vi blivit ombokade på grund av något hänt på vårt egentliga hotell, vi kan bara tacka o ta emot. Parkerade i deras mc-garage med alla faciliteter för mc och då upptäckte jag att mina glasögon var borta, tappade jag dom här eller var det vid stoppet vid Romeno, jag vet inte var men som tur var behövs dom inte för att köra iallafall. En snabb dusch och sen ner i baren för vätskebalansens skull. Kvällens mat var en orgie i finess med en sju rätters meny om man orkade, vilket jag inte gjorde men det fanns dom som försökte, hi hi. Det blev en relativt tidig kväll trots öl o vin o grappa osv.

Söndag, måndag, tisdag fördrev vi med 5-6 timmar på hoj och körda alla närliggande pass som vi orkade och fick så många härliga vägar och synintryck att det räcker flera år. Utöver det så någon liten promenad, sittlift till topps, spa, gym för dom som orkade, bad och bastu o slappe i solstolarna och ett antal Aperol och inte att förglömma denna sju rätters meny som "förföljde" oss nästan varje dag förutom då dom hade grill abend med allt o jag menar allt man kan lägga på en grill o lite till. Vädret var oss nådigt och en 15-17 på nätterna och en 25 på dagarna och väl att märka var att vi bodde på 1500 meters höjd. Ja vi levde kungligt.

Onsdagen var avresedag och tidig uppstigning, samtidigt den dag vi skulle splitta oss då Janne o jag skulle till Österrike och Anneli o Hans skulle genom att ta en liten omväg för att så småningom rulla ner till Grado och medelhavet strax väster om Trieste. Varmt var det och vi hade tidigare insett att det skulle ta för lång tid att åka över Cortina då dags etappen var dryga 30 mil så vi gick rakt nordvart upp mot Brixen innan vi la oss på kurs österöver bort mot Lienz i Österrike vilket också skulle bli vår splittpoint, så några km före Lienz hade vi kramkalas och tackade varann för en härlig vecka. Janne och jag började med att sakteliga leta oss fram till väg 107 som skulle ta oss upp över Gross Glockner och i en av de första svängarna här fann vi ett bra lunchställe som gav oss "kraft" för vidare transport. Vi passerade Heiligenblut´s spetsiga kyrka som är ett landmärke här innan stigningen på allvar börjar efter betalstationen där dom numera tar betalt ordentligt, 26 pengar får anses i överkant men det kostar ju att underhålla systemet. Vägen är ju som alltid vacker och utsikten vidunderlig men en hel del trafik förtar lite av den där extra mc känslan. Ett stopp uppe på toppen men vi beslutade att inte åka de sista hundra meterna upp till motorcykel toppen Edelweiss spitze för så här dags började vi bli lite möra så vi körde nerför mot Zell am See och det är väl fel att säga att vi piskade kurvor precis även om Janne gärna ville. Ett vägarbete i Zell gjorde att jag valde den östra vägen runt sjön vilket innebar att vi passerade genom det ena semesterstället efter det andra och herre je med folk här var och värmen skall vi inte tala om den stod spikad klart över de 30. Saalfeld passerades och så återstod några få mil till Lofer och vårt pang hos Haus Eva-Marie. 17,30 Ankomna och välkomnades i vanlig stil av vår Stefan med en kall öl. Jodå vi var igenkända, bra eller dåligt vet i fanken men mest bra tror jag. Vi inkvarterades i suiten högst upp, en "sedvanlig" 3 rummare, ja jösses. Mer öl och sen en härlig middag i trädgården, med efterföljande rundtur och Aperol nere i Lofer.  Idag var vi trötta på riktigt så vi kvartade tidigt ( tror jag ).

Torsdag nu har vi varit utomlands en vecka och man börjar tänka på tyska, knepig känsla det där. Stefan undrade om vi ville följa med på en av hans rundor idag men eftersom vi tidigare hade bestämt att åka till Berchtesgaden och besöka Eagles nest så tackade vi nej. Solen gassade och det skulle bli varmt som attan så vi lämnade Lofer 9.30 och åkte mot Berchtesgaden och sen upp till parkeringen. Jodå här var folk men inte så överväldigandes som det skulle kunna vara. Vi hann precis med an bussavgång upp 11.05 och den bussturen går inte av för hackor, smalt kringligt brant och vilka stup innan bussen når den lilla lilla vändplatsen. Här skulle man direkt boka returbuss och vi satte 13.00 vilket skulle ge oss 90minuter där uppe. Sen dags med kö igen, nu för att ta hissen de sista 120 meterna upp till själva Granithuset, det gick relativt fort och så var vi då där uppe. Ett imponerande bygge som man verkligen kan förundras över att dom kunde bygga där. Vidunderlig utsikt hade vi i detta perfekta väder och vi strosade omkring och inmundigade lite historia. Det som mest förundrar är hur kan det vara att de allierade inte visste om detta huset förrän vid krigsslutet, det går ju inte att missa vid en överflygning eller visste dom redan då att det inte innehöll något strategiskt o framförallt att det inte fanns någon högt uppsatt placerad där. Iallafall så intogs det av 101-airborn 1945 och öppnades inte för lite mer beskådande förrän 1949 och sedan 1959 var det mer publikt, men ännu idag ser du inte en säger en skylt nere i byn som ger en fingervisning utan man hänvisar till Granithuset. Nedfärden lyckades vi få lite tidigare då vi då ansåg att vi var klara där. Väl nere så fortsatte vi runt berget på vägg 999 även kallad Rossfeld panoramastrasse, en mycket häftig betalväg som är värd varenda av de 4 euro den kostar. En wurst unt ein speckbrot blev vår lunch på ett av de två panorama imbiz som finns. Puh nu var det hett så vi beslutade för att inte ta några andra "omvägar" tillbaka till Lofer  så vi rullade utför och herr J önskade att jag kört fortare, men som jag sa kör om och lek då, men nä inte det. En tankning innan vi ankom till Lofer inför morgondagen och sen blev det stadstur i Lofer och en? Aperol igen naturligtvis. 3 rätters middagen på det sen hos Stefan gjorde att vi sen rullade upp på rummet.

Fredag avgång strax före 9.00 kurs norr mål Grunheide strax söder Hof i Tyskland en rejäl 38 mila tur med endast 2 mil motorväg planerad. Efter en vänstersväng bar det sen norröver och det tog inte lång tid innan vi inte såg några berg längre framåt utan dom försvann nu sakteliga i backspegeln och inte utan saknad måste jag säga. Även om syd Bayern är vackert o kuperat så blir det efter ett tag tämligen avslaget av vackra vyer. En lagom avvägd sväng inne i nån liten by nånstans fanns så vårt lunchställe. Vi hade inte mer än precis satt oss under träden när han däruppe bestämde att nu skall det tvättas. Det kom en rejäl skur men vi blev inbjudna att sitta under restaurangens största solparasoll tillsammans med byns lokala som talade en tysk rotvälska som jag inte fattade ett jota av, men lunch i form av en härlig "currywurst mit pommes" det fick vi och en god radler därtill. Efter en stund fick vi trots det lite snack med ett par som satt där och de visade efter en stund upp ett bildgalleri på en massa härliga o oförglömliga gamla sportvagnar som herrn hade restaurerat och nu ägde, inte konstigt då han tidigare jobbat för en av de italienska sportvagnstillverkarna ( kan ha varit Lamborghini i Bologna), iallafall visade han stolt upp sitt diplom på telefonen. men vilka bilar de hade nog ett värde av minst flera 100 mille sek. En mycket intressant stund minsann. Regnet upphörde och solen och värmen gjorde sig strax påminda igen när vi for fram genom landskapet. ca 16.30 ankom vi till vårt hotell som låg i byns utkant så nära ingenstans att man blev orolig. Vi lyckades iallafall få en öl eller två innan restaurangen skulle dra igång 17.00. Så runt 18.30 fick vi en god o väl tilltagen wienerschnitzel även om den inte såg ut som i Österrike precis så var den stor o go och med några fler öl innan för västen sa vi sen natti i vårt 30 gradiga rum, puh.

