Datum          2007 Beskrivning                 
 

Top

 

-->Till senaste tur <--

   
2007-01-01

God Fortsättning,  idag blåser det så att taken håller på att försvinna, men är ändå en 8-9 grader varmt, men pga. vissa omständigheter så blir det soffan idag.

2007-01-13 Har nu gått igång med att montera extraljusen på Svarten. De här e liksom lite invecklat har jag kommit fram till, klipp här skruva där, förläng dit, koppla ingenstans. Rörig monteringsanvisning o framförallt inte avsedd för europeiska hojar utan för USA modellerna, så det blev till att klipp o klistra i el-satsen o jag drog även extra kablage så att man kan ha både 35watt o 5 watt lamporna tända var för sig, sen en brytare som skilje på detta, men inget relä, det hade jag egentligen velat ha men det finns inte plats i lamphuset o det finns ingen vettig framdragen plus-matning utan vi kör över brytaren direkt på halvljuset. Men han som sen kommit på fastsättning av stagsatsen o de tre skruvarna till lamphuset, den personen har inte hissen gått ända upp på, de är inte klokt, så två fastsättningsskruvar har fått utgå så här långt, få se om jag hittar ngn lösning på de när jag lugnat ner mig.
2007-01-21 De sista dygnen har det regnat så ini h-e. o nu har man lovat kyla o snö, typiskt,, det har ju varit vår i luften länge, snödropparna börjar komma, vintergäcken slår ut, tulpanerna är 5 cm upp, inget är sig likt i januari o sen skall alltså det komma det första bakslaget.
2007-01-22 Har idag fått min Mustangsadel uppsättning från Cruiser Customizing i Californien, bak-puda, förarsits med ryggstöd. Självklart for jag ut i garaget o monterade på detta, grenslade sen hojen o satt som en KUNG, oj oj det här skall bli skoj att prova snart. Jodå som lovat kom det snö o kyla, först blötsnö sen kyla o sen puder, o i vanligt skånskt maner blev det "snorhalt" på vägarna, här hemma bara ngn cm förvisso men på jobbet flera cm o längre upp i Skåne riktigt rejält. Prognosen lovar kallt till torsdag sedan 4-8 grader plus igen, Yes, var är våren, har fått hoj abstinens!
2007-01-27 Veckan har varit kall o vit, burr, men det är lovat bättring. Klubbens årsfest går av stapeln idag, kommer tyvärr inte hinna dit, allt pga jobbet o datastrulet. Efter rapporten sa att det hade varit kanon bra o roligt med god mat o dryck o god musik.
2007-02-03 Lördag, vårsol o vackert, herre je vad det rycker i gas-armen, man hör hojar överallt idag tycker jag, men här blev det intet imorgon kanske.
2007-02-04 Sol men kallare än i går, väntar en stund innan man drar på sig stället, nähä o sen blev det riktigt ruffigt så det blev ingen premiärtur idag heller, nänu d-ja får det vara vår snart.
2007-02-15 Klubb torsdag och huj vad mycket folk det var, trevligt o roligt hade vi som vanligt, Viggo firades idag, han fyllde noll.
2007-02-18 Klubb frukost igår på klubben, blev ett 10 tal. trevligt. Trodde att det skulle bli åka av idag söndag men det tog ett bra tag innan temperaturen kommit upp i anständiga värden o då kändes det lite för sent o för bökigt att trixa ut Svarten ur garaget. Nu väntar vi bara som vanligt på våren, men vädergudarna lovar ytterligare ett vinterbakslag i veckan som kommer, Få se hur det blir, men hoj abstinensen är stor nu, man ser o hör trots allt en och annan som trotsar vädret o då blir man extra sugen på åka hoj.
2007-02-24 Senaste dagarnas hemskans snöoväder har gjort livet till ett litet h-e. Ingen större förvarning om detta via SMHi, däremot hade Danskarna varnat som F för snöoväder, men som vi brukar säga, det händer ju inte på Karlavägen o då är det inget att bry sig om, men dessa 08-or skulle bara sett ett Skåne i kaos. Var idag tvungen att flytta hojen i garaget för att kunna göra en viss "rokad" på bilar o hojar, så what, det var att starta Svarten o flytta runt, men inte förrän en kort runda på gatan i snömodden till grannarnas glädje, kan bara meddela att en 1900-a spinner lätt i snön o det var en kort men intensiv  förflyttning, Jippie, när sen den häringa d-ja snön som ligger i meterhöga drivor har smält bort då måste det iallafall åtminstone vara vår, eller var tycker ni.
2007-03-09 Våren är här, tempen börjar stiga o nu är det svår PMS (Parked Motorcycle Syndrom). Men iallafall så har jag tagit fram Svarten ur vintervilan o gjort en lätt putsning o fettat in allt som skall göras. Nu till helgen är det lovat 10-12 gr o lite sol, få se om det håller o isåfall blir det åka av på söndag.
2007-03-11 Söndag. Mailrunda o möte på Slussplan, vi blev 4 st, här kommer saxat mail från Kenneth:.............
"Dom tre vise männen................och jag, drog ut i Skåneland på en efterlängtad tur i vårt vackra landskap!
 Dofter av gödsel...och vårskog sögs in under hjälmen.
 Robban, Tomas Heyl och undertecknad följde den kanske mest vise mannen av oss alla, den levande GPS´n Ingvar A, likt måsarna som följer fiskebåtar. Ingvar drog upp riktlinjen och vi andra följde njutningsfullt efter..........
 Tack pågar för årets hittills bästa upplevelse...... på två hjul...
 Kenneth"

Otroligt vi har en poet i Kryddan

 
2007-03-17 Frukost möte på klubben 10,00, blåser som f , men tar hojen iallafall, jisses när man står i rödljusen håller man på att blåsa omkull. Var en ca 12 pers o hade en god frukost o massor med gott snack. Slut 12,30 o tog då en kort runda, men insåg snart att den säkraste platsen för hojen var i garaget, så där står den nu. Det är lovat skitväder kommande vecka med kallt o snö, nu får de baske mig bli vår ordentligt snart.
2007-03-23 Här är en liten historia från Kenneth, som är så bra att den bara måste med: saxad följer -
" Historien om Lille Jan.........
 Detta är en sann berättelse om en uniformerad tjänsteman i konungens tjänst!!
 Lille Jan gick tidigt polis skolan...han hade tre pojkdrömmar, bli polis, skaffa familj och köpa en HD....vilken ordning Lille Jan hade på drömmarna har aldrig klargjorts......
 Efter polisskolan, tillverkade Lille Jan samman med lilla hustrun en dotter. Då detta var gjort körde Lille Jan på hårt och slutförde sina pojkdrömma, HD´n införskaffades.
Nu fick Lille Jan ett liv, just det liv som han önskat. Han levde sin mesta tid i garaget hemma i villan, han hade snabbt fått ett vad man närmast kan kalla förhållande till samtliga skruvar på sin HD, ibland var förhållandet lite spänt, men oftast var det löst och ledigt.
 Lilla hustrun titta en dag ut i garaget och sade, "nu skall vår dotter konfirmeras"...Lille Jan förstod att något måste göras, han måste ta fatt i sitt familjeliv...kosta vad det kosta ville.......
 Lille jan stegade med bestämda steg in till den lokale MC-handlaren och bytte HD´n mot ett "sneögt" tekniskt underverk, ett sådant som är framtaget för folk som bara vill åka MC......
 Lille Jan blev åter en del av familjen, det sociala umgänget återupptogs...allt var åter frid....MEN...Lille Jan hade börjat bita på sina naglar, satt och löste Suduko, och följde flera TV-serier typ "bonde söker fru" och liknande.....
 Lille Jan satt timme efter timme, dag efter dag, år efter år och bara stirrade på det "sneögda" underverket som bara gick och gick, utan att något hände......
 Något måste göras, Lille Jan måste få tillbaka sitt liv.......med bestämda steg gick  Lille Jan åter till den lokale MC-handlaren.
 En ny HD införskaffades under denna vinter.........Lille Jan gick spänt och väntade på premiärturen och att han skulle få sitt liv tillbaka.
 Och si, det blev en vacker dag, för 2 veckor sedan. Lille Jan gränslade sin HD för att köra till jobbet.
 Hela det följande arbetspasset (Jo det kallas så, men innebär inte att man nödvändigtvis behöver arbeta, det handlar om närvaro) gick Lille Jan omkring med ett: 1 meter brett leende och berättade att "jag tog ut HD´n idag, för första gången, körde till jobb (ca 6km) innan jag kom fram ramlade tutan av".
YES!!
Lille Jan förstod nu att han fått sitt liv tillbaka, han ville ju bara sitta under sin korkek, förlåt, vid sitt verktygsskåp och smeka sina verktyg och spänna skruvar...... Lille Jan är åter lycklig!!
 
