Datum          2006 Beskrivning                 
 

Top

 

-->Till senaste tur <--

   
2006-01-14

Frukostmöte sen hade vi stora städdagen på klubben, mangrann uppslutning så det gick fort.

2006-01-21 Jepp osse var det då dags för Kryddans 7-års fest. . 18,00 var det dags, strax över 40 pers blev vi. trevligt o mysigt hade vi, god mat, god musik, gott humör och en god fest organisation. När sedan bandet började spela steg trycket ännu mer. Tack , hoppas få tag i bilder så vi kan lägga ut dessa.
2006-01-27

Tidig avfärd med tåg till Göteborg för årets MC mässa, färdkost medtagen, mest så att vi inte skulle törsta ihjäl

  På Två Hjul Göteborg : I Lund mötte Ricky, Geffe, O Tommy upp. Osse var vi 10 st. Reiseleiter Viggo hade ett litet h.e med biljettsortering o platsreservation, men det löste sig. Några pilsner senare var vi då i Gbg. Här mötte Jerry o hans påg upp osse var vi 12. Guidad tur upp längs avenyn o så var det frukostdags, satt väl just nu. 11.20 var vi så på mässan, lagom med folk. Vi tog mötesplats o sen skingrades vi, Det finns ju folk som inte vet bätttre utan tittar på radfyror, o sen vi andra som sett ljuset o vet att en v-tvinn är bäst, nog om detta. Jo det fanns mycket trevligt att se. Tre hojar stack ut ur mängden, alltså dom som jag är intresserad av, Yammas XV1900, Suckan R1800 och inte minst den vackraste och stilfullaste Victory, oj så vacker den är, skulle tydligtvis ta ytterligare 18 månader innan den fanns till försäljning via nya ÅF. Jörgen föll pladask för XV1900, o sen han inhämtat mer info om tillbehören o då att sissy o väsk-setet satt med click on blev det ännu bättre, så vi får se kanske står det en ny 1900 på Kryddan till sommaren. Själv slog jag 1900-an ur hågen för nu, asså Wilden har ju allt, o då  kan man istället lägga mer pengar på lite bolt on delar. Tiden gick, jag o Jörgen o Ingvar A hittade med jämna mellanrum några vattenhål som vi provade. Gänget återförenades o bestämde sluttid till strax efter 15.00 o det var mer ån väl. Så vi tog en runda till, men jag måste nog säga att det som saknas på mässan var tillbehör, även om det var bättre än förr, så iallafall, mer av den varan. Klubb avdelningen var klart avmätt utan ngt engagemang så den blev snart avhandlad. 15,20 Lämnade vi i samlad trupp mässan o traskade mot avenyn o en god bit mat. Vi fann en mycket trevlig pub o dom hade helt fantastiskt gott käk, ja osse öl naturligtvis. 16,30 Var vi klara o drog vidare till stationen, nu var det hemskt mycket folk ute o gick, o vips var vår reiseleiter försvunden. Ja ja ent visst svinn måste man räkna med, men det var bara så att han hade biljetterna. Ok, han hittar väl till stationen själv då. Vi kom fram till stationen o efter en stund kom så även Viggo, "han hade bara fotograferat", Hm. Avgång 17,25 o sen vid Kungsbacka intog en del av oss restaurangvagnen.  20,20 i Malmö igen, o nu var vi himla trötta efter en hel dag. Så vår tanke på uppföljning på kvällskvisten blev ner röstad o var o en drog till sitt. Men tack alla för en mycket rolig dag.

 

