Datum  2014   Beskrivning                 
   

Top

   

--> Till senaste tur <--

     
     
2014-01-24   Vi var tre glada Kryddor som drog till Göteborg och årets MC mässa. Efter en god lunch stegade vi in i templet och blev förvånade över att det var relativt lite folk, men det gjorde oss inget då vi fick chans att se mer. Nya hojar i mängder och en massa nyheter, kläder och tillbehör i parti o minut, det ena bättre och "billigare" än det andra och man såg att folket var i köptagen. Fanns det då något alldeles extra, ja Triumphs nya custom lok, en direkt Harley Road king kopia, snygg fräsch och med en 1700 motor med pulver, Ducatis naturligtvis, Staffan var ju med, Victory hade gjort några ändringar och det såg mycket bra ut o Geoffrey var glad, Harleys nya program och så var Robban glad. Men det som imponerade mest på oss tre var Indian, vilket fint o fräscht bygge, vilken finisch och vilken lack, verkligen genomarbetad. Staffan blev så lyrisk så han nästan kunde ta hojen med sig hem. Min kommentar gällde den där hemskt vedervärdiga designen på framskärmen( jo jag vet att det är märkets signum-men ändå) annars godkänd. Nästan 4 timmar senare var vi nöjda och satte sydlig kurs igen där nu mörkret snabbt sänkte sig över vår väg hemåt. En trevlig och rolig dag och så fick man lite vårkänning.
 
2014-02-16   Efter en kall o rälig period i januari med vitt mögel osv. så har vi nu en god och härligt vårkänsla i luften med en 5-6 grader och det härliga ljuset har återkommit, ja ja jag vet att det med all säkerhet kommer flera bakslag innan man kan börja tro på riktigt. Iallafall har det börjat dra i gashanden och inom kort skall jag nog sätta igång med en liten vårputs på Clementinen, eller är det till att ta i ? Nä tror inte det eftersom jag har en liten känsla av att det kan börja åkas i mars månad och sen i april är jag ju borta en tid så varför inte ....
 
2014-03-09   Solen strålade så vackert på oss från en nästan skyfri blå vårhimmel och det var ljuvligt. Göran skickade ett mail på morgonen och påkallade en liten tur så vi träffades utanför klubben strax efter lunch och det kom några förväntansfulla Kryddor för en kort vårtur. Ja och vart skulle vi åka när inget var planerat, självklart hade vi kaffe i siktet och Skurup kom som förslag så vi satte kursen över lite kringliga o krångliga vägar i den riktningen. Efter en bensträckare i Hyby reviderade vi målet och satte istället kursen mot Vismarlövs Cafe. När vi parkerade utanför konstaterades att här var det mycket folk, men vi äntrade stället med stora "smile" efter att ha åkt några mil i underbar vår. Mums vilka olika godheter detta stället bjöd på, absolut inget för dietister precis, så här slank ned några kakbuffé, räkmackor, fastlagsbullar och annat gotti gott. Väl uppfriskade så var det sen en lång retur som stod på agendan, så ner mot Sturup, Häckeberga, Genarp, Veberöd, Torna Hällestad, Södra Sandby, Hardeberga, Staffanstorp, Malmö blev vår härliga väg hemåt. Jag tror att alla satt och åkte med ett smile som gick från öra till öra. Vi som åkte denna förtrollande dag var: Göran, Niels, Jim, Janne, Paul, Geoffrey, Robban.


 

2014-03-28   Vårtur uti solbelyst landskap. Anneli önskade följe på en eftermiddagstur så vi träffades på Lundavägen ocj tog sen en härlig tur på en 7-8 mil. Aah så gött därute även om det tidvis var lite blåsigt så kunde man nu se hur det börjar spira grönt i naturen. Några veckor till så är det verkligen vårstämning i landskapet.


 

2014-03-30   Vårsolen lyste gott på oss och det var en god temperatur trots vi blivit lurade på en timme under natten i samband med sommartids omställningen. Så prick 11 stod 11 Kryddor och var redo för en tur. Vi satte som mål Söderåsen någonstans och en god kaffeglänta skulle vi hitta var det sagt. Vi åkte över Lomma där man nästan kunde spegla sig i det helt stilla Öresund, Flädie, Furulund, Södervidinge, Annelöv. Tågarp, Sireköpinge, Kågeröd och sen upp i backen mot Stenestad så intog vi vårt vanliga kaffeställe. Här var ljuvligt, soligt och vårblommorna poppade upp överallt. Efter en god stund kändes det som att det var dags för en sakta retur sydvart igen så vi fortsatte över Klåveröd, Ljungbyhed och Röstånga. När vi passerade Allarp så hade vi små funderingar på att åka inom Leif och skämma dom lite men vi tänkte det blir bättre att ta detta vid ett senare tillfälle. Vid Ask svängde vi in på Billingevägen och fortsatte ner mot Trolleholm och sen till Trollenäs där vi sagt att vi skulle stanna igen för en bensträckare och en sista kaffeslurk. Detta kom oxå till att bli sista stoppet före Malmö och vi var alla överens om vilken god hojtur vi haft och vilket underbart vårväder. Precis när vi sen skulle lämna så kom Göran GW som via idoga telefonsamtal lyckats klura ut var vi var och var vi skulle. Vi åkte sen över Remmarlöv, Örtofta och Lund mot Malmö och efterhand styrde den ena efter den andra hem till sitt och sist på linan blev författaren och Paul ut till Limhamn. Tack alla. Vi som åkte idag: Robban, Ingvar o Karina, Anneli, Hans, Janne, Maria, Rune, Jim, Paul, Geoffrey, Staffan och en eftersläntrare på slutet i form av Göran GW.


 

2014-04-12   Gubben tog en veckas solsemester på Teneriffa för att komma ifrån allt ståhej runt dagens högtidsdag, ett verkligen bra beslut. Ack så gött med go värme, intensiv sol, slappetider och fantastiskt goda Aperol Spritz. Blev ändå som vanligt när jag är ute o far att i slutet på perioden så tycker man att nu är det lagom och längtar så nätt hem igen till en god hojtur eller en skön cab tur. Kom hem precis till Påsk då vädergudarna verkligen visade sig från sina bästa sidor med sol sol och för årstiden höga temperaturer dock långt till Teneriffa´s temperaturskala men ändå.
 
