Datum  2015   Beskrivning                 
   

Top

   

--> Till senaste tur <--

     
2015-02-28   Claesson i Bromölla hade vår visning och självklart var jag där. Niels, Patrick o Krisztina o jag satte kurs med Niels slagskepp upp genom Skåne och beblanda oss med en massa åksugna hojåkare som liksom vi tittade på årets nyheter, vi sprang även på Staffan o Patrik som båda hade förälskat sig i nya hojar och nu mest stod o funderade ut hur dom skulle lägga upp förklaringen hemma att det var dags igen! att byta hoj, ha ha. Vi strosade runt där in 90 minuter innan vi kände oss "färdiga". Några små påsar fick vi med oss o i mitt fall blev det nya handskar av exakt samma sort som jag fixade här för tre år sedan, och det var skönt för det var precis sådana som jag ville ha igen, att dom sen var extra billiga gjorde inget. Vi satte sedan kurs alla kryddorna bort till 50 tals restaurangen och fick oss ett skrovmål innan vi sakteliga styrde näsan sydvart mot Malmö igen.
2015-03-08   Vårsol, blå himmel och stigande temperatur. Magnussons kallade till premiärtur och det mötte upp ett antal åksugna Kryddor vid klubben. Ett Café blev målet och idag sattes det till Möllans café i Sjöbo.  Åtta Kryddor följde Hans som lotsade oss ut ur stan med kurs ostvart, i Klågerup hämtade vi upp en stark Krydda till och så var vi tio. För de flesta av oss var nog detta årets första mil på hoj och vi åkte alla med ett stort leende över ett Skånskt landskap som verkligen ligger i startgroparna för att börja grönska, det är nog några veckor till men visst är det vår i luften nu. En paus och bensträckare uppe vid Stenberget med den härliga utsikten ner över savannen Blentarp och Sövde passerades och en o annan husägare sågs idka vårjobb i trädgårdarna. Väl framme i Sjöbo så intog vi Möllans Café där det nyrostade kaffet var lika rostigt som man emellanåt känt sig på de slingrande vägarna genom Häckeberga. Massor med godis hade dom och vi smackade på. Retursignalen kom och vi satte kurs igen mot Malmö nu med om möjligt ännu större leende. Aah så gött och så vi längtat att få sadla upp på järnhästarna, nu är säsongen igång och nu förutsätter vi att våren etablerar sig snabbt. Tack alla för en härlig tur i vårsolen.


 

2015-03-10   Utstuderat "vill ha" gjorde det att det blev dags att byta ut min GPS. Den har hängt med sen 2007 och var lite seg i minnet så min interna övertalning av bättre vetande blev kort, beställd via cyberspace och rejält! mycket billigare än här hemma gjorde saken inte svårare, så den är på väg.
2015-03-12   Påbörjat demontering för att komma åt muttern till styrlagerna för att ställa in förspänningen och därmed förhoppningsvis bli av med ett metalliskt klonk ljud när man kör över en kant på några centimeter, få se hur det går men kan iallafall säga att amerikaner är ännu värre med sina fix monteringar än fransoser, det ! har jag redan insett, klantskallar.
2015-04-04   Påskafton och ett strålande väder på förmiddagen lockade mig att gränsla Clementinen och for iväg lite sydvart och sen mot bokskogen och siktet satt mot Häckeberga.. En bensträckare vid Bökeberg innan jag åkte över Sturup. Åkte genom Genarp och plötsligt försvann solen och stora vita flingor försämrade sikten samtidigt som den redan låga temperaturen blev ännu lägre. Kursändring mot Staffanstorp och en kort bit senare vräkte haglet ner så man såg ut som en snögubbe, har aldrig råkat ut för sånt förr så detta gjorde att man blev ytterligare en erfarenhet rikare. Som tur var var det kortvarigt och snart kom den goda solen igen, men tittade man bort över horisonten så var nu goda råd dyra och det blev snabb rulle mot hemmet igen. Trevlig dag iallafall blev det.


