Datum          2009 Beskrivning                 
 

Top

 

-->Till senaste tur <--

   
2009-01-01 Ja så inleder vi ett nytt friskt hoj år. Man önskar nu att våren kommer supersnabbt och att vi får en lång, varm o torr sommar så att det blir mycket hojåka av.
2009-01-03 Ingvar A, Patrik, Staffan, Leif o jag åkte till Hornbach och införskaffade klickgolv till Klubben så nu är det på gång och nästa helg startar vi med att lägga detta. Som tur var så hade Patrik kommit med den eminenta ide´n att ta sitt hästsläp, vilket gjorde att det var mycket lättare att lasta i o ur, för trots allt så blir det ett antal kilo när vi skall lägga 80 m2 golv.
2009-01-04 Kung Bore är på ett rejält besök hos oss, det är kallt attan o kallare skall det bli några dagar framöver. Typiskt o konstigt för när man passerat nyårsdagen så ser man bara våren framför sig o glömmer lätt att det minst är 3 månader dit. Fy så hemskt.
2009-01-08 Denna torsdagskväll på klubben gick åt att förutom att Leif i vanlig ordning såg till att vi blev mätta även åt att tömma klubb delen för möbler o dylikt inför lördagens golvläggar aktion.
2009-01-10 Klockan 10 denna lördag var det ett koncentrerat golvläggargäng samlat. Jeffe, Patrik, Ingvar, Leif, Staffan, Eskil, Ole, o Robban. Vi delades snabbt upp i olika "lag", Jeffe o Patrik klickade golv, Staffan o Robban sågade, Ingvar var listmästare, Leif tog hand om förplägnaden, Ole la underlaget o Eskil kom med tillrop. Det gick undan som fasen, efter en välbehövlig lunch var vi nästan halvvägs och strax efter klockan tre gjorde vi halt då var det 5 kvm kvar o de var inte vilka bitar som helst, men de fick vi ta senare. Men ack så snyggt det blir, ett rejält lyft för lokalen.  Bilder finns på  galleriet
2009-01-13 Slutklämmen på golvet gjorde Patrik, Leif o Robban på drygt två timmar, det var ett d-ja sned sågande på de sista bitarna, men ack så snyggt alltihop blev.
2009-01-15 Torsdag kväll igen och sista listerna monterades, bord o stolar utrustades med tassar och åkte in på plats igen. Och som vanligt såg Leif till att öka trivselvikten på oss.
2009-01-28 Idag monterades de eminenta gardinerna upp som Anette lagt ner mycket tid o själ på. Staffan o jag monterade gardinstängerna och sen blev det provhängt, rent ut sagt snyggt som satan. Staffan tyckte att skall vi inte döpa om Klubben, alltså inte till Mc klubb utan till heminrednings klubb,  ja varför inte!. Nä heder till Anette o hennes jobb med tygbitarna. Slutjustering skall göras i morgon torsdag.
2009-01-29 Torsdag på klubben. Slut avstämning inför kommande årsfest, 41 st blir vi o fint band som spelar får vi.
2009-02-07 Årsfest. Det hade planerats o vänts o vridits inför årsfesten, men nu var det dags. Hovmästare Leif med personal var tidigt på plats och stuvade o styrde förrätterna placerades och så var vi klara,  Bandet som denna gång var dom eminenta Tombola lastade in o lastade in sin prylar, var skulle dom få plats. 41 själar tryckte vi in  och det var ändå relativt gott om plats, nja så där. Ordföranden hälsade alla välkomna o lämnade sen ordet till Kjell, o där kom sen överaskningen, det visade sig att klubben även hade 10 års jubileum, så Kjell drog i korthet historien och sen var det matdags, stämningen blev snabbt, mycket snabbt hög . Huvudrätten kom med catering o sen blev det rundgångs röra när alla skulle hämta maten, men det gick mycket bra. Maten, vinet, ölen, coca colan och vattnet, allt var gott och perfekt. Tiden gick o så småningom röjdes det litet för att ge plats till kase dans. Bandet började värma upp och sen drog det igång ordentligt, Det dansades, drogs vitsar, snackades osv osv precis som det skall göras på en lyckad fest. Och sen fortsatte det o fortsatte hela natten. Eskil blev utsedd till dörrlås, och detta skötte han väl , sent på natten eller rättare sagt tidigt på morgonen. Tack till Hovmästaren för Din överblick, tack till Kenneth o Tombola, tack alla för en härlig kväll.
Bilder från festen finns på  galleriet    
2009-02-20 Ingvar tipsade i torsdag om utförsäljning av Vance&Hines 2-1 system till min hoj på McHuset i malmö, sagt o gjort jag åkte dit o kollade, jodå mycket riktigt, dom hade dylika saker, och till ett fantastiskt pris 50% off. Ja så det blev ett sån i lådan. Ja o så skaffade man sig lite xtra jobb aat så småningom lirka dit detta. Konstigt, jag som lovat dyrt o heligt att inte montera på något sånt som mullrar, hum. men va fan....  Nu kommer det ändå att dröja tills det är dags med hojåka för i vanlig ordning så har kung bore slagit till sista veckan o tagit med sig en massa vit snö skit, ja alltså som vanligt i skåne.
2009-03-19 Äntligen har våren börjat visa sig. Hojen är putsad o klar, ja förutom muller röret som inte monterats ännu. Nya däck är beställda och skall väl bli monterade om en 14 dagar. Körde ner hojen till klubben idag i strålande sol och en 8-9 grader. Tänkte montera ljuddämperiet där eftersom det är lättare när hojen kommer upp på mc liften i en skön arbetshöjd. Så det kommer troligen att ske inom de närmsta dagarna. Eftersom det är torsdag så var det klubbkväll, en mycket välbesökt sådan, Leif hade påbudat våfflor och gjort en himla massa våffelsmet. Jodå det smakade jättegott, Leif o jag hjälptes åta att grädda 40 talet våfflor o dom gick åt varenda en.
2009-03-24 Ha ha, nu kommer jag till att få åka sist i kön. Stod denna dag o monterade Vance&Hines systemet på hojen, fanken det var ju lite som Ikea möbler, montera på de o de, demontera de o de osv. Ja ja efter lite meck, så vart de då på plats. Första uppstarten gjorde mig nästan förskräckt där inomhus, jisses vicket vrål vid gaspådrag, mullrade lugnt o fint på tomgång, men som sagt sen ..., ja får väl kolla när vi blir rullande. Lite puts här o där o sen infettning av väskor osv. Så då var det klart för tur. Fick meddelande idag att mina däck kommit, så det blir att boka tid så snabbt som möjligt vid tjänligt väder= varmare å få på däcken.
2009-03-25 Äntligen kommit till skott o bokat upp boende för Smålands turen till Kristi flygare, nu blir det till att lägga upp goa turer där.
2009-03-28 Årsmöte på Kryddan, efter mötet körde jag hem hojen, sedan åkte Ingvar o jag ut till Mchuset o botaniserade på deras öppethushelg, ja jisses här var det mycket folk, så nu har hoj säsongen börjat och det var ingen brist på intresse.
2009-03-29 Helsingborg  Inatt har vi förlorat en timme då man var lite "sen", kollade mailen och jodå det skulle åkas klockan 12, blev lite panik men iväg kom jag i strålande sol och en 10 grader varmt. På klubben blev vi IA, Patrik, Niels och på sladden kom Eskil. Kurs nordvart mot Bjärred där vi hämtade upp Jeffe och sen la IA kurs över Landskrona o uppåt mot målet Yamaha Center i Helsingborg. Väl framme där var det fullt med folk och vi tittade runt, drack kaffe, käkade den obligatoriska körven. PÅ vägen upp ifrågasatte jag verkligen mitt omdöme. Det här med att monterat på VoH avgassystem, fy fasen det mullrar utav h i min hjälm, tycker faktiskt att det blev alldeles för bra ljud, men dom andra sa att det var ok, men att jag skjuter skarpt vid gas släpp, ja det håller jag med om, attan vad den smäller vid för snabbt avsläpp, det gör det att man är rädd att köra normalt utan man kör så snällt så, hum. Kollade där vad ett powercommander skulle kosta, men det kunde dom inte svara på, hade bara pris på kpl. paket, ja ja.  Vi får åka vidare ett tag o se vad man skall göra, störs jag för mycket så åker systemet av igen o sen in på blocket med det.  Hemvägen gick inåtlandet, men se det mörknade oroväckande och sen kom det mycket riktigt lite regn, IA la då kursen mot kusten igen o solen tittade fram. Visade sig sen att det var inte vädret som gjorde kursomläggningen utan hans bensinlampa som tändes, så det blev till att o tanka o då passade vi på att ta en snabbfika där samtidigt innan vi mullrade vidare hemåt.
2009-04-02 Torsdag o klubben. Solen gassade gött på oss så att möbler drogs ut utanför klubben o mer o mer folk kom, hovmästaren fick slita hårt, som vanligt vill han inte ha ngn hjälp, men så var han också helt slut sedan. Men många var vi o massor med hojsnack vart de.  galleriet
2009-04-04 Vårtur IA, Niels, Ulf, Eskil, Robban .Jodå det var ett himskans  muller idag, och vi var inte ensamma därute, mc-ister dras som flugor till fint väder, de går inte att städa bort (tänkte på dom däringa städpatrullen). Konstigt nog så fick man ännu en gång åka på vägar man inte trodde fanns i det skånska landskapet, men åker man men stigfinnar Andersson så slås man alltid av häpnad över att det finns så ini he många vägar i Skåne, kan detta bero på att han slitit slit o släp på såna där tramscyklar i dylika strävsamma cykelklubbar där han svettats i kringlor o uppförsbackar, nu har han det möcke lättare på nya Bettan, bara att rulla litta på gasrullen osse e den backen borta. Ja mullrade gjorde de . Fråga Kenneth, han hörde oss tydligtvis på långt avstånd, hade han bara visst vad som komma skulle så hade han med lite vett sprungit o gömt sig. När vi stod där o godkände det eminenta carport bygget, då mina damer o herrar, då hade vi med oss den mest initierade byggbasen söder om Trelleborg – Eskil, asså Eskil Du är härlig, såna initierade bygg frågor du ställde, precis som om du inte gjort ngt annat tidigare, jag hoppas min själ att du inte varit inblandad på något sätt i Turning Torso för om det skulle vara så tycker jag att vi just NU går utanför dörren o unisont skriker TIMBER. Ja jösses. Men vi som vet att det där Bygget därute på landet är väl förankrat i moder jord, vi oroar oss inte, Tack i alla fall pågar för en väl-mullrad sommar sol dag på hoj i det underbara skånska landskapet, o för er som inte var där ute idag kan vi bara säga – NU E DE VÅR. Vår mäster fotograf Niels har lagt upp dagens bilder på galleriet