2014-04-20   Påsken 2014 har verkligen visat sig på en solig sida o en soltur var väl oss väl förunnat. Ett stort gäng kryddor samlades denna påskdag för en tur uti det grönskimrande landskapet. En tir till Viken eller en tur genom inlandet stod som val och det bestämdes Söderåsen. Via en massa småvägar kom vi till Furulund där siste man hämtades upp innan vi knixade oss fram till Kågeröd och vidare upp för åsen. Vårt kaffeställe var välbefolkat så jag rullade vidare till Stenestad och nerför den härliga vägen till Krika. Satt och väntade på att en löpare skulle komma fram och vifta för kaffe men inget hände så jag såg mig nödsakad att ta en bensträckare i Krika för att lugna Kryddorna. En stund senare så drog vi vidare mot Forestad och det uttalade kravet på kaffeglänta. Vägen var så go o kringlig så man glömde Kaffet men en stund senare fann vi ett ställe där vi kunde få plats till alla och en god kulle med utsiktstron fanns i närheten. Aah så gött och jag tror alla var nöjda att äntligen få sippa på kaffet. Vi diskuterade över den fantastiska naturen och de nu gulskimrande rapsfälten som kantat vår väg, ett gott tecken på den sommar som skall komma. En rejäl stund senare fortsatte vi den goa vägen ner till Munkarp o sen via Stehag till Flyinge för en sista bensträckare och samtidigt punkten där vi sen skiljdes åt på vägen hem. Att sen "vissa" glass pluttar åkte till Lund för att mumsa i sig glass är en annan sak.      Tack en go dag med härliga kryddor, Janne o Anna, Jim, Mona, Ole, Niels, Paul, Staffan, Ulf, Robban, Eskil, Geoffrey, Rune, Patrik


 

2014-04-26    NH Rallyt. Nu är det sommar enligt meterologiska termer och Skåne håller verkligen på att skruda upp sig i vackra färger. Några Kryddor hade bestämt sig för att åka Nils Holgersson Rallyt så vid samlades vid klubben för vidare transport till startplatsen vid Ekeröds rasten, väl där konstaterades att det var relativt välbesökt Rally denna dag och det underbara vädret gjorde allt perfekt. Iväg for vi efter kör beskrivningen till kontroll 1. Underbara vägar i härlig natur hade man gjort för oss. En liten felkörningen men även en blind höna hittar ju fram och så även vi. Kluriga frågor och några små praktiska prov, allt gick väl både si och så och slutresultatet får vi kanske reda på så småningom.
Vi for vidare och betade av kontroll efter kontroll och även en härlig gräsplätt för vårt kaffe hittade vi och tur var väl det. Skåne är underbart vackert vid denna tiden, grönskan slår ut men inte mer än att man fortfarande har fantastiska vyer, rapsen står gul och grann och sprider ljuvliga dofter, utöver detta ligger en svag doft av gödsel över landskapet när bönderna jobbar för högtryck på åkrarna, alltså det är försommar. Så småningom hamnade vi på slutmålet som så vanligt ligger behändigt vid Skmc´s klubbstuga där även sista kontrollen fanns. En god kopp kaffe och en burgare och så var vi nöjda för denna härliga dag. Vi som klurade idag var: Ingvar o Karina, Anneli, Hans, Paul, Per. Janne, Robban.
2014-05-17   Lördagsåk. Vädret de sista veckorna har varit uruselt för hojåkning och en massa annat viktigare har även det förhindrat åk men denna Lördag var det dags att passa på för söndagens utsikt var regnig minst sagt. Det blev en solo ride ner till Ystad knickande längs 101-ans sträckning. Mumm det var verkligen gott, ja inte alla flygfän förstås och såna var det gott om. Solen stekte från en klarblå himmel när jag äntrade Ystad småbåtshamn för en efterlängtad paus. När den väl var avklarad så satte jag sikte på Sjöbo och här i inlandet så var det riktigt molningt och vinden ökade från noll till frisk och nu var det inte riktigt lika behagligt längre. Ett varv i skånes mittpunkt och inget Cafe var öppet så jag knixade mig vidare mot Malmö och se efter Dalby kom solen igen och den klarblå himmeln. Avslutade som vanligt på piren i Limhamn innan jag gled hem till det sköna uterummet. En god dag på två hjul blev det.
2014-05-25   En sommarlik dag och morsdag samt valdag allt på en gång. Kort tur var det sagt, men vi reviderade lite. Hans var rejält åksugen på den nya röda BMW´n så han tog täten. Precis innan Arlöv så slutade Paul´s hoj att svara på gasen för att sen stanna. Goda råd försökte vi ge men ingen kunde lista ut vad det var. Paul skickade iväg oss andra och vi önskade honom lycka till. Målet var satt till Lotta på Åsen då Hans under alla år lyckats att missa detta hur man nu gör det. Vi åkte kanske inte rakaste vägen men vi åkte genom ett Skåneland i sommarskrud, det är så vackert därute och det doftar och fågelkvittret hörs även in i hjälmen, det är fantastiskt. En kort bensträckare i Torrlösa och puh här var det varmt. Några kaffedroppar skapade mer åksug så vi fortsatte upp mot Knutstorp och sen via Klåveröd till Lotta på Åsen som denna dag var välbesökt av morsdag firare. Det tog en bra ! stund innan vi fick serverat våra efterlängtade våfflor men till deras försvar kan man iallafall säga att dom var värda att vänta på. Konstigt nog mulade det på rejält över åsen och en o annan liiiten regndroppe nådde oss. Här splittade vi oss och Magnussons drog på en längre tur hemåt ( Hans var ju så åksugen). Ingvar ledde oss andra på lite mer rak väg mot Malmö och ändå fann han härliga vägar igen, fantastiskt. Strax efter 16 var vi i Malmö igen. Vi som åkte denna dag : Hans, Anneli, Janne o Anna, Maria, Ingvar, Robban och Paul.
Vi fick rapport från Paul att hann funnit felet och kunnat ta sig hem för egen maskin och det var ju härligt.
2014-05-29   "saxat från MCK Kryddan"
Kryddans Kristiflygartur till Lubstorf/Schwerin Tyskland

