Datum  2013   Beskrivning                 
   

Top

   

--> Till senaste tur <--

     
2013-01-08  

Tillbaka efter en fantastisk 10 dagars resa till Kina där vi besökte både Beijing och Shanghai. Oj oj vad mina gamla fördomar raserades och huka er för Kineserna har snart i mångt och mycket kört om oss i väst på både det ena och det andra, ja allt är ju långtifrån perfekt med våra måttstockar sett men herre dj vad det går undan därborta. Beijing staden stor som Skåne och 22 miljoner kineser, Shanghai lite mindre yta men med 27 miljoner och nästan allt är max 15 år gammalt, jisses.  Kinesiska muren eller som jag vill kalla den "stora brandväggen" är imponerande, hur man lyckats bygga denna för så länge sedan är och förblir ett mysterium, men många många fick sätta livet till.
 

213-01-20  

Jaha nu har vi planerat inför sommarens semestertur och kursen blir lagd sydvart till Österrike och kanske en liten sväng ner i Italien/sud Tirol  oxå under perioden 21/7-4/8. Måtte sol och värme stå oss bi.
 

2013-01-26  

Oj kylan kom kring den 10-e januari och den består. Det är verkligen riktig polarkyla som letat sig ner över oss tillsammans med någon decimeter snö. Jo det blir ljusare med vitt mögel men jag föredrar snålblåst, regn och 5-6 plusgrader istället för de här minus 3-12 som vi nu har. Prognosen för februari och mars ser inte så mycket bättre ut med medeltemperaturer klart under det normala, burr.
 

2013-01-28   Första dagen med plusgrader på länge men natten var kall så det frös på och blev snorhalt på morgonen. En vecka med upp till 6-7 plus har lovats innan kung Bore återvänder för en ny period med rysskyla. Fösta tre hotell nätterna i Österrike är bokade och vi tre tog fjolårets ställe i Lofer igen för där var verkligen härligt, vart det blir därefter är ännu inte bestämt men turan är ju på 14 dagar så vi har lite att bita i.
 
2013-02-02  

Oj Oj flera dagar har det varit plusgrader och jo det var några få timmar med 7-8 grader, solen den har lyst under några dagar iallafall och det luktade tidig vår tyckte jag, men nu är det slut. Prognos, någon plusgrad, någon cm snö varje dag minst 10 dagar fram , nä va faan nu vill jag ha vår. Det är fortfarande snorkallt i mitt garage och jag kommer aldrig få för mig att slå på värmen, jag är för snål för dylika övningar. Men jag går nu och tar sats för att dra fram hojen från vintertäcket och ta av fram och bakhjul, det är som sagt dags med nytt däcksgummi. Vilken sort det blir det har jag inte bestämt och jag vet inte ens om jag kan ta av båda hjulen samtidigt när hojen står på mitt lyften, vi få la se.
 

2013-02-23   En kulen lördag i februari år tvåtusentretton samlades på initiativ av Goldwing Göran ett härligt gäng Kryddor på O Leary´s Entre´ för att omgås spela kula (bowling) o svinga en o annan Lager = "kullager". Ett drygt tjugotal Kryddor med sina kära samlades för en pub meny med god dricka och hög stämning i ett brus av andra Malmöiter som mer eller mindre hade samma intention denna kväll. Lokaliteterna var välfyllda och vi gjorde vårt bästa för att få en syl i vädret. De allmänna diskussionerna spände i vanlig ordning över hela spektrumet och vi hade på sedvanligt Kryddmanèr d-ja roligt. Så småningom närmade sig tiden för (enligt vissa) kulspelet. När alla hade provat ut sina  bowlingskor o hämtat sitt favorit klot stod dom sen som fågelholkar och trodde att undertecknad var någon form av lekledare, nä tjii fick ni, vissa saker får man fixa själv, allt löste sig och våra banor blev tilldelade och vi fördelade. Redan här borde man förstått att Kryddor och varje form av tävlings moment inte går riktigt ihop. Bockahornen växte ut på alla som skulle vinna i denna kryddiga bowling tornering. Man kan väl summera tävlingen som så att antingen slog man mitt i banan och fick förlita sig på änglarna eller så slog man i pisserännan och förlitade sig på en Lager, hur som helst så hade vi jädrans roligt, skratten var många liksom de olika sätten att förflytta ett bowlingklot från punkt a till b och ibland kunde det även gå baklänges konstaterade vi. Uj vad en bowlingtimme kan gå fort och kanske för vissa inte fort nog men  men, slut tog den iallafall och vi var ju inte direkt färdiga med detta stället än. Vi embarkerade en del i lokalen där det även fanns en rodeo bull. Någon som sett en Krydda som inte vill utmana ett sånt öde? Nä precis. Efter lite intag av ytterligare modighetsdricka så linade ett gäng testosteron Kryddor upp sig för att besegra odjuret, stärkta av lagerdricka så var det väl inga problem! Jo pyttsan boys när ni var färdiga och ingen mer tordes, så klättrade Anneli upp på odjuret och visade er alla vart skåpet skulle stå. Kvällen avrundades sakteliga och vi hade en härlig kryddig kväll tillsammans: Vem var där:. Göran, Eva, Hans, Anneli, Ingvar, Karina, Jim, Mona, Staffan, Maggan, Patrik, Elisabet, Janne, Anna, Robert A, Arne, Ulf, Marie, Patrick, Krisztina, Rickard, Kerstin, Robban.
 
2013-03-03   Våren brukar ju invigas med en tur till Claessons i Bromölla när dom kör sitt Öppet hus. I år var inget undantag men våren ville väl kanske inte riktigt idag även om det var någon plusgrad i den bleka vårsolen. Två fyrhjulingar och 10 glada Kryddor samlades på olika ställen för att sen runt 11 snåret sammanstråla i Bromölla. Vi kan väl lugnt säga att vi inte var ensamma om denna ide´ för hu vad här var folk och det måste ju vara glädjande för en hojförsäljare att det är stort intresse. Vi trängde oss runt i lokalerna och tittade o dräglade lite över nya och spännande hojar. man vill ju gärna klämma och titta lite extra på de hojar som är intressanta men en sån här dag är det svårt, vissa summeringar framkom iallafall och för vissa var det bara att slå hojbytartankar ur hågen då man inte satt bra, fel benvinklar, inte hästkrafter nog, för dyr, fel märke och alla dom andra besluten. Vi träffade även på Kenneth och Pia så plötsligt var det 12 kryddor i lokalen. Någon hojbytare blev här inte men lite smått från tillbehörsavdelningen kunde det iallafall köpas. Men så där strax efter 13 kurrade det i magarna och vi siktade på Bellas Place eller Ekerödsrasten det blev Bellas och så småningom fick vi vår beställda mat i deras något omständiga leveranssystem, gott var det dock. Därefter var det sen dag att sätta sydlig kurs igen och väl nere på Malmö "plattan" så lyste solen lite bättre och värmde gott. Vi som var där: Jim, Mona, Staffan, Patrik, Geoffrey, Niels, Ingvar, Patrick, Krisztina, Robban och Kenneth o Pia.
 
2013-03-08   Afterwork på Söderbloms med härligt goa Kryddvänner som värmde upp den annars sibiriska vinterkylans om så nätt åter håller på att etablera sig över oss. Faan i fjol åkte vi hoj så här dags men detta året är det baske mig för kaaallt, fy hutter tvi pina, vi vill ha vår NU.
2013-03-09   Clementinen får svår konkurrans av Zed denna sommar, men vi tre skall nog komma överrens iallafall.
 
2013-03-15   Nä nu e ja så j-a trött på det här vintervädret. Kung Bore har återigen slagit till och lappmöglet täcker mer o mer, sen är det vårdagjämning nästa vecka men var fan är våren, inte ens långtidsprognosen lovar någon temperatur över +3 och därbortom hörnet lurar Påsken sista helgen i mars och vad lovar dom då ja just det kallt o eventuellt snö, måtte dom ha fel. Får väl släpa mig ut i garaget och pilla av hjulen på Clementinen, de e dags med nytt gummi fram och bak är det mycket kvar men däcket är vågigt och låter som ett dåligt hjullager så det skall bort det oxå för nu skall det vara vår ..
 
