Datum  2012   Beskrivning                 
   

Top

   

--> Till senaste tur <--

     
     
2012-01-01  

Nytt år nya förväntningar och nya spännande upplevelser ligger framför oss

2012-02-16   Vintern i Skåneland har varit mild och nästan grön ända fram till för 2 veckor sedan då kung bore kom in över oss med ett kraftigt högtryck från Ryssland som sänkte temperaturen ordentligt, det blev iallafall så kallt att det inte blev ngn snö och så långt var det ju bra, men nu ligger vi precis runt nollstrecket så huva här kommer det snart snö men efter det då är det våår. Har funderat lite över det där med lite mera bling bling har dock inte funnit att jag behöver något o det jag vill ha det passar inte på Eu hojar så det smög sig. Iallafall är en typ av hjälmkamera på väg upp på önskelistan och den kommer, vet bara inte vilken finns ju några att välja på så det gäller väl att surfa på nätet och kolla, GoPro ligger bra till. Kameran, jo vi är ett glatt gäng som har börjat att boka för en sommar tur till Italien o Dolomiterna och det hade varit häftigt att filma lite på dessa fantastiska serpentinvägar. Resan är tänkt så att sätta järnet på Tåget i Hamburg o sen  vackert stiga av i Verona i Italien 15 timmar senare, glida in till ett pang som vi bokat inne i Verona och sen vara kulturella i 1,5 dag innan vi sätter kurs mot Dolomiterna, låter väl inte helt fel va, den lilla turan sträcker sig iallafall över åtminstone 14 dagar, oj vad vi längtar redan.
2012-03-03   Premiärturen
En underbar vårdag solen lyser från en klarblå himmel och kvicksilvret står på en 10 grader, nu skall sägas att via faktiskt haft fint väder flera dagar den sista veckan men den här dagen var nog bäst. Efter ett ärende med bilen så kliade det våldsamt i gashanden så- ja varför inte, snabbt på med stället ut i garaget och sänkte ner hojen från liften, men hum skulle den nu starta då, var ju fler månader sedan den stod till laddning. Ha visade nyckeln för Clementinen o så small hon igång, auu så gött det mullrar. Monterade snabbt på min nya hjälmkamera på batwingfästet och så rullade vi iväg. De "förlorade" fem månaderna blåstes snabbt iväg och jag kom snabbt in i känslan igen, säger bara det muuum. Startade med en tur ner till hamnen för att ta en bild så jag kunde skicka ett bevis att även jag var igång nu. Tog sedan en tur söder om Malmö på de gamla vanliga vägarna på några mil men sen började det kännas lite i fingrarna, dock bara där men iallafall tyckte jag det var lagom att sätta kurs hemåt igen över Bunkeflo. Skall bli intressant att se min testfilm från delar av turen, är kanske inget att ha en sån kamera o då var det ju bra med det men jag hoppas för i så fall skall här dokumenteras lite av årets körningar inför nästa vinter. Tack våren för en god o frisk tur.  Kvällen skall sen tillbringas med en Zpansk Fluga på Nöjesteatern med goda vänner, skall bli kul.

2012-03-03 Limhamn utsikt mot Öresundsbron o premiärtur


 

2012-03-07   Så då är sommarens semesterhotell bokade i Italien och Österrike, skönt att planeringen är klar så långt iallafall. Blev även en liten ändring av "lathets" typ då vi bestämde oss för att ta båten från Malmö till Trave, gjorde inget egentligen då vi ändå var färdiga för tidig avfärd dagen efter, nu kommer vi ner mycket för tidigt men utvilade o klara för äventyret, en mycket god ide´ av Anneli och kostnadsmässigt nästan försumbart i det stora hela.
2012-03-11   Klarblå himmel o en sol som sakteliga värmde upp efter en kall natt. Anneli skickade ut mail om en tur och halv tolv så möttes Lilla Skuggan, Stora Jämten, T-birden och Clementinen på klubben. Turen skulle inte bli lång var det sagt och förslaget kom upp om att hälsa på Eskil, sagt och gjort och via väl kända vägar mullrade vi fram genom ett ännu mycket färglöst skåneland, verkligen svårt att tro att det om någon månad skall spricka ut i grönska. Solen i ryggen och svag vind gjorde det till en fröjd att mullra på och vi var långtifrån ensamma hojåkare därute idag. Så småningom kom vi fram till Tarstad och chateau Eskil för att snabbt konstatera att vi inte blev de ända Kryddorna på besök idag. Ingvar o Karina hade åkt hisingstraktor dit tidigare. Kaffet satt gött och vi snackade löst ett tag innan det konstaterades att det snabbt mulnade på västerifrån så det blev dags att tänka på returen som även denna gick över kända vägar, nu var det klart mycket kallare när solen försvunnit, men ändå en härlig vårtur.


 

2012-03-26   Puh efter en d-ja 10 dagars period med hela influensa paketet så äntligen är man något så när frisk igen, fast mycket orkeslös, ja det här har varit en pärs utan dess like. De senaste dagarna har våren slagit till ordentligt med massor av sol o värme och jag har gått här o varit hoj sugen men det har liksom inte varit läge. Men idag så var jag ute i solen o småpysslade lite när den där känslan kom igen, nä nu tar vi en runda, det blev lite sent men vid 17 tiden sadlade jag upp o gled ut i en 16 gradig vårsol o stiltje, muuuha. La en kurs sydvart och fick Clementinen till att sträcka ut på motorvägen till Trelleholla där det sen tankades upp innan returen via småvägarna hemåt igen. Ja ja det var underbart, men turens längd räckte jag kände att man fortfarande saknar orken så det var ända skönt att parkera i garaget igen.
2012-03-27   Vilket väder återigen men fick bakslag på förkylningen o orkade minsann inte köra idag. Faan.
2012-04-05   En familjemässigt speciell dag, men tog iallafall Clementinen till klubben och vi blev ett litet salt gäng där ivanlig ordning och då är det ändå skärtorsdag men det är ju torsdag föf.
2012-04-06   Påsken är nu här o Julen varar till Påska säger man, jo iallafall om vi känner på vädret, kaaallt, blåsigt o med snö i luften så Clementine står stadigt i garaget och lär så förbli under resten av helgen, saatan. Första fredagen i månaden, o då är det alltså after work hur man nu kan ha det en långfredag, alltså after work, men Janne o jag lyckades med bravur att ha det på O´learys på Centralen denna kväll, jomenvisst vi stängde dörra.
2012-04-14   Avrostning hos Anders o Bengt på Sydsten en härlig vårdag. Vi som utgick från Malmö samlades 10,30 för att sen bli lotsade av Ingvar över lite uppvärmningsvägar innan vi sen ankom till Dalby och de andra Kryddorna och andra hoj åkare. Genomgång om hur o var de olika momenten fanns o sen på det. Det är verkligen uppfriskande och nyttigt att göra de olika momenten, även om vissa anses omöjliga med järnslädar ( reds anm.) så visades det av flera att så inte var fallet. Efter en timmes tid var det sen dags med kaffe och en grillad som verkligen satt gött. Men inte kunde vi nöja oss där utan på det igen. Så småningom tyckte man att nu var vi klara och det röstades på en liten runda, så Ingvar blev självklart utsedd till stigfinnare igen och vi gjorde en stor cirkel runda runt Dalby innan kursen så småningom ställdes mot Malmö. Första o sista stoppet blev vid Häckeberga Slott som framträdde vackert vid sjön i vårsolens glans. Resterande hemväg blev den gamla vanliga, några Malmö Kryddor sladdade sen in på Drottningtorget o avslutade det hela med att mumsa på Italiensk glass.


 

2012-04-20   10 års jubileum, Idag är det exakt 10 år sedan jag blev återfallsknutte, borde firas med pompa o ståt egentligen men blir som vilken härlig fredag som helst. Tänk vad man fått uppleva på dom åren med hoj. Sett nya delar av mitt Skåneland som jag inte trodde fanns, upplevt naturens skiftningar som vi stadsbor inte uppfattar riktigt men framförallt träffat många nya trevliga människor och inte minst alla mina underbara vänner i MCK Kryddan, det är bara att tacka o bocka.
2012-04-21   Vårfest-grill på Kryddan denna sköna Lördagskväll. Härligt tryck på Kryddhyllan hela kvällen.
2012-04-23   Våren är här men vädret vill liksom inte släppa till med go värme och väderprofeterna har lika fel som vanligt, lovar dom sol så regnar det och lovas det värme blir det kallt, veckans kommande prognos ser inte helt trevlig ut, vi vill åka hoj NU
2012-04-24   En lucka i det konstiga vädret gjorde att denna dag stod tempen på 15 grader, solen lyste nästan från en klar himmel. Visst var det väl dags för en hojtur. Snabbt och enkelt fixades förmiddagens små bestyr och sen på på stället och iväg åkte jag vid lunchtiden. Satte rak kurs mot ost. Åkte över en massa småvägar än hut o dit innan jag kom fram till Genarp och där slog jag till hjälmkameran och så kördes ett klipp med vägen Häckeberga, Stenberget, Blentarp och sen Slimminge. Lekte sen vidare ner mot kusten men här var inte vädret så bra och vinden ökade å jag la mig snällt på en lätt rulle med vinden i ryggen o solen i fören mot Malmö igen i ett makligt tempo. Aah det var en härlig dag och det blev en skön tur. Väl hemma igen så kollades prognosen o veckans helregn skulle komma till kvällen så snabbt ut med gödningen på gräsmattan oxå har den fått sitt idag med.

