Datum        2008  Beskrivning                 
 

Top

 

-->Till senaste tur <--

   
2008-01-01 Hu ja, som vanligt 1:a dagen på nya året, man lär sig aldrig.
2008-01-02 Någon myntade att detta året är alla 08 or, nää så illa kan det inte bli.
2008-02-01 Mum, ingen vinter i sikte, lite regnigt o blåsigt o 4-8 grader varmt, jepp våren är på gång
2008-02-25 Nu är det sagt, det är vår i Sverige, man har sett många hojar ute de sista veckorna, vädret har ju varit fantastigt, nu börjar det verkligen även för mig dra i hop sig till hojåka, men får nog vänta lite till, har fått fixat ena ögat o det vore f om man körde nu o fick ngt i ögat, men vårputsen kan man ju börja göra, har precis fixat fotbromsen - sänkt pedalen ca 50 mm så nu kommer man inte att behöva lyfta hela foten för att stå på bak hejdaren. det var en enkel fix, bara att borra ett nytt hål 12mm bakom det nuvarande i stången till bromscylindern o sen fixa till en ny fjäder för bromsljuskontakten. Har beställt från USA Baron´s risers o Breakeaway speed Control+ lite annat, kommer väl i slutet av mars eftersom riserna var restade. Har gått o funderat på Corbins hårda väskor, men vill nog se dom på en hoj IRL först, o jag har nu konstaterat att det rullar en här i stan med sådana på, så den får jag söka upp. Annars har det varit vanliga torsdagsträffar på klubben under hela tiden från nyår o framåt, Ricky har nu målat färdigt på klubben o det blev så d-ja fint o proffsigt, så nu är vi snart klara. Blir väl lagom snart för första turen, skall bli härligt.
2008-02-26 Så nu är fotbromsen klar o sänkt, blev kanon. Lossade 2 bultar för fotplattan ca 15 mm drog sakta utåt plattan, lossade kontramuttern på bromstaget vid bromscylindern, tog sedan av saxsprinten o brickan för staget i framkant mot pedalen, gängade ut staget o borrade upp ett nytt hål ca 12-15mm "bakom" originalet. Återmonterade. perfekt läge, sista slutjusteringen på pedalen gjordes med kontringen på staget, tar man för mycket så går hävarmen för bromsljus kontaktens fjäder emot gjutdelen för fotplattan. sen gör man en bygel av 0,7 mm tråd med ungefär samma längd som kortningen 12-15 mm innerdel o denna monterar man som förlängning till broms kontaktens fjäder mot pedal hävarmen. Så, osse vart de klaart.
2008-03-10 För några dagar sen kom min delar från USA, man är ju som barn i gotteaffären. Började så nätt igår att montera risers, fantastisk fin kvalitet på grejorna. det var ett lite d-ja bök att få dit dom, eftersom jag har ruta på hojen så blev bromsslangen extra kort pga fästena för rutan, för att sen inte tala om kablaget till styret, fick demontera strålkastaren, strålkastarhuset, fästena för rutan och fästena för extraljusen. detta för att få längre kablage men även för att jag blev tvungen att demontera gajder fästena för bromsslang o kopplings slang. Men nu är det klart o allt på plats igen, vilken skillnad i vinkel på armar o jag tror att även axlarna kommer att avlastas, men för att få det riktigt inställt behövs några mil åka först., Nu är det bara breakawy´n att montera, blinkers påminnar doden väntar jag med ett tag . har varit nog med kablage för idag.
2008-03-17 Jaha också kom då snön idag. Vädret är minst sagt ombytligt, igår hade vi 10 grader varmt och en underbara vårdag, idag temp kring 0 grader, snöstorm med vindbyar uppåt 25 sekundmeter, och så ser det ut att bli resten av veckan och sen även över påskhelgen. Tyvärr hade jag inte tid att göra hoj premiär igår när vädret var så vackert, och nu vet i F, när det blir.
2008-03-30 Premiärtur: Äntligen verkar det som om våren är här. Det hade påbudets liten tur med start 12,00 på klubben, men morgonen var kall o blåsig, men va fa. , På med stället och ut med hojen, tanka och få lite luft i däcken ( tur var det för trycket hade minskat rejält). Väl på klubben väntade, Ricky, Adrian, Niels och sen kom även Ulf som snabbt konstaterade att han skulle ringa Eskil " den frys kyllingen". Efter lång övertalning så gav Eskil med sig och spurtade mot klubben, Ricky åkte i förväg mot Lund där han hämtade upp Kerstin. Efter en stund kom så Eskil och vi drog iväg till Lund. Alla samlade på Statoil Lund Norra och kursen bestämdes till Yamaha Center Helsingborg, men vi tog motorvägen för att komma snabbt fram o så kunde vi lira på småvägar hem, Blåsigt värre men vi hade vinden i ryggen norröver så det var riktigt behagligt att åka motorväg. Väl framme så blev det körv o kaffe usw. Sedan var det shopping, ja ja det var mycket folk där men en del var billigt, men det blev ändå inget för min del. Kerstin var inne på hjälmavdelningen o efter ett tag så blev det en röd Shubert hjälm. Hemvägen skulle ju gå via småvägar, ja så små blev det kanske inte men Mörarp-Tågarp-Teckomatorp-Kävlinge-Lomma-Malmö var vad jag kunde hitta på, för det blåste så ini he rakt i flabben så det gällde att ta oss hemåt. Kerstin´s nya röda hjälm den lyste och syntes klart, så det var ett bra val. Tack alla för en blåsig premiärdag.
2008-04 Ja april har verkligen haft aprilväder och lurat oss flertal gånger, men som alltid så kom ju även vårsolen i slutet av månaden o värmde oss gott. För min del har det inte blivit något hoj åka alls, en muskelinflammation i vänster arm axel o skulderblad har gjort all form för fysisk rörelse omöjligt och ännu in i maj är det inte hundra bra, när det var som värst såg man ut som en svensk version på Quasimodo. Men hjälpligt har ju bilen kunna användas och till torsdagsträffarna har jag varit, vi har ju ett gäng tuffingar som trotsat temperatur o blåst och som åkt, så deras berättelser har räckt en bit. Lite andra stoora omvälvningar i mitt liv har dessutom gjort att mc intresset legat lågt.
2008-05-04 Äntligen min andra hoj tur för i år och i vilket väder, högsommar temperatur, här kommer berättelsen:
Söndag sol o värme, allt var perfekt hojväder. Vi var ett litet gäng som beslutat oss för att åka  Malmoe Chapter Sweden rally till förmån för Nedira fonden.Det blev beslutat möte på klubben 10,30-10,45. Vi blev sex helformat och en halvformat, Leif, Geoffrey o Marco, Adrian, Patrik K, Robban och Eskil. Avfärd 11,00 Till Mc huset för start, men tydligtvis har vissa amerikanska klockor inte samma tidsvisning som våra andra, men han kom ifatt oss iallafall. Huj var här var hojar, totalt blev det 380 startande. Jeffe fick äran att leda oss, vi andra är ju inte precis några super navigatörer, men Jeffe han kan han. Turen startade över Mölleberga, Nevishög där första kontrollen var med sina kluriga frågor, ja resultatet är inte mycket att orda om det var allt från rena nollor till någon enstaka rätt poäng. Ja jisses. Vi fortsatte sen över Kornheddinge, Dalby, Södra Sandby, Räften, Odarslöv o Igelösa till nästa kontroll i Örtofta. Här var det lunchdags med goa körvar, ja vi tog maten före det där besvärande med att besvara frågor igen, bara för att fortsätta i samma takt som förra kontrollen, den som var bäst var Marco! Vuxna karlar utklassade av en liten ungdom, jiiiises. Vägarna vi åkt på var fina o vackra, fälten gula av den utslagna rapsen o alla dofterna därtill, ooh de e vår.  Vi åkte vidare över Väggarp mot Trollenäs o sen mot Stehag där kontroll tre fanns, Ja men nu gick det klart mycket bättre med frågorna, till och med en o en annan fullpoängare, som Patrik sa, nu kommer vi starkt. Runt Ringsjön och mot Ludvigsborg, Södra Rörum och genom Hörby ut mot Östra Sallerup där målet fanns hos MC montage, ja herre je så trångt så trång med alla hojar, men vi blev invisade någonstans mitt i röran, och där fick vi bli. Sista kontrollfrågorna, njaa någon slutspurt blev det inte och jag undrar om inte Marco vann över oss alla Kryddor. Kaffe och våfflor satt gott och vi minglade runt lite. Märkliga mörka moln började torna upp sig så vi beslöt att dra hemåt, jeffe o Marco tog raka vägen hem, vi andra åkte över Hörby, Löberöd, Harlösa, Sandby, Dalby o sen Malmö. Tack pågar för en underbar dag o en eloge till dom som lagt upp rundan vi åkte. Kan nämna att det tydligtvis kom in 44.000 på startavgifter o allt runt omkring som gick till fonden, inte illa.