2013-03-18   2 dagar till vårdagjämning och nu har man lagt en klass 2 varning över Skåne, storm och massor med snö, herre jävlar vilken "vår", får verkligen hoppas att det inte blir så intensivt men det är nog att hoppas för mycket, känns väldigt uppgivet just nu när man bara går här och väntar på vårtemperaturer men istället ligger vi 4-5 grader under normalen, kanske dags att emigrera till nåt varmt ställe .... Återkommer med resultatet av det annalkande vädret.
 
2013-03-25   Lovade återkomma med resultatet, Bah man skulle blivit meteorolog, nä just det det kom inget alls på den utlovade dagen, lite blåsigt men inget mer men dagen därpå då solen skulle ha lyst ja då kom en 6-7 cm puder och förstörde allt igen. Efter det har det bara varit kallt o kallt och snön har mestadels frusit bort. Nu några dagar innan påsk har det blivit 1-3 plusgrader på dagen men 5-8 grader kallt på natten. Liten ljusning finns i veckan efter påsk, vi kanske kommer över 6 grader plus. Nä men allvarligt talat det här är ju rent åt helvete för hemskt, det skall ju vara vårtemperaturer runt 10-11 grader så här dags. Konstigt nog är det just nu helt tyst på global uppvärmnings mupparna, inte helt lätt att förklara detta även om vi väl kanske får ge dom liite rätt men den överdrivna hysterin har iallafall fått ett välförtjänt bakslag. Så nu kan vi väl iallafall få lite värme, eller ....    .  Glad Påsk
 
2013-03-27   Så nu har vi nytt gummi på hjulen. Var lite omständigt att få av bakhjulet på Clementinen då Brembo bromsoket skjuter in så pass mycket i fälgen att man får lika och pressa in kolvarna så mycket som möjligt samtidigt som man svär ve o förbannelse över konstruktören men till sist gick det. Hjulen slängdes i bilen och iväg till Br Hörberg och så blev man med nytt gummi o samtidigt lite fattigare. Avon Cobra blev det dessa vet jag är bra eftersom jag haft dom på de tidigare hojarna med mycket goda egenskaper så nu skall det bli intressant att se hur Clementinen tycker om dom. Men först skall hjulen återmonteras i helgen och det blir säkert en "rolig" historia det också.
 
2013-03-30   Yes så är hjulen på igen, gick mycket lättare än jag föreställde mig, lite eftertanke vid montering av bakbromsen så gick det som en dans, NU vet jag till nästa gång. Fram var det superenkelt, men jag råkade kolla på bromsbeläggen, hum dom kommer inte att klara ytterligare en Alp färd som ju vi skall på så det blir att beställa nya belägg. drygt 2000 mil har dom gått och detta är första hojen som jag sett sånt slitage på bromsbelägg fram, men iofs så fick dom mycket stryk på fjolårets alpvägar. Så nu står Clementinen helt återmonterad och klar för våren, inga bultar eller nåt annat blev över och det får väl anses som ett plus. En kort varmkörning i garaget och oh så gott det mullrade, jag bara längtar till första turen. När man vaknade i morse låg ett 1 cm vitt snötäcke över marken och man inser snabbt att våren lär dröja ett tag till tyvärr. I natt är det så även tid att ställa in sommartid, phui sommartid - hur F vore det med lite vår först.
 
2013-04-03   Premiär: 3 solrika men kalla dagar men idag blev det äntligen Clementinens vårpremiär. En tur till Harley i Helsingborg för att få bytt ut mitt felande styrlås nu innan garantin går ut. Skönt att återigen vara helt säker på att hojen förblir låst, det gamla låset hade sina egenheter med det. Motorvägen upp i 100 tempo och en 8-9 grader och nästan vindstilla med solen värmande från en klarblå himmel. En dryg timme senare sakta retur längs kustvägen hela biten hem men nu började det blåsa och var väl inte lika behagligt längre. Passade oxå på att köpa nya bromsbelägg fram med mig hem för jag såg ju tidigare att dom var slitna. Kan väl säga så att dom inte var direkt billiga. Var även mycket nöjd med de nya däcken inte lika spåkänsligt men framförallt tysta. Väl hemma som kom Janne och vi sörplade kaffe en stund innan han begav sig vidare ut på sin hojtur.
 
2013-04-06   Krydd Premiär Mc Huset hade öppet hus och några Kryddor hade snackat om att träffas där runt lunchtid. Blå himmel och sol om än kallt gjorde att det var mycket folk samt många hojar på plats, även kryddor kom med hoj.  Robban, Anneli och Hans kom först sedan rullade även Jim, Janne o Anna in och därefter kom Ingvar. Vi tittade runt på nyheter och erbjudanden och här träffade vi på fler Kryddor, Patrick o Krisztina samt Ole o Madeleine. Efter kaffet o korvarna bestämdes för en kort runda så 6 hojar rullade iväg på vad vi väl kan kalla premiärturen. Via småvägar hit o dit så siktades Torup. Det var en märklig känsla att åka på vägar som kantades på vissa ställen med snö och nästan alla vattendrag längs vår väg var bottenfrusna för att inte tala om några parkeringsplatser i Bokskogen där det låg flera cm snö på. Vi kom iallafall fram till Torup var vi tog en paus i solen men vinden var kall så detta fick bli vändpunkten och här satte vi sen kurs mot Malmö igen där vi i sedvanlig ordning skiljdes efter hand, men som sagt märkligt är det att vi så här in i april fortfarande dras med snö o frost.


 

2013-04-12   The F-dag. Man säger att nu är våren verkligen på gång, nah - tittar man ut denna fredag så är det kallt, 5 grader, grådisigt och emellanåt duggregn- alltså en vanlig 12 april som jag kommer ihåg att dom brukar se ut. Men att våren är på gång tro fan de. Imorgon är det tänkt att Kryddan skall på avrostning, väderprognosen ser lika spännande ut som idag så manfallet blir nog stort misstänker jag. Söndag har man lovat 12-15 grader o vårvärme - inte heller de tror jag på, men man kan ju hoppas. Pessimistisk, ja vad kan man annat bli denna långa vintertid som vi haft där dom bara lovat o lovat. Nä idag blir det slappt, riktigt slappt och sen ikväll tar jag o släpar mig till nåt trevligt ställe och insuper en god bit mat i sedvanlig F-dag tradition.
 
2013-04-13   Avrostning. Ja så var avrostning avklarad. Bengt o Anders hade som vanligt lagt ner ett stort jobb för att få oss att trivas på den slingriga banan, en nyhet var en himskans svår del som tydligtvis numera ingår i körkortsprivet jag tar hatten av för alla aspiranter som klarar denna, det är nästan omöjligt med en blysläde och observera att det nästan för Ingvar han klarade den med en elegans  på Road kingen. Var ju bara tvungen att låta honom värma upp Clementinen också och nog F fixade han den där oxå. Våra andra tappra försök på våra hojar så såg jag bara ytterligare en som klarade det och han var tydligtvis körskollärare så det vore väl egentligen  konstigt om det inte gick. Det hade ju varit lite si o så om hur vädret skulle bli denna dag och någon överdriven värme hade vi inte men inte en säger en droppe vatten fick vi även om det var dimmigt och mulet, detta gjorde ju också att anslutningen var litta klen och från Kryddan blev vi bara 7 hojar, var blev dom andra Kryddorna av? Trevligt hade vi och avrostade blev vi tillsammans med ristede hot dogs och kaffe. Totalt var där nog ett 25 tal hojar iallafall. Allting har ju ett slut så strax vid 13 tiden så tackade vi för oss o la en slingrid Ingvar Kurs mot Arlöv o Malmö igen.
 