Clementinen i solen och den spira grönskan


 

2012-04-29   En solig men blåsig sista april söndag samlades några åksugna Kryddor vid klubben. Magnus, Jerry, Ole, Ulf, Anneli, Hans o Robban la sedan kursen österöver för att runda Ringsjöarna motsols, detta med en tanke att kunna få den kraftigt byiga vinden i ryggen på hemvägen, lyckades väl lite si o så med det. Kyrkheddninge, Sandby, Harlösa, Löberöd, Lyby, Osbyholm, Ludvigsborg där vi sedan gjorde en avstickare upp till Bondemölla strövområde för att njuta av vårt medhavda kaffe. Nu visade det sig att nog var det sol o varmt men vinden höll på att blåsa kaffet ur kopparna så vi tog en lite kortare variant än vanligt. Vidare mot Stehag, Öslöv, St Harrie, Kävlinge o bensträckare innan vi satte kurs mot havet o Lomma för vidare färd mot Malmö igen. Blev en härlig tur på en 15 mil trots allt och temperaturen var uppe o snuddade mot 20 graders sträcket, verkligen efterlängtat efter denna kalla vår.
2012-05-01   Första Maj 2012 och i vårsolens underbara glans var ett förväntansfullt gäng Kryddor samlade för en färd uti Skåne. Ingvar tog täten och och snirklade oss på en massa krokiga och vackra vägar ner mot Österlen och Kivik. Självklart fick vi även en fikapaus på en "stubbe" nånstans uti det gröna innan vi sen sakta landade i Vitemölle och gled längs stranden bort emot Kivik och den hägrande glassen. Efter kaloriintaget så tog sedan Jim över trollspöet och fortsatte att lotsa oss på en del nya vägar tillbaka mot Malmö. Det tog ett tag men tillsist precis innan det höll på att bli myteri i ledet så stannade äntligen Jim för en sista kaffepaus i Häckeberga skogen, det var verkligen behövligt för nu ömmade det både här o där. Härifrån och hem så droppade vi sen av en efter en. Vårsolens glans lyste starkt över oss Kryddor som åkte, Ingvar, Leif, Janne, Geoffrey, Anneli, Hans, Jim, Staffan o Robban.


 

2012-05-01   Maj månad, vårsolen lyser starkt på oss och man kan bortom hörnet ana att det kommer en sommar även i år, även om det har suttit hårt. Sakteliga börjar det närma sig årets äventyr, iallafall för mig. Tänk att man har såna härliga vänner som inviterar en att åka med på deras resa till Italien på hoj, jag kan bara buga och bocka. Det skall verkligen bli ett äventyr och för egen del tror jag att det blir "once in a lifetime" iallafall på/med hoj även om det egentligen var en av anledningarna till att jag ifjol bytte hoj, just detta att åka sydvart o lite bekvämare men då siktade jag på Tyskland Österrike och inte på Norra Italien och Dolomiterna. Oj Oj vad roligt detta kommer att bli. Planeringen är gjord sen tidigare så nu är det egentligen bara finliret typ var skall vi åka när vi är där, men det överlåter jag med varm hand till dom andra, även som dom flesta vet så vill jag ju ha styr på saker o ting men ibland är det bra att back off lite, om jag kan. Men jättetack till Anneli, Hans, Janne, Ole o Ingvar som vill ha mig med.
2012-05-06   Solen började värma på, det var en kall o brisk söndagsmorgon när några av oss träffades på klubben före avfärd. Vi la ett makligt tempo ut på E22-an för att hämta upp ett gäng på Lunds Norra och här var det fler än väntat som mötte upp. Tog kurs upp mot och över Löberöd för att slippa hänga kvar på E22-an fram till starten på MC Konsult utanför Hörby. Här var det hojar minsann och alla skulle åka Charity Run till förmån för Barncancer fonden. Lite runtenomsnack lite kaffe och sen pekade vi med hela handen på Ingvar som stigfinnaren för vår lilla grupp. Iväg for vi och efter en massa goa och kända vägar kom vi sen till kontroll 1 vid Blentarp där vi gnuggade kunskaperna lite och sen sjönk ner i gräset med vårt kaffe. Äntligen kom solvärmen så här var gott och temperaturen visade över 10 grader. Upp över den svindlande fina utsikten ovanför Blentarp och sen ner mot Slimminge, härlig väg är det. Nästa kontroll var på Svaneholm slott och har fanns även till glassätarnas lycka möjligheter till detta, vi andra nöjde oss med värmen och den vackra naturen. Kontroll 3 låg strax i slutet av Bokskogen in på en liten gård där det serverades olika godsaker och naturligtvis var där Kryddor och botaniserade bland kaffet o dylikt. Det bar sen av mot målet MC huset i Malmö. Ingvar fann här på en lite annan trevlig väg än vad noterna stipulerade. Väl parkerade så blev det att ta det lugnt före avslutet men butiken hade ju öppet så det blev handlat lite både här o där till rea priserna. Hur det gick, ja det vet inte red. då han åkte innan resultatet men det samlades iallafall in 20 tkr till Fonden o det är riktigt bra. Tack Janne, Ingvar, Hans, Bo-Göran, Jim, Mona, Göran, Eva, Geoffrey som hade roligt o trevligt o körde idag.


 

2012-05-07   Ännu en sval men solrik majdag och måndag. Beslutade mig för att åka till Knutstorp och kolla på SMC bankurs där Staffan(Kawarossi) skulle köra. Hade tänkt att åka hoj dit men men det var för svalt tyckte jag så det blev bilen. Väl på plats vid banan kände man den kalla vinden så bil beslutet var rätt. Sprang på Staffan som hade genomgång efter ett antal varv och han sken som en sol och var verkligen exalterad ( det här är skitkul ) Tydligtvis var även en annan Krydda Lars-Olof där och körde också men jag träffade inte på honom under min vandring bland hojarna ( eller kände jag inte igen honom under munderingen ). Kul att se på de olika kurvteknikerna och spårvalen de olika förarna gjorde, men jag tyckte nog att det åktes något lugnare idag än när jag var här för ett år sedan. Passade på att käka lunch när jag ändå var vid serveringen. Bilder skulle ju tas men jag får nog läsa manualen fler gånger till Canon-én för jag fick inte till det. Efter någon timme på utsikten så kändes det som att nu räckte det så jag kröp in i den varma goa bilen och rullade hemåt igen genom ett grönspirande landskap, ooh vad det just nu är vackert därute.

Kawarossi i slutet på rakan under inbromsning


 

2012-05-13   Söndagstur ut i ett något svalt Skåneland. Utanför klubben samlades tio kryddhojar och vi kom fram till att en tur upp över Söderåsen och sen bort mot Sösdala och tillbaka var en lagom runda. Gänget drog iväg över Lund och sen småvägar till Kävlinge där vi hämtade upp Geoffrey och så var vi elva kryddhojar. Kurs Tarstad för att vid Eskil Castle hämta upp Eskil och så var vi tolv kryddhojar. Klockan var nu runt 12 och då vet ju alla att kaffet lockar så vi stannade längs Söderåsvägen vid vårt sedvanliga ställe vid den lilla sjön. Aah skönt med en bensträckare och ännu godare med kaffe o nåt gott till det. Solen tittade fram nu igen och det värmde på lite. Skratten var många och jargongen som vanligt hjärtlig. Robban hade några rutter i gps´en så vi tog en av dessa och drog iväg bort mot de kurviga alternativen ner mot Lotta på Åsen och genom Ljungbyhed för att hitta den goa vägen över stock o sten ner mot Forestad och vidare mot Södra Hultarp för att sen ta rakan mot Norra Rörum och mot Höör där vi dök in i grönsakerna igen på en ny vägstump för oss över Karlarp och så var det dags med en bensträckare igen vid Tjörnarps Kyrka (?). Nu hade vi klarblå himmel och det var dejligt. Nu hade det också varit lite knixiga vägar ett tag och man hade blivit varm i pälsen och var samtidigt sugen på mer härliga vägar. Så iväg igen över Sösdala, Häglinge, Södra Rörum, Ludvigsborg, Sätofta, Ormanäs, Stehag, Skarhult med kort briefingstopp som skulle bli det sista för härifrån o till Malmö började sen Kryddorna vända av en efter en mot sina hem. Ellinge, Lund och slutligen Malmö en liten nätt 25 mila runda blev det till slut. Vi som hade det gött idag var: Janne, Ole, Ingvar, Bo-Göran, Leif, Göran, Robban, Jim, Anneli, Hans, Geoffrey och Eskil.
Sex Kryddor stannade sen till på Drottningtorget och avslutade dagen med en god Italiensk glass i den härliga solvärmen på torget.