Så XXXX, bry dig inte om alla elaka kommentarer, dom förstår inte att du bara har ett underbyggt behov av att sitta och spänna skruvar och åka obekvämt.........dessutom tror jag inte att det finns en trafikpolis med normal empati som inte inser att du redan har ett helvete med att äga och köra en HD, och därför inte behöver ytterliggare straff för en sådan liten detalj som att köra en oregistrerad MC.
  
Puss o kram
 Kenneth "
2007-03-25
Kaffe i vårsolens glans .
AAH solen lyste på Slussplan från en klarblå himmel o här samlades ett åk-hungrigt gäng, Ingvar A, Viggo, Leif, Adrian o Carina, Tomas och Robban. IBe, vår sammankallandes Honda hade fått någon form av Electro-hosta o ville inte snurra med, därför  kom IBe på fyrhjulingen, men blev klart förvisad till att åka sist i gänget. Kurs blev satt till Helsingborg o Yamma Centers visnings dag. I.A ledde färden över ett folktomt Lomma-Bjärred-Landskrona-Glumslöv o sen via (återigen) nya väg snuttar kring Helsingborg så att vi kom fram till Filborna o Yamma. Ack vilken åktur vi hade, sol, vår dofter (kodynga) o milsvid utsikt, också detta-äntligen få åka hoj igen. På Yamma träffade vi nya o gamla vänner o det blev en hel del skitsnack o tittande på hojar o tillbehör. Om vi handlade nåt, nej inte precis, bara Adrian som införskaffade ett oljefilter. Väl uppsuttna igen leddes vi av Viggo inöver (för mig) okänd mark. Men nåt blev fel, vi trodde att vi informerat Viggo att vi ville hitta en kaffe glänta för att dricka vårt kaffe i, men detta nådde nog inte fram, för vi åkte o vi åkte, o vi åkte tills meddelandet nådde fram o då var vi i Lödde sandskog, ja ja ni vet de där med Viggos kaffegläntor, jo den var iofs bättre än vanligt om man tycker om att höra trafiken från E6-an. ( Sorry Viggo). Men kaffet var gott, solen var varm o vi hade det bra, så vi klagar inte så MYCKET!  Väl färdiga här, åkte vi samma väg hem igen.
Tack alla för en trevlig vår tur.
2007-03-31 Avrostning på Sydsten
En fantastisk  dag och trevlig avrostningsdag. Vädret var ju verkligen med oss, och det blev inte så många omkullvälta koner som man kunde förvänta sig. De här är faktiskt väldigt bra o lärorikt i all sin enkelhet.Till och med jag på "bussen" fällde bara en säger en kon., Ja Ja jag vet de var många som inte lyckades med den bedriften att fälla en kon. Jag är väl
då lika dålig som MIF då , nä fan, så dålig får man inte bli. Men kul var det , och ett stort tack ber jag att någon framför till Anders o Co på Sydsten. Efter dessa händelser hade vi ju en underbar lotsad tur hemåt över stock o sten. Märkte ni de underbara Skånska dofterna som spreds över nejden, kodynga blandat med doften från påskliljor och kaffedofter, "man
blev ju helt te saj i trasorna". Väl hemkommen blev det trädgårdsarbete, vertikal-skära gräsmattan o sen
samla upp 2 ton mossa, puh. Därefter säsongsinvigning på grillparty, Oh jisses.
Sen te IBe, Jasså nu passarde de me lånta fjädrar, håll med om att det e nåt visst med en V tvinn, inte världens snabbaste, inte världens rappaste, men den går o den går o den startar alltid! o man får alltid en känsla av att man lever, o de är det viktigaste. Bilder osv på Kryddans hemsida  www.mckryddan.com
2007-04-01 Efter snabb inhandlingstur i Danmark ( öl förrådet var helt tomt) var det åter lite trädgårdsarbete. Men jag kan inte sluta bli imponerad över Öresundsbron o all den tillgänglighet som vi har nu. Efter 1 1/2 timme har man varit i Dragör o är hemma igen, otroligt. Men eftermiddagen bjöd ju på samma underbara väder som igår 16-18 grader o klarblå himmel, Ja då måste man ju bara ut på hojen, så det blev en solo ride på en 10 mil, Mum så skönt o så vackert det är nu när allt det göna spricker ut. Tyvärr kunde jag ju inte åka med Kryddan idag, var tydligtvis inte ensam för det blev bara 2  eldsjälar som åkte till Kåseberg.
2007-04-05 Skärtorsdags sill men snillen
Eskil hade under veckan kommit med ett himskans bra förslag, knytkalas på klubben med sill erektionskulor o snaps. Så 18,30 var vi ett samlat gäng som dukade upp medhavda varor av olika slag. Efter ett tag steg stämning markant vilket berodde på snillen (sillen) o därtill destilerade drycker. Allt var jättegott och vi förde ett himskans liv. Framåt 22,30 var det uppbrott o vi önskade varandra en glad påsk. bilder finns i Foto galleriet
2007-04-06 Långfredags solo ride. Solen lyste men det var inte speciellt varmt en 8-9 grader o så blåste det bra. Lämnade 11,00 o tog via diverse vägar längsta vägen till Lund o jobbet för att kolla läget. Sedan vidare över Hardeberga, Södra Sandby, Torna Hällestad, Veberöd, sen mot skurup o sen in i spenaten mot Häckeberga, Sturup, Vismarlöv, Sjödiken, Svedala, Käglinge Arrie, Hököpinge, Limhamn. Tog en tre timmar o h-e jag var totalt genomfrusen om benen när jag kom hem. Men trots detta en fantastiskt skön tur.
2007-04-07 Nää idag är det för kallt.
2007-04-12 OOH vilket väder, Hämtat hojen efter 1-a servicen hos Lindströms, ja den hade ju iofs rullat 70 mil över, men det klarar ju sådana här saker. Sen blev det en runda innan det var dags att åka till klubbens torsdagsträff, Hej o hå idag var det många hojar o bara ngn enstaka med bil. Planerna inför helgen blev upplagda, Lördag samling o börja montera skiljeväggen i nya lokalen, söndag tur-åka, det gäller visst att passa på så mycket som möjligt just nu när vädret är bara så fantastiskt. Skall bli 19-22 grader fredag-söndag o det grönskas så det knakar i växtligheten.
2007-04-14 Ja så började vi då flytta klubblokalen till Krusegränd, det var släpar o bilar , byggare o annat löst folk igång när jag gjorde min entre. Ingvar A o Jeffe o byggarn höll på som mest med att sätta reglar osv som skall avgränsa vår del i lokalen o det hade redan lagts ett mått på hur långt vi skulle hinna denna dag, i slutändan var det I.A, Jeffe o jag som håll på framåt 16 tiden, vi beslutade att trotsa det fantastiskt fina vädret även i morgon söndag o "gipsa" vidare. Det här kommer att bli kanonbra när det blir färdigt, o det kommer att ta lite tid.
2007-04-15 9,00 på väg till lokalen o där var redan I.A o Jeffe igång o hade tydligtvis fortsatt en bra stund igår o startat mycket tidigt idag med att dubbelgipsa osv. så vi var redan mycket långt, Efter en stund kom sen "söndags gänget" alltså dom som skulle ut o åka ngn form av konstrunda i detta underbara väder, dom var 10 hojar o jag hoppas  att dom inte kände sig "skyldiga", men vi tre hade ju bestämt att jobba fram så långt vi kunde i detta läget. klockan 13,00 var vi framme o då gränslade vi våra hojar o satte kurs i 22 gradig värme mot Bjerred o Jeanette som ville åka med på vår "kort" runda. Jeffe ledde så vi åkte på några nya vägar o kom så småningom fram till Kävlinge och Glassen. Därifrån åkte var o en hemåt. I.a o jag slog följe mot Malmö. Tack alla för en fin gips helg, synd bara att det inte regnade när vi stod där inne o skruvade.
2007-04-19 Första torsdagskvällen på nya placet. Det är lite rörigt o vi har mycket att göra så planerna lades upp framöver, slitsamt kommer det att bli innan vi är riktigt inflyttade, men som vi sagt innan allt behöver inte göras på en gång. Kallt o blåsigt som f idag, 15 grader lägre än i lördags.
2007-05-05 AAH fortsatt sommarväder. Ja så däringa möcke hojåkande har det inte blivit på sista tiden, jobb, jobb, gips spikande osv. har tagit på den lila "kvalitets tiden" som man har, men inget ont utan något gott, jobbet, ja det är ju en förutsättning för allt det andra, o sen gipsandet på klubben är ju en del av den kommande kvaliteten, vi som håller igång i spikandet har åtminstonde d-ja roligt när vi är där, men man måste framhålla Ingvar A, han kallas nu mera för Duracell kaninen av Kenneth, å det är mycket passande, en springande kraft ur urberget som spikar o skruvar o gipsar o bygger skithus så det visslar o sen våran Jeffe som bygger tak, ja jisses. men alla skall veta att vi kommer att få en himskans bra lokal, o den blir välspacklad av Ricky, o just därför kommer den att hålla. Men idag denna sommar lördag for ut i det gröna efter väl hemkommen från jobbet rakt på de skånska vägarna på hojen. AAh, UUh vilka dofter, rapsen står så gul o grann, allt ny utsprunget i forma av växter  o dyl luktar fantastiskt, o man ser en o annan tvåbent nyutsprungen, jissses. Det blev en soloride över Staffanstorp, Hardeberga, Södra Sandby, Torna Hällestad, Dalby, Genarp, Klågerup, o Him, Ooh vad de är vackert o så många hojar man ser, på vissa sträckor är det mer hoj än bil. I morgon blir det snickeri igen, men nästa helg blir det bara hojåkande. Ha de
2007-05-13 Lite molnigt, ngt regnstänk, men vi var några som bestämt att åka Hankville Vårrally med start i Södra Sandby, 10,00 möttes Kenneth, Eskil o jag på Slussplan, var med en liten tvekan vi åkte iväg men va f dom hade ju lovat bättre väder, men mörkt såg det ut. 10,30 var vi sen i Sandby o där mötte Patrik upp. Ja det var inte många som vågade sig ut denna dag så stor uppslutning från olika klubbar var det minsann inte. Vi körde följa John över stock o sten o kryssade mellan mörka moln, vackert var det, lagom temperatur o framförallt vi klarade oss från regn. Första kontrollen fick vi leka blindbock, med mer eller mindre bra resultat. poeten hade sin egen utredning om hur man skulle göra o gick till verket med precision. Frågorna däremot var kluriga, mycket kluriga, ja jag fattade inte ett jota förrän poeten sa hur man skulle tolka frågan, ah, frågan låg i det du inte såg i frågan, fatta det. Vidare upp till Frostavallen över helt fantastiska vägar, o jisses vad Skåne är vackert så här års, o nu började solen komma igenom o värmde oss gött, Kontroll två, samma d-ja frågetyp, o sen bult o mutter test. Ja o här fick han med HD´n ta fram väsksetet o skruva lite, o alla på som var där hade ironiska kommentarer, stackare. sen vidare över N Rörum o så vidare till kontroll tre som låg på Trollenäs, o nu värmde solen riktigt ordentligt från en klarblå himmel. O vi skänkte alla garageåkare en tanke, tänk vad dom missade. Vidare mot Hankville Farm med dom sista frågorna o en goer körv som satt fint, lite kaffe i solen o nu var det varmt som F. prisutdelningen gick fort vi behövde ju inte vänta på ett stort gäng precis. Och vår allas Patrik han avlöpte med en mys-dress som tredje pris. Konstigt ,trodde vi svarade på samma frågor, men se den luringen hade bättre svar. Ja ja hur som helt så var det dags att dra hemåt igen vid halv tre, så vi satte kursen mot Kävlinge o 108-an här åkte Patrik o Eskil egen väg mot Sandby o Klågerup. Kenneth o jag via bensinmacken o sen direkt mot Malmö o ett kort besök på klubbhuset. Tack pågar för en trevlig o vacker dag. Bilder saxade från Patrik o finns på galleriet.  Värrally
2007-05-14 Blir så matt på IBe´s dumma mail, retar bara upp mig på såna sårande uttalande.
2007-05-15 Var på klubben på vägen hem, där satt Carina o Leif o väntade på styrelsekompisarna, men dom kom inte? Märkliga figurer. Leif o jag kom fram till att det inte bli ngt möte imorgon onsdag o troligt inte iheller på torsdag (helgdag). Ibe ursäktat sig med ngt acceptabel förklaring. Skickat ut förfrågan om Flygar rallyt.
2007-05-20 Rickard hade påbudat körning på söderåsen denna söndag, så vi blev ett gäng som träffades på slussplan för vidare transport till Statoil Lunds södra där Rickard o Lena o Patrik K mötte upp, vi övriga var Leif, Adrian, Eskil o Kenneth osse jag. Rickard la en snitslad bana ut ur Lund över Flädie, Furulund, Svalöv o sen in i det gröna för att så småningom hamna på Kopparhatten för en underbar kafferast i det gröna, ooh så vi myste. Sedan besteg vi hästarna igen och åkte över Forestad Hallaröd o Munkarp ner till Ringsjön o sen via Harlösa till Revinge där vi gjorde stopp och uppsummering, härifrån gick det i skilda grupper, vi Malmöbor åkte över Sandby, Hardeberga, Bjäellrup, Staffanstorp o sen hem. Tack alla för en underbar söndagstur, såna gör vi fler., Nedan slappt gäng på grönbete (Kopparhatten)