 

2008-05-11 WAAUUU vicket sommarväder vi haft de senaste dagarna, de e bara ente klokt. Tog en fridag i fredags bara för att känna på hur man framöver skall kanna sig som friherre, japp, de passar mig nog perfekt, fick gjort möcke denna lediga dag, gjort en massa inhandlande samt även en tur o retur Danemarka o laddat öl förrådet med en massa Carlsberg Hof -  mitt livseleksir. men nu till denna söndag i 25 graders värme- ja jisses, hade påbudet åka till Kivik- Simrishamn, döm om min förvåning nar jag kom till klubben o fann att IBe tagit fram "Bettan" - alltså blev han per Super automatik reiseleiter, Men att åka i slutet på gänget med en Yster Ibe - då går det fan imaj undan, Jörgen som var siste man o jag vi höll på att vrida skaftet av gasrullen för att å hänga med, men vackra vägar blev det, ja  ja jag hade samma vägar i min Gps som han hade i sin Ips, men kaffet på en d-ja skolgård den var underkänd, även om kaffet var gott o vi hade roligt, jag lärde mig av det att allri lägga ngn kommentar om kaffe Place till Ibe - de straffar sig. Ett välmående gäng bestående av IBe, Ole; Staffan; Rickard, Ulf; Niels; Jörgen, Adrian osse jag landade efter diverse diskussioner i Kivik, Buhres place försåg oss med mad från havet, även om vi fick vänta på att trålaren skulle komma in o lasta av, snabba - nä de e di inte!. Hela syd östra Österlen var fullt med turister, inhemska så väl som utländska. Men vi var tuffast -  ellor hur, Tebax gick via Kustvägen, Brantevik - ooh vecken sell, o sen mot Ystad  vidare längs 101 o sen mot Svedala där viss pissförvirring inträffade i en korsning där olika folk skulle till olika ställen, o där fick fanimaj jag spel så jag drog till bensinmacken o fyllde i bränsle för hem marsch, väl hemma igen strax före 17.00 så satt en till Flera kalla Carlsberg Hof mycket lägligt får man minst säga, Tack pågar för en Underbar hoj dag.
2008-05-15 Torsdag, sol o sommarvärme, eftersom jag nu jobbar på att bli friherre passade jag på att ta en prao dag, naturligtvis per hoj, så det blev en underbar runda i det skånska landskapet på en 15-16 mil, nu är det som vackrast med de gula rapsfälten o den prunkande grönskan, sen där till alla underbara dofter, körde i sakta lunk o rundade Ring sjöarna och smög sedan sakta neråt mot gamla barndomstrakterna runt Hardeberga, stannade på lämpliga ställen och blev nostalgisk ,, huu  vad tiden har gått fort!. Fortsatte sedan till klubben o tog fram en stol o satt o bara myste i solen och fick lite sommarbränna, en stund senare kom Ingvar A o så snackade vi loss en stund, sen var det ju klubbkväll så det kom den ene efter den andre o grillen kom naturligtvis fram och vi stoppade härliga hamburgare i mathämtaren mums, men vi saknade våran grillmästare så vi fick göra det bästa av situationen o lösa grillningen själv, ja o det gick bra.
2008-05-18 Rickard H hade skickat mail om runda till Sofiero, men jag kunde dessvärre inte på förmiddagen o hade tänkt en egen soloride på eftermiddagen, men jag tyckte att det blev lite kyligt , 14 grader så det blev en god tidning i uterummet istället o en god Carlsberg, jag får gott om tid framöver för hojåka så det är ingen panik.
2008-05-20 Löddeköpinge på Vikingabyn, Patrik K, Ole, Ingvar A o jag for iväg strax efter 18,30. det var mycket folk där och vädret var på sin allra bästa sida, alltså perfekt, Kaffe o körv, kollade bilar o sprang på Rickard H o Lena där. Kustvägen hem i en fin kvällssol.
2008-05-24 Sommar o sol, monterade på rails runt väskorna på morgonen o sen inhandlingsrunda o sen var det dags med en solo ride, över Lund, Maireholm, Svalöv Tågarp Billeberga Lödde Bjärred o hem, fantastiskt skönt, få se i morgon är det ju mors dag o då blir det säkert inget via klubben utan en ny soloride nordost in i Skåne kan väl vara perfekt eller något sådant.
2008-05-25 Morsdag, Sommarsol i blå himmel men ngt blåsigt, Två val, trädgårdsarbete eller åka en hojtur, Ja valet är ju lätt, trädgården är ju kvar, sommarvädret försvinner så det blev en tur stack iväg vid 10 tiden åkte österöver o via småvägar o många vänster höger hamnade jag i Börringe o ja sen var det bara att följa gamla rutiner o så plötsligt var jag vi ännu fler vänster höger upp på Slimminge backarna ovanför Blentarp, oh vilken utsikt o vackert. ner igen o sen via Stenberget o till Häckeberga för en lång skön paus i det gröna, men det är F vad det är pollen i luften, jag brukar inte reagera på det men nu är det ögon som rinner o man nyser o har sig. Vidare i mitt sakta mak via Genarp o Staffanstorp, Hjärup o Lomma o sen hem via hamnen där man stod o tittade på alla båtar o folkliv. den sista timmen på väg ökade trafiken drastiskt o nu är det full fart överallt, tillbaka i garaget 13.30 o sen en kall Hof o shortsen på o mysa i solstolen några timmar, Trädgårdsarbete, vem fan sa de?
2008-06-01 Söndag, sol o varmt Vi blev några stycken, Eskil, Leif, Niels o jag som startade från klubben klockan 10, efter flera förslag så tog vi via konstiga vägar sikte på Ringsjön o satte sedan kurs mot Ludvigsborg för att hitta ngn kaffeglänta där, well, vi hittade en fin grusväg ner mot ett fornminne där vi intog vårt kaffe i solen o snackade skit ett tag. När man tittade sig omkring så nog var det ett fornminne alltid, men alla traktorer o vagnar som stod inte så långt ifrån var minsann inte mycket nyare, allt andades en förgången tid. Efter ett tag så beslutades för att via snirklade vägar över Löberöd åka hemåt igen, var hemma igen strax före 13,30 o intog därefter en utlovad kall Bajer o sen päsa i solen.  Tack pågar för rundan.
2008-06-04 Nu gör vi oss klara inför lill semester turen till Skagen, och vilket väder det är o har varit för att inte säga vad som komma skall med bara sol o värme, upp till 30 grader, puh det kommer att bli tufft att åka hoj.
2008-06-05 - 2008-06-08 Skagen. Torsdag 08,30 och en underbar varm morgon träffades Rickard, Lena, Ricky, Kerstin, Niels, Ingvar o Robban vid betalstationen brofästet. Rickard o Lena var organisatörer och hade planerat noga inför denna 4 dagars tur så här stod vi nu och gick igenom de sista detaljerna och checkade upp så att allt o alla var med. Det skulle bli en varm dag, temperaturen var redan uppe nästan på 25 graders strecket så den bästa avkylningen var att åka hoj. Muller över bron och sen ja, lite proviant i sadelväskorna på Bottel Shop var ju inte fel inför kvällarna framöver. Samlad trupp längs motorvägen upp till Själlands Odde där vi tog snabbfärjan över till Jylland och Ebeltoft. Väl i land tog nu Niels täten och skulle lotsa oss vidare mot Randers där vi skulle hälsa på Niels syster. Nu var det varmt och så pass att det inte var speciellt svalt i fartvinden heller. Men strax efter lunch var vi framme. Niels hade hotat med att vi skulle bli bjudna på frukost, ja så vi tänkte väl en kaffe o fralla ungefär, men döm om vår stora överraskning när det bullades upp en stor Kro lunch, jisses. Vi brukar inte bli stumma, men det blev vi nu. Vi kan bara buga och bocka till Niels Syster o svåger som välkomnade oss på detta fantastiska sätt. Så småningom rullade vi ut i trädgården där vi avslutade med "lite" kaffe. Vi hade ju många mil kvar så vi fick slita oss från de sköna stolarna i solen och besitta hojarna igen. Via ngt mindre vägar sattes kurs nordvart  Ålborg och sen vidare mot Fredrikshavn. En sak är säker, dom kan göra raka vägar i Danmark, på vissa sträckor var det så rakt att man bara såg strecket försvinna i horisonten. Det matade snabbt och enkelt nordvart, plötsligt fick vi hav på höger sida och då närmade vi oss Fredrikshavn och sen var det ju inte mer än 5 mil kvar. Strax före 18 sladdade vi in på Ålbeck Kro ( ca 20 km syd Skagen By). Vi fick våra nycklar och checkade in. Det är en riktigt liten mysig Kro. Våra rum var kanon och vi kunde parkera hojarna direkt utanför rumsdörrarna. Snabb dusch, en liten virre, och sen till restaurangen, även om vi fortfarande var mätta efter lunchen så satt en bit mat bra ändå. Rickard hade ju bokat detta som en komplett Kro ferie och i detta ingick all mat, det är ett smart sätt att bo i Danmark. Kvällen avslutades med några avec innan trötta bikers törnade in.
6/6 Fredag. Idag var det bestämt hojlös dag. Så klockan 9 stod vi vid tåget för transport till Skagen. Visserligen tidigt på säsongen, men vi var framme 20 minuter senare och det var folktomt, så vi traskade omkring o kollade läget innan vi fann havnen och snabbt hittade en bajer eller fler. Idag är det om möjligt ännu varmare 30 grader, men vi skall ut mot Grenen så cykel var ju ett bra alternativ, nu ledde cykelmästaren Ingvar, puh vad det trampades. Vackra omgivningar är det och snart var vi framme vid vägs ände. Så det var bara att traska iväg längs strandkanten tills vi kom till Danmarks nordspets där Kattegat o Skagerack möts. Faktiskt en speciell upplevelse. Man talar om ljuset på Skagen, ja ligger nog något i det eftersom det är hav på 3 sidor. Tillbaka i Skagen var det lunchdags o det blev i hamnen igen, innan vi cyklade vidare till den Igen sandade kyrkan, otroligt vad sanden kan göra. Så småningom började orken i benen ta slut så en god kopp kaffe innan vi lämnade tillbaka cyklarna o tog tåget hem igen då vi kröp in i skuggan utanför vårt place o inmundigade ett antal eftermiddags drinkar och bara myste. Kvällen avslutades med en runda ner till Ålbeck havn, vi behövde röra på oss efter en trerätters middag, uj uj.
7/6 Lördag. Hoj dag. Vi hade satt ut vissa mål som vi skulle åka till så Rickard la kurs på GPS och vi andra bar åkte med o myste. Sandöknen, Hirtshals syd mot Lökken osv. osv. underbart vackert är här men en speciell natur beroende på all sand som allt ligger på. Vi klagade inte på värmen idag iheller, det var som igår 30 grader. Efter ett antal timmar o trevliga stopp bestämde vi oss för att nä vi åker tillbaka, käkar sen kro lunch o sen går vi ner på stranden och badar, sagt o gjort. Lunchen var kanongod, badvattnet kunde varit varmare, solen brände bra, de medtagna ölen smakade gott. Kvällen skulle firas av inne i Skagen, igen hade Rickard hittat ett place och förbokat. Så tåget in till Skagen, en sen god mat på det största innestället som finns i byn, men det visste inte vi innan, men blev snart kloka på. Kvällen gick o det drog ihop sig till återtåg. Sista kvällen och man hade den där känslan, nä jag vill inte åka hem.
8/6 Söndag, Niels åkte tidigt, han skulle åka ner till släkten, så vi vinkade av honom innan vi käkade frukost och packade ihop våra tingestar. Lämnade Ålbeck 9,30 med kurs Fredrikshavn och sen Grenå, Nu kunde vi åka längs kusten hela vägen från Fredrikshavn och sydvart tog en färga vid Hals och en vid Udbyhöj, fantastiskt vackra vägar Rickard letat upp. denna kuststräckan var verkligen ett semesterparadis. Närmade oss Grenå och det började bli lite hungrigt här o där, plus att vi blir kraftigt solbrända i den obevekliga solen. Ett varv inne i Grenå, men fann inget öppet, så kurs mot färjehamnen, o se där fanns ett Kro/hotel som serverades Krolunch, så det blev perfekt, vi åt nästan upp hela stället, nja bara nästan. Kön till färjan var inte så lång, men det serverades drickbart till alla som satt på hojar o i bilar o väntade, tur var väl det i värmen. På vägen över till Varberg satt vi sen o solade gött på soldäck även om det var lite långtråkigt, vi visste ju att vi sen hade drygt 20 mil hem när vi väl kom iland. Sista stoppet blev på Hallandsås innan vi skiljdes vid Lunda avfarten. 98 mil senare parkerades hojen hemma. Tack alla för en underbar resa och perfekt planering.
2008-06-15