 

2012-05-19   Gårdagen bjöd på sommar, men dagens väder var mulet med regnstänk så det blev så småningom bilen upp till Bjuv för att kolla på Bikeday hos Custom By Kent. Uj Uj med hojar här var och folk i all dess skepnader. Intressant att gå och kolla alla underbara byggen folk har gjort och samtidigt kolla pågående byggen som stod uppställda på arbetsplatserna i bygget, stort o rejält var huset och såg mer ut som en industriproduktion än enstaka byggen, imponernade. Imponerande var oxa alla Harleys som folk kom med för dom var i majoritet, mäktig syn, stod nog en 3-400 hundra hojar tycktes det som. Hemvägen blev kända MC vägar fast med bil, men det är ju underbart det med.


 

2012-05-20   Aaahh en riktigt fin och den absolut första högsommardagen, solen stekte på från en blå himmel och vinden började svagt. 11,00 var Två kryddor vid Kryddhyllan osse blev vi inte fler. Ni som inte var i Västergötland, var va Ni?. Göran o Robban satt kurs mot ett kaffeställe med utsikt, alltså snirklade vi oss längs vackra vägar fyllda med gul vacker o doftande raps till Landskrona och Citadellet där vi sedan intog en lämplig bänk med världens utsikt till Hven och den Danska sidan. På det lätt krusade vattnet sågs den ena segelbåten efter den andra glida där ute. Eftersom Göran hade en tid att passa så drog vi vidare upp över Glumslöv och sen vidare mot Vallåkra och mot Tågarp o Svalöv där Göran satte kurs mot Lund, undertecknad fortsatte mot Hanksville Farm där jag mumsade i mig något gott innan jag sen la en lång och trixig omväg hem till Malmö, Vilken härlig dag !
2012-05-22   Vilka högsommar temperaturer vi har nu, underbart. Framåt kvällskvisten så var det dags med en skön o kort glidaretur längs kusten sydvart mot Höllviken i maklig takt på de små kända vägarna, ooh så gött o vilken kvällsvärme
2012-05-23   Clementinen och jag tog ännu en tur idag mot Lund och ett snabbt besök hos Pegga vännerna där jag gjorde ett litet fix innan det sen var dags att glida vidare mot okänt mål. Varmt som attan men idag blåste det ordentligt så här mitt på dan så efter att ha kämpat en stund med vindkasten så tyckte jag att nä det får va nog, la kurs mot Limhamn igen nu med vinden i ryggen. Väl hemkommen gled man sen ner i solstolen med en kall öl, hum ibland e livet bara extra bra.
2012-05-24   Torsdag o då självklart Kryddkväll på klubben, nästan bara hojar denna underbara sommardag, kaffe, skitsnack, burgare och mera skitsnack - alltså som vanligt
2012-05-26   Lördag-Pingstafton och en härlig sommarförmiddag, Janne o Robban startade från klubben prick 10,00 o la sen kurs mot Lund Norra där Göran, Arne o Jim väntade. E22-an upp mot Bromölla som var målet, men hu vad det är en tråkig väg att sitta o åka på, det var konstigt nog ingen trafikhets på vägen så det flöt på lugnt. Väl i Bromölla så lämnade det fina vädret oss och det skyade på rejält men det var varmt. Vi tog en god timme i butiken och kollade o kollade på än det ena o än det andra men jag tror inte att det blev gjort något inköp överhuvudtaget. Ett kort besök på Frasses för att styrka kroppen innan vi sen la kurs runt Ivö sjön och rakt in i Snapphane bygden. Här är ju oändligt vackert men tillbörja med hittade vi inga av de där små vägarna som är riktiga pärlor. Kaffepaus vid någon liten sjö och vi hade det gott. Några regnstänk fick vi men lyckades klara oss från de mer intensiva skurarna. Efterhand kom vi in på mer kända småvägar och det började kurva till sig, några felkörningar och någon u-sväng blev det, mest för den extra spänningens skull, bensträckare i Linderöd och kursen blev sen satt mot Hörby för tankning och glass. Klockan hade ju runnit på ordentligt så nu satte vi mer direkt kurs hemåt över Löberöd och  Lund där vi sen skiljdes längs vägen
2012-05-27   Sol o varmt Pingstdag o Morsdag. Magnussons först på plats före 10 på Klubben. Något senare så var vi fem, Anneli, Hans, Arne, Göran o Robban. Kort tur skulle vi ha och en god kopp kaffe med något därtill, var skulle vi då åka. Anneli´s förslag var perfekt, Eriksgården vid Tolånga. Kurs rakt ut i det gröna och nu är det verkligen grönt och det är så vackert därute så att det nästan gör ont, Häckeberga, Rödde, Everlöv, Sjöbo o sen Eriksgården. Här var allt uppbokat för dagens senare evenemang, men Kaffe o pajer och lite andra godsaker serverades oss ute på terrassen. Här satt vi bara och myste i den gassande solen. Liten botanisering i butiken och självklart köpte man dagsplockade jordgubbar, vi var ju mitt i jordgubbslandet ( Oh så goda dom var ). Blev dags att tänka på refrängen och eftersom turen skulle vara kort idag så blev det lite av samma väg hem igen, men vad gjorde det i denna härliga blomstertid.
 
2012-06-06   Nationaldag och en onsdag, konstigt känns som en söndag. Skulle det bli någon hojtur idag, väderprognosen har minst sagt varit skakig så inget var planerat, Jim o Göran började pusha på mailen och så blev det bestämt träff i Lund, inga mål satta. Vi som mötte upp var Jim, Mona, Göran, Arne o jag. Trelleborg och veteran bilutställningen på torget blev siktet inställt på, precis innan avfärd ringde Staffan o ville med så vi skulle hämta upp honom i Svedala. Solen lyste på oss när Göran tog täten på sin stora Goldwing och raka vägen sydvart, aah det var gött, lite trafik så det rullade på lugnt. Väl i Svedala så fick Staffan äran att leda oss på småvägar mot Trelleborg. Vi fick se nya vackra vägar med några ursnygga u-svängar lite grus och lite annat, tror egentligen inte ens Staffan förstod hur vi sen lyckades komma till Trelleborg, men det gjorde vi och parkerades elegant på torget. Här blev vi sen rent nostalgiska över alla vackra fordon som visades upp. Jim o Göran kände igen bilar som de haft motsvarande "förr" i tiden, varför gjorde Ni av med dom?. Ett antal varv i den goa solvärmen hann vi med innan det skrek extra efter kaffe. Hum Smyge eller? Mona kom med det fina förslaget om Gislövs läge och hamnen så det blev vårt mål och låg ju inte långt borta. Väl framme så parkerade vi vi kajkanten och sjönk så ner på bänkarna där vi då fick vårt kaffe. En härlig dag med många berättelser. Hemfärden skulle gå över mer kända vägar, men jag hade en tid o passa så jag drog rakt hem och har därför inte övrigas vägval hem.
Tack alla för en härlig och solig Krydd dag.

Parkerad i Gislövs hamn, flaggan är satt på Clementinen, det är ju Svenska flaggans dag


 