2006-02-25 Yes tebax efter en häftig vecka i New York. Ooh vad allt är stort där, men allt funkar så perfekt, ordning o reda trots allt, o NYPD finns överallt så ngt bus ser man inte. Det var kallt när vi var där, med minus grader, men klarblå himmel. Osse mitt i all röran jo då hör man mullret, o se där kom några glidare åkande på 8 ave, häftigt, visserligen måste dom köra med dödsförakt i den trafiken. Vi besökte allt som man skall se o lite till. Det som trots allt etsat sig fast är kyrkan vid ground zero, beskrivningen, bilderna inne osv samt hur nära den ligger platsen, jag förstår att dom har en stolthet i sitt uttryck don´t forget 911. Skulle gärna åka tillbaka när allt är grönt o grannt i Central park osv, måste vara ännu häftigare. Jag letade både här o där efter en MC affär, hittde naturligtvis ingen, men så när vi satt i bilen på väg till flygplatsen på väg hem såga jag den med alla japanska märkena, o den låg inte mer än 3 kvarter från hotellet. Där hade jag inte tittat, det var för nära!.
2006-03-10 Fann av en händelse att det bildats en constellation av ISRA även i sverige, eftersom jag är medlem sedan länge i ISRA var det naturligt att även vara med i den Svenska delen, får se hur det utvecklar sig. se länk till Svenska sidan --->  http://www.star-riders.se  <----
2006-03-16 Ännu ingen vår i sikte, snön ligger kvar, det är kallt o d-j ligt. Var för några dagar sedan i Sevilla, där var det vår och en värme som vi knappast ens har en högsommardag, 28-29 grader på dagen o en 18-20 på kvällen, uhm så skönt, chocken kom när man steg av flyget igen här hemma, man hade på bara några dagar redan glömt att vi har ishavsvinter här. Den riktiga MC abstinensen har ännu inte satt in, det är väl bara att inse att det skall till ngt riktigt ordentligt om vi ens kommer att kunna köra hoj till Påsk, hemska tanke. Eftersom det är torsdag har vi haft vanligt torsdagsträff på Kryddan, o till helgen är det dags med frukost möte, själv skall jag jobba, men hoppas det blir bra uppslutning där.
2006-04-09 Var faan blir värmen av. Förra veckan drog då äntligen den sista snön , den regnade bort. Det är några plusgrader, vinterblommorna sprutar ur rabatterna, men det är inte Hoj väder för mig ännu, sitta där o frysa, nej det får vänta lite till även om abstinensen är svår. Vilde står klar, polerad o grann, men jag har inte bytt olja o filter ännu, tänkte göra det inne på jobbet i stället. Påsken i antågande, hoppas på den danska väderprognosen som lovar sol o 10-12 grader på påskafton o påskdagen, men man vet ju hur det brukar bli! Det var årsmöte igår på Kryddan, tyvärr kunde jag inte vara med, jobbet kallade, få se vad dom beslutat.
2006-04-10 Träffade en gammal YCC are, kom in på röran kring Hanksville. Ingen av oss förstår riktigt vad som hänt mer än att det verkar som en form av sprängning i ledningen om hur det skall skötas. Men vi bryr oss inte utan håller oss till Skåne gruppen så länge så får vi se framöver.
2006-04-15 Premiärtur: Ja så var det Påskafton. och idag blev det premiärtur för säsongen. Mail runda till Kryddorna, men det var skralt med uppslutningen. Men 10.30 stod Ingvar A. Viggo också jag klara på Slussplan. Solen lyset vackert på oss och det var faktiskt rättså varmt. Kurs syd ost ut ur Malmö, på slingriga vägar som helt otroligt jag inte åkt på innan. Märkligt att det alltid finns nya vägar. Efter en och halv timme skrek det i kaffetarmen o vi närmade oss Torup o cafe´t där. Tji fick vi, ja o fler MC ister med oss, det var helt sonika stängt. Tårtesset i Staffanstorp blev nästa mål o via många omvägar kom vi dit. Gott kaffe, good Mariabulle o gött snack, så var allt ok. Efter ett tag sadlade vi upp igen o åkte via Nordanå hemåt, alla skulle på olika påsk arrangemang senare på eftermiddagen. Jag passade på att avsluta som vanligt via småbåtshamnen där det var en mycket svag bris o fullt med jollar ute o seglade. Den friska havsdoften nu på våren är härlig. Summering, en fantastisk premiärtur på en 10 mil.
2006-04-16 Solen lyste på förmiddagen, men sen mulnade det på. Men framåt 13.30 då var det dags för en tur igen. Tog småvägar upp över Lödde, Saxstorp, o vidare mot Hanksville. Cafet hade premiär idag, men det var mycket dåligt med besökare, när jag kom hade det varit 3 st, några till kom under min vistelse. Kaffe o sillamad i lite skitsnack hann jag med innan jag tog det lugnt sydvart igen, in över jobbet o kollade läget o sen via Hjärup Lomma hem. Väl hemkommen tittade sen solen fram o det blev helt ljuvligt .
2006-04-25 Vädret har varit kanon idag, så efter jobbet fick det bli en liten runda söder om stan, ner om Vellinge o upp via småvägar, mum gött. Men när solen började gå ner ja då blev det minsann riktigt svalt, så då var det bra att turen var slut.
2006-04-29 Avrostning. Klubben hade bestämt att åka till Sydsten i Dalby o köra avrostning som anordnades av Sydsten killarna Anders o Bengt. Vi träffades 10,15 på slussplan o sedan drog vi iväg mot Dalby. Det blev Staffan, Viggo, Eskil, Kristina, Patrik och jag samt IBe i bil. Väl framkomna hade det gjorts upp en jättefin yta med en dj-a massa trafik konor osv. Vi blev mycket folk ca 30 hojar totalt tror jag. Anders invigde o drog upp riktlinjerna, krypövning, slalom, hastighet o broms, väjning osv. Efter att alla kört vankades sen kaffe o grillkorv. Så det var bara att ge sig på det, krypövningen var ett h-e eftersom den även innefattar manöverövningar, o med en stor järnsläde är det inte lätt, slalom gick ok, liksom broms o acc ( vilken var roligast) här kunde man verkligen släppa loss krafterna o förvisso försöka få stopp på det igen, vilket var lättare sagt än gjort, men mycket lärorikt. Blev jag bättre åkare pga. detta, naaj , jag är väl ett ohjälpligt fall. Kaffe, grillning o en massa skitsnack avslutade det hela. Sen skulle vi smyga oss hemåt igen, men då ville inte Kristinas HD starta, verkar helt konstig i tändning o bränsleblandning. Naturligtvis tog batteriet slut, men det fanns folk med bil o startkablar med o se, den startade, men fick köras på varv i ca 10 minuter innan den gick någotsånär. Vi strök utflyktsrundan på väg hem utan åkte över Staffanstorp, Nordanå, Fortuna o sen hem, släppte av Eskil vid Ikea, där hans quinna hade beordrat honom att dyka upp för shoppinghjälp, stackare. Dagen började i sol o sen blev det mulet men inget störtregn som meteorlogerna lovat. ( Bilder se Kryddans hemsida, Ibe har lagt bilder o bildtexter).
2006-05-07

Kaffegläntan :Söndagen 7 maj, 10,00 på slussplan, 20 grader varmt, klarblå himmel, mungiporna ända upp vid öronen o där var vi samlade Staffan, Viggo, Ingvar A, Eskil, Tommy o Ingela ( på den nya Thrumphen), osse jag. Kurs, ja det blev Nordvart, Viggo ledde oss via E22 till Lund o en massa konstiga vägar nordvart så kom fram vi till Hörby o torget där. Det fanns ett fik o det inhandlades diverse saker att ta med ut till den perfekta gläntan i skogen för en kaffe tår. Jo tår det fick man, fast i ögat. Låt inte Viggo leta kaffe gläntor, e de inte på en gräs äng så e de bakom en fallfärdig torvmulls fabrik, (oh jodå det blev sista alternativet), Förlåt Viggo. Efter en välbehövlig lunch i det gröna (torven) så drog vi vidare, (oh vilka kaffegläntor det fanns 5 km längre fram). Via Linderöd kom vi till det ultimata kaffestället Bosarps sjön. Det gissades friskt att detta var Ifö sjön osv. Ja ja själv visste jag inte var vi var, jag körde sist o där e det lugnt o skönt man behöver inte bry sig om navigering o sånt trams, utan bara sitta o titta o lukta på blommorna – osse lukta lite avgaser förstås. Glassen vi åt smakade gött, men gav en viss törst som man fick dras med resten av färden. Det fanns till och med ngn knasboll som var ute i sjön o badade. (ja ingen av oss naturligtvis) Vi beslutade en viss rutt söderut hemåt o till att leda denna tog vi Ingvar. Så via ännu fler konstiga vägar kom vi fram till Sösdala, via den underbart slingriga vägen ”innebakom” så att säga så kom vi till Norra Rörum, nu hade man blivit lite varm i pälsen, svänga hit o dit o upp o ner, solen gassade gött på oss, så det varmt. Hur det var så kom vi ner vid Ringsjön o fortsatte mot Kungshult, sen mot Eslöv (så ja nu kan till och med jag namnen på orterna) Kurs mot Lund o Örtofta. På vägen skiljdes vi från Tommy o Ingela som fortsatte via Kävlinge till Lödde. Vi andra via Lund, gamla Malmövägen till Arlöv, o sen på motorvägen in mot stan där vi troppade av en efter en. 15,15 parkerade jag hemma. Drog rakt ut i förrådet o sköt upp en kall Carlsberg, ooh så god. Men tack pågar o töser för en härlig dag.  ( Bilder finns på Kryddans hemsida)
www.mckryddan.com