Bosarpsjön o Österlen
Söndag, sol o moln o regn i luften, Mail Runda, Rickard skickat ut. Start 11,00 klubben för att hämta upp Rickard o Lena på Lund södra, Vi: Ole, Adrian, Eskil, Robban, Patrick, Anneli och Hans. Avfärd o 11,25 är vi och hämtar upp Rickard som nu tar täten o leder gänget genom en Skåne runda med fantastiskt nog ytterligare nya vägar, vackert o grannt men Rickard får kryssa lite mellan de riktigt mörka molnen och vi klarar oss ända upp till Bosarpsjön för när vi precis stannat o tagit de första stegen mot kaffestugan ja då öppnar sig himmeln, kan de vara skicklighet eller var det bara ren förbaskad tur? Efter en god kopp kaffe med plus så gick färden vidare o nästa paus blev i Degeberga för en korv på vanliga stället, nu hade det så nätt börjat o kännas i sittfläsket så en paus mottogs glatt. Nästa kurs blev mot Brösarp o Kivik där vi gjorde en snabb genomfart vid hamnen för att nu sakta sätta  kurs hemåt  igen. Ja och de underbara vägarna bara fortsatte o fortsatte, hum o så småningom blev det Övedskloster o sen Harlösa för att sluta i Lund, dock med en något förvirrad avslutning då reseledaren gjorde en tvärvändning o alla trodde han gjorde avslutet o skulle tanka. Ja så vi andra,  ja vi åkte hemåt av bara farten. Tack alla för en god tur, och utom ordenligt klokt vägval. Speciellt en eloge till Anneli som kanske inte hade så många mil, så var det gott gjort.

Eftersom frågan alltid uppstår så var körde vi då. Ja i "korta" drag: Lund, Vallkärra, Stångby, Krutmöllan, Trollenäs, Stehag (Paus), Ormanäs, Höör, S Rörum, Häglinge, Bosarpsjön (Paus), Linderöd, Svensköp, Huaröd, Degeberga (paus), Brösarp, Vitemölle, Kivik, Vitaby, Andrarum, Vallarum, Vollsjö, Öved, S Sandby och Lund.

