Datum          2010 Beskrivning                 
 

Top

 

--> Till senaste tur <--

   
Bilder 2010 Bilder från 2010 på hoj finns <-- här --> och dom är alla med vännerna i Mck Kryddan
2010-01-01

Fyy vad kallt det är ute, året börjar som sedvanligt med uppförsbacke?!?

2010-01-20 Kylan består och även det där vita, Snart nytt rekord med kyla o snö i mer än en månads tid. För Skåne är detta ytterst ovanligt så här tidigt brukar mer komma i februari mars. Det är så vinterlikt att man har inte ens fått hoj abstinens, men den kommer och med den förhoppningsvis dom första vår tendenserna, hoppas bara det blir snart.
2010-01-31 Nä nu e det för djävligt, kylan och snön bara fortsätter o fortsätter, var visst över tjugo är sedan det var så här kallt i skåneland och tillika på det är det nu närmast snö kaos och mer är lovat de närmsta dagarna, Sommar var är du ?
2010-01-31 Nästa lördag är det så dags för klubbens årsfest, många anmälda och trevligt skall vi ha.
2010-02-06 Kryddans årsfest, wau vilket partaj. Massor med glada kryddor, god mat i mängder, demens protected dessert, gott till kaffet, Kräm spelade för fullt och det svängdes både de lurviga och annat, alltså återigen en oförglömlig Kryddfest.
2010-02-13 Återigen en natt med snö, snart ligger Skåne under ett jämnt täcke på 50 cm snö, stackars dom på Österlen, där har och är det i vanlig ordning kaos. Nu längtar vi jättemycket efter något litet vårtecken, men det ser dåligt ut. Kylan som vi haft sedan före jul ser ut att bestå, varje dag är en pärs när kvicksilvret hela tiden står på minus fem. När det var som djävligast i Malmö hade vi flera nätter med temp mellan 10 o 15 grader minus, o d¨e de minsjäl kallt i Skåne, Nä fram med våren nu, man börjar ju få mer o mer av pms syndromet.
2010-03-07 Nä!  det är fortfarande vinterläge om än nu med lite vårsol och dagstemperaturer kring eller strax över nollan. Snötäcket smälter sakta bort men det är massor kvar. Var ute på biltur idag och såg faktiskt några knuttar ute, antingen hade dom fått hjärnsläpp eller så stod dom bara inte ut längre, även om det sken en vacker sol från en blå himmel så var det bara 2-3 grader varmt, men dom måste ha frusit ordentligt. Har nog redan insett att någon hoj premiär det blir det inte förrän i april- tidigast. Som sagt innan, nu vill vi ha vår och det snabbt.
2010-04-02 I.A och jag gjorde en tur upp till Elmia i Jönköping för Bil o Custom mässan, ja ja naturligtvis på 4 hjul, för det var bara 5 grader med sol. massor med fräcka hojar och bilar, vackrast var Chip Foose California byggen, wau.
2010-04-03 Vår
Sol och en underbar vårdag. Idag var det bestämt att jag skulle köra hem Ingvars HD från sin vinterdvala i garaget, sagt o gjort gled sakta fram över Limhamnsvägen väl mullrande, sen skulle jag stanna vid ett trafikljus och då trodde jag hjulen var åtta kantiga för som det vibbrerade, men se nä det var inget av det utan en normal ! HD vibration på tomgångs varv, ja jisses jag såg både dubbelt o tredubbelt, hum kan kanske konstatera att man är NÅGOT bortskämd med japanska vibbar. Men hojen gick gött och om man skall säga nåt så är det att den känns mycket stabilare o lugnare i 100-110 tempo och som jag tyckte, lägre varvtal. Väl hemma igen så tänkte jag au va fan en runda på den Svarte var bara ett måste. Oooh så gött, några mil senare med frusna fingrar var så årets premiärtur gjord, wau wau. Konstaterade att Svarten är mycket länge, och att jag satt mer avslappnad på den än på HD´n, Men eftersom jag varit i fjol o provat en HD i Hbg och då kändes det annorlunda så får jag nog testa en gång till eller varför inte förkasta ide´n, just nu är jag mycket kluven, fanken Yamma fram med en uppdatering för Europa marknaden typ den i USA-a "De Lux" varianten så hade det inte varit ngn tvekan alls.
2010-04-07 Första vårturen
En riktigt vacker vårdag och Ingvar tyckte att det skulle åkas hoj, så sagt o gjort, hämtade upp honom hemma, och sen la vi kurs mot Sandby o Harlösa för att gå vidare över Hjularöd, Östraby, Pärup och sen ner mot Hörby där vi sladdade in på Stora torg för en god kopp kaffe på Cafe´t. just då satt det riktigt gött för även om det var sol o någorlunda varmt så blåste det utöver fälten så avkylningen var rätt stor. kaffe, bulle och snart hade vi tinat upp igen. Eftersom Ingvar ju egentligen inte skulle åka hoj pga. hans justerade axel så skulle vi ju inte åkt så långt men men vi fortsatte småvägar över S Rörum och Ludvigsborg och sen kurs Kungshult, Ellinge och Örtofta för att landa i eftermiddagsrusningen i Lund med kö bildningar där vi väl inte tog den klokaste vägen precis, men så småningom kom vi hem efter en 18 mila tur och vilken premiärtur vi fick, gött.
2010-04-08 Klubbtorsdag, välbesökt och med nya trevliga hoj bekantskaper, dock kom sedan regnet och gjorde det kallt o grått.
2010-04-10 Avrostning i Dalby
Avrostning hos Anders o Bengt på Sydsten i Dalby. Vi var ett gäng som träffades på klubben klockan 10 för vidare transport till Dalby, vi fick nu även tillfälle att se Hans M´s nya Yamma, röd o grann och en stolt ägare. Nästan prick 10,30 var vi i Dalby bara för att konstatera att det gått stopp i maskin, någon hade stängt infarts grindarna men Patrick v H, som kom i bil fick snabbt kontakt med organisatörerna via cyberspace och sen kunde vi åka in, det blev ett rejält gäng hojar och fler kom hela tiden, vi sprang även på gamla bekanta och stämningen var på topp. Anders hade genomgång inför de olika momenten och sen var det dags att rosta av. Jo lite rostigt var det nog lite här o där men efter en god timme var det rostfritt, i alla fall för stunden. Samling vid kaffe hurran o grillen och sen var det skitsnack i massor innan vi gjorde några repor till på banan. När alla tyckte det var nog så bestämde vi oss för en runda lite så där sydost vart, kanske inte den bästa riktningen med tanke på att därborta mörknade himmelen betänkligt vi hade ju haft klarblå himmel o sol under förmiddagen men något var på gång. Mycket riktigt efter ett antal mil så började det stänka samtidigt som tempen sjönk ordentligt, kursändring mot solen och Malmö På vägen hem vek den ene efter den andre av mot sitt och till slut var vi bara fem som angjorde Malmö innan vi också splittrades. Tack alla och framförallt tack till Anders o Bengt för årets version av avrostningen. Bilder finns i galleri
2010-04-11 Ännu en dag med sol på förmiddagen så jag beslutade mig för en solo-ride en bit längs Öresundskusten innan jag sen sakteliga vek av mot Malmö igen för att landa på klubben, hu det var väl kylslaget så det var sen skönt att komma hem igen.
2010-04-15 Klubb torsdag
En helt fantastisk varm o goer dag, innan det var dags att dra till klubben beslutade jag mih för att ta en "runda", så jag satte kurs ostvart över stock o sten för att sen lämpligt landa på klubben si så där  17,30.