2006-05-14 Hanksvills Vårrally :Ngt svalt men klockan 9 ringde Jörgen o undrade om det skulle åkas ngt idag. Vi skickade mailrunda, men inget napp ( de andra hade åkt på lördagen). Jörgen o jag beslutade att köra Hanksvills Vårrally som startade i Sjöbo mellan 9-11. Sagt o gjort vi två träffades på slussplan 9,45 o drog sedan rakt iväg, Jörgen var ngt tunnt påpälsad så han hade det nog inte helt behagligt. Men vi kom fram o startade strax före 11 o åkte på sköna vägar nordvart ( se karta ). Träffade på härliga gäng vid de olika kontrollerna, Jörgen tyckte detta var trevligt, det var första gången han kört på ngt sådant, men det blir fler. Efter tre kontroller bar det sedan av mot Svalöv o Hanksville Farm, o sista biten fram blåste det rejält,. Väl framme blev det kaffe med tilltugg och en sillamacka, detta satt gött i våra vid detta laget tomma magar. Stannade där ngn timme o räknade in hur många som kom, troligt var det ett 60 tal som kört rundan. Vi beslutade att köra hemåt och stack iväg mot Malmö över kävlinge o Lomma, Var hemma igen strax efter 15 o då kände man sig riktigt sönderblåst, men det var ett trevligt rally o mycket välorganiserat och till skillnad från förra årets knapphändiga kör noter hittade man i år runt lätt som en plätt.  
      ---> Karta <---
2006-05-15 Denna sajt är är nu omarbetad och lagd över på nytt webhotell. 
2006-05-27 Dator krångel, fick inte kontakt med övriga Kryddor, men vädret var superfint så jag drog iväg vid 9,30 o körde till slussplan, men ingen där. Fortsatte över Hjärup, Lomma o Bjärred till Lund där jag körde in på jobbet o ställde ljuset. Det är dags med besiktning i nästa vecka så även original blåsen har fått monteras på, Uj så tyst det blev, nu låter det pfhii, pfhii o inget muller alls, men faktiskt det var rätt behagligt även detta. Ingvar A ringde vid 11,00 tiden o frågade om vi skulle köra Aviatörernas Rally med start i Torup, vi beslöt snabbt att träffas där. Vi fick sedan en helt fantastisk dag ute på vägarna och med kluriga frågor o kluriga praktiska övningar så hade vi det roligt. Rallyt avslutades i AMC´s klubbstuga med en god kopp kaffe. Ingvar drog till Svedala o jag drog till Malmö o var hemma igen strax efter 16. En dja trevlig dag som sagt.
2006-06-01 Besiktningsdags, Tid 09,30, strax efter 8 regnade det som om himmeln var öppen, o jag som skulle till Lund o besiktiga, men strax före 9 var det uppehåll o soltendens, snacka om tur, full rulle mot Lund och så plötsligt var det helstopp på motorvägen, lirkade mig via småvägar fram till Lund men kom 8 minuter för sent, som tur var fick jag hjälp av grabbarna på besiktningen o kunde trots allt komma med, (tack Peter), Självklart  inga anmärkningar, Klart klockan 10. o sen drog jag rakt till Bröderna Hörbergs för att byta däck, otroligt, men  jag kom till direkt, så jag satte mig i solen o väntade, tjugo i tolv var jag på väg igen o hade då fått nya sulor fram o bak , blev rekommenderad Avon Venom. Ja dom känns bra så här långt. Jag blev itutad att "Du måste ha 2.9 fram o bak på dom här, då håller dom bättre, och glöm nu inte att kolla dom ofta", Ja jag vet att jag kört med för lågt tryck i dom gamla, det kändes speciellt på framdäcket som hade "slit klackar". Pös sakteliga hemåt i ngn form av sol o var hemma igen halv ett. Hojen ser ut som fan o här behövs en tvätt, men först skall det bli muller igen, å detta skall monteras i kväll. Tog bilen 18.30 till klubben, trodde faktiskt inte att ngn skulle komma för ett gäng åkte till Litauen i kväll. Men ju då Tommy kom o sedan också Niels, men inte har vi några nycklar till klubben så vi gick över gatan o satte oss på fiket där o drack kaffe o snackade skit.
2006-06-04

Motorburen ungdom.
Motorcykel dagen började för mig med att telefonen ringde o Jörgen frågade, vad skall Du göra?, Asså jag hade tänkt att åka hoj, Vi bestämde snabbt att ses på klubben där skulle Jörgen vänta tillsammans med IBe, Ingvar hade fått riktigt mycket MC abstinensproblem så vi bestämde då att åka en tur så att han fick rastat av både sig själv o inte minst Hondan behövde luftas. Träffades 10,30, efter diverse tankmanövrer var vi klara o Ingvar ledde oss ut ur stan. Nu e de så att Jörgen hade fått allt på plass o kom med nya XV1600-an, vi lät honom åka sist så han kunde vara hur gas glad som helst o så kunde vi se hans jätte smile i våra backspeglar. Ja herre jisses va de mullrade där bak sist i kön, Varje gång man fick ögonkontakt med Jörgen såg man bara en med tindrade ögon o ett stooort smile. Ja ja Ibe ledde som sagt o vi tog vänster höger vänster Bokskogen, Hyby, Kongsmarken, Genarp, Häckeberga o sen vänster, Stenberget, Blentarp, Sövde, o sen målet Sjöborakans kafe ( de som ligger i slutet). Här satt vi i solen o bara mös o pös, vi diskuterade alla underbara dofter vi mött på vägen, syre´n, den underbara rapsen, o all annan grönska, ja det var en fantastisk resa, och vädret har bara så perfekt som det bör vara i denna årstid, men som det inte har varit tidigare. Kaffet smakade gött, alla kakorna också o vi förmodar att IBe´s smörgåstårta också var god, stor var den i alla fall. Jörgen lyckades få telefonkontakt med Litauen gänget o dom hade det lika bra som vi, men fan vet egentligen, om ente . .   
Nu visade dessa motorburna ungdomar stor behärskning när vi under beskådning av Kafet´s gäster hjälpte Ibe bestiga Hondan, dom hade suttit där o undrat "hur i h-e skall han kunna köra motorcykel som går med kryckor", Ha tjii fick dom. Vad man kan åstadkomma med lite vilja, de e stort. Att se IBe´s glada min efter ett par fullgas sträckor de går inte av för hackor,Ja ja att vi som låg bakom fick lung problem av svarta avgasmoln e ju en annan sak.
Hemfärden gick över stock o sten, alltså mycket grusväg (Jörgen o jag hade gett vår tillåtelse),
Det var fantastiska vyer vi fick se o vi kom på platser som jag aldrig har varit på innan. Vi kom till "Hindberget”" här var vi 230 m över havet o hade en fantastisk utsikt. Vadå Skåne e platt, pfui så fel ni har. När vi gjorde en liten paus på en vägstump kom det plötsligt en mc modell Triumph tripple från ca 1971 o stannade vi oss, " Så kul att se motorcyklar på min infart" ja o sen begav det sig så att det diskuterades både det ena o det andra, det var "jolly nice" så att säga. Ja IBe ledde vidare vänster höger vänster o se, plötsligt var vi i Malmö igen.
Väl avlastade o inlastade på klubben, sa vi tack för idag o körde var o en till sitt.
Tack pågar för en super duper kanondag.