2008-06-26 Torsdag, klubbkväll, hemkommen från en Båstad vecka, snabbt på med stället o iväg till klubben, gott om folk, massor med skitsnack, goer hamburgare som vanligt.
2008-06-29 Söndag, mulet, sent uppstigen, får bli soloride idag, Kurs Landskrona för att lämna av en grej, Därefter kurs över stock o sten för att så småningom hamna på Hanksville, där satt ett relativt slaget gäng o snacka skit så jag lyssna in över en kopp kaffe. Tunga mörka moln bygger upp på himmeln så det blir kurs "raka vägen" hem, klarade mig utan få några stänk men någonstans i västra Skåne måste det kommit hinkvis med vatten. Slappar en stund i trädgården o känner att nu kommer värmen i luften.
2008-07-06 Stor uppslutning för en dagstur till Mön o Klintholm. Morgonen började med en intensiv störtskur vid 8,00, och strax därefter kom de första mailen från några som inte ville trotsa regnet o åka med, 15 minuter senare sken solen igen o det var fint väder, Mötte upp med Ingvar vid Bunkeflo påfarten till Öresundsbron, vi väntade en stund o åkte sen till Informations parkering, strax därefter kom Patrick o Krizstina, sen mullrade till lite mer då Rickard o Lena, Ole, Hans o Anneli, Rune. Leif, Patrik, Viggo o Jörgen dundrade in o nu vart klockan 9,20 o Rickard hade turen inprogrammerad i Gps-en o vi for över bron o sen in på Amager strandvej för via rödljus o vänster o höger plötsligt vara ute på Köge landevej längs kusten, Hu vad här är vackert, folk hade börjat vakna nu och det var sommarliv o rörelse lite varstans. Ole tog ledning strax före Köge o lotsade oss ner i småbåtshamnen där vi tog första paus och en del passade på att ta fika o mackor. Vi myste en stund här, Och innan Rickards planering gick rent åt skogen beordrades uppsittning och vi fortsatte över Stevens, Fakse ladeplads, Präestö och fortsatte ner mot Kalvehave, mycket vackra vägar åkte vi på och solen sken så vackert på oss. Vi åkte över Kalvehavebron mot Mön o strax därefter tog vi nästa kisse o rökpaus, trafiken här nere var nästan helt obefintlig så här mitt på dagen, man märkte också att vi lämnat Själland, det syntes på bebyggelsen, lite mera lantligt o byarna dom var inte så stora. Men efter pausen satte vi kurs direkt mot Möns klint, ju närmre vi kom ju mer semester aktigt verkade det o nu såg man en hel del "turister", ja oss inkluderat. Efter en svag vänstersväng var det så dags med vägen till Klinten, men min Gps visade ingen väg, men fin o asfalterad var den, ja i början iallafall, sista 2 km var det sen en slingrig grusväg som ledde fram oss till en stor och överfull parkering precis vid Klint museet. Jaså det var här alla bilarna var, Puh fy d-j vad varmt här var, och inte blev det bättre i hoj kläder, jo vissa var förutseende och hade shortsen med sig, hum , det får jag inte glömma framöver. Vi vandrade iväg med våra Mad kassar och stod plötsligt inför ett tillsyns oöverstigligt hinder, en himskans massa trappor för att komma upp till klinten o utsikten, Patrick o jag vi stånkade oss uppför, när Krizstina räknat till 100 trappsteg , ja då såg vi nästan stjärnor, väl upp hittades en "kaffeglänta", men någon speciell utsiktsplats hittade vi väl inte, som jag sa däruppe, Möns klint skall ses i sin mäktighet från havet, för mäktig är ju denna enorma kalkstens formation o som så brant sluttar ner i havet nedanför som färgas svagt av kalken och då ser vattnet ut som den bästa bild från Medelhavet. En del vandrade vidare längs kanten, men vi blev ett gäng som bara inte orkade vidare i värmen utan vi satt o snackade en bra stund, Sedan var det samma väg tillbaka, men nu gick det lätt nedför, Glass hos Is manden var ju en nödvändighet o sen liten lätt sightseeing på informations huset innan det var dags för uppsittning igen. Alla hade köpt polletter för att komma ut från parkeringen, o dom som inte gjort dom smet emellan, hum. Nu var det det för tankning så första bästa by blev det o där tankades det för fullt. Nu satte vi så nätt kurs hemåt men det var meningen att vi skulle ner om Klintholm Havn, men på något sätt så blev det inte så utan vi åkte över Stege igen och sen Mot Tostenäs o mot Bogö, det är här på väg vallen som man har Grönsund på vänster o Smålands vattnet på höger sida, läcker väg. Nu hade vi börjat tänka på en god bit mat så vi körde inom Bogö by, men se krogen var nedlagd, nästa var ju den där stora vägkrogen vid Bogö bron, men den e inget rolig så kurs blev Vordingborg, så upp på E47-an o över sundet o sen vänster mot Vordingborg. Nu började det verkligen mörkna till i kanterna o varmt som attan var det, det hade ju lovats regn o åska till kvällen o klockan var nu snart 17,00, ah vi klarar oss nog. Väl inne vid gågatan skulle vi ha skeppsråd om var vi skulle käka, vi vet ju det att det år inte lätt i Danmark en söndag o framföra allt inte med 14 man. plötsligt ser Ingvar in i en sidogata där vi står ett Böfhus, snabbt överslag , varför inte, in där och perfekt med parkering o jo dom skulle snabbt fixa käk till oss, dom hade 150 olika rätter, men för de flesta blev det Dansk Böf osv, och naturligtvis en kall pilsner därtill. Det var skönt att sitta här ute och veta att snart kom käket, vilket det gjorde o med bravur. Man säger att maten tystar mun, ja det stämde, det blev helt d-ja tyst när folk satte igång och äta. Vi fick bra mat till vettiga pengar o skall faktiskt försöka komma ihåg stället, för det är alltid samma visa när man är på detta hållet att man skall leta någonstans att äta. Åker man ensam eller bara 2-3 ja då åker man ju ner till marinan, men annars var. Klockan började nu driva på och det var dags med uppsittning igen, och jag fick inget kaffe bara för det. Men efter lite virrvarr så kom vi ut ur Vordingborg o siktade på motorvägen mot Köpenhamn, eftersom det är drygt 10 mil till bron tyckte alla att vi tar motorvägen (vilket senare skall visa sig ett misstag), Vi luffade på där i 100 knyck, Patrick o Krizstina lämnade för en Statoilmack före Köge o vid Solröd södra började det köa upp i den nu trefiliga motorvägen o sen var det helstopp. Det visades 21 minuters kö till nästa avfart osv. osv. ja vi började åka mellan filerna, jag var sist o plötsligt blev jag låst av ett par dönickar, så alla andra bara försvann i röran, provade än det en o än det andra för att trixa mig framåt men fann bara en lösning o det var avkörningsfilén, så där åkte jag o tog sedan av vid Solröd Norra o sen ut på Kustvägen o tog denna upp till Köpenhamn o sen över bron o hem och var hemma 19,45, men det var en kanonfin dag vi haft, perfekt rutt var lagd o trevliga vänner därtill.
2008-07-13 Abbekås
Söndagstur, det blev Rickard o Lena, Leif o Robban, 10,15 lades det kurs mot glasskiosk någonstans, Rickard hade önskat att inte leda, men han trivs nog med det, för det gjorde han ändå, och det blev en lite annorlunda väg mot Smygehuk, men ack så trevlig, solen lyste på oss och det var varmt o skönt. Smygehuk var välbesökt som vanligt och vi tog en längre bensträckare här, tittade på båtar o hav. Glasskiosken skulle ligga i Abbekås o dit satte vi kursen längs kustvägen. Hamnen  var väldigt upprustad sen jag var här senast och det var verkligen ordning o reda, men glasskiosken öppnade inte förrän 13,00 så kaffet kom fram o vi satt länge o väl o tittade på livet i hamnen. Har man "eget" med sig är faktiskt detta stället väl så bra om inte bättre än Smyge. Glassen öppnade så vi förflyttade oss dit o inmundigade varsin kulglass, o nu satt vi igen. Tydligtvis visste alla andra om att dom inte öppnade förrän 13 så nu kom det mer o mer folk, men då satte vi kurs hemåt o över Skivarp bar det sen mot hemmen över 101-an där vi skiljdes en efter en på vägen. Tack vänner för en lugn o slapp söndagstur.
2008-07-15 Tisdag Mc o bilar Vikingabyn, Drog ut dit vid 18,00, vädret, nja, men det regnade inte. oj Oj med folk o hojar o bilar o traktorer o allt som kunde rulla verkade vara där, Träffade både känt o okänt folk. Det var en massa 1900-or där, har nog aldrig tidigare sett så många samt att det var ett stortantal Intruders 1800-or, den är faktiskt riktigt läcker med sin breda bak sula. 19,30 töffade sakta via kustvägen hemåt igen o stannade till vid p-fickan o kollade på alla vindsurfarna, dom hade idealväder i kväll för dom som är lite "gröna". Fortsatte över småbåtshamnen innan jag ställde hojen i garaget.