Puh det var en välbesökt torsdagskväll vi hade igår, mycket folk och även nytt  folk som anmälde sitt intresse för att testa på samt då Bo Göran från Bjärred som nu ingår i gänget som Krydda, vi hälsar honom välkommen, han kör en svart Yamma Custom maskin, han har hälsat på oss tidigare och var även med på avrostningen senast. Jo gårdagen. grillmästaren fick verkligen fullt upp, till den milda grad att han blev stressad ordentligt, någon som sett honom stressad tidigare, nä inte jag i alla fall men i går var han det, men det löste sig trots att råvarorna nästan helt tog slut. Sen var det "hårda" diskussioner över Nettans ömmande fot, hoppas on tagit modet till sig o besökt en läkare idag. Från dart gänget som startade relativt sent, hördes suckar och små kraft uttryck, från vem vet jag inte, men det gick nog inte så bra emellanåt.
2010-04-24 Nils Holgersson Rallyt
Tolv förväntansfulla hoj åkare samlades i en underbar vårsol på Kryddan, här var inga som frös om fingrarna utan vi stodo svettades i värmen innan vi satte kurs mot SKMC´s klubbstuga för en kaffe o fralla innan start. Vi var tidigt ute så det var ingen trängsel precis, men lika välorganiserat som vanligt var det. Stigfinnar Andersson tog täten och lotsade ut oss på sträckan enligt den roadbook som vi fått, sen vet vi ju att stigfinnaren alltid hittar på sina små hyss och finner lite andra infallsvinklar på vägvalet och så blev det även denna dag. Kontroll efter kontroll betade vi av,  testade vår minnesbank, kryssade i frågorna, spelade kubb, kastade kula, slängde golfboll, osv osv, som vanligt med mer eller mindre lyckat resultat, men det viktigaste av allt –vi hade som vanligt jäkla roligt. Kaffet "avnjöts" i en svagt uppvärmd vitsippe backe vid Börringe innan vi sedan blev ledsagade in till resans bästa kurviga parti i vägarna "bakom" Sturup o sen ner till Holmeja ( där vi naturligtvis såg just det stället där vi borde druckit kaffe ). Målgången på MC-huset och med massor av hojar samt de sista kluriga frågorna samt den viktigaste och avgörande "utslags frågan", vikten på en burk med muttrar, Rätt vikt var 2098 gram, och undertecknad satte upp 2125 gram. Eftersom prisutdelningen skulle vara vid 16 tiden så droppade några av och själv tyckte jag att det var dags att åka hem, men mina goda vänner övertalade mig med bestämdhet att stanna kvar, och vilken tur jag gjorde det. Otroligt nog skallade mitt namn över platsen när dom utropade nummer två blev:, Wau du Patrik, nu blir det tufft framöver. Egentligen är det konstigt för vi körde ju mer eller mindre med en form av teamwork under dagen, så det måste varit utslagsfrågan, men i alla fall ännu en buckla till Klubben, Annelie sa att det nog var dags med en prishylla, jo kanske det. Nummer 11 blev Rune, 14 Magnus, 19 Annelie o 20 Ingvar. Vi blev inte största klubb, men kom på delad andra plats utan frostbitna fingrar o tvättmaskiner, phui.
2010-05-02 Charity Run
En härlig dag startade med en klarblå vårhimmel och en sol som värmde gott efter en stund. Starten på årets upplaga av Charity Run var på Malmbergs MC bod, det var välorganiserat och parkeringen av hojarna löstes perfekt för där är ju inte mycket plats för så många hojar, och många blev det till slut. Efter anmälan och därefter klurat ut de första frågorna så tog sedan Ingvar täten och styrde vårt stora Kryddgäng (13 hojar) sydvart, viss underfundighet i sättet att läsa en karta gjorde att Ingvar tyckte det blev dags att öva lite rondellkörning, sagt o gjort, runt gick det innan vi kom in på spåret igen mot första kontrollen. För första gången hade vi även lyckats pricka in en helg där Hans o Anita var med, kul. Efter klurigheterna bar det sen iväg igen på för mig nya underbara vägar och vi hade bestämt att vi skulle stanna någonstans o ta en fika-paus, Ingvar stannade i ett underbart skogsparti på vägen mellan Svedala o Börringe, vad nu det heter. Här hade vi en god paus och fin utsikt när alla deltagarna i racet passerade revy framför oss, jisses vad det mullrade ibland, vi lurade ju en o annan att tro att det var kontrollpunkt här, men då hade dom läst kartan dåligt för att tro sånt. men vidare for vi sen mot Sturup och nästa kontroll och här var det hojar, många, mycket beroende på att man tog en längre paus o flockades kring ett korvstånd som påpassligt placerats där, ja o självklart var vissa av våra korv älskare även i kön. Färden gick sen vidare upp genom den slingriga vägen bakom Sturup för att hamna på sista kontroll vid Hyby innan vi på Ingvars specialvägar tog oss till målet på MC huset. Summa summarum blev det en härlig o rolig dag och hör i häpna solen lyste vackert på oss hela tiden
2010-05-18 Mum, varmt o gött solen från en klarblå himmel, efter att ha gjort lite trädgårdsarbete så gränslade jag hojen och körde lite på måfå ostvart, Rundningsmärke vid Genarp sen norröver mot Sandby, Revinge,  Harlösa, Löberöd, Rolsberga för att sen sikta mot Löddeköpinge, kom tidigt fram till Lödde men bestämde likväl att svänga in till Vikinga tider för att fylla på lite energi, efterhand började det rulla in fler o fler ekipage, träffade Fredde där och vi satt och ljög en stund innan jag återigen satte kurs med en maklig fart längs kusten mot Limhamn, blev trots allt en skön dag.
2010-05-20 Varm torsdag
Äntligen har den riktiga vår värmen kommit, vi blev ett rejält gäng idag som satt o göttade oss i kvälls solen. Det laddades rejält på grillen o meister var i farten, till kaffet bjöds det sen på god kaka med vispgrädde, tack Jeanette. Eskil hade ännu en dag på liften och hade som vanligt sin chefs mekaniker Ingvar fullt sysselsatt. Som vanligt när batmobilen ät på liften så haglar den härliga kommentarerna, men så småningom så kunde då batmobilen rulla ut igen och både Patrik och Staffan provsatt farkosten bara för att konstatera vissa ej tryckbara utlåtande, ja alltså som vanligt
2010-05-23 Pingstdagen började som de sista dagarna i strålande sol o värme. Samling vid Klubben dår vi skulle bestämma vilken kurs vi skulle ta för en kaffepaus. Ole var först på plats så vi två bestämde snabbt kursen, Snogeholms sjön var lämpligt tyckte vi. En efter en kom hoj ekipagen inrullandes och vid 10 draget var vi helt plötsligt 13 hojar. Vårt mål för kaffet antogs och så begav vi oss iväg mot Häckeberga. Plötsligt hade vi tappat "svansen" och Ole kom ifatt oss så vi stannade, Fredrik hade fått "knudor" på strömmen så hojen ville inte gå som den skulle så tyvärr fick Fredrik o Pernilla sätt kurs hemåt ( enl uppgift så kom dom hem iallafall ) men det kommer fler gånger. Väl samlade igen forsatte vi över Häckeberga, Janstorp, Slimminge, Blentarp, Sövde innan vi så kom fram till det "vanliga" fika stället vid Snogeholm sjön. Nu hade solen gått lite i moln så den värsta värmen hade bedarrat, men en god o givande lunch paus fick vi iallafall. Det blev sen dags att äntra hojarna igen och en kurs via Gps-en togs mellan havet och E65-an mot Malmö, men gizmon o jag blev aldrig överrens så det blev konstiga vägar och aldrig dom tänkta vägarna men så småningom kom vi till Skivarp där Geoffrey sen tog kursen mot Skurup och glass kiosken. Efter ha tryckt i oss glassar så splittrades gänget och Malmö-Bjärred tog kurs längs 102-an för att sen dyka in över Häckeberga igen. Väl framme vid Malmö var vi några som fortsatte ned till Klubben där vi satte oss över en kopp kaffe. Annelie satte Hans i arbete med att tvätta deras hojar. Nu var det svalt eftersom solen gått i moln och vi skiljdes åt framåt 16 tiden.
2010-05-23 Version 2