2006-06-06 Flaggorna i topp denna Nationaldag, o så var även solen. Egentligen inte meningen att det skulle åkas ngt, men de gick bara inte att avstå. Singeltur över Lomma, Hjärup, Staffanstorp, Sturup, Torup, Bokskogen o sen hem, underbart. Sen fick man göra det som man egentligen skulle gjort hela dagen, trädgårdsarbete, puh.
2006-06-11

6 manna o svettigt värre.
Solen lyste från en klarblå himmel, de e sommar . Jag hämtade upp IBe på klubben 9,30 o vi gjorde oss klara o gled sakta mot Slussplan. Leif hade redan kommit o så va vi tre, sen kom Niels o så var vi fyra, sen kom Tommy o så var vi fem o sen kom Staffan osse var vi sex. Vi väntade o väntade o det kom ingen mer. 10,15 lades kurs mot Brösarp o fiket på vägstationen där, vi hade ju sagt en tidsgräns till ca klockan tre för då hinner man med att varva ner innan man skall grilla o allt de där. Puh nu var vi riktigt varma i pälsen o ändå stod vi i skuggan, ja ja man skall inte klaga på värmen. Vi rullade iväg först till Midhem för diverse tankningar o sen över Staffanstorp, Dalby, Torna Hällestad, Silvåkra, Harlösa, Östraby Fränninge, Illstorp, Hörröd o Brösarp, Ja de var många vänster höger vänster o eftersom jag åkte sist så trodde jag att det var någon form av brandkårsutryckning, för de v F vad de gick. Men herre jej vad Skåne är vackert nu nar allt står i blom o det är så grönt o grannt, för att inte tala om dofterna. Vi är sannerligen lyckligt lottade som får åka motorcykel o uppleva allt detta.Det var dock så att IBé drog oss på en grusväg mot Silvåkra, o på den vägen hade dom slängt ut olja för att det inte skulle damma så mycket, o det kall sägas att det var lite slirked på vissa ställen o nu behöver man inte rostskyddsbehandla hojen. Hm hm, om de tyckte vi inte! Väl framme i Brösarp besteg vi då vägstationens restaurang, Kaffe, vatten, o en goer varm italiensk mada blev det för det flesta av oss. O nu satt vi här en god timme ( i skuggan- det var helvetiskt varm i solen) o snackade skit, tittade på alla hojar som passerade förbi utanför, o det var verkligen många, Tommy o jag kom fram till att 70% nog var Yamma glidare. Hör o häpna nu var det andra gången som vi hörde Staffan tala om Nya Sukkan M1800 o de e ju en powerglidare, kan han vara på väg o bli upplyst månntro, han talade så varmt o upplysande om denna hoj så man kunde nästan tro att kontraktet redan var signerat. Vi blev fotograferade av IBe innan avfärd, o där stod vi o svettades i den 30 gradiga värmen. Men sen blev det uppstigning o via många vänster höger vänster kom vi via Christinehof, Lövestad, Tolånga, Sjöbo, Everlöv, Rödde, Häckeberga , Sturup o ut mot 108-an där Tommy vek höger o Staffan vek vänster, vi andra fortsatte ner mot Sjödiken, o där vinkade vi av Leif. Nu blev det Skabersjö o sen Malmö. Niels tog ringvägen o IBé o jag körde till klubben o avmönstrade Hondan. Det var en fantastisk dag, god åkning även Niels o jag kanske tyckte det gick bra fort ut, men mera lagom på vägen hem. Bilder se Kryddans hemsida under sånt vi gjort : http://www.mckryddan.com/