2009-04-05 Kylslaget: Niels, Patrik, Anneli, Hans, Eskil, Robban. Vi trodde ju alla att gårdagens fantastiska väder skulle bestå även idag, men tji fick vi, jo solen lyste vackert på morgonen men vid elva draget då vi samlades på klubben, ja då rullade kalla moln in o det blev bara en 7-8 grader. Men åka skulle vi. Precis innan avfärd kom så Ingvar och idag var det nog han som var klokast, han hade sin stora varma husbil med sig för att göra lite fix på klubben. Men vi andra drog iväg mot en kaffeglänta i lä, och den hade vi redan sett ut att den skulle ligga vid Övedskloster. Efter vissa små krokiga vägar la vi då kursen direkt dit. Väl framme beslutades att sedan direkt åka mot Malmö igen, för vi frös lite allihop, till och med Sandby mannen frös, o då e de kallt. Så via småvägarna över Sövde, Blentarp, Häckeberga tog vi oss hemåt igen. Sen var det skönt att komma inomhus o tina upp. Visst det var en kall runda men roligt har vi., bilder finns på galleriet
2009-04-09 Skärtorsdag:  Då var det dags igen, att bygga på fläsket med grillmästarens läckerheter. Det är ett stadigt gäng som samlas och dagen till ära hade vi besök av vår eminente hyresvärd Kyosti som till vår glädje avslöjade att även han körde på två hjul. Så nu hoppas vi få en biker till i vår skara. Som vanligt var stämningen hög och grillen varm.
2009-04-11 Påskafton och Rally Syd. Solen gassade gött på oss redan när vi träffades på klubben vid 10,30. Där var I.A, Robban, Ulf, Eskil, Ole, Jörgen och så kom Kenneth o Peggy. Kenneth skulle dagen till ära köra Sukkan på Rally tur. Efter tankning bar det iväg mot Gårdstånga där ledartruppen bestående av Jeffe, Patrik o Anders Slätteryd väntade. Vi var inte ensamma om att ha valt denna plats som mötespunkt, det var hojar både här o där. IA la kurs mot Höör o startplatsen viss fördröjning i avfarten gjorde det att i rondellen så intog Kenneth en majestätisk ytterkurva och satt iväg norrut på E22 medans Peggy försökte uppmärksamma honom om att alla andra körde mot Eslöv. Som Kenneth senare sa, "Jau tycker inte om Eslöv", ja o som alla vet så leder alla vägar till Rom, ja o i detta fallet Höör, dom kom dit tidigare än hela gänget, men så hade vi också åkt på de vackra vägarna norr om Ringsjön. Ja hojar o fler hojar var det på startplatsen. Vem skulle då bli stigfinnare för detta gäng, det var ju svårt att fästa kartan någonstans så vi hade ju två batwing mobiler med absolut den bästa platsen för dylika saker, den ena var Eskil´s, men men vi vet ju av erfarenhet att stigfinnar konsterna inte är helt 100 där, så Anders tog täten. Precis vi skulle iväg ja då drog ett stort hårt gäng från No Land MC iväg. en del i nassehjälmar osv. så vi backade off lite. Turen gick över en del okända vägar men generellt mycket vackra, kurviga o sköna i den härliga solvärmen. Kontroll efter kontroll betades av, skratten var många, sätten att lösa gåtorna ännu fler och roligt hade vi, resultatet då, ja de vet i katten, men det är ju helt ointressant, det är ju gemenskapen o hojturen som är viktigast. rallyt avslutades på Chios MC klubbstuga i Löddeköpinge o sen för vidare transport till Kaffestället i Bjärred. Tack alla o en eloge till Chios MC för väl genomfört rally. 235 startande blev det. Sen var det ju det där med byxor. Från Sukkan hördes djupa suckar, fasiken vad det blir varmt om benen. Jo Du Kenneth, det går inte att sitta o trycka kärvänligt om Sukkan, för som vi såg så eldar hon då upp byxorna snabbt.
Bilderna finns på  galleriet
2009-04-14 IA o jag tog en kvällstur ut sydost Malmö o sedan ner till Falsterbo kanalen för en koppkaffe o lite skitsnack innan vi åkte längs kusten hemåt igen. Återigen en soldränkt dag, snart har detta underbara väder stått sig i en vecka o prognosen framöver är minst lika lovande. Jippie
2009-04-18 Avroostning hos Sydsten. Anders o Bengt hade än en gång inbjudet Mc åkare till Avrostning hos Sydsten. Kryddan blev ett gäng som åkte dit, men först samlades Malmö gänget på klubben före avfärd. Det var Hans, Anneli, Ingvar A, Eskil, Ole, Leif o Robban. IBe kom på 4 hjuls släde o hade minnes förstärkaren med sig (kamera). Vi mullrade iväg i samlad trupp till Dalby och Sydsten där Adrian o Karin, Kurt, Staffan och Jeffe mött upp. Huj vad det hade kommit mycket hojar redan, men vad kunde man annat förvänta sig, det var en klarblå himmel och en god sol som lyste på oss så dagen lovade varmt o gött. Anders o Bengt önskade alla välkomna o drog regler o föreskrifter samt även varningen för att det kunde finnas något slirkiga partier. Så hojåkare "on your marks" och sen drog det igång. Snrikel, broms, svänge o garage bana, ja jisses med koner. Det tränades o tränades mycket flitigt både här o där. Vissa konstaterade att man behövde mer övning, andra sa sig redan vara mästare - jo jag tackar. En del av övningarna är nästan omöjliga att utför helt rätt med stora tunga järnslädar men som bilderna visar så går det. Nu slöt även sportvagns sektionen upp i form av Richard o Lena. Trots påtryckningar kunde vi inte få dom till att o sladda runt mellan konerna med BMW´n .Efter en timmes tid var det verkligen varmt i pälsen och då blev det tid för paus med kaffe o körv från grillen. Psykningen under pausen var som vanligt stor inom gänget om vem som var störst bäst o ......! Det blev dags igen att sitta upp och göra lite mer av övningarna innan vi ansåg oss vara helt utlärda!! Vi tackade o tackar än en gång Anders o Bengt för mycket väl genomförd avrostning och för deras nerlagda arbete på detta. Ingvar A tog nu täten på det gäng som ville åka en tur i det sommarlika Skåne landskapet. Vi fick oss en vacker tur över stock o sten o även en dammig grusväg lockade han ut oss på, ingick denna i övningen månntro. Efter ett antal mil hamnade vi så i Skurup för att ta en fika o glass paus innan kursen sakteliga vände åter mot Malmö där den ene efter den andre vek av emot sitt.  Tack alla för en god dag.
2009-04- Nils Holgersson rallyt: Som vanligt lyste solen på oss Kryddor när vi samlades på klubben för avfärd mot Hörby o Ekeröds rasten där N-H rallyt skulle starta. Ingvar A, Leif, Eskil, Ulf, Annelie, Hans , Hannah och Robban. Vi marscherade i lagom tempo nordvart och anslöt på en nästan överfylld parkering.  Efter anmälan tog vi liten slappepaus där vi träffade  nya o gamla hojvänner, Bland annat sprang vi på Leif N som oxå skulle åka rallyt. Jag tog täten och vi gick ytterligare en bit nordvart innan vi for in i spenaten och åkte på för oss nya goa vägar fram till första kontrollen. Som sagt tidigare är vi väl kanske inga direkta mästare på det där med svara på frågor o göra praktiska övningar, men just denna gång gick det faktiskt bättre över lag än de tidigare rallyn som vi åkt på detta år, men det viktigaste är att ha roligt tillsammans o det har vi ju i massor. Efter ett tag var det sen dags med liten vattenkaskad på en kontroll, ett gott skratt förlänger livet sägs det och skratt fick vi när Eskil inte fick till det riktigt med den där vattensprutan utan fick hjälp av funktionärerna att "ladda" kanonen. Turen fortsatte sen över stock o sten för att så småningom sluta på SKMC´s klubbstuga där sista frågorna o testet begicks. Efter välförrättat värv var det sen kaffepaus innan vi avslutade denna trevliga rally dag. En eloge måste ges till organisatörerna för evenemanget och de goa vägarna dom lagt upp.
2009-05-01
Tur o Retur bensågar Hässleholm .
Solen den sken så vackert, det var varmt o gött hojväder.
Då kom Ingvar A på den lysande ide´n att vi tar o rullar upp till Hässleholm o skrämmer upp IBe lite grann.
Ja O inte faan ville vi lyssna på Wanja, så . Sagt o gjort, än en gång , i ett splendid hojväder blev det E22-an upp, två välmullrande V-tvinnar skrämde bort varenda stackars vild djur på vägen- OOh vilken hoj tur.
Väl framme på bensågar avdelningen fick vi faktiskt IBe till att o "tappa hagan".
Man kan väl säga att han verkligen är vid gott mod, till och med de stackars sjuksystrarna
tyckte " de ju hemskt vad Du e högljudd Bengtsson" o vi som vet - ja då e de på rätt väg med herr IBe. När dom sen kom med sjukgymnast o dylika attiraljer ja då tyckte Ingvar o jag att det nog var bäst att rymma fältet, för det var ju ett himskans gnällande på den lille mannen när dom skulle få han till o ta sej "å bingen" för ett litet ynka 100 meters lopp -  så tyvärr har vi inga varvtider att ge vidare, men mina gissningar
e nåt si sådär 4 ljusår eller dylikt. Vi två Amigos tog sedan en lite annorlunda väg hemåt över Finja o sen några andra konstiga orter innan vi kom fram till N Rörum ja o sen e jag helt ute o cyklar, det stod skyltar till Röstånga, visst de var ju rätt riktning, sen blev landskapet platt som en pannekaga, o de vet jag att de e de minsann inte vid Röstånga, då minsann dök den där konstiga doften upp av någonting konstigt o så stod det plötsligt namnet på den orten som Kenneth inte tycker om - ESLÖV, Ja ha, men hur vi kom
dit det vet bara stigfinnar Ingvar. Kaffe stod just då högt i kurs, tro inte att ngt sådant finns i ovan nämnda håla en solig dag i maj. Nä det blev fiket i Gårdstånga, men det var inget fel på de. Därefter kurs till virrvarret i Malmö, eller kanske ska man numera säga hålet i sandlådan, för fy f, varenda gata är antingen blockerad, uppgrävd eller skall stängas av inom kort, ser man sen skylten "åk kollektivt"
ja då rinner man liksom lite över - de dags för trafik revolution i Malmö, dom där som vill återta gatorna - ja det borde vara trafikanterna som skulle få återta gatorna.
Men iallfall det var en underbaaaar hojdag, och vi har konstaterat - norra Skåne - vilka hojvägar där finns.
 