2007-05-24 Torsdag på klubben, litta iordningställande, montage spegel o soffor o de blir så d-ja bra som helst. Grillmästaren (Leif) förser oss med underbar grillkorv i alla de olika smaker, men de här e inte bra, vi kommer att få släppa ut livremmen om han ska få fortsätta så hela sommaren
2007-05-25 Rickard har återigen påbudat körning, och nu på söndag den 27 är kursen lagd till Stubbeköbinge på Lolland/Danmark, tyvärr visar väderprognosen inget positivt idag men än är det ju inte söndag o allt kan hända.
2007-05-26 Pingstafton o dåligt väder, söndagens tur inställd pga mycket dålig väderprognos.
2007-06-03 Stubbeköping tur, Rickard o Lena hade planlagt resan till Stubbeköpinge, vädret var denna gång bra vid start. Vi träffades på Bauhaus parkering 09,00, Vi blev Rickard, Lena, Adrian, Carina, Ingvar, Birgitta, Niels o Robban. 9,15 avfärd o kurs bro terminalen och sen mullrade vi iväg över och under Öresund. Via vissa snirklar in genom södra delen av Amager lyckades vi undgå att åka motorväg och färdades längs kustvägen ner till Köge, solen hade börjat värma oss och man satt och förundrades över skillnaderna i byggnads sätt och hur man anordnar vägar här i Danmark mot där hemma, Här var är det kort sagt "gemytligt" även om det är en matarväg. Vi har mycket att lära hemma. I Köge gjorde vi en kort bensträckare. Kaffe rasten planerades och Niels föreslog mycket bra Rödvig hamn så han tog täten och lotsade oss över syd östra Själland ner mot Stevens klint o bortom det Rödvig. Niels hade varit här mycket i sin ungdom o var hemtam här. Vi  stannade på hamnplatsen och drack vårt kaffe i en stekande sol o ännu en svag vind. Här har blivit lite förändringar sedan vi var här sist, ny flådig Kro nere i hamnen osv. Med hjälp av GPS´erna blev det lagt en kurs ner mot Mön o sen Farö. Vi åkte på fantastiskt små väger efter Rödvig ner mot Faxe Ladeplads o sen över Faxe, Prästö för via en  större landsväg till Kalvehave där vi tog bron till Mön o lämnade Själland, fina vyer , sol o värme o nu började det blåsa lite på oss. Ny bensträckare i Stege, Skulle vi dra ut till Möns Klint o sen till Stubbeköpinge?. Stubbeköpinge blev beslutat, klockan började ju flytta på sig så nätt, Vi åkte längs Grönsund i nästan havsnivå på vänstersidan o på andra sidan hade vi Bögeströmmen o mitt däremellan gick vår landsväg, ganska festligt. väl framme vid Farö färjeläge blev det till att vänta 45 minuter innan den lilla museums färjan kom, så det blev till att sitta o vänta i den goda solen o ta det lugnt, F va bra vi har det. Färjan fick vi sedan veta var nedläggningshotad, men beslutet var skjutet på framtiden, man hade väl insett att man tappade en turist attraktion. Pålastade tillsammans  med en massa lokala passagerare tutade så färjan iväg över Grönsund mot Stubbeköpinge.  20  minuter senare var vi i Stubbeköpinge och letade upp MC museet som var vårt mål. Här var det massor med gamla hojar o motorer av kända o okända märken allt från 1900 till 1940 sen en mindre del från 1944-1965. Mycket skoj att se och vi konstaterade att egentligen har inget skett de sista 100 åren men, två hjul o en motor, ja det är ju samma koncept ännu i dag. Uppsittning o nu skulle två flugor slås i en smäll, tanka o äta. GPS-erna ledde oss till Nyköbing o efter en stilla rundvandring i centrum på gågatan kunde vi konstatera att det är Söndag i Danmark = stängt o sen såg man inte en levande själ nästan folktomt , så uppsittning igen o lite cirklar i Nyköbing gör att vi nu vet hur stan ser ut. Men en bensinmack av rätta märket hittades o det blev tankat i alla hojarna. Ja också var det där med en Kro. Vi la kursen norröver mot Vordingborg och på vägen fanns där Kro nummer 1, stannade bara för att konstatera att det mycket riktigt var Söndag=stängt, så vi fortsatte mot Vordingborg över den gamla mycket smala bron från sent 30 tal över Storströmmen och landade på andra sidan på Masnedö sen kurs över gamla vägen mot Köpenhamn o strax efter att vägen korsade motorvägen fann vi Udby Kro i Lundby. Här var det ett stort sällskap som huserade i de inre lokalerna. Vi fick in spisekortet men dagens bästa var att dom hade Dansk Fleskesteg, så här var inte många funderingar sex såna o 2 spätta . Detta fick ju naturligtvis sköljas ner med en god öl. Fleskestegen var gudomligt goood . Nu kände man att solen o vinden hade tagit rejält i ansiktet, här satt 8 st rödnäsade personer och njöt av maten. Tyvärr var vi ju tvungna att ge oss iväg igen hemåt klockan visade nu 19,00 och det blev beslutat motorvägen hem o det var ca 10 mil. Så 110 tempo tillsammans med alla Köpenhamnare som var på väg hem i ett rasande tempo. Men ett tu tre så var vi tillbaka på betalstationen vid brofästet o var alltså nästan hemma. Tack alla för en underbart trevlig, rolig, vacker o kulturell tur. ( Bilder se Galleri )
2007-06-06 Annorlunda kryddor på Alun utfärd på nationaldagen den 6 juni. Efter en kort och intensiv mailväxling på sena kvällen den 5 juni hade det blivit bestämt att dom som ville skulle möte på klubben klockan 10.00 för en utfärd i svenska flaggans tecken, 10,00 o inte f såg vi någon svensk flagga där inte men Kenneth, Adrian o Carina, Robban o Ingvar , Staffan o sent ankommen Patrik mötte upp. Kort genomgång, o lång kontroll av Duracell kaninens städiver på klubblokalen o vi var klara för avfärd, men var skulle vi åka den blå-gula dag. Kurs Ystad, Ingvar ledde, ( ingen annan hade nog hittat vägarna), Över stock o sten, genom grönskande ängar, luktande på skånska sommaren, OOH vad de e vackert, kan man ha de bättre, ja tydligtvis om man slipper pollenallergi, vi satt i en ständig regnskur efter Ingvars nysande, Kenneth påstod att han hade vindrutetorkarna på, men eftersom jag åkte sist märkte jag inget av detta utan kollade bara in  naturen o Ingvars alltid glömda blinkers, men här satt jag o glassade med gänget.. femton vänster o sjutton höger o sen kollade Patrik upp på himmeln o insåg att, f det blir nog åska, så stigfinnaren fick efter ett kort möte i Sjöbo lägga om kursen Mot Christinehof o Kafe Alunbruket, Men Kenneth´s kommentar att nu hade vi åkt genom Sjöbo på Svenska Flaggans dag, den satt bra. Snirklade hit o sen dit o sen var vi på kafet för Kakor o sen var det någon som vände på matsedeln o där fanns kräftmackor o såna beställdes o inmundigades med stoor förnöjelse, ja  osse var det nån som skulle ha cheesecake efter det,, hum. Vi satt här på detta Alunbrukskafe,  o bara myste. Kringliga vägar förde oss sedan  hemåt igen, det som gjorde intryck på mig var när vi passerade lilla Östraby då satt det en liten Svensk flagga på varje hus o på varje lyktstolpe, kände jag mig stolt?  ja det gjorde jag faktiskt o jag beundrar folket i denna by som gjort detta lilla extra till något så stort. Ja nu åkte vi på fler vänster höger vänster vägar o man började känna igen sig- Stopp i Södra Sandby där vi gjorde summering o Staffan fick lämna ifrån sig Sukkan tillbaka till Patrik, ja Staffan som jag alltid sagt "de ska va V-tvinn", Du måste nog hålla med om att så bra har Du aldrig åkt som på Patrik´s Sukka. Tack alla för en Blå Gul nationaldag på skånska sommarvägar, men var blev alla ni andra Kryddor av? , Har ni parkerat hojarna eller?        Mina bilder på Galleriet
2006-06-07 Torsdag, klubbkväll o grillenmästaren var igång, det blev ett välbesökt grill möte
2006-06-14 Torsdag igen o klubben, idag var det inte möcke folk, men vi som var där hade det trevligt o Niels hade goda danska grillpölser som vi snabbt grillade upp. Ingvar hade kommit tidigare o slängt en massa skit i containern som vi har där för tillfället.
