Datum  2018  

           2018             

   

Top

   

--> Till första tur <--

     
     
2018-06-19   Onsdag, blåsigt och massor med moln men en och annan blå del kunde man se, ca 20 grader. Blev sugen på en tur ut på Österlen men kom inte iväg så tidigt som jag tänkt så 12,00 la jag mig på rulle över Ystad och sen Hammenhög där jag svängde inom Peugeot för man kan ju inte åka förbi utan hälsa. men Jonas var upptagen så jag drog vidare ner till Skillinge, Brantevik och sen Simrishamn. Passade på att käka en god spätta också löste jag middagsproblemet idag enkelt. Returen gick över kurviga vägar men blev ändå väldigt lika med vad jag själv hade tänkt ut. Var väl egentligen bara första biten som blev annorlunda över Simris och sen mot Borrby innan den drog mig upp över Hannas och sen vidare på gamla kändisar. Några bensträckare längs vägen och jag bara myste även om vinden var frisk och nu mitt i nyllet. Gjorde en korrigering när vi närmade oss Malmö för gps-ens vägval där var väl mystiskt, men sen jag lagt om kurs så fattade den och jag fick exakt som jag ville. 17,30 hemma igen efter 25 mil o en skön eftermiddag. Min nya kompis fick sin första tur idag och verkade till att gilla det så det blir fler turer...


 

2018-06-16   Lördag men ingen klarblå himmel precis men ca 20 grader. Vi beslöt att köra en tur mot Snogeholmsjön idag istället för imorgon söndag då han vädermakaren beslutat att öppna kranen på förmiddagen. Så vi for ut i den gröna hagen över gamla godingar till småvägar vilket ju självklart fick oss till att runda Häckeberga slott innan vi tog sikte på Brodda, Rögla, och Snogeholm där vi rullade in i naturskyddsområdet och fiskeplatsen vid sjön. Och jodp vi fann oss en kaffeplats och som vanligt smakade det gött. Solen började bryta igenom mer o mer när vi rullade hemåt på returen över Björka, Övedskloster och med splitt i Harlösa över en glass och därifrån så delades vi sakteliga mot våra brevlådor. Det var en go tur uti Skånes vackra landskap


 

2018-06-14   Torsdag, sol och vita tussar samtidigt är det Kryddkväll så jag passade på att ta en tur innan. Exakt 15.00 satta jag iväg och lät gps-en ta mig på en runda med premissen start o mål samt turlängd 2 timmar. Blev en intressant tur som gick över småvägar via Bökeberg och vidare för att sen ta mig sakteliga tillbaka via Skabersjöby o Lilla Mölleberga innan jag kom till Persilja exakt 16.56 så jag hade nog åkte lite för fort nånstans... En kul funktion det här även om jag inte kommer att utnyttja den ofta så finns den där när man liksom inte vet. Blev iallafall en härlig tur uti hagen som nu verkligen står i blom och det är så förbenat vackert. Otroligt nog så har vi ju snart haft 6 veckors fantastiskt väder men som nu på söndag ser ut att ta slut med en smäll för att sen återgå till normala ca 20 grader och lokala regnskurar. Nästa vecka är det ju sen midsommar och den väderprognosen är som det alltid brukar vara blöt o kall, vad annat kunde vi vänta oss, men vi får inte klaga för vilken värmeperiod vi haft, den går till "mannaminne" boken.

Passade på att göra initieringsrutinen för quickshiften och yes nu så fick jag till det med nedväxlingarna, fanns i handboken men jag fann det på nätet, skillnad blev det iallafall o det är viktigast.
 

2018-06-10   Söndag och ännu ligger värmen över oss. Janne var på hugget och ville göra en specialkörning idag så vi träffades i Lund och bestämde rundan som så småningom skulle runda Magnussons Casa i Skyrup, Så iväg vi for lite från höften och lite från gps-en och roliga vägar fick vi. Ja kanske inte de mest logiska vägvalen och en vacker 8-a blev det på kartan innan vi styrde österöver mot Skyrup. Kaffe o nybakt kaffe serverades oss innan vi hämtade upp Magnussons för returen till Malmö. Hans tog tät och lockade in oss på härliga smala o kurviga vägar innan bensträckare två med glass i Harlösa. Puh och där var det 29.5 grader ljummet så lite skugga var efterlängtat. Detta blev oxå splitpoint innan vi kryssade vidare mot Malmö återigen inte den rakaste vägen, sen skiljdes vi efter vägen och min mätare visade 27 mil när jag sen blandade ihop en efterlängtad Aperol som avnjöts i uterummet samtidigt som himmelen blev mörkare o mörkare för att sen ge oss 0.0001 mm regn - ha ha
 
2018-06-05   Jodå, värmen består,kanske några grader lägre men visst är det här väl otroligt. Patrik sms-ade och skulle på tur så han frågade om jag ville hänge på. Självklart skulle jag med, det är ju några ynka dagar sedan sista turen. Vi möttes i Dalby, Patrik hade sökt Staffan men fick ingen kontakt så vi beslöt kurs Simrishamn och självklart inte rakaste vägen. Genom denna otroligt vackra natur slingrade vi oss över fält och genom bokskog innan vi kom till Agusa för en bensträckare. Livet e gött. Vi kom fram till att hoppa över Kivik´s hamn utan rulla längs kusten till Simrishamn och lite mat. Väl ner vid havet var det rejält mycket svalare och när vi kom till vårt mål så stod det en bitter ostlig bris och pumpade in 17 grader vilket kändes rejält svalt just då. En friterad spätta med de hele satt som en smäck och gjorde oss bara lite mer glass sugna, jag testade karaktären och motstod sådan frestelse även om jag måste tillstå att det var svårt. Klockan gick fort som den alltid gör när man har trevligt så vi kom fram till att lägga oss på rulle upp förbi Tomelilla innan vi skulle dyka ner genom Fyledalen mot Blentarp. Härlig väg den där genom dalen och upp på andra sidan o sen Sövde. Väl upp genom Romeleåsens baksida tog vi splitpoint på Stenberget. Patrik hade ett missat samtal från Staffan och nu fick vi förklaring till varför han varit O-kontaktbar. Lära mobilen att bada är inte bra, ha ha. Vi delades och jag tog vägen i lugnt tempo genom Häckeberga och sen baksidan till Malmö och precis 17.05 rullade jag in i garaget igen, nöjd och glad över ytterligare en dag på hoj. Som jag sagt tidigare så den här maskinen är något helt speciellt för mig, vilket gör det extra roligt.