2006-06-13 Semester, solen värmer, nästan 30 grader, måste åka hoj idag. 10,00 Avgång o kurs sydkusten eftersom jag vet att där är svalare med en svag SO vind. Trellborg o sen längs kusten förbi Ystad, o jej vad det är vackert, har mött så många hojar idag så man nästan skulle tro att det var en helgdag o inte en vanlig tisdag. Blev många dricka pauser innan kursen sattes tillbaka mot Malmö, blev nästan samma väg men vad gör det, här är så skönt. Tebaxs framåt fyra tiden, lagom för en kall Carlsberg i trädgården. Tack
2006-06-15 Torsdag, Ngt lite svalare, men kort Tur uppåt kusten innan det var dags att vara på Kryddan för sedvanlig torsdags träff klockan 18,30. Vi blev inte så många precis o bara 2 hojar, Hum?
2006-06-18 Fyledalen: Egentligen skulle det varit Brösarpsrunda med Ricky, men han fick förhinder. Det skickades då en mail runda, o träff på Slussplan som vanligt. Det bidde bara Ingvar A, Eva osse Robban. Det hade regnat under natten o solen hade inte brännt av molnen ännu, prognosen var dock kanon. Vi begav oss iväg äver Häckeberga mot Fyledalen för att hitta en plats i solen för en god fika. Asså våra navigations färdigheter i Fyledalen var inte de bästa så efter vänster höger vänster så hamnade vi vid Snogeholms sjön o där fick vi vårt efterlängtade kaffe ( naturligtvis medtaget ). Satt o mös o tittade på folk som fiskade, ja ja eller gjorde försök iallafall. Så småningom gled v iväg igen o det är som jag skrivit flera gånger, inte klokt vad Skåne är vackert, så grönt o så väldoftande. I.A ledde o vi åkte på fantastiska sommar vägar. Fanns en del hojåkare ute idag, men ändå inte så mycket som man tycker det borde varit. I Torup tog vi sedan paus igen o där skiljdes vi sen åt, jag åkte via Bara in till Limhamn o var hemma igen klockan fyra. Tack Ingvar o Eva för en god dag.
2006-06-20 Det kanonfina semestervädret fortsätter, Har nu haft snart två dagars trädgårdsarbete, men nu ikväll fick jag mc abstinens o drog iväg till Vikingabyn i Löddeköpinge. Jisses med folk, hojar o bilar i massor, en ren fröjd att vandra runt o bara "glo" på allt vackert. Stannade en timmes tid o sen tog långa kustvägen mot Malmö, stannade för en glass i Bjärred, kön var som vanligt lååång. Alltså dofterna från blommor o sånt är ljuvliga så här års och man får verkligen sydliga associationer.
2006-06-29 Midsommar avverkad som vanligt, vädret var ok o på söndagen helt fantastiskt, sen kom regnet under två dagar. Den här torsdagen var det åter kanon semesterväder o på eftermiddagen tog abstinensen till igen, ut o iväg nordvart mot Hurva o sen in mot Löberöd, tog en sväng ner om "Rövar Kulan", vackert. via småvägar Revinge, Silvåkra, Veberöd, Dörröd, Häckeberga, Hyby, Torup, Svedala, Malmö o sen lagom till klubben på sedvanligt torsdags träff, Bandet repade så vi fick vackert flytta ut i solen o vi blev väl ett 10 tal.
2006-07-02 Smyge:Egentligen skulle det inte åkas ngt idag för min del, men jag loggade på o kollade mail precis före 11.00 o där fanns mail från Billander/Bengtsson om körning klockan 11.00, snabbt på luren o kollade. Dom hade inte blivit klara utan var på klubben, nu gick det snabbt på med paltorna o sen iväg. IBe, Billander o Christna väntade o sen drog vi iväg mot sydkusten via återigen nya vägar. Det blev många vänster höger vänster, o på ngt ställe blev det fel på IPSén så vi fick vända igen, Grusvägar blev det naturligtvis, hrrm. Men så småningom hade vi beslutat oss för Smygehamn o en sillamad där. Jodå vi kom dit och att det nu är semestertider i Sverige syntes gott på kön till "sillen". Väl parkerade tog det då som sagt en goood stund innan vi fick fixat vårt käk.  Avnjöt käket i en fantastisk sol o en 27-28 grader, puh. Efter ngn timme här var det dags att åka vidare, tyvärr hade jag en tid att passa hemma så jag tog till vänster o la kurs Malmö, de andra hade som mål att gå mot Svarte o sen in över Blentarp o hem. Om dom gjorde detta vet jag inte i dagsläget, men tack för en god tur iallafall.
2006-07-06 Veckan som gått har det fantastiska sommarvädret bestått, med temperaturer över 30 grader. Hojade till jobbet idag o eftersom det är torsdag blev det sen direkt till klubben. Man höll nästan på att smälta bort i den enorma värmen som bara stod o dallrade när man körde, men gött var det. Vi blev nästan bara järnslädegänget på klubben idag. Bestämde att åka på lördag..
2006-07-08 Regn ta mig tusan  :Faktiskt mulet idag, men varmt. 10,00 på slussplan, I.A, Eskil, Niels, Patrik o Krisztina. Vi  drog längs kustvägen Lomma, Bjärred, men va faan, plötsligt började det regna, o inte så lite . Proviantstopp i delikatessbutiken i Bjärred där vi införskaffade goda ciabatta´s. Men nu hade det tilltaget ännu mer i regnet. NÄ, vi vände kosan tilbaka mot Malmö o körde hem till mig o drack kaffe o käkade vårt nyinförskaffade käk i uterummet. Det tog väl en 2 timar innan regnet upphörde o vi skiljdes åt igen.
Efter min grillafton tog f-n i mig igen o jag satt mig på hojen o körde ut 20,30 i en helt underbar kväll, åkte över Lund- Bjärred med paus längs kustvägen o sen Lomma o hem, var tillbaka 22,15 o kom lagom in till de Tyska målen på bronsmatchen i fotboll. Det var konstigt att åka en sån här kväll för efter klockan 21 var man ensam kung på vägarna, lugnt o stilla var det.
2006-07-13 Torsdagsmöte på klubben, tämligen välbesökt trots den enorma värmen, blev lagt kurs för söndagens körning.
2006-07-14 Fick reda på att en av min bästa vänner var mycket mycket sjuk, så det här med hoj-åkande har ingen betydelse just nu!
2006-07-16 Kattvik: Det blev bestämt att vi skulle träffas på slussplan kl 10,00, Ibe kom på lånta fjädrar, Niels, Eskil o Anette, Patrik o Krisztina o Robban också var vi fulltaliga här. Lämnade Malmö med kurs Bjärred där vi skulle hämta upp Tommy o Ingela o Ricky o Kerstin , 10,30 var vi där o sedan blev det lite väntan till. Ibe hade ett litet h-e att begripa att en Wildstar bara har TVÅ cylindrar o inte som han är van med 4 cylindrar. Men IBe dom två cylindrarna är fan så möcke större en dina fyra, de e kaffe burks storlek på dom där. Ja ja Jörgens Wildstar passade herrn bra idag iallafall. Vi la kurs Bjärehalvön, o drog via motorvägen rakt upp till Ängelholm där sedan Ibe´s lokalkännedom lotsade oss via Förslöv o sen rakt in i spenaten på Hallandsåsen, alltså vilka underbara vägar, det var så vackert så. Upp o ner osv och sen mot Lya o vårt "kaffeställe" på åsen, Här togs en välbehövlig vila o lunch paus i det gröna med världens utsikt över Laholmsbukten. En bra stund senare åkte vi på norrsidan av åsen mot Båstad, o här var faktiskt ännu bättre "lunch platser" som man skall memorera. Ner i Båstad o det var sista dagen på Swedish Open så det var mycket folk, men det gick faktiskt bra att åka igenom ändå, sen la vi kurs mot Kattvik, ja den vägen är bara så vacker. Väl i Kattvik blev det glass, kaffe, våfflor osv. Varmt som bara den var det o fullt med bad turister. Mätta o belåtna igen drog vi upp mot Hallavara och sen kurs Torekov, här trodde åtminstone jag att vi skulle åka ner i Torekovs hamn, men jag såg ut mot p-platsen att det var full kalabalik där nere så det var nog bara bra att vi inte gjorde detta. Nu drog vi mot Ängelholm o sedan vidare längs kusten via Utvälinge o Jonstorp o sen ut på 112-an mot Höganäs. Tank o kiss paus i Höganäs o sen hade hungern satt in igen så det blev Viken som nästa mål, o väl i Viken hittade vi efter några om o men, mat till oss alla. klockan hade ju nu blivit 18 o det beslutades om att åka längs kusten hemåt, alltså via Helsingborg, Landskrona, Häljarp osv. Men väl framme vid Sofiero var det totalt trafik kaos, det skulle vara ngn form av koncert där, så det blev raka vägen mot Helsingborg istället, Strax innan motorvägen blev det sedan "litta" o-ordning i ledet o tydligvis skulle det åkas motorväg hemåt, men detta uppfattade inte jag så när alla drog vänster i rondellen då körde jag rakt fram mot Råå, Tog ngn minut att inse att jag inte kunde vända utan "di andre" fick åka. Ja Ja jag kom ut på motorvägen jag också o vrålade ner till Lödde där jag sedan åkte kustvägen hem, Tack alla för en fantastik dag. ( Bilder se fotogalleri)
2006-07-27 Torsdagsträff, ngt lite folk men Leif kom på NYA fjädrar, en Pan European ST1100, snygg som faan o helt rätt hoj för denna förträffliga gentleman. bleb litta skitsnack o dittan o dattan samt ett nytt par som gjorde sitt inspectionsbesök för attse om vi vart nåt o ha, jag tyckte vi spände fjädrarna bra, men  men ?. Vi beslutade på en tom Förenade bil parkering oam att vi skulle kära mailrunda o åka på söndag, det här kan bli skiiiitkul om bar ngn semesterfirare kan få tummarna loss!!!
2006-07-28 Privat bedrövelse, En av mina bäste polare ( se tidigare) kämpar ny för livet i kampen mot prostata cancer, utgången är inte positiv o idag blev han flyttad till hospiss, Vi vet alla vad det innebär. FÖR helvete gubbar +45 gå nu å ta ett PSA test, ett d-ja enkel blodprov kan avslöja dig. Självklart har jag gjort det de sista åren, men många av mina vänner vet inget om vad detta betyder. Jo jag vet NU, kan vara skillnaden mellan liv o död, SÅ FÖR H-vete gå iväg NU!!!!
I detta NU betyder M;C åkandet ABSOLUT ingenting, jag har helt tappat konceptet, o har på ett konkret sätt insett att det finns andra värden, tex livet är inte helt fel. Så nu får vi revidera visan till Livet, kvinnor, o sång o därtill ÖL. Det ena  ger iofs det andra.
2006-07-30