 

2015-04-09   Besiktningsdags så idag var jag iväg och fick godkännande utan anmärkning naturligtvis, men alvarligt vad har denna besiktning för nytta, dom få kontroller som genomförs är ju nästan löjliga. Blev sen första kvällen med hoj till klubben idag och jag var inte ensam för det var en underbar dag.
2015-04-11   Ett stort gäng Kryddor drog i väg till Sydsten i Dalby för årets avrostning som Anders o Bengt höll med sedvanlig stor bravur. Vädret var ljuvligt med en försmak av tidig sommartemperatur. Jodå vi blev avrostade och duktiga, drack kaffe och smakade på goda korvar. Sen en kort tur tillsammans efter det, som jag senare fortsatte ner mot näset och tog min egna lilla eftermiddagsfika längs Falsterbokanalens sydsida, ljuvligt ljuvligt.


 

2015-04-19   Söndag, sol men absolut ingen aktivitet, tomt på mailen så redax sadlade upp o tänkte sig en tur. Åkte förbi klubben o då stod där två Kryddor, Janne o Patrik. Tydligtvis hade dom sänt ut sent mail och var nu på väg till Löddeköpinge o Triumph, så det blev till o hänga på. God tur längs  havet men lite svalt ändå. En hel del folk på Triumph och plötsligt stod Arne där, han hade varit förbi i Malmö men då hade vi åkt redan. Tittade kring o smakade kaffet. Tog sedan en runa med höger vänster höger och stannade i Trollenäs för en bensträckare som också blev vår vändpunkt innan returen mot respektive hem.

Ett jäkla pekande om vilken väg som var smartast hem, inget av dom här pek-alternativen var bäst


 

2015-05-03   Härligt, vårsolen lyser på oss från en nästan molnfri himmel när vi träffas utanför Klubben för en tur ut i den Skånska hagen. Vi kom fram till att en knixig runda runt Ringsjöarna var en lagom tur denna dag så vi lirkade oss ut ur Malmö och via en mängd småvägar och många vänster höger passerade vi utanför Staffanstorp, Dalby, Veberöd för att sen ta en först bensträckare vid Harlösa kyrka där vi även hämtade upp Leif. Vidare mot nord och sen Lyby, Osbyholm, Sätofta för att stanna på Hardy´s i Höör för kaffe och nåt mer eller mindre hälsosamt i magen. Nu hade det börjat komma lite kall vind så vi räknade snabbt ut att vi skulle få denna mitt i flabben på vägen söderöver, jodå vi räknade rätt. Åkte över Stehag, Skarhult, Flyinge där vi sakteliga skingrades för olika vägar hem, men Lund, Åkarp Malmö blev någras färd iallafall.
Tack, Ingvar, Geoffrey, Ingvar_S o Maria, Arne, Åke, Leif, Staffan, Robban.


 

2015-05-11   Aah, äntligen en solig dag tyvärr en måndag men men. Sadlade upp och gled längs kusten nordvart och blev mer o mer sugen på en längre tur så jag satt kurs  ner mot Svedala, rundade Börringe och och tog en paus vid fågelsjön innan Skurup, Vidare nordvart upp över Slimminge, Blentarp, Veberöd, Genarp, Kongsmarken och via småvägaran bakom Staffanstorp lirkade jag mig sen hemåt, mumma vilken lagom dagsetapp

Paus vid fågelsjön ( Näsbyholmssjön )

 

2015-05-24   Vi samlades utanför Kryddan efter Paul´s upprop om söndagstur. Solen sken ordentligt på oss från en blå himmel, vilket får anses ovanligt denna svala och ostabila vår. Lite dividerande om vart vi skulle men en kaffeglänta stod högt upp på listan och en 15 mila runda likaså. Vi satte kurs över Sandby, Löberöd, Lyby, Ludvigsborg och Ljungstorp sen in till Fulltofta strövområde där vi stannade för vårt efterlängtade kaffe. Hade varit en underbar tur i ett nu härligt grönt landskap där man nästan kan höra hur det växer och för att inte tala om de fantasiska dofterna som framförallt den blommande rapsen sprider över Skåne. Kaffe smakade mycket gott och vi konstaterade återigen att det är gött o leve och synnerhet att åka motorcykel. Vidare kurs diskuterades men ett måste längs vägen var glass ( vi har ju glassfrossare i Kryddan ). Tog kurs över S Rörum, Hörby, Äspinge, Ö Sallerup, Östraby, Bjärsjölagård, Öved, Veberöd där det blev glassdags och även splitpoint där vi sakteliga splittrades för olika vägar hemåt. Tack, det var en härlig dag och vi som njöt idag: Paul, Eva, Maria, Ingvar_S, Åke, Ingvar, Staffan, Thomas, Arne, Patrik, Robban