Torsdag 29/5 Trelleborg

Tidigt för vissa, men vi rullade in en efter en till färjeläget med nästan omedelbar lastning. Det var en klar och härlig morgon och vi inrättade oss snart på båten och såg till att få lite frukost. Båtfärder är alltid en lång väntan och denna var inget undantag, men lite solande på akterdäck hann vi med. 12,30 rullade så gänget av i Sassnitz. Efter ett mycket kort besök på bordershop satte vi sen kurs mot Lubstorf. Det var ett mäktigt gäng man såg rulla iväg och det tyckte nog tyskarna också för folk stannade och tittade på många ställen när vi rullade igenom. Första stopp blev på ett gammalt känt ställe i Gustow. Precis som för några år sedan hade dom grillen och partytälten upp på gasthauset så det var lagom för en currywurst och en liten öl, och jodå dom kände igen oss eller kanske mer exakt dom kände igen Eskil. Färden gick vidare över bron i Stralsund där "farbror blå" försökte ta ett idolfoto på oss, puh. Vägvalet mot Schwerin var sagt småvägar och jodå smått var det, synd bara att dom glömt ta bort gatstenen och att dom sen inte hade asfalterat sedan WW2. Skumpigt o hemskt och Anneli´s stegmätare visade topprekord. Tillsist så skakade Robbans gps oss ut i det gröna men med friska krafter så tog andra över och så småningom kom vi fram till hotellet där Göran o Eva mötte oss. Incheckade o klara satt vi sedan snabbt och svalde bort vägdammet med några välförtjänta bier. En helt underbar middag serverades sen detta 20 manstarka gäng, och vi lät oss väl smaka. Stämningen och ljudnivån blev hög denna första kväll i Tyskland men även Kryddor blir trötta så vid midnatt var det timeout.

Fredag Lubstorf

Solen gassade gött på oss och det var önskemål om sen frukost och så blev det för vissa. Väl avnjutit en bastant frukost så skulle vi ställa upp för fotografering för vår värd ville ha bilder på gänget och sin Bikerbetten bok. Vi svettades i solen men så småningom var vi förevigade och Göran tog täten på en förutbestämd rutt till Ratzeburg, men först skulle vi tanka. När 17 hojar tankar tar det en stund så det blev stopp på den macken en stund för alla andra, he he. Goda härliga vägar och så kom vi fram till ett sommarskrudat Ratzeburg och lirkade oss fram till Markt mitt inne i stan där vi gjorde en stilfull parkering mitt på Markt. Klockan var lunchdags så vi skulle nu hitta plats till 20 personer och med hjälp av personalen och Eskil på ett ställe så fixade vi ett långbord vid-på gågatan. Klockan rann på och det blev dags att bryta upp. Några vill åka snabbare hem och några ville åka en liten sightseeing runda och så blev det. I slutändan skiljde det bara på en öl i trädgården om man nu skall ta det som måttstock innan alla var samlade igen. Sen eftermiddagen fördrevs med någon promenad eller slappande i solen. Återigen blev vi sedan serverade en underbar middag och idag från grillen. När sedan Herr Hotel drog fram sitt Drehorgelorchester så var kvällen fulländad och skratten från trädgården hördes nog över hela Schwerinsjön. Det är hårt att vara på kortsemester så denna kväll var det tyst lite tidigare.

Lördagen i Lubstorf.

Efter att ha sagt hej till de som skulle åka hemåt Robban, Hans, Anneli, Geoffrey, Ingvar o Karina så drog resten av gänget iväg för en sväng till Wismar för lite shopping och allmän strosning. Körningen dit på 20km känd väg gick utan bekymmer i lagom fint väder och när vi väl parkerat på torget så blev tid bestämd för en lunch på en restaurang. Efter lunchintag tog GW täten i det fina vädret och det bar iväg längs Östersjökusten mot ett samhälle som heter Klutz och på behagliga vägar och i lagom tempo kom vi fram till vårt vändmål och där blev det en bensträckare och rökpaus. Efter pausen skulle hemfärden gå över Grevensmulen som vi bara hade sett på skylt innan men allting blir ibland inte som man tänkt sig har man lärt sig och det blev efter en Umleitung på 1,5 mil en resa som blev både behaglig och skumpig ( jo det blev 500 m kullersten ) och vid 1630 kunde vi glida in på Hotelparkeringen nöjda och belåtna( tror jag ). Det där samhället Grevenmuhlen får vi kanske hitta till nästa gång....Dagens tur blev ca 11 mil lång. Efter ett par öl och lite duschande och utseendefixning så samlades vi för mat och nu skulle det visa sig att Uwe överträffat sig själv med maten och bjöd dagen till ära på en 3 rätters meny först tomatsoppa med tortellini sen wienerschnitzel och kycklingfilé med vit sparris o hollandaisesås och potatis och till efterrätt fick vi jordgubbar med glass o grädde. Efter maten skulle vi avtacka Uwe med serveringspersonalen och GW satte ihop ett litet tal som översattes i mobilen men när det skulle hållas så hade halva översättningen försvunnit så det fick bli på frihand både på engelska o tyska och allting avlöpte väl med både tacksam personal o gäst. Kvällen avslutades som vanligt i stort gemyt där det svingades en o annan bägare. Godnatt.

Söndagen 1/6 i Lubstorf

Dagen då vi skulle lämna denna pärla började med att frukost intogs innan 2 st bröder gav sig av, fortsatte sedan med att vi överräckte insamlade pengar till vår fotograf-frukostvärd-positivspelande kassör sedan gränslade vi våra järnhästar för att transportera oss till Rostock och överfarten till Gedser och det gick utan problem förutom att vi åkte till fel hamn men det ordnade sig till det bästa och vi hann tom med att handla på Bordershop och få oss en lättare lunch innan det var dags att ta sig till båten. Överfarten blev inte lika tråkig som den brukar bli eftersom Eva hade Yatzi med så blev det spel på 6 händer och det blev bara kul för en (Maria). Väl i land tog Ole o Madeleine täten de första milen för att sedan dra iväg och då gjordes det ett litet stopp för att lägga färdplan och detta blev inte svårt för alla ville hem så det blev motorväg hem med sista stopp på Skånegården för lite kramande och sen skildes vi åt för att köra hem.
Snipp snapp slut.


 

2014-06-04   Varmt:  Efter turen till Tyskland och de där ibland så extremt dåliga byvägarna gjorde åkandet till en pina eftersom Clementinen hade genomslag hela tiden i bakstötdämparna och min rygg pallade inte mer. Lovade att nu skall jag byta hoj eller sluta köra. Väl hemma igen så for jag omkring o kollade vidare på något som egentligen börjat tidigare, ett vaknat intresse för en BMW 1200 LT, en fullutrustad touringmaskin med allt lull lull och elektronik i massor. Fick ett bra mellanpris och funderade några dagar. Var iväg och provkörde. Jo då gick fantastiskt skönt och flöt fram. Nu kan man ju inte testa allt under en provkörning men huj vad inställningar. MEN kändes konstigt bakom rutan, svårt att finna växelspaken då den är kort till mina skidor, allt detta skulle jag överleva men jag kände mig fastlåst bakom cylindrarna och hade liksom inget direkt ställe att kunna flytta runt fötterna på. Detta var väl ungefär den misstanke som jag hade från början och nu blev den besannad, så därför stannade tankeexperiment där och tillsvidare så är det paus. Däremot gick jag direkt och beställde ett set Öhlins stötdämpare bak till Clementinen och hoppas på det bästa.
2014-06-10   Fick meddelande om att mina Stötdämpare var komna igår så jag satte mig direkt i cabben och gled iväg till Helsingborg och hämtade dessa hos Probike. Nu är dom installerade och så nu skall här finjusteras. Var iväg till Ingvar och fick hjälp med att ställa in spänningen på drivremmen då denna ändrat sig på grund av att jag beställt stötdämpare med längre slaglängd o därmed har hojen höjts baktill. När jag åkte dit hade jag standardinställningen inställd och det fantastiskt bra betydlig skönare en med de orginaldämparna. På vägen hem stannade jag till och släppte lite på rebound inställningen. O nu djävlar ändrade det sig, wau vilken gång över ojämnheter och vilken ändrad balans vid dålig beläggning. Här skall testas vidare men nu vet jag iallafall på vilket håll och var min återställningspunkt är. Tack Öhlins som gör att Clementinen blir min ett tag till.