2012-06-12   Sommardag och tisdag, hojsugen. Janne plingade och ville åka till Lödde, mycket god idé, blev kort varsel men plingade även Ingvar o jodå han ville med. Snabbt iväg och så samlades vi för avfärd via Lomma Bjärred till tisdagsträffen. Jo här var mycket folk men trodde faktiskt att det skulle vara ännu mycket mer. Kaffe o kaka, skitsnack, kollade bilar och lite hojar, men i ärlighetens namn, nä nu har vi väl sett allt detta fler gånger om tidigare. Jag har åtminstone blivit mätt på såna här "meetings" så detta blir nog första och ända Lödde besöket för min del i år. Hemvägen blev en liten tur utöver härliga småvägar som avslutades på Lund södra med en glass o läsk innan vi satte slutkurs Malmö, men det var en skön kväll iallafall.
2012-06-17   Ömsom sol o ömsom regnstänk, men iallafall så blev vi sex Kryddor ( Janne, Jim, Göran, Anneli, Hans o Robban) som samlades på Klubben för en tur, målet blev satt till Ystad och Kaffe på Jaktpaviljongen. Göran blev utsedd som stigfinnare för kursen till Ystad och vi tog sommarvackra 101-an hela vägen ner. Vi lämnade de mörka räliga molnen i Malmö och åkte mot klarblå himmel och sol. Väl framme satt vi och myste samtidigt som vi avsmakade ställets olika läckerheter. Kursen hem gick över Herrestad och sen bort mot Slimminge där molninen och ett kortvarigt duggregn mötte oss. Slutklämmen blev gamla hederliga Häckeberga innan vi skingrades innan Malmö där molnen var om möjligt ännu svartare. Undertecknad fick i sedvanlig ordning en "tvätt" ovanifrån innan hojen parkerades i garage, det var iallafall en god söndagstur med goa Kryddor
2012-06-21   Dan före midsommarafton, vädret denna veckan har varit strålande men det har inte blivit något hojåkande. Nu drar det sig snabbt ihop till det stora äventyret till Italien. Har börjat och fundera över vad som skall i packningen och allt runtomkring detta, det blir nog ett svårt kapitel att få ned i väskan sånt som jag tycker man behöver, ja ja jag tar alltid med mig för mycket kläder o så vidare, det vet man ju efter andra semestrar men denna gången är det speciellt då allt skall med en hoj och inte en vanlig resväska o handbagage plus det att man skall på annat sätt skyddas för dåligt väder o klädsel för detta, nej det är enklare att åka på charter eller nåt, men det skall gå detta oxå. Alla gps rutter och boende och allt är klart, gänget har gått igenom allt och vi är samlade och alla är förväntansfulla, så snart åker vi på alla slingrande alpvägar i Dolomiterna ja och heller inte förglömma de kommande kvällarna när vi skall sippa på de lokala vinsorterna som Amarone och andra godingar från Trentino, förståss kommer det väl att slinka ner en och annan kall Birra men det får vi väl klara av .....  så tillsvidare, arrivederci Svezia
2012-06-26   Färdigpackat o klart, puh det blev mer än jag trodde men ändå en sidoväska fri så här långt, bra. Tyska järnvägen är underbara, vi skulle utgå från Hamburg till Verona i Italien, den 23 kom sista bekräftelse med tips osv, i går kom sen mail att tyvärr pga. ras i Brenner tunneln så går inte tåget till Verona, var vänlig ta kontakt, Va faan, fick kontakt jodå vassegå o skölj, men ni kan få åka till Villach istället, nä kan vi inte åka till Innspruck, nähä det gick inte, München kan vi fixa, kollade upp hur långt det sen var o det var 35 mil motorväg från Villach till Verona o 45 mil från München, så vi tog och "bugade" o bockade o tog Villach, nu blir det ju en dja rusch på italiansk motorväg istället för en kall bira på piazzan i Verona men vad skall man göra. Sen hör till saken att det skall bli 30-33 grader varmt på torsdag när vi kommer där, hum inge kul med sån värme, blir alldelses säkert oxå ett d-ja åskväder så det blir såphalt på vägen, ja ja nu är jag negativ men det här var inte med i planerna, skall åtminstone tydligtvis få lite komp av DB när vi kommer hem för strulet men det hjälper inte oss mycket, men hej o hå nu sticker vi.
2012-07-12   Igår kom vi så hem igen efter en helt fantastisk mc semester i Italien-Österrike och Tyskland. Det har varit så fantastiskt så man saknar ord för alla vyer man sett, alla vackra vägar vi åkt, alla goda skratt med underbara vänner och ett fantastiskt väder som liksom satte pricken över I på denna resa.

Framme i Villach och nu väntar vi på vår tur att få rulla av tåget

Här göttar vi oss med en liten birra uppe på Passo Stelvio 2760 m Ö.h, en sannerligen spektakulär resa upp
för att inte sen tala om nerfarten - jisses ca 52 hårnålar ner ....

Länk till en 4 minuters filmsnutt på väg ner resterande 35 minuterna är bra att drömma vidare
Öppnas i nytt fönster och startar din mediaspelare, formatet är MP4
 

2012-07-15   En liiten stabilisering i det annars nyckfulla sommarvädret gjorde att Arne, Janne, Ole, Niels, Staffan o Robban samlades på klubben för en liten söndagsrunda. Solen lyste på oss när vi lämnade med kurs nordvart. Vi åkte över Hardeberga, Odarslöv, Örtofta för att sen komma till Trollenäs där vi skulle hämta upp Eskil, om han nu hittat dit ?. Jodå Eskil var på plats och vi tog första bensträckaren och en kort kaffepaus innan vi fortsatte. Vi fortsatte på goa vägar med sväng i, över Öslöv, Stehag, Munkarp, Hallaröd, Forestad o sen till Riseberga och Ljungbyhed där vi tog en paus utanför Spångens gästis. Nu kurrade det lite i magarna men vi hade tidigare bestämt att kaffeintaget och en köttbullemacka skulle det bli på Hanksville så vidare över Klöveröd, Knutstorp o sen Torrlösa där vi sladdade in på farmen och äntligen så blev det lite mat. Det var lite folk på farmen idag men deras säsong har väl varit lika dålig som sommaren varit. Blev sen dags för returen och vi fick noga instruera Eskil hur han skulle hitta hem, tur var hade han sin GPS med sig och han kunde väl inte missa med bara 6-7 kilometer hem, eller kunde han ? Vi övriga satt kurs hemåt och skiljdes efter vägen men vi var fyra som åkte till Malmö.
2012-07-22   Äntligen en väderstabilisering och nu vankas det sommartemperaturer även om denna härliga söndag inte var helt perfekt så var det ett helt gäng Kryddor som var tända på en tur till Kullaberg och Kullens Fyr. 14 farkoster och 16 personer blev vi och det ändå mitt i semestertider. Vi lämnade Klubben 11,00 prick och satte kurs mot Löddeköpinge där vi hämtade upp Bjärreds borna, sen fortsatte vi via "inlandsvägen" upp mot Ängelholm. Strax efter Bjuv så dök vi in i spenaten för att via småvägar få en lite annan rutt upp mot Skälderviken. Vid Rögle Säteri som är en del av Vegeholms slott tog vi första bensträckaren och vi radade snyggt upp hela flottan av farkoster framför de imponerande byggnaderna  ( mer om Rögle Säteri kan Du läsa här  en intressant läsning ). Vi bestämde på plats här att vi nu skulle åka direkt upp till Kullens fyr och där inmundiga vårt kaffe och det började redan knorras lite om att det var på tiden men en 40 minuter till fick dom klara att vänta. Vi drog vidare och anslöt till Skälderviken där vi sen fortsatte den vackra och imponerande kustvägen över Jonstorp, Svanshall o Arild innan vi kom till Mölle som vi redan bestämt att hoppa över denna gång. Väl parkerade upp på Kullaberg tillsammans med massor med turister intog vi en lämplig plats för vårt nu så efterlängtade kaffe. Vi satt här och myste och ljög en bra stund innan vi tog vandringen upp till Kullens Fyr och den vidsträckta utsikten som för en gammal sjöbuse som undertecknad ger ett o annat minne. Det blev sedan dags för returen och glass stod på önskelistan och den skulle vi fixa i Vikens hamn så vi åkte nerför den vackra vägen och satte sen kurs längs Öresundskusten över Lerberget och Höganäs innan vi kom till Viken där vi ockuperade hamnplatsen och sakta sjönk ner i gröngräset med våra goda glassar. Slutstinten mot Malmö fick gå över Helsingborg, Råå, Landskrona, Häljarp, Barsebäck , Löddeköpinge Bjärred och Lomma där var och en hoppade av efterhand som hemmen närmade sig.

 