Lördag och vi hade bestämt att åka över Weimar och besöka Buchenwald innan vi sen la kurs mot vårt boende i Braunlage i Harz. Varm som fanken igen o inte moln på himmeln när Janne lotsade över goa vägar nordväst vart. Dryga 2 timmar efter start rullade vi in i Weimar och uppe på en rejäl höjd längre fram kunde man se ett stort torn som senare skulle visa sig att vara ett minnesmärke över KZ lägret och uppfört under DDR tiden men inte på lägrets plats utan någon km därifrån,  och detta hade tydligtvis med att göra med att Sovjet använde lägret fram till början av 50 talet för oliktänkande och tyska krigsfångar, så man kan ju undra egentligen vad var skillnaden. Väl på plats på det riktiga stället och en go kopp kaffe senare var det så dags att se oss omkring. Vi hade bestämt tidigare att inte gå igenom allt då det i så fall hade tagit hela dagen så vi fick skumma över det och sen finns ju mycket på nätet. Men det var och kändes allvarligt och det är ju en helvetisk historia som göms här och då skall vi ända minnas att detta var ett litet läger och inte de där gigantiska, men samma djävulstyg förgick även här som det så väl fanns minnen o berättelser om. Nä tvi fan. Två timmar senare hade vi fått nog av detta och av den nu ännu mer stickande värmen så vi sadlade upp för de sista 17 milen upp till Braunlage. Långt i fjärran började man kunna ana Harz områdets berg när vi åkte i och ur dalarna. Från igenstans så började det mörkna på från alla håll o kanter och med detta kom en vind som hette duga och som tryckte en enorm varmluft framför sig så när vi kom ner i en dal steg temperaturen på mätaren till 35,5 grader och just då under någon kilometer kändes det som att köra mc i en Finsk bastu, det var en märklig känsla. Snart sjönk dock temperaturen till mer modesta 27 och med det en doft av regn. Ett snabbt stopp och överslag för "hur blöt kan man bli", iallafall chansade vi en stund till bara för att i Harztor inse att vi inte klarade oss utan regn så vi svidare på regnjackorna och fortsatte och nu mötte vi mc-ister som var dyngsura eller som helt enkelt inte brydde sig o körde kortärmat, men regnade gjorde det och åskan gick ordentligt samtidigt som vi fick varningar på gps´n trafikinfo om mycket farlig väder o vägar i vårt område. Väl i Braunlage lyste solen så det var inte mycket vatten vi fick, men vi hörde sen att det varit helt kaos på östra sidan av Harz med 40 mm på kort tid. Incheckade o glada äntrade vi sen till vår hörna och gjorde ett antal avsmakningar på ölen innan och kollade "läget" innan vi letade oss vidare för mat. En god o trevlig kväll hade vi.

Söndag Sol o 30 grader. Vi hade letat boende si sådär 12-15 mil söder om Rostock och samtidigt bokat Rostock Gedser klockan 13 på måndagen så vi chansade på ett säkert kort o tog Pritzwalk för där hade dom ju Schnitzelkoma. Vi rullade nordvart över numer inte så roliga vägar men grönt och gött var det illafall i början innan doften av den torra stäppen nådde oss ju längre nordvart vi kom. Detta var ju egentligen endast en transportstäcka och inget vi hade någon förväntning på. Men efter ett antal umleitungs som gjorde vår kurs emellanåt mer spännande än vi tänkt började jag få små vredesutbrott på dessa erbarmliga tyskar som har så många umletungar och skickar en ut på omvägar till nåt som man inte har en aning om hur långt det är för dom har en ohejdad vana att aldrig skriva ut avstånden på sina vägskylar ute på landet. Iallafall så kom vi fram till Buchholtz/Pritzwalk runt 16 tiden och törstade efter öl. Jo då öl kunde vi få hur mycket vi ville men idag var det ruhetag i restaurangen så nån mat kunde vi inte få, ah men för faan vi som skulle grisa ner oss med en schnitzel hur kan man göra så. Efter någon öl då så kom vi fram till ja bara att släpa oss på mc in till Pritzwalk. Janne kom på ide´n om hämte pizza så sagt och gjort det fick det bli och vi åkte in och hämtade, sen satt vi på hotellets uteservering käkade hämte pizza och drack öl och fördrev tiden med skitsnack, ja trevligt det oxå men käket blev en antiklimax även om den var god.

Måndag Sol o 30 grader. Lämnade Pritzwalk efter en god frukost och hade gott om tid, men det ändrades snart då vi återigen skickades ut på en umletung på 4,5 mil, hum hum. Vi rullade in på platten 12,30 efter vi fått i oss en lunch o kaffe på macken vid Bordershop som vi inte! besökte. 13,00 gick färjan och 15,00 rullade vi av i Gedser och sen var det bara Dansk motorväg hem. 17.01 prick passerades högbrodelen på Öresundsbron och så var vi åter i landet lagom. Ett avsked o kram på Öresunds info parkering och sen rullade Janne o jag mot respektive hem. Solen den stekte på oss fortfarande och värmen som slog emot mig när jag öppnade dörren hemma var inte att leka med.

Slut på sommarens Alpsemester på motorcykel 2018 och som numera Anneli döpt till "Märkesjakten i Dolomiterna". Kan bara buga och bocka för en härlig tur som mina reskamrater förgyllt med skratt o upptåg och betygsättning på Aperol och öl och även lite kulturell verksamhet hann vi med.
Turistnäringen är verkligen på hugget där ute i Europa och servicenivåerna är vida överlägsen svensk surmulen standard.

Gänget

Larsson på väg upp mot Stelvio

Kort o lång på Gross Glockner


Hos Stefan i Lofer


 

2018-07-14   Sol som vanligt o kanske ngn liten grad svalare. Före 11,15 sadlade jag upp o hade längst in en tänk kursväg, så jag la mig på rulle nordvart längs e22 Hörby, Tollarp, Kristianstad, Hanaskog och där första bensträckaren. Puh nu var det varmt 28 grader igen men det blåste lite som gjorde det överkomligt. Ja jag hade ju egentligen kunnat stanna hemma men jag är lätt åksugen på hoj o det gäller att passa på. Skönt med en bensträck lite vatten och skugga innan färden gick vidare Knisslinge och strax innan Broby tag jag vänster in i spenaten och via en massa små roliga vägar bar det sakta söderöver och så plötsligt var jag i Vinslöv o sen var jag i Sösdala och strax därefter tog jag en lång härlig paus på rastplatsen längs 23-an. Gött i skuggan o en go macka o en Cappuccino hade jag ju med mig i låddan. Satt där o funderade i skuggan över vilken väg jag nu skulle fortsätta hemåt på. Kollade klockan och ja det skulle ju vara bronsmatch på fotbolls VM, men när, hoppsan hoppsan jag var lite sent på det tydligtvis så jag la kurs rakt syd o satte farthållaren på 100 när jag väl kom ner till motorvägen o rullade därefter i lagom mak hem där jag rullade in 15,50 o alltså hade jag 10 minuter till godo. En skön dag så här solo mitt i semestertiden.
 
2018-07-12   Jodå solen lyser i vanlig ordning på oss. Väderläget söderöver o speciellt i norra Tyskland är fuktigt minst sagt, men lågtrycksbanan förskjut österöver och dom har heller inte nån chans att nå upp till oss, gött. Lite förmiddagsfix och sen kom ett pm från revisorn att jag skulle hämta hem mina underlag så det tyckte jag blev ett bra första steg på en tänkt mc tur. Så strax efter lunch satte jag kurs Lund o Östra Mårtensgatan. Hämtade mina papper hos Ulrika och sen satte jag kurs österöver. Kaffe hade varit gött så jag lät kaffenäsan lägga kurs, Dalby, Torna Höllestad (där missade jag cafe't), Veberöd men det var tydligtvis stängt. Ja då siktade jag på Blentarp men precis jag skulle svänga in så fick jag en ny tanke, Cafe't i hamnen i Ystad, hum god ide'. Fortsatte längs vägen söderöver för att sen ta vänster och via Krageholm ut till Sövestad o höger o sen ner mot Ystad, jösses vilken trafik det var i Ystad så en liten kursändring ut mot sandskogen o nu nya målet Jaktpaviljongen. Väl ankommen så skulle jag ju ha kaffe, ah men för f, menyn såg god ut och så det bidde en schnitzel istället, mums och den var ypperlig. Insåg just då att jag klöddade till kvällens middag som ju skulle grillas, ja ja vi får ta det imorgon istället. Returkursen var inte färdig tänkt så jag rullade längs kustvägen och passerade alla lägena längs vägen och nu är det minsann hög semester faktor, med folk o fän och tingel o tangel i alla små samhällen, ser verkligen kul ut. Rullade så småningom ner i ett överbefolkat Smygehamn med intentionen att få en kopp kaffe i alla fall, men nä jag står inte o trängs i en het sol och med mc stället. Efter en god stund satte jag gps-en på kurviga vägar hem, ja du jäkel vad konstiga vägval jag fick. Lite ändringar blev jag tvungen till att göra för ibland fick gps-en fnatt i vägvalet, men hem kom jag och rullade in 17,45 i garaget nöjd och belåten men lite konfunderad över att det inte blev något kaffe, men det tar jag igen nu med egen brygd.

Notering, de nya däcken har ett litet annat beteende i svängarna, känns som om de vill få hojen att svänga in mer i kurvan och var de första svängiga kilometrarna lite konstigt men jag vande mig fort. Tystare är dom iallafall fram, blir nog bra det här. Fabrikat Michelin Pilot Road trail 4. Senaste versionen PRT5 hade inte kommit i rätt dimension för fram hjulet än och det skall tydligtvis vara viktigt att man tar "trail" versionen till GS-GSA.
 

2018-07-10   Service dags och och däck dags så jag var på plats 07.55 och checkade ut 12,50, mätarställning 985 mil och i och med detta är jag nu klar för semester .

Saxat från mitt FB inlägg i Kryddan:
"Jag letar o skrapar för att hitta guldet som måste finnas nånstans på hojen efter den nu varit på service o även fått nya gummitrissor fram o bak, men nä finner inget. 