 

2018-06-03   Janne la ut om tura idag så vi träffades på Persilja vid 10 draget, tillsammans med Arne, Ulf-B och Göran-E osse var vi fem. Önskemålet var ju Mölle och eftersom jag ju inte kan hålla tyst så fastnade jag längst fram. Jag lovade dom att inte åka närmsta vägen utan ta en konstig väg till målet, jodå det fick dom. Vi passerade även metropolen Tarstad innan vi for upp genom Kågeröd och en liten bensträckare på var vanliga rastplats. Diskuterades olika rutt alternativ o plötsligt dök även Båstad upp som förslag och då har man ju inte riktigt klart för sig var vi är så det blev stopp på det förslaget men upp o runda Ängelholm o sen ut längs Skälderviken tog vi. Återigen nya vägar fick vi och så småningom rullade vi ner i Svanshall hamn. Lagom med kaffe och glass o allt. Det var ljummet i luften sisådär 28 29 grader men här vid vattnet bara 26. Vi satte oss på ljugarbänken och myste en stund innan vi sadlade upp för vidare transport till Kullaberg. Väl däruppe konstaterade vi snabbt nä inget för oss så vi la oss på rulle sydvart och förslaget om nästa stopp blev Ålabodarna för återigen kaffe o glass. Vägen längs Helsingborgs playa utmed Öresund var ett skådespel att se då det lika gärna kunnat vara längs strandpromenaden i Nice eller nåt, folk folk, bad, sol o sololjedoften stod tät. Äntrade så småningom Ålabodarna och även här var det massor med badgäster men vi hittade vår plats och fick vår glass och vårt kaffe från kiosken. Slutreturen längs kusten och vi skiljdes i Lödde när vi gick ut o la rulle på motorvägen hemåt. Tack boys för en het dag på hoj.

 

2018-06-01   Puh, en het fredag skulle det bli men jag hade lite andra funderingar så jag sadlade upp 10,30 och begav mig ut i den gassande solen med kurs Löddeköpinge. Stegade in hos JE68 och ställde frågor om min gps och fick lite tips, frågade även om service och fick det svaret ja men det fixar vi innan Du skall iväg på semester. Så jag fick en tid den 10 juli på morgonen o skall vänta på hojen, härligt, det känns lite bättre att ha fått det gjort innan så slipper jag att tänka på det och eventuella övermil blir nu helt oväsentligt. Returen via kustvägen och sen la jag mig på yttre ringen till Limhamn bara för att det svalkade så mycket bättre i fart. Hem o in i garaget o sen mysa i solen ett tag tills även det blev för varmt. Funderar nu på om man kanske iallafall skulle ta några mil imorgon in i skogen någonstans, vi få se.

Kvällen kom, het som fanken och jag fick tidigt en ide om en kvällstur till Skanör så runt sjudraget sadlade jag upp igen o la mig på snabbrulle sydvart och in på v100 och ut till ett minst sagt överbefolkat Skanör hamn. Päste runt en stund o kollade läget och alla båtarna som hade lite fest, inte utan att man saknar det där båtlivet lite och speciellt en sån här kväll med 24 grader, vindstilla och blå himmel, ljuvligt. Returen gick ner om p platsen på Falsterbo kanales västra sida där jag satt o grunnade en stund innan jag trocklade mig hemåt igen via småvägar. Lagom hemma strax före 22 lagom till en kopp kaffe och en lille en.
 

2018-05-31   Sista skälvande torsdagen i maj månad, en månad som man kommer att minnas för den extraordinära medelhavs värmen som legat över oss nästan hela månaden. De senaste dagarnas 25-30 grader har både varit njutbara och lite jobbiga (men bara lite) och det ser ut att bestå ett tag till. Till kvällens Persilja kom 14 st. och vi avnjöt vårt kaffe med tilltugg utanför i solskenet. Fem st. kom på hoj o de övriga med andra färdmedel. Det berättades skrönor och vi löste eller iallafall försökte lösa dagens världsproblem, vilka i mångt o mycket även de liknar skrönor beroende på hur man vill betrakta det. Ett ämne var blinkers spakar och Malmö bilister, ett outtömligt ämne som iallafall inte är en skröna.
 