 

2014-06-14   Hängde med Magnussons upp till Helsingborg och Honda Center som hade öppet hus. Underbart väder goa vägar och en Clementin som nu går som en dröm på vägen. Vi strosade runt en stund innan vi tog en låång och trevlig väg hem som stoppade i Trollenäs där vi inmundigade härligheter på slotts cafét, ett ställe som väl kan rekommenderas. Turen fortsatte därefter efter en norsk gps med många fina vänster o höger o runtom svängar. Kom lagom hem till en god Aperol i trädgården med skön sommartemperatur.
2014-06-15   Tur till Lund för att ställa ljuset och kolla lufttrycket. Ljuset stod perfekt vilket egentligen är konstigt men lufttrycket var rent åt skogen vilket jag misstänkt tidigare, så nu vet jag att jag inte skall använda Shells mätare. Släppte tre click till på rebound. Oj vilken skillnad med mer tryck i framdäcket och de xtra clicken gjorde  Clementinen ännu trevligare. Nu tror jag att jag slutar ratta in mer tills efter semesterturen som nu ligger för dörren. De fyras gäng skall till Tyskland och Harz och bara ha det skönt med olika turer i området lite sightseeing och äta o dricka gött som vanligt. Hur rundan blir totalt får vi se vi har endast lösa planer och det är trevligt.
2014-06-30   Åter efter Harz turen, en tur som minst sagt blev blöt då han däruppe bestämt att det skulle tvättas ordentligt.
14-06-24 Vi ( Hans, Anneli, Janne, Robban) for iväg på måndagen med Malmö Trave färjan vid 22 tiden och vaknade utvilade på tisdagsmorgonen i Travemünde. Tog sen första skuttet in till Lübeck och käkade frukost mitt inne i stan på samma ställe som 2012. Vädret var kallt och regnet hängde lite i luften. Uppladdade satte vi sen kurs sydvart mot Lüneburg där vi på vägen nästan strök förbi Ratzeburg som vi besökte för några veckor sedan. Goa vägar ledde Hans oss på över ett somrigt o svalt Tyskland, regnstänk kom det men ack så litet och efterhand så tittade solen fram den också. Rast, Paus, Lunch, Mil efter mil, konstigt var det att sträckan endast skulle vara 33 mil men den kändes oändlig och varje gång vi kollade så var det 8-9 mil kvar men efter tankning utanför Braunsweig så såg vi första skylten med Goslar och visste då att vi närmade oss. Det som också närmade sig var ett stort område med mörka moln, men vi hade ju klarat oss och det var bara en 30 minuter kvar när första stänken kom, ett kort stopp för att ges tillfälle för regnställ, men nej det behövdes inte-var ju bara en kort bit kvar. Jo pyttsan i stigning upp efter Goslar brakade helvetet lös, det regnade så ini så jag tror aldrig jag sett nåt liknande, plats för skulande söktes och ett dåligt sånt hittades. Här fick vi stå medans det värsta regnade iväg ( kom enl uppgift 77 mm på 30 minuter) till sist gav vi upp och satte iväg i regnet igen men det var nästan omöjligt att köra i uppförsbacken på grund av allt regnvatten men väl uppe på 900 meter så lugnade regnet sig lite och 15 minuter senare var vi framme i Braunlage och nu skulle vi checka in 4 st dygnsura hojåkare, ja jisse vi skrämde nog livet ur tanten på Hotellet. Avpackade och ombytta blev det sen torkläger på rummen och dom hade turligt nog satt på värmen. Öl o vin svingades och väl avslappade kunde vi skratta åt regnhelvetet men då när det begav sig var det skit. Byn snabb besiktigades mellan regnskurarna och vi vi intog Hotell Hof för en god middag. Kvällskylan kröp ner till 9 grader och prognosen för morgondagen sa regn och 13 grader, en god start på vårt Harz äventyr.

14-06-25  Haus Elise där vi bodde låg lite off men ändå väldigt centralt och var ett trevligt ställe. Onsdagen blev till att bylta på sig, ta paraplyet och vandra runt och kolla läget i byn. Det var minst sagt lugnt o stilla men vi kunde tänka oss att här var full rulle om solen och värmen varit där eller att här var mycket folk under vintersporten, men så icke idag. Vi hittade trevliga butiker och självklart trevliga vattenhål. All form av hojåkande denna dag var otänkbart då mc-ställen hängde till tork och regnskurarna avlöste varandra men dock med solglimtar emellan. Vi tog gondolliften upp till toppen ovanför byn i den tron att vi kanske skulle kunna se utöver området och det kunde man nog kanske normalt sett men inte denna dag då allt låg insvept i nån form regnblandad molnighet, ingen skada skedd då dom iallafall hade en topphytte igång där man kunde värma sig till en god brasa och sen nåt varmt o starkt innanför västen, jodå det var ok. Slappedag får man väl kalla det och sen lite god mat och fotbolls VM och lite bier därtill, helt OK.