När jag lämnade in hos JE68 så fick jag reda på att det även skulle göras kampanjen på framdämparna, varvid jag svarade att den är gjord vid leverans för jag fick ju vänta 3 veckor för leverans. Svar, nä den är inte utförd för den är inte markerad o du har ju svarta manchetter på övre infästningen. 
Alltså jag väntade 3 veckor vid lev för att Probike skulle göra nåt som dom var ålagda o göra o sen inte utfört och inte informerat mig om att dom inte gjort. Där satte dom sin sin sista spik i mitt förtroende för Probike, fy fan så gör man inte. Men all heder åt JE68 som fixade allt på en gång, men så var det ju det där med Guldet, var fan är det
"
 

2018-07-08

notering

  Notering: Ja och värmen består ännu, detta är otroligt vi har snart passerat 8 veckors medlhavstemperatur med vissa undantag förstås men mer än 5 mm regn har inte kommit i Malmö under den perioden, fantastiskt. Men det ser inte ut så här i hela Sverige då i norr har det varit mer modesta temperaturer och nu börjar regnmolnen även visa sig i mellan Sverige men inte hos oss här i syd utan vi kan se fram till en ny vecka med 25 grader o svaga vindar som ser ut till att följas av ytterligare en vecka, ha ha ha fantastiskt¨, men eftersom vi ju vet att summan av allt alltid är konstant så kommer det väl så småningom en rejäl vändning o då klagar vi igen. Just nu tycker jag mest synd om lantbruket som snart inte har foderhö till djuren o det kan bli stora problem, men problem är till för att lösas, det lär iallafall finnas gräs i norr så traila ner det då, hur svårt kan det vara.
 
2018-07-08   Slängde ut en förfrågan på fb till Kryddan om någon var åksugen så här i semestertider. Jodå ett gäng 6 st för vara exakt hade åksug. Vi träffades vid Persilja 11, och sen gick diskussionen vart, målen var långt bort eller väldigt nära men vi kom fram till sikta mot Simrishamn via småvägar ut så fick vi sen längs vägen o sen stod Eriksgården o kaffe högt upp på listan. Så vi tråcklade oss ur stan och lite felkörning lyckades jag få till men vi hade kursen iallafall, första bensträckaren vid Rydsgård och där såg vi klockan runnit iväg så vi skulle ta en stor sväng runt o sen sikta på Eriksgården och det blev det. Skåne står i högblom det är bitvis torrt så det förslår men i Sjöbo trakten var det riktigt grönt då dom fått några riktiga skyfall för någon vecka sedan. Jo men visst vi var inte ensamma på Eriksgården, tjoho med folk, och så dom byggt ut sedan jag var där sist i början på förra säsongen, trevligt gott o smaskigt. Returen blev över Everlöv, Rödde, Häckeberga och en sista stopp o lite mer skitsnack innan vi splittrades längs vägen mot respektive postlåda. Robban, Arne, Janne Patrik, Staffan, Geoffrey.
 
2018-07-07   Sammanfattning SWE fotboll i VM tog slut idag efter en mycket medioker insats i kvartsfinalen mot England. Jag såg matchen på Far i Hatten i folkpar
k tillsammans med Anna o Janne då det var hans födelsedag. En trevlig eftermiddag o kväll förutom då fotbollsresultatet.
2018-07-04   Kollade det idag, 985 mil vilket innebär mer än 600 mil har jag kört denna säsong, bra jobbat Larsson !
 
2018-07-03   Sol sol sol, tisdag och i eftermiddag skall SWE spela 1/8 dels final och landet bävar. Men jag testade ett nytt ruttprogram Kurviger.de och lät detta ta en kurviger weg till Hardeberga och det måste ju testas så vid lunch sadlade jag upp i denna 25 gradiga hettan och letade mig ut efter kurvigt spår till mitt mål. Jo då än en gång lite skojiga vägval som var bort i Genarps trakten o snurrade innan jag drogs upp till Hardeberga och där fortsatte jag in bort mot min gamla skola och vidare på grusvägen som sedan länge stängts av vid stenbrottest kant. Stannade en god stund och spankulerade omkring och filosoferade över tidens gång. Den här vägen har jag ju åkt dagligen i fem år under min tid på skolan med början hösten 1961 (tror jag det var) Ibland fick man cykla upp men för det mesta åkte vi skolskjuts i form av skoltaxi, stora långa amerikanska kryssare som Sandby Taxi hade. Ja vilket tid och så bekymmersfri när hela livet låg framför en. Det var i den tidsåldern som Gagarin och John Glenn tampades i rymden och jag kommer ihåg att det var stora enorma händelser. Mer från tiden var att vi fick skolbespisning och två "tanter" skötte det och en var min gode vän Gerts mamma, ja just benämningen tanter, dom var väl lite över mitten av sina 35 år, hi hi. Jag slapp iallafall på det viset att äta blodkorv - tack, men det som lades upp skulle baske mig ätas upp oxå, tuffa puckar. Varje rast spelades kula eller sparkades det fotboll, tjejerna var mästare i hopprep och vi killar fick aldrig testa på det och tur var nog det. Eftersom det var vad man kallade det a/b skola alltså att 1-2. 3-4, 5-6 gick i samma skolsal med samma lärare så lärde man sig fort som fanken och sen var ju inte klasserna stora precis, tror att i min årskull var vi nog bara 8-10 stycken och alla var ju snälla o fromma som lamm. Ja jisses vilka tider, så visst stämmer det lite att det var bättre förr, iallafall sett ur en liten skolpågs ögon. Bättre nä, men annorlunda definitivt och inte så pretentiöst och hela samhället utvecklades snabbt, mycket snabbt under 60 talet och där stämmer nog ordet folkhemmet in, in på 70 talet förändrades sen allt och det blev reglerat och på nåt sätt socialiserat som sen tog död på det där folkliga när de första 40-talisterna kom ut på marknaden och började hugga för sig.
Returen från minnenas Hardeberga gick sen över Lund där jag passerade ännu ett minne på Södra vägen om vilket man skulle kunna skriva spaltmetrar, men vilket jag lovat mig att inte göra. Prick 15.00 rullade jag in i garaget för att sen snabbt som blixten passera duschen innan el-cyklo drog mig i näsan in till Syltan där jag sen tillsammans med Magnussons och Janne såg Sverige göra en bedrift att vinna matchen och är nu klara för 1/4 final nu på lördag, och än en gång spänner media upp bågen till bristningsgränsen. Iallafall var det några sköna mil idag exakt 11 blev det konstigt nog.
 
2018-07-01   Allt var färdigpackat för en tur med Kryddan o GW till Gilleleje denna härliga söndag, men jag kände mig lite konstig o orolig i kroppen efter några dagar med vad jag kallar sommarsjuka, hjärtklappning o lite yrsel inträffar hos mig varje sommar en gång och jag vet inte vad det beror på. I allafall så fick jag tyvärr tacka nej till det. Slappade och tog det lugnt med en bok, men framåt 14 tiden tyckte jag att nä nu får det va nog så jag sadlade upp och gled sakta sydvart som sen svängde österöver för att komma till Börringe. Pausade på nordsida av skogen vid lilla sjön ( sjö o sjö, kalla det vad du vill). Hojen stod tämligen rakt så jag böjde mig ner o kollade siktglaset oljenivån, noll, zero zip noll olja kunde ses. äh vad faan nu då, hur jag än lutade så såg jag inget. Inga krusiduller utan glid hem och håll låga varvtal osv, inga varningar hur ju visats. Jo då lugnt o skönt så var jag hemma igen. Upp på centralstödet och efter en stund var där nu mer olja än senast jag kollade via centralstödet, äh vad fanken nån som skämtar med mej. Jag som var helt övertygad om att det skulle fyllas på, märkligt. Eftermiddagen sen gick i fotbollens tecken, Rus slog ut ESP i en spännande straffsparks uppgörelse. Sen var det DEN mot KRO o ta mej tusan även den gick till straffsparkar där tyvärr mitt Danmark missade en straff o så var den sagan slut, snöpligt. Ja och på tisdag är det SWE tur, hoppas kan man ju alltid i mötet mot CH.
 
2016-06-27   Uj uj vilken sommarmorgon bestämde mig tidigt att ta en hojtur nordvart. Klarblå himmel svag vind 24 grader när jag strax efter 10 sadlade upp på min nytvättade o snygga hoj, vilket ju var gårdagens slit o släp. Men nu var det kurs utur stan och jag bestämde sikte på Nilssons MC i Helsingborg så vid utgången på motorvägen knappade jag in kurviga vägar till målet och fick verkligen märkliga förslag. Jag följde dom inte slaviskt vilket jag nog borde gjort för efter en stund pep det till och visade på trafikstockning o olycka på E6 an och på den vägen var ju jag, som tur var var det inte norrgående utan sydgående och där vid Lödde var det helstopp. Men genom Lödde och sen ner via Hofterup o längs kusten en bit innan den drog mig in på villervallevägar. En del av dessa har jag åkt innan naturligtvis men ju närmre Helsingborg vi kom ju mer okända vägar blev det och en del verkligen små och många extremt vackra. Solen stekte hett på mig så jag hittade en bensträckare i nån trädsamling utanför Kropp. Perfekt med lite vätska men sen vidare och så kom vi bakvägen till Väla centrum och via nyasfalterad slirkig beläggning ner till mitt Mål. Jodå jag fick beställt vad jag skulle ha så nu är det färdigutrustat (nästan). Hemvägen blev lite mer av det raka slaget i början men från Landskrona blev det gamla godingar och jag gick inte ut på motorvägen även om det var lite frestande emellanåt, men tur var det för jag såg köerna återigen vid Lödde där man nu flera timmar senare röjde undan. 15.10 rullade jag in i garaget lagom för att snabbt byta om och ta cykeln in till Syltan för att titta på fotboll SWE-MEX, där "vi" vann med 3-0 en veritabel sensation och det som var mer sensation var att pga detta och att Syd korea slog GER så dom kom sist och åkte ut o hem från gruppen ter sig allt ännu mer fantastiskt, det trodde jag aldrig var möjligt. What a day.
 