2018-05-30   En het onsdag i maj och detta extrema sommarväder lockade till en tur. Robban o Christer utgick från tappen på Lockarp och vi snirklade oss via småvägar ner till Smyge Temperaturen var sydländsk med sina 26-27 grader så det var skönt att det ändå kom en frisk bris och luftade runt lite. Väl i Smyge mötte James upp och han har ju extra nära som bor runt hörnet. Sedan kom Staffan och så mönstrade vi bort till fikehoddan och fick våra räkmackor, sillmacka o spätta. Allt var till belåtenhet och satt verkligen gott så här i lunchtid. Det var varmt som fanken så vi beslutade att dra vidare österöver. Precis vi skulle rulla iväg kom även Arne också var vi fem. Vi var kaffesugna så kursen blev lagd över Rydsgård och sen en massa kringelkrokar för att nå vårt mål Sjöbo Kaffestuga. DE som påstår att Skåne är platt har ingen aning om vad dom talar om för vår kurs över detta fagra Skånelandskap var allt annat än platt och ibland på höjderna fick man fantastisk utsikt. Temperaturen stod nu på heta 30 grader så det var skönt att äntra skuggan i Café trädgården. Här var väl inte välbesökt idag precis men en sådan här dag så är nog dom lediga vid stranden och majoriteten jobbar ju så mitt i veckan. Kaffe o tilltugget smakade gott och här satt vi sen och löste världsproblem en go stund. Så småningom blev det dags för returen och vi tog gamla godingar på hemvägen och hade sen splitpoint i Häckeberga skogen varefter vi sedan tog olika vägar hemåt. Friherrarna denna heta majdag : Robban, Christer, James, Staffan, Arne.

Fotograf Arne tog bilden på kaffedrickarna

2018-05-24   Persiljefri torsdag. Sommarsol och sommarvärme. En alldeles försent påkommen blänkare på fejan samlade 5 glassugna som möttes på Strömgatan. Glasskiosk som mål och efter en stund kom vi fram till det uppenbara att självklart Bjerred. GW tog täten och förevisade oss lite annorlunda vägval till glassen. Jodå vi var iallafall inte ensamma om att vara sugna på glass. En god stund senare så hade alla fått sina glassar och vi satte oss för en stunds skitsnack. Hade tidigare sagt att en kort runda härifrån hade varit kul, och så blev det först minskade det till fyra och vid Lund blev vi tre som ledda av Ingvar fick en härlig tur i Mölleberga trakten. Egentligen fantastiskt att vi har så goa vägavsnitt när inpå knuten och just nu är dom ännu mer imponerande när allting står i blom och rapsfälten snart har blommat färdigt. Utsikten uppe på backarna går heller inte av för hackor. Splitt point i Lilla Mölleberga och tack för idag. Glassätare: GW, IA, Janne, Staffan, Robban.
 
2018-05-23   Onsdag: En underbar dag o då tog jag hojen på tur med vändpunkt Bromölla o ett litet besök i gottebutiken. Hemvägen lät jag damen i gps-en styra mig på kurviga vägar o konstiga vägval blev det. En liten rast nånstans uti hagen o då kommer en gentleman på hoj o frågar ” hur tar jag mig till Rinkaby” hans tilltänkta vägval var spärrat av vägarbete o sen var han lost, ingen karta eller gps o telefonens karta begrep han inte. Mitt svar, ja vi är nånstans innanför Brösarp i skogen så kör tillbaka o se efter nån skylt med sånt. Själv visste jag inte exakt var vi var för hon damen i gps-en visste ju. Höll sen på att vika mig av skratt (not) når jag startade igen o insåg att min gps var svart, död, gone gone ( inte första gången ) så även jag utan karta men dock telefon som visade att snart så kom Agusa i min väg, puh vilken lättnad då visste jag att jag kom hem idag oxå. Hurvida gentlemannen fortfarande irrar omkring uti hagen vet jag dock inte. Själv skall jag lära mig att läsa vägskyltar lite bättre, för gps damer är inte att lita på tydligtvis.
Papperskartan är nu nerlagd i en korvlåda. Tilläggas att en start o stopp i Lövestad fick gpsen till att starta, o sen kom sväng vänster kör2 km osv, strax därefter kom Sena damen o sa intercom connected o sen vart det syjunta i hjälmen där dom snackade om vart annat o Sena slutade med "intercom battery low, goodby". Puh o sen vart det tyst.
 
2018-05-21   Hade ju problem med gps-en igår då den var helt död från början men sen kom igång med varningen low battery, men vad fan det skall ju inte kunna hända då den laddar via clustret som styrs av canbus, fattar nada. Lite forskning i ämnet att jodå det kan hända om du trycker på att inte stänga nu så står den igång i bakgrunden oavsett canbus spänning. Resetta är tydligtvis en åtgärd att göra. Kopplade upp den och jo det fanns uppdatering som delvis siktade på just detta problem så nu är det gjort och så får vi se. Tänk om den dör under semestern, jag vet för fanken inte ens var jag skall köra då, Illavarslande. Passade på att trycka i ett sd-kort i gps-en samtidigt så nu skall jag bara ladda ner lite mp3 musik till det, enklare så än att streama från ifånen och så kan man styra allt via "rullen" på hojen. Införskaffat ett nytt hjälmlås som naturligtvis inte passade rakt av, dags för uppfinning.
 