2008-07-19 Juli o typiskt svenskt sommarväder, varken eller så att säga, lovat mycket regn i kväll så det blev en solo runda framåt 11 tiden, små vägar som så småningom lekte mellan  ysta vägen o 101-an där vändpunkten blev Skurup, underbara vägar med massor med vilt som skuttade fram över vägarna och i vissa fall var det riktigt nära, ja så nära så man fick mycket hög puls. Solen lekte hela tiden och efter Skurup blev det över  Svaneholms slott o Rockarp o sen naturligtvis Häckeberga för att sen ta en rast på Sturup Raceway där ungdomarna körde cross, riktigt kul att se på, o duktiga var dom. Skabersjö o sen rakt genom stan hem. Mums, ytterligare en skön 4 timmars hojtur. Nu är det snart dags att göra som jag tänkt länge att montera fast video kameran på hojen o välja ut en vacker väg som man sen kan sitta o njuta över om 6 månader när det är kallt o d-jvligt. Glömde att ta med fika o o kaffebröd ut idag o de var en d-ja miss, det är sånt man bara måste, för vilka fantastiska platser jag passerat.
2008-07-27 Ja vad gör man när det är som varmast ca 30 grader, jo då åker man hoj, Ingvar A, Ole, Patrik o Robban träffades på klubben 10 som vanligt. Puh var skulle vi åka, jo sydkusten, där måste vara svalast. I.A la kursen o vi andra följde med, trixade oss ut ur Malmö o sen över Lilla Mölleberga, Bökeberg, Börringe o sen rakt ner till Smyge hamn. Väl framme slängde vi oss i gräset, Patrik o Robban hade inte madasäck med så vi gick i fiskbutiken o hämtade godis. Väl uppätna började det bli väl varmt i pälsen så det beslutades att fortsätta kustvägen bort mot Svarte o sen sticka rakt upp mot Blentarp via dom goa vägarna där. När vi passerade Mossbystrand, ja då såg vi var hela södra Skånes befolkning var . Oh yes på stranden, herr min je med folk. IA tog vägen över Charlottenlund, en väg ingen av oss andra hade åkt förr o därefter gick allt enligt Ingvars IPS. Patrik skulle hem o ta ungarna till stranden så kursen var perfekt. Glas skulle vi dock ha allihop så väl framme i Veberöd blev det glass paus. Nu var det oliidligt varmt så någon lång paus blev det inte, Patrik for till sitt o vi andra åkte över Romeleåsen, Genarp, Toppeladugård, Bara o sen hem till stan där vi skiljdes. Varmt var det men ack så vackra vyer Skåne bjöd på idag, med klarblå himmel o nästan oändlig sikt. Tack Pågar.
2008-08-09 Wind&Fire  Rallyt skulle vi köra denna Lördag, efter veckans regn osv så var det skönt med lite uppehåll, så solen lyste vackert på oss när vi träffades vid 11 tiden på klubben, någon större uppslutning var det inte, Patrik, Geoffrey o Jeanette, Ingvar A och Robban, Vi rullade iväg till Malmö Brandstation där I:A mötte upp. Ja det var mycket hojar, men inte lika mycket som tidigare år. Vi anmälde oss snabbt och gjorde vårt bidrag till barnklinikerna, I:A konstaterade snabbt att det var en d-ja tråkig rutt dom lagt upp, men men. Innan avfärd var det ju då dags med att klara 4 tipsfrågor, eftersom vi hade Patrik med och han som vanligt var förbenat självsäker på "att de här frågorna är väl inget" så skulle ju detta gå lätt som en plätt, men efter fråga två sågs en viss misstro i Patriks annars så glada ansikte, själv hade jag redan efter fråga ett slängt in "hatten", ja o på den vägen var det på de första frågorna. Därefter var det då dags för uppsittning och vi hade gemensamt utsett Ingvar till färdledare, vi trodde oss veta att han kunde läsa karta lite bättre än vi andra och framförallt hitta tillbaka om vi skulle köra fel, och sen drag vi iväg, Regementsgatan, Mariedalsvägen sen Tygelsjö, Hököpinge, Vellinge, 101-an till 108-an o sen 108-an till Trelleborg o en HD säljande MC firma där. Ja och efter den mycket upplyftande rutten, var det då dags med ytterligare frågor o framförallt kaffe, det senare visade sig lite svårare att få då organisationen inte hade koll på läget eller hade haft sovmorgon eller nåt. När vi gick där o kollade hojarna i butiken tyckte vi oss känna igen en viss grön Road King som verkade fått cement-dojor  o tydligtvis tyckte om att stå kvar där. Utanför stod det nu en himskans massa hojar då dom flesta nu hunnit fram till denna kontroll, det var imponerande att se. Här tyckte vi nu att vi inte skulle köra rätt rutt tillbaka, för vem är intresserad att köra E6-an upp till Malmö, nä vi blev ledda av IA över Skåre, Höllviken, Vellinge, Hököpinge o sen några vänster o höger för att så komma till slutmålet MC huset Malmö där dom sista frågorna fanns, här var det välorganiserat med invisare var man skulle parkera osv. allt för att det skulle löpa så enkelt som möjligt. Ja frågorna kan vi väl lämna därhän, de var rena gissningsleken. Vi tänkte oss en körv, men det stannade vid tanken då vi såg kön, om man sen räknade ut med vilken fart korvarna skulle grillas med kunde man snabbt räkna ut att sannolikheten för att käka rå korv var överhängande. Svaren på frågorna skulle efter en stund delges, jau kan ju inte säga att Hojåkarna varit några fenor på att svara rätt, det fanns 13 frågor, det var en stackare som hade 10 rätt, vem av oss som hade flest rätt här väl inte riktigt klart, Jeanette hävdade 9 rätt men sen kollade hon igen o då var det plötsligt 7, ja så vi vet inte riktigt för vi beslutade att överge detta och åka till Glasskiosken i Bjerred, sagt o gjort, Patrik var glass sugen så han ledde oss dit. Diverse glassar inhandlades och dessa avnjöt vi i solen, och det gällde att käka snabbt för det var varmt o glassen smälte.
Tack för en trevlig hoj dag.  Man kan bara påpeka att den som lagt upp rutten för Wind & Fire Rallyt inte lagt ned mycken möda på att hitta vägar, 108-101-an o E6 de kan vem som helst.
2008-08-16 Bromölla Åhus
Patrik K från Södra Sandby, ni vet "där som solen alltid lyser" hade påbudet en körning till Bromölla o Claessons Motor för att " glo på hojar" och troligt mest på Victory maskinen.Två uppsamlings ställer, klubben o sen Shell macken i Gårdstånga, Från klubben blev det Ulf, Robban o Eskil, som hade gjort övervägningar om att det eventuellt började regna i Tyskland så då vågade han kanske ta ut Bat-ving innan regnet hann hit, kanske om en v…….a. Vi Lämnade Malmö o rullade norröver för att strax norr Lund sikta en annan "Känd" hoj, det var Rickard o Lena ( jag vet inte men efter Skagen turen verkar det som om Lena har bankat in Rickard att det går att åka lite lugnare), för nu drog han med ett normalt motorvägstempo. I Gårdstånga väntade sen Patrik, Geoffrey och Ricky på oss, efter någon minut kom sen även Kenneth uppmullrande och så var vi fulltaliga.Patrik skulle leda oss till Bromölla o han drog iväg som om han hade F1-bilar bakom sig så det blev en liiiten lucka mellan ledaren o oss andra, men efter några mil var vi samlade igen, vackert väder o lugn trafik gjorde att vi snabbt var framme i Bromölla och här "uppe" hade värmen slagit till så det var litta svettigt. Efter det att vi stigit av o gjort oss bekväma så gjorde vi entré på Claessons o vi hittade snabbt vad vi ville titta på. Vi detaljstuderade noggrant o hade en hel del kommentarer, så många så att vi plötsligt hade en säljare på oss, men det var ju inte så konstigt, Jeffe hade ju sänt ut såna däringa köpsignaler så att även Hörbymasten låg i lä ifråga om signalstyrka, det slutat de ju med att Jeffe skulle provköra, o ut rullades ett svart monster som mullrade så att tänderna höll på att skaka loss. Vi andra som har lite mera sans i kroppen, ja vi tog vårat kaffe o gick o intog dessa drycker o dylikt på gräsmattan i skuggan. Jo visst, vi hörde hur Jeffe ångade iväg mot Sölvesborgs hållet.Kan bara konstatera att kaffet var gott. Ibland är det bar med hjälm och denna dag var det extra bra, för om inte Jeffe haft hjälm på sig så hade smilet gått runt huvudet på honom, åtminstone såg det så ut när han kom tillbaka. "Ja ja den gick jätte bra, måste ha en sån – hur f skall jag kunna övertala Jeanette om detta -  hum" ( ja ja, vi andra vet att det kommer en vår, med nya modeller). Säljaren på Claessons trodde nog att det vaar klaaart, men tji. Vi bestämde oss för att rulla vidare mot Åhus och en liiten glass, Vi blev välvilligt avvinkade från Claessons, när nu Rickard tog täten och skulle lotsa oss mot glassen, det var här Rickards RLS system (Rickard Lost i Space) tog oss över underbara vägar direkt till Åhus, och hur han hittade dessa vägar utan Tum Tom, det vet inte jag, för jag litar inte helt på RLS-en. Plötsligt var vi då i Åhus hamn och här skulle ätas Glass, döm om min "förvåning" när den absolut största glass-båten serverades ut till Kenneth, Eskil skulle ju inte vara sämre, men nu är det ju så att beställer du 3 kulor glass får du 6 kulor ( allt är dubbelt ), så det blev att jobba lite. Glassen var god, det tyckte även getingarna, som gjorde det lite extra jobbigt. Som om inte detta var nog så skulle det drickas kaffe på vägen hem också, ja o Rickard körde vidare med RLS och styrde kosan mot Bosarps sjön och Kaffe stugan där, underbara kurviga vägar en del helt nya för oss, ledde oss dit och döm om vår förvåning när vi parkerade så var Patrick o Krisztina där, så det blev extra kaffe snack innan vi via Höör osv. letade oss mot Lund där vi skiljdes vid en p-ruta. Sen kom ju inte Malmö gänget direkt iväg eftersom läderlapps mobilen inte ville starta. Men efter en stunds arbete startade även bat mobilen och vi fladdrade hem till Malmö, 