2018-06-24   Midsommarhelgens sista dag söndag. Vädret har varit över förväntan och idag är det härligt. Janne messade och önskade tura så vi kom fram till möte i Lund 11.00. Vart skulle vi, jo en kaffe i Simrishamn lät bra så det blev målet och en snabbväg dit tog vi över Dalby, Sjöbo, Tolånga, Vanstad och höger in på en krokig o kringlig rolig väg ner till Tryde för att sen irra oss över ST Olof ner till Vik innan vi rullade in i ett sommaraktigt Simrishamn. Kaffet smakade gott och en god glass på satt förträffligt. Vi blev lite förundrade över vilken väg vi skulle ta hem men jag hade ju varit här i veckan så vi tog en del av mitt returspår över Simris, Hammenhög, Hannas, Bollerup, Högestad, Krageholm, Janstorp, Häckeberga och Klågerup som blev splitpoint. Konstigt nog fick vi en skvätt vatten i Högestad från en nästan blå himmel, mycket märkligt. Väl hemma igen så kom Patrik o Staffan och hälsade på med en förfrågan om hjälp med deras nya komsystem. Efter lite meck så fick vi det till att fungera som dom ville, men fråga oss inte hur det gick till, rätt blev det dock. Summering denna midsommarsöndag härligt god hojtur och gött väder.


 

2018-06-19   Onsdag, blåsigt och massor med moln men en och annan blå del kunde man se, ca 20 grader. Blev sugen på en tur ut på Österlen men kom inte iväg så tidigt som jag tänkt så 12,00 la jag mig på rulle över Ystad och sen Hammenhög där jag svängde inom Peugeot för man kan ju inte åka förbi utan hälsa. men Jonas var upptagen så jag drog vidare ner till Skillinge, Brantevik och sen Simrishamn. Passade på att käka en god spätta också löste jag middagsproblemet idag enkelt. Returen gick över kurviga vägar men blev ändå väldigt lika med vad jag själv hade tänkt ut. Var väl egentligen bara första biten som blev annorlunda över Simris och sen mot Borrby innan den drog mig upp över Hannas och sen vidare på gamla kändisar. Några bensträckare längs vägen och jag bara myste även om vinden var frisk och nu mitt i nyllet. Gjorde en korrigering när vi närmade oss Malmö för gps-ens vägval där var väl mystiskt, men sen jag lagt om kurs så fattade den och jag fick exakt som jag ville. 17,30 hemma igen efter 25 mil o en skön eftermiddag. Min nya kompis fick sin första tur idag och verkade till att gilla det så det blir fler turer...


 

2018-06-16   Lördag men ingen klarblå himmel precis men ca 20 grader. Vi beslöt att köra en tur mot Snogeholmsjön idag istället för imorgon söndag då han vädermakaren beslutat att öppna kranen på förmiddagen. Så vi for ut i den gröna hagen över gamla godingar till småvägar vilket ju självklart fick oss till att runda Häckeberga slott innan vi tog sikte på Brodda, Rögla, och Snogeholm där vi rullade in i naturskyddsområdet och fiskeplatsen vid sjön. Och jodp vi fann oss en kaffeplats och som vanligt smakade det gött. Solen började bryta igenom mer o mer när vi rullade hemåt på returen över Björka, Övedskloster och med splitt i Harlösa över en glass och därifrån så delades vi sakteliga mot våra brevlådor. Det var en go tur uti Skånes vackra landskap


 

2018-06-14   Torsdag, sol och vita tussar samtidigt är det Kryddkväll så jag passade på att ta en tur innan. Exakt 15.00 satta jag iväg och lät gps-en ta mig på en runda med premissen start o mål samt turlängd 2 timmar. Blev en intressant tur som gick över småvägar via Bökeberg och vidare för att sen ta mig sakteliga tillbaka via Skabersjöby o Lilla Mölleberga innan jag kom till Persilja exakt 16.56 så jag hade nog åkte lite för fort nånstans... En kul funktion det här även om jag inte kommer att utnyttja den ofta så finns den där när man liksom inte vet. Blev iallafall en härlig tur uti hagen som nu verkligen står i blom och det är så förbenat vackert. Otroligt nog så har vi ju snart haft 6 veckors fantastiskt väder men som nu på söndag ser ut att ta slut med en smäll för att sen återgå till normala ca 20 grader och lokala regnskurar. Nästa vecka är det ju sen midsommar och den väderprognosen är som det alltid brukar vara blöt o kall, vad annat kunde vi vänta oss, men vi får inte klaga för vilken värmeperiod vi haft, den går till "mannaminne" boken.

Passade på att göra initieringsrutinen för quickshiften och yes nu så fick jag till det med nedväxlingarna, fanns i handboken men jag fann det på nätet, skillnad blev det iallafall o det är viktigast.
 

2018-06-10   Söndag och ännu ligger värmen över oss. Janne var på hugget och ville göra en specialkörning idag så vi träffades i Lund och bestämde rundan som så småningom skulle runda Magnussons Casa i Skyrup, Så iväg vi for lite från höften och lite från gps-en och roliga vägar fick vi. Ja kanske inte de mest logiska vägvalen och en vacker 8-a blev det på kartan innan vi styrde österöver mot Skyrup. Kaffe o nybakt kaffe serverades oss innan vi hämtade upp Magnussons för returen till Malmö. Hans tog tät och lockade in oss på härliga smala o kurviga vägar innan bensträckare två med glass i Harlösa. Puh och där var det 29.5 grader ljummet så lite skugga var efterlängtat. Detta blev oxå splitpoint innan vi kryssade vidare mot Malmö återigen inte den rakaste vägen, sen skiljdes vi efter vägen och min mätare visade 27 mil när jag sen blandade ihop en efterlängtad Aperol som avnjöts i uterummet samtidigt som himmelen blev mörkare o mörkare för att sen ge oss 0.0001 mm regn - ha ha
 
2018-06-05   Jodå, värmen består,kanske några grader lägre men visst är det här väl otroligt. Patrik sms-ade och skulle på tur så han frågade om jag ville hänge på. Självklart skulle jag med, det är ju några ynka dagar sedan sista turen. Vi möttes i Dalby, Patrik hade sökt Staffan men fick ingen kontakt så vi beslöt kurs Simrishamn och självklart inte rakaste vägen. Genom denna otroligt vackra natur slingrade vi oss över fält och genom bokskog innan vi kom till Agusa för en bensträckare. Livet e gött. Vi kom fram till att hoppa över Kivik´s hamn utan rulla längs kusten till Simrishamn och lite mat. Väl ner vid havet var det rejält mycket svalare och när vi kom till vårt mål så stod det en bitter ostlig bris och pumpade in 17 grader vilket kändes rejält svalt just då. En friterad spätta med de hele satt som en smäck och gjorde oss bara lite mer glass sugna, jag testade karaktären och motstod sådan frestelse även om jag måste tillstå att det var svårt. Klockan gick fort som den alltid gör när man har trevligt så vi kom fram till att lägga oss på rulle upp förbi Tomelilla innan vi skulle dyka ner genom Fyledalen mot Blentarp. Härlig väg den där genom dalen och upp på andra sidan o sen Sövde. Väl upp genom Romeleåsens baksida tog vi splitpoint på Stenberget. Patrik hade ett missat samtal från Staffan och nu fick vi förklaring till varför han varit O-kontaktbar. Lära mobilen att bada är inte bra, ha ha. Vi delades och jag tog vägen i lugnt tempo genom Häckeberga och sen baksidan till Malmö och precis 17.05 rullade jag in i garaget igen, nöjd och glad över ytterligare en dag på hoj. Som jag sagt tidigare så den här maskinen är något helt speciellt för mig, vilket gör det extra roligt.


 

2018-06-03   Janne la ut om tura idag så vi träffades på Persilja vid 10 draget, tillsammans med Arne, Ulf-B och Göran-E osse var vi fem. Önskemålet var ju Mölle och eftersom jag ju inte kan hålla tyst så fastnade jag längst fram. Jag lovade dom att inte åka närmsta vägen utan ta en konstig väg till målet, jodå det fick dom. Vi passerade även metropolen Tarstad innan vi for upp genom Kågeröd och en liten bensträckare på var vanliga rastplats. Diskuterades olika rutt alternativ o plötsligt dök även Båstad upp som förslag och då har man ju inte riktigt klart för sig var vi är så det blev stopp på det förslaget men upp o runda Ängelholm o sen ut längs Skälderviken tog vi. Återigen nya vägar fick vi och så småningom rullade vi ner i Svanshall hamn. Lagom med kaffe och glass o allt. Det var ljummet i luften sisådär 28 29 grader men här vid vattnet bara 26. Vi satte oss på ljugarbänken och myste en stund innan vi sadlade upp för vidare transport till Kullaberg. Väl däruppe konstaterade vi snabbt nä inget för oss så vi la oss på rulle sydvart och förslaget om nästa stopp blev Ålabodarna för återigen kaffe o glass. Vägen längs Helsingborgs playa utmed Öresund var ett skådespel att se då det lika gärna kunnat vara längs strandpromenaden i Nice eller nåt, folk folk, bad, sol o sololjedoften stod tät. Äntrade så småningom Ålabodarna och även här var det massor med badgäster men vi hittade vår plats och fick vår glass och vårt kaffe från kiosken. Slutreturen längs kusten och vi skiljdes i Lödde när vi gick ut o la rulle på motorvägen hemåt. Tack boys för en het dag på hoj.