2006-06-17 Söndag i inget regn ännu, var tvungen att köra in o jobba några timmar, på vägen hem tog jag alla småvägar jag kunde hitta så det tog en bra stund att komma mot Malmö, konstigt var att jag inte mötte några hojar ute idag, för vädret var ju perfekt, visst det regnade som f igår men det var ju igår. Tog vägen över klubben o konstaterade att någon hjälpt oss med att tömma containern.
2006-06-22 Midsommar
2006-07-01 Immeln tur. Vi beslutade som vanligt via mail om att träffas på Klubben 10,00 o sen hämta upp på Statoil Södra Lund. Vi var: Ingvar A, Niels, Eskil o jag, sen från Lund kom Patrik K, Stefan, Ricky o Kerstin. Vi hade liten överläggning i Lund om färdväg  vi beslutade raka vägen upp till Kristianstad via E22 o sen nordost vart upp mot Immeln. Solen värmde gött på oss o vi höll lagstadgad fart, till bilisternas förtret. Väl i Vä så tog Stefan rodret o lotsade oss genom stan o ut på vägen mot Fjälkestad, Värestad o sen Immeln, Här var förtjusande vackert att åka på o vi beslöt att hitta ett bra ställe att fika på. Men med hjälp av GPS hittar man ingen fika glänta, utan det var med gammal beprövad pappersteknik vi såg Breanäs som bra mål. När vi passerade Immeln by så såg man hur huvudena vred sig, va va skulle vi inte kunna stanna här, men nu hade jag fått för mig att Breanäs dit skulle vi o jag ledde nu. efter en stund igenom skogen, som tycktes oändlig kom så plötsligt vägen ner till Breanäs, vacker slinga o sen öppnade sog hela sjön för oss o det var så vackert så. Vi parkerade på Kursgården o stövlade resolut ner till sjökanten där vi redan sett ett perfekt bord i solen med vacker utsikt. Och här blev det kaffe med medtaget tilltugg, Oh vad vi njöt där. Efter en lång slappestund så kom föslaget från Patrik eller Stefan, vet ej vem, en go glass i Åhus hade inte suttit fel, jamen vi skall ju ändå söderut igen. Ja så blev bestämt, men vi skulle först åka norr om Immeln, för rundas de skulle sjön. Knappade in Åhus på GPSén o sen åkte vi, nu blev inte tekiken o jag helt överens så vissa u svängar blev det, men så småningom fattade även tekniken vad jag ville o vi åkte sen med Immeln på höger sida o så småningom med Ivö sjön på vänster. Fantastiskt vackra vägar o här finns mycket att utforska framöver om vi vill. Väl nära Balsby fick sen tekniken se sig slagen av den levande GPSén Ingvar som härifrån lotsade oss vidare över Fjälkinge o sen ut till Åhus Hamn o till den långa långa glasskön på båten. Men glass fick vi alla, så mycket så vi teg o blev nog glass-botade för ett tag framöver. Vi slappade igen, men inte så länge o sen var det tankning som gällde innan I.A ledde oss med fast kurs över Yngsö, Lyngby, Degeberga, Huaröd, Önneköp. Östraby, Harlösa, Sandby, o sen Malmö. Vilken tur vi fick, vilket väder vi hade, o så skoj det var, plus att vi fick åka hoj på fina vägar hem, o återigen på vägar som några av oss inte visste att dom fanns. Tack alla,   ( Bilder o turkarta finns i galleriet )
2006-07-05 Ett helvetes regnväder har slagit klorna i Skåne, vägarna stängs av en efter en pga översvämningar. Men det var ju torsdag o klubbkväll, Leif var där, Jörgen var där, Jeffe med familj var där osse jag. Utanför bara vräkte regnet ner, Vi fann ett litet läckage i taket i klubben så vi satt lite spannar o dyl under. Prognosen framöver var bara regn, men kanske så skulle det bli bättre o mailrunda för söndagen gällde. Dagen därpå på fredagen var Malmö en belägrad stad, det gick varken att komma ut eller in, gator o broar stod under vatten, fisken simade på gatorna o det bästa var kanot, jag har aldrig sett något liknande.
2007-07-08 Lotta på Åsen. Mailrundan denna söndag gjorde att vi blev Ingvar A, Niels med vän, Adrian O Carina, Leif osse jag. Väder radarn lovade inget regn, men det såg mycket konstigt ut. Beslut kaffe ställe på 2 timmars avstånd. Lotta på Åsen var ett bra förslag annars fick det bli Skäralid. I.A ledde han visste vilka vägar runt Lomma som var avstängda så vi fick en lite sightseing ut till Lomma o sen över Bjärred, Flädie, Borgeby, Furulund, Kävlinge, Särslöv, Annelöv, Tågarp, Sireköpinge, Axelvold, Knutstorp o sen väl framme hos Lotta. Här vankades det Goda våfflor o bullar o kaffe, mums mums o vi tog en lång härlig paus o snackade skit, utanför kom det en regnskur, men vi satt ju under tak så vad gjorde väl det. Väl uppsuttna igen så blev vädret bara bättre o bättre o kurs blev satt över ett soligt Röstånga, Billinge, Stockamöllan, Stehag, Eslövs Golfklubb, Örtofta, Lund o hem. En fin tur i ett väder som bara blev bättre o bättre. Tack alla för en god tur.
2007-07-12 Torsdag, klubbkväll, blev ett bra gäng o grillen kom fram o med den grillmästaren, själv hade jag en veckas semester så jag hade det riktigt slappt o skönt. Blev beslutat om tur på söndag, Kenneth hade ett förslag som han skulle maila ut.
2007-07-14 Härligt väder o efter tidig gräsklippning, ryckte det så förtvivlat i gashandtaget att det var dags för en soloride, passade på att köra ett uppladdad GPS rutt runt Röstånga, så jag lät mig bli gajdad upp till rutten som startade vid torrlösa, o jodå, den lotsade mig samma väg som jag själv hade kört "nästan" men sen in på rutten o via Knutstorp o Kågeröd upp till Stenestad o sen en fantastiskt vacker utförslöpa genom skogen på en verkligen "italiensk" slingerväg ner mot Klippan o sen via småvägar tillbaka till Torrlösa där jag åkte inom Hanksvill för en god kopp kaffe o lite snack med ett gäng från Värmland som kommit ner för en veckas semestervistelse på Hankville, trevligt, men snart hägrade ett par kalla pilsner i trädgården så kurs sydvart o in över Lund innan Limhamn, hemma 15,30
2007-07-15 Schokolaade tur till Kivik. Kenneth´s mailförslag var Chokladkultur i Kivik. Ja o så skulle det bli, Solen lyste skarpt på oss denna dag o det var många som blev sugna på choklad, nytt säsongsrekord på anslutning blev definitivt slaget, 15 Hojar, 18 pers, ( Adrian o Carina, Leif o Birgitta, Jörgen o Monica, Krizstina, Patrick H, Stefan, Patrik K, Niels, Kenneth, Viggo, Ingvar A, IBe, Eskil, Staffan o Robban).  Lite skitsnack o sen uppsittning, kurs var ju framtagen på GPS, men eftersom en av dom levande GPSérna var här så tog IBe ledningen o ledde oss över litta stockar o stenar o det började så nätt redan efter en stund att skrika i kaffe tarmen både här o där, efter en dryg timme hade vi kommit till lilla Sjöbo, vissa behövde tanka både de ena o de andra, vissa var glada över en röge paus. Puh här var det varmt, så snart satt vi upp igen, o nu började vi få kurs mot Brösarp via dom vackra vägarna. Vi åkte över Vollsjö, Fränninge o med kurs bortåt Önneköp där vi strax innan korsningen, intog ett välbekant fika ställe i det gröna, tyvärr låg trästockarna på fel håll så vi fick sitta lite sämre än vanligt här, men det är ett bra ställe. Samtidigt som vi parkerade här kom ett jättegäng hojar åkande, det var gänget från SKMC som åkte "kultur på hoj", det var mäktigt att se alla, tror dom var drygt 100 st. Men dom fick inte så gott kaffe i gläntan som vi fick. Vi satt en stund här o ett av samtalsämnena var som vanligt V tvinn eller inte. Nu när Staffan också åker tvinn så tror jag den diskussionen blir ngt mer lågmäld ( denna veckan iallafall). Uppsittning för vidare färd i ett sagolikt vackert landskap o just detta att solen lyser på oss, jag menar efter allt