Tack alla söndagsåkare för den roliga turen idag, solen lyste ju på oss, ja ja ända fram till det var dags med det viktiga kaffe drickandet, men vi fick ju sitta lugnt o fint en stund och inmundiga våra medhavda saker, det var ju i och för sig inte så länge vi satt för det ryckte i gashandtagen lite här o där, gick det för sakta, fick ni inte rastat av er? I vilket fall så var det gudomligt vackra skånska vårvägar till Snogeholm, spirande grönska, väldoftande raps och en liten doft av skånsk kodynga, ja kan det egentligen vara mycket bättre. Vägen från Snogeholm, ja den bevisar ju bara att låt inte den däringa Gps-gizmon styra din framfart, "tanten" i gizmon bara snackade om sväng höger, sväng höger ja och när jag väl gjorde som "tanten" sa så hamnade vi ju direkt in på en grusväg, förvisso bra sådan, men dock. Därför var det ju bäst att stänga gizmon och låta Geoffrey ta täten fram till Skurup o glassen, annars hade vi nog inte sett varken Skurup eller smakat glassen. Nä nästa gång kör vi gizmo fritt, rent ut sagt "skiter" i vad " tanten" säger utan tar varannan vänster osv. och siktar efter kompassen istället så får vi kanske även se något nytt, att vi sen inte kommer till bestämt mål är väl en annan sak. Så tack alla söndags-gizmo-åkare.


O sen på tal om gizmo´s, jag älskar ju sådana där tekniska gizmo saker, så jag har införskaffat en fjärrstyrd temp.sensor till min grillning, ja bara så man vet när den självdöda köttbiten har fått lagom med grillning för att kunna ätas utan fara. Vid dagens grillning, ville den liksom inte riktigt "snacka" med mottagaren, vilket ju då fick mig till att djuploda mig in i de tekniska
vidundren för att få dongeln på "linan" igen, men, och det är inget litet men!, jag glömde då att kydabiden låg på gillen och de färska nypotatisen stod på kokning, ja behöver jag säga vad som hände, kydabiden blev kolstybb, potatisen fick bara en femton minuter för lång koktid och jag höll på at slita av mig resterna av hårsvallet, lyckligtvis så var det i alla fall något som inte gick åt h-e, det goda Chianti vinet – det hade iallafall inte italienarna misslyckats med.  
Nä fram för en gizmo och grillfri fri vecka.