14-26-26 Solen behagade visa sig och kvicksilvret stod på modiga 16 grader, här skulle åkas hoj på de så välbeskrivna Harz vägarna. Vi for iväg över och igenom ett vackert landskap med fina vägar i ömsom branta backar och en och annan hårnålare, he he nu kände vi oss hemma igen. Hans ledde oss på en förutbestämd runda med målet Quedlingburg, ännu en av dessa medeltida städer som området vimlar av. Jodå väl fram och efter lite parkerings sightseeing stegade vi in på Marktplatz i den nu olidliga solvärmen på en 20 grader, skönt iallafall. Lite lunch behövde vi och satt och begrundade folkvimlet och då speciellt en stenläggare på torget som nog fått bakläxa på tidigare jobb, man kan väl påstå att det inte gick med raketfart precis och hans jobb såg inte ut att bli bättre än tidigare. Började bli lite kvavt i luften så vi fick våra aningar och sadlade upp igen efter ett litet regn med kurs vidare på rutten. Nästan halvvägs till Hotellet öppnade sog åter himmelen och vräkte ner ofantliga mängder vatten, skula igen och där stod vi i 30 minuter innan vi gav upp och satte snabbaste kurs hemåt. Solen tittade återigen fram när vi kom hem så en öl på balkongen satt gött innan kvällens vidare mat o drickövningar satte igång. Inte att förglömma var Tysklands matchen i VM och tyskarna var som besatta här.

14-06-27 Vi hade koll på väderläget och det såg alldeles för bedrövligt ut framöver dock undantaget denna dag. Eftersom vi skulle lämna Braunlage imorgon och då vi egentligen skulle siktat österöver o sen mot Berlin fick vi med hjälp av mobiltekniken se hur lågtrycken pressade på  österöver och vi sa att nä det räcker här och hittade en trolig lucka i regnandet uppe i nordväst. Men dagens underbara sol och härliga tur gick via fantastiska vägar ner till Goslar så vi åkte från 900 m höjd ner till "plattan" och vilken temperatur skillnad. Slingrade oss in i den gamla staden som var vacker och hittade återigen fram till Markt där även denna dag blev vår vändpunkt och lunchställe. Tänk om väderläget varit så här hela tiden. Dags att återigen sätta kursen mot hotellet och återigen underbara returvägar, märkligt bara att det inte kändes som om vi åkte uppför men det gjorde vi ju igen. Några timmar senare återigen i Braunlage och vilken skillnad idag, sol o varmt, fredag och fullt ös överallt på alla ställen, hojar o hojar hela tiden. Snabbt parkerade och sen ner på stan på vårt numera stamställe " på hörnan" med utsikt och kontroll på vad som sker i Braunlages stor korsning. Middag hos slaktaren, Aperol hos italienaren och engelskkurs på hörnan blev sista kvällens begivenheter.

14-06-28 Frukost, packning och sen "shyss" till Braunlage. Idag tog inte Magnussons några chanser utan startade direkt i regnställ. Måste säga att regnställsvarianten fungerade, inte en säger en regndroppe fick vi på vägen genom Tyskland på väg upp mot Stade och Cuxhafen, jo inte förrän Hans tog av sig stället en kort stund, då kom regnet. En tidvis vacker transport genom ett extremt grönt landskap (på grund av senare tids regn) men framåt sena eftermiddagen kom vi då till vårt pang mitt ute på landet. Checkade in bara för att konstatera att någon restaurang fanns inte trots att det stod i beskrivning, närmsta dylik var 9 km på ena eller andra hållet. Hans tog av stället och han o Janne drog iväg mot en affär för att införskaffa lite olika godsaker som vi skulle käka. Och viss började det regna igen, men precis dom ko tillbaka slutade det för att sen klarna upp och vi hade en trevlig och mysig plockebuffet utanför hotellet på kvällen.

14-06-29 Vi hade nu bestämt oss, kurs Sverige så vi letade upp ett boende i Oldenburg precis innan Fehmarn och det blev dagens mål, först färjade vi över Elbe och sen kurs över den vackra delen vid Plön med några stopp längs vägen var vi sen framme vid 15 tiden i Oldenburg där vi checkade in hos Kim och sen satt vi och bara njöt med några öl i solen en sån här stilla o lugn söndag. VM matchen idag var Holland och på hotellet fanns även några uppspelta Holländare så det blev en intensiv match tillsammans med ett orientaliskt matintag.

14-06-30 Tidigt iväg och kurs Puttgarden. Inte kan man väl lämna Puttgarden utan besöka Bordershop och så gjorde även vi. Något lätt nedlastade hojar åkte sen direkt ombord på färjan mot Danmark och vi var iland runt lunchtid för att ta sista biten hemåt. Eftersom vi inte hade någon brådska åkte vi Över Vordingborg, Prästö, Köge o Köge strandvej. Vi stannade på hamnplatsen i Köge och käkade den spätta som Anneli hade målat upp som mål.  Mumma gott var det och solen hade ju lyst helt fint på oss hela dagen. Rullade vidare mot Malmö och tog sista stoppet på Skånegården där vi tog avsked efter en vecka tillsammans. Blev en rumphuggen semester för vi kom ju inte dit vi ville och vi klippte ju av 5 dagar men med den väderutsikten var detta ett vettigt beslut. Tack alla kul som F hade vi, blött blev det utvändigt och fuktigt i strupen var det. Väl hemma konstaterades att vädret var och hade varit mycket bättre här och prognosen framöver ser fin ut hemma men fortsatt dålig i Tyskland, ännu en gång tog vi rätt beslut.

Vårt place i Braunlage på "hörnan" Skrattvatten serverades


Dom serverade även Jannes special ölkorv

Dom serverade självklart Robbans favvo

Tysk fotbollsfantast i väntan på nästa mål, kan undra varför ..


 

2014-07-01   Fick idag på morgonen ett hemskt besked, min mycket gode vän Johan hade avlidet, hemskt ofattbart och djävligt 58 bast blev han när pumpen la av. Nu har han hissat spinnakern och seglar ut i oändligheten. Miss you my friend.
Ytterst tacksam att jag inte fick beskedet när jag var på semester.

R.I.P Johan


 

2014-07-06   Janne ( numera 50 åring ) överraskades med champagne frukost i Knästorp. Jim, Mona, Karina, Ingvar och jag gled iväg på hojarna i en fantastisk sommarmorgon och fick liv i Knästorpsborna. Trevligt, tyvärr kunde inte alla som ville vara med på grund av andra åtaganden. Blev nog mycket uppskattat. 