 

2018-06-01   Puh, en het fredag skulle det bli men jag hade lite andra funderingar så jag sadlade upp 10,30 och begav mig ut i den gassande solen med kurs Löddeköpinge. Stegade in hos JE68 och ställde frågor om min gps och fick lite tips, frågade även om service och fick det svaret ja men det fixar vi innan Du skall iväg på semester. Så jag fick en tid den 10 juli på morgonen o skall vänta på hojen, härligt, det känns lite bättre att ha fått det gjort innan så slipper jag att tänka på det och eventuella övermil blir nu helt oväsentligt. Returen via kustvägen och sen la jag mig på yttre ringen till Limhamn bara för att det svalkade så mycket bättre i fart. Hem o in i garaget o sen mysa i solen ett tag tills även det blev för varmt. Funderar nu på om man kanske iallafall skulle ta några mil imorgon in i skogen någonstans, vi få se.

Kvällen kom, het som fanken och jag fick tidigt en ide om en kvällstur till Skanör så runt sjudraget sadlade jag upp igen o la mig på snabbrulle sydvart och in på v100 och ut till ett minst sagt överbefolkat Skanör hamn. Päste runt en stund o kollade läget och alla båtarna som hade lite fest, inte utan att man saknar det där båtlivet lite och speciellt en sån här kväll med 24 grader, vindstilla och blå himmel, ljuvligt. Returen gick ner om p platsen på Falsterbo kanales västra sida där jag satt o grunnade en stund innan jag trocklade mig hemåt igen via småvägar. Lagom hemma strax före 22 lagom till en kopp kaffe och en lille en.
 

2018-05-31   Sista skälvande torsdagen i maj månad, en månad som man kommer att minnas för den extraordinära medelhavs värmen som legat över oss nästan hela månaden. De senaste dagarnas 25-30 grader har både varit njutbara och lite jobbiga (men bara lite) och det ser ut att bestå ett tag till. Till kvällens Persilja kom 14 st. och vi avnjöt vårt kaffe med tilltugg utanför i solskenet. Fem st. kom på hoj o de övriga med andra färdmedel. Det berättades skrönor och vi löste eller iallafall försökte lösa dagens världsproblem, vilka i mångt o mycket även de liknar skrönor beroende på hur man vill betrakta det. Ett ämne var blinkers spakar och Malmö bilister, ett outtömligt ämne som iallafall inte är en skröna.
 
2018-05-30   En het onsdag i maj och detta extrema sommarväder lockade till en tur. Robban o Christer utgick från tappen på Lockarp och vi snirklade oss via småvägar ner till Smyge Temperaturen var sydländsk med sina 26-27 grader så det var skönt att det ändå kom en frisk bris och luftade runt lite. Väl i Smyge mötte James upp och han har ju extra nära som bor runt hörnet. Sedan kom Staffan och så mönstrade vi bort till fikehoddan och fick våra räkmackor, sillmacka o spätta. Allt var till belåtenhet och satt verkligen gott så här i lunchtid. Det var varmt som fanken så vi beslutade att dra vidare österöver. Precis vi skulle rulla iväg kom även Arne också var vi fem. Vi var kaffesugna så kursen blev lagd över Rydsgård och sen en massa kringelkrokar för att nå vårt mål Sjöbo Kaffestuga. DE som påstår att Skåne är platt har ingen aning om vad dom talar om för vår kurs över detta fagra Skånelandskap var allt annat än platt och ibland på höjderna fick man fantastisk utsikt. Temperaturen stod nu på heta 30 grader så det var skönt att äntra skuggan i Café trädgården. Här var väl inte välbesökt idag precis men en sådan här dag så är nog dom lediga vid stranden och majoriteten jobbar ju så mitt i veckan. Kaffe o tilltugget smakade gott och här satt vi sen och löste världsproblem en go stund. Så småningom blev det dags för returen och vi tog gamla godingar på hemvägen och hade sen splitpoint i Häckeberga skogen varefter vi sedan tog olika vägar hemåt. Friherrarna denna heta majdag : Robban, Christer, James, Staffan, Arne.

Fotograf Arne tog bilden på kaffedrickarna

2018-05-24   Persiljefri torsdag. Sommarsol och sommarvärme. En alldeles försent påkommen blänkare på fejan samlade 5 glassugna som möttes på Strömgatan. Glasskiosk som mål och efter en stund kom vi fram till det uppenbara att självklart Bjerred. GW tog täten och förevisade oss lite annorlunda vägval till glassen. Jodå vi var iallafall inte ensamma om att vara sugna på glass. En god stund senare så hade alla fått sina glassar och vi satte oss för en stunds skitsnack. Hade tidigare sagt att en kort runda härifrån hade varit kul, och så blev det först minskade det till fyra och vid Lund blev vi tre som ledda av Ingvar fick en härlig tur i Mölleberga trakten. Egentligen fantastiskt att vi har så goa vägavsnitt när inpå knuten och just nu är dom ännu mer imponerande när allting står i blom och rapsfälten snart har blommat färdigt. Utsikten uppe på backarna går heller inte av för hackor. Splitt point i Lilla Mölleberga och tack för idag. Glassätare: GW, IA, Janne, Staffan, Robban.
 
2018-05-23   Onsdag: En underbar dag o då tog jag hojen på tur med vändpunkt Bromölla o ett litet besök i gottebutiken. Hemvägen lät jag damen i gps-en styra mig på kurviga vägar o konstiga vägval blev det. En liten rast nånstans uti hagen o då kommer en gentleman på hoj o frågar ” hur tar jag mig till Rinkaby” hans tilltänkta vägval var spärrat av vägarbete o sen var han lost, ingen karta eller gps o telefonens karta begrep han inte. Mitt svar, ja vi är nånstans innanför Brösarp i skogen så kör tillbaka o se efter nån skylt med sånt. Själv visste jag inte exakt var vi var för hon damen i gps-en visste ju. Höll sen på att vika mig av skratt (not) når jag startade igen o insåg att min gps var svart, död, gone gone ( inte första gången ) så även jag utan karta men dock telefon som visade att snart så kom Agusa i min väg, puh vilken lättnad då visste jag att jag kom hem idag oxå. Hurvida gentlemannen fortfarande irrar omkring uti hagen vet jag dock inte. Själv skall jag lära mig att läsa vägskyltar lite bättre, för gps damer är inte att lita på tydligtvis.
Papperskartan är nu nerlagd i en korvlåda för säkerhets skull. Tilläggas att en start o stopp i Lövestad fick gpsen till att starta, o sen kom sväng vänster kör 2 km osv, strax därefter kom Sena damen o sa intercom connected o sen vart det syjunta i hjälmen där dom snackade om vart annat o Sena slutade med "intercom battery low, goodby". Puh o sen vart det tyst.
 
2018-05-21   Hade ju problem med gps-en igår då den var helt död från början men sen kom igång med varningen low battery, men vad fan det skall ju inte kunna hända då den laddar via clustret som styrs av canbus, fattar nada. Lite forskning i ämnet att jodå det kan hända om du trycker på att inte stänga nu så står den igång i bakgrunden oavsett canbus spänning. Resetta är tydligtvis en åtgärd att göra. Kopplade upp den och jo det fanns uppdatering som delvis siktade på just detta problem så nu är det gjort och så får vi se. Tänk om den dör under semestern, jag vet för fanken inte ens var jag skall köra då, Illavarslande. Passade på att trycka i ett sd-kort i gps-en samtidigt så nu skall jag bara ladda ner lite mp3 musik till det, enklare så än att streama från ifånen och så kan man styra allt via "rullen" på hojen. Införskaffat ett nytt hjälmlås som naturligtvis inte passade rakt av, dags för uppfinning.
 