regnande denna sommar så är det oss väl förunnat. Efter att passerat Andrarumsvägen ner mot Brösarp öppnar sig en vacker dalgång på höger sida, och som Eskil sa, "trodde inte att det fanns sånt i Skåne". Brösarpsvägen o dess backar är alltid vackra o trevliga att åka genom, sommartrafiken var tät här och alla hade kurs Kivik, jo det visade sig att imorgon skulle det dras igång med Kiviks marknad. Vi åkte genom Kivik men den som hade GPS var I.A o han begrep inte hur den funkade så vi körde lite för långt. Ett snabbt hojbyte från min sida. o sen fick vi göra en liten u-sväng i backen, var lite knixigt o backen var starkt magnetisk. Men så småningom var vi på kurs o kom ner i alle´n till Chokladen. Alla dök in i butiken, vi fick en kort genomgång om hurför o närför det här med choko. Äpplemust, choklad, o en massa annat o sen gick vi där o plockade ner godbitarna a´ 9 kr st i små plastpåsar, det var svårt att inte plocka många, för di e ju så goa. En efter en troppade sen ut på gårdsplan o drack kaffe eller läsk osv. men plötsligt började det klia i gasrullarna igen o så skulle det åkas, det ropades på mat o glass från kön, alltså  kurs Simrishamn. Väl framme i ett sommaraktigt Simrishamn intog vi så hamnplan o med kurs glasbutiken, sillamad butiken osv. fick vi snällt ställa oss i långa sommarköer, men hungern stillades både till höger o vänster. Härifrån skulle vi sedan göra en splitt i gänget, några åkte över Kåseberga, Ystad, Trelleborg medan vi andra åkte över Gladsax ( nä Schyman var inte hemma) Östra Vemmerlöv, Lunnarp, Tomelilla, Sjöbo, Spjälla, Smedstorp o sen ut på 102-a mot Janstorp, nu började en efter en troppa av för enklare väg hem till sitt o efter en tur över en grusväg, bar det sen iväg mot Svedala där nästa splitt blev. Tack alla för en härlig dag där ute. Inför nästa lite längre runda, tidigare start, skall det käkas ute tycker jag vi meddelar detta innan så vet man om man vill eller inte osv.  Robban
2007-07-19 Torsdag, Klubbkväll, gänget samlat, Niels hade med sig Danska pölser fra Danmark o dessa grillades naturligtvis. Tack
2007-07-21 Blev en soloride på ngn timme idag, det regnade inte just då, men sen kom det som F, söndagen försvann i regn
2007-07-26 Klubbtorsdag o återigen hade Niels danska goda pölser med sig o vi kommer som sagt snart att rulla fram. Blev beslutat om mailrunda till helgen om vädret skulle ändra sig till det bättre. IBe hade lagt ut tips om Tryde på hemsidan, kunde vi ju testa i såfall.
2007-07-29 Tryde NostagliCafe  ******************* skriv enligt bilder ***********  ja ja texten kommer
2007-08-02 Klubbtorsdag, litet gäng, många grillkorvar, mycket kaffe, regnade naturligtvis, Robban, Patrik, Adrian på hoj, övriga på 4- hjul.
2007-08-04 Högsommar, underbart, hemma i trädgården, sköönt
2007-08-05 Vilket kanon väder, hade ingen möjlighet att följa med klubbtur idag, så det blev en kort solo på en timme o sen soldyrka
2007-08-07 Tisdag o tog en underbar kvällsrunda ut till Bjerred o kustvägen, satt o filosoferade på rastplatsen där en stund o hörde alla hojarna som var på väg hem efter Vikingaträffen . Hemma igen 21,00
2007-08-09 Kanonvädret fortsätter o skall fortsätta ( äntligen) 30 grader, Klubbkväll, välbesökt, grillmaster igång, skitsnack, alltså som vanligt!.
2007-08-11 Wind & Fire rally, Vädret var lite ostabilt denna Lördag, Starten var på Lunds Brandstation Gastelyckan där Patrik K och Rickard o Lena mötte upp vid 11 tiden, också blev vi då 3 kryddhojar, runt om oss var ett par hundra andra hojåkare. Vi fick ut köranvisningar till var kontrollerna skulle vara, och just därför så sa Rickard att nu kör vi mina fina vägar till kontrollerna istället, o dom vägarna var mycket bättre än rallyts förslag på dom stora vägarna, så via kända småvägar hamnade vi vid Häckeberga slott där andra kontrollen var ( första var vid starten !) Vi lyssnade nogrannt på Patrik´s utläggningar om rätt svar, eftersom vi ju vet hans fina kapacitet i sådan här ord klyverier så kryssade vi svaren. Vädret var nu strålande men vissa mörkblå toner kunde skymtas bakom skogen men vidare över stock o sten for vi. En kartmiss eller en "liten" blackout gjorde att vi kom in på en grusväg mot Rockarp, tyckte nog iofs att det var lite konstigt, inte skulle man väl lägga ett rally på grusväg när 90% av åkarna åkte på HD, hum, men vi var inte helt ensamma att ta denna väg så någon klurighet var det, vi fick aldrig reda på om det var rätt eller fel. Men vi kom ståtligt fram och fick allt vackert hänga på Rickards imponerande grusvägstempo och då med två på hojen. Så småningom tog den trevliga grusvägen slut och vi ormade oss längs småvägar mot Svedala för att lägga kurs mot nästa kontroll på Vellinge Brandstation. Men strax innan vi skulle passera E65-an hade dom blå molnen blivit HEMSKT svarta o plötsligt öppnade himmeln sig o det regnade 20 liters spannar, men med sån "flyt" vi hade så hade vi bara 150 m kvar till viadukten där vi kunde söka skydd, o d-ja vad det regnade, men inte på oss där vi stod i tunneln. Sakta men säkert började det dock komma mer o mer vatten in under så man undrade hur länge det skulle regna. Plötsligt blev det tyst o regnet upphörde och solen lyste igen, så vi smög oss framåt och hade klarblå himmel mot vårt mål. ( hörde senare att det öster om Svedala hade kommit enorma mängder regn). Fortsatte nu över ett underbart skånskt landskap som inte fått något regn alls o plötsligt var vi då på Vellinge Brandstation o kontroll 3 med ännu mer kluriga frågor. I strålande sol for vi då mot målet på Hästhagens Idrottsplats vid Kronprinsen där ett välorganiserat gäng tog emot oss o lotsade oss runt hela planen för att sedan få parkera på bortre baksidan, nu var vi väldigt tidiga här o det skulle sedan visa sig vara en himskans tur för vi hade aldrigt kunnat åka därifrån när o hur vi ville annars. Har skulle spelas American Football idag så det var folk o rörelse överallt. Vi innförskaffade oss var sin mäkta god hamburgare, den stod sig väl i klass med våran egen grillmästares alster. Lite skitsnack o sen kollade vi på alla hojarna som rullade in o det var flera hundra stycken. Så småningom var det dags att få reda på de rätta svaren på klurigheterna, ja och om det ämnet skall vi nämna - INTET. Tack alla 3 för en rolig dag på hoj.
2007-08-12 Karsefors  Adrian hade via sitt jobb fått en inbjudan att följa med till Karsefors och slussöppningen där, denna inbjudan gällde även Kryddan så vi blev ett gäng som mötte upp på Klubben för vidare färd mot Glumslöv. -- mer kommer ....Bosse.
2007-08-14 Solig semester tisdag  Vädret skulle bli bra några dagar så jag passade på att ta lite semester, har ju inte fått mycket av den varan i år, men var tvungen att avsluta ett case på jobbet först denna förmiddag när Ingvar A ringde, Vi beslöt att mötas i Åkarp för att se vart vi ville åka på turen idag. Kurs nordvart över småvägar nya o gamla över Eslöv och upp mot Höör o Orup. Det var så ini he varmt, så det var en hel fröjd att åka hoj o svalka sig lite. På kafe Orup satt vi och mös o snackade skit tillsammans med stekt fläsk o pannkakor, mums. Efter en bra stund for vi vidare och rundade Ringsjöarna o sen över Löberöd Harlösa Sandby Arlöv o klubben o sen hem,  Wau vilken fin dag vi hade. Inte många mil men fina sådana.
07-09-00 Några veckor utan hoj åkande pga akrobatiska maritima rörelser med spricka i revben och sen en Korsika resa. så här är litta tomt en tid.