2013-04-14   Skrylle kaffe. Idag hade man lovat enorm vårvärme, nja i vanlig ordning så for dom med osanning, sol javisst men en bister vind var det som mötte oss som hörsammat Magnussons påkallande. Vi blev 4 hojar och sex personer. Bond mannens bimmer ville inte starta på grund av en betydande konjunktur negång i batteriet och även om vi försökte springa igång 007 så ville den inte, så Hans fick äran att köra bondbrudens Bmw, hon ville inte köra och då det sades att Hans hade utstickande kroppsdelar som skulle försvåra körandet!! , De Du Hans. Iallafall så tog Robban navigationen och det hade yppats kaffe i Sjöbo eller på Eriksgården, det skulle ju bli vårvärme. Kursen blev lagd över små kringliga och omständiga vägar men efter en stund så insåg även navigatören att det nog vore en rejäl välgärning att korta ner turen för nån värme var det inte och det blåste emellanåt snorkallt så Veberöd blev ett bra och tänkt mål. Det var bara det att alla förbaskade Kaffe ställen i denna  gudsförglömda håla var stängda denna dag. Efter ett rådslag så kom Anna med förslaget om Skryllegården, där har dom kaffe iallafall. Ja kontrakurs och sen tillbaka över Dalby så äntrade vi sen Skryllegården tillsammans med halva sydvästra Skånes söndagsturare. Men gott kaffe och extra gott i gott till det fick vi, samtidigt som vi kunde värma upp oss lite från den där enorma vårvärmen som borde funnits utanför. Väl å-druckna så blev det sen kurs Malmö igen i vårsolens bistra glans. Vi som blev lurade av meteorologerna denna dag var Janne o Anna, Anneli o Hans, Geoffrey och Robban. Det var ändå en frisk o rolig hojtur vilka vi ju längtat länge efter. Jag kan bara konstatera att väl hemkommen så var det i mitt uterum helt underbart varm o gött./ redax.
 
2013-04-21   Café Flinkman  Janne hade sänt mailrunda som med tekniska besvär bara nått mindre än halva Kryddan så det var ändå fantastiskt att det mötte upp 8 hojar 9 personer denna solrika vårdag. Triumph Janne hade bestämt kursen till Landskrona o Triumph Center. Aah det var gött att åka i den ännu svaga vinden och en 12-13 grader. Vi anlände till Landskrona och här var det full fart och mycket folk. Botaniserade runt, drack kaffe och pressade ner en koerv utan större problem, efter ett tag så var vi klara med detta och ytterligare kaffeställe med något smarrigt stod på önskelistan, lite polsk riksdag oxå kom vi fram till att Flinkmans Café var väl ett bra mål så vi lotsade ut oss bakvägen från Landskrona och via lite olika vägar så kom vi till Tågarp och därifrån var det bara en kort bit kvar till Flinkmans. Det hade sakteliga börjat blåsa en kall vind på vår väg dit och var väl inte lika glassigt längre men väl parkerade äntrade vi sen Cafét och beställde in godsaker. Eftersom solen lyste och trädgården låg i lä just då så satte vi oss utomhus och bara myste och lät oss väl smaka på godsakerna. Tiden gick och den kalla vinden gjorde sig påmind så det blev dags med returen och självklart skulle den inte gå helt rakt och inte på stora vägar men vi lyckades så småningom ta oss till Malmö igen där vi som vanligt "tappade" av Kryddor längs vägen som åkte hemåt. Det var en riktigt god tur om än mycket blåsig på slutet.
 
2013-04-25   Vinsippande: Magnussons kom redan i januari med förslaget om vinprovning och denna dag var det så dags, 13 kryddor samlades på restaurang Variation för några timmars vinprovning Vi fick inblick och smaka i olika sorters vin, vita, rosé och röda, de flesta var goda men det var inriktning att balansera vintypen gentemot olika maträtter och smaker i form av syra, söthet och salthet, en och annan aha upplevelse fick vi nog och de små smaksåserna till vinerna var verkligen pricken över i. Vi var nog en och annan som drog på smilbanden när den indirekta frågan om kockens vinsmakande till maten kom på tal, he he det är ett litet no-no för tydligtvis kan man lura smaklökarna totalt. Våra två föredragare gjorde kvällen till en rolig och mycket trevlig upplevelse och framförallt med glimten i ögat.
Lite paparazzi sippade bilder finns här
 
2013-04-27   Inställd  : Hade ställt in mig på att åka Nis Holgersson Rallyt idag men när jag kollade väderprognosen i går kväll så blev jag lite fundersam och mina onda aningar besannades i morse, förvisso sol o grannt men temperaturen stod på kalla 5,8 grader och att då först sitta o åka 6 mil till start o bli kall o sen trixa runt om inte temperaturen stiger, nä det blev inställt för min del. Tog en runda med Zed uppåt dagen istället men klockan 13 så var det ändå inte mer än 10,5 grad så jag gjorde nog rätt val. Morgondagen ser bättre ut och vi blir nog ett gäng kryddor ut i naturen.
 
2013-05-01   Första maj och en fantastisk soldag, tidigt uppe och ut i garaget för nu skulle de nya värmehandtagen monteras på Clementinen, gick bra och var relativt enkelt men jag tog mer tid på mig än normalt för här skulle dubbelkollas o dubbelkollas samtidigt som jag skulle ha en annorlunda inkoppling än Harley föreslog. Bra blev det och dom värmde. Skulle jag ut o prova i det vackra vädret, nä hä det blev Zed som fick valla runt mig idag istället minst lika bra,
 
2013-05-05   Aah äntligen så har vi fått sol och värme och vad gör man då en söndag. Ett stort antal Kryddor samlades för en härlig tur ut i ett Skåne i härlig vårsol. Självklart skulle vi hitta en kaffeglänta och som vårt mål för dagen utsågs Klåveröd uppe på Söderåsen, vi skulle ju naturligtvis inte köra den enklaste vägen dit utan lite kryssande över goa vägar var ju ett måste. Ett stopp på vägen blev på Trollenäs där vi sträckte på benen och njöt i solvärmen innan vi tog sats upp mot Klåveröd för vårt vid den tidpunken efterlängtade kaffe. Det blev lite svalare vartefter dagen gick på grund av den tilltagande vinden men det var gött iallafall. Väl i-tankade sadlade vi upp för vidare färd över Ljungbyhed och den goa vägen sedan ner över Forestad, Hallaröd, Munkarp och Ormanäs innan vi sen tog ett sista stopp i Stehag innan vi via Kävlinge satte kurs hemåt. Vilken dag vi fick. Vi som åkte: Anneli, Hans, Maria, Arne, Göran, Micke o Paula, Janne, Niels, Jim, Geoffrey, Per, Ingvar, Eskil, Robban, 14 hojar inte dåligt Kryddor.


 

2013-05-06   Kollat bromsbeläggen fram idag, jag hade ju köpt nya för jag var säker på att dom var helt slut, men icke var dom det så snabbt på med dom igen och så flyttar vi fram bytet tills dess jag skall iväg til alperna i sommar. Fick tankat upp oxå inför smålandsturen nu på torsdag Kristiflygare. Blev kass sen på kvällen, undrar vad fan som står på.
 
2013-05-07   Sol o sommartemperatur ute med 23 grader, men jag har 38.2 och går på alvedon blir loppelådan idag, faaaan måtte skiten d-ja förkylningen försvinna till torsdag, tyvärr känner jag mig själv så det ser mörkt ut.
 