2014-07-20  

Högsommar, en het vecka har vi haft och en het vecka skall vi få och Kryddorna var åksugna. Anneli hade föreslaget Vittskövle Café och det blev vårt mål. En rejäl samling Kryddor for iväg igenom ett prunkande sommarlandskap med Hans som stigfinnare. AAh så härligt och så skönt. Värmen gjorde sig påmind och de 26-28 graderna fick oss att svettas i skinnställen trots fartvinden. Ett stopp vid Öveds kloster, en snabb kaffetår och bensträckare innan vi fortsatte över stock o sten. Ljudet från Staffans ystra Italienska fick kossorna i bregottfabriken att springa av skräck och hoppade snabbt över mjölkproduktionen och körde smör direkt. Vi passerade metropolen  Lövestad men såg inte till Knopfler´s konkurrent, men han kanske hörde oss. Den underbara vägen från Lövestad ner över Agusa till Degeberga är förtrollande vacker där den ringlar sig med sköna svängar genom lövskogen. Degeberga hade marknad och här var det folk men vår färd skulle ytterligare en bit och plötsligt var vi i Vittskövle och vi stegade in på Caféet där dom hade allehanda godsaker som vi sedan satt och mumsade i oss i solgasset. Gotti gott gott var det med kaffe. Tiden rann och även vi i solen så det blev dags för returen och vad är väl bättre än att nästan åka samma väg tillbaka, den blir ju ändå annorlunda från andra hållet. Vi siktade mot Sövde då det var någon som fått för sig att bada i Sövde sjön. Efter ett antal underbara mil anlände vi till Sövde bara för att konstatera att det var många som hade samma bad idé varför vi gärna avstod och fortsatte kursen över Blentarp o Häckeberga mot Malmö där vi längs vägen sakteliga skiljdes åt. Tack för en underbara dag. Vi som trotsade solstolen, stranden, bussen, tåget osv. denna dag: Hans, Anneli, Ingvar o Karina, Ole o Madeleine, Agneta, Jim, Janne, Staffan, Per, Ulf, Geoffrey, Robban.


 

2014-08-10   Kändes som det var hög tid för en söndagstur och ett Café mål sattes, Eriksgården vid Sjöbo blev ett bra mål. Denna söndag var väl den första på länge som inte den tropiska hettan gjorde sig påmind utan det kändes mer som en normal Skånsk augusti dag ömsom sol o lite ljusa o mörka moln och en 22 grader, alltså helt lagom att köra hoj. Åtta kryddor drog iväg strax efter 11 och hämtade sedan upp två till i Sandby innan vi tog goa krokiga småvägar mot Eriksgården, självklart inte den kortaste vägen eftersom vi skulle åka hoj. Väl framme så beställdes det massor med godsaker som smakade ljuvligt i den goa solen. Även Eskil hade förirrat sig hit men han stannade bara en kort stund innan vi andra oxå besteg järnhästarna och satte krokig kurs mot Malmö igen. En helt härlig dag därute fick vi : Ingvar, Anneli, Hans, Niels, Patrik, Maria, Arne, Staffan, Per, Robban och på sladden Eskil.


 

2014-08-16   En tur till Vallåkraträffen hade Magnusson, Janne o Robban bestämt så vi träffades denna lite svala o blåsiga lördag prick 12 vid klubben för vidare kringelfärd mot Vallåkra. Hans tog täten och ett ypperligt vägval senare var vi framme. Men hu vad blåsigt o svalt det var, trodde nästan att det skulle starta med regn oxå men vi klarade oss. Parkerade och så spankulerade vi in och bettittade och lyssnade på allsköns motorintresserat. En korv o kaffe senare så hade vi fått upp temperaturen något. Vi sprang även på Ingvar o Karina som tagit bil dit men även dom frös i blåsten. Janne skulle vidare till Ängelholm för att se Leksand spela mot Rögle i en träningsmatch. Vi andra tre passade då oxå på att dra vidare mot Malmö och än en gånge inte raka vägen precis så vi fick en god tur nu iallafall i en lätt medvind. Det var sen skönt att komma hem och kvällen gick åt till att tina upp, jag frös som fanken och även så var temperaturen runt 20 grader ute så man märker att man snabbt blivit bortskämd med dom där 25-30 graderna vi nu innan haft i flera veckor.

Söndagsvädret skall vi nu inte snacka om, hutter o hutter o tvi vale, känns som hösten slängt sig över oss redan, 14-16 grader kraftig blåst och nästan heldagsregn, nää tvi.
 

2014-08-27   Några dagars förkylning sen lite trädgårdsarbete och vädret blivit bättre o bättre och nu har det lovats ett antal dagar med sensommarväder. Vad gör man då, jo man sadlar upp Clementinen och lägger kurs sydost i ett helt underbart väder. Tog 101-an mot Ystad ett stopp på Jaktbaren för att fylla på matförrådet och det blev en härlig räkmacka självklart. Myste i solen och konstaterade att det trots allt en sån här sensommar onsdag var en hel del likasinnade mc åkare ute och alla åkte med samma breda grin som jag gjorde. Nästa stopp Kåseberga bland ett helt drös semesterfirande Tyskar samt en busslast Tyska pensionärer som alla sa ooh ääh och var helt fascinerade över "idyllen". Spankulerade omkring och smaskade gott på en förträfflig kulglass. Kollade klockan och konstaterade att Åhus blir det inte idag utan nästa blir Simrishamn och en kaffe. Vidare längs vägen över Sandhammaren. Den ända trafiken här var den var Tysk, husbilar och bilar med cyklar på taken, typiska semesterfirare. Gled sakta ned i hamnen i Skillinge för en paus igen. Här är verkligen vackert och lite mysigt, märks att men genom åren har hottat upp stället och insett att man sitter på en turistfälla. En kort snack med en båtreparatör som även han åkte hoj när tid finns. Han var helt säker på att till helgen blir det skitväder igen," då har ju jag tid för hojåkning " sa han med ledsna ögon. Gled vidare mot Simrishamn och här var det turister, blev plötsligt inte sugen på att stångas fram för att få en kopp kaffe utan satt kurs för sakta retur över Glimmingehus mot Hammenhög. Kaffet samkade gott i Hammenhög och därefter gled jag vidare i makligt tempo västvart. St Herrestad, Krageholm, Rögla, Häckeberga, Bokskogen, Oxie, Lockarp och sen Limhamn. Lagom hemma strax före 18 och mycket nöjd o glad över denna underbara dag med Clementinen igenom ett vackert Skåneland som nu verkligen luktar skit efter all dynga som bönderna sprider på åkrarna. Värmen nu gör ju att det jäser lite extra innan det blir nedplöjt, men fy faan vad det stinker.