07-09-23 Söderåsen - Sösdala  Höstsol, varmt o skönt, 10,00 på klubben God uppslutning, Rickard o Lena, Ricky; Niels, Ingvar, Jörgen, Kenneth, Staffan, Leif, Anders, Patrik, Eskil och jag. Ibe kom på 4 hjul o skulle leka paparazzi o följa John. Ingvar blev övertalad att ta täten o la snabbt ut en kurs nordvart längs kusten o genom Landskrona för att sedan smita inåt landet över Sireköpinge osv. Solen försvann efter en stund in i en högt liggande dimma, men det var varmt o gött ändå. Efter många höger o vänster o ännu fler nya vägstumpar kom vi så fram till en fin kaffe glänta vid en liten sjö Norr om Kågeröd. Termosen kom snabbt fram ur sadelväskorna o vi hade en lagom lång fikapaus där de kryddiga gliringarna haglade i luften som vanligt, Vi är ju ett underbart gäng som kan ge o ta det mesta, ha ha. Det var utlovat kringelkrokvägen vid Stenestad, men det blev vägen över Lotta på Åsen istället, ja o den är minst lika krokig, Sedan ner mot Röstånga o sen vidare mot N Rörum, där det plötsligt började fara grejor över vägen, och jo det var Jörgen som tappade insatsen till pro-pipen, o dja var den vrålade i avgaserna. Alltså Jörgen blev förvisad sist i kön, ja ja näst sist, för sist satt IBe o åkte i 4 hjulingen med stereon på högsta för att döva Jörgens oljud. Nu kan man med rätta säga att vi mullrade vidare över den där  "bakvägen" till Sösdala och en tankningspaus. Jag som röker tackar ju alltid speciellt för dessa pauser. Vidare över S Rörum o sen rakt ut via ännu krokiga vägar till Ekeröds rasten för mera kaffe. Här passade en del på att käka lite bastant mat o med de var ju middagen avklarad också. För vissa hade nu tiden börjat tryta så, Rickard o Lena, Ricky, Patrik o Anders tog härifrån raka vägen hemåt. Vi andra som ville ha mer o mer hojåkande i en nu solrik eftermiddag blev lurade av tätmannen in på en grusväg som verkade att aldrig ta slut, förmodligen hade det blivit en liten miss i IPSén , men vi klarade detta också, tyckte mest synd om Niels som fick åka grus med en sprillans ny hoj. Så småningom kom vi genom Hörby o sen lades kursen över Löberöd ner mot Flyinge, Sandby, Hardeberga, Kyrkheddinge o sen delades vi igen vid Staffanstorp, Där Niels o Eskil gick mot Malmö o Staffan o Leif över Svedala. Så var vi fyra hojar kvar som satte kursen mot klubben. Fixade till Jörgens "blås" och satt sen 5 man i solen o drack kaffe o snackade skit till framemot halv sex. Ja vi får ju hoppas på fler fina helger att åka på, men om inte, så var detta ett fantastiskt fint säsongs avslut. Tack alla för en underbar dag.
07-10-03 Kvällstur, fin solnedgång över öresund, men hu vad kylan o mörkret kommer fort nu.
07-10-06 Soloride i Brittsommar, fantastiskt väder men en kort runda på eftermiddagen, härligt
07-10-07 Mölle i höstskrud.  10.00 på klubben och vi hade ju bestämt att bara åka en kort runda, några hade ju vissa förpliktelser att göra. Vi var, Ingvar A, Patrik, Leif, Niels, Eskil o broder Ulf, Robban och Ibe på 4 hjulingen. Vädret var toppen o gårdagens väder gav mersmak, Ivriga diskussioner om vart vi skulle åka. Tidigare i veckan hade R Holmqvist framlagt förslaget om Mölle o Arild, men vi skulle ju inte åka långt .... Rickard, vi tog ditt förslag, men saknade er på plats. Kursen blev lagd av I:A över vägar som jag inte riktigt vet var men vi kom iallafall fram till Helsingborg där det var dags med tankning. Den sköna solen började nu så nätt fördunklas i små moln som verkade till att bli fler nordvart dit vi skulle. Genom vackra Helsingborg o då speciellt kustvägen, innan vi passerade Sofiero med kurs Höganäs o sen direkt Mölle. Väl in glidandes i Mölle hade solen nu helt gått i moln o en bister havsbris hjälpte till att sänka temperaturen ytterligare, Men bikers är ju varmt klädda o fryser inte ( eller hur Eskil). Termosarna åkte fram o vi bänkade oss på hamnplatsen o drack vårt kaffe och åt våra mackor, ja ja inte Ibe, han bänkade sig vid köket för att få sin fiskefilet. Allt var stängt i hamnen, det var bara vilsna turister osse vi hårdingar. Eskil´s bror hade på fredagen fått sitt mc kort, så detta var en nyhet för honom att åka på detta sättet, men det gjorde han med bravur. Han konstaterade att  stämningen o gliringarna var tuffa men hjärtliga i sällskapet och att Eskil ofta stoppade ut hakan. Klockan hade ju rullat på o dessa så kallade förpliktelser hade vi  nu skjutit på framtiden, vissa fick väl en massa sms´er att svara på senare. Kurs hem tog vi över Jonstorp, Åstorp, N Vram, Stenestad, Knutstorp, Torrlösa; Marieholm, Furulund, Malmö. Speciellt vägen över N Vram till Stenestad o sen vidare till Knutstorp var extra knixig idag pga. löv o trafik. Jag konstaterade att jag måste nog ta en bussförare utbildning, för hojen är stor o otymplig o jag fegar i kurvorna när jag tror att det är halt. I höjd med Stenestad hade solen kommit fram igen från en blå himmel så den värmde gott. Alla åkte vidare mot klubben där vi avslutade med en god kopp kaffe o en massa skitsnack i vanlig ordning. Tack alla för en fin höst resa.
07-10-11 Torsdag, klubben, Mycket folk o grillmästaren i sitt esse, ja dom kommer till att behöva spänna fjädern till nästa säsong eller motionera om det skall ätas godheter från grillen varje torsdag. Köket är nu på plats o golvtrillorna har Leif fått dit, så nu tar det sig inför lilla festkvällen den 19-e
07-10-13 Lördag, 8 grader vindstilla klarblå himmel. Tog hojen till klubben o flyttade in saker o ting i kökskåpen. så där ja. Sen var jag bara tvungen att åka en liten runda, uj vad gött men verkligen kall i ansiktet, får nog ta den heltäckande hjälmen do få turer som nu är kvar. Morgondagen är påbudat tur, så vi får se.
07-10-14 Vikingar från Smyge. En vacker Söndags morgon men kall, 2,5 grader klockan 8. Men solen värmde fort så 10,00 var vi,  Patrik, Niels, Viggo o Robban på klubben. Samtidigt kom Ingvar o Annika för att övningsköra på gårdsplanen, men vi fyra vikingar la kurs mot Smygehamn över Klagshamn, Gessie, Vellinge, Kämpinge o sen längs kusten mot Trelleborg o bortom det Smyge. Vinden var bister längs kusten men som tur var värmde solen oss. Naturen visade alla sina vackra färger grönt, gult brunt  rött osv., det är en vacker tid nu men trots allt vemodigt för vi vet ju att det snart är dags att gå i ide. Kusten bidrog med doften av sur tång o var på vissa ställen riktigt hemsk, som tur var så var det riktigt bra när vi kom ner i Smygehamn o parkerade på hamnplatsen. Termosarna kom fram o vi satt i solen o smuttade på vårt medhavda. Som vanligt blev det ett kryddigt snack. returvägen skulle gå över Äspe o sen mot Skurup och mot Veberöd/Janstorp. Nu hade vi vinden i ryggen o det var mycket behagligt att tuffa fram i makligt tempo. Eftersom vi alla sagt att det skulle bli en kort runda ( o det var skönt) så vid Janstorp när vi tog vänster mot Rockarp o Häckeberga så tog Patrik kurs S.Sandby o hem. Vi tre fick nu en härlig tur över kurviga vägar mot Häckeberga, lite läskigt var det iallafall inne i skogspartierna då solen spelade spratt i lövverken så att man plötsligt knappast kunde se någonting o om man såg något tyckte jag man såg rådjur o annat vilt överallt ( naturligtvis inte rätt ). Trafiken tätnade o snart tyckte man att hela Skånes befolkning var ute med bil i skog o natur. Vi fortsatte över Hyby ,Torup, Skabersjö, Oxie, Käglinge, Lockarp o sen hem där vi skildes en efter en. Tack pågar för en fin höstrunda o nu blir det nog tyvärr inte många turer till i år.
07-10-19 "Trivselkväll" på klubben,  ja jisses.,
Oktober 19 2007,