2018-05-20   Söndag, Pingstdagen och högtrycket och värmen består och skall tydligtvis så göra ännu en vecka, detta är otroligt ljuvligt och han "väermagaren" ger tillbaka ordentligt på vad han missade i fjol, tack. Inget bestämt med Kryddan då det var Pingst o folk var spridda men Magnussons hörde av sig på Lördagskvällen o föreslog en tura tillsammans med Janne, alltså en så kallad "runner up" inför sommarsemestern, vi behöver gruppköra, ja eller kanske inte men iallafall så träffades vi på Lund Södra och Hans hade en kurs så vi åkte nordvart. Ack så vackert Skåne är just nu, det är grönt grönt och sen en massa gula väldoftande rapsfält, vårt landskap i sin prunkande stolthet. Stockamöllan, Forestad, Perstorp och vidare in i grönskan och det bar ännu mer nordvart, så jag tänkte att snart dags att ta fram passet. Skyltar mot Markaryd, Älmhult, Osby dök upp men vi åkte på för mig helt okända små kringliga vägar som man inte trodde fanns och iallafall inte att dom var asfalterade över stock o sten. Plötsligt kom vi fram till Vittsjö och pausade en stund längs sjön. Just där och då visste jag inte var i helskotta jag var någonstans men vi hade ju inte passerat nån gräns alltså var vi kvar i Skåne, men det var visst precis. Underbart och solen gratinerade oss sakteliga. Hans sa vi rundar sjön och sen ner mot Skyrup o kaffe i stugan men det blir ännu mindre vägar nu. Mindre var väl knappt möjligt men jodå knixigt o smalt, backigt o attans roliga vägar. Efter ett tag dök skylar upp med Hässleholm, Tyringe osv. Sen stod där Skyrup och vi rullade ner mot sjön och Casa Magnusson. Kaffe, skitsnack och Anneli hade ju haft som mål att vattna de nyplanterade blommorna därav denna vändpunkt. Klockan rann så vi drog sydvart igen Sösdala, Södra Rörum, Bonde Mölla, Ludvigsborg och ut till E22-an där vi åkte parallellt med stora vägen på vägavsnitt jag helt glömt att de fanns, mycket skoj. Vidare upp mot Löberöd för att sen åka ner för åsen bort mot Flyinge där vi tog splitpoint och tack för idag. Janne drog iväg för han hade lovat att ha grillen igång om en timme, själv åkte jag o tankade i Södra Sandby innan jag la mig på rulle till Limhamn och steg av i garaget precis 17.55 extremt nöjd o belåten efter en härlig dag uti myllan. Tack vänner. Jodå min grill kom oxå till användning och allt var klappat o klart precis till VM finalen i hockey som förövrigt Swe vann senare på kvällen efter förlängning med straffar och intensivt spännande (tidvis) match över CH. Filmade lite längs vägen med nya inställningar skall kolla om de blev bra.
 
2018-05-16   Onsdag, Efter två "arbetsdagar", ja ja en i alla fall med sånt som måste skötas runt ett  hus så tog tålamodet slut. Det har ju varit högsommardagar de senaste och har på ett sätt varit en liten pina att inte åkt hoj men så idag var det dags och det stod 26 glada grader på termometern så jag la kurs österöver och siktade på en god fika nere i hamnen i Ystad, men väl där så hade dom inte öppet, säsongen börjar in juni, herre djävlar. J ja jag siktade på Mossbystrand och väl där fick jag mitt kaffe efter en lång d-ja väntan i kön som expedierades av några oförstående kinesiskor. Iallafall så gott var det och sen la jag mig på rulle på 101-an mot Malmö i en 27 gradig värme men som nu på vägen började himmeln mörkna och man kunde kanske ana ett värmeåskväder. Inget hände och jag rullade in i garaget runt 4 draget igen
 
2018-05-10-13   Skruvdragaren på Bjäre: Torsdag, Kristiflygare och högsommarvärme, normalt två oförenliga händelser men så icke detta år. 8 små kryddor skulle på utfärd och vi träffades vid Gårdstånga rasten för vidare transport uti det blomstrande Skåne landskapet. Vår kurs var nordväst och vi tog inte de rakaste vägarna utan de vackraste och kom så småningom till Lotta på Åsen då det nu var dags med lite kalori påfyllnad. Det var ljuvligt gott och vi njöt i den heta solen som sakteliga värmde upp emot de 30 graderna. Färden gick vidare via många höger vänster innan vi närmade oss Skäldervikens södra sida där vi gled längs kusten in emot Bandyklubb land. En snabb toppfyllning av bränsle inför morgondagens aktivitet och sen gled vi ut till Vallhall där vårt boende väntade på oss. Snabb incheckning och dusch innan de kalla ölen lockade på uteserveringen. Middagsdags och hungern hade tagit över på vissa så det satt gott. Massa skitsnack och sen avslut på ett av rummen.

Fredagen började lite molnigt och en femton grader svalare än gårdagen, men det skulle ta sig var det lovat. Vi hade beslutat att ta sikte på södra Bolmen ungefär och endast via små krokiga vägar, så upp över åsen och sen in i grönskan på för oss helt nya vägar. Halland och Kronbergs län visade sig på sin bästa sida med fantastiska vyer, härliga dofter och en jädra massa träd och sen mitt i allt en och annan Snickerboa som stack ut bland alla små sjöar. Vändpunkten strax syd Bolmen och mot Markaryd och höger in  nånstans där vi hade som mål Gräddhyllans Café, verkligen en liten härlig oas mitt ute i ingenstans men ack så välbesökt ändå. God mat och kaffe satt just då helt perfekt för lite värme behövdes inombords för värmen hade inte hittat oss ännu. En god stund senare satte vi sakteliga kurs mot södern och rundade så småningom Hallandsås och åkte via Rössjön och Västersjön in till Ängelholm och en snabb proviantering senare vidare mot vårt Hotell. Vi hade lagt märke till en massa Ferrari bilar och när Patrik kom tillbaka efter en löprunda (knäppt) fick vi exalterade beskrivningar om en massa bilar nere hos Königsegg och information om ett förestående Nordic meet under helgen. Jodå vi hörde dom när vi återigen satt o njöt av en kall öl på serveringen för nu hade värmen kommit igen precis som utlovat. Ingvar hade åkt bakom GW under en bit och konstaterade kort att ni sitter ju och lutar på hojen, men men vi fick ju förklaringen i en av sidoväskorna fanns skruvdragare, förlängningskabel och säkert mycket mer, så är det när man har för stora sidoväskor och sen packar i släpvagnen, undrar verkligen vad han hade kunnat trolla upp ur väskorna, ja en del vet vi för vi hjälpte gärna till att dricka upp det. Kvällen avslutades med en fantastisk 3 rätters och med stjärnan en torskrätt som inte gick av för hackor. En härlig kvällspromenad och vår ciceron GW förevisade oss området som en sann flygflottiljisk innan vi fortsatte att skratta kvällen ut.

Lördagen startade med en härlig sydländsk värme och sol. Efter vår goda frukost så bestämde vi en tur för dagen och att den skulle bli kort var vi överrens om så en utökade Bjäretur la vi kurs på. Det verkligen kryllade av Ferraris runt om oss på vår väg mot första stopp. Torekov visade sig från sin absolut bästa sida och här var så förbaskat skönt och vackert. När vi traskade runt där så gled det in ett 20 tal Ferraris i hamnen och ställde upp sig, man kan lugnt påstå att här saknades det minsann inte kulor för de kolorerade underverken. Färden gick via Kattvik o Båstad på de vackra vägarna innan vi gled upp i Sinarpsdalen för att sen ta hemliga vägarna till Café Utsikten som idag verkligen gjorde skäl för namnet, och vi var inte ensamma, herre je. Gotti gott gott och en och annan livrem fick nog släppas ut en bit. Vidare mot Laholm gick nu vår kurs och det var lite hett i luften nu så när vi åkte in i skuggan på vägen över åsen ner mot Västersjön var det riktigt behagligt. När vi kom till Ängelholm igen åkte vi ner till Königsegg och beskådade alla "fräcka" bilar där var och ett litet besök i foajén till fick vi också där en av deras bilar och motorer stod uppställda. Patrik den biltokiga hade nu nästan gått i helt spinn men konstaterade att dom är lite dyra då ingångspriset var ca 2 milj dollar och uppåt. På frågan vad kostar en service fick han inget svar, men flertalet flög tydligtvis in sina bilar till Ängelholm när det var dags, en stilla fundering då "har dom lånebil"? -). Ferrari klubben hade Nordic meet där med specialvisning inne hos Königsegg och en 150 Italienska fullblod hade varit där under dagen, otroligt. Innan vi gled tillbaka till hotellet gled vi även förbi Corvette klubben som hade meet några hundra meter därifrån, läckra bilar i massor men liksom inte samma glamour över det gänget precis.

Söndag och hemfärd startade efter en härlig frukost i en strålande het sommardag. Vi körde med fri hemfärd i olika grupper mot olika mål och gjorde en härlig avtackning innan vi mullrade vidare. Vi får tacka vår reiseleiter Göran GW och Eva för initiativet och allt fix runt detta. Det löste sig trots lite strul de sista veckorna tidigare på grund av ett hotell som ej skall nämnas för sin minst sagt märkliga hantering. Men det hotell som GW letat fram istället var mycket bra. Den där skruvdragaren kommer framledes att bli ett hett samtalsämne när det handlar om mc touring. Vi som avnjutit denna tour var Göran GW, Eva, Ingvar, Karina, Patrik, Staffan, Jan, Robban.


 

2018-05-06   Sommarväder på riktigt, ett gäng Kryddor som vill åka MC så vi träffades på Persilja som vanligt vid 11 och la ut kursen mot Åhus. Tog den "norra" vägen och mötte upp en eftersläntare i Harlösa, sen gick det på raken över Östraby och en massa "röd" och "hua" för att komma fram till Åhus och den efterlängtade glassen och kaffe för en del. Mycket folk och det är som sagt sommar i luften även om det var några grader kallare här än de 23 varma grader som följt oss hela vägen. Efter välförrättat värv sattes kurs mot väster igen men nu över Maglehem och här fick vi en ny vägsnutt att lägga på minnet. Åter ner mot Brösarp och där tog vi en kaffepaus på trafikverkets rastplats innan vi sen la kurs mot Sjöbo och 104-an till Harlösa där vi hade splitt point och var o en tog sin egen lilla väg hem. En härlig dag som satte sin märken in ansiktet i form av het solbränna, ja det lilla iallafall som letar sig in under visiret på hjälmen. Tack vänner för en go dag på hoj.