2012-07-24   Oh la la vilken sommardag 28 grader klarblå himmel en helt säker dag för att bara slappa i solstolen och steka lite fläsk. Det bästa är dock att vädret skall bestå ett tag framöver kanske inte så här varmt men nu äntlige ser det ut som sommar iallafall. Efter dagens stekning blev det en "lätt" röd färg på kroppen och kvällen kom med lite svalare temp sisådär en 22 grader, kvällsmaten intogs och den lille mc djävulen började dra, ääh vad fan en sen kvällstur kan ju bara vara trevligt så när nu klockan precis slagit 20 så grenslade jag Clementinen och bara åkte nordvart, la en god fart på farthållaren och kursen gick mot Hörby och jag bestämde att detta skulle bli vändpunkten och sen ja varför inte ta vägen ner till Sjöbo och sen hem via Lund, sagt och gjort jag åkte genom ett vackert kvällslandskap som så sakteliga ändrade färgton efterhand som solen stod längre och längre ned, dofterna från all grönska och sädesfält var överväldigande, sånt som vi som bor i stan inte kan känna, uhm så gött. Landade på Stora Torg i Hörby och tog en liten paus och en god cigg. Var en herrans massa hojar och bilar som körde genom torget och alla med glada gasfötter och händer till ackompanjemang av herrans oljud i forma av mer eller mindre öppna blås, tacka fanken att folk blir irriterade, men så är det väl här på "landet". Drog vidare mot Sjöbo och nu blev det fuktigare i luften och något svalare när solen precis höll sig ovan horisonten, Sjöbo avverkades i en högersväng och sen gick solen ned och kursen sattes mot Lund för att där sen ta motorvägen in till Malmö igen. När man kom in i Malmö slog sen värmen emot en och längs Limhamnsvägen stod det en tjock doft av grillning från Ribban som ännu efter 22 var full med folk, alltså en perfekt sommarkväll.
2012-07-25   Idag tog jag bilen och tillsammans med min moster gjorde vi Österlen och gjorde ett strandhugg på Vitemölle Havsbad för en god lunch. Men ack vad det var många hojar som var ute och åkte, de flesta i grupper om minst 4 st, det märks att det är semestertider och att vädret är perfekt, det var till och med bättre än i går om det nu är möjligt, sammanfattningsvis en härlig o trevlig dag även utan hoj-
2012-07-26-28   Solen har flödat över oss och högsommaren har varit här, solstolen har använts flitigt men på sen eftermiddagarna har sen Clementinen lockat och varje dag har det blivit härliga men korta turer ut i Skåneland och varje gång har det avslutats med en tur till småbåtshamnen, man måste ju se lite horisont. Tyvärr kommer snart det underbara vädret att ersättas av lite mer normalt Svenskt sommarväder alltså knappt 20 grader och ostadigt med chans till sol emellan
212-07-29   Ett rejält gäng Kryddor hade samlats utanför klubben vid 11 tiden, väderomslaget var markant och det kom någon enstaka droppe från en grå mulen himmel. Ingvar blev stigfinnare och vi bestämde att Ålabodarna var ett lämpligt mål för vårt kaffeintag. Det bar iväg över kända och även okända vägar upp mot Ålabodarna och vi blev snart varse om att det finns många olika vägval att ta sig dit. Det kom lite mer vatten från ovan men inte så mycket att det störde och Ingvars kluriga vägval lurade regnmolnen. Väl framme i Sundvik som ligger precis intill Ålabodarna fann vi vår kaffeplats med bord och allt ända ut till ett stilla Öresund. Vi fick nu vårt efterlängtade kaffe och stämningen i gänget var hög, alltså precis som vanligt. Returen blev styrd av väder radarn så det gick över Gantofta och sen ner mot Saxtorp där vi gjorde en kort stopp innan gänget splittrades för hemfärd. Malmö gänget fortsatte över Lomma och stannade sen vid Blå Caféet för glass o kaffe. Tyvärr blev det inte en helt torr tur idag men det var ändå skönt o trevligt. Vi som åkte: Ingvar o Karina, Ole o Madeleine, Mona, Jim, Anneli, Hans, Leif, Ulf, Patrik, Arne, Geoffrey, oxå undertecknad.

Ett stilla Öresund med Hven i bakgrunden och Kryddiga Kryddor i förgrunden

 

2012-08-11   En underbar lördagsmorgon med fantastisk augustisol och härlig värme blev störd när det plötsligt plingade på dörren o Janne stod där, "ska du med på en tur", nämenvisst självklart skulle jag det så snabbt ombyte och så drog vi iväg till kakboden för en god kaga. Janne hade snackat med Magnussons o dom var på klubben för lite meck, så vi drog dit för att sippa på kaffe med tilltugg: Jodå både Hans o Anneli var på plats o dom skruvade o fejade, men men hum här var nåt som var fel, Hans skruvade på en BMW o inte en Yamma och Annelies BMW stod sidanom, Nä nu djävlar gick skam på torra land, Hans hade oxå hittat en BMW R1200 C Montauk en riktig lågmilare, aha det var därför dom var så underfundiga igår, ja ja snart dags att kalla oss BMW klubb eller vad. Men båda sken som solar i det solrika vädret. Jodå Kaffet smakade gott o sen tyckte vi att det var dags för en tur och via kringelikrokiga vägar tog vi oss till Smygehuk och glasskiosken. Hemvägen via Trelle och sen Vellinge och Lockarp. Två breda glada leenden syntes i backspegel där Anneli o Hans myste på sina tornatoklillers samtidigt som dom satt och tuggade på småkrypen i luften, dags med riktiga vindrutor kanske?
2012-08-12   En Danmarkstur längs Kystvejen upp till Gilleleje och sen mot Hundested stod på programmet när ett rejält gäng Kryddor samlades vid Lockarp för avfärd. Vi gled över bron mot utlandet och solen lyste på oss från en nästan molnfri himmel och det var varmt o gött. Sikten ner över det spegelblanka Öresund och den milsvida sikten var imponerande när vi passerade högbrodelen. Väl "iland" på Amager satte vi kurs längs Amager strandvej bara för att efter någon kilometer konstatera att där var avstängt, för vad visste vi inte (då) så lite u-svängar och sen var vi på kurs igen mot Köpenhamn där vi återigen hamnade i avspärrningar, verkade som om det skulle vara nåt evenemang, ja ja lite mer kursändringar så kom vi iallafall in o förbi Amalienborg och sen började avspärrningarna bli ännu mer irriterande och fler u-svängar i en alltmer tätnade trafik som var lika irriterad på det som vi nu började bli. Det visade sig att det var ett supermaraton enligt vad en dansk vakt sa och kan väl troligt översättas till Triathlon det gjorde iallafall att vi nu snart hade lagt en dryg timme inne i Köpenhamn på omdirigeringar och annat men att försöka komma ner till Kystvejen var omöjligt och det skulle senare visa sig att den oxå var avstängd, suck suck. Stigfinnarens blodsockernivå var nu på minus så vi lotsade ut oss på motorvägen istället och fick vackert konstatera att någon Kystvej blir det inte idag utan vi gick av från motorvägen i höjd med Hörsholm och satte därefter kursen till Fredensborg och vidare över vackra Margeritevägar upp mot Gilleleje där vi så småningom sladdade in och parkerade.  Med bestämda steg gick vi mot hamnen för nu kurrade det lite i magarna och en rödspätta i hamnen stod högt på önskelistan, ja självklart tillsammans med en liten öl i plastglas, sagt o gjort allt blev inhandlat och vi fick tränga oss för att få plats o sitta, det lyckades. Eftersom vi hade förlorat en hel del tid i Köpenhamn så blev det att stryka Hundested utan vi beslutade att när vi käkat så skulle vi åka till Tisvildeleje och mumsa glass. Men innan vi åkte så skulle naturligtvis badpojken Ulf slänga sig i Kattegatt, vilket han också gjorde och försökte övertyga oss andra om att vattnet minsann var mycket mer än 20 grader, hum hum. Vi drog så iväg mot glassen och vi hade nog ingen aning om hur mycket badfolk det var i Tisvildeleje, trångt trafikköer igen osv. men nu hade vi ju övning. Vi hade sen två val att åka hem, lite snabbare över motorvägar eller lite längre och mer Margeritevägar, ja och det blev självklart det längre alternativet över de vackra vägarna längs Roskildefjorden och sen ner mitt i landet på östra Själland för att landa nere på Köge kystvej i höjd med Ishöj där vi sen la kursen direkt mot bron och vi passerade betalterminalen klockan 19,00, det blev verkligen en heldag men en fantastiskt trevlig sådan och vilket underbart väder vi hade.

Clementinen vackert parkerad i Gilleleje


 