2018-05-20   Söndag, Pingstdagen och högtrycket och värmen består och skall tydligtvis så göra ännu en vecka, detta är otroligt ljuvligt och han "väermagaren" ger tillbaka ordentligt på vad han missade i fjol, tack. Inget bestämt med Kryddan då det var Pingst o folk var spridda men Magnussons hörde av sig på Lördagskvällen o föreslog en tura tillsammans med Janne, alltså en så kallad "runner up" inför sommarsemestern, vi behöver gruppköra, ja eller kanske inte men iallafall så träffades vi på Lund Södra och Hans hade en kurs så vi åkte nordvart. Ack så vackert Skåne är just nu, det är grönt grönt och sen en massa gula väldoftande rapsfält, vårt landskap i sin prunkande stolthet. Stockamöllan, Forestad, Perstorp och vidare in i grönskan och det bar ännu mer nordvart, så jag tänkte att snart dags att ta fram passet. Skyltar mot Markaryd, Älmhult, Osby dök upp men vi åkte på för mig helt okända små kringliga vägar som man inte trodde fanns och iallafall inte att dom var asfalterade över stock o sten. Plötsligt kom vi fram till Vittsjö och pausade en stund längs sjön. Just där och då visste jag inte var i helskotta jag var någonstans men vi hade ju inte passerat nån gräns alltså var vi kvar i Skåne, men det var visst precis. Underbart och solen gratinerade oss sakteliga. Hans sa vi rundar sjön och sen ner mot Skyrup o kaffe i stugan men det blir ännu mindre vägar nu. Mindre var väl knappt möjligt men jodå knixigt o smalt, backigt o attans roliga vägar. Efter ett tag dök skylar upp med Hässleholm, Tyringe osv. Sen stod där Skyrup och vi rullade ner mot sjön och Casa Magnusson. Kaffe, skitsnack och Anneli hade ju haft som mål att vattna de nyplanterade blommorna därav denna vändpunkt. Klockan rann så vi drog sydvart igen Sösdala, Södra Rörum, Bonde Mölla, Ludvigsborg och ut till E22-an där vi åkte parallellt med stora vägen på vägavsnitt jag helt glömt att de fanns, mycket skoj. Vidare upp mot Löberöd för att sen åka ner för åsen bort mot Flyinge där vi tog splitpoint och tack för idag. Janne drog iväg för han hade lovat att ha grillen igång om en timme, själv åkte jag o tankade i Södra Sandby innan jag la mig på rulle till Limhamn och steg av i garaget precis 17.55 extremt nöjd o belåten efter en härlig dag uti myllan. Tack vänner. Jodå min grill kom oxå till användning och allt var klappat o klart precis till VM finalen i hockey som förövrigt Swe vann senare på kvällen efter förlängning med straffar och intensivt spännande (tidvis) match över CH. Filmade lite längs vägen med nya inställningar skall kolla om de blev bra.
 
2018-05-16   Onsdag, Efter två "arbetsdagar", ja ja en i alla fall med sånt som måste skötas runt ett  hus så tog tålamodet slut. Det har ju varit högsommardagar de senaste och har på ett sätt varit en liten pina att inte åkt hoj men så idag var det dags och det stod 26 glada grader på termometern så jag la kurs österöver och siktade på en god fika nere i hamnen i Ystad, men väl där så hade dom inte öppet, säsongen börjar in juni, herre djävlar. J ja jag siktade på Mossbystrand och väl där fick jag mitt kaffe efter en lång d-ja väntan i kön som expedierades av några oförstående kinesiskor. Iallafall så gott var det och sen la jag mig på rulle på 101-an mot Malmö i en 27 gradig värme men som nu på vägen började himmeln mörkna och man kunde kanske ana ett värmeåskväder. Inget hände och jag rullade in i garaget runt 4 draget igen
 
2018-05-10-13   Skruvdragaren på Bjäre: Torsdag, Kristiflygare och högsommarvärme, normalt två oförenliga händelser men så icke detta år. 8 små kryddor skulle på utfärd och vi träffades vid Gårdstånga rasten för vidare transport uti det blomstrande Skåne landskapet. Vår kurs var nordväst och vi tog inte de rakaste vägarna utan de vackraste och kom så småningom till Lotta på Åsen då det nu var dags med lite kalori påfyllnad. Det var ljuvligt gott och vi njöt i den heta solen som sakteliga värmde upp emot de 30 graderna. Färden gick vidare via många höger vänster innan vi närmade oss Skäldervikens södra sida där vi gled längs kusten in emot Bandyklubb land. En snabb toppfyllning av bränsle inför morgondagens aktivitet och sen gled vi ut till Vallhall där vårt boende väntade på oss. Snabb incheckning och dusch innan de kalla ölen lockade på uteserveringen. Middagsdags och hungern hade tagit över på vissa så det satt gott. Massa skitsnack och sen avslut på ett av rummen.

Fredagen började lite molnigt och en femton grader svalare än gårdagen, men det skulle ta sig var det lovat. Vi hade beslutat att ta sikte på södra Bolmen ungefär och endast via små krokiga vägar, så upp över åsen och sen in i grönskan på för oss helt nya vägar. Halland och Kronbergs län visade sig på sin bästa sida med fantastiska vyer, härliga dofter och en jädra massa träd och sen mitt i allt en och annan Snickerboa som stack ut bland alla små sjöar. Vändpunkten strax syd Bolmen och mot Markaryd och höger in  nånstans där vi hade som mål Gräddhyllans Café, verkligen en liten härlig oas mitt ute i ingenstans men ack så välbesökt ändå. God mat och kaffe satt just då helt perfekt för lite värme behövdes inombords för värmen hade inte hittat oss ännu. En god stund senare satte vi sakteliga kurs mot södern och rundade så småningom Hallandsås och åkte via Rössjön och Västersjön in till Ängelholm och en snabb proviantering senare vidare mot vårt Hotell. Vi hade lagt märke till en massa Ferrari bilar och när Patrik kom tillbaka efter en löprunda (knäppt) fick vi exalterade beskrivningar om en massa bilar nere hos Königsegg och information om ett förestående Nordic meet under helgen. Jodå vi hörde dom när vi återigen satt o njöt av en kall öl på serveringen för nu hade värmen kommit igen precis som utlovat. Ingvar hade åkt bakom GW under en bit och konstaterade kort att ni sitter ju och lutar på hojen, men men vi fick ju förklaringen i en av sidoväskorna fanns skruvdragare, förlängningskabel och säkert mycket mer, så är det när man har för stora sidoväskor och sen packar i släpvagnen, undrar verkligen vad han hade kunnat trolla upp ur väskorna, ja en del vet vi för vi hjälpte gärna till att dricka upp det. Kvällen avslutades med en fantastisk 3 rätters och med stjärnan en torskrätt som inte gick av för hackor. En härlig kvällspromenad och vår ciceron GW förevisade oss området som en sann flygflottiljisk innan vi fortsatte att skratta kvällen ut.