 

2015-05-25   Vid gårdagens tur var man så snäll och påpekade att jag inte hade något bakljus och bromsljus på vänster bak, blinkers fanns dock. Hade min otäcka misstankar då bakljussystemet är av Led system. Rev ned kabelstocken och plockade ut mellan kopplingsboxen som jag delade bara för att finna att denna var full av ärgade kontakter, aaha tänkte optimisten så rengöring och omlödning men icke sa nikke, ja ja bara att gå vidare så jag rev ned resten av bakljusarrangemanget, en stor kromade enhet med båda bakljusen integrerade. Mätte vidare och testade med att lägga spänning direkt på kontakterna, nähä totalt stendött på dom två funktionerna, allt annat lyste grannt. Nu lackade svetten för jag insåg att det skulle till ett samtal till Harley för att höra vad denna "lilla" härlighet kostade. Jodå valium är ibland behövligt, dom har magen och oförskämdheten att begär 5900 för denna del. Självklart kollade jag runt på nätet och i Usa men tyvärr har man inte samma belysningssystem over there så till slut var det bara att krypa till korset och beställa enheten. Har jag tur kommer denna den 5/6 men fan tro det, Harley´s reservdels distribution har mycket mycket att önska.

Möget

 

2015-06-17   Yes så kom den då den nya reservdelen, bara 10 dagar försenad, Harley har som sagt mycket att lära ifråga om distribution av delar. Gick som tur var enkelt att återmontera och allt funkar nu. Tyvärr så är det nu jag som är justerad i höger armen så någon tur uti hagen har det inte blivit. Vädret har åter blivit på den kalla sidan och idag skall sen regnet komma vilket ju inte är konstigt för i övermorgon är det ju midsommarafton och då tillhör det ju att det skall vara svalt o regnskurar.
2015-06-21   Midsommarhelg. Midsommardagen (igår) blev ingen dag på hoj utan en härlig bilfärd längs västar kusten till Höganäs där solen verkligen visade sig sommaraktig, vilket nog var ett av de få ställen i Skåne denna dag. Kollade in och snackade med Caprice, hon såg ut som förr med lite nya attiraljer, ett litet sting av saknad i hjärtat trots allt fick man.
Idag söndag var det kasst väder iegn på förmiddagen så någon gemensam hojtur blev det inte men framåt 2 draget så sken solen och jag kunde inte motstå Clementine så vi tog en tur över Sandby, Torna Hällestad, Veberöd, Genarp, Sturup, Bökeberg, Arrie och sen Limhamn och hamnen i vanlig ordning, ett antal päsiga stopp längs vägen på utvalda ställen där man kunde lyssna till naturen och avnjuta stillheten lyckades jag få till. Skönt iallafall att vara på hoj igen efter ett antal veckor, nu är det bara det där sommarvädret som vi väntar på och tyvärr ser inte prognosen bra ut så även Juni månad kommer att gå till historien som en av de kallaste på 30 år, huva.
2015-07-11   Så kom den då den där efterlängtade värmen i de sista skälvande dagarna av Juni. Varmt var det och när man inte stekte fläsk så sökte man skugga men trots så blev det någon härlig kvällstur på hoj. Värmen kulminerade över helgen men då blev det över 30 grader och det var inte läge för hojåkande. Som vanligt här hemma slutade det med en åsksmäll och sen har det varit ostabilt men trots runt 20 grader så någon kort tur har jag gjort och senast idag gled jag iväg genom ett grönt och härligt landskap, mm det e inte dumt. Tyvärr har säsongen inte erbjudet så mycket hojåka och det gäller nog för alla detta året men eftersom vi nu är mitt i säsongen så har vi ju mycket kvar eller hur.
Om en veckas tid så sätter jag kurs sydvart till Österrike o Italienska alpområdet, dock inte på hoj denna gången utan med 4-hjulingen. Har ambitionen att köra ett antal alpvägar men nu försöka stanna på alla dom där utsiktsplatserna som finns och insupa de underbara vyerna. Detta är ju något man inte alltid gör på hoj helt enkelt för att det är lite mer invecklat att kränga av sig munderingen titt som tätt. Så nu önskar jag bara ett soligt Europa.
 