Skillnge by the sea

 

2014-08-30   Hanksville Farm: Paul kom med ett gott förslag denna något gråmulna lördag om en tur till Hanksville farm. Då vädret under morgondagen skall bli riktigt regnigt så gäller det att passa på. Vi träffades vid klubben vid 11 tiden och sen satte vi kurs ut i myllan och självklart inte den närmsta vägen. Mörka moln tornade upp sig i backspegeln över Malmö men i vår kursriktning såg det hyfsat ut. En paus vid Trollenäs kändes bra innan vi tog den sista korta biten till vårt mål där kaffet och mackan hägrade. När vi rullade in så satt Arne där och väntade, ingen av oss hade ju kollat mailen innan avgång för där hade han flaggat för att han skulle möta upp, så detta var en glad överraskning. Vi beställde vårt kaffe och våra mackor och sen satt vi där en timme med skitsnack innan det var dags med sydlig kurs igen. Tyvärr hade det börjat stänka lite och prognosen för hemfärden såg blöt ut. Ja lite vatten fick vi men ju närmre Malmö vi kom desto mer klarnade upp och därmed kom det värme oxå. Självklart körde vi inte den absolut rakaste vägen nu heller. Vi som had det extra gott idag var: Paul, Anneli, Hans, Per, Robban, Arne.


 

2014-09-02  

 

Ingvar Bengtsson " IBe " en av MCK Kryddans grundare och eldsjäl har lämnat oss

IBe, stor, bullrig, hjärtlig och vår vän

1949-2014

R.I.P

 

2014-09-06    

Simrishamnstur:  Patrik tog förslaget om Lördagstur pch la förslaget om Kivik och Simrishamn med självklart glass stopp ( Vad annars ). % hojar samlades på klubben denna helt fantastiska september lördag. Solen lyste och värmde oss ordentligt från en klarblå himmel och det var högsommartemperatur. Vi ( Patrik, Ole o Madeleine, Paul, Geoffrey, Robban ) satte kurs mot Österlen och vi tog RV11 till Sjöbo innan vi satte kurs mot Lövestad, Eljaröd, Brösarp och Kivik. Ett vackert Skåne lyste mot oss även om man på vissa ställen kunde förnimma att höstlöven börjat sitt intrång på grönskan. I den stora metropolen Lövestad tog vi en bensträckare samtidig som vi spanande in förberedelserna inför Lövestads marknadsdag som skulle vara imorgon söndag, det såg lite småtrevligt ut men vi hade inte tid för sådant utan satte kurs mot havet. Robban hade utlovat ett kaffestopp vid Eljaröd men på nåt sätt blev det ett annan vägval och plötsligt var vi i Brösarp istället och då var det bara till att fortsätta färden mot Kivik. Svängde ner via Vitemölla och här är lika vackert som vanligt dock lite mer ödsligt nu när sommargästerna lämnat. Parkerade i Kiviks hamn och här var som vanligt välbesökt. Glassmänniskorna fick sitt lystmäte och det var gott o slapp där en stund. Solen hade försvunnit i diman som sakta rullade in från bukten och gjorde fantasiska bildvyer över landskapet. Uppsittning och nu kurs mot Simrishamn och nåt mer bestående i magen. Visst är vägen vacker längs havet. Simrishamn var som vanligt en stor himskans turistfälla i hamnen. Vi parkerade även där och ställde oss i matkön. Egentligen borde man veta bättre och istället gått upp en bit till ett riktigt matställe, men det gjorde vi inte och smaksensationerna uteblev därför och övergick mer i skratt över vad vi serverads i hamnen, jisses. En lång stund senare var det dags för returen så vi siktade på RV9 mot Ystad och tog ett tankstopp i Hammenhög där vi oxå skiljdes med Ole o Madeleine som tog en lite snabbare kurs hem. Vi andra drog över Hannas, Högestad, Sövestad, Rögla och Häckeberga mot Malmö. I Häckeberga träffade vi på Rune och Kerstin som varit uppe i Bromölla men som sett oss redan i Kivik och nu korsades våra vägar igen. Sista stinten hem gick raka vägen och strax efter 17 var vi nog alla hemma igen. Tack alla för en härlig dag på hoj i ett underbart väder.


 

2014-09-07   Söndagstur till Alunbruket Café. Startade från Klubben ledda av Hans mot nya äventyr längs kända o okända vägar. Vädret var varmt o gött men med en varning för regn framåt dagen. Vi åkte faktiskt på ett nytt okänt  och spännande vägavsnitt, otroligt för jag trodde vi åkt det mesta. Första stopp i Häckeberga skogen och sen ankom vi till ett soligt Alunbruk Café. Här var förhållandevis mycket folk så det tog ett tag innan vi fick våra godsaker, men det var värt att vänta på gotti gott. Så småningom blev det dags för returen och vi tog olika färdvägar hem, dock tror jag att alla fick en liten skvätt regn på sig för det var väldigt illavarslande över Sjöbo. Vi som gottade oss denna dag: Hans, Anneli, Geoffrey, Paul, Janne o Anna, Arne, Maria, Jim, Robban


 

2014-09-14   Jag satt och kollade väderprognosen på lördagskvällen och konstaterade att söndagen inte skulle bjuda på regn men heller inte nån direkt sol över Skåneland så jag skickade ut ett mail att jag tänkte ta en tur på söndagen. Eftersom söndagen även var valdag så trodde jag på en ensam solo ride och vitsade till mailet lite med "En sista tur i frihet innan den grå 80 tals sosse cementen skulle läggas över Sverige" då valutgången såg tämligen otäckt rörig ut, därav även ovanstående rubrik.
Döm av min förvåning då mailsvaren kom. Klockan 11 var vi ett gäng på klubben som drog iväg ut i ett mycket blåsigt och grått landskap. Åkte över Staffanstorp där två Kryddor anslöt och sen lirkade vi oss via kända vägar mot Tolånga och Eriksgården för att få i oss lite kaffe och gottesaker. Turen över pustan var som sagt blåsig så det var skönt att stega in i Cafét och som vanligt har dom alltid goda mackor här så det mumsades ordentligt. Även sånt här trevligt tar ju slut och det blev återigen dags att sätta kurs mot Malmö och längs vägen skiljdes vi åt en efter en när vår väg hem passerades. Vi som tog turen idag: Robban, Paul, Ingvar o Karina, Maria, Arne, Geoffrey, Mona, Jim, Hans L, Ulf B


 

2014-09-28   Sista söndagen i september och hösten är här men ännu är det relativt varmt. Bestämdes via mailrunda att det skulle åkas och mitt förslag runt Söderåsen blev taget. Elva Kryddiga hojåkare samlades vi klubben och sen drog vi iväg över Lund, Flyinge, Stehag, Stockamöllan, Hallaröd, Forestad, Ljungbyhed, Stenestad, Kågeröd, Tågarp, Löddeköpinge, Lomma och tillbaka till Malmö. Naturen skiftar nu sakteliga i grönt, gult o rött och det är mäktiga naturvyer som vi passerar. Första stopp vid Stockamöllan och självklart kom kaffet fram. Just då och där värmde inte solen oss, men stundtals längs vår färdväg tittade den fram och gjorde det extra skönt. Vi trodde att det skulle vara en hel del löv på vägbanorna men se det var sommartorra vägar och det var ju skönt. Andra stoppet blev på vårt gamla vanliga ställe strax vid Kågeröd och här värmde solen. Sista tredjedelen hem var lite mer blåsig men ack så skön ändå.
Vi som njöt i fulla drag idag: Arne, Janne, Thomas o Ami, Ingvar_A, Hans, Thomas_N, Åke, Geoffrey, Paul, Robban.