Vår allas grillmästare, alias "bak - fjäderspännare" Leif hade på något sätt fått ihop ett stort gäng hungriga kryddor. Eftersom jag anlände bland dom senare denna fredagskväll den 19 oktober till klubben hade jag de sista kilometrarna redan "luktat" mig till att grill maeister Leif var i farten, ja ja naturligtvis påhejad av Birgitta, för hur du än vill framstå Leif så vet VI andra att utan en liten! "Puff" från Birgitta händer inget, eller hur? Ja hur som helst så började grill röken lägga sig på Krusegatan när man närmade sig vårat "Place", o när man väl parkerat odjuret till bil så kunde man svagt skymta genom grill röken denna eminenta grill maeister som med stor bravur sotade diverse "kydabidar". Stämningen i våran lokal var HÖG o likaså ljudnivån. Än den ene o än den andre hade det eminenta greppet om de av Rickard direkt importerade danska ölen. Vi hade för fixat till rejält med bordsplats men trots detta räckte det inte riktigt ända fram och det ”tuffa” gänget förvisade sig själv till soffgruppen där Viggo, Marco o Kjelle hade koll på "läeget".

Efterhand som grill mästaren producerade sina alster så blev vi i sinom tid "bänkade" o nu flödade "röd tjutet" och aqua mineralet, vartefter diskussionen blev mer o mer intelligent om alltifrån dödbakade kakor till sallader o såser o annat dylikt som man för stunden kunde stoppa i mathämtaren. Mums vad bra vi hade det o så möcke god mat vi hade på bordet, men jag är fortfarande lite förundrad över var de andra många personerna tog vägen, ja menar med så "möcke mad" så kunde vi ju nästa utspisa halva stan, ja ja de e ju baksidan med "Knyde kalas" De blir gärna för möcke. Diskussionerna gick höga o jag kan naturligtvis inte återge alla, men det spände som sagt från MC-döden till MC-livet o där emellan är det ju en oändlig spännvidd o en o annan sanning. Kvällen fortsatte i underbart gemyt med några små fräckisar här o där, samt mer djuplodande diskussioner när rödtjutet gjort sitt till för intelligensen!. Så småningom hade Bengtsson med sin "halv-rabiata kaffe kokningsstil" fått till kaffekokandet o se, kaffet var gott o det fick bli mycket av den varan tillsammans med alla kakor osv. Kvällen led framåt o så småningom började man framåt 23 tiden att sakteliga bryta upp, som vanligt e de ju vissa som alltid skall "stänga dörra" så vi blev ett litet gäng framåt "ett" tiden som med hjälp av en ditlurad Taxi stängde dörren. Tack alla för en himskans rolig kväll i våran nya lokal, nu vet vi ju att den duger, nästa gång så får vi väl dra i gång ”bandet” om dom orkar o då kanske förslagsvis i en vårkväll så att grillmästaren inte behöver frysa "baken" av sig.