2015-07-20-29   Tebax efter en underbar semestertur ner igenom Europa som verkligen visade sig på sin bästa sida med massor med sol o värme. Startade tidigt och åkte genom ett 30 gradigt Tyskland till första anhalten som blev Fulda, en enkel transportövernattning men som bjöd på en underbar Ziguenerschnitsel och några Dunkel. Nästa dag sydvart i om möjligt ännu varmare ner i Syd Bayern och sen in i Österrike via småvägar. Passerade för mig kända ställen som jag åkt hoj på och kom så småningom framtill mitt pang mitt i Zell am See i princip rakt på gågatan. Ach du milde vad skönt. 3 övernattningars slappe här och så tog jag några utflykter runt på goa MC vägar. Jo jag vet jag åkte bil och här i den stekande värmen tackade jag för att jag i sista stund inte valde cabben utan tog "bruksbilen" o dess sköna klimatanläggning. En kväll hade man fest i stan med Biertält, matstånd, umpa bumpa musik och ett djävla hålligång som bara Österrikare kan uppnå. Dom riggade upp detta mellan 15-17 på dagen med full aktivitet och nästa morgan var allt puts väck igen, fantastiskt. Nästa anhalt på resan var Canazei i Italienska Dolomiterna och för att komma dit tog jag återigen vägen över Gross Glockner, en liten speciell känsla att denna gång åka bil här. Lika vackert och hänförande som alltid och jag hade återigen tur med vädret på 2500 meter, vilken utsikt. Denna gång toga jag avstickaren upp till Kaiser Frans Höhe, verkligen spektakulärt när man kommer som närmst till Glaciären och så stor o magnifik den är. Precis som dom andra dagarna massor med folk, det är ju semestertid för i princip alla utom Österrikare o sydtyskar. Hårnål efter hårnål och sen en bit planmark innan man återigen började klättra fast nu in i Dolomiterna där hårnålarna verkligen gör skäl för namnet. Stannade till i Cortina på Hotel Nord för en kaffe och fick ett snack med personalen, o jodå brorsan där gjorde fortfarande sina Grappa varianter, bilkörningen tillät inte någon sådan extravagans o tur var väl det. Sista 12 milen bort till Canazai var ett formidabelt eldorado i Tornatos ( hårnålar), ja det gick så långt att jag nästan blev sjösjuk o till sist var det inte roligt längre att köra utan jag önskade mig bara fram, och det kom jag och fick checkat in på detta flerstjärniga Astoria. En Aperol senare och jag kände mig något bättre men kvällen 3 rätters blev bara en rätt då magen fortfarande led av nästan 100 hårnålssvängar denna dag. Canazei en typisk vintersport ort som på sommaren lever på vandrare och cyklister, ett litet centrum som blir rätt snabbt händelsefattigt och på kvällen helt ödsligt då alla hotellen har egna Ristorante så går folk inte ut, lite antiklimax tyckte jag. Två dagar här och jag gjorde återigen min utflykter i närområdet. Nästa punkt skulle bli München o BMW Welt alternativt någon dag vid Garda, satte kurs mot Brennerpasset och så fick det bli mot München istället. Passo hit o dit igen och sen Brennermotorvägen till Innsbruck och en vänstersväng där för att lirka mig uppigenom De Tyska passen till Garmisch Partenkirchen. Ja ha osse hade man varit där oxå, men mitt nattpang skulle bli i Feldafing 6 mil sydväst München. Mitt ute längs landsvägen låg detta Gasthaus, fint som snus stor fin restaurang, mycket folk, men jag gjorde världens tabbe och tog en schnitsel till middag, absolut den sämsta jag fått i Tyskland på flera år, torr och intetsägande, djävla go öl hade dom dock som just då uppvägde. Nästa morgon lirkade jag mig in genom ett morgonrusigt München fram till BMW Welt bara för att på plats konstatera att just denna dag var Museum stängt, fan osse men hade jag kollat mer noga innan så ... , Men Welt var imponerande bara den och fick väl anses kompensera. Ja nu var frågan, kurs mot Schwartzwald o kanske Magnusson´s eller kurs nordvart, det blev nordvart och jag ordnade ett pang i Motten strax syd Fulda igen och tog den 45 mila stinten upp dit i ett nafs trots en rent ut sagt för djävlig trafik denna dag. Tysklands motorvägar har lastbilsinfarkt det är inte klokt. Motten en liiten ort någon mil från motorvägen och än en gång uti ingenstans. Bra boende, kanon öl, men vilket käk, beställde nåt som jag inte riktigt visste vad det var men in kommer färsk kokt oxbringa med pepparrotsås och koka smöriga potäter, jag var i himmelriket för det var så gott så gott. Efter en gigantisk frukost tog jag sen sista biten mot Malmö där den första biten gick i duggregn men sen klarnade det upp och blev sommar igen. Två timmars väntan i Puttgarden gick ändå relativt fort och några timmar senare stod jag på Nordanväg. Fanken det var härliga dagar och gav mersmak på bilsemester i Europa men framförallt Tyskland, jag har nog kommit över min aversion mot Dorfarna.