Lördagen startade med en härlig sydländsk värme och sol. Efter vår goda frukost så bestämde vi en tur för dagen och att den skulle bli kort var vi överrens om så en utökade Bjäretur la vi kurs på. Det verkligen kryllade av Ferraris runt om oss på vår väg mot första stopp. Torekov visade sig från sin absolut bästa sida och här var så förbaskat skönt och vackert. När vi traskade runt där så gled det in ett 20 tal Ferraris i hamnen och ställde upp sig, man kan lugnt påstå att här saknades det minsann inte kulor för de kolorerade underverken. Färden gick via Kattvik o Båstad på de vackra vägarna innan vi gled upp i Sinarpsdalen för att sen ta hemliga vägarna till Café Utsikten som idag verkligen gjorde skäl för namnet, och vi var inte ensamma, herre je. Gotti gott gott och en och annan livrem fick nog släppas ut en bit. Vidare mot Laholm gick nu vår kurs och det var lite hett i luften nu så när vi åkte in i skuggan på vägen över åsen ner mot Västersjön var det riktigt behagligt. När vi kom till Ängelholm igen åkte vi ner till Königsegg och beskådade alla "fräcka" bilar där var och ett litet besök i foajén till fick vi också där en av deras bilar och motorer stod uppställda. Patrik den biltokiga hade nu nästan gått i helt spinn men konstaterade att dom är lite dyra då ingångspriset var ca 2 milj dollar och uppåt. På frågan vad kostar en service fick han inget svar, men flertalet flög tydligtvis in sina bilar till Ängelholm när det var dags, en stilla fundering då "har dom lånebil"? -). Ferrari klubben hade Nordic meet där med specialvisning inne hos Königsegg och en 150 Italienska fullblod hade varit där under dagen, otroligt. Innan vi gled tillbaka till hotellet gled vi även förbi Corvette klubben som hade meet några hundra meter därifrån, läckra bilar i massor men liksom inte samma glamour över det gänget precis.

Söndag och hemfärd startade efter en härlig frukost i en strålande het sommardag. Vi körde med fri hemfärd i olika grupper mot olika mål och gjorde en härlig avtackning innan vi mullrade vidare. Vi får tacka vår reiseleiter Göran GW och Eva för initiativet och allt fix runt detta. Det löste sig trots lite strul de sista veckorna tidigare på grund av ett hotell som ej skall nämnas för sin minst sagt märkliga hantering. Men det hotell som GW letat fram istället var mycket bra. Den där skruvdragaren kommer framledes att bli ett hett samtalsämne när det handlar om mc touring. Vi som avnjutit denna tour var Göran GW, Eva, Ingvar, Karina, Patrik, Staffan, Jan, Robban.


 

2018-05-06   Sommarväder på riktigt, ett gäng Kryddor som vill åka MC så vi träffades på Persilja som vanligt vid 11 och la ut kursen mot Åhus. Tog den "norra" vägen och mötte upp en eftersläntare i Harlösa, sen gick det på raken över Östraby och en massa "röd" och "hua" för att komma fram till Åhus och den efterlängtade glassen och kaffe för en del. Mycket folk och det är som sagt sommar i luften även om det var några grader kallare här än de 23 varma grader som följt oss hela vägen. Efter välförrättat värv sattes kurs mot väster igen men nu över Maglehem och här fick vi en ny vägsnutt att lägga på minnet. Åter ner mot Brösarp och där tog vi en kaffepaus på trafikverkets rastplats innan vi sen la kurs mot Sjöbo och 104-an till Harlösa där vi hade splitt point och var o en tog sin egen lilla väg hem. En härlig dag som satte sin märken in ansiktet i form av het solbränna, ja det lilla iallafall som letar sig in under visiret på hjälmen. Tack vänner för en go dag på hoj.


 

2018-05-05   Äntligen har vi kommit in ett stabilare högtryck och prognosen de närmsta 10 dagarna ser trevlig ut med kvicksilver mellan 15-20 grader. Tidigt denna lördagsmorgon funderade jag och hade en känsla för en tur över sundet och ner till Köge, men tiden gick och det intresset svalnade. Egentligen är det hög tid med lite rabatt rensning, men va f. Strax före lunch sadlade jag upp istället och tänkte på en kaffe i Sösdala och återigen utan bestämd kurs så inte fanken kom jag dit utan hamnade på småvägar mellan Lövestad och ner på Österlen och en massa höger vänster gjorde att jag hitta någon ny väg tror jag. Ett par pauser under vägs och det var fantastiskt skönt att åka under en klarblå himmel och 17 goa grader. Dock blåste det lite inne på landbacken men var väldigt lite vind ju närmre kusten man kom, detta är väl ett fenomen som uppstår när landmassan värms upp och på så sätt drar igång det hela. Ja efter vändpunkten som jag inte egentligen vet var den var så sattes kursen mot Malmö och sedermera grillen igen. Blev en del skåpmat i vägvalet men som jag inte kört med Örnen och fanken vad gött den går oavsett o man marscherar rakt eller det knixar till sig lite, jag ÄR nöjd. Avslutade enligt gammal tradition i småbåtshamnen och efter det så åkte jag och tankade upp för en söndagstur med Kryddorna i morgon.
 