Tack alla för en rolig dag

-2008-08-18 Något regntung måndag men man har lovat uppklarande, så vid 14 tiden blev det en soloride över Gårdstånga o en ngt försenad lunch där o sen över Harlösa, Vomb, Veberöd , Röddinge, Häckeberga, Hyby  och sen Torup o Malmö, Skön tur, var iofs inte den jag planerat att köra, meningen var att startat tidigt o sen botaniserat  Söderåsen, men so what. Gött var det. Väl i Malmö åkte jag till klubben o konstaterade at att I.A ringt men han var också på väg dit så vi skulle fixa till dörrarna efter dom där d-ja tjyvarna som gjorde inbrott där i fredags, men nu är det nästan omöjligt att ta sig in, nästa steg blir väl att försåts minera, men det är väl att ta till för mycket.
2008-09-07 Chilirallyt
Vi blev TRE friska Kryddor (Ingvar, Patrik, Robban) som åkte ner till Skurup/Chilli Rallyt precis som det fina duggregnet slutade. Vid ankomsten trodde Ingvar att det var ett Bil Rally för övre medelåldern. Det fanns TVÅ hojar där ( plus en dja massa bilar) när vi kom och då ökade vi tillströmningen med över 100%, sen kom det ytterligare en hoj också var vi SEX. Organisationen var väl en 25 pers. Fler hojåkare "vågade" sig inte ut, i det vid den tidpunkten varma o sköna vädret. Så Rallyt blev ju naturligtvis inställt, men god korv o kaffe bjöd dom stackarna på iallafall. Jag tyckte verkligen synd om dom. Nästa helg skulle dom fira sitt 30 års jubileum och av 60 medlemmar var det 47 som hittills hade anmält sig till festen, det kallar jag uppslutning. Mätta o belåtna utan att fått åka "Rally" så drog vi nordvart över stock o sten och blev sedan bjudna på kaffe hemma hos Patrik med familj, TACK. Hemfärden från soliga Sandby gick sedan under en blå himmel i 21 gradig värme, mumma.  Tack pågar för en skön dag.
2008-09-09 Soloride i sensommarvärme, vädret var bara så där underbart som det kan vara i Skåne på sensommaren, 20-22 grader, blå himmel o naturligtvis relativt kraftig vind. Man ser nu klart o tydligt att ljuset har förändrats, den blå himmeln är bara ljusblå och skuggorna är längre. tänk om Skåne hade legat 150 mil längre söderöver, då hade vi suttit o plaskat med fötterna i i medelhavet istället - ooh jag längtar redan. Men idag blev det soloride på små och delvis ( hur det nu är möjligt ) på okända vägar mellan Lund o Eslöv ut mot havet och Landskrona, och som vanligt dras man ju mot havet och hamnar o båtar. Jag börjar snart undra om det inte är dags igen att skaffa flytetyg, Tyvärr så måste man ju då släppa hoj-åkandet och alla underbara vänner med det. Tyvärr är det ju så att MC o båt krigar om samma tidsutrymme, så då måste man välja antingen det en eller det andra. 40 år med båt gör det mycket svårt att vara utan. Så denna vinter måste jag komma till beslut.
Var för ngn vecka sedan o kollade på en full laddad HD för att åka ut på kontinenten med, men i slutändan tyckte jag att det blev för d-ja dyrt om den skulle se ut som jag ville ha den. För dom slantarna kan jag köpa en beggad seglare som jag får ut mer av.
Efter att ha hamnat först i Barsebäcks hamn och sedan puttrat sakteliga ut till Vikhög så blev det paus. Fantastiskt vad Vikhög har blivit en mycket positiv hamn sedan jag var här senast och vilket läge dom ""små"" villorna har till havet.  Här är läge för att bo, eller hur? När jag satt där och myste i solen o tittade utöver Öresund så ringde Ingvar A och ville åka till Höj o tisdags träffen, sagt o gjort vi bestämde att träffas där och jag var ju bara 6 km därifrån.. Så strax före sex så träffades vi på området och gjorde sedan en "vältittad" runda bland hojar o bilar innan vi sedan satte kurs Malmö och hemmen.
2008-09-11 Torsdagsträff, välbesökt av Di vanlige o grillen gick varm utan grillmeister, vi fick hjälpas åt att svärta ner hamburgarna, ja o det gick bra det också, men men samma smak på dom blev det nog inte, så Leif du får inte smita från grillen så där, vi kan ju få "lätta" på spännarfjädern igen, hu hemska tanke!
2008-09-12 Kommer framöver att om-arbeta samtliga bilder för galleriet till en ny version av album = Jalbum.  Fantastisk enkel o rakt på sak att använda, passar mig utomordentligt, samtidigt börjar jag skissa på total ny layout på hemsidan inkl Fd jobbets hemsida som jag ännu tar hand om.
2008-09-13 Djävla cirkus angående höstfesten, vilken dag som gäller osv, för mig o Leif är det fredagen, annars skiter vi i det !
2008-09-14 Söderåsen var ett önskemål för denna septemberdag, Vi samlades på klubben framåt 11 tiden och blev ett bra gäng med, Ulf, Ole, Niels, Ricky, Patrik, Kenneth, Hans, Anneli, Adrian o Karin, Ingvar  osse Robban. Kursen var lagd i Gps-en så det styrdes över Kävlinge, Hanksville, Kågeröd och upp mot Stenestad där vi strax innan stannade för en välbehövlig fika paus i det gröna, just här ligger ju den rastplats invid den lilla sjön som vi stannat på förr så det passade ju bra. Nu hade solen tittat fram ordentligt på oss, även om det var en något kall vind som kylde ner oss. Kaffet värmde gott och snart var det uppsittning igen för färden över Stenestad och ner över den underbara vägen mot V Sönnarslöv för vidare färd mot Krika o sen Ljungbyhed, Strax efter Ljungbyhed svängde vi av  över bron mot Anderstorp och fortsatte denna kringekrokiga vägen ner mot Hallaröd och sen ut på R13 och via Munkarp mot Ormanäs. Dom här sista milen hade verkligen fått upp tempen i kroppen, med alla svängar o knixigheter dessa fina vägar bjuder på. Färden gick vidare över Stehag, Kungshult o sen mot Södra Sandby med en liten bensträckare igen. Vi fortsatte sen mot klubben där vi var ett gäng som satt i solen o myste över en kopp kaffe. Det blev en jädrans fin hojdag av detta.
2008-09-26 Kaffetur Träffades på klubben 11 efter en kort mailrunda, I.A, Robban, Niels, Patrik, Ole. Ingvar ledde oss ut o vi hade målet att vi småvägar ta oss till Skurup för att gå på Cafe, halvvägs ringde Staffan så vi väntade in honom i Hyby, Vi åkte sen över vägar som jag inte kan repetera, men vi hamnade iallafall på Cafe i Skurup o där mumsade vi i oss godsaker.