 

2015-08-02   Vår Krydda i exil, Niels skickade ut en förfrågan om söndagsåk. Sagt o gjort vi bestämde möte på tanken vid Lockarp där Niels landade in efter turen över bron. När Niels gick i exil så trodde han inte att han skulle skaffa ny hoj direkt, men ack vad han bedrog sig, suget blev för stort. ( vilket vi andra nog hade på känn skulle ske).  Önskemålet för dagens mål var glassen i Åhus så vi satte snabbt kurs över stock o sten mot den hägrande glassen. Det hör ju till saken oxå att just denna söndag var en av det bättre väderleksmässigt på läänge så vi njöt i fulla drag längs vägen där vi oxå hämtade upp Kryddor som tålmodigt väntade. Första stopp i Östraby där vi fick snackat lite skit innan vi fortsatte vår kurs mot den där glassen. Väl framme i etthögsommar-aktigt Åhus kunde vi stega rakt fram till glassluckan utan behöva stå i kö vilket ju som alla vet är ovanligt. En efter en kom sen med ett smile och visade upp sina glassalster, den ena större än den andra, glassbåten var nog mest poppis idag verkade det som. En god stund senare var det så dags med returen och här hade vi lite olika förslag men vi lät klokt nog Jim ta täten och via diverse underbara vägar kom vi så till vårt rast o fikaställe vid Agusa. Efter att ha löst världsproblemen tog vi på nytt kurs västeröver och nästa o sista stopp/bensträckare blev vid Övedskloster innan vi sedan efter vägen lämnade för olika vägar hem. Jag följde Niels tills sista avfarten innan Öresundsbron där han sen försvann in i exilen igen.
 
2015-08-09   Solen den sken så vackert på oss som samlats vid Kryddan för en söndagstur. Vart skulle vi, ja det var den stora frågan denna dag. Kaffegläntan stod högt på kurs även om nu inte alla varit framsynta noga att ta med dylikt i sadelväskan, men vi skickade iväg dessa för att ladda på och när det var gjort så satte vi kurs över stock o sten mot vår sedvanliga kaffeglänta i backen efter Kågeröd. Vägvalet blev lite annorlunda för att på alla sätt o vis undvika de större vägarna, blev faktisk riktigt bra. Väl framme i kaffegläntan njöt vi sen av både den vackra naturen, dt fina vädret samt av kaffet allt ackompanjerat tillsammans med mustiga historier ur det verkliga livet och lite skitsnack till. Det sakteliga returen gick sedan via Lotta å Åen och ner i Ljungbyhed där önskemålet om glass infriades även om vi just där och då valde fel glasskiosk. En av de sävliga Kryddorna kollade över vägen och fann där den riktiga glasskiosken med kulglass, fanken också. Trollenäs, Trolleholm, Igelösa, Odarslöv osv. blev sedan kursvägen hem för några där vi då poppade av en efter en på väg till hemmen. I vilket fall så var det en härlig dag på hoj


 