2018-05-04   AW med Kryddorna po stan, trevligt goer mat och några öller till det så var vi på topp igen.
2018-05-02   Nä just det, skulle ju inte för jag har en del trädgård att fixa, men äh lagom till 14 var jag extra sugen på en tur och solen lyser från en klarblå himmel men lite blåsigt och knappa 14 grader men ändå inget att vifta om. Sadlade upp och lämnade si sådär 14.30- Rullade ner till hamnen och "kollade" läget. Jo nu börjar det synas lite luckor på uppställningsplatsen men ack så sent det är i år. Tankning stod på tur och Shell blev mitt mål med 19,5 nya friska liter stod det 65 mil på range. Lirkade mig sydvart och varför vet jag inte men en massa höger vänster höger på goa vägar så var jag i Höllviken. Inom Annas bageri i Ljunghusen och laddade upp med en Tosca att ta med hem (om det bara slutat med den) är ett farligt ställe detta. Gled vidare ut till Skanörs hamn, lite blåsigt o kallt var det här. Köbildning på vägen hem pga. broöppning sen via Vellinge och där hade jag flax som hamnade bakom en bil som skulle svänga för längre fram smög en kvinnlig polis i buskarna med radarn i högsta hugg och pekade så elegant med den på mig när jag kom, men se den lätte gick inte, jag hade sett henne tack vare bilen som svängde, hade nog klarat mig i vilket fall som men nu hade jag inte en km över 35 på 40 sträckan. Det är ju det med Örnen att den inbjuder till lite högre fart än vad jag åkte med Clementinen och jag är väl medveten om det men kanske ligger det en bot o väntar runt hörnet. Vidare över Gessie och sen Strandgatan i Limhamn innan jag rullade in i garaget igen. Har idag kört med även topboxen på, tom men trots det känns det med några extra (3 kg) där längst bak o högt. Hur blir detta med semesterpackning i en sån på en slingrig alpväg, hm hm.


 

2018-04-29   Jodå solen lyser på oss och ett laddat gäng träffades på Persilja. Vart åker vi var ju en fråga, undertecknad kan ju inte hålla tyst och med det får man per automatik ledartröjan så jag betstämde Fulltofta-Bondemölla. E22-an till Lund o sen över Sandby, Flyinge till Harlösa Kyrka och en kort pitstop där vi hämtade upp Arne. Den Skånska naturen växer så det knakar just nu och en spir vacker grönska slår emot oss. Löberöd, Lyby, Ludvigsborg och sen en kort bit upp mot Södra Rörum och in till höger så var vi vid Bondemölla. En hurtigbulle som nog vaknat på fel sida denna dag hade synpunkter på att vi parkerade för nära informationstavlan, ja om man tycker dryga 2 meter är nära så, vi lät han hållas o snart insåg han det menlösa. Kaffet smakade  ljuvligt och vi njöt till fullo i solen. Vi hade ju sagt kortare tur så Södra Rörum o sen Höör där glassätarna ville inom, men väl där så tycktes kön vara för lång även för glassare så vi drog vidare över Ormanäs, Stehag, Bosarp, Eslöv och sen hem där vi skiljdes längs vägen. En god tur fick vi.


 

2018-04-28   Lördag, sol, blå himmel, ca 15 grader och stigande enl. önske rapporten vad gör man jo man sadlar upp och sticker iväg strax efter 11,30. Kurs just då okänd, men vi startar ut på RV11 mot Dalby och plötsligt är man i Sjöbo, ja då fortsätter man väl så Lövestad passeras sen blir det många ortsnamn som slutar på -um,-yd,-öd,-bo- hamn, -ik osv. osv. Kör på måfå, stannar efter 90 minuter för en bensträckare o har tydligtvis rundat Degeberga på nåt sätt. Åter in i grönskan och genom lövskogen och plötsligt står det Brösarp och jag åker genom Vitemölle för en ny bensträckare nere i Kiviks hamn. Jo tack sol o nästan vindstilla var här men kallt som attan och tempen visade på 9 grader, nä här kunde man inte vara även om en kopp kaffe hade suttit gott just där o då. Vidare bortåt musteriet bara för att konstatera att där kam man inte upp på 9-an utan Tebax igen o sen lirka sig ut, sen blev det uppför backen och snedda över Österlen och se då kom Lövestad igen. Sjöbo o se ner bakvägen över Everlöv och upp för åsen mot Dörröd o ner mot Skurup innan jag for in på Häckeberga vägarna och resten är ju gammal skåpmat hem. Rullade in i garaget 16,05 efter en god oplanerad tur österöver. Även om det var närmre 18 grader hemma så hade kylan den korta tiden nere vid havet i Kivik krupit in i benen, huva. Det är lätt att lura sig.


 

2018-04-23   Efter lite hemmafix så lyste solen gott på eftermiddagen och om än det var blåsigt så fanns det ingen återvändo, bara att sadla upp och iväg på en kort tur. Började med en tankning hemmavid och visst är det lite roligt att man vid fulltank får fram range 68 mil vilket stämmer med snittet på 0,45l. Det har ju sen en liten baksida att man då kan känna att det blir lite topptungt en stund men är ju bara att köra så löser det sig, hi hi. Turen gick sydvart och mål och vändpunkt vid Falsterbo kanalens sydsida som ju är en av dom punkterna som jag ofta kommer till då det brukar vara lugnt o fridfullt framåt kvällskvisten ute vid vandrarhemmet, ja då undantaget dom intensiva baddagar som kan finnas men då brukar jag ju inte vara där. Lugnt o glidartempo hem igen innan det blev dags med lite försenat kvälls käk. Mysig tur. Körde med den gamla hjälmen o konstaterade att det inte bara är försäljningssnack, den nya Neotec II är tystare, skönt.
 