2010-06-03 Äntligen har sommaren kommit och nu är det varmt och gott, den gula skivan lyser från en nästan skyfri himmel, mums - äntligen. Att det nu är sommartemperatur märktes också denna kväll som blev mycket välbesökt och snacket gick igång som vanligt. Leif han jobbade sig ordentligt varm med att förse oss med sina grill alster, lika goda som alltid. Vi fick besök av nya nyfikna hojåkare och jag tror dom uppskattade vad dom fann, alltså ett underbart glatt gäng Kryddor. Några bilder från kvällens övning finns inte då den fotografiska apparaten ej var med.
2010-06-06 Nationaldagen:
En perfekt söndag, solen sken på oss det var varmt och gott, kunde det vara bättre en sådan
här nationaldag. Som vanligt hade vi bestämt 10 på klubben och en efter en rullade in. Något mål för dagen hade vi inte bestämt utan lite polsk riksdag och ett förslag till en runda runt ringsjöarna blev det. Så vi drog iväg med den bestämda målsättningen att inte åka genom Lund, så vägvalet blev lite varierat minst sagt, men Staffanstorp, Hardeberga, Odarslöv, Igelösa, Örtofta, Trollenäs där det blev kaffe paus i det gröna, ja ja som vanligt med detta gänget så måste första kaffepausen komma snabbt, så det blev en dryg timme innan kaffet serverades.
Dom glada tillropen och spydiga kommentarerna haglade över grönskan i Trollenäs och vi hade det gott. Före vidare färd önskades en glass butik inte allt för långt borta, märker ni nu tempot, åka-stanna-äta- osv osv. Vi drog vidare bort mot Bosarp, Stehag, Ormanäs, Ludvigsborg där vi stannade och invaderade en ICA lanthandel för att inmundiga dylika glassiga saker. Färden gick sedan vidare mot Osbyholm, Lyby för att sena stoppa vid Harlösa Kyrka för den fina utsikten och för att det var dags med att dricka upp det sista kaffet ! Solen skyades lite nu, men vi såg utåt kusttrakten att det var klart igen. Geoffrey o Jeanette samt Bo-Göran satte kurs mot Bjerred medan alla vi andra åkte ver Silvåkra, Veberöd, Björnstorp, Genarp mot Hyby där Staffan och Leif svängde Sydvart, vi andra åkte vidare i makligt tempo mot Malmö för att så att säga sluta cirkeln här skiljdes vi  Ole, Ulf, Eskil, Jan-Åke, Ingvar o Robban och var o en for vidare mot sin solstol och en kall. Tack alla för en go och som vanligt Kryddig tur.
2010-06-13 Nordvästra Skåne Tur .Söndagens tur var bestämd att gå nordväst, vädret på morgonen var inte det allra bästa, kallt o ruggigt men man hade lovat uppklarnande samt att vinden skulle lägga sig. Vi blev några friska Kryddor i form av Rune, Ole, Jan-Åke, Ricky, Robban också inglidande på ett bananskal kom Ingvar, han var åksugen och skulle bara åka med en bit. Si så där en akademisk kvart över 10 så besteg vi hojarna och satte kurs nordvart över Kävlinge, Torrlösa, Kågeröd för att strax därefter ta första välbehövliga fika pausen. Ja som vanligt kan vi Kryddor inte åka speciellt långt innan kaffet men idag var det väl påkallat på grund av blåsten och den relativa kylan. Man satt där och undrade kan detta verkligen vara sommar med en 13-14 grader, hutter. Välpåfyllda var det sen dags igen vidare över Stenestad o nerför Söderåsen mot Krika där vi skiljdes från Ingvar som la kurs hemåt igen och barnkalas!. Vi andra fortsatte över Klippan mot Eket och här var bara så goa vägar så det är inte sant, dels var det vackert o dels var det så kurvigt så man nästan blev varm. Sedan vidare mot Bassholmarna och Tåssjö precis vid Rössjön och här var det dags med nästa paus med utsikt utöver sjön. Alla hade vi ett stort brett grin för återigen vilka vägar. Ännu hade vi inte sett någon uppklarning på himmeln även om det var bättre här uppe i Skåne men lik förbaskat kallt. Efter uppsittning vidare upp över kringelkrok fortsättning uppför Hallandsås. På vissa ställen var det lite slirkigt på grund av allt regnade de sista dagarna med löv och trädnerfall på vägbanan så lite försiktighet fick vi allt ha. Plötsligt stod det Hallands län och sen var vi över åsen, en snabb vänstersväng och bort mot Hasslöv där vi återigen började bestiga Hallandsås för att så småningom vi diverse ko-stigar komma fram till rastplatsen strax innan Rasta, ja o naturligtvis var det då dags igen med kaffe. Nu började dock kaffe dropparna tryta i termosarna, men vad gjorde det då vi för första gången på dagen sett en liiten bit blå himmel, stor som ett frimärke men dock, och vi tyckte även att det blivit mycket varmare, det var innan Ricka läste av sin tempmätare som registrerade 15 överhettade grader, så plötsligt frös vi igen. Nu var det så då dags att lägga kursen sydvart och hemåt igen så vi satte kursen över Magretetorp, Ängelholm, Bjuv, Mörarp, Tågarp och Saxtorp där vi tog sista pausen utan kaffe naturligtvis, det var ju slut sen tidigare. Sedan tog vi sista biten över Löddeköpinge innan vi gick ut på motorvägen mot Malmö där vi alla skiljdes efterhand som gasrullarna drogs på. Tack pågar för en rolig dag, härliga vägar, fantastisk natur och allt med en massa mersmak. Vädret ja, inte fanken klarnade det upp överhuvudtaget, ingen sol alls, meteorolog är ett framtidsyrke, brist måste finnas. Janne, som Du ser i texten så finner Du ortsnamnen så om någon frågar så kan Du iallafall påstå att Du passerat på hoj för jag tror inte Du hittar spåret vi Körde. -))
2010-06-20 Söndags kaffe: Söndagsturen mot fikaställe, trots mail förvirring och framflyttad start tid så blev det bara 4 kryddor, Annelie, Hans, Eskil o Robban som träffades på klubben. Kurs blev lagd till Hanksville Farm och kaffe. Vi försökte hitta lite mer inspirerande vägar dit upp, men det är svårt att hitta, men fram kom vi. Kaffe, muffins, köttbullemacka och en goer och härlig sol värmde gott inne på gården. Vi satt där länge o väl och bara mös innan vi beslöt oss för returen, nu via betydligt trevligare vägar där ett av målen oxå var att till varje pris undvika Lund, ja och vi lyckades via diverse småvägar. Turen avslutades igen på klubben där vissa skulle tvätta hojar och andra spänna skruvar ( inga namn nämnda ) och undertecknad bara satt och mös i solen med en kopp kaffe. Summa, en skön hojdag, jo, och vi lyckades undvika regnskuren.  Nä inga bilder blev tagna
2010-06-22 Tisdagstur En mailrunda gick ut om det var någon som tänkt sig till Lödde o Höj denna tisdag. Jo då 3 svar så Ingvar bestämde 16,30 på klubben oxå åker vi en liten runda innan, lät ju helt perfekt. Vid anvisat klockslag så var vi plötsligt 4 kryddor och väntade på ytterligare en. Jo då så sm¨ningom kom vi iväg, kursen blev lagd precis 180 grader och vi for ut in den skånska grönskan och kunde läsa alla vägskyltar som man normalt inte förknippar med Lödde, Mölleberga, Bara, Klågerup, Hyby, ja ni förstår. Vi hade sett Turning Torso antingen rakt i blickfånget eller i alla andra vinklar men till slut iallafall i backspegeln. Ingvar ledde oss vidare och så var vi i Södra Sandby där vi skulle plocka upp Patrik. Och då var vi Ingvar, Leif, Rune, Bo-Göran, Patrik och Robban. Plötsligt kom en hoj till insmygande och det var Joakim som missat oss i starten o jagat, men som uppsnappat denna "kontrollpunkt". Vi fick höra att vi skulle plocka upp Geoffrey oxå på vägen så Ingvar bestämde träffpunkt innan vi återigen drog iväga på alla vägar som inte hade riktning Lödde, men vad gjorde väl det, härliga vackra vägar i ett perfekt solsken, kunde inte vara mycket bättre. Senare började vi se skyltar om Löddeköpinge och plötsligt var det kö bildning och lång sådan, alla skulle mer eller mindre till Höj o Vikingabyn, jisses med bilar och hojar, när vi så småningom lyckades komma in och parkerat hojarna långt bort mot världens ände så drog vi en lång suck. "Vem F kom på denna iden" ( troligt undertecknad ). Vi har nog aldrig sett så mycket folk här någonsin vilket då innebar att som en naturlighet så brakade organisationen ihop lite. Vi gick sen o strosade och kollade hojar och bilar o muttrade över att vi inte fick nån körv. Långt mycket senar gled vi sen iväg i en ny kö, den på vägen ut. Nästa stopp blev glassbaren i Bjärred som det faktiskt var förvånansvärt liten kö till, just då iallafall. Tack alla för en väl orienterad kväll
2010-06-27 Hallamölla : Dagens underbara tur gick till Hallamölla kvarn, Kivik och sen glass i Simrishamn... med på turen var Ingvar, Leif, Patrik, Ole, Joakim, Eskil, Ulf o Robban.
Mailrundan hade gått som vanligt men som förväntat sista dagen på midsommarhelgen var det inte många svar så vi blev ändå lite förvånade när det rullade in åtta hojar. Solen stekte på oss och det skulle bli varmare, mycket varmare. Robban hade snappat upp ett mål, Hallamölla kvarn vid Christenehof så det beslutades som ett bra mål. Vi drog snabbevägen till Dalby och sen mot Harlösa, Hjularöd, Östraby och bort mot Hallamölla. Uj uj vad vackert det är i den Skånska hagen, vi bara satt och myste på alla småvägar som den där gizmon lotsade oss på. Väl framme vid Hallamölla så var det lite dåligt skyltat men vi hittade in, hade man inte vetat att det skulle ligga där så vet i fanken om man kört in på den lilla lilla grusvägen. Men det var verkligen värt besväret vackert så det förslog var där, perfekta bänkar o bord vid kvarnen till vårt medtagna kaffe. Hallamölla är tydligtvis Skånes vattenfall med högst fallhöjd på hela 23 meter, wau. Vissa kryddor tyckte att det blev för varmt och tog på sig strand dressen varvid dom skrämde livet av folk o fä ,för tro inte att vi var ensamma på platsen. Guidad tur i Kvarnen hålls tydligen varje söndag mellan 13.00 o 15,00 men Kryddorna suktade nu efter glass så vi gav oss iväg runt 13 snåret med Ingvar som guide mot Kivik och sen Simrishamn. Kivik visade sig i sin ypperliga sommarskrud och med en spegelblank Hanöbukt som fond blev det pricken över i. Vi for vidare längs kustvägen till Simrishamn för att sen parkera när glasskiosken i hamnen. Jo har var det folk men inte alls som vi trott tidigare. Strutglass i denna värmen, jo vi fick se olika varianter på att så snabbt som möjligt äta en sådan innan värmen helt smält ner den, bröderna Brothers åt glass med hela ansiktet, oxå en syn. Eftersom det var en viss fotbollsmatch denna dag så satte vi kurs via diverse småvägar mot Malmö igen. Det var faktiskt skönast och åka hoj så att det fläktade lite för nu var värmen riktigt intensiv, men nej vi skall inte klaga, det är ju detta vi önskat och väntat på, men hemma till match start, nej det var vi inte och det gjorde ingenting ändå. Tack pågar för en underbar dag, trots någon grusväg, men då tvingas vi ju tvätta bort dammet, gör kanske inget iallafall.
2010-07-01

Jubileumskväll : Sommar och sol, massor med folk på klubben som satt och myste i värmen, grillen igång, kaffe hurran gick för högvarv och vi löste i sedvanlig ordning alla världens problem på 5 minuter. Men de stora frågorna kvarstår som alltid. V-tvinn eller radfyra, denna och den allomtvistade frågan amerikanskt eller metrics är och förblir olöst.