2015-08-13   Eftersom vi skulle till Refsvinde till helgen fick jag en glimrande ide, Ta Cabben och ta några dagar ner vid/på Römö på Jylland. Snabbt beslut och hittade ett pang någon mil från ön mitt ute på landet i en liten håla. Sydeuropeiskt väder har vi så allt är ju perfekt. Gled genom somrigt Danmark, Sjelland, Fyn och ner i Sönder Jylland. Underbart. Åkte ut på Römö och gled omkring och sen uta på den enorma sandstranden Lakolk där man "badar med bilar", hät kör man ända ut så långt det går och placerar sig och sen ner och badar. Här var det svettigt värre och en nästan obefintlig ostanvind gjorde allt egentligen perfekt. Badetöjet på o i västerhavet som var varmt, klart och mycket salt men ack så gött. Tebax till bilen och sen gled jag vidare men efter någon km så kom jag på att badbyxor o handduk låg kvar i plastpåsen som jag numera har skänkt till Lakolk badstrand, att vända o leta upp den var inte till att tänka på för jag hade nog inte hittat platsen igen, stranden är som sagt enorm. Satte kurs mot Ballum är jag skulle bo, checkade in vid 17 tiden och en dusch och sen ner och fick några goda öller till livs innan det sen var dags med mat och då blev det hackeböf med blödstegt lög o dyne, herre min je så gott. Man blir ju trött av god mat o god öl så det blev inte sent denna kväll. Nästa dag en tur till Tönder och sen ner över gränsen till till Tyskland o utskeppningen till Sylt. Ja jo landskapet ser likadant ut på andra sidan gränsen och att man är i en lantbruksbygd både syns o luktas. Eftersom här inte är några avstånd så fick jag en glimrande ide om att åka upp till Esbjerg och kolla fiskeriet, sagt o gjort. Nä inga avstånd men det tar en himla tid ändå på Danska landsvägar med 80 skyltar och där traktorerna känns som dom är i majoritet. Esbjerg ja som vilken annan stad som helst men märks klart att dom lever av nordsjöoljan. En Cappuccino o ciabatta på stan gick på 150 danska, rätt saftigt minst sagt. Fiskerihavnen var intressant iallafall. Sydvart igen och jag beslutade mig för att avsluta Jyllandsturen med ett sista besök på Römö men denna gång på Söndre strand, herre min je den var om möjlig ännu större, 600 m från klitterna till strandkanten och minst 12 km lång och båtar o fartyg som gick till havs såg ut som dom körde på stranden, märkligt fenomen. Idag blåste de ordentligt om än frånlandsvind men det gick ändå knappt att vara där för sandblästringen var enorm och man tuggade sand hela tiden så besöket blev kortvarigt och jag drog mig till Ballum igen och fler goa öller. Dagens middag blev en gigantisk Wienerschnitsel då man konstigt nog inte hade lokal fisk på menyn utan endast Norsk lax, otroligt när man är 1500 meter från västerhavet. Nästa dag frukost gigantes och kurs mot Kryddvännerna på Refsvinde Bryggeri som beskrivs härunder.


 

2015-08-15   Ole hade kollat upp redan 2014 om detta med ölprovning på Refsvinde Ölbryggeri och efter en preliminär förfrågan blev det bokat på försommaren. Nu ett år senare var det så dags och 17 glada Kryddor skulle testa öl. Flertalet möttes upp på Lockarp vid 10 tiden för att sen lägga rak kurs över Öresundsbron, Själland och sen Storströmsbron över till Fyn där Refsvinde ligger några mil från Nyborg. Vädret var solrikt men något var på gång "däruppe" när tåget gick längs motorvägen. Mycket riktigt så kom en rejäl regnfront in och gjorde det hela till en blöt färd. Ändring i skedde i den uttänkta reserutten så besöket på Egeskovs automobilmuseum fick stryka på foten och man åkte direkt till Refsvinde för att försöka torka upp. Detta var ju en hopplös situation då gänget sedan skulle på ölprovning så det hela blev en blöt historia både ut och invändigt. Framåt kvällskvisten blev det sedan uppehåll och temperaturen var hela tiden väldigt angenämt hög. Refsvinde Brygger är ett av Danmarks mera kända mikrobryggerier och har ett flertal berömda öl på sin lista, Ale No 16 kan varmt rekommenderas. Lars en av bryggeriets mästare höll en fantastisk genomgång under vår ölprovning som innefattades 15 olika ölsorter ur deras sortiment och man kan väl lugnt säga att vi provade dessa sorterna "ordentligt". Var och en fann väl sin egen special öl men några var vi nog överens om var bättre än andra. Därefter var det grilldags och det var framdukat ett fantastisk grill kit till oss. Staffan tog direkt tag i de stora gasdrivna Webergrillarna och såg till att vi fick mat, vilket nog var behövligt lite till mans då ölprovning är "jobbigt". Kvällen förflöt sen i snack o skratt men klockan 23 var vi alla inkrupna i stugorna och tystnaden la sig över Refsvinde. Solen sken disigt på oss när vi vaknade på söndagsmorgonen och värmen steg sakteliga. Efter en go morgenmad gjorde vi rätt för oss och packade ihop så strax efter 10 gick returen igång. Lite regn kunde självklart inte undgås men det var extremt lite så framåt tidiga eftermiddagen var vi alla tillbaka på moder Sveas jord igen.
Tack Ole för initiativet och organisationen o tack alla som var där för en rolig helg.