 

2018-05-05   Äntligen har vi kommit in ett stabilare högtryck och prognosen de närmsta 10 dagarna ser trevlig ut med kvicksilver mellan 15-20 grader. Tidigt denna lördagsmorgon funderade jag och hade en känsla för en tur över sundet och ner till Köge, men tiden gick och det intresset svalnade. Egentligen är det hög tid med lite rabatt rensning, men va f. Strax före lunch sadlade jag upp istället och tänkte på en kaffe i Sösdala och återigen utan bestämd kurs så inte fanken kom jag dit utan hamnade på småvägar mellan Lövestad och ner på Österlen och en massa höger vänster gjorde att jag hitta någon ny väg tror jag. Ett par pauser under vägs och det var fantastiskt skönt att åka under en klarblå himmel och 17 goa grader. Dock blåste det lite inne på landbacken men var väldigt lite vind ju närmre kusten man kom, detta är väl ett fenomen som uppstår när landmassan värms upp och på så sätt drar igång det hela. Ja efter vändpunkten som jag inte egentligen vet var den var så sattes kursen mot Malmö och sedermera grillen igen. Blev en del skåpmat i vägvalet men som jag inte kört med Örnen och fanken vad gött den går oavsett o man marscherar rakt eller det knixar till sig lite, jag ÄR nöjd. Avslutade enligt gammal tradition i småbåtshamnen och efter det så åkte jag och tankade upp för en söndagstur med Kryddorna i morgon.
 
2018-05-04   AW med Kryddorna po stan, trevligt goer mat och några öller till det så var vi på topp igen.
 
2018-05-02   Nä just det, skulle ju inte för jag har en del trädgård att fixa, men äh lagom till 14 var jag extra sugen på en tur och solen lyser från en klarblå himmel men lite blåsigt och knappa 14 grader men ändå inget att vifta om. Sadlade upp och lämnade si sådär 14.30- Rullade ner till hamnen och "kollade" läget. Jo nu börjar det synas lite luckor på uppställningsplatsen men ack så sent det är i år. Tankning stod på tur och Shell blev mitt mål med 19,5 nya friska liter stod det 65 mil på range. Lirkade mig sydvart och varför vet jag inte men en massa höger vänster höger på goa vägar så var jag i Höllviken. Inom Annas bageri i Ljunghusen och laddade upp med en Tosca att ta med hem (om det bara slutat med den) är ett farligt ställe detta. Gled vidare ut till Skanörs hamn, lite blåsigt o kallt var det här. Köbildning på vägen hem pga. broöppning sen via Vellinge och där hade jag flax som hamnade bakom en bil som skulle svänga för längre fram smög en kvinnlig polis i buskarna med radarn i högsta hugg och pekade så elegant med den på mig när jag kom, men se den lätte gick inte, jag hade sett henne tack vare bilen som svängde, hade nog klarat mig i vilket fall som men nu hade jag inte en km över 35 på 40 sträckan. Det är ju det med Örnen att den inbjuder till lite högre fart än vad jag åkte med Clementinen och jag är väl medveten om det men kanske ligger det en bot o väntar runt hörnet. Vidare över Gessie och sen Strandgatan i Limhamn innan jag rullade in i garaget igen. Har idag kört med även topboxen på, tom men trots det känns det med några extra (3 kg) där längst bak o högt. Hur blir detta med semesterpackning i en sån på en slingrig alpväg, hm hm.


 

2018-04-29   Jodå solen lyser på oss och ett laddat gäng träffades på Persilja. Vart åker vi var ju en fråga, undertecknad kan ju inte hålla tyst och med det får man per automatik ledartröjan så jag betstämde Fulltofta-Bondemölla. E22-an till Lund o sen över Sandby, Flyinge till Harlösa Kyrka och en kort pitstop där vi hämtade upp Arne. Den Skånska naturen växer så det knakar just nu och en spir vacker grönska slår emot oss. Löberöd, Lyby, Ludvigsborg och sen en kort bit upp mot Södra Rörum och in till höger så var vi vid Bondemölla. En hurtigbulle som nog vaknat på fel sida denna dag hade synpunkter på att vi parkerade för nära informationstavlan, ja om man tycker dryga 2 meter är nära så, vi lät han hållas o snart insåg han det menlösa. Kaffet smakade  ljuvligt och vi njöt till fullo i solen. Vi hade ju sagt kortare tur så Södra Rörum o sen Höör där glassätarna ville inom, men väl där så tycktes kön vara för lång även för glassare så vi drog vidare över Ormanäs, Stehag, Bosarp, Eslöv och sen hem där vi skiljdes längs vägen. En god tur fick vi.


 

2018-04-28   Lördag, sol, blå himmel, ca 15 grader och stigande enl. önske rapporten vad gör man jo man sadlar upp och sticker iväg strax efter 11,30. Kurs just då okänd, men vi startar ut på RV11 mot Dalby och plötsligt är man i Sjöbo, ja då fortsätter man väl så Lövestad passeras sen blir det många ortsnamn som slutar på -um,-yd,-öd,-bo- hamn, -ik osv. osv. Kör på måfå, stannar efter 90 minuter för en bensträckare o har tydligtvis rundat Degeberga på nåt sätt. Åter in i grönskan och genom lövskogen och plötsligt står det Brösarp och jag åker genom Vitemölle för en ny bensträckare nere i Kiviks hamn. Jo tack sol o nästan vindstilla var här men kallt som attan och tempen visade på 9 grader, nä här kunde man inte vara även om en kopp kaffe hade suttit gott just där o då. Vidare bortåt musteriet bara för att konstatera att där kam man inte upp på 9-an utan Tebax igen o sen lirka sig ut, sen blev det uppför backen och snedda över Österlen och se då kom Lövestad igen. Sjöbo o se ner bakvägen över Everlöv och upp för åsen mot Dörröd o ner mot Skurup innan jag for in på Häckeberga vägarna och resten är ju gammal skåpmat hem. Rullade in i garaget 16,05 efter en god oplanerad tur österöver. Även om det var närmre 18 grader hemma så hade kylan den korta tiden nere vid havet i Kivik krupit in i benen, huva. Det är lätt att lura sig.


 

2018-04-23   Efter lite hemmafix så lyste solen gott på eftermiddagen och om än det var blåsigt så fanns det ingen återvändo, bara att sadla upp och iväg på en kort tur. Började med en tankning hemmavid och visst är det lite roligt att man vid fulltank får fram range 68 mil vilket stämmer med snittet på 0,45l. Det har ju sen en liten baksida att man då kan känna att det blir lite topptungt en stund men är ju bara att köra så löser det sig, hi hi. Turen gick sydvart och mål och vändpunkt vid Falsterbo kanalens sydsida som ju är en av dom punkterna som jag ofta kommer till då det brukar vara lugnt o fridfullt framåt kvällskvisten ute vid vandrarhemmet, ja då undantaget dom intensiva baddagar som kan finnas men då brukar jag ju inte vara där. Lugnt o glidartempo hem igen innan det blev dags med lite försenat kvälls käk. Mysig tur. Körde med den gamla hjälmen o konstaterade att det inte bara är försäljningssnack, den nya Neotec II är tystare, skönt.
 
2018-04-22   Blå himmel, söndag, april o lite bister temperatur som dock skulle bli behaglig. Ett bra gäng Kryddor samlades vid Persilja och diskussionen var turen skulle gå startades. Robbans förslag om nordvart via nån j:a väg o sjö antogs. Vi följde i stort den väg som Hans hade lotsat några av oss under gårdagen på vår väg nordvart där rundningspunkten skulle bli Perstorp. Det var gött därute i naturen och vägarna var krokiga och goda förutom ett o annat tjälskott. Skarhult, Stehag, Stockamöllan, Hallaröd, Forestad, Perstorp, Riseberga, Ljunbyhed, Krika, Stenestad, Kågeröd, Torrlösa, Furulund, Malmö. Bensträckare, kaffepaus i det gröna, Glass i Kågeröd och allmänt en härlig tur  med goa Kryddor på ca 16 mil. Vi som åkte: Patrik, Staffan, Göran, Göran, Göran, Eddie, Janne, Geoffrey, Robban

En filmsnutt
 

2018-04-21   Strax efter 10 ringde det på dörren och där stod Janne, Anneli o Hans, byt nu om och häng med på en tur. Ja för F, 15 minuter senare rullade vi iväg och Hans hade en rutt mot Perstorp så den blev det oh så härligt om än det blåste som fanken när vi kom inåt landet ( nästan vindstilla i Limhamn) Sväng efter sväng och en go tur hade vi. PÅ returen stannade vi för kaffe på Trollenäs och herre je vad det satt gött. Kursen hem blev en blåsig historia men väl i Malmö igen var det endast en svag bris och till o med lite bleke på Sundet, märkligt. Vi fyra tog sen en kväll po stan med go mat och sen en drink uppe på Skybar Malmö Live, vilken härlig utsikt med kvällssolen strömmande in.