2012-08-16   Aah vilken varm o go vecka vi haft, helt fantastisk tänk om det varit så här hela sommaren. Iallafall var det torsdagsträff på Kryddan och i vanlig ordning så var den mycket mycket välbesökt o alla på hoj.
2012-08-19   Denna söndagen blev det ingen körning det var hör o häpna för Varmt ! Mailrundan gick men alla var nästan hel överrens om att det var till att passa på att utnyttja solstolen eftersom vi väl kanske inte får fler såna här varma chanser
2012-08-23   Värmen fortsatte hela veckan fram tills idag då det drog in ett litet regnväder och vem åkte då hoj, ja just det jag, helt dyngsur efter att ha fastnat i trafikköerna inne i Malmö på grund av den där Malmö Festivalen men det slutade precis som jag kom till klubben, attans oxå. Inte fullt så många idag och ca 50% på hoj ändå, jo och visst kom regnet igen så vi fick vänta ut det innan vi åkte hem igen, men det var ändå över 20 grader.
2012-08-24   En underbar fredag, så framåt lunchtid drog jag iväg med Clementinen på en 18 mila runda ut i det härliga landskapet, tyvärr märker man nu att det är sensommar man ser lite gula löv känner dofterna från böndernas färdigtröskade fält och där vissa varit extra snabba och redan kört med dyngspridaren - usch fy. Men en härlig tur blev det och kaffet och lunchmackorna intogs vid Sövdesjön, var tillbaka igen framåt 17 tiden nöjd och belåten. Kvällen Bluesades sen på festivalen tillsammans med goa vänner.
2012-08-26   Väderprognosen lovade mycket regn denna söndag så mailrundan bestämde, no ingen körning. Framåt lunch sken solen från en blå himmel och det var bara så där härligt, äh va fan på med stället och iväg for jag, lite blåsigt o något mörka moln i horisonten men underbart där jag var, åkte först till Lund o fixade en dator sedan tog jag sikt snett uppåt för att sen gå in och åka kustvägen hem, jo solen försvann men det var varmt och inte regnade det. Åkte ner till hamnen och kollade ut och såg klart att nae det kan nog komma nåt så jag satte kurs hem, men inget hände inget regn. Men sen kom det så ini helskotta, men iallafall de där väderprognosmakarna på DMI, SMHI o YRNO, så dja fel ni kan ha, idag har ni nog skrämt halva Skånes befolkning under dagen att stanna hemma, jo det kom regn men inte förrän framåt 16,30, nä det ska fanken att lita på prognosen.
2012-08-27   En göttedag med sol o värme, lite hemmafix var på tavlan och där i bakhuvudet låg en tur på hoj o lurade, men inget beslut. Framåt kvällskvisten ringde Janne, ska Du med på en tur - jamenvisst skulle jag det. Vi träffades här hemma och sen a vi en kurs över småväga än hit och dit innan vi kom till Staffanstorp där Janne skulle inspektera ett jobb. Efter det var det kaffetime och vi tog en go latte på Mc Donalds. Inte kunde vi vara anonyma där, Jim hade passerat med bil och naturligtvis sett oss så det kom ett sms o sen ett samtal. Klockan blev strax 20 och vi tog en liten omväg innan vi i denna sköna men nu mörknande sommarkväll satte kurs mot Malmö, var hemma igen 20.45 o då var det nästan mörkt, en god kvällstur blev det iallafall.
2012-09-01   Första september, sol varmt och en lördag, ja det var bestämt 10,00 på klubben och det rullade in hojar. Efter lite nyckelstrul och lite batteristrul ( 2 olika Kryddor och jag säger inte vem) så kom vi då "äntligen" iväg mot vårt majoritets bestämda må - Åhus o GLASS. Vi drog snabbaste vägen mot Sandby innan vi sen dök in på de lite mindre o krokigare vägarna, efter en dryg timme så mullrades det från kön "Kaffe". Man kans äga mycket gott om vårt vägval men gott om bra och soliga kaffegläntor var det minsann ont om, men så på vägen ut mot Yngsjö hittade vi ett ställe att stanna på, sol var där, inga bänkar fanns men en helsikes massa getingar, ja vi fick ta vad vi hittae och kaffet smakade gott och var precis lagom innan vi sen gled de sista kilometrarna in till Åhus och Glassbåten  där Kryddorna "linande" upp sig i kön och beställde den ena glass skapelsen värre än den andra, huva vilka glassar. Vi satt gött på akterdäck och njöt i solen, smackande på glassarna så det stod härliga till. Retur kursen tog Ingvar hand om och när vi gjort ett snabbt besök på macken så lades kursen mot Sjöbo hållet. När vi kom till Vollsjö så sladde vi in på Piraten Museet´s parkering och här var det då dags med "andra" kaffet. Visst hör var det stängt men vi hade ju mer kvar i våra termosar. Vi åkte sen över Everlöv Häckeberga och mot Malmö där vi sen skiljdes åt längs vägen. Vi som glassade runt idag var Janne, Jim, Ole o Madeleine, Robban, Ingvar, Göran, Geoffrey, Niels och Magnus(fram till Östraby)

MrLarsson myser på Glassbåtens akterdäck och självklart åt jag ingen glass, men dom andra ....


 

2012-09-02   Gårdagens hojtur var inte nog för vissa av oss och vädret var fint så vi träffades på Klubben i vanlig ordning och mailrundan hade bestämt Kiviks Musteri som mål idag. Vi drog snabbt iväg mot Staffanstorp där vi hämtade upp vår stigfinnare Jim samt Staffan och Patrik och så lotsade Jim oss ner mot Kivik på kända och okända vägar. Idag hade vi även Carina med oss som körde i grupp för första gången och gjorde detta med bravur. Första (av många ) pausen blev efter Eljaröd där vi välbehövligt fick vårt kaffe, det hade mumlats lite i kön en stund så det var dags. Solen lyste på oss och allt var prima. Jim styrde sen oss vidare ner till Kivik på vackra vägar och fram till Kiviks Musteri där vi snabbt parkerade och intog butiken för lite olika inköp. Liten rast innan glasen kom på tal och självklart skulle denna intas i Kiviks hamn så vi gled vidare ner dit. Idag satt verkligen glassen bra. Vi träffade även på en kvartett mycket tama änder som det visade sig verkligen var glassälskare även dom, riktigt glupska och extremt tama. Nu hade det sakta börjat mulna upp i horisonten även om solen sken från en nästan klarblå himmel på oss så kändes det som om det kanske var dags att lägga på ett kol på kursen hem. Jim blev vänligt påtalad att glöm nu inte en kaffepaus, jodå det fick vi efter en dryg halvtimme så drogs vi in på en grusväg och se där fanns ett perfekt ställe. Carina ställde frågan "brukar ni pausa så här ofta?", ja vad skall vi svara på det, jo det händer ! Vidarefor vi sen över Degeberga, Forsakar och för att sen ta sista pausen vid Bjärsjölagård, där vi sen bestämde den slutgiltiga kursen hem då vi härefter skiljdes åt efterhand hemåt. Vi som hojade idag var: Jim, Carina, Göran, Arne, Ole, Robban, Staffan o Patrik.

Ett mustigt gäng


 

2012-09-04   Tisdag lagom väder och idag skulle så Clementinen på service hos Harley i Helsingborg så jag drog iväg strax efter 10 så jag skulle komma i tid. Motorvägen upp i en lite störande vind men med solen gött värmande. Det är perfekt att åka med farthållaren på såna här tråkiga transportsträckor så inställd på 110 marscherade vi uppåt för att komma fram strax innan bokad tid. Konstigt är det dock att man alltid skall få frågan "hade Du bokat idag?" och att dom samtidigt kan se ut som stora frågetecken, för fan titta i er liggare, där stod det ju, till och med jag såg det. Ja ja inga konstigheter det löste sig och jag tog bussen ner till hamnen i Helsingborg för att strosa runt o fördriva tiden samtidigt som jag tänkte passa på o käka en god lunch. Hamnområdet här är numera mycket "fräsigt" med promenaden och restauranger o barer, allt var dock inte öppet så här mitt på dagen utan är väl mycket kväll o helger, men mysig är här och med ett sånt sommarväder som jag hade så var det extra trevligt. Stannade sen i norra hamnen och gick på Roy´s och käkade den godaste Wallenbergare jag nånsin käkat, wau verkligen plus i kanten på den. Strosade därefter vidare längs promenaden innan jag tyckte det var nog och tog 22-an upp till Berga igen vid 15 tiden. Precis jag kom fram så var Clementinen klar så jag svidade om och löste ut "oss", (guldet larsson var e guldet), ja ja. Tog sedan kurs längs kusten sydvart och åkte över Glumslöv, Landskrona, Häljarp, Barsebäck o Bjärred-Lomma, innan jag strax efter 17 rullade in i garaget igen och nöjd över att Clementinen nu är klar för nya friska mil.
2012-09-09   På Kryddans torsdagsträff föreslogs Bjäreturen som jag tidigare under sommaren fick ställa in på grund av regn, men nu hade profeterna lovat sol och gott väder så vi bestämde träff på klubben klockan 10. Elva hojar mötte upp på klubben men någon sol såg vi inte men det var hyfsat väder ändå. Nästan prick 10 drog vi iväg till Saxtorp där ytterligare 4 hojar väntade så nu var vi plötsligt ett mäktigt gäng på 16 personer och vi fortsatte upp mot Ängelholm i ett Skåne som så nätt börjat lukta höst. Solen den lyste fortfarande med sin frånvaro när vi tog en bensträckare utanför Ängelholm men vad gjorde det när så många Kryddor lyste istället. Färden gick vidare över Vejbystrand på en massa småvägar som jag normalt inte åker när jag skall till Torekov så det var extra intressant. En stund efter lunch landade vi i Torekovs hamn och linade upp oss. Här var det minst sagt folktomt men alla restaurangerna höll precis på att öppna så dom höll iallafall hoppet uppe om att det skulle komma turister, dock hade dom inget att hämta hos oss då kaffetermosarna snabbt som bara den kom fram och vi intog bänkarna med den fina utsikten utöver hamnen och Hallands Väderö. Kaffe o Kryddor är liksom lite synonymt, vi måste bara ha våra goda koppar under en hoj tur. Alla lät sig väl smaka och det blev en skön paus innan vi sen skulle ge oss på de lite mera kringliga vägarna så väl färdiga la jag kurs mot Hovs Hallar och ner mot Kattvik där man som vanligt fick den underbara utsikten utöver Laholmsbukten. Färden fortsatte längs Laholmsbukten bort mot Båstad där vi sladdade ner i hamnen för en glass. Glassätarna hade väl protesterat om jag inte stannat. Pepe´s Bodega var stängd och det var väl tur för nu skulle vi verkligen åka kringel, upp genom Båstad och upp på Finnsbovägen bort mot Café utsikten som vi rundade innan vi snirklade oss runt på de fina vägarna som verkligen är smala men otroligt nog är asfalterade. Vi passerade E6-an och fortsatte uppe på åsen innan vi åkte nedför på nordsidan till Hasslöv för ett sen fortsätta genom ett grönt o vackert Halland bort mot Våxtorp där vi klättrade upp över åsen igen på den sköna vägen ner mellan Västersjön o Rössjön där var det lagom för en paus och sista kaffedropparna längs sjökanten. Sen satte vi siktet på Bassholma och Eket på den verkligt häftigt snirkliga vägen och här blev man lite varm i pälsen, vidare mot Klippan och den biten är inte illa den heller. Efter Klippan blev det Krika, Ljungbyhed och sen tog vi sista pausen på rastplatsen före Röstånga som oxå blev sista stoppet och ett tack o hej innan vi på vägen mot Malmö var och en åkte till sitt. Tack alla för en härlig hoj dag med många goa kringliga mil precis som vi vill ha det. Solen, jovisst fick man sett den fast inte förrän man kom hem till Malmö igen där den enligt uppgift lyst från och till under dagen.. hum. Vi som åkte idag: Jim, Mona, Hans, Anneli, Janne, Leif, Rune, Staffan, Robban, Niels, Ulf, Eskil, Göran o Eva, Arne och Patrik.