2013-05-09   Kristihimmelsfärds helg och Kryddan skall iväg på en 4 dagars smålandstur till Ödevata Fiskecamp utanför Emmaboda. Det blir många Kryddor ( drygt 20 talet )på denna efterlängtade tur. En del träffades på klubben strax före 10, solen lyste på oss men nån jättevärme var det inte ännu - alltså perfekt åka långt hojväder. Ingvar Tog täten och la kurs mot Gårdstånga där ytterligare 5 hojar skulle möta upp. Väl samlade drog nu detta stora gäng nordvart upp på 23-an över Höör o Hässleholm där vi sen vek av in på 119 och 120 mot Glimåkra-Lönsboda-Tingsryd-Emmaboda. Några pauser och kaffepauser tog vi och nu stod temperaturen på 20 grader minst och vi blev ordentligt varma i pälsen. Runt 15 tiden rullade vi sen in på Ödevata och vår lekledare Göran tog tag i vår inkvartering. Här var fint och välordnat och vi blev snart iordningställda för lite social vinsippande på en härligt solig veranda. Framåt 18 var det sen dags med en fantastiskt god middag och stämningen steg till nya höjder som vi sen fortsatte med på verandan en stund in på kvällen innan John Blund sökte våra ögon så strax efter 22 var det knäpp tyst i Ödevata. Fredagen startade med en härligt bländande vacker morgon som vi njöt av tillsammans med frukosten. Idag var det tänkt först en hojrunda sen glasbruk eller nåt och jag tog täten o satte kurs mot Nybro. Nu skall det direkt sägas att mitt vägval var riktigt dåligt så vi fick åka på raka oinspirerande vägar förutom två bitar som gav lite mersmak men nä det vart inget bra. Vi kom fram till Boda och nu var både kaffetarmen och hungern lite påtalande så lite gnäll i gänget blev det men tyvärr fanns det inget ställe att ens få en kopp kaffe i Boda. Så efter en stund la vi kurs mot Emmaboda och inhandlingsrunda inför kvällens grill. Väl i Emmaboda splittrades vi pga av olika anledningar, alla hittade ju hem själv så det var ingen ko på isen. Själv gick jag och drack kaffe o käkade en baguette på ett 60 tals Cafe. Provianterad på både det ena o det andra så gled vi sen tillbaka till Ödevata och samlades återigen på verandan i den goa solen även om det var något kallare idag. Framåt 19 var det sen dags med grill och det var trevligt o roligt och en skön kväll. Lördagen skulle jag o Magnus åka tillbaka till Malmö pga olika andra åtaganden så vi sadlade upp exakt 10 efter vi checkat ut och käkat frukost. De andra 19 personerna skulle dela sig inför dagens turer där flertalet körde till Öland och några andra körde en smålandstur. Vår hemresa blev lite kall emellanåt då det från ingenstans kom regnmoln mitt i all solen. 13. 0 var vi i Höör och käkade lunch 15,15 rullade jag in i garaget igen efter några härliga dagar med goa Kryddor. Ja o jodå förkylningen har inte släppt helt.

Clementinen snyggt parkerad nånstans i småland


 

2013-05-25   Äntligen dags för en kort hojtur. Förra helgen så regnade söndagen bort så då blev det inget, denna helgen började lördagen med regn men sen sprack det upp till en go blå himmel och morgondagen skall det återigen regna så när Janne pep förbi strax efter lunch o jagade igång mig för en hojrunda hade jag inget att sätta emot. Vi bestämde mot Trelleborg och jag fick åter "äran" att lirka oss sydvart, blev en massa höger vänster och små goa vägar utan grus även om det var nära i Fuglie. Vi bestämde att inget kaffe i Trelleborg utan räkmacka i Smyge istället så vidare slingrig kurs innan vi var framme och här var vi ensamma hojåkare idag. Räkmackan satt som en smäck och vi satt och myste i solen samtidigt som vi tänkte ut en goer väg hemåt som naturligtvis inte skulle gå speciellt rakt. På väg ner till hojarna rullade det in två V-roddar och två gentlemän i vår ålder satte kurs mot cafe´t. Vi fick en god pratstund med dessa lite udda herrar som var ute på en helgrunda, hemmahörande i Göteborg hade dom tagit Halmstad som fredagsövernattning och sen kört småvägar ner till Smyge nu på lördagen för en kopp kaffe innan dom skulle vidare till nästa övernattning i Jönköping och några goa bira´s för att sen i morgon sätta kurs Göteborg igen. Liten nätt 140 mil tur räknade dom med och allt var bara så gör-gött. Vi två var glada bara med en 15 mila tur, ja jisses, men vår kurs gick återigen kringligt upp mot Börrringe inna vi sen satta kurs Torup och sedermera Malmö, ack vilken go tur, vilket färgsprakande landskap vi har nu där rapsen står så intensivt gul och luktar så gott, fåglarna kvittrar, ja det är så här det skall vara, förutom då att det återigen skall regna imorgon, vi har nog kommit in i den perioden nu då helgerna är regndagar verkar det som.


 

2013-05-29   Kvällstur i en god försommarkväll, rundan gick sydvart igen ner mot Skegrie på småvägar för att sen runda vid Räng och tillbaka på småvägar till Malmö. En god timme som pyntades med fantastiska dofter av Syrén, raps och allsköns andra underbara blomsterdofter, solen gick sakta ner på en klarblå himmel och gjorde hemfärden spännande emellanåt när solstrålarna bländade bort sikten emellanåt, men vilken go tur. Nu är det bara någon dag till innan vi kommer in i kalenderperioden som kallas sommar och sen går det fort, alldeles för fort. Hörde idag att längst upp i norrland skulle den enorma värmen bestå, idag hade dom 28 grader och vi kom upp i 17-18 vilket ju ändå är bättre än mellan europa med sina 11-13 grader, uppochnervända världen minst sagt.


 

2013-06-01   Ja nu är det kalendersommar och idag visade sig verkligen vädret sommarlikt, började med 24 grader och klarblå himmel och avslutades med blålila himmel, knallskott och vatten, en helt normal svensk sommardag. Janne sladdade förbi strax före lunch och tyckte hoj-tur några timmar, ja självklart varför inte. Sadlade snabbt upp la kurs sydvart till Kanalkiosken i Höllviken, en go svurre i den intensiva stekande solen, började få föraningar vad som komma skulle men vi tog höger vänster höger och kom lagom fram till Maglarp när första regnet kom så vi fick skula under motorvägsbron en stund innan vi åkte mot Trelleborg där det inte kommit en droppe sen blev det en massa goa småvägar hem till Malmö igen. Tänkte ta bilen ner till hamnen sen o njuta i solen, jo tog Peggan åkte ner i klarblå himmel, vänder mig om och ser en blålila front och innan tanken slagit rot så small det och började så nätt duggregna fortsatt 24 grader, åkte hem igen och sen kom det mer rikligt regn och nu vid 18 tiden är det som vanligt 14 grader mulet och vindstilla, vad månde blifva av morgondagen då det är tänkt Kryddtur, ja ja vi får se.


 

2013-06-02   Nu skulle det åkas oavsett väderprognosen, det står ju sommar i kalendern. Ett gäng hade Kryddor samlats på klubben och blev sen lotsade av Ingvar på småvägar norröver upp mot målet Bosarpsjön. Det var grått och mulet men inget regn i sikte så det var en god tur och ett lämpligt mål för dagens tur. Väl framme mötte jag gänget då jag körde direkt upp, och jag kan lova att man hörde mullret genom skogen när dom andra kom. Kaffet satt bra och vi fick fart på fralle försäljningen i cafe´t. Här var skönt och vi såg några galningar som skulle bada, naturligtvis hörde vi också deras illvrål när dom hoppade i bland isbitarna. Vår retur gick över Rickarum, Sätaröd, Tollarp, Svensköp. Nånstans mellan Svensköp o Långaröd bestämde väderguden att nu skall ni också bada och ett intensivt regn gjorde att vi fick söka lite skydd längs vägen, det gjorde att vi fick tid för ytterligare lite medhavt kaffe förvisso blev det lite regnvatten utspätt men so what. Till sist insåg vi att det var ingen mening med att stå där och tro att det skulle sluta regna så vi sadlade upp igen och satte kurs mot Östraby och väl där slutade det nästan helt regna och vi kunde nu skönja en ljusare o trevligare himmel borta över Harlösa. Solen gjorde sin genombrytning över Malmö och vi skiljdes efterhand på vägen.