Niels skulle till Köpenhamn så han pyste av här, vi andra följde Ingvar över stock o sten. I en korsning där jag hade fjärdingsmannen Johansson framför mig fick han plötsligt för sig att stanna i en korsningen, o under hela turen innan hade han aldrig stannat oavsett hur stora skyltar det fanns, men just i denna korsning skulle det stås still, varvid författaren fick ett litet hjärtstopp då vi plötsligt hade närkontakt, ja inte så mycket som tur var. Vi a Börringe o sen Svedala  bar det sen hemåt igen, men nu var det minsann svalt i luften så det var dejligt att komma hem o värma sig.
2008-10-03 Höstfest . Så äntligen fick vi då till det med en liten fest på klubben. Leif o Robban donade o styrde och tidigt på fredagskvällen drog det då igång. Grillen glödde gott och stämningen var hög o blev högre. Efterhand som tiden gick, o den gick som vanligt fort i glada vänners lag, så löste vi med hjälp av rödtjut alla tänkbara problem som finns i vår värld. Vem av oss 24 som gick sist o stängde dörra, det vet i F, men roligt hade vi.
2008-10-12 Hösttur . Sent påkommen söndagstur så vi startade vid 12 tiden, Richard o Lena, Niels, Ole, Patrik, Robban också Leif på sin nya FJR 1300, snygg hoj. Vart skulle vi? ja Richard la kursen o vi andra följde efter, så genom stan och Sunnanå för att komma fram i Klågerup och sen Vissmarlöv o höger ner mot Holmeja o sen bakvägen upp över Sturup till Häckeberga där det var dax för en bensträckare o rökpaus. Leif han bara satt där och myste men saknade iallafall sin gamla Panna. Ingen rast ingen ro utan vidare över Stenberget o  Ilstorp innan vi smög oss fram på flygrakan vid Sjöbo o landade på Cafet där. Oh så vi mumsade i oss. Solen värmde o vi bara myste o konstaterade att idag var det mycket hojar ute, det mullrade hela tiden förbi maskiner. Hemvägen över Björka, Öved, Vomb också en grusväg till Silvåkra som inte finns på kartan, men grusvägen var helt ok. Sen Södra Sandby där vi skiljdes, Malmögänget tog 11-an till Malmö o där skiljdes även vi. Tack för en skön tur, o kul att Richard hittade lite andra infallsvinklar på de vanliga vägarna, blir alltid extra skoj då.
2008-10-23 Torsdagsträff
2008-10-28 Servicedags, Nu är hojen servad o klar för vidare turer, fick det fixat enkelt o bra på Lindströms, ligger ju så nära hemma (ca 400m) så det kan inte bli bättre,
2008-11-08 Frukostmöte på klubben, välbesökt o med många nya friska ideer
2008-11-15 Race of Champions  Jeffe hade kommit på en bra ide´och samlat ihop ett gäng förväntansfulla förare denna lördag, visserligen var en o annan lite halt o lytt och hade ont både här och där, kanske var det för att ha något att skylla på vem vet. Under veckorna innan hade en intensiv psykning pågått om vem som skulle visa var skåpet skulle stå! Under genomgången före den stora drabbningen  utsågs Eskil till att vara den som skulle få äran att vifta med den blå flaggan, slutresultatet visade dock en annan utgång. När vi sedan intågade på parc ferme så var vi så tuffa så tuffa. Ni smågrabbar i F1 teamen ,Ferrari o McLaren Mercedes osv. släng er i väggen. Behöver dom nyrekrytera så finns vi alltid tillgängliga. Efter att använt skohorn för att få ner oss storgrabbar i cartarna var vi nu redo för tidsträning. Hjälmarna dolde väl dom snabbt växande "bockhornen". Själv hade jag innan intalat mig att ta de lugnt o ligga sist i kön, men något hände både mig och alla andra, den där lille djävulen satte snabbt igång  fart jakten. De här var skit roligt. Efter ett antal träningsvarv var det sen dag att försöka krypa ur sitsen igen och ta en kort paus. Ohoh vad det diskuterades och pikades under vilan", undrar om smågrabbarna i F1 gör likadant. Nu var det dags med tidskörning för att få fram startplacering i finalen, och nu satsades friskt, det gällde att se till att antingen köra ifrån dom andra eller att se till att o komma å banan, här var nu prestigen mycket stor, det stångades o trängdes o alla andra justa o ojusta medel användes, konstigt att hjälmarna blev kvar, för som sagt därunder var nu "egot" enormt. Före finalen var det dags för paus igen, topp kvartetten var Jeffe, Staffan, Eskil !! och utomhus championen Ingvar. Det var tur att pausvilan var lite längre denna gång så att adrenalinet åtminstone kom under kokpunkten. Finaldags, spänningen i toppen var oliiidlig!, Vi andra tog det lite lugnare, men i ledar kvartetten var det nästan för hett! Där måste man ju trots allt ge smågrabbarna i F1 teamen en eloge, dom är ju kalla som is, men inte våra storgrabbar inte. Nedräkning, o sen pang på rödbetan, iväg gick det, trångt som attan i första sväng efter rakan, det smällde o luktade gummi men alla kom igenom o det jagades o stångades vidare. Roligt var det och ibland gick det väl fort med kraftiga tväruppställ som följd, ett av dessa såg jag, det var när Eskil bredsladdade som han nästan blev kluven av Ingvar som låg någon halvmeter bakom, men dom redde snabbt upp det o jakten fortsatte. Varv efter varv o plötsligt var det målgång. Första placering var Jeffs, 2-a Staffan, 3-a hör och häpna Eskil ( där lurade han oss alla, undrar om han tjyvtränat), 4-a Ingvar med snabbast varvtid, ja o sen kom vi andra.  Staffan hävdade att Jeffe borde drabbas av en "drive through", men Staffan de e bara smågrabbarna i F1 som håller på med sånt, skulle vi storgrabbar genomföra detta på svenska blir det ju "kör igenom" och då hade det ju inneburit att Jeffe skulle köra genom dig, hum! Många o heta diskussioner efter racet blev det innan det var dags med det obligatoriska gruppfotot. Vi var dock alla överens om att det varit hemskt roligt och att det måste göras om. Sommar racet på utomhusbanan i Lockarp blev väl spikat direkt. Medaljens baksida Eskil, är att där blir det ännu svårare att nå pallplats. Bilder osv se kryddans hemsida