Parkerade i i Torekov hamn


 

2012-09-23   Idag var det olika viljor om hur vädret skulle bli eftersom väderprofeterna var lika rådvilla som vi, men när 10 kryddor samlades vid klubben klockan 11 så var det mulet och en frisk vind med ca 11 grader och det bestämdes att vi åker till Eriksgården vid Sjöbo för en god fika. Nu är det verkligen höst och det märktes tydligt när vi drog österöver via små härliga vägar. Redan vid Hyby kunde vi se några oroliga tecken norröver där man såg regnmolnen rulla in och när vi passerat Häckeberga hade det så nätt börjat dugga lite så det blev en stopp paus och överläggning. Nähä inte ville vi åka rakt in i ett större regnväder som vi även nu fått bekräftat låg mitt i vår väg så snabb ombeslutning, vi åker sydvart ner till Skurup och Café Centrum. Snart var vi framme och vi kunde även nu se syd över en blå himmel, det var ju härligt. Vi äntrade snabbt Caféet och här frestades vi som vanligt av deras underbara bakverk. Med kaffe innanför västen och en god kaka till det så levde livet igen och även om vi inte kom till vårt tänkta mål så var detta minst lika bra om inte bättre. Allting tar ju slut och det gjorde även kaffet så vi drog iväg igen mot Malmö. Ingvar ledde oss igen över en massa goda härliga vägar på vår färd mot Malmö där vi sen skiljdes åt efterhand.


 

2012-10-01   Söndag igen men lite burrigt väder på förmiddagen och det blev en lite sen kväll igår tillsammans med härliga vänner så det gjorde inget att hojen fick stå kvar i garaget. Men men framåt 14 tiden så gick det bara inte längre, på med stället och baxade ut Clementinen och iväg vi for nordvart och sen bort över Sandby innan kursen blev lagd västeröver mot Lomma. Hu det var lite blåsigt men temperaturen var en 14 grader, tyvärr ingen sol men torrt iallafall. Bara att konstatera att snart är det slut tråkigt men sant så det gäller att passa på. Väl ute vid Sundet så spanade jag in mörka "räliga" moln som jobbade sig in från Danmark, nähä bäst att sätta snabbare kurs mot Limhamn för jag vill inte bli blöt, och det kom heller inget regn då så det avslutades med den sedvanliga turen ner till småbåtshamnen där jag kollade in strävsamma båtägare som nu skulle masta av och lyfta sina båtar, dom såg inte så glada ut och jag känner igen känslan efter att ha gjort samma sak i 30 år, lika vemodigt varje säsongsslut.
2012-10-06   Höst höst och åter höst tvi vad tråkigt, utanför huset blåser det och regnar emellanåt helt horisontellt, trädens löv börjar falla ner innan dom ens hunnit bli gula och den där vanliga färgskiftningen man normalt förknippar med höst har jag inte sett, nä det är bara tvi. Blir det fler hoj turer, nä tror tyvärr inte det utan man får väl inrikta sig på att vintertvätta och konservera hojen så man sen kan gå där o sparka på Clementinens däck och längta, nä tvi för höst, var e sommaren?
2012-10-07   En blåsig höstsöndag, solen försökte värma upp men hade ingen direkt lycka och mail rundan hade gått. Sex Kryddor som trots allt hade föresatt sig trotsa den kalla vinden träffades på Klubben. Ingen lång tur i dag blev mottot, nåt kaffeställe blev målet och Jim kom med förslaget, Vismarlövs Väv o Bagarstuga men inte raka vägen dit tack. Jim la kurs och vi andra hängde på när vi rullade ut i ett Skåneland som nu skiftar i höstfärger. Hyby, Häckeberga, Stenberget, Gyllebo och sen via Sturup mot Vismarlöv. Många bilar på parkeringen bådade gott och värmen och dofterna i stugan var ännu bättre. Av oss sex Kryddor var det bara Jim som varit här tidigare och vi som oftast kört förbi utanför utan att egentligen veta någonting, en sån miss. Här var mycket trevligt, goda bakverk, goda mackar, gott kaffe o mycket prisvärt ett ställe man verkligen kan rekommendera till alla. Vi lät oss väl smaka innan det sen blev dags för returen som nästan skulle gå rakt på Malmö för nu var det ännu svalare ute och hade precis kommit några stänk när vi sen satte kurs hemåt för vår lilla korta tur. Vi som trotsade blåst o kyla : Jim, Anneli, Hans, Niels, Robban och Geoffrey


 

2012-10-12   En härlig höstdag så varför inte en soloride. Clementinen styrde mig sydvart över Vingelstad, Grevie, Håslöv, Och sen via Räng ner till Höllviken och norra Kanalsidan där jag stod och myste i solen med en milsvid utsikt nordvart över Öresund. Hemfärden gick dock i en något kallare motvind men så småningom kom jag via småvägar till Limhamn igen och avslutade på ytterpiren igen som så många gånger förr. Sen var det lagom att ta sista kilometern hem till en god kvällsmiddag.

 

2012-10-13   Höstfesten, ja så var det då dags för Kryddans vårfest som blev en höstfest som blev en årsfest. Ett härligt gäng Kryddor hade samlats på Kryddhyllan och käket kom i tid och sen var det fest hela kvällen o natten lång, trevligt hade vi.

Geoffrey sparkar igång festen

The Band


 

2012-10-18   Puh så var då äntligen sommarfilmsprojektet färdigt och första exemplaret har lämnats över till Italienresenärerna. Har tagit tid men tid har jag gott om och tycker själv att resultatet blev bra. Att dra ihop 14 dagars hojsemester med några tusen bilder och några timmars åkbilder ner till under en timme o trettio får anses ok. Snacka om att man blev sugen igen och snabbt var inne i storyn, Yes när åker vi, uum längtar.
2012-10-19   Wau, det är ett milt uttryck för det underbara väder som vi har idag och skall få några dygn framöver, några riktiga brittsommardagar med 14-19 grader o det är visst rekord så här års. Nu blev det så denna fredag att Eon´s fjärrvärme stängde då Janne tog en fri eftermiddag och Skanskas Bygge fick avbrott då Jim inte var på plats, Burlövs kommun data fick spatt då Hans smet iväg och det inte blev sålt nån Billy när Anneli smet tidigare och pensionisten fick åkvänner på grund av deras sensommarflit. Än en gång wau, Janne o Robban hämtade upp Jim i Uppåkra innan vi tre sen for vidare ut i spenaten vi en massa höger vänster vägar, mums, man satt med ett härligt leende och bara njöt i det värmande solen och trodde nästan att det var en riktigt vårdag. Så småningom och jag menar så småningom så kom vi fram till Triumph i Landskrona där Leksingen skulle beställa höstservice på hojen, väl på plats fanns då redan Hans och även han med ett extra stort leende på läpparna. Efter en god kopp nybryggt kaffe ( Tack Triumph) så la Hans kurs mot Helsingborg, ja nästan rätt iallafall, för att hämta upp Anneli utanför hemliga byggnaden. Sagt o gjort och sen blev vi ledda av Anneli längs en för mig okänd väg längs kusten mot Råå innan vi sen återigen for in i spenaten på vår nu nya kurs mot Malmö på både kända o okända vägar. Tack för en härlig dag därute i vårvärmen - det var dejligt. Glöm inte att det finns en hel helg i samma väder framför oss, don´t waste it.