-------------

Vi var sen några stycken som beslutade oss på klubben för att åka och kolla in fyrverkeri och ljusspel på Öresundsbron vid 23 snåret. Jodå sisådär en halvtimme försenat small det, mycket överreklamerat var det, rent ut sagt inget att ha, men en helt underbar sen kväll ute på Limhamns småbåtshamn och en fantastisk kvällshimmel bjöds vi på, för att sen inte tala om ett hejdundrandes trafik kaos när tusentals människor skulle hem igen, ja jisses.

 

2010-07-04 Het söndag vem f sa het söndag,
Nu ligger sommarvärmen kompakt över oss, det är ljuvligt, natten som gick blev en tropisk natt, temperaturen inte under 20 grader och det lovar ju gott inför dagens tur. Mailrunda hade sänts ut, så man visste att det var folk på väg till klockan 10 som vi bestämt. Vi som mötte upp denna heta söndag var Ingvar A, Robban, Ole, Niels, Magnus, Staffan, Janne och Robert A. vart skulle vi åka, hur långt osv. allt detta beslutades på ett par minuter på plats. Nä inte för långt, gärna lite skog, gärna väldigt kurvigt och bara det svalkade gött vid vårt kaffeställe. ja och målet blev Bosarps sjön. Ingvar tog kurs med IPS utöver stock o sten och absolut inte den kortaste vägen inte heller den rakaste, alltså helt enligt önskemålen. Första bensträckaren blev i Östraby, puh här var det varmt. Sen for vi vidare in över ny tassemark på nyasfalterade vägar där dom snällt lagt ut fin grus-sand liksam bara för att göra det hela lite mer spännande, ja jäklar vad halt det var, men vi lyckades åka de där milen på detta underlag. Så småningom fram till Linderöd och sen kurs rakt ut i spenaten till Bosarps sjön. Här var det mycket folk som badade i sjön också då vi hojåkare som intog en grön backe för vårt kaffe, mums det satt som en smäck. Ips-en la sedan hemkursen ner över Rörum och Ludvigsborg och sen mot Osbyholm där Ingvar var tvungen att dra hemåt via E22-an medan vi andra Åkte över Lyby, Löberöd, Harlösa, Sandby o sen raka spåret mot Malmö. En perfekt hojdag som vanligt och det var som sagt En Het Söndag.
2010-07-06 Gilleleje en Tisdag  : Ja så har man landat i Sandby efter en helt underbar tur i Danmark, där Robban har guidat oss runt på fantastiskt fina vägar med mål i Gillileje. På hemvägen så havererade Hans mc med ett svullet batteri. Fick lämna det på en gård mitt ute på landet ca 5 mil från Köpenhamn. Sedan fick Hans åka med Ingvar resten av resan. Vädret var toppen precis lagom varmt och vi hade ett litet regnmoln som förföljde oss en bit och släppte några droppar på oss. Har  bombat Robbans server med bilder, och mer är på väg. Med på turen var Ingvar, Robban, Hans, Patrik, Rickard o Lena.
Tack för en trevlig tur, Patrik
- - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Onsdagen den 7/7 for sedan Robban o Ingvar över bron igen men denna gång på 4 hjul, ja kanske 6 hjul eftersom vi tacksamt fått lånat Patrick v H´s släp på vilket vi skulle transportera hem Hans Yamma. Det var en riktigt varm och het förmiddag när vi med hjälp av Gps-en letade oss tillbaka till gården där hojen stod. Konstigt vad vägarna ändrar utseende när man sitter i en bil, kunde inte komma ihåg att det var så små o krokiga vägar vi åkte på dagen innan. Väl på plats o lastade bar det sen hemåt igen för att strax efter lunch landa hos Lillemans i Lund där vi lastade av hojen. Trots bil åkandet var det ännu en trevlig dag och ett speciellt tack till Patrick v H.
2010-07-13 Idag besiktigades guldklimpen, naturligtvis utan anmärkning.
2010-07-15 Het Period : Ännu efter mer än 2 veckor så består den underbara tropiska värmen med temperaturer som högst 33 grader, um vad vi har längtat efter detta hela våren och försommaren. Något enstaka kraftigt värmeåskväder har vi råkat ut för men det är torrt och gulbränt överallt just nu och värmen ser ut att bestå minst 10 dagar till iallafall, kanske inte så varmt som nu men iallafall, wau.
2010-07-18 Söndagstur. ha ha vilket underbart väder, ingen klubb aktivitet överhuvudtaget, så det blev en kanonskön soloride. Hade stora besvär att bestämma mej vartåt jag skulle åka, kom till det mycket smarta beslutet att inte ta något beslut alls utan bara följa stundens ingivelse. Ja och det första stoppet blev mellan Lomma o Bjärred med en underbar utsikt över Öresund sen fortsatte det till Vikhög, här är ju bara så vackert o mysigt. Nu var det lagom med kaffe så termosen med och satte mej o bara myste i hamnen och sippade på kaffet o en go kaga därtill, livet är underbart, blev sen dags igen att rulla vidare annars hade jag väl slumrat till där i solen, så ett makligt tempo över Barsebäck o bort mot Saxtorp för att sedan styra kosan nordvart och in mot Sireköping. Flinkmans hade minsann fullt hus idag så där blev inget stopp fortsatte mot Kågeröd och var helt ensam på vägen mötte inte en bil på någon mil, otroligt en sån här fin sommardag. Vidare upp mot Stenestad för att där innan svänaf ner mot Lotta på Åsen, underbara vägar i mitt glidartempo, men se knöka fullt på Lotta så jag försökte inte att stanna ens. Johu ner för backen i ett nafs o sen bort mot Röstånga, bensträckare i Nackarpsdalen och sen vattenpåfyllnad o lite annat gott i Röstånga innan jag gled vidare mot Stockamöllan sen mot Bosarp för att komma fram i Stehag, Kungshult, Flyinge, s Sandby,  Hardeberga och sen Staffanstorp o en kopp Statoil kaffe, faktiskt riktigt gott, sen små o konstiga vägar för att sluta på yttre hamnpiren i Limhamn efter en 27 mil o 4,5 timme senare, ooh vad gött det har varit.
2010-07-19 Hörde under gårdagens tur ett klunkande ljud i framme så jag gled ner på klubben för att kolla o dra över bultar, fann inget galet men ljudet är kvar, kan inte heller se eller känna ngt glapp, men ngt är där, får väl kolla med grabbarna på Lillemans vad dom säger. Puh idag är det mycket varmare än i går så ja varför inte, en liiiten runda idag oxå, men ännu mer ospecificerad. Blev en tu på ngn timme bara innan jag gled in i garaget där hemma, men ack vilket gött väder.
2010-07-20 Ännu en dag med underbart väder, hur många veckar har vi haft nu med sådan här sydländsk värme, 4-5 troligt. Ja o inte kunde man väl bara låta hojen stå, nä en 5-7 mila runda på kända vägar med en och annan utstickare till havet, uj uj vad gött, därefter hem o ha lite trädgårdsarbete, ja ja det blev lite men mest i stolen med en god bok istället, ogräset springer ju inte iväg men blir endast större.
2010-07-21 Ja samma som igår en god tur utöver Torup o sen in mot klubben, lagom långt för idag är det riktigt varmt.
2010-07-22 Klubbtorsdag, tog hojen dit, solen stekte, vi blev inte så många idag, Ingvar bytte blås på sin hoj, skulle ju besiktiga imorgon och utan standard avgaser så blir det definitivt ombesiktning.
2010-07-25 Egentligen skulle vi kört en söndagstur idag, men det blåser småspik och är kallt ca 20 grader !, så bortskämda med värme vi blivit, men detta känns som höst o kallt, ja jisses så det blev ingen tur idag. Svett temperaturerna kommer igen imorgon så detta var bara ett litet kort mellanspel på 24 timmar ungefär.
2010-07-27 Götte väder o inte kunde väl guldklimpen få stå i garaget, nä precis. Käkade tidig lunch o sen upp o iväg, mål, fanns inget, bara åk. Kurs blev efterhand uttänkt så vajervägen till Sjöbo o sen in i spenaten som sen slutade med en härlig rast vid Sövdesjön bland alla solbadare, ja här var det semesterfirare. Efter en kopp java så gled jag sen i vidare i mitt sköna solo tempo ooh vad livet leker. Kom sen till Blentarp hum, vänster eller höger, svår fråga men det blev vänster och upp över backarna mot Slimminge, alltså vilken utsikt här är, stannade naturligtvis på mitt eget speciella ställe och bara myste, gled sedan saaaakta ner för höjderna och kollade in vyerna, som jag sagt förr så den som tror att Skåne är platt misstar sig rejält. Färden fortsatte över Slimminge, Janstorpt Häckeberga för att sen stanna på ytterligare ett av mina egna specialställen. Där satt jag sen och insöp atmosfären eller vad man nu skall kalla det, sen blev det Vismarlöv, såg där en liten grabb ( tror jag) som for fram över åkern på en kross hoj och såg ut att ha hur roligt som helst, vi fick "ögon kontakt" och gjorde tummen upp varvid han drog på ännu mer, skoj. Sen skulle det blivit Skabersjö men vägen dit var avstängd för rep så man blev dirigerad över Sjödiken och Svedala, men det gick ju bra det oxå, Arrie, Glostorp, Klagshamn och sen Limhamn o småbåtshamnens yttre pir i vanlig ordning. Vilken skön tur, vilket väder, ja vilket som helst o bara toppen. Dagen avslutades sen med en god middag på Cutty Sark, ha ha vilken dag.