2018-04-22   Blå himmel, söndag, april o lite bister temperatur som dock skulle bli behaglig. Ett bra gäng Kryddor samlades vid Persilja och diskussionen var turen skulle gå startades. Robbans förslag om nordvart via nån j:a väg o sjö antogs. Vi följde i stort den väg som Hans hade lotsat några av oss under gårdagen på vår väg nordvart där rundningspunkten skulle bli Perstorp. Det var gött därute i naturen och vägarna var krokiga och goda förutom ett o annat tjälskott. Skarhult, Stehag, Stockamöllan, Hallaröd, Forestad, Perstorp, Riseberga, Ljunbyhed, Krika, Stenestad, Kågeröd, Torrlösa, Furulund, Malmö. Bensträckare, kaffepaus i det gröna, Glass i Kågeröd och allmänt en härlig tur  med goa Kryddor på ca 16 mil. Vi som åkte: Patrik, Staffan, Göran, Göran, Göran, Eddie, Janne, Geoffrey, Robban

En filmsnutt
 

2018-04-21   Strax efter 10 ringde det på dörren och där stod Janne, Anneli o Hans, byt nu om och häng med på en tur. Ja för F, 15 minuter senare rullade vi iväg och Hans hade en rutt mot Perstorp så den blev det oh så härligt om än det blåste som fanken när vi kom inåt landet ( nästan vindstilla i Limhamn) Sväng efter sväng och en go tur hade vi. PÅ returen stannade vi för kaffe på Trollenäs och herre je vad det satt gött. Kursen hem blev en blåsig historia men väl i Malmö igen var det endast en svag bris och till o med lite bleke på Sundet, märkligt. Vi fyra tog sen en kväll po stan med go mat och sen en drink uppe på Skybar Malmö Live, vilken härlig utsikt med kvällssolen strömmande in.


 

2018-04-20  

Ja man kan väl inte försitta chansen när vädret var perfekt och tempen stod på modiga 21 grader så jag tog vänster höger vänster sydvart. Underbart men kanske inte det allra smartaste för när jag kom till Smyge var det 11 kalla grader som smög in från havet så det blev ett kort stopp där. Åkte lite till längs kusten innan jag ställde in gps-en på kurviga vägar o det fick jag upp över Skurup o Häckeberga där man kunde åka i ensamt majestät på dessa goa vägar. Naturen har fått lite fnatt nu efter snart 3 dagars värme så det växer så det knakar. Benstäckare i Häckeberga och här stod tempen på 22 grader igen, dejligt. Snirklade mig hemåt lagom för att slappa en stund innan årets premiärgrillning skull ske. Jag hade ju varit klok nog och plockat fram alla sommarattiraljerna på förmiddagen, tänk så klok.

 

2018-04-19   Klubbkväll på Persilja så jag tog hojen dit i en strålande sommarkväll. Avslutade via glasskiosken i Bjerred, god men kort runda.


 

2018-04-18   Ha Ha, sol sol o sol och värme, otrooligt. Ja fanns inte mycket att fundera på utan bara att sadla upp. Fick bli mot Lund då mitt nya intercom hade kommit. På vägen ringde GW och han hade precis slutat så vi möttes upp i Arlöv för vidare transport mot Lillemans MC. Men inte kunde vi väl sluta där nä en tur nordvart och en kopp kaffe längs vägen. När vi sen skulle vidare såg det plötsligt lite mörkt ut norröver så GW lotsade oss mot Häckeberga och sen rundade vi det för att skiljas längs vägen. Fortsatte mot Limhamn o ner via hamnen för att kolla "läget". Sen hem och knåpa ihop intercom, helt ok men att para ihop det var ett helsike då manualen minst sagt är motsägelsefull, det gick till slut.
 
2018-04-09   Fick testat Gopro fästet igår och spelade in en snutt med 3plusen jo blev bra men förväntade faktiskt bättre på 2,7k/50fps skall testa med den nya 6plusen och se hur skillnaden blir med samma upplösning. Summering fästet nästan helt utan vibrationer och det är ju bra. Vore kul att testa med kameran på hjälmen men Goprons format är ju inte optimalt för sido montage o uppe på vet i fanken om jag vill ha. Snutten https://youtu.be/VHyjp-5LQ7I
 
2018-04-08   Sol, varmt o gott och verkligen en underbar vårdag. Kryddorna hade lockat till en tur och Patrik lät lägga kurs nordvart mot Bosarpasjön. Vi blev 12 hojar och snirklade oss iväg och man satt med ännu ett stort smile. Första stopp Östraby där vi samlade ihop oss. Vidare färd över Linderödsåsen och här o där låg det rejäla drivor av snö i de läge där det var skugga. Min tempmätare stod spikat på 15 grader och varmae skulle det bli så det kändes lite konstigt att se det där vita. Samtidigt måste man ju tänka att för en vecka sedan så hade vi nästan snöstorm, otroligt. Vårt medhavda kaffe satt som en smäck vid Bosarpasjön och här var lika vackert som vanligt. Jag tog returen och vägen över Häglinge mot Höör var för lockande för att uteslutas så den blev det och sen gamla kända ner till Flyinge med en kort bensträckare innan och splittpoint. Nästan så man småskrattade av glädje när jag kom hem.