2009-05-03
Charity Run  Ingvar A, Hans, Annelie, Leif, Jörgen, Patrik, Kenneth o Robban drog sitt strå till stacken för Clown ronden. Starten var förlagd till MC Montage utanför Hörby där vi mötte upp tillsamman med ett hundratal andra hojåkare. Vi fick en underbar tur på Charity Run, solen den lyste så vacker på oss, vägarna var så goa så o vi hade det gööttt. Att sen resultaten på frågorna kanske inte uppgick till vår optimala standard, det e ju en annan sak. En o annan pesetas måste det i alla fall ha blivit till Clownronden för jag vet att vissa i sällskapet åtminstone gödde deras mat kassa. Efter välförrättad körning återgick vi till hemmet ( ja ja de hemmet, får vänta en 20 år)  - klubben - borta bra men hemma bäst, där vi inmundigade kaffe med tilltugg o bara satt o mös i solen o drog "vitsar" . Rundan var fint upplagd som vanligt och än en gång åkte vi på nya vägar, hur många finns det egentligen? Under dagen tänkte vi vid ett flertal tillfälle på denna dags sjuklingar. Till nästa rally ser vi framåt att få se Staffan o Eskil lösa praktiska o teoretiska problem. För det verkar ju lätt o sitta hemma o beklaga sig.  - Kroppsliga problem, barnbarn o Gustavsberg, ja jösses.
 
2009-05-17 Järnvägsmuseet i Ängelholm
Dagens hojåkare fick en trevlig tur till Ängelholm o Järnvägsmuseet.
Ingvar A, Ole, Ulf, Leif, Eskil, Robban, Patrik, Rickard o dotter.
Skåne visade sig nästan hela tiden från sin allra vackraste sida med skör grönska vackra bokskogar
gula rapsfält o vackert gröna o granna fält. En intensiv genomgång av banverkets o järnvägsmuseets
olika tingestar var intressant, till saken hör ju att vi hade en välutbildad tjänsteman inom branschen med oss
som lärde ut ett o annat. Han hade även sin bror med sig, men av honom lärde vi oss absolut ingenting, jo
kanske, det om hur saker o ting INTE fungerar. Med på dagens tur var även en följebil från sportvagns sektionen med far o dotter. Vi uppskattade speciellt att denna låg sist o samlade upp eventuella lösa
bultar o muttrar som den ovan nämnda O-tekniska brodern inte skruvat fast ordentligt på sin batmobil, han hade ju tidigare själv konstaterat att det skramlade här o där just på grund av glömda bultar. Den sydgående kursen drog oss över Söderåsen och Stenestad innan vi satte kurs mot Hanksville Farm o en god kopp kaffe.
Solen försvann nu i moln och vissa ej nämnda började klaga över frostbett - vem ? Jo kolla själv bilderna.
Tack till fotograferna o till alla härliga skratt vi fått idag. Bilderna finns på galleriet

2009-05-21 -2009-05-24

11 kryddor till Bergdala värdshus och glasbruk!  ( Följande är saxat från Kenneths berättelse på Kryddans hemsida)

Dag 1.
Efter lite logistikproblem som skulle "rättas till" och ett för ändamålet lämplig transportmedel inhandlats, så kunde 8 kryddor, i form av 7 svartpeppar och en piffi allkrydda samlas i vår klubblokal. Leif och Gittan bjöd på "resekaga" i form av Gittans otroligt läckra rulltårta, som vi avnjutit vid tidigare tillfällen.. mums o tack Gittan, vi kände alla din bakdoft i lokalen!! Ganska exakt kl 11,00, nja kanske någon minut över, begav vi oss till S.Sandby för att hämta upp Patrik K, Staffan (för dagen utan krämpor) samt vår egen målarmästare Ricky. Vi begav oss direkt iväg via trevliga vägar till Höör ( heter så för att i postens begynnelse hette orten Hör, och då lokala brev postades i dessa pionjärtider och brevet skulle delas ut inom det samhälle man bodde i skulle det skrivas här istället för Hör. Följden blev att väldigt många brev kom till Hör, varför det beslöts att det skulle läggas till ett ö, så det blev Höör) Från avdelningen onödigt vetande. Nåväl, stoppet vid Hardys i Höör vill jag inte prata så mycket om, det finns bl.a. på film som "hjälpsamma" kryddor (Robban) lagt ut till allmänt beskådande. Tack alla för visat deltagande......