Mitt i Skåne.Ja detta var upplägget inför söndagens körning, mail-runda som vanligt o 10.00 var vi så på Slussplan. Oh vi blev faktiskt ett rejält gäng. IBe, Ingvar A, Billander o Cia, Niels, Leif, Patrik, Krisztina, Geoffrey, Marco, Viggo osse Robban. Leif kom på sin nya hoj Pan European, stilig o vacker. Nästa tur väntar vi att se på Niels nya hoj.Vädret, ja som vanligt denna sommar, varmt så ini, o sol från en nästan klar himmel, men dom hade lovat ngt regn. Kurs som sagt nordvart mot någon bra kaffeglänta. Lomma, Flädie, Hofterup, Billeberga, Sireköpinge, Tågarp, Kågeröd, Stenestad, Ljungbyhed o sen ner till Kopparhatten o upp till ett getingbesatt fikaställe. Ja på vägen hit hade Viggo en riktig närkontakt med en geting, den förvillade sig innanför visiret o gjorde tydligtvis d-ja ont, för som Viggo tvärnitade o sen hade krigsdans på vägen, det var en syn för gudar, men vi vet ju alla hur det känns. Getingar skall inte vara i närheten av kaffe osv. men här på Kopparhatten visste dom inte detta, o många var dom. Jag konstaterade att sist jag var här, var med skolan på utflykt, ja o de var?? I förra århundrandet! Oh nä vi tänker inte på hur många år sedan, pui vad tiden har gått. Efter en god tids pausande o viftande gjorde vi uppsittning igen med kurs Bosarpssjön o en god glass i sikte. Röstånga, Färingtofta, N Rörum, Sösdala ( via den här underbara vägen ), Häglinge o sen Bosarpssjön, o dje vad här var folk o badade. Men vi hittade p-plats till oss alla o sen var det glass. Varmt som bara den o riktigt klibbigt var det nu o det fanns åsk tendenser i luften. Vidare via Äsphult, Linderöd o sedan Hörby där vi skulle passera IBe´s Fd svåger, men dessförinnan lämnade Niels o Leif oss för direktfärd hemåt. När vi stod där i Hörby började det komma en o en annan droppe o nu ville alla hemåt o klockan hade dragit iväg en hel del. Så kursen blev lagd Löberöd, Revinge, Södra Sandby o tankning, sen via mina barndomsplatser, Hardeberga o ner på ”baksidan” över v16 , ner mot Kyrkheddinge, Staffanstorp, Vinninge o sen in till Bulltofta  där vi skiljdes för olika vägar hem. Tack alla för en härlig dag med mycket åka o vackra krokiga vägar.  (bilder se galleri)

2006-07-30 Hastigt påkommen grillafton blev det hemma hos Krisztina o Patrik. I.A, Viggo och Ingrid osse jag. Superb grillning o superb sen kväll, trevligt med såna snabba initiativ.
2006-07-30 Christer Warnbring satte tofflorna idag, hissade den största spinnakern o bara gled iväg. Faan grabben vi saknar dig!
2006-08-03 Torsdags träff på klubben, kom faktiskt mycke folk, skitsnack osv. Niels kom på sin 2 timmar gamla VTX 1300, röd o gram o det luktade nytt, den sken i solen o det gjorde smilet på Niels också.
2006-08-06 Wind & Fire :Vi hade bestämt några att åka  Brandkårens Wind & Fire Rally till förmån för barnklinikerna i Malmö o Lund. Träffades på klubben klockan 10.00 i en underbar varm sommarmorgon som jag sagt, detta visade sig dock att detta var en timme för tidigt, men vi tog en fika istället innan vi åkte iväg till Drottninggatan. Krisztina, Patrik, Eskil, Ingvar A & Eva, Jörgen & Monica, Tommy & Jr, Anders o Robban. Väl på brandstationen vart det massor med hojar o det bara kom fler hela tiden, (enl uppgift blev det ca 350 startande). Träffade Fredde där o sa till honom att åka med oss vilket passade honom bra, sen blev vi fler o fler o när vi åkte iväg var vi en ca 16 hojar som Tommy ledde. Kurs Bjärred, Lödde; Barsebäck o skulle sedan gått via Häljarp men pga Swedish Golf så var vägen avstängd så det blev Hofterup, Ålstorp, Saxstorp, Sireköpinge, Kågeröd osv osv till dess att vi kom till Hanksville Farm som var slutmålet. O herre J vad här var hojar o det bara kom fler , Sillamacka o en wurst i solen, skitsnack osv o sen drog vi iväg innan resultaten skulle presenteras. I.A satte kurs mot glasskiosken i Bjärred, där vi sedan fick stå i en himskans kö för en glass, forvisso god, om man tycker om glass med en d-ja massa getingar surrandes omkring. Efter detta, kurs hemåt i den fantastiska värmen, var o en till sitt,  o många med en kall öl i sikte.  (bilder se galleri )
2006-08-26 Jaha, det är ett tag sedan nu som man kört hoj, Efter en fantastisk värmesommar kom så augusti med förvisso värme men regn i aldrig tidigare skådade mängder, visst det har funnits ngn dag utan regnskurar men då har det inte varit läge för åkande. Men idag var det sol o vackert, varmt o gött, så jag sadlade upp o drog iväg på en solo ride strax efter 10. via småvägar hamnade jag som vanligt i Häckeberga, um det var härligt hoj väder. Men jag kunde nu se konstiga mörka o jag menar mörka moln i horisonten. Tog vägen över Staffanstorp ( fika paus) Uppåkra, HJärup o Lomma o sen hem var hemma igen 13,30 o 13.50 öppnade sig himmeln  med ett kanonskott o sen regnade det hinkar, jag har aldrig sett så mycket vatten, hela Limhamn flöt nästan bort, det kom 40mm på en dryg timme, men ack så glad jag var som kom hem torrskodd.
2006-09-02 Jaha o så e de september, äntligen en dag utan regn, solen skiner o det är en loj bris, på eftermiddagen blev det så dags för en liten solo ride, Åkte med ett fånigt leende i maklig fart sydvart Klagshamn, Vellinge, Skanör med paus, Falsterbo, Kämpinge, Maglarp, Skegrie, osse en himskans massa småvägar som jag tror var nya för mig, fina var dom o så småningom kom jag fram tmellan Hököpinge o Lockarp o sen hem. En härlig tur på en 10-12 mil blev det och som sagt lugn o behagligt med massa syn o lukt intryck.
2006-09-10