 

2013-06-08   Janne tyckte vi skulle åka upp til Skyrup och hälsa på Anneli o Hans i deras nya Casa Magnusson. Vi träffades på Lund Norra klockan 10 och drog sen över Eslöv och små goa vägar till N Rörum och sen mot Tyringe och Skyrup där Casa Magnusson finns. Ett härligt sommarhus har dom skaffat sig och fantastiska hojvägar har dom runt knuten när dom tar hojarna dit. Efter en god kaffe så var det sen dags för returen vi skulle ju alla till Madeleine o Ole senare på kvällen. Hans tog täten och vi åkte mot Sösdala och sen den kända bakre slingan ner till N Rörum vilka vägar och vilken natur vi har nu. Därefter blev det igen mest raka spåret till Malmö och nu hade det blivit lite mer vind att stångas med men auh vilken tur vi fick idag.
2013-06-09   Söndagen började lite mulet och därmed lite svalare än de senaste dagarna men detta hindrar inte ett gäng åksugna Kryddor. Med fulla tankar stod vi (Arne, Maria, Jim, Robban, Staffan, Göran och Eva) och väntade på eventuella eftersläntare utanför Kryddan och Görans förslag till kurs antogs. Innan avfärd tog vi cyberkontakt med Geoffrey och Eskil som ville bli upphämtade efter vägen och idag stämde det då vi skulle hålla oss längs den västra sidan. Lomma, Bjärred, Borgeby, Landskrona och ner till Venbåtarna där Eskil mot alla odds hade lyckats hitta, också var vi fulltaliga. Redan nu började den Kryddiga kaffetarmen skrika så vi satte kurs mot Citadellet för en kaffepaus i det gröna. Solen gjorde nu sina försök att nå genom molnen vilket väl var tur för den alltid så frusna Eskil. Vidare kurs mot nedre vägen till Ålabodarna och här lyste solen på oss och uuh så vackert här är. Jag blev uppringd av att mina garageportar stod vidöppna, men man kunde inte se något inbrott så jag fick göra en hastig sorti från gänget och drog raka vägen till himmet bara för att lyckligt konstatera att inget hade hänt, men varför och hurför båda portarna hade gått upp är och tillsvidare blir en gåta, märkligt är det iallafall.  Efterrapporterna frän gänget var iallafall att man kommit fram till målet i Mölle och inmundigat lite mer kaffe innan man sen tog inlandsvägen hemåt.
2013-06-18   Tisdag och midsommarvecka, Janne skickade under eftermiddagen mail om en runda till Vikingabyn och Löddeträffen, ja kort varsel så ingen hann väl uppmärksamma, men vi blev två utanför klubben vid 17 tiden så vi drog iväg över lite kringelkrok mot Lödde i denna högsommarvärme. Oj med hojar och bilar och folk här var och vi blev mottagna av Ricky som varit här en stund. Fixade fram en kaffe och beundrade gamla hojar. Plötsligt kom Kjell gående så vi slängde några ord o lovade hälsa alla Kryddorna. Efter en rundvandring så mullrade det sidan om oss och då kom Per körande, några ord där oxå och sen kom Madeleine och Ole, plötsligt stegar även Ingvar fram, så det blev en liten Kryddavdelning iallafall. Janne, Ingvar o Robban var snabbt färdiga här så vi sadlade upp och tog sen en lång kringlig o krokig väg hem ut genom det vackra skånska midsommarlandskapet som nu bjöd på underbara dofter, vackra vyer och en härlig kvällssol. Det blev en kvällsrunda att minnas.
2013-07-07   En underbar sommarsöndag i juli 2013 och vi tog fasta på Ingvars förslag sen torsdagen om en tur upp norr om Hässleholm på vägar som vi normalt inte åkt på, alltså massa nyheter. 10,00 var vi ett helt gäng som startade nordvart på 22-an för att mellanlanda på tappen i Gårdstånga där vi skulle hämta upp 2 kryddor till. Pinglade till Magnussons som redan var i Hässleholm och bestämde mötesplats vid macken i Vankiva där vi skulle dyka in i spenaten. Färden upp var trots den den stora 23-an härlig och vacker samt mycket lite trafik. En bensträckare behövde vi före Hässleholm och här märktes att solen stekte på bra. Sista biten nu fram till Vankiva där vi sen hämtade upp de sista två Kryddorna. Nu dök det upp ovanliga orts o vägnamn som Rättelöv, Ballingslöv, Mosselund, Hörröd, Gammalstorp, Farstorp, Olastorp, Bjärnum, Verum, Visseltofta osv osv, fantastiskt vackra vägar en del svängigare än andra men ack så perfekta en dag som denna. Kaffegläntor var det faktiskt dåligt med eller rättare sagt svårt att hitta för ett stort gäng hojar att stanna på, men nära Emmaljunga fann vi en halvtaskig glänta där vi kunde komma in alla och nu fick alla sitt efterlängtade kaffe. Här satt vi en god stund och myste och snackade skit som vanligt innan vi sadlade upp igen för att ta oss till Vittsjö och sen gled vi på sköna vägar mot Örkelljunga och en kort tank o bensträckarpaus innan vi skulle in på den extra goa vägen via Flinka ner till Klippan, Ljungbyhed  och sen därefter mot Röstånga för en sista paus med glass, kaffe, vätska och en cigg. Att solen stekt oss denna dag kändes ordentligt i facet och man var faktiskt lite tacksam för skugga. Eftersom detta blev sista stoppet innan hemfärd så summerade vi denna bränna gummi dag, i slutändan blev rundan 30 mil, kanske lite för mycket bara åka men det var ju därför vi var ute, för att ta igen de förlorade milen från försommaren, jo vi kunde stannat oftare men tiden rinner på och då måste man planer lite mer exakt. Färden gick sen mot Malmö och efterhand som man närmade sig sitt eget så vek man av, Tack alla för en god o härlig långtur i ett fantastiskt sommarväder. Vi som rullade idag: Ingvar o Karina, Maria, Arne, Jim, Staffan, Ole, Patrik, Ulf, Anneli, Hans, Eskil, Geoffrey, Robban

2013-07-08   MC vård, omjustering av beltremmen, tyckte den var jävligt hård, har dock inte provat efter justering, smort styrlager och skall senare byte av bromsbeläggen fram, gäller ju att ha allt inordning innan semesterfärden till Österrike. Hade även hjälmvård, rengöring av insvettat inrede, rengöring av visir och solvisir samt inte minst jag lyckade fixa till ett nytt fäste för för mitt Scala headset, är ju ett måste om man skall låta GPS-en guida genom okända tassemarker som Österrikiska, Italienska, Tyska och Slovenska alpvägar.
2013-07-12   Fantastiskt sommarväder, fixat några ärenden sen skulle jag ta en hojtur, men i sista sekund så bestämde jag mig för att byte bromsbeläggen fram på Clementinen istället, skall ju i nästa vecka åka ner i alperna och då vill jag att det skall var rätt bett i frambromsen. Gick lätt av men så kom jag till att tänka på att jag den sista tiden för nåt ljud framifrån som lät som däckljud, så nu när allt var fritt så spann jag framhjulet, phui ett lageroljud o nu så här obelastat som om det var en kass kula i lagret, jisses nog fan borde lagerna hålla mer än 2 år drygt. Jaha tog luren och ringde Harley i Hbg, nä inga lager vi har hemma och finns nog inte i Sthlm heller, Åh vad fan nu då, men Karin lovade att kolla på andra butiker i Sverige, nu började jag bli lite nervös o kollade själv på andra kanaler men nä inte till abs hojar. Uj uj. Karin från Hbg ringde igen och hade hittat en sats i Jönköping som skulle skickas direkt till mig och som jag bör ha på måndag em. Tack o all heder för hjälpen hos Harley HBG.  Kollade runt på nätet, ju i USA är detta en följetång på nyare maskiner så helt ovanligt är det absolut inte, men varför skall det drabba mig och just denna veckan, nu hoppas jag bara att allt löser sig annars ....
2013-07-17   Jodå hjullagret löste sig det kom fram och sen fick jag ta Lindströms till hjälp för att pressa i det och semestern var räddad.
2013-07-12