Då vi satte kursen från Höör, mot Småland, gick detta via fantastiskt fina hojvägar genom vårt otroligt vackra landskap. Robban hade gjort ett jättejobb med att trycka på ett antal rätt knappar på sin väg-gizmo, även kallad GPS. Nu märker säkert uppmärksamma läsare att det inte kommer att nämnas ortnamn längre....kalla alla för Knohult eller vad ni vill, men lika och vackra var dom. Vi stannade på vägen för att fika lite, och vi som inte klarar oss på luftbullar och fartvind, fick besöka dem lokala gatuköken. Folk såg skräckslagna ut då vi mullrade in i dem småländska orterna. Denna skräckslagenhet verkade försvinna som ett trollslag då vi tog av oss hjälmarna... Okänt varför.
Några timmar senare kom vi fram till målet, Bergdala värdshus. Med knorrande magar/mage installerade vi oss på våra rum, som var belägna i f.d. glasblåsar bostäder. Rent, snyggt och väldigt mycket hemtrevnad! Efter vad som kändes som en evighet fick vi tåga in i värdshuset matsal, där vi mottogs av Fältväbel Astrid von Surpuppas i hennes matsal, där disciplin råder. Vi åt en fantastisk ekologisk Italiensk buffé. Mycket gott, varför stämningen var på topp. I detta euforiska tillstånd plägar volymen på konversationen skruvas upp lite. Då gästerna i Fältväbelns matsal bestod av oss från Kryddan, samt ett danskt trevligt sällskap med bikeranknytning, tyckte vi oss inte störa någon....men ack vad vi bedrog oss. Fältväbeln rusade in i matsalen och närmast skrek ut ett långt Sccccchhhh.... Och frågade oss om vi hade dålig hörsel. Hmmm härmed avslutar jag historien om Fältväbeln... Går raskt över till allt som var positivt, vilket faktiskt var allt i övrigt. Efter att ha avslutat kväll 1 med en sittning i utemöblemanget vid vår stuga, där vi omgärdades av rökelse från Patriks "myggpinnar". Då undertecknad högst troligen har immunitet  mot mygg och andra otäcka blodsugare, kan ingen vetenskaplig värdering av effekten av dessa "pinnar" ges.
Dag 2.
Frukost hos Fältväbeln, god, riklig, frisk och trevlig. God stämning redan på morgonen. Kursen skulle denna dag ställas mot IKEA i Älmhult, och då ett fantastiskt museum, som tyvärr inte är tillgängligt för allmänheten. Annelie hade ordnat detta för oss så trevliga besök. Har ni möjlighet, alt. Någon släkting som jobbar för denna småländska multimiljonär, så ta tillfället i akt!!! Åk dit. Hojturen till Älmhult hade Robban pillat in i sin väg-gizmo, och Niels hade speciellt och väldigt hövligt bett om att slippa grusvägskörning. Detta lyckades över förväntan i ca 1 mil....sedan rök vi in på en grusväg, förvisso en bra sådan, men dock!! Efter grusvägen väntade en upplevelse som går ut över allt jag upplevt under mina snart 60 levnadsår!!  Små otroligt vackra vägar, som kändes som om vi körde rakt in i Astrid Lindgrens värld.. för att citera Robban "man bara väntade på att få se Emil i Lönneberga springa ut ur buskarna". Det var ta mig fan så vackert så det gjorde fysiskt ont....det kanske också berodde på att vägen antog formen av en tvättbräda vid korta tillfällen... Hmmm
Ett större antal regn och åskmoln hade bestämt sig för att förpesta vår hoj åkning, men ack vad vädergudarna bedrog sig....Robbans gizmo lotsade oss genom alla regnluckorna.  Då vi var inne på IKEA och käkade Staffans favoriträtt, 15 köttbullar i gräddsås, fick vi tvättat våra parkerade cyklar av moder natur. Kursen lades därefter mot boet, och visst fungerade gizmon igen, inte en droppe regn. Middag hos Fältväbeln där det serverades en Jansson till förrätt och en fisksoppa  (1 tallrik), för 225 Skr per portion exkl.. Dricka. Undertecknad som är lite mer jordnära i måltidsval beställde en pannbiff, för bara 170 Skr exkl.. Dricka. Tur att våra hojar går billigt. Ingvar A gjorde ett sk "all-anrop" som jag förmodar gick ut över dom större delarna av Småland, och kanske även norra Skåne... att herr Anderssons HD förbrukar endast 0,5 liter per mil.
Efter middagen blev det åter samling vid vår stuga, och GT´n serverades. Här är det första mysteriet...Niels flaska med Gin blev aldrig tom. Det blev en ordentlig virvel i Gin flaskan, men efter en stund var den full igen...men gott var det. Och oerhört trevligt med massor av skratt!!
Dag 3
Nu skulle vi köra en mindre runda då det blev 20 mil dag två. Vi skulle till något märkligt utkikstorn beläget någonstans i de mörka småländska skogarna. Det blev åter mycket fina och vackra vägar, samt Niels favoritunderlag...GRUS!!  Då vi på ett för mig nästintill obegripligt sätt lyckades finna detta utkikstorn "in the middle of nowhere" klättrade vi likt bergsgetter uppför berget med våra åkdon.  Jag trodde nog att det var stängt, man såg inte en kotte, förutom de som hängde i tallar o granar. Vi smög försiktigt fram till huset på kullen, som även skulle innehålla en servering. Här följer mysterium nr 2!! Då vi stegade in i huset så var mackor bredda, kaffet nykokt och färska våfflor kunde serveras på direkten. Någon ur personalen måste ha suttit i tornet och sett o hört oss komma på långt håll, hur i he...te skulle allt annars kunna vara färdigt för servering. Det smakade himmelskt! Men å andra sidan hade ett tillstånd av svält nu infunnit sig till den grad att hallucinationer började komma för mig.. jag såg gatukök under var och varannan gran i skogarna...till slut stannade Ingvar i en ort..typ Knohult. Där fanns ett gatukök som sålde en himmelsk tunnbrödsrulle.. Ahhh va gott!  Grillar inhandlades till kvällens aktiviteter...korvgrillning, sallad och potatissallad stod på menyn...ca 100 - 150 meter från Fältväbelns matsal..hon hade full koll på oss!!
En fantastiskt trevlig kväll låg framför oss, då man tyckte att nu kunde det inte vara trevligare än de andra kvällarna, så överträffades detta.  Riktigt kul, med så många skratt att man somnade med kramp i magen!!
Go natt!!
Dag 4.
Nu skulle cyklarna lastas med samma packning som vi kom med, fast med lite nytillkomna prylar av glas hos några av oss. Vi surrade väskor och andra packningar, och Eskil fyllde sitt bagageutrymme, väldigt praktiskt.. Du vet att jag tycker att din HD är rätt häftig Eskil, men det känns bättre att skriva det än att fysiskt uttala det!!
På väg hemåt, hamnade vi åter i en matkonflikt då Niels likt Skalman har sin ät o sov klocka inställd på lunch kl: 11,30. Då klockan passerat 12,00 fick Niels något vilt i blicken, varför det blev prioritet 1 att finna ett näringsställe. Undertecknad hade nu nått ett tillstånd i utarmning och totalt utmattad och utsvulten följde jag lojt med flocken som fann "Daysis" i Kristianstads utkant. En ny himmelsk upplevelse genom en snitzel med pommes, slukades och jag började åter se omvärlden i färg!!  Det kom några droppar regn, varför alla skulle packa upp sina regnställ, till min stora förtjusning. Grabbar provade ni inte edra ställ innan dom inhandlades. Såg ut som "Demmideckare"... Ingvar A monterade åter på sina sock-i-plast, och besteg sin HD i sin sparkdräkt. Staffan hade haft vindsröjning och funnit några bottiner i väldigt tunt gummi. Han intog nu gestalten Rafael Turtles..bottinerna fladdrade för vinden..OFÖRGLÖMLIGT!
Undertecknad tog sedan av mot hemmet i Lövestad, genom regn o solsken!! Men med Staffans bottiner på näthinnan.... 

Tusen tack för upplägget med denna tur, alla som hjälpt till. En jättekul resa, med många fina och roliga minnen att ta med sig i livet!!
Tack!  Kenneth

Bilderna drygt 300 st finns på galleriet under Bergdala 2009

2009-05-31 Högsommarvärme o Mors dag, Ingvar ringde vid 9,30 o undrade, skall vi en kort tur, Självklart. så 10,30 var han o hämtad upp mig o sen drog vi mot Smygehuk, dock via 35 vänster o 25 höger o en grusväg, ja hur i helskotta vi kom dit det vet inte jag men en masa vackra mycket små vägar åkte vi på. Väl framme så blev det en kaffe o en räkmacka i solen på hamn cafet. Mums, sen efter litta små snack var det kurs hemåt igen o 13,00 parkerade jag hojen igen i garaget.
2009-06-12 Phui,phui fy f vilket väder vi har i denna sommar, det regnar o blåser o e kallt som bara den, näää de kan inte vara sant att vi skall ha sånt här uschligt väder. Det har ältats hit o dit om global uppvärmning o det skulle bli så varmt o så, ente fan har det blivit det, snarare tvärtom. Nä fram med flytvästen o på med pontonerna på hojen o sen ut o ta en undervattenstur - shit
2009-06-14 Brösarps tur. Ingvar föreslog en tur till Brösarp o museums järnvägen som idag hade veteranmarknad samtidigt. Det blev Ingvar , Niels, Gert, Anneli, Hans o Robban som blev ledda av Ingvar över stock o sten på krokiga vägar ner mot Brösarp. Eftersom det var Gert´s första tur med oss och även hans första körning i grupp så blev han instruerad under resans gång av Ingvar hur han borde åka o placering osv. Det gick bra o efterhand ännu bättre. Vid ett av stoppen så frågade Gert om vart Ingvar var på väg för dom här krokiga vägarna hade han aldrig åkt till Brösarp, vi lovade alla unisont att "det blir värre", varvid vi såg en viss förskräckelse i Gert´s ögon, men han lärde sig snabbt. Eftersom vi på vägen passerade metropolen Lövestad så passade vi på att slå Kenneth en signal, för att fråga om han ville med, men där var ingen på plats. Färden fortsatte igenom en underbar sommargrönska ner genom Österlen mot Brösarp. Man kan bara konstatera att Skåne är fantastiskt. Väl framme blev vi anvisade P-plats av stinsen. Här var det varmt o gött och en massa folk o fä. Vi började med en snabb kopp Kaffe innan vi gick o kollade in gamla bilar o motorcyklar, vissa var fantastiskt fina andra hade mycket patina. Ångloken kom i gick och Hans konstaterade att rädslan från ungdomen av tåg visslorna nu hade släppt ! Niels o Gert´s matklocka hade slagit till så dom satte sig o förnöjsamt mumsade sen lunch. Tiden gick snabbt så snart var det dags att sitta upp igen för returfärd och ännu fler svängar o krokiga vägar. Vi kan lova att efter denna färd så vet vi att Gert kommer att vakna imorgon med lite träningsvärk från allt svängande. Efter en massa vänster-höger så hittade vi på vägen ett ställe att stanna på och ha en liten mellan lunch i det gröna. Inför sista delen mot Malmö så utlovade Ingvar ännu fler svängar, och jodå det blev det, härligt. Sista biten från Lund blev det svängfritt, alltså motorväg innan vi landade till på klubben för att avsluta med en god kopp kaffe.