En hösteftermiddags bensträckare i sommartemperatur


 

2012-10-20   Jag vet, man skall inte ta till kraftuttryck men fan va gött, senhöst men med sommartemperaturer och en sol som lyste från en klarblå himmel, underbart. Precis som vi tänk ställa in hojarna så kom då ännu en dag med värme och vi blev 11 Kryddor som startade denna Lördag från klubben med målet en snabb fika nånstans så vart åker man då, Eriksgården vid Sjöbo blev målet och vi for iväg genom ett skånskt landskap som nu verkligen skiftade i gult grönt o rött, som en extra krydda var det nästan 19 grader och det var FÖR varmt till vår höstklädsel, men det kan vi väl ta. Via kända och lite mer okända vägar trixade vi oss fram till Eriksgården där vi mötte upp med Kenneth som i princip kört dit på startmotorn så nära hade han. Vi belägrade snabbt kaffekön som inte betades av speciellt fort men vi fick vad vi skulle, en massa härliga smarrigheter. Vissa hade sen lite extra brått hem för det vankades hockey, med facit i hand hade det varit bättre för dessa att tat det lugnt och njutit av värmen på hoj istället ja ja förutom han den där lexingen som fick möjlighet att känna segerns sötma just denna dag när Lif bankade vårt Mif till den milda grad att det numera är ett stort klipphål i årskortet. Vi som då hade förstånd att ta det lugnt från dylika excesser fick istället ytterligare en underbar resa hem genom detta skånska vår-höst-sommar landskap och vi hoppas på att få fler såna dagar. Vi som mumsade extra idag: Anneli, Hans, Ole o Madeleine, Niels, Janne, Arne, Ingvar, Robban, Bo-Göran, Jim och låssmeden Kenneth

Jag kan lova att denna var lika god som den ser ut


 

2012-10-23   Så ja nu får man nog räkna säsongen slut för nu kommer kylan framöver och man har även lovat lätta snöbyar till helgen, är ju helt otroligt vilka väderskiften vi har, för 2-3 dagar sen var det nästan sommartemperaturer och nu... fyfo, så därför tog jag och gjorde höstrengöring på Clementinen med en rejäl och noga tvätt därefter blåste jag allting torrt och nu är det bara att vädra ut det sista innan vi helt vinterställer och lägger täcket på. Har dock inte helt ge upp hoppet om några mil till och i så fall är det bara att köra och göra en snabb avtorkning. Kollade på mina däck, framdäcket är nog några hundra mil till på och bakdäcket är det mycket mer på men det har blivit klackat i kanterna och för ett himskans muller så det måste bytas, jag klarar inte att sitta o lyssna på det. Hade tänkt att plocka av hjulen under vintern och fått nytt gummi på dom. Fram är skitenkelt men bak ser betydligt mer invecklat ut att få av hjulet, verkar tom som om man måste släppa vänstra ljuddämparen för att få ut axeln, att man får demontera bromsok osv. är självklart men sen ser det svårt ut, tål att fundera på. Mer vintertänk, ja jag skall skaffa en vindavvisare mellan gaffelbenen som skall monteras och främre delen på batwingen skall demonteras för jag söker efter ett klonkande oljud ibland och har fått för mig att det kommer innanför där nånstans, få se om jag ser nåt fel eller det bara är till att acceptera. Nytt hjälminterkom står på önskelistan, men men. Ja också självklart en noga planering inför nästa sommar om en ny Europatur, jag är så sugen på det men kanske inte Italien denna gång, tänkt mer på Södra Tyskland o Österrike eller Norra Tyskland o Nederländerna, nåt blir det iallafall, få se om där är fler av vännerna som har likartade tankar.
2012-10-27   I morse var gräsmattan vit, puh bara av första riktiga nattfrosten men tio mil norröver hade dom fått några cm vitt slask i går, fy fy fy nu närmar det sig, dags att gå i vinteride. Sista dagarnas blåsande och fallande temperaturer gjorde att det kom ner en helskotta massa löv och dom hade bestämt att samlas hos mig allihopa så det fick bli uppsamling av några kubik löv idag.
2012-10-28   Kallt, solrikt och en härlig senhöstdag, promenad i Limhamn o tryckte några bilder < Länk > vackert idag men nu är det verkligen Hoj-Off så härmed avslutar jag hojåkandet för i år.
2012-10-30   For iväg på 4 hjul uti höstlandskapet för att jaga några höstbilder och hamnade på våra gamla vägar runt Häckeberga, var riktigt skönt ute i naturen men var minst lika skönt att komma hem i värmen igen, det var blåsigt därute idag.


 

2012-10-31   Såja Clementinen är nu vintertäckt, laddkabel kopplad o klar, garaget vinterställt så nu är där plats för plåtlådan igen.
2012-11-02   När jag kom till Kryddhyllans lokal igår kunde jag inte hitta dörrarna, vår tråkiga plåtfasad hade blivit "moderniserad" med en graffitimålning, tycka vad man vill men den här "konstnären" har verkligen en konstnärsådra, jag tycker faktiskt det är rätt fräckt men vår hyresvärd är nog inte glad. För min del kan det vara kvar eftersom om en målat så brukar inte någon annan försöka kladda över, tydligtvis ngt med respekt i de kretsarna.

Var F är dörrarna


 

2012-11-20   Inget hoj nytt men fyfo vad det är grått o trist nu, inget roligt alls och energin är på riktigt lågvattennivå. Har dessutom gått och fått hälsporre o det gör ont utav bara h-e när man går, enligt order ta det lugnt och ansträng inte foten, massera och gå inga längre sträckor, nä det är inga problem gå långt är omöjligt, hoppas fanstyget ger med sig snart för annars glider man väl ännu längre ner i missmods träsket. Jag vill se sol och vill ha vårvärme och nya spännande  äventyr- NU.
2012-12-02   December och kylan har tagit ett grepp om oss och idag kom så den första snön här hemma så nu ligger det ett 5 cm vitt mögeltäcke över oss och mer är tydligtvis på väg, jag säger bara det, fy faan. Tillika har dom hotat med en kall o sträng vinter hoppas verkligen dom har fel.
2012-12-13   Fyy faan vilket vinterväder vi har just nu, vissa dagar/nätter ned till-15 o dagtid ligger det runt en -3, snön den kom helt plötsligt och nu ligger det ett 15 cm täcke av vitt mögel i min trädgård, Detta elände medför att man skall skotta bort skiten och skotta snö är något som jag verkligen hatar, kylan må väl vara okey förutom att den sätter extra spinn på elmätaren men för övrigt klarar man den under en kort tid. Mitt i allt detta mörker så blev det så Lucia dags och i vanlig ordning så glöggade vi av detta på Kryddan enligt sedvanligt koncept med körbar glögg, ja jovisst det fanns lite o-körbar glögg oxå vilket föll damerna i sällskapet väl i smaken. Följande är saxat ur Kryddans "sånt vi gjort".

"Vintern är här med rejäl kyla och snö, det är riktigt ruggigt men i Kryddhyllan sprider sig de härliga dofterna från varm glögg o pepparkakor och allt annat gott som hör därtill. Ett 25 tal Kryddor ser sen till att höja temperaturen och i takt med glöggen blir det varmt och det snackas om än det ena och det andra. Detta är oxå finalen på årets hoj säsong och när vi sen går ut i vintermörkret igen så önskar vi varandra en God Jul o ett Gott Nytt år."

När så denna datum är passerad så lackar det snabbt mot jul, denna skall som vanligt avspisas med mina nära o kära släktingar. Därefter blir det några dagars slappe period innan ett nytt äventyr börjar på andra sidan kulan, det här kommer att bli ett mycket spännande års slut.

2012-12-23   Efter ett antal dagar med flera plusgrader så hade all snön försvunnit och man tog en djup suck, men nu kommer ett snöbälte in lagom till julafton med blåst och snö på typiskt skånskt maner för att direkt efterföljas av återigen flera grader plus så vi kan med säkerhet fastslå en grön julafton i Malmö. Tomte lugnet har annars så nätt börjat lägga sig här dagen före och sen går det fort innan julafton passerat och vi återigen träder in i den vanliga lunken. Nåt tomte bling till Clementinen blir det inte nu men kanske väl senare när vi åter kan känna våren närma sig, men till dess är det flera månader. Denna sida stänger nu för detta hojåret och önskar alla en God Jul och Ett Gott Nytt År.
   

botten e nådd

---> Till Top <----