2013-08-04

  Anneli, Hans o Robban satte kurs ut i vida världen, nä kanske inte riktigt men kurs genom Danmark för att äntra DB Autozug i Hamburg till kvällen. Det var en fantastisk härlig dag att börja semestern på och varmt var det och ännu mer värme var det när vi kom till Hamburg och fick lastat hojarna för att sen inträda i en riktigt bakugn, vår liggvagn hade tappat luftkonditioneringen och det var en bra bit över tretti grader och riktigt jävligt. Framme i München på morgonkvisten och det började redan bli rejält varmt när vi lirkade oss ut ur stan med kurs Österrike. Vi skulle till Lofer och tog en rejäl härlig omväg för att komma dit över Gerlos o Krimmler Wasserfall längs alpenstrasse, auu så vackert så vackert och vilken härlig inledning på våra 14 dagars tur. Väl framme i Lofer var det lite som att komma hem när vi äntrade Landhaus Eva-Marie och Stephan direkt öppnade upp garaget för oss att parkera hojarna i. Här Stannade vi tre nätter och hade det underbart med fest både här och där, goa korta dagsturer i området där man måste omnämna alpenstrasse runt Berschtesgaden som en riktig höjdare, sagolikt vackert och en goer väg. När vi lämnade Lofer så hade temperaturen klättrat upp till runt 33 och dom lovade minst en vecka med värmerekord på upp emot de 40, vi tog därför en lite mer rak väg till nästa ställe över det otroliga Gross Glockner passet och detta året var det molnfritt med en vidunderlig utsikt o framförallt var det lite svalare här på toppen, bara 25 grader. Vidare över sydsidan ner mot Kötsach och Hotel Engel som visade sig vara ett mycket respektabelt hotell mitt på torget och 40 meter från kyrkan här blev vi inkvarterade för ytterligare tre nätter och här åt och drack vi kungligt emellan våra nu lite kortare turer bland annat ner till Italien över två pass som var i klass med fjolårets Gavia men i kvadrat, huvaligen det var nästan i jävligaste laget. Den nu oliidliga temperaturen gjorde utfärderna på hoj mycket tuffa och kvicksilvret stod spikat på 35. Även i denna by var det fest och självklart var vi där. Vi hade nu på 7 dagar redan blivit mästare på att bedöma Österrikes varianter på Aperol Spritz och så här långt ledde byfesten i Lofer den ligan som bäst. Vi lämnade denna trevliga by och flyttade oss nu rakt österut mot Hotell Thomashof i Mühlbach som ligger några mil öster om Faakersee mot Klagenfurt, detta var en chansning som var helt ett underbart perfekt ställe och så hade dom en pool när nu temperaturen stod o stampade dag efter dag på 38 grader. Några turer gjorde vi här också men en av dagarna blev en slappedag, det var helt enkelt för jävla varmt att sitta på hojen. Här fick vi även besök ett dygn av Karina och Ingvar som kom med bil från Kroatien, en härlig och rolig eftermiddag och kväll hade vi tillsammans. Sista dagen var det tänkt att vi skulle köra in i Slovenien och sen upp över Kranska Gora passet, jo vi körde över och in i Slovenien och vi tog en lunch i Kranska Gora men nä vi hade nu fått nog av värme och krokiga tornato vägar så vi avstod passet utan kortade turen och slappade i swimpölen istället på sena eftermiddagen. Så här långt hade vi allt förbokat och nu hade vi tre öppna övernattningar kvar innan vi skulle tillbaka på lördagkväll med tåget. Vi kollade med hotellet o dom trodde att det nu kanske kunde bli lite tufft att hitta ställen eftersom deras semestrar dragit igång så vi sökte på nätet och hittade ett ställe i Altenmarkt 6 mil söder om Saltzburg. Turen upp mot Altenmarkt tog vi via Nockalmstrasse, nog en av de absolut vackraste vägar jag någonsin åkt på det var så storslaget så det gjorde on i kroppen. Hela turen upp till Altenmarkt var ca 20 mil men vilka underbara mil, Nockalm, Hohe Tauern, Radstad och det hela, fantastiskt. Väl i Altenmarkt bodde vi återigen mitt i byn på vad man kan beteckna som stadshotellet och vi var de enda gästerna, helt otroligt. Vi bodde  kungligt igen med en gigantisk balkong med utsikt över centrumplatsen. Vi ändrade lite i vår planering och beslutade att ta två nätter här och nästa dag åkte vi upp till Sauchensee där jag har roliga vinterminnen ifrån och så tog vi gondolen upp till Gamskogel och promenerade (vissa), en skön och avkopplande dag i 38 gradig värme, javisst värmen bestod och skulle så göra några dygn till vilket gjorde att vi med fasa såg hur vi skulle komma fram genomsvettiga till tåget på lördagen. Anneli tänkte då till och fixade oss ett hotell (Littys) mitt inne i München med gångavstånd till det mesta. Färden dit var minst sagt varm, ett rent helvete rent ut sagt men tur var att vi kunde marschera på rätt så bra så lite avkylning i fartvinden fick vi. Väl framme var det verkligen mitt inne i stan och det fanns en p-plats för hojarna bakom så allt var perfekt, vi kom överens om att vi kunde garagera vårt bagage och hojarna efter utcheckning dagen efter och då strosa runt i stan innan det blev dags att glida ner till tåget på kvällskvisten. München är verkligen en mångkulturell stad men en trevlig sådan och vi gjorde sightseeing den tid vi var där plus att vi i vanlig ordning åt och drack mycket gott. Lördag sent eftermiddag och vi svidade om på hotellet till mcställen och så åkte vi genom ett lördagskvälls stökigt stadskärna ner till München Ostbahnhof där vi checkade in och ställde oss att vänta på ombordlastning, nu började det torna upp mörka moln i horisonten och precis som sen tåget skulle lämna stan 22,00 så brakade det efterlängtade regnet lös. Hamburg söndag morgon o tåget var försenat nästan en timme på grund av något, så vi var avlastade och klara för färd mot Puttgarden strax efter 9,00 men det första vi skulle fixa var att stanna för en frukost längs vägen vilket detta tåget inte bjöd på, märkligt. Efter lunch i Puttgarden och sen bordershop naturligtvis, middag på färjan och 17,30 var vi sen hemma igen. Vilken semester, vilka vänner vilken resa, vilka boenden, vilken underbar mat, vilka goda öl, vilka goda Aperol, vilken natur, vilka vyer, vilken värme och inte minst vilket ödmjukt och trevligt folk Österrikarna är, man känner sig alltid välkommen som turist. Tack vänner för ännu en oförglömlig semester på hoj.

 

2013-08-10   Lördag och lite svalare än senaste tiden. I Vollsjö skulle LMD Harley Parts ha en meeting på torget så vi var några stycken som bestämde att glida upp och kolla läget. Ingvar tog täten och tog en god kurs genom ett vackert Skåne. Det var riktigt härligt förnimma de nu lite mer sensommaraktiga dofterna längs vägen. Väl framme var det en hel del folk och roliga typer att beskåda. Nu hade vi samlats och det blev ett antal Kryddor som strosade runt och njöt. Hemfärden gick i spridda grupper och några av oss tog inte den rakaste vägen precis, men det var ju så skönt att åka hoj denna dag. Vi Kryddor som var där, Ingvar, Maria, Mona, Jim, Geoffrey, Per, Robban, Eskil, Ulf.
 