 

2014-09-29   Ha en sommarmåndag bland de sista skälvande dagarna i september. Solen sken vackert från en klarblå himmel och temperaturen låg runt en 19 grader. Förmiddagen hade gått åt till trädgården o slit o släp men efter att käkat lunch så poppade en god tanke upp " Varför inte ta en hojtur, gäller att passa på, den sån här dag kommer inte igen", så sagt o gjort strax för två lämnade jag Limhamn med kurs - ja det var ju just det, vart skulle jag åka. Lirkade mig söderut över dom där småvägarna som vi oftast inte åker och efter en massa vänster o höger så var jag plötsligt i ett illaluktande Smygehamn. Nä har var allt stängt och inte en själ mer än några förvirrade Tyska turister i husbil. Hum kaffe hade ju varit gott .. fortsatte längs sydkusten och kom snart till Beddingestrand och en av kioskerna serverade mig en god kopp kaffe. Gled vidare längs kusten och bara njöt i massor. Här var absolut ingen trafik utan jag bestämde själv mitt tempo och jag kan väl säga att det var lågt, njutarfart verkligen. Abbekås besöktes och borta vid Svarte tog jag till vänster och lirkade mig genom småvägar upp till Skivarp för vidare transport till Malmö på 101-an. Fortfarande trafikfritt så nu marscherade Clementinen på lite mer och jag satt med ett leende och bara "följde" med. Tog en sneddare upp mot Svedala och en rögepaus på Statoil satt fint. Eftersom tiden gått så började solen gå neråt och temperaturen sakta med den och det kändes lagom att åka hemåt, men varför raka vägen nej nej siktet mot Oxie o Arrie sen Lockarp, Klagshamn och sen himmet. I slutändan var det svalt då nån form av dis/dimma rullade in och gjorde de sista solstrålarna svaga. Men ack en sån go eftermiddag jag fick.
 
2014-10-01   Ja så blev det dags med höstservice, jag bytte olja, oljefilter, Luftfilter, kontrollerade nivåer, kollade axlar o lager, kollade bromsbelägg, och smorde styrkronans lager, så då var Clementinen vinterservad oxå och frågan nu blir det fler turer eller blir det skynket i hörnan som gäller.
 
2014-10-05   Ännu en underbar sen höstdag. 13 Krydd hojar satte kurs mot Bosarpsjön denna underbart sköna höstdag. Ingvar tog täten och styrde oss över Lund, Harlösa. Östraby, Långaröd, Svensköp, Linderöd till Bosarpsjön. Solen lyste på oss och vi hade en måttlig vind när vi åkte genom ett Skåne som skiftar mer och mer i gult o brunt. Första stopp blev på ett vindstilla Hjularöds gods. Här var underbart i värmen men vi fick inte stå så länge innan Ingvar manade till uppsittning igen. Vägen ormade sig genom och över stock o sten och vägavsnittet från Östraby till Linderöd är tidvis verkligen en hojåkares eldorado. När man som redax låg sist i kön var det verkligen en härlig syn när vägen nästan slog knut på sig själv och synfältet fylldes med hoj efter hoj som ormade sig fram, mäktigt. Väl framme vid Bosarpsjön var det så dags för vårt medhavda kaffe och vi placerade oss mangrant vid strandkanten och myste i solen o lät kaffet väl smaka. Så småningom blev det sen dags för returen och vi fortsatte vår vindlande färd över Häglinge, S Rörum, Ludvigsborg, Höör, Stehag, Skarhult, Flyinge, Sandby, Lund o hem. Några stack av tidigare hemåt men fram till Lund var vi samlade men sen sa det poff o så vart allt upplöst, vi brukar normalt stanna strax innan och säga hej, men inte idag, men alla fattade nog ändå?
Dagens Kryddor på drift: Ingvar o Karina, Anneli, Hans, Jim, Janne, Thomas, Thomas o Ami, Ingvar_S o Helene, Arne, Maria, Ole, Patrick, Robban.


 

2014-10-11   Oktober lördag som började mulen o kall men som framåt lunch slog om till en fantastiskt strålande dag med massor med sol o värme och en svag bris. Egentligen skulle jag ju inte men-men, svidade snabbt om och rullade ut Clementinen, ah ja vi kör en kort tur och tankar upp inför vintern. He he nä efter varit en runda ner på hamnen och sen rullat genom stan så satte jag kurs nordvart, åkte genom Lund och sen småvägar ut till Bjärred för ett obligatoriskt stopp längs kustvägen där jag satt och bara myste i den härliga solen en lång stund. Tog sen irrfärdsvägar igen mot Limhamn, gjorde vad jag bestämt och tankade upp innan de sista milen hem till garaget. Blev detta säsongens sista tur ? vi får se. Iallafall så smakade Aperolen sedan ljuvligt i ett stekhett uterum och man kunde nästan tro att det var sommar om det inte vore för alla nedfallande höstlöv.


 

2014-10-15   Återigen får då Miss Clementine slåss om vinterutrymmet med Mr Zed (Zätan), Mr G (gräsklipparen) och fru Tortyr (cykeln) på deras planhalva i garaget. Miss Peggy blir säkert återigen glad när hon nu kan åka in på sin planhalva och slippa stå därute och frysa. Clementine fick en rengöring och lite putsning och står nu servad och klar inför nästa säsong, och denna säsongen anses härmed avslutad. Men skulle det hastigt o lustigt bli shortsväder vet man ju aldrig om man kanske ..... Nä händer väl aldrig.


 

2014-10-28   Jahäpp också slog världsuret om till vintertid och dagen känns kortare men framförallt mörkare, vem fanken kom på den här dumma idén, kunde väl kört sommartid året runt. Nu blir det till att hibernate som nån sa. Denna dag var det ändock solsken o en blå himmel 15-16 grader men en frisk sydvind. Blev tvätt på Zäta och sen är den också vinterställd nu. Goda vänner seglade iväg Johan´s båt för uppläggning och sedermera försäljning. Såg den segla iväg och det är minst sagt tragiskt men vet samtidigt att J sitter där på ett moln och är glad över att just dessa herrar seglade iväg hans båt.
 
   

botten e nådd

---> Till Top <----