Viggos Danmarkstur. 2006-09-10
Solen den lyste och det var 16 grader, klockan var 9,15 när de första hojarna anslöt på McDonalds Lockarp, allt enligt order. Viggo var naturligtvis först, han var ju vår reiseleiter. En efter en mullrade hojarna in o det blev mycket folk , Viggo, Robban, Patrik, Krizstina, Ricky, Kerstin, Jörgen, Monica, Christina, Eskil, Anette, Geoffrey, Jeanette, Niels, Staffan, Patrik, Jorma och Leif alla dessa på 13 hojar. Viggo hade en intensiv genomgång med oss innan avfärd o det beslutades att dela gruppen i två så att Niels ledde andra gruppen, han har ju ett visst försprång som en äkta Dansk. IBé kom per bil o tog några paparazzi fotos på oss, och sedan bar det iväg till vägtullen. Men det skall ju sägas att vi fick vänta på Eskil o Anette, asså dom hade ju kört till klubben o stått där o väntat 9,30, o där kom ju ingen naturligtvis! Men väl betalda för enkel resa kom så Eskil också. Kurs mot bron, Öresund låg tämligen stilla o det var en vacker vy vi fick på högbron. Mullrandes genom tunneln leddes vi nu alltså av en halv Dansk o en äkta Dansk o strax passerade vi Tårnby och fortsatte västvart till vi kom till Sydhavnsgade där vi styrde in mot Köpenhamn, fortsatte längs O2 nordvästvart in genom stan förbi Rödovre nordvart  passerande Roskildevej, Fredriksbergsvej, Kongens Lyngby och sedan västvart mot Bagsverd sö via  Nybrovej och här var det minsann verkligen vackert o lite krokig väg. Fredriksdalsvej o sedan vänster in på Parcelvej o sedan vänster igen in på Dronninggårds alle i Holte och fram till Jaegerhuset där vi stannade för en god kopp kaffe i det gröna utmed Furesö strandkant. Vi hade väckt ett visst mått av intresse av söndags flanörerna när vi mullrade genom stan och här verkade det som om vi kom lagom till en uppvaktning. Kaffe drickande o lite skitsnack i en vacker natur gjorde att humöret på alla var på topp, och det var verkligen skönt att få sträcka på sig efter turen hit. Snart var det dock dags att sadla upp igen och turen gick nu ut på Kongevejen o sedan upp på 229-an mot Hörsholm för vidare färd till Rungsted och Kystvejen. Två hundra meter in på Strandvejen var det sedan in på Karen Blixen´s museum. Här blev det en liten delning 13 man gick på en intressant o trevlig museums tur, 5 st gick ner till Rungsted havn, varav jag var den ena. Där satte vi oss i solen o släckte törsten. Niels lämnade oss här för vidare färd till släkt o vänner. En dryg timme senare var det uppsittning igen, nu med kurs Bakken och en bit mat, vägen sydvart är ju helt underbart vacker och denna dag var nog allt o alla ute, trafiken var tät o flanörerna många. Det är minsann inga små kåkar som ligger här längs Öresund, kostar nog en o en annan slant. Det var sista helgen för Bakken denna säsong o här var det gott om folk och då också bilar in till parkeringen, här gjorde den flygande Holländaren en heroisk insats o pressade ner p-plats avgiften från 40 till 10 dkr., bra gjort. Parkerade o klara gjorde vi sedan entré på Bakken o ställde styret mot något matställe, efter sedvanlig långbänk kunde det bestämmas att vi skulle käka på Bondestuen. Sagt o gjort, alla fick vad man önskade sig o maten var kalas, en god öl därtill o allt var perfekt. Solen började så nätt försvinna bakom träden när vi var klara och strosade sakta runt en stund på jakt efter en  gammeldaws glass, o jodå det fanns i massor. Nu var det då dags att gör uppsittning igen o nu med kurs Malmö. Det var söndag kväll, det hade varit en fantastisk fin soldag, och vi var norr om Köpenhamn. Men vem hade kunnat föreställa sig bilköerna in mot city på vår väg hemåt. Åtminstone fick man tränat upp kopplingshanden, start o stopp osv. i ett. Men så småningom släppte det o vi rullade på genom city till dess att vi kom ut på Amager Strandvej då Eskil plötsligt stannade. Framhjulslagret hade skurit o där stod vi nu. Det hela löste sig så att Suckan fick stå kvar, Eskil o Anette fick åka bak på två hojar hem o sedan skulle hojen hämtas med bil. Framåt halv sju var vi så i betalterminalen igen och här skiljdes vi åt för vidare hemtransport.

Tack alla för en fantastisk fin dag o tack Viggo för en fint upplagd tur.
Ps. Patrik, Eskil, Robban åkte sen över med Patriks bil o släp för att hämta Eskils hoj, vi hade ännu en fin o vacker bropassage o var klara framåt 21.30