 

2015-08-29   En konstig vädersituation gjorde att den vanliga Söndagsturen blev en Lördagstur. Magnussons kom med ett förslag på nordlig kurs så Hans tog täten och så satte vi av nordvart eller nåt ditåt. Första stopp i ett soligt Stockamöllan innan vi snirklade oss in i grönskan på härliga små kurviga vägar. En del nya vägsnuttar och så plötsligt passerade vi Perstorp som låg där bländade i solen. Några mil till på lite större vägar men ack så ödsliga så kom vi fram till XXXXX kaffestuga där vi trängde in oss på parkeringen. Här var man mitt uppe i en Triathlon tävling och bygden hade nog gått man ur huse inför denna stora tilldragelse. Vi bänkade oss och fick så vårt efterlängtade kaffe. Tydligtvis kunde man få våfflor i kaffestugan men efter en kontroll visade det sig att kön o väntetiden inte gick av för hackor så det blev att tänka sig sådana. Då detta blev nordruttens vändpunkt så blev det sen till att leta sig ut på en större väg för vidare transport västeröver och in i spenaten igen och så plötsligt var vi i Klippan och kurs sattes mot Krika men dit kom vi inte utan en annan fix väg hittade Hans och sen steg vi uppför mot Stenestad in mot Klöveröd och ner till Ask för vidare tank o glasstopp i Röstånga. Trolleholm, Trollenäs, Kävlinge, Lomma o Malmö och för vissa Köpenhamn blev sen slutdestinationen denna härliga hojdag. Rune passade sen på att ta ett bad i ett isbelagt Öresund när han ändå passerade Malmö. Vår Krydda i exil, Niels hade även han snappat upp fredagens mail och tog hojen återigen över bron för att ansluta till gänget, verkligen kul och uppoffrande då han ju får en extra tur på en 12 mil, vi tycker det är skoj och det tycks även Niels tycka.
Vi som solade i dag: Hans, Anneli, Paul, Eva, Rune, Arne, Niels, Robban.
 
2015-09-12   Lördag o vädret var lite si o så på fm men på sena eftermiddagen då blev det dags för en soloride, vilken jag tyckte mig förtjäna efter att ha kört bil i några timmar innan. Sagt o gjort kurs ut på 11:an o marscherade på bra till Dalby där jag sedan vek av mot Genarp, en bensträckare på Björnstorps gods och sen klättrade vi upp över och ned i Veberöd tog Blentarpsvägen och åkte den fina Röddevägen och sen ner mot Veberöd igen och upp till mjölkbonden och vidare över Häckeberga och en god bensträckare igen på min specialplats. Solen lös gött och det var förhållandevis varmt men man kan redan nu se ute i naturen att viss skiftning i de första höstfärgerna håller på att ske, det är trist o tråkigt men tyvärr bara att acceptera. Solen började stå lågt så det kändes som time att sätta kurs mot Limhamn och matlagningen. En skön tvåtimmars tur blev det. Morgondagens väder ser inte kul ut så någon söndagstur med kryddan blir det inte.