2013-08-27   Ooops det har gått några veckor sen jag kört hoj, del på grund av andra övningar och av en jäkla ögoninflammation som inte vill ge med sig och med ordination ögonvila, medikamenter samt absolut ingen hojåkning och stark sol. Men idag kunde jag bara inte stå emot även om mitt öga inte är bra ännu så sken solen så vackert och augusti har ju ståtat med kanonväder och ännu består det så va fan. Sadlade upp efter lunch och satte kurs nordvart, blev raka spåret till Helsingborg kort lunch och sen till Probike för att kolla läget, nä där fanns inget nytt så jag la en kurs med mycket höger vänster inåt landet utan direkt ha en klar kurs. AAh så djävla gött att bara rulla fram i behagligt tempo genom ett Skåne landskap som nu visar alla tendenser till sensommar och skördade sädesfält med allt vad det innebär. Grönskan är fantastisk och dofterna likaså. Satt och blev riktigt kaffesugen längs vägen när man passerade genom bebyggelse så där precis vid tretiden när alla dricker eftermiddagskaffet, vilka dofter, men jag fann inget Cafe´ längs min väg dumt nog. Så småningom så blev det sydlig kurs och hej o hopp plötsligt var jag hemma framåt 17,30 tiden, och så gott kaffet smakade sen i uterummet. Clementinen var snäll vid mig idag och fick en klapp på tanken.
 
2013-09-01   Första september och det är inte utan att det känns lite lite höst i luften idag, svalt och mörka regnmoln på lite distans men just på Kryddorna lyste solen. Maria hade skickat mailrunda så 9 starka kryddor mötte upp på klubben till 11 snåret. Sydlig kurs blev bestämd och sen mot Skurups Café. Vi trixade oss ut ur stan och med en massa höger vänster så jobbade vi oss sakta ner på småvägar mot Trelleborg innan vi satte ostlig kurs mot Skurup. Hade utlovats att inte komma in på grusväg vilket annars kan vara lätt hänt i dessa krokarna och en dryg timme lyckades vi hålla detta innan det gick guvk i Larssons kompass och vi ändå lyckades komma in på just en grusväg, inget att skryta över precis men vägen var torr o fast så några kilometer klarades iallafall och sen helt plötsligt var vi i Skurup. Ack så gott det var med kaffe och nåt smarrigt därtill. En god stund senare var det så dags med returen och nu såg inte himmeln ljusblå ut längre utan i horisonten rullade svart räliga moln in mot vår kurs, så vi kunde ju ana vad som skulle ske. God tur upp på Nällevadsvägen mot Häckeberga och man bara myste när sväng efter sväng matade på. Precis innan vi kom till Hässleberga tog vi en kort paus o tackade för idag samt gjorde oss klara för regnet som lurade runt knuten o när vi startade igen så började det, inte så mycket men irriterande. När vi kom till Bara så hade det nästan helt slutat dugga, vi skiljdes sen efter vägen och när jag kom till Limhamn var det helt torrt, här hade inte kommit en droppe.
 
2013-09-05   Hojtvätt och lite rengöring samt oljekoll. Fanken Clementinen hade nästan förbrukat en liter olja på semestern, måste vara den där fördömda super helsyntet oljan. Fyllde upp och lyckades även bränna mig på avgasröret- satan. Nu kanske hon slutar slamra så mycket vid kall o varmstart. Iallafall så kommer det att bli vanlig mineralolja vid hösten oljebyte.
 
2013-09-07   Aah ännu en sommardag. otroligt och det skall bestå några dagar till, underbart. Sadlade upp strax efter lunch i en 23 gradig värme och en sol som lyste från en nästan skyfri himmel. Vart hän, ja det var frågan men åkte först lite sydvart för att sen vrida upp lite mer ostligt på goa hojvägar. Plötsligt var jag i Svedala och då passade det ju perfekt för en god lunch på Svea´s. Vidare kurs över baksida på Sturup och sen över Häckeberga ner mot Janstorp och så uppför Slimminge backarna så att jag kunde få stanna på mitt specialställe med den goa utsikten över landskapet. Just här åker jag till 3 gånger varje säsong, vår, midsommar och höst. Är så fascinerande att se naturens växlingar med ett litet så här från ovan perspektiv så därför var det bra att jag fick bockat av denna punkt oxå innan höstvädret riktigt sätter igång. Nu fortsatte turen över Sövde och sen upp över Sjöbo och sen bort mot Vomb där jag numera har hittat ett bra och skönt rastställe med fin utsikt över Vombsjön.  Parkerade här en stund och satt och bara njöt i solen, var på gränsen att jag nästan slumrade till det var ju så skönt. Vinden hade den sista timmen ökat rejält här i inlandet men jag skulle ju få den i ryggen på min väg hemåt så det var helt ok. Kollade klockan och uj det blev plötsligt lite bråttom då jag hade en tid att passa ör AW med vännerna i Malmö så jag la på ett kol och rullade via sköna vägar hemåt igen
 
2013-09-14   Väderprognosen för helgen sa att lördag skulle bli sommarlik så jag bestämde att en hösttur vore perfekt. Morgonen startade med en härlig sol från en klarblå himmel och ett kvicksilver som steg raskt mot 22 C lovade ju för en perfekt dag. Utanför klubben rullade den ena efter den andra hojen in som sett mitt mail och med en förväntan om en god tur ut i Skånska hagen. Plötsligt var vi 12 hojar och 13 Kryddor så jag satte kurs över stock o sten för att så småningom trixat gänget fram till Veberöd där vi tog en kort bensträckare innan vi åter satte kurs över Silvåkra för att landa in på Harlösa Kyrka och den vidsträckta utsikten från utsiktsplatsen. Här mötte även Herr Eskil upp och så var vi 13 kryddhojar. Strax intill hade SKMC´s Gåsamarschen sin kontroll och grillade hamburgare vilket självklart fick till följd att vissa snabbt införskaffade en dylik burgare till kaffet. Det blev en lite längre paus här och vi njöt till fullo av solen som värmde gött på oss. Vi hade passerat flera ställen med dimmoln på vägen som ju då sänkt temperaturen mycket, men nu började dimman bränna bort och resten av färden gick sedan i go värmande sol. Vi sadlade upp igen och fortsatte över Östraby, Vollsjö och sedan med siktet satt på Tryde men innan dess ännu en bensträck och lite extra kaffe. För vad vore väl en Krydda utan sin kaffethermos. Tomelilla passerades, Slimminge, Rögla, Rockarp och sista stoppet blev vid Häckebergasjön och självklart sista kaffedroppen. Här blev då oxå punkten för tack för idag och sen satte vi kurs mot Malmö där var och en svängde av efterhand mot sitt.


 