Tack alla för en härlig dag,  Bilder har vår hovfotograf Niels lagt upp på galleriet

2009-06-16 Kvällstur, framåt sen eftermiddagen började krypa i kroppen, hoj abstinens. Så efter ha käkat o tänkt till lite, äntrade jag hojen o tog en kvällsrunda på en 12-13 mil. Gött att få tömt skallen lite, men i slutet var det svalt o jag började faktiskt frysa till lite, o ändå var det 15 grader. Men svarten går så tyst så tyst nu när VoH systemet kommit av, faktiskt alldeles för tyst, nu skrämmer man varken kossorna eller små barn, det är illa.
2006-06-18 Staffans Svedala grill  -- mer info kommer - men bilderna finns på galleriet
2009-06-23 Midsommarn precis passerad o som vanligt något ostadigt väder, detta år fick vi faktiskt lite hagel, inte illa för att vara mitt i sommaren. "Avfirningen" skedde på sedvanlig plats och med samma glada gäng som vanligt.
Veckan har börjat med ett underbart sommarväder o goa temperaturer från en nästan klarblå himmel och så ser det ut att bestå en tid framöver. Men denna tisdag blev det för mycket trädgårds-tänk-arbete, så strax efter lunch satte jag kurs ut från Malmö o sikte nordvart i den Skånska naturen. Ack vad det är vackert när solen står o steker och allt är i full blom, det är så fint så man nästan ryser. Över stock o sten  o mittersta Skåne o sen la jag kursen sakta sydvart igen för att landa i uterummet med en kall bira strax efter 18. Vilken dag o vilken go tur. de e gött o leve
2009-06-28 Båstad. Bjäre tur var på dags ordningen o solen gassade gött på oss när vi träffades strax före 10 på klubben, det här påbudade verkligen en het dag. Ingvar han stod redan o putsade när vi andra kom till klubben så Eskil fick sig ett gott skratt. Ingvar, Leif, Rune, Eskil, Ole, Robban, Staffan, Hans, Annelie, Kenneth o Peggy och Ulf var på plats när vi satte kurs nordvart för att vid Löddeköpinge hämta upp Jeffe o Jeanette. Vi åkte "inlands vägen" upp till Ängelholm där vi tog en bensträckare precis norr om. Nu var det varmt o varmt på riktigt så att säga, efter en stund så satte vi kurs mot Magretetorp där vi precis efter svängde in på Diligens vägen och sen in på en liten ko stig upp över Hallands ås som hette Gamla Riksvägen. Här var det vackert så det förslår och en mycket speciell natur möter en. På väg uppåt så fick Rune styrproblem så det blev lite oro i leden om han skulle kunna fortsätta men problemet försvann sakta men säkert när vi åkte vidare längs de snirkliga vägarna mot Finnsbo o Café Utsikten, strax innan vi var framme öppnade sig sikten ut över Laholmsbukten och den underbara sandstranden följde kuststräckan nordvart, en verkligen imponerande syn. Väl framme o parkerade fick vi dock vänta in Eskil som på ngt outgrundligt sätt kommit först i kön inte observerade att vi andra tog till vänster utan han fortsatte nerför innan han upptäckte misstaget, men nerför här, det menas verkligen nerför så han hade fått slita en stund för att vända Batmobilen o ta sig upp igen. Skugga var det ont om så det blev att sitta i solen o titta utöver Laholms bukten. Cafe´t hade en diger meny lista o det provades på lite av varje här o där, gott var det, att sen en kycklingfilet blir en varmrökt lax, kan bara bero på språkförbistring eller nåt annat men Kenneth överlevde det oxå. Välmående och med glass fixerat på näthinnan satt vi vidare kurs mot Lya innan vid "nedsteg" till Båstad. Det var relativt lite rörelse i byn, men dom var nog på stranden i den 30 gradiga värmen, vi fortsatte ner till hamnplatsen där vi parkerade och var snabbt borta på Glass kiosken. Leif han beställde "Två Kulor, du bestämmer, gör mig överraskad", o det fick han, om han blev överraskad det förtäljer inte historien men han såg nöjd ut. Här o nu konstaterade vi redan att klockan gått alldeles för fort så Staffan fick ta o sätta kurs Svedala , vi andra ändrade kursen ngt men till Kattvik skulle vi o sen Torekov. Kattviks vägen ut o sen uppför backen, huj vad här är vackert, väl på toppen dyker sen Hallands Väderö upp i siktet. Torekovs hamnplats blev sen nästa stopp där vi drack vårt kaffe bland alla andra hojåkare som oxå hittat hit. Nu klagades det litet över för många stopp, det var så jobbigt att ta på och av hjälmen, jisses vilka krukor. Kursen hemåt sen gick över Munka Ljungby, Krika, Lotta på Åsen, Torrlösa , Furulund, Lomma. Vilken dag vi haft, tyvärr gick tiden alldeles för fort så det på förhand uppsatta målen o rutterna hanns inte med på hemvägen, men det kommer fler gånger. Nästa gång går vi öster om e6-an på Hallands ås och utförskar den delen.  Tack alla för en underbar dag.