O Ni som var där, vet att Ni var där eller hur? Jag kan inte räkna upp alla.

O Ni som inte var där! ja Ni gick miste om nåt, det kan jag lova.

Om inte annat så hittar Vi väl på något till "lucia" racet o kanske vore det inte fel om vi gick på "stan" före jul o drog en bajer eller två eller fler, mest för att fira av det gamla hoj året nu snart avgår, och med förhoppningar om ett nytt fint o varmt o solrikt  hojår!

  

Robban, ngt vattenskadad av lättöl en fredag kväll

2007-10-28 Sista Sucken En riktig skånsk höst söndag, Sol, blåsigt, 10 grader varmt löven blåser över vägen o nu drar vi nog sista hoj sucken för i år. Skickade mail runda men ingen var riktigt på hugget så jag inriktade mig på en solo ride, o tog det därför lugnt när Adrian ringde så vi beslöt att mötas vi T bryggans parkering, kläderna på o hojen utbackad när det ringer igen o nu är det Ingvar A, som undrar: IA o Annika var på G så vi bestämde möte på p-platsen. 10,30 Var vi då 3 hojar o eftersom I.A hade sagt kurs Skanör så blev det så. O j Oj vad det är höst nu o man ser bönderna i full fart på åkrarna med sista höstsådden o fan om vi inte såg rapsen blomma på ngt ställe, inget är som förr. Vi åkte över Vellinge, Höllviken ( tankning) o sen Falsterbo med en liten sightseeing o rakt ut till Skanörs hamn. för en vilopaus o bensträckare. Blåsigt under färden javisst men så skönt. Det blev dock lite kallt, men detta märkte inte Adrian han slog på både handtagsvärme o rumpe värme på nya BMW´n, en verkligt snygg o fin hoj han fått till där. Kurs hemåt igen o mer eller mindre samma väg, alla hade något som skulle göras, Adrian vek av i Vellinge för kurs Bara, vi andra följdes åt in i Limhamn. Var hemma igen 12,50. En skön kort runda blev det och som sagt troligt den sista just nu. Nu skall jag plocka fram lite grejor som skall med på min semestervecka till Teneriffa,  Fy F vad det skall bli skönt att bara pääsa runt därnere, sola o testa paraply drinkar, Vi hörs
2007-10-30

-

2007-11-06

Puerto de La Cruz/Teneriffa, OOH vad det var varmt o gött, ingen brådska utan bara slappe tempo, ja det blev iofs inga paraply drinkar men en massa G&T osse naturligtvis öller. Största problemat man hade, var man skulle äta den dagen, ja såna problem, ha. En dag kom där indundrades en custom hoj sidan om baren där jag satt, det var med tomma longshots på en Yamma 650 o en hilvetes massa chrome var där på den, av stiger en finning 18 åring, efter ett par ord begrep jag att de där var hans Padres hoj, jag vågade inte saj te han att där himma där har vi dom där till startmotorer, han var ju så stolt, o visade med största glädje vilka ljudnivåer denna hoj kunde framtvinga, ja om inte putsen rasade av ngt hus i närheten så vet i F. Han drog sen iväg längs avinidan o man kunde höra honom långt. Annars var det mest ylande scooters som åkte med dödsförakt, men sista dagen såg jag faktiskt en Wildstar som nog hade fått plockat på allt o jag menar allt ur tillbehörskatalogen. Annars var det bara solstolen o bad som gällde, o det var ju precis det som var meningen med resan.
2007-11-08 Torsdag, klubbkväll o ljugargänget samlat, likaså grillmästaren som ännu en gång fick oss att öka ngt hekto.
2007-12-12 November har inte varit någon hoj månad precis, så hojen står i garaget precis som den blev ställd efter sista turen, inte ens påtänkt vinterförvaring ännu. Idag är det Lucia Kortegen i Malmö, jag skall inte köra, det är kallt som F, men  det var 3 vikingar (Patrick, Lars och Leif) med passagerare som trotsade kylan och körde årets upplaga av Lucia kortegen, vi andra satt och myste i värmen på klubben och värmde upp glöggen tills dom var tillbaka igen, en trevlig kväll blev det iallafall som avslutades med en massa Bullens körvar som grillmästaren draget dit, Tack Leif.
2007-12-31 Ja också har nu detta året gått, blev en konstig hoj säsong , vädret spelade spratt med oss här nere i södra sverige, sådana regnmängder har väl ingen av oss sett innan, när till och med hela Malmö blev innespärrat av vattenmassorna på vägarna, ja då har det gått mycket långt. Hösten blev senare bättre men vi kom liksom inte riktigt igång med vårat åkande, men det vi åkte var fina o trevliga turer. Torsdagarna på klubben är välbesökta och våran grillmästare gör allt vad han kan för att få oss att gå upp i vikt, men vi får väl ta och träna lite o ersätta dom vilande musklerna med riktiga muskler istället.
 

botten e nådd

---> Till Top <----