2013-09-23   Höstaktig måndag. Tog 4-hjulingen till HBG och skaffade original oljefilter sen hem i strålande sol och gjorde klart för oljebyte. När jag krälade under hojen såg jag att det trängde ut olja på h sida på transen så jag kollade upp och mycket riktigt två bultar till transhalvorna hade gängat ut sig 3 mm, fan helt otroligt. lite bökigt att komma åt att dra till utan att demontera en massa men skam den som ger sig. Åtdraget utav h-e och sen kollade jag över alla tänkbara bultar på maskinen och jodå lite löst här o där, ja dom här lever verkligen upp till sitt "lös bult " system. Varmkörde ordentligt och sen tappade jag ut oljan, svart som natten men fick bar ut drygt 3 liter, wtf. Bort med oljefiltret och sen på med nya grejor och fyllde upp med 3 liter varmkörde och sen i med 2,5 dl till och då var det max, hum enl instruktionen står det 3,85 liter med filter. Ja ja nu är vi tillbaka med standard 20-50 mineral och inga fancy supersynteter till vansinniga pengar och jo då nu startar den tyst och fint i lyftarna igen, det är skönt när saker o ting löser sig. Så då är vi maskinellt klara för vinterförvaring men jag hoppas på några turer till innan vi går i ide.
2013-09-24   En sval morgon men man hade lovat uppklarnande och sol och mycket riktigt strax efter lunch sprack det upp och blev en härligt blå himmel o med den en 14-15 grader. Söderöver kunde man se den stora mörka fronten som belägrat oss under förmiddagen men nu med nordlig vind trycktes detta sydvart vilket då iofs skvallrar om den nordan kyla som snart skall komma. Inte desto mindre så var jag sugen på hojåkande och nyfiken på om nya mineralolja skulle ta bort ett litet oljud som jag haft vid 80. Så uppstart, tyst och vackert från lyftarna och sen iväg över arlöv, Staffanstorp, Kyrkheddinge, S Sandby, Torna Hällestad, Veberöd och sen första rasten vid Björnstorps Gods där jag satt och njöt i den goa solen, livet e gött o såna här dagar extra gött. Jo då det lilla lilla ljudet runt 80 försvann och jag är så nöjd, så aldrig mer helsyntet screaming eagle olja i min motor. Jag hade gärna suttit här i några timmar men hände ändå att nu gällde det att åka hoj så vidare genom Genarp, Häckeberga, Hässleby, Hyby och sen in i bokskogen, Skabersjö, Arrie, Lockarp, Bunkeflostrand och sen ner i Limhamns småbåtshamn där rast 2 togs i solen och i lä bakom mastskjulet vid utrustningskajen, ett helt perfekt ställe att mysa återigen i värmen. Kollade in ett antal båtar som lyftes upp och kom ihåg hur deprimerande det alltid kändes när båten skulle upp, jag har ju en 35 års erfarenhet av detta. Även om man sommartid saknar båten så saknar man aldrig vår o och höst slit o släpet oftast i kallt o dåligt väder. Efter en stund kändes som om det kanske inte skulle vara så dumt att glida hem den sista kilometern och brassa lite middag så sagt o gjort. Aah vilken skön eftermiddag, kanske inte så många mil men ack så gött.

Clementinen i den goa solen vid Björnstorp


 

2013-09-28

 

  Man hade lovat kanonväder denna hösthelg så det beslutades på torsdagen om en kortare lördagstur. Ett rejält gäng Kryddor mötte upp vid 11 tiden och solen värmde härligt på oss. Robban blev stigfinnare för första delen och vi drog iväg över Mölleberga, Staffanstorp, Hardeberga, Södra Sandby, Torna Hällestad, Verberöd och sen fram till Björnstorps gods där vi stannade för en längre kaffepaus i solen. Vi brukar inte köra vägen Sandby-Torna Hällestad-Veberöd men den är fantastisk vacker med en säregen natur och om denna och mycket annat gick diskussionerna under kaffepausen. Vår egentliga plan var att härifrån sätta kurs mot Malmö direkt men det var ju så härligt ute i landskapet så man ville åka lite längre. Ingvar blev nu stigfinnare och vi åkte över Häckeberga, Gärdslöv, Börringe, Grönby, Anderslöv, Svedala, Skabersjö mot Malmö där vi som vanligt skiljdes av efter vägen. Men vilken underbar dag vi åkte i, naturen, dofterna och den fantasiska utsikten som blir extra tydlig så här på hösten.


 

2013-09-29   Ännu en underbar höstdag och Janne fick inte nog igår så han kallade och vi blev ett gäng även denna dag som tog Jannes kursförslag till Kopparhatten. För att vinna lite tid så drog vi motorvägen upp till Saxtorp och sen till Tågarp, Sireköpinge, Kågeröd för att ta första stoppet vid vår rastplats Finnstorp och den lilla sjön. Här smakade kaffet med tilltugg gott i solen och det var i rätt tid, cirka en timme efter start brukar Kryddorna hojta efter kaffe. Det var verkligen fridfullt och en solstol hade inte varit fel, men vi skulle vidare så kurs över Stenestad och nerför den vackra vägen till Klintarp och Krika för att sen rulla på bort till Skäralid och uppför mot Kopparhatten. Utsikten utöver landskapet är alltid speciellt vackert så här på hösten när naturen börjar skifta i färgsättningen, ännu har det väl inte startat riktigt men snart är det dags. Efter en ordentlig snackepaus drog vi sen vidare. Vi hade tidigare diskuterat att svänga inom till Leif eftersom vi var så nära men tiden rann iväg så vi satte sydlig kurs över Röstånga, Kävlinge, Furulund, Bjärred, Lomma och Malmö. Längs vägen skiljdes vi åt då man tog olika vägar hem. Men vilken underbar hojdag vi fick där ute.
 
2013-10-05   Nu närmar det sig med stormsteg dagen VP, alltså VinterParkering. Kanske kan jag hänga med på en tur i morgon med Kryddorna men därefter blir det absolut tvätt och rengöring av Clementinen. Kanske lite höstputs oxå om det nödvändigtvis behövs, men sen baxar vi in Mrs C framför Mr Zed i garaget och lägger skynket på o tackar för ännu en underbar säsong. Vad som kan ligga i siktet inför nästa säsongs semestertur är ännu dolt i dunkel men på en av mina axlar sitter en liten djäkel o skriker Österrike och på den andra axeln sitter en lika högljudd djäkel o skriker Frankrike med Zed, den som lever får se, men åt dé hållet é dé nock. Fortsättning följer ....

Kanske passerar man här under semestern 2014, ST Gotthard passet CH-IT


 

2013-10-07   Nä det blev ingen söndagstur för min del, tyckte liksom att det inte kändes så där lockande men det var ett gäng friska Kryddor som tog tillfället och åkte en tur. Men nu är då Miss Clementine vinterparkerad, hon trängs med Mr Zäta och Mr G (gräsklipparen) samt Fru Tortyr (cykeln) om utrymmet i garaget, men det gick med någon cm tillgodo. Snart kan det nog bli mer plats när Mr G blir överflödig, ja den gröna mossans snabba utbredning i gräsmattan gör all form av gräsklippning onödig på både gott o ont, men grönt e de. Tror även miss Peggy ( Peugeot´en) kan bli glad att få återta sin halva i garaget nu när kylan kommer krypande därute.
 
2013-12-10   Oxå närmar sig ännu en säsong sitt definitiva slut och nu så här exakt 2 veckor till Julafton o Kalle o Co så har tiden sedan sista hojåket gått ofantligt fort. Vi har haft orkanen Simone och vi har nu senast blåst bort i stormen Sven båda med stora konsekvenser i samhället men i mitt hemman så blev det bara några takpannor som åkte sin väg. Mulet o trist är det och några dagar med frost och till och med några millimeter snö har vi haft i Malmö även om det i övriga Skåne kommit mera avsevärda mängder till den milda grad att tidningarnas löpsidor skrikit ut snökaos. I sanningens namn har dom nog fått mellan 2-5 cm nysnö, men det är ju viktigt att sälja papper. Kryddans lokalproblematik ställdes till sin spets när vi ju under hösten kunde konstatera att vi inte var förmögna att lösa knuten med momsregistrering utan vi fick titta efter andra lokaler, och som vi letat och plötsligt fann vi ett objekt o var så glada så för att några dagar senare än en gång få ett negativt besked. Så vi letade vidare och så plötsligt så kom ett förslag och vi kollade in lokalen, kanske inte den bästa och definitivt inte den roligaste omgivningen, men en lokal med potential som det så vackert heter. Precis innan vi skulle signera kontraktet så dök den där förbannade momsen upp igen, men här var en hyresvärd som visste hur man tacklade detta, det är ju så enkelt, ett litet A4 papper till skattemyndigheten och lokalen är momsbefriad, och allt löste sig. Så i grevens tid och i de sista skälvande minuterna av november var vi utflyttade och numera inflyttade i nya Kryddhyllan där det nu återstår en massa arbete att få denna lokal som vi vill ha den.

Om jag inte fattat pennan innan så en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.
 

     
   

botten e nådd

---> Till Top <----