Bilder finns på galleriet

2009-07-11 Har varit lite tyst på hoj åkar fronten så därför lite ordbajs på nätet.
Hörde från välinformerad källa att det e ente lönt att tvätta hojen, ja iallafall vissa hojar.
Det var den här Krydd hå-de ägaren som inte visste riktigt hur han skulle slippa tvätta hojen,
så han gick ut till sin hoj o hade ett snack med den, "Hördu Harley Boj ( jo så heter hojen) skall du tvättas?,
varvid Harley Boj sänkte på strålkastaren o skakade sakta i styrlagret, nähä inte det, Skall vi åka ett par
hundra mil istället, varvid Harley Boj höjde på strålkastaren o slog på helljuset o började skaka i normalt
motorvägstempo. - Ja ha det e de Du vill OK". O jag lovar det är en initierad källa som berättat detta!!!!
Som ni redan förstått kan det ju inte vara Krydd Ingvar - "Never leave home without Never Dull".
När jag hört detta så tänkte jag att då går jag ut i garaget till Blackie ( jo den kallas så) o ställer samma fråga.
Svaret, "au Du släng daj i väggen o lau maj va" ja o på den vägen e de.
O då kommer vi osökt in på dagens runda,
Ja eftersom jag visste att Blackie inte var på hugget så fick det bli Peggan ( den däringa med fyra hjul )
Avgång nordvart för en tur i det skånska landskapet och slut destination Kullaberg o Fyren där. Ja man e ju lite hojtokig
så jag tog den gamla vägen -inlandsvägen- som vi nu åkte ett antal gånger i år, den passar även mycket bra på 4-hjulingen,
lugnt o sansat ingen stress, inga turister osv, alltså perfekt. Änglaholm kom i ett nafs, sen styrdes kosan mot Arild o ner till hamnen.
Ja jisses, massor med folk, ja man kan inte kalla dom infödingar precis, för dom bräkte på söderkismål o Djurgårdsdialekt o en helvetes bred dialekt från  Lidingööööö. Konstigt var att för tio år sedan så var det här ett himskans bratch gäng i Båstad, nähå nu var det en hilivites massa småyngel som dom höll på med, alla såg ut som dom kom från mode butiken X på "storgatan" i storstan, oavsett ålder, ja jisses , bevare maj vad som komma skall. Nä, så såg inte Arild ut förr. Jag satte snabbt kursen mot Mölle o Kullaberg, hoppades på bättre lugn för mitt kaffe där. Välkommen till Kullen förtiokronor tack, jo det kan det väl va värt att åka ut till fyren. Här var det turister o turister, osse jag. Solen den lyste nu från en nästan molnfri himmel -ja det fanns ett o annat enstaka moln, men. Väl uppklättrad på fyrplattån stod jag där o kollade alla segelbåtar som låg på nord alt sydgående kurs o nästan alla hade just Kullen som brytpunkt, eftersom jag rundat Kullaberg X antal gånger under mina
seglingsår så blev jag så ini he båtsugen o stod där en lång stund för att komma till sans igen o då komma ihåg allt d-ja jobb o slit o annat otyg som en segelbåt för med sig. Samtidigt kom mer folk upp o kollade ut, ett "stockholms"par pekade ut över havet o förklarade att därborta där ligger Skåne, - dom pekade snyggt o prydligt på Danmark o Själland - ja jisses, Sen är där den danska familjen med två telingar varvid den ena "lilleman" frågade pappa, "var finns Danmark", pappan svarade , det ligger därborta i solen (just då var det ett stort moln över kullaberg) jag kunde  se i pappans ögon - ta hem mej-ta hem mej- ge mej in Carlsberg,  . Jo jag förstod honom perfekt o hoppas att han snabbt kom hem.
På vägen tillbaka till den parkerade Peggan så blev det här med att världen är liten, väldigt påtagligt, Mitt i all gångtrafik så ser man något kommande emot en med en djävla fart på två hjul - " Va fan gör Du här Ingvar" varvid cykel fantomen var tvungen att stanna. Jo Då mycket riktigt en Andersson på en TRAMPcykel på Kullaberg- Kryddig är ju världen o Kryddor finns överallt - eller hur? Men att möta Ingvar så här var rätt Coolt,  Ja Hum husbilen skulle ju testas före semestern.... Litta skitsnack o sen satte denna gubben farthållaren på Peggan, typ kurs Malmö. ja se så det kan gå en Lördag i semestertider i Juli 2009.
2009-07-12 Lotta på Åsen . Sedvanlig mailrunda, men tydligtvis hade jag skrivit lite kryptiskt, vilket man naturligtvis fick höra. Men iallafall så blev vi Leif, Jörgen, Anneli, Staffan, Kenneth o Peggy osse jag. Var skulle vi, ett fik låg på högsta prioritet, olika förslag men vi siktade på Lotta på Åsen och på vägen dit skulle vi ju passera Flinkman´s i Sireköpinge, o kanske hade han öppet. Ja det blev kurs över Lödde, Tågarp o sen mot Sireköpinge o där gjorde vi ett stopp vid Flinkman bara för att konstatera att det inte öppnade förrän 13,00 o nu var klockan 12, så vi drog vidare upp över Söderåsens vackra vägar för att landa hos Lotta. Precis innan så fick vi några regnstänk, mycket typiskt, men väl parkerade så började det spricka upp igen o det blev några blå hål på himmeln. En sak är ju åtminstone säker, något fel på aptiten i detta gänget fanns inte, här var det köttbulle mackor, fattiga riddare, våfflor osv osv. I sedvanlig stil löste vi världens alla problem under vår långa kaffepaus här. Därefter besteg vi hojarna igen och la kurs hemåt, en lagom lång kafferunda. Vi kom fram till att nästa tur får gå mot den stekta sillen någonstans, mer avancerade turer behöver inte vi just nu, bara det finns mat mot målet är vi nöjda. En kul mat tur var det iallafall.
Några bilder finns på galleriet
2009-07-17 Soloride, Puh ännu så består de senaste veckornas värme, ja ja man skall ju inte klaga. Iallafall så satte jag kurs längs 101 mot Ystad o sydkusten, väl ute i kustbandet så var luften ngt svalare fortsatte in över Ystad innan jag satte kurs via småvägar mot Sjöbo där jag tänkte ta en fika. Väl framme i Sjöbo var det fullt kaos, ja inte hade jag någon koll på att det var marknadsdagar, så det var ett rent elände att försöka ta sig igenom. Naturligtvis blev det inget kaffe där, helt omöjligt så via snirkliga omvägar hamnade jag i Sandby o där blev det kaffe, långt långt senare än jag planerat. En tur inom Lund o jobbet  för att se om jag kunde hjälpa till med ett dataproblem, men nä det gick inte så det blir i nästa vecka istället. Väl hemma igen vid 16,30 o en kall bira. Nu skyade det på bra, inte så konstigt för ett djupt lågtryck kommer senare ikväll med en massa regn o rusk. Lite vatten skadar inte just nu.
2009-07-21 Helsingborgsrunda. Ingvar ringde o föreslog en tur till Helsingborg så vi träffades strax efter 13 och satte kurs nordvart i ett underbart väder, dock lite blåsigt. Kurs över Bjärred, Barsebäck, Häljarp, Landskrona, Råå och vidare till målet HD butiken. Ingvar skulle kolla delar och jag skulle drägla en stund. Butiken var välbesökt o många gick där med drömmande blickar. Mums, det finns hojar i de bygget. Skakade nyktert på huvudet o kom till insikt att min Svarte den e bra den. Klockan hade runnit på så Ingvar ledde över en massa konstiga småvägar sydvart som utmynnade i Löddeköpinge och då lagom till tisdags träffen på Vikingabyn, även om vi var tidiga så var här redan mycket folk. På vägen hit satt jag bara o myste o njöt i fulla drag, oh vad de e gött o åka hoj. Kaffe o korv satt perfekt när vi gick om kring o kollade läget bland bilar o hojar. Träffade även på Patrik Wik o familj, Patrik hade faktiskt för andra gången i år tagit fram Road Kingen - "ja den skall ju besiktigas nästa vecka "-. Tog sedan strax efter 19 o satte kurs hemåt och passerade även klubben för att kolla till, grillmästaren skulle ju lämna av burgare så han kanske var där, men nä det var tomt så vi åkte hemåt.
2009-07-26 Ringsjön Runt    
Dagens åkare: Ingvar, Matz, Niels, Staffan, Kenneth o Peggy, Robban.
Ännu en härlig Söndag och vi träffades på klubben 10,30 för en liten runda till Kaffestugan på Orup. Kursen var lagd så vi lät Gps-en styra oss över Kävlinge, Stora Harrie och fram till Trollenäs där vi tog första bensträckaren. Matz hade premiär i kolonnkörning o det gick med elegans. När vi nu skulle bestämma exakt till vilket fik vi skulle sätta kursen så kom Kenneth med nytt förslag om Storstugan på Frostavallen, man riktigt kunde se den där varma Choklad koppen med grädde i ögonen på honom så vi hade inget val, kursändring upp över Ormanäs mot Munkarp o sen bort till Frostavallen, väl parkerade o med stora steg mot ingången bara för att konstatera att här var det stängt, ja så det blev en kort rök paus istället. Ja ha då återgick vi till förutbestämda målet Orup, efter lite felkörning så kom vi dit också, bara för att konstatera att det stället hade packat ihop helt. Hum nu blev det svårt, Ingvar kom då fram med Bosarps sjön , det är ju bara några mil dit, okey då. Nu blev det inte Gps som ledde utan Ingvar (Ips), efter fler krokiga vägar var vi så där o se här var det öppet. Vi kaffe törstiga bikers tömde snabbt stället, men hu vad gött det var. Här satt vi sedan en god stund o filosoferade. Ingvar föreslog nu en ny väg hem efter det att vi kommit till Linderöd, jo dit kom vi, och ännu visste vi var vi var. Men sen Ips hade lett oss in på nya vägavsnitt som vi garanterat inte åkt på tidigare, ja då tappade vi som inte hittar, bort oss helt och blev väldigt förvirrade, ännu idag är det ingen mer än Ingvar som riktigt vet hur vi på krokiga vägar så småningom hittade fram till Harlösa Kyrka där vi tog nästa röke paus o satt o vilade på utsiktspunkten. Hemvägen var sedan spikad över Södra Sandby o Lund mot Malmö. Tack alla för en himskans trevlig tur.
Några bilder finns upplagda av vår hov fotograf Niels på  galleriet
2009-07-30 Torsdag o välbesökt klubbkväll, Grillmästare Leif fick jobba för högtryck denna kväll, diskussionerna var många o lika trevligt som vanligt.
Några bilder finns upplagda av vår hov fotograf Niels på  galleriet
2009-08-02 Soloride söndag. Var lite sliten och tog det därför lugnt på morgonen, kollade mailen men ingen klubbaktivitet så jag tog framåt lunch en liten runda i det fantastiskt varma o vackra vädret, skönt. Väl tillbaka blev det sen slappedag i solstolen.
2009-08-05 Sjöbo rakan. Ingvar tyckte att Sjöbo var perfekt denna varma o soliga kväll, så det blev Ingvar, Lasse, Ulf, Eskil, Leif o jag som satte kurs via småvägar upp till Cafe´t som alla samlas vid för att snacka o titta på kamikaze piloterna på sina plastraketer, men denna kväll hade farbror blå ordentliga kontroller så under den tiden vi var där hände det liksom inte speciellt mycket, tack o lov. Men gott kaffe, körv o kakor fick vi i oss o spankulerade omkring o kollade hojar. Sen returfärd över Blentarp o Häckeberga i grandios solnedgång.