 

2018-04-20  

Ja man kan väl inte försitta chansen när vädret var perfekt och tempen stod på modiga 21 grader så jag tog vänster höger vänster sydvart. Underbart men kanske inte det allra smartaste för när jag kom till Smyge var det 11 kalla grader som smög in från havet så det blev ett kort stopp där. Åkte lite till längs kusten innan jag ställde in gps-en på kurviga vägar o det fick jag upp över Skurup o Häckeberga där man kunde åka i ensamt majestät på dessa goa vägar. Naturen har fått lite fnatt nu efter snart 3 dagars värme så det växer så det knakar. Benstäckare i Häckeberga och här stod tempen på 22 grader igen, dejligt. Snirklade mig hemåt lagom för att slappa en stund innan årets premiärgrillning skull ske. Jag hade ju varit klok nog och plockat fram alla sommarattiraljerna på förmiddagen, tänk så klok. 

2018-04-19   Klubbkväll på Persilja så jag tog hojen dit i en strålande sommarkväll. Avslutade via glasskiosken i Bjerred, god men kort runda.


 

2018-04-18   Ha Ha, sol sol o sol och värme, otrooligt. Ja fanns inte mycket att fundera på utan bara att sadla upp. Fick bli mot Lund då mitt nya intercom hade kommit. På vägen ringde GW och han hade precis slutat så vi möttes upp i Arlöv för vidare transport mot Lillemans MC. Men inte kunde vi väl sluta där nä en tur nordvart och en kopp kaffe längs vägen. När vi sen skulle vidare såg det plötsligt lite mörkt ut norröver så GW lotsade oss mot Häckeberga och sen rundade vi det för att skiljas längs vägen. Fortsatte mot Limhamn o ner via hamnen för att kolla "läget". Sen hem och knåpa ihop intercom, helt ok men att para ihop det var ett helsike då manualen minst sagt är motsägelsefull, men det gick till slut.
 
2018-04-09   Fick testat Gopro fästet igår och spelade in en snutt med 3plusen jo blev bra men förväntade faktiskt bättre på 2,7k/50fps skall testa med den nya 6plusen och se hur skillnaden blir med samma upplösning. Summering fästet nästan helt utan vibrationer och det är ju bra. Vore kul att testa med kameran på hjälmen men Gopron's format är ju inte optimalt för sido montage o uppe på vet i fanken om jag vill ha. Snutten https://youtu.be/VHyjp-5LQ7I
 
2018-04-08   Sol, varmt o gott och verkligen en underbar vårdag. Kryddorna hade lockat till en tur och Patrik lät lägga kurs nordvart mot Bosarpasjön. Vi blev 12 hojar och snirklade oss iväg och man satt med ännu ett stort smile. Första stopp Östraby där vi samlade ihop oss. Vidare färd över Linderödsåsen och här o där låg det rejäla drivor av snö i de läge där det var skugga. Min tempmätare stod spikat på 15 grader och varmae skulle det bli så det kändes lite konstigt att se det där vita. Samtidigt måste man ju tänka att för en vecka sedan så hade vi nästan snöstorm, otroligt. Vårt medhavda kaffe satt som en smäck vid Bosarpasjön och här var lika vackert som vanligt. Jag tog returen och vägen över Häglinge mot Höör var för lockande för att uteslutas så den blev det och sen gamla kända ner till Flyinge med en kort bensträckare innan och splittpoint. Nästan så man småskrattade av glädje när jag kom hem.


 

2018-04-04   Äntligen ! Premiär i ett soligt Skåne med årets högsta temperaturer vad jag sett, 13,5 grader visade mätaren på hojen när jag gled fram inåt landet efter att ha lämnat kusten bakom mig. Ack vad skoj och skönt även om man onekligen är lite ringrostig och extra försiktig, vilket väl är bra i sig. Det blev 9.9 mil med mungiporna högt uppe. Man känner att man är lite stel och med innerfodret i hojstället blir man ju inte vigare precis och det blev på gränsen att bli alldeles för varmt. Fick de nya pryttlarna för att sänka sadeln i framkant även om det bara är 10 mm så kändes det perfekt. Nu är det bara Gopro fästet i framdelen som skall monteras imorgon sen är vi totalt färdigutrustade, ja det skulle väl vara det där med ny hjälm om andan faller på. Bilden nedan är från mitt sedvanliga stoppställe utanför Bjärred, ett ställe att stanna vid och sitta och fundera en stund med bil eller med hoj eller kanske till sommaren på cykel_(jo lite knäpp har jag nog blivit).


 

2018-04-02   Annandag Påsk och hör o häpna att idag sken solen från en nästan skyfri himmel. Någon värme var det inte att tala om men det kallade på hoj uppmärksamhet. 5 grader är trots allt lite för svalt för min smak men jag gjorde klart stället med vinterfodret och började sen med att hänga på allt som skulle hängas på hojen innan jag sen drog igång kompressorn och pumpade däcken. Märkligt att det försvunnit ca 30 % tryck på 5 månader. Därefter uppstart och rullade ut och vände på plattan för att sen gå igenom alla inställningarna. Så nu är Eagle klar. Janne hade skickat pm igår om ev kort tur idag men nä inget för mig. Dock tittade Jane förbi på en kopp och tyckte att så kallt var det inte om än lite kylslaget, brr. Prognosen inför veckan nu är tvåsiffrigt i senare delen så premiärturen ligger nära.


 

2018-03-24   Oavsett att väderprognosen säger kall Påskhelg i nästa vecka så tänker jag plocka fram Eagle från vintertäcket och göra klart så det e bare o åk när det blir dags, lite pyssel blir det och det blir extra skoj.
 
2018-03-21   Det sägs att vi går mot vår, ja det sägs så men sanningen är lite annorlunda. Minusgraderna består, inte många men dock. Någon dag med sol och 3-4 plus har vi haft och sen nästa dag ligger det där igen det vita lappmöglet. Jag är nu så trött på detta och önskar vår, sol och värme snabbt. Men efter att ha läst långtidsprognosen så skall det bli en ovanligt kall o trist början av April och ingen riktigt vändning förrän i mitten av månaden, nä men fyy fan. Nu till helgen skall vi ställa om klockan till sommartid, ja just de sommartid, bättre hade väl varit först vårtid för helskotta. Hoj abstinensen är nu stooor.
 
2018-03-12   Nu har vi snart äntligen blivit av med allt det lappmögel som kom i senare delen av Februari tillsammans med den hemska rysskylan, tvi vad räliiit det varit. Vi har varit o kollat på JE68-as invigning i Lödde och det var fint som snus. Så nu går vi bara och väntar o väntar på lite vårsol och lite vårvärme, måtte det komma snart för hojabstinensen är påtaglig nu.
 
2018-02-05   Tidigt i fjol sa jag att någon tur med hoj till alperna skulle det inte bli, men det blev det och då trodde jag att det blev sista gången för min del men hojbyte och nytändning fick mig på andra tankar och när sedan några av mina vänner pushade på så vad fanken klart jag skall. Så nu är vi åter 4 tokar som syr ihop en tur sydvart och planering och bokningar börjar trilla på plats. Mitten av juli tåg från Hamburg/Altona som vanligt men till Lörrach och sen genom Schweiz över knudan o in i Italien och bort till Dolomiterna där vi stannar några dagar för att sen göra splitt, där två av oss åker över till Österrike och sen lirkar oss nordvart genom Schnitzelland mot Svedala, en runda på så där 10-12 dagar, skall bli spännande o intressant.
 
2018-01-25   Tidigt ( för vissa ) en mörk men förhållandevis varm januari torsdag drog vi iväg mot Göteborg och MC Mässan. Första stopp för frukostkaffe blev i Björkäng utanför Varberg och det satt gött. Lagom framme innan lunch inne på mässan och så började vi granska och betitta allsköns hojar, tillbehör och bråte. På tillbehörssidan var det som vanligt kläder kläder och hjälmar som stod i fokus, därefter var det packsystem i olika sorter o modeller, otroligt så mycket det finns. En och annan sån där "jag vill köpa" sak fanns men som vanligt så finns det inget för leverans på mässan och tur är kanske det för då hinner begäret försvinna innan man hunnit ut. Jo då en och annan hoj som kunde framkalla suckar fanns men vi alla konstaterade senare att nä inget som var att ropa glatt över, inga riktiga nyheter mer än pansarskeppet Goldwing, tur var nog att GW inte var med för då hade vi nog inte kommit längre än till Honda´s monter. Summa av mässan, ja det är kanon att gå där första dagen, verkade vara mer välstrukturerat än vanligt och mer ordning, vissa montrar var gigantiska vissa var dåliga o bleka, och bäst verkade KTM, Yamaha, och BMW´s montrar, sämst ja ja fanns lite olika förslag på det så det låter vi vara osagt. 5 timmar satte sina spår i våra ben så det var skönt att sätta sig i bilen igen och rulla söderöver, dock mitt i rusningstrafiken vilket inte var en höjdare. Mat fick vi inta igen på vägen hem och det smakade gött. Vi som var där idag: Patrik, Staffan, Geoffrey, Ingvar, Thomas, Robban.


 

     
   

botten e nådd

---> Till Top <----