Utsikten från Slimminge backarna med guldklimpen i förgrunden

2010-07-28 Klubbtorsdag, ja vi var inte många men trevligt hade vi, plötsligt började det regna, märkligt fenomen det där regnet det har vi ju inte sett en droppe av på 5 veckor minst.
2010-07-29 Regn o rusk o 18 grader, hutter sånt här är vi inte vana vid.
2010-07-30 Skall ladda upp inför måndagens biltur till Skagen och en lillsemester där på några dagar tillsamman med goda vänner så nästa hojtur blir inte förrän Karsefors turen den 8/8
2010-08-06 Tebax efter underbara dagar på Skagen, massor med sol, massor med god öl, massor med god mat, massor med kulturella inslag ja helt enkelt massor med sånt som gör livet roligt.
2010-08-08 Idag skulle vi Kryddor dragit iväg upp till Laholm-Karsefors för dammlucksöppningen men just denna söndag av alla så blir det då regn. Denna blöta vara har vi ju inte sett i någon större mängd på många veckor, men just idag.... faan oxå. Se dessutom ut att bli heldagsregnande, men imorgon är det sol o vackert igen, dubbel faan.
2010-08-15 Simrishamn Efter gårdagens enorma regnmängder som på vissa ställen lamslog Skåne var väl inte optimismen så stor att det överhuvudtaget skulle kunna bli någon hoj tur idag. Men se Ingvar hade ju kallat och det dök upp ett antal åksugna Kryddor. Vissa hade ju haft närkontakt med om "röda djävlarna" kvällen innan, även om dom såg lite slitna ut i början så åka hoj skulle dom. Dagens mål var bestämt till Simrishamn och Autoseum. Gänget var nu samlat med Ingvar, Leif, Niels, Robban, Anneli, Hans, Janne och Patrik. Ingvar tog kursen med hjälp av IPS och så begav vi oss iväg över Bara, Hyby mot Häckeberga. Strax efter Hyby märket Ingvar att något var fel på hojen så han stannade, bara för att konstatera punka. Ja ha det var just fint. En skruv satt snyggt i bakdäcket. Skruven åkte ut, bara för att konstatera att en av de längre skruvarna på ca 40 mm hade Ingvar snyggt o prydligt sugit upp in i sitt bakdäck. Vi var tre som hade punka på burk med oss, men Ingvars hoj hade ju ekrar och därmed slang, skulle detta fungera, undertecknad var i vanlig ordning mycket negativ till om det skulle gå, men som IA sa, inget att förlora, så det lästes och begrundades på burken och sen gjordes det precis därefter. Hör och häpna det fungerade perfekt, otroligt. IA blev glad som en speleman och vi andra drog en suck av lättnad, för nu fortsatte färden mot Simrishamn. Små o snirkliga vägar åkte vi och punka sprayen fungerade. Kaffepausen blev in Tranås, ja ja vissa kallar det Skånes Tranås men vad är rätt?. Kaffet satt gött,vi hade ju väntat länge på det. Färden fortsatte ner genom ett just då dimmigt Österlen och snart var vi i Simrishamn och på Autoseum. Patrik o Niels var inte helt övertygade om Autoseum så dom åkte ner i Hamnen och skulle vänta på oss andra där. Autoseum, ja inte så stort men en och annan guldklimp fanns där, diskussionerna blev trots det intensiva och en o annan aha upplevelse fick vi väl. Någon timme senare var det lagom, och när vi kom ut möttes vi av en go värme och sol, härligt. Autoseum hur var det, ja så där, nu har vi sett det och det räcker.
Vi drog iväg ner till hamnen och fann våra andra Kryddor där, troligtvis full matade med glassar för när vi sa att vi ville åka till Kåseberga för en sillamacka kom det små frågande uttryck, men vi lockade dom med oss. Vi åkte nu i en härlig sol längs sydkusten genom ett mycket somrigt Skillinge och så vidare längs kusten, här märktes iallafall inget av att semesterperioden lider mot sitt slut utan överallt verkade det vara full rulle. Så småningom kom vi så fram till ett stekhett Kåseberga där vi hojar ju har den fördelen att vi kan få parkera längst ner i hamnen. Parkeringsvakterna hade full koll på läget och det behövdes här var det turister i massor. När vi väl lättat på klädseln så styrde vi med bestämda steg bort till " vårt " sillmackeställe. Sill på längden och på höjden inmundigades sittande i backen med en formidabel utsikt över Östersjön. Det var bara dom där d-ja getingarna som la en liten irritation över det hela, men vi klarade oss ännu en gång. Klockan började sakteliga rinna på så kursen blev satt längs kusten mot Trelleborg där vi undervägs skiljdes för att sätta kurs mot respektive hem-mål. Tack alla för en go dag och vilken tur med vädret vi fick.
Bilder o bildspel finns här
2010-08-21 Åhus Glass Lördagstur. jo hör o häpna, ingen söndag. Ja det var det där med väderprognosen som ändrade lite i rutinerna. Vi hade inte bestämt något mål, utan det skulle göras på plats, vi visste inte heller om det skulle dyka upp några. Strax före 10 så började det rulla in hojar, fler o fler och då saknades stigfinnaren för dagen, så det blev lite oro i leden, men så kom Ingvar och så var vi då samlade: Ingvar, Leif, Bo-Göran, Magnus, Patrik O, Jerry, Jim, Hans A, Niels, Robban, Patrik K, Jörgen, Jeffe och Eskil, alltså 14 hojar. Patrik K han har ju tjötat hela sommaren om glass i Åhus, så varför inte, alla tyckte det var en mycket god ide, så vi blev lotsade av Robbans Gizmo mot Åhus. Det blev både raka o krokiga vägar och första stoppet blev i Östraby. Solen värmde gött på oss och allt var bara så där jätte perfekt, stämningen var på topp. Någon längre paus blev det inte utan det önskades om en kaffe glänta någonstans längre fram. Vägarna blev mindre o krokigare o Skåne visade upp sin vackra sida men någon kaffeglänta som passade tyckte jag inte mig finna så vi rullade på och helt plötsligt var vi framme i Åhus. Väl parkerade i solen så var det ju helt perfekt att både dricka kaffe och smaska i oss lite glass, eller hur? Puh här var det varmt och en efter en ställde sig i glasskön. Den ena glassen större än den andra införskaffades bara för att 5-6 minuter senare konstatera uj uj vad stora dom är och fy så snabbt dom smälter i sol värmen, ja så det var bara att hugga i och käka upp glassen lite fortare. Vissa hade ju inte förutsatt att rundan kanske skulle bli så lång, utan hade lite andra "plikter" att göra hemma så vi la upp en kurs hemåt för dom som behövde "dra" lite tidigare. Hemvägen gick även denna över små krokiga vägar och nu ledde Ingvar oss på lite mer kända vägavsnitt. Första gänget vek av vid Sjöbo med vi andra lite mer saktmodiga fortsatte mot Bjärsjölagård och tog sen en lite längre kaffepaus i Öveds kloster. Vidare sen sydvart mot Genarp där vi strax innan skiljdes från Bjärredsborna. Nu lyckades faktiskt Ingvar hitta in ny väg för mig som så småningom slutade vid Kongsmarken. Därefter blev det gamla vanliga Hyby, Bara och sen Malmö där övriga styrde mot respektive hem. Tack alla för en trevlig dag, gött o soligt väder, glada Kryddor och många skratt.(ps. tur att vi åkte på Lördagen för söndagens regniga väder har inte varit roligt)