2009-08-09 Soloride söndag, Ljuvligt o mycket varmt. Satte kurs sydost o letade upp alla småvägar nord om Trelleborg för att sedan få kurs mot Börringe o en snabbkoll in via Sturup raceway där det tydligen skulle tränas hojåkning, men jag var tidigt ute så det hade inte börjat ännu, fortsatte via småvägarna o åkte sen via Bara o Mölleberga hemåt
2009-08-15 Regn  Idag var det tänkt att vi skulle ha Klubbens tips o orienteringsrunda som Rickard o Lena fixat, men se det regnade bort så vi får göra nytt försök nästa helg.
2009-08-20 Mölletur. Vädret var wau ca 28-29 grader, vad göra en sån här torsdag, ja valet var inte svårt, tryckte på GPS-en och hade laddat ner en runda över Svalöv upp till Mölle o ner igen, så den tänkte jag köra. Följde till punkt o pricka rutten (nästan) och kom på vägar söder om Helsingborg som jag aldrig åkt på tidigare, hade en splendid utsikt utöver ett stilla Öresund, passerade alla orterna norr om Helsingborg ända nere vid havet och fann även här en och annan väg som var ny för mig, sen bar det av upp till ett sommar stökigt Mölle. Trots att skolorna börjat osv, var här mycket turister och naturligtvis gjorde det fina vädret sitt till. Satte mig på uteservering i hamnen och inmundigade en god stekt spätta, livet är underbart. Så småningom var det dags för returkurs och denna gick in i Skälderviken, oh vad här är sommar vackert, sedan styrde vi mot Rögle och en masa småvägar neråt för att komma till Stenestad och sen ner till Svalöv igen, en mycket fin GPs rutta och tack till dom på Farmen som lagt upp dessa gps rutterna, alltid skoj att prova ngt nytt, Via en massa småvägar lirkade jag mig sen i sakta mak ner till Malmö och eftersom det var torsdag så avslutades turen på klubben, där man snabbt blev serverad en stor hamburgare av grillmaister.
2009-08-22 Inställd   Idag var det så dags med den från förra helgen inställda tipsrundan, men tji fick jag, blev däckad med halsont o hög feber, faan. Men av rapporterna att döma så var det en fantastiskt rolig tillställning.
2009-08-26 Soloride, götteväder men det blåser friskt, Tog en tur utöver Harlösa, Sjöbo, Sövdesjön och en lång kaffepaus, Blentarp, Slimminge, Svaneholm, Häckeberga, Oxie, Harrie, Limhamn. En god tur som sagt men man blev rätt så sönderblåst .
2009-08-29 Mitt i Skåne. Leif o Rune hade bestämt sig för att åka förra helgens tipsrunde tur igen.
Så strax före 11.00 drog vi iväg, Leif, Rune, Ole o jag.
Siktet mot Trollenäs för en kort bensträckare innan Leif tog kommandot o styrde oss på underbara vägar i nord ostlig riktning, för att så småningom stanna för en kaffepaus vid Bosarps sjön. Solen hade lyst på oss hela vägen även om man kunde skymta ett o annat mörkt moln, men det blåste friskt så vi blev inte så långvariga vid kaffet. Via för oss nya vägar började så småning om kursen sakta svänga sydvart igen o nästa stopp o kaffe blev vid Harlösa innan vi sedan skiljdes åt i Staffanstorp. Tack pågar för en god tur.
2009-09-08 Åhus Glass. Högsommardag, o den gule skivan lyste o värmde så på oss. Patrik K hade föreslaget en eftermiddagstur så vi träffades i Sandby14,30 o diskuterade eventuellt mål I Patriks ögon lyste bara glass o var serveras denna bäst jo just i Åhus. Gps én drogas fram o den räknade snabbt ut en bra o krokig väg till glassen så iväg for vi, Harlösa-Östraby-Önneköp- Sönnarslöv-Everöd o sen Åhus o hamnen där vi sladdade in o fick varsin jätteglass som vi kämpade i oss där vi satt o bara hade det skönt i solen, Um um ibland leker livet lite extra. Efter en timmes tid så bestämde vi att lägga nästan kontrakurs på samma underbara vägar för att så småningom lirka oss fram till Vikingabyn i Löddeköpinge o den sedvanliga tisdagsträffen där. Wau vilken väg det är, dock hade vi nu solen stående så pass lågt att det blev lite störande i vissa lägen men 18,17 exakt landade vi i Löddeköpinge där vi blev mötta av både Rune o Ingvar. Vi fyra gick omkring o myste o kollade bilar o hojar och vi berättade om gamla bilar vi varit närheten av långt bak i tiden. Men så småningom tar ju allt roligt slut o vi äntrade hojarna o begav oss hemåt, 20,30 var jag hemma igen med 26 nya friska mil under galoscherna.
2009-09-13 Kryddan höll ställningen i årets version av YCC höstrally, ja ja det var Kenneth som gjorde det, vi andra, a hum...vet inte så noga. Kryddan vann pris som största klubb och fick en fin buckla till klubben. Nu skall man väl i ärlighetens namn säga att vi var 5 st, Ingvar, Kenneth, Eskil, Ulf o Robban. Vädret kunde ju varit bättre men solen sken iallafall då o då och speciellt i starten I Södra Sandby. En ordentlig regnskur fick vi på oss, det blev ett liitet kvidande då på de 4 putsnissarna. Relativt trevliga vägar o underfundiga frågor, precis den typen av klurigheter som passar Kenneth. Men ett stort tack till YCC gänget för en väl organiserad runda. Synd bara att på annonseringen var så sen o dålig, tror inte folk ens visste att rallyt gick av stapeln.
Men tack iallafall, vi fem hade en rolig dag.
2009-09-20 Gåsamarschen. Högsommarvärme denna helg. Ingvar A, Ole, Eskil, Leif, Hans o Annelie o Robban träffades på klubben vid tio draget o satte kurs mot Bialitt o kaffestugan där starten på detta rally skulle hållas, strax innan vi kom fram så mötte även Patrik upp o så var vi fulltaliga. Det var mycket hojar här och en hel del hade redan satt igång med att dricka kaffe, men inte vi, vi anmälde oss o sen hängde vi på stigfinnar Andersson över stock o sten på fina vägar. Första kontrollen i Stehag, ja våra kunskaper har väl ett o annat att önska tycke jag mig märka. Puh här var det varmt o man hörde klagomål om värmen både till höger o vänster ( vänta bara !). Kursen gick längs Ringsjöarna och nästa kontroll var i Ludvigsborg, här blev det att spela crocket med mer eller mindre goda resultat, roligast var som vanligt Eskil som för dagen hade en spelstil som gick utöver vad man tidigare sett, ja inte klarade han tidsfristen, men roligt var det. Sen slängde vi oss i gröngräset och hade en god lunch paus, vi fick tilldelat lite extra tid av stigfinnaren så alla (Eskil) kunde ta det lugnt. Nästa kontroll låg vid Harlösa Kyrka, men lite fel i körbeskrivningen gjorde att det blev en liten omväg, och det var många som gick på den fadäsen. Här var grillen i gång o köerna var långa, dels till hamburgaren och till en knivig kunskapsfråga, ente många rätt där inte. Kaffe hurran kom fram igen och vi slappade i gröngräset och lät solen koka oss en stund innan vi återigen satte kurs mot kontroll fyra som låg längs vägen vid Bökeberg, inte världens bästa o säkraste plats kan man tycka längs den trafikerade 108-an. Lite praktiskt igen och nu började vi nog kunna ut kristallisera vem av oss som tog poäng på övningarna, Annelie. Sista kontrollen låg på SKMC´s klubbstuga och vi satte kurs dit. Leif var tvungen att avvika hemåt under vägs så vi vinkade av honom när han satte kurs över Arrie. Sista testen vid målgång togs med elegans av Ole, men som vi sa han har nog tjuvtränat flertal gånger på Bakken. Kaffe och frallan satt gött när vi sen satt o summerade dagens runda. Vi hade iallafall roligt, hur vi sen placerade oss det får vi se senare. Tack alla för en trevlig dag och ett tack för ett välorganiserat Rally av SKMC.
Bilder finns i galleriet
2009-09-21 Soloride i sommarvärme, Kanske en av de sista riktigt varma sommardagarna, så det fanns möjlighet denna måndag till en tur. Kurs österöver och sen de kända småvägarna för att så småningom hamna vid Sövde sjön och en välbehövlig lunchmacka. Solen har värmt gott på mig och det var extra skönt att ha den lilla vind det varit i ryggen. Men när jag lunchade började det bli mer o mer mulet och vinden tilltog. Nä det är inte så varm som igår då vi nog var uppe i dom 22, och det är ju fantastiskt så här i den senare delen av september, man blir lite bort skämd med sommarväder och börjar bäva för när tempen så småningom sjunker ner under dom 10-15, huu. Hemvägen gick via Ilstorp, Vomb, Harlösa, Hardeberga, Klubben o sen hem. I lagom slött tempo o flertal stopp så tog det hela iallafall 5 timmar på hojen, men ack så gött.
2009-09-26 Fyra kryddor i Smyge . Detta blev nog en av de sista organiserade turerna för i år, för nu knackar hösten ordentligt på dörren. Ingvar A, Ole, Staffan o Robban beslutade att åka en kort tur ock med stigfinnarens hjälp åkte vi på småvägar kors o tvärs ner till Smygehuk. Vädret var molnigt o lire ruggigt även om det inte var kallt, men det var verkligen ovanligt att inte se solen. Väl framme så tog vi sikte på kaffe stugan och där pressade vi i oss räkmackor o dylika saker och bara hade det skönt. Eftersom det skulle vara en kort tur så satte vi snart kursen hemåt igen, men hemvägen drogs lite mer pang på, och i närheten av Svedala vinkade vi av Staffan innan vi övriga mullrade vidare mot Malmö.
2009-10-03 Kryddans höstfest .Den årligt återkommande höstfesten skulle genomföras denna lördag. Vi kan lugnt säga att vi inte hade vädrets makter med oss, även om det gick relativt bra ändå. Det var lovat storm o regn och vi hade liksom grill på menyn. Framåt 18,00 tiden ramlade det på med förväntansfulla kryddor och det startades snabbt upp och en stående diskussion var just det däringa vädret. Men sedan grillmästare Leif o hans lärling Staffan satte igång så blev till och med väderguden imponerad och såg till så att det slutade att regna under själva grillningen. När sedan alla satt till bords så steg o steg stämningen och det var mycket och noggranna diskussioner i ämnena, motorcyklar, mat, vin, öl, gamla gubbar o allt annat som på ett eller annat sätt var hoj relaterat. Maten smakade gött vinet superbt, kaffet o kakan likaså o tiden gick o stämningen blev mer o mer uppsluppen oxå plötsligt utan förvarning var klockan 24, jisses var tog tiden vägen, så småningom var det dock någon krydda som stängde dörra framåt senare på natten. Tack alla för en trevlig kväll.
2009-10-12 Servicedags, Nu är det huttrigt sam bara den utomhus och fler hojturer blir det nog inte denna säsong, så därför är hojen på service idag så att man sedan kan göra den vinter fin och lägga på vintertäcket.
2009-10-14 Hojen hämtad från service och jag söker med ljus o lykta efter var dom har monterat in guld tackan någonstans eller förgyllt ramen eller nåt.
2009-10-16 Nu är definitivt säsongen slut, nattfrost nästan varje natt, någon enstaka plusgrad mitt på dagen, fy vad huttrigt. Man kan väl kalla detta tidig vinter, iallafall är det ovanligt svalt, sånt här brukar vi inte ha förrän i slutet på november, och några riktigt vackra höstdagar har det egentligen inte varit. Så höstputsning  på hojen och sen på med täcket o tack för denna gången.
2009-10-21