Samling vid pumpen

2008-12-12 Fredag och  Lucia Kortegen. Som vanligt brukar vi träffas på klubben lite innan start dags för att samla upp, så även denna fredagskväll, men den som kom med hoj var bara Ingvar A. Kaffe, glöggen, lussebullarna o en massa andra godsaker var på plats. När sen Hans o Annelie kom så fick dom långa ansikten, "men vi trodde ingen skulle köra". Ett snabbt beslut och dom for iväg hem för att med super raketfart byta om till mc kläder o sen på hojarna, Eftersom Ingvar följde efter så kom dom iallafall i samlad trupp till Stortorget, om än sent. Efter dom tre kört rundan kom dom tillbaka till klubben något frusna. Vi övriga Lusse firare satt o njöt i värmen o sippade på körbar glögg. Annelie hade med sig små godsaker som alla välvilligt provade på, Camembert med ÄKTA Norrlands "sylt" var underbart. Vi blev väl inte så många som beräknat denna kväll, men vi som var på Kryddan vi hade det mysigt o trevligt.
2008-12-00 Klubb kvällarna har rullat på sakta o säkert under December, och dessa har varit mycket välbesökta minst sagt. Kryddans gäng är härliga allihopa.
2008-12-30 Staffan tyckte att vi behövde träffas och komma ifrån julmaten så han påbudade en tisdagsträff eftersom torsdagen var det nog ingen som kunde komma då den dagen endast är tillför att slicka såren efter nyårsnatten. Men en välbesökt tisdag och Patrik hade med sig en klurighet som gick varvet runt o alla försökte med mer eller mindre bra resultat.
2008-12-31 Det har varit en intensiv December på det personliga planet så tiden bara flög förbi o plötsligt var det Julhelg med allt vad det innebär. I år är helgdagarna så väl placerade så det för många kan bli extrem långledighet. Själv har jag ju numera alltid extrem långledighet vilket vid första anblicken kan ses att vara underbart, men det är många saker man saknar när man inte har den där fasta punkten att gå till varje dag, ja inte så att jag saknar ansvaret att styra o ställa, nä det man saknar är jobbar kompisarna och den där lite tuffa o skämtsamma jargongen som alltid finns på en arbetsplats. Nu har man ju som sagt all tid i världen och det gäller inför 2009 att lägga upp planer så man kan göra alla dom saker man inte hunnit med dom sista 30 åren. 2009 blir ju även det året då man kommer in i 55 års åldern och där kurvan börjar luta mer o mer brant utför, så det gäller att passa på. Så Gott Nytt År på Er alla.
 

botten e nådd

---> Till Top <----