Bilder o bildspel finns här
2010-08-29 Ålabodarna :Sista söndagen i augusti, men vad är detta, temperaturen påminner om en tidig vårdag eller höstdag och vädret är lika lynnigt som en april dag, men iallafall så sken solen på oss när vi samlades på klubben vid 11 tiden. Vi som skulle bränna lite fossilt bränsle denna dag blev Leif, Rune, Ole, Bo-Göran, Anneli, Hans, Ulf, Janne, Eskil o Robban. Vart skulle vi och hur länge skulle vi? Eftersom det var derbydag på stadion så var det ett antal som skulle vara hemma i god tid för lite uppvärmnings övningar av olika slag så det satte ju tiden, molnen på himmelen satte riktningen så förslaget på Ålabodarna passade väl. Vi drog iväg över Lund, Fjelie, Kävlinge, Teckomatorp, Tirup och sen via småvägar som man inte åker så ofta, för att ansluta vid Glumslöv lagom att sen rulla nerför till Ålabodarna. De sista kilometrarna tornade mycket mörka regnmoln upp rakt i vår kurs, men när vi väl fick utsikt över Öresund kunde man konstatera att regnet vräkte ner mitt i havet och att vi nog skulle klara oss. Väl parkerade och nedsatta på bänkarna i hamnen så lyfte molnen något och faran var över. Ett av diskussionsämnena över kaffet var temperaturen och diverse frostbett som tydligtvis hade drabbat bröderna brothers, för dom frös. Ja ja det var väl inte så att man skrek av glädje för värmeslag men det var ok iallafall. Kaffet tog ju slut och det blev dags med returen som nu gick över Landskrona, Häljarp. Barsebäck och Löddeköpinge där vi tog en bensträckare i sandskogen. Sen var det dags att dra mot Malmö och därefter skulle ju alla på olika ställen så här blev det hej o tack innan vi drog iväg. Vi hade precis lyckats missa en regnskur i Lödde men mot Malmö kom det sen några få stänk, men vi hade tur iallafall och lyckades denna dag kryssa mellan mörka moln.
Bilder o bildspel finns här
2010-09-05 Robbans Söndagstur Aaah vilket väder, en absolut klarblå himmel, svag vind och en sol som värmde gott, alltså en riktig härlig sensommar söndag. Dagens tur skulle gå utefter mina egna favoriter, inga nya vägar men en hel drös med sväng i. 11,00 prick satte vi så kurs mot Löddeköpinge, Ole skulle låsa grinden och sen köra fast oss vid Borgeby där vi skulle hämta upp Geoffrey. Ja här blev det lite galet då Eskil inte uppfattat detta utan väntade in Ole, ja o sen blev det inte riktigt rätt, men som tur var så finns ju telefon så när vi andra väntat länge i Borgeby så åkte vi vidare mot Saxtorp för att hämta upp Patrik, då ringde det och jo dom stod i Flädie ?, ja o dom skulle knappa in på Eskils Gps Saxtorp, hum hum. När vi stod där i Saxtorp o väntade så hade vi lite funderingar runt det här med Eskil o Gps, ja vi vet ju alla det där med Helsingborg o Stockholm osv, men iallafall så en eloge skall han ha, dom kom fram snabbt till oss. Nu när vi äntligen var samlade så gick sen tåget över Tågarp, Sireköpinge, Kågeröd där det strax därefter blev dags med kaffepaus, det var ju Lunchdags nu så vi stannade där. Vi var inte ensamma här utan det var en del kaffedrickare. Efter denna välbehövliga vila efter den så lååånga första bit så gjorde vi nu uppsittning för vidare färd upp mot Stenstad, ner över Klåveröd och Ljungbyhed där vi fick göra en liten umleitung då det var hiskeliga köer för flygets dag. Sen bort mot Kättaryd o över bron ner mot Forestad, härligt krokigt, vidare mot Anderstorp, Hallaröd för att där vika av mot N Rörum och sen Ibe´s specialväg upp mot Sösdala. Här arbetade vi upp ytterligare lite värme i alla svängarna. Paus i Sösdala och sen vidare till Bosarpsjön för en efterlängtad andra kopp kaffe, ja och för vissa naturligtvis glass. Solen värmde gött på oss när vi sträckte ut i strandkanten, kan det vara bättre? Vändpunkten var nu nådd så härifrån gick det sedan hemåt, i Linderöd skiljdes vi från Patrik_O och Kjell, medan vi andra satte kurs Svensköp, Bus, Pärup, Löberöd, Harlösa Kyrka där vi snabbstannade igen för en (rögepaus) och för att vi härifrån kom skiljas efter vägen.
Tack alla  för en underbar dag.
Dagens hojåkare: Robban, Ole, Patrik_O, Kjell, Anneli, Hans, Eskil, Janne, Patrik, Geoffrey.
Bilder o bildspel finns här <bildspel>
2010-09-08 Ny Bak Sula.  Ja så var det dags med ett nytt bakdäck igen, 1100 mil har detta gått och får väl anses ok, däcket hade gått upp i pris vilket ju inte var kul, men vad gör man. Åkte ut till Hörbergs i vanlig ordning och fick det snabbt och enkelt monterat, perfekt, ja och det blev ännu ett Avon Cobra.  (2472mil)
2010-09-12 13 hot Spices blev vi denna september söndag när vi samlades på klubben. Det var varmt o gött även om just då inte solen direkt lyste på oss. Vart skulle vi åka idag, jo Brösarp blev antaget. Ingvar var ju sedan tidigare utsedd till stigfinnare för dagen även om han inte visste om det, men sagt o gjort Ingvar tog täten och drog iväg oss. Vi hade innan dess fått en uppmaning från exil Kryddan Svenning om att slå en pling om vi skulle passera ödebygden, jo och just det skulle vi, så vi pinglade o pinglade, men inget svar fick vi, men är man i exil så är man. Kurs över Hyby, Häckeberga, Sövde, Lövestad och sen äntligen fick vi en efterlängtad kaffepaus i Hörröd. Ja vi Kryddor kan inte åka längre än en timme från start innan det muttras om kaffe och nu hade det nästan gått två timmar, uj uj. Aah så gott det var. Under tiden som kaffet lät oss smaka så haglade kommentarerna och skämten på sedvanligt Krydd maner, man måste vara med för att förstå vad jag menar. Dags igen att åka vidare på dessa underbara lummiga o kurviga vägar genom skogen för att så småningom komma fram till Brösarp där vi sedan gled vidare genom backarna ner mot Vitemölle för att sladda in i Kivik för en glasspaus, oxå en nödvändig Krydd företeelse. Som syns på bilderna så flockades pågarna kring GB-glace reklamen, kan inte förstå varför. Eftersom detta var vändpunkten på resan så hittade stigfinnaren än en gång nya vägar hemåt, speciellt vägen Kivik till S:t Olof var det nog ingen som åkt innan, vacker och kurvig, därefter blev det sedan Tomelilla innan vi tog lite mer mer välkända vägar bort mot Slimminge. Nu började folk vika av för att ta sig enklare vägar hem, men vi blev ändå ett stort gäng som sen stigfinnaren lurade in på en grusväg innan Häckeberga mot Hässleberga, den var klart slirig på sina ställen och vi kan väl nog säga att stigfinnaren inte får någon guldstjärna för denna väg. Så småningom landade vi i Malmö. Dagens hot Spices var: Ingvar A, Anneli, Hans, Ole, Janne, Jim, Bo-Göran, Ulf, Staffan, Eskil, Leif, Rune och Robban (som äntligen detta år fick åka sist och lukta på blommorna).
Tack alla för ännu en härlig skrattande Kryddrunda.