Nu är det OFF-HOJ säsong, alltså höst och vi närmar oss snabbt perioden då det där vita kan komma vilken dag som helst. De sista hojturerna är gjorda och de flesta av oss har ställt undan hojen. Ja kanske inte riktigt för vi har ju ett antal vikingar som fortfarande kör gladeligen, men de tvingas nog förr eller senare även att inse fakta, det är off nu. Nu är även tiden för att göra den där sista finputsen innan man lägger täcket över hojen, dess för innan får man ju ta sig en funderare om det skall bli något vinterprojekt med lite extra bling bling eller annat roligt, kanske till och med drömma om en ny hoj till våren. Men i alla fall gör ett oljebyte och gör sen klart för underhålls laddning av batteriet så står pärlan klar till nästa säsong. För innan det är dags igen så skall Du gå igenom den där hårda pärsen med parked motorcycle syndrom=PMS och det är inte lätt.

2009-11-05 Nu ÄR det riktigt ruggigt väder och det är senhöst. Men torsdagsträffarna på klubben rullar på och det sedvanliga gänget är på plats och blir utfodrade av grillmästaren med bravur. Dart tavlan är nu på plats och första ronden är gjord. Matz är tillbaka från sin Aussie resa och Kenneth har varit i Amerikat. För övrigt rullar allt på som vanligt. Några har börjat skissa på sina vinter projekt med mer bling bling och annat bolt on. Inga officella hoj bytar planer har hörts, ja ja förutom Staffan och hans den där veckans hoj, vi får väl se till våren vem som kommer smygande på vad. Närmst på tur står nu på lördag årets version av Race of Champions= Gokart på gokart city och i vanlig ordning så har vi många stora "ego´n" i klubben. klockan 14.00 på lördag vet vi vem som vann racet och det återkommer vi till.
2009-11-07 Race of Champions, detta prestigefyllda race startades med något reducerat startfält denna Lördag.
Friska och förväntansfulla inför racet var iallafall åtta Kryddor, Geoffrey, Annelie, Hans, Leif, Ingvar, Patrik, Ulf och Eskil.
Från sidlinjen blev dessa väl påhejade av Marco, Anette, IBe o Robban. Efter genomgång av regler och vad olika flaggor betyder så var det då dags för uppvärmning och sedan tidskval.
Efter att under de sista veckorna tvingats höra hur het bataljen skulle bli emellan Staffan och Eskil så var det verkligen synd att det inte blev någon batalj, den bara försvann liksom i Staffans förkylning.
Under tidskörningen framkom det med all tydlighet att kraftig färgblindhet förekommer hos vissa kryddor, det var det där med BLÅ flagg, nä den är inte svart och nä man skall inte gå i depå, man skall se till och hålla sig undan, det är vad den betyder. Ja jisses.
Roligt var det och hårt blev det emellanåt, det var mycket nära att den svarte flaggen kom fram, men eftersom Kryddorna hade ställt in sig hos tävlings lederskan så klarade dom sig precis.
Körsätten var många, för att inte tala om dessa fighter ansikten man såg under hjälmarna, vissa djupt koncentrerade vissa bara körde o skrattade, men så var det då dags för final. Nedräkning och sen fullgas och iväg, det var trångt, mycket trångt och i kurva 3, ja där blev det en rejäl smäll. Några kamikaze piloter (ej nämnda) gjorde allt dom kunde för att få Eskil av banan. Jo och dom lyckades, Eskil blev justerad i benet och fick sakta linka sig till depå och utgå. Detta borde vara ett klart fall för svartflagg, men det kom ingen. Racet blev tufft och fighten fortgick ända in på mållinjen.
Tredje platsen gick till Patrik, andra platsen till Ingvar och den försvarande
mästaren från i fjol Geoffrey visade återigen var skåpet skulle stå och tog första platsen.

Återigen snackades det om ett sommar race, blir det något till sommaren då? Eskil vill ha revansch på dom där kamikaze typerna.
Bilder från racet finns i Galleriet

2009-11-12 Torsdagskväll på klubben, Grillmästaren återigen i sitt esse, dagens diskussion var naturligtvis en uppföljning på lördagens Race of Champions i Go Kart. Idag var det två riktiga bikers där på hoj, Grillmästare Leif och Patrik K, vi övriga på 4 hjul.
2009-12-10 Glögg o Juleljus. Vi hade bestämt denna torsdagskväll till att gå i Julens tecken.
Det var en god uppslutning. Grillmästaren var återigen i sitt esse. Glöggen var god, de underbara bakverken likaså och stämningen var på topp. Ett o annat världsproblem löste vi nog oxå så diskussionerna var intensiva, sen fanns det ju ett gäng som försökte få till det på dart tavlan.
Vet inte vem som vann darten, men tyckte dom såg ut som vinnare allihopa. Kvällen avslutades med många God Jul hälsningar
2009-12-12 En het Krydda på Lucia Kortegen
Jag tog bilen och åkte till starten för Lucia kortegen vid Mässan.
Där hittade jag direkt en verklig Krydda som med varm energi trotsade det något kylslagna vädret,
Naturligtvis var det vår grillmästare Leif. Vi stod där o kollade men kunde tyvärr inte se någon annan het Krydda.
Verkade välorganiserat i startområdet och dom blev nog ca. en 250 hojar.
Några suddiga bilder finns på Krydd foto
2009-12-15

Törstiga Kryddor på Pickwick .Vi var 5 kryddor(Nettan, Peggy, Eskil, Staffan o Robban) plus  en(Kenneth) som förde ljud på Pickwick Pub i kväll.Tack Tomboola Band för en trevlig musik kväll med musik från den riktiga tiden. Stämningen på puben var verkligen på topp.Att dom sen serverade en jädra massa goda öl sorter gjorde ju inte saken sämre för oss som lyssnade med, Ett tre timmars Tomboola och öl pass inte o leka med och vi fick höra en massa ur repertoaren, plus en del för mig nya alster.Vi fick även höra att det var Pubens 16 års dag och i sammanhanget var det ju ingenting, eftersom Tomboola Band kör på sitt 25 år, o De däremot e nåt att se upp mot.

2009-12-17 Första vita eländet är nu här tillsammans med köld o vind, perfekt för att göra skåne osäkert. Ikväll är det sista torsdagsträffen för i år, få se hur många vi blir.
2009-12-24 Nästan allt det vita har nu smält bort lagom till Julafton.
2009-12-31 Så var hojåret 2009 nu till ända och vi ser fram emot ett nytt spännande 2010 och ett nytt årtionde, vi ses.
Länk till ett bildspel som jag gjort över Kryddans eskapader under 2009   http://www.Mrlarsson.com/film

2009 stängs.

 

 

botten e  nådd

---> Till Top <----