 

2015-09-14   Måndag och prognosen säger varmt idag och sen regnskurar resten av veckan, inte mycket att diskutera då jag inte har några andra planer för dagen. Strax före lunch så avfärd och jag hade låtit gps-en ta kurs med kurviga vägar till Degeberga. Huj vad det blåser utanför stan och i öster mörknar det, hum, frångår kursen och lägger mig på rulle direkt ut till Sjöbo där jag blir lydig och följer gps kursen. Jodå kurviga alternativ är det om än en hel del gammal skåpmat i vägval men helt ok o framförallt kom jag på vägsträckningar som man normalt åker på andra hållet så att säga, kul. Vackert och på vissa partier lite höstlikt. Man är helt moll allena på vägarna inga bilar och absolut inga hojar en sån här dag, en lite märklig känsla. Efter massa knix så kom jag till Degeberga men hade inga tankar eller kurser härifrån utan tänkte mig mot Tollarp men inte fan blev det rätt hamnade nästan ända uppe i Kristianstad och satte kurs sydvart mot Tollarp för en bensträckare och lite fundering över nytt vägval. Rickarum tyckte jag lät bra så letade mig upp dit längs åsen och sen ner mot Häglinge utan att egentligen veta var jag var, jo jag kunde ju använt gps-en men nä nu var den avstängd, blir lite roligare så. Häglinge och vad är då självklart jo den härligt knixiga vägen mot Kvesarum, aah den är go. Metropolen Höör låg ju i vägen ja så det blev ett besök på Hardy´s så kroppen fick lite mat, går ju inte bara att leva på 2 rostade till frukost. När jag satt där o filosoferade så försvann solen in moln o det blev mörkt o mörknade på ordentligt österifrån, hum det där såg inte bra ut så planerna på mer krokiga vägar la jag snabbt undan och satte kurs längs 23-an och sen blev det faktiskt motorväg till Malmö men väl upp på Lunds höjder kom så solen igen men nu var det hemåt som gällde och jag hade ju perfekt prickat in Lund norra 16.15 och all pendeltrafiken, inget kul alls. 1700 nästan exakt rullade jag in i garaget efter att ha stångats med rusningen o köerna genom Malmö. Här mular det på ordentligt nu och vädertjänsten ser ut till att ha rätt igen - kraftigt regn till kvällen, huva. Underbar dag, nästan 30 mil, inga bilder, kanske en av säsongens sista åk, man vet inte.
 
2015-09-26   Ja sol o värme denna lördag och framåt tidiga eftermiddagen så tyckte jag att det väl var dags med en tur, dels för att tanka upp inför morgondagens Kryddtur och sen var det ju så gott väder. Blev en härlig runda över Genarp Veberöd, Torna Hällestad och sen Lund o Åkarp hem igen, lagom och ack så gött.
 
2015-09-27   Vaknade på morgonen med uppsvullen hals och hög feber, var kom detta ifrån. Meddelade Kryddan att jag blev i horisontalläget idag o fick stå över dagens tur till Kivik, samtidigt insåg jag att gårdagens tur nog blev årets sista.
Blev abrupt uppringd på sena eftermiddagen av Anneli som meddelade att det skett en hemsk olycka under dagen och att en av Kryddorna, Åke förolyckats. Ofattbart och så tragiskt så allt annat förbleknat helt.
 
2015-10-19   Clementinen är nu vinterserverad. Olja o filter, transmission och växellådsoljor utbytt, bromvätskan bytt och systemet luftat, gick superenkelt med vacum-sug och behållare, väldigt smutt minsann. Blev ingen tvätt då hojen ansågs ren "nog" och att tvätta och sen direkt vinterställa är nog inte den bästa ordningen för fuktrelaterade problem. Men snart skall hojen bara upp på vinterstödet och täckas och med det anses denna hojsäsongen vara till ända. Blev en av de absolut sämsta de senaste 10-12 åren avseende körda mil och därmed antal turer, 330 mil katastrofalt dåligt så det blir till o ladda inför 2016 o hoppas på bättre väder och mer åka.


 

2015-12-11   Jäpp, November passerat, mörkt o trist som vanligt, ljuset kom igen i december med all julbelysning o adventstakar och nu lackar det på utav bara den mot Kalle Anka o Co och strax därefter smäller det och så var det sen ett nytt år. Hoppas verkligen på bättre väder, tidig vår, massor med sol, en massa hojåkande, en massa cab åkande och allmänt massa roligheter både sånt man vet skall komma och framförallt sånt man inte vet om, vad vore livet annars.

Ha de och ett Gott Nytt År,  ja ja även en God Jul
 

   

botten e nådd

---> Till Top <----