Bilder o Bildspel finns här:

2010-09-18 Höstfesten Knytekalas-höstfest. Denna gång hade det fallit på mitt ansvar att tillse att allt var framme och klart så långt det bara gick. Grillen skulle tändas kl 18,00, så strax innan började festglada Kryddor anlända med sitt pick o pack. Nu var det bara finjusteringarna som skulle göras innan festen drog igång och sen var det ju det här med att tända grillen, vilket ju inte var den allra enklaste saken för det blåste en del ute. Efter en timmes tid så hade vi så full glöd i både grillkolen och i Kryddorna och det bullades upp en massa godsaker som skulle ätas. Maten var tydligtvis efterlängtad för det blev lugnt o tyst, men bara för en liten stund iofs. Stämningen steg gradvis ännu mer och när sen Kenneth´s vänner kom på besök var det full fart. Här skulle vi få lyssna på Blues bandet och det fick vi. Tack Kenneth och bandet för en härlig live musik kväll. Tiden rann på, kaffet serverades och nu skulle vi hugga in på desserterna i form av massor med tårtor och smaskens. Vi kan bara konstatera att vi har Kryddor som är ena riktiga rackare på att göra tårtor. Kvällen o natten förflöt på i goda vänners lag. Framåt midnatt började några lämna och vissa "ej nämnda" kom istället och festen fortsatte med hög stämning långt in på småtimmarna.
Tack till Kenneth´s band, tack till tårtmakarna o tack Ingvar för söndagens återställning.

Bilder o Bildspel finns här:

2010-10-10 Mjölkkartongen: Söndags morgon. 4 grader varmt, utanför ser det ut som om man hoppat i en mjölk kartong, och vem f sa att vi skulle åka hoj idag. Ja ja 11.30 på klubben var det sagt o då gäller det så med hjälp av navigeringsradar och känselspröt letade vi oss till klubben, jisses vilken dimma. Men här mötte ett troget gäng upp, Janne, Jim, Leif, Anneli, Hans, Patrik o jag. Varmt, nä. Blött, ja, men han solmannen från Sandby sa att han sett soltendenser på vägen så vi la en kurs till ett Café någonstans inåt landet, och i detta fallet blev det Café Skurup. Iväg i dimman, det var ett litet helsike att se någonting framåt över huvudtaget, men vi hoppades på att allt o alla flyttade på sig när vi kom. Jo det fungerade, dom gjorde det. Mölleberga, Bara, Hyby och Hässleberga och här plötsligt kom den då, solen från en helt klarblå himmel -ooh va gött och hojåkandet fick plötsligt helt nya proportioner, alltså helt fantastiskt, vi åkte över Häckeberga och Nällevad för att sen sätta kursen mot kaffet och Skurup. Väl parkerade stod vi bara och myste i solen och kunde njuta av den sista bitens härliga hojtur i ett solrikt skåneland. Vi laddade på med kaffe och godsaker på Cafe´t vilket som vanligt var fyllt med allsköns matgodis. Efter att alla världens problem lösts av oss var det sen dags med returen, nu var det ju så att solen den värmde så gott och vi hade ju kanske inte så där bråttom hem så det blev en snirkelväg över Gärdslöv och Börringe ( så vackert här var i höstljuset, ett minne man får ta med sig till vintern ) vidare upp mot Bökeberg här vi nu skiljdes lite här o där för olika vägar hem. bensträckare i Bökeberg för undertecknads rögepaus och sen via Skabersjö till Malmö och hem. Tack alla för en ypperlig tur som började i mjölk men slutade i guld. 
Bilder o Bildspel finns här:
2010-10-17 Sista dagarna har höstkylan verkligen fått tag i oss även om solen strålat från en klarblå himmel, men nu är faktumet här, hoj säsongen är över. När man på denna söndagsmorgon tittade ut och såg ett vitt frosttäcke på marken, ja då var det bara till att leta fram vintertäcket till hojen, måtte det nu bli en mild vinter så vi får en tidig och hoj-varm vår så fort som möjligt.
2010-10-25 Dags att lämna in hojen för höstens oljebyte, blir inte mer service än så, har bara åkt 550 mil sedan den stora servicen vid samma tid i fjol, så det räcker så här. Därefter sista tvätten och sen på med täcket.
2010-10-30 Lördag. Höstdag och fruostmöte på klubben, mycket välbesökt sådant, trevligt med denna typa av träff.
2010-12-05 Klubb torsdagarna rullar på som vanligt och är välbesökta. November blev i slutet ren vinter med massor med snö o kallt som fanken och det bara fortsätter med ännu mera snö och elände. Vi har väl snart fått en 35-40 cm sånt där vitt och det syns inge ände på detta. Extremt tidigt vinter, tvi.
2010-12-09 Glöggmingel på klubben och vi blev ett 25 tal glada Kryddor som på detta sättet avslutade årets hojsäsong och önskade varandra en god jul och god fortsättning.
2010-12-23 Fyfo vilket väder vi har och har haft. Denna stränga vinter har nu varit igång mer än en månad men de sista veckornas snöande har nu stta hela skåne i kaos. Ett jämnt vitt helvete på en ca 40-50 cm och ibland temperaturer ner mot en minus 15 gör livet verkligen till en prövning, och jag hatar verkligen sånt här. Natten har givit ytterligare 20 cm och var skall jag skotta upp detta snart omöjligt att få ut bilen än mindre kunna köra på gatan. Nä fram med skånsk vinter, +5. regn, blåst och grön gräsmatta, ooh vad jag just nu längtar efter detta. Så här dagen före julafton blir det till att inmundiga första julmaten, en helgjuten tradition o gott brukar det vara,  inte att förglömma en lille en till sillen, men bara då.  God Jul på alla.
2010-12-31 Året är slut så då stänger vi denna del av boken.
 

botten e nådd

---> Till Top <----