 

2018-04-04   Äntligen ! Premiär i ett soligt Skåne med årets högsta temperaturer vad jag sett, 13,5 grader visade mätaren på hojen när jag gled fram inåt landet efter att ha lämnat kusten bakom mig. Ack vad skoj och skönt även om man onekligen är lite ringrostig och extra försiktig, vilket väl är bra i sig. Det blev 9.9 mil med mungiporna högt uppe. Man känner att man är lite stel och med innerfodret i hojstället blir man ju inte vigare precis och det blev på gränsen att bli alldeles för varmt. Fick de nya pryttlarna för att sänka sadeln i framkant även om det bara är 10 mm så kändes det perfekt. Nu är det bara Gopro fästet i framdelen som skall monteras imorgon sen är vi totalt färdigutrustade, ja det skulle väl vara det där med ny hjälm om andan faller på. Bilden nedan är från mitt sedvanliga stoppställe utanför Bjärred, ett ställe att stanna vid och sitta och fundera en stund med bil eller med hoj eller kanske till sommaren på cykel_(jo lite knäpp har jag nog blivit).


 

2018-04-02   Annandag Påsk och hör o häpna att idag sken solen från en nästan skyfri himmel. Någon värme var det inte att tala om men det kallade på hoj uppmärksamhet. 5 grader är trots allt lite för svalt för min smak men jag gjorde klart stället med vinterfodret och började sen med att hänga på allt som skulle hängas på hojen innan jag sen drog igång kompressorn och pumpade däcken. Märkligt att det försvunnit ca 30 % tryck på 5 månader. Därefter uppstart och rullade ut och vände på plattan för att sen gå igenom alla inställningarna. Så nu är Eagle klar. Janne hade skickat pm igår om ev kort tur idag men nä inget för mig. Dock tittade Jane förbi på en kopp och tyckte att så kallt var det inte om än lite kylslaget, brr. Prognosen inför veckan nu är tvåsiffrigt i senare delen så premiärturen ligger nära.


 

2018-03-24   Oavsett att väderprognosen säger kall Påskhelg i nästa vecka så tänker jag plocka fram Eagle från vintertäcket och göra klart så det e bare o åk när det blir dags, lite pyssel blir det och det blir extra skoj.
 
2018-03-21   Det sägs att vi går mot vår, ja det sägs så men sanningen är lite annorlunda. Minusgraderna består, inte många men dock. Någon dag med sol och 3-4 plus har vi haft och sen nästa dag ligger det där igen det vita lappmöglet. Jag är nu så trött på detta och önskar vår, sol och värme snabbt. Men efter att ha läst långtidsprognosen så skall det bli en ovanligt kall o trist början av April och ingen riktigt vändning förrän i mitten av månaden, nä men fyy fan. Nu till helgen skall vi ställa om klockan till sommartid, ja just de sommartid, bättre hade väl varit först vårtid för helskotta. Hoj abstinensen är nu stooor.
 
2018-03-12   Nu har vi snart äntligen blivit av med allt det lappmögel som kom i senare delen av Februari tillsammans med den hemska rysskylan, tvi vad räliiit det varit. Vi har varit o kollat på JE68-as invigning i Lödde och det var fint som snus. Så nu går vi bara och väntar o väntar på lite vårsol och lite vårvärme, måtte det komma snart för hojabstinensen är påtaglig nu.
 
2018-02-05   Tidigt i fjol sa jag att någon tur med hoj till alperna skulle det inte bli, men det blev det och då trodde jag att det blev sista gången för min del men hojbyte och nytändning fick mig på andra tankar och när sedan några av mina vänner pushade på så vad fanken klart jag skall. Så nu är vi åter 4 tokar som syr ihop en tur sydvart och planering och bokningar börjar trilla på plats. Mitten av juli tåg från Hamburg/Altona som vanligt men till Lörrach och sen genom Schweiz över knudan o in i Italien och bort till Dolomiterna där vi stannar några dagar för att sen göra splitt, där två av oss åker över till Österrike och sen lirkar oss nordvart genom Schnitzelland mot Svedala, en runda på så där 10-12 dagar, skall bli spännande o intressant.
 
2018-01-25   Tidigt ( för vissa ) en mörk men förhållandevis varm januari torsdag drog vi iväg mot Göteborg och MC Mässan. Första stopp för frukostkaffe blev i Björkäng utanför Varberg och det satt gött. Lagom framme innan lunch inne på mässan och så började vi granska och betitta allsköns hojar, tillbehör och bråte. På tillbehörssidan var det som vanligt kläder kläder och hjälmar som stod i fokus, därefter var det packsystem i olika sorter o modeller, otroligt så mycket det finns. En och annan sån där "jag vill köpa" sak fanns men som vanligt så finns det inget för leverans på mässan och tur är kanske det för då hinner begäret försvinna innan man hunnit ut. Jo då en och annan hoj som kunde framkalla suckar fanns men vi alla konstaterade senare att nä inget som var att ropa glatt över, inga riktiga nyheter mer än pansarskeppet Goldwing, tur var nog att GW inte var med för då hade vi nog inte kommit längre än till Honda´s monter. Summa av mässan, ja det är kanon att gå där första dagen, verkade vara mer välstrukturerat än vanligt och mer ordning, vissa montrar var gigantiska vissa var dåliga o bleka, och bäst verkade KTM, Yamaha, och BMW´s montrar, sämst ja ja fanns lite olika förslag på det så det låter vi vara osagt. 5 timmar satte sina spår i våra ben så det var skönt att sätta sig i bilen igen och rulla söderöver, dock mitt i rusningstrafiken vilket inte var en höjdare. Mat fick vi inta igen på vägen hem och det smakade gött. Vi som var där idag: Patrik, Staffan, Geoffrey, Ingvar, Thomas, Robban.


 

     
   

botten e nådd

---> Till Top <----