2006-09-12 Säsongsavslut Löddeköpinge. En fantastisk sensommarvecka o äntligen är det sol o värme. Ingvar A hämtade upp mig på jobbet o sen körde vi nya vägar igen ! till Löddeköpinge, OH herre J vad bilar o hojar, det var en lång lång kö för att komma in, vågar inte fundera på hur mycket folk där var men det var mycket, Hade ju bestämt möte med Patrik o han var där tillsammans med Ricky o hans Polare, Viggo o Tommy med familj. Efter en körv vandrade vi runt o tittade och det är otroligt vad man träffar på gamla bekanta på ett sånt ställe, ja iofs alla som är där har ju motor intresse, så det är kanske inte så konstigt. Efter ett tag blev satt vi upp igen för transport hem till Tommy, det var ett litet H att ta sig ut men det gick. Blev bjudna på kaffe o trevligt sällskap hos Tommy o Ingela, men det var en d-ja massa mygg dom hade så det blev att sitta inomhus i denna fina sensommarkväll. Var hemma igen 21,30.
2006-09-14 Torsdagskväll på klubben, flera nya medlemmar kom och hälsade på idag, det är trevligt med nya medlemmar och att vi nu har så mycket folk varje torsdag.
2006-09-16 10,00 Frukostmöte vi blev ett 10 tal som hade en trevlig stund o god frukost anda. När vi sen skiljdes Så körde I.A, , Rickard, Jorma o Jag en liten tur östvart över Häckeberga, o via en viss grusväg över Rockarp, väl framme på asfalten igen åkte Rickard o Jorma hemåt mot Lund. I.a o Jag fortsatte ner sydvart o körde vänster höger vänster o kom så småning om till Anderslöv där vi tog en välbehövlig fika på fiket där. Sedan raka spåret hemåt i en underbar sommardag. Det er dejligt.
2006-09-21 Torsdagskväll, o Je vad mycket folk idag, alla nya medlemmar dök upp o o det vanliga torsdagsgänget var där så vi blev väl ett tjugotal. Satt alla utomhus i två långbord o det diskuterades hojar så det förslog. Ännu en fins sommarkväll, vädret på sistone har varit helt fantastiskt o ser ut att hålla sig in i nästa vecka också med temp upp till 24 grader.
2006-09-24 Gokart Lockarp.
Solen lyser från en klarblå himmel, spänningen ligger i luften och vi har samlats på Lockarps Gokart bana. Här blir det hård racing, det syns i ansiktena på folk, det var en hel drös som skulle köra, men tuffast var Eskil, han har iofs sprungit o tuffat sig dom sista veckorna, för här skulle vinnas. Väl omklädda och instruerade satt alla "ner" i kartarna o var nu klara för provrundor, utslagsvarv o sen final. Vi som stod o tittade på konstaterade snabbt vem som hade flyt och körkänsla, det utkristalliserade sig snabbt ett gäng med I.A, Jeffe; Patrik S, Jorma, o så Eskil som gjorde piruetter på banan, han hade iallfall roligt o efter ngt uppvärmningsheat var han på G. Men ingen såg ut att kunna röra Ingvar A. Finalen gick av stapel strax för 16,00 o det var verkligen hård racing som presterades. Slutresultatet blev 1:a Ingvar A, 2:a Geoffrey; 3;a Jorma. Fint race grabbar, Sen kom övriga i följande ordning, Staffan, Eskil!!!, Patrik S, Viggo, Rickard, Hampus, Tommy, Christina och Christoffer. Väl värt att nämna är yngste föraren Hampus som körde riktigt bra trots sin ringa ålder. Min bilder finns på fotogalleriet.

 

 

2006-09-26

 

Snyft:
En olycka kommer sällan ensam.
I lördags började jag höstens mc rengöring  med tvätt o polering. Jag har aldrig läst på tvättmedels förpackningar o sånt trams utan bara blandat på som f , visst man har ju hört att man skall vara försiktig inte ta i för mycket o inte ha för varmt vatten osv. man kan då få missfärgningar o att saker o ting kan krympa eller tappa formen, tyckte nog att hojen hade
krympt lite i söndags, så det måste varit fel på min tvättmedelsblandningen. Idag när jag hämtade den
så hade den inte fan krympt, den hade växt, o den hade ändrat färg också!  Midnight Star 1900 svart.
Det var synd på min underbara Wilde, men tydligtvis var det dags nu, åtminstone tyckte en del av hjärnbarken det. Så nu är det bytt, färden hem från Lillemans var underbar, och mungiporna satt klistrade till öronen, vädret var underbart o solnedgången fantastisk. Nu måste jag byta namn på hemsidan, kan ju inte heta Wilde sida, så nu byter den namn till Star sida.


2006-09-29 Fick plötsligt en fri fredagseftermiddag, vädret var super, och hojen stod o väntade, körde en bra runda på skånska höstvägar, man börjar nu se mer o mer att det skiftar i gult o rött i naturen. Hojen går helt underbart, men jag saknar min ruta och framförallt mitt förarryggstöd, armarna räcker inte till när det börjar rulla undan, för att vindtrycket är så kraftigt, faktiskt mer luft än på Wilden när man körde den utan ruta, kan nog vara den mer "slimmade" frontpartiet på Midnighten. som gör detta. Men rut kittet kommer om ngn månad, o ryggstödet måste jag undersöka hur man fixar. Det blev iallafall en underbar eftermiddag o kväll.
2006-09-30 Mitonga:
Patrik o Krisztina hade sammankallat Kryddorna för att åka o titta på Mitonga´s nya lokaler i Lomma, så 10,30 var vi ett gäng
(P o K, Anders, Kirkhorn, Eskil, Anette, Geoffrey, Leif o Robban) som mötte upp på klubben för vidare transport till Lomma, här mötte även Tommy upp per bil,  vi blev serverade kaffe o sen blev det för en del shoppingrunda bland tillbehören.  13,00 skiljdes vi och jag körde sen en runda sydost vart, men började efter ett tag kolla himmeln som mörknade betänkligt, det blev riktig tryckande värme, men där jag var hände inget. Såg iallafall på vägen hemåt att det hade regnat rejält på något ställe så det var mycket lokala skurar som kom. 16,00 hemma igen, kan bara säga det att jag blir mer o mer förtjust i midnighten.
2006-10-01 3 mans Sjöbo kaffe
Solen gick motvilligt igenom molnen denna söndag morgon, det var fuktigt o disigt efter nattens åskväder. Mail rundan var igång och jag hade bestämt 12,00 på slussplan. Vi blev bara 3st  Patrik, Eskil o jag, IBé kom o tog några paparazzi foto på oss innan vi gled iväg. Solen hade vid 11 tiden trängt genom molnen o värmde nu gött på oss från en klarblå himmel. Vi la kurs Sjöbo rakan o det lilla caféet i slutet på vägen. Nordanå, Staffanstorp, Dalby, Veberöd, Blentarp, Sövde o sen bort till Kaffe o kaka. Det var en skön tur hit med underbara höstdofter (tyvärr höst). Vi satt länge o väl o käkade kakor o drack kaffe innan vi la kursen hemåt igen, tebax över Sövde, Blentarp, Stenberget; Häckeberga, Klågerup o sen rakt till Malmö, Patrik hade ju smitit från städningen där hemma o skulle ha utlandsgäster så det fanns väl en risk att brödkaveln kom vinande i luften vid hans hemkomst !?!.  Tack pågar för en skön höstrunda, troligt var detta årets sista i 22 gradig värme, men inte sista turen får vi hoppas. Nu har jag fått kläm på hur Midnighten  vill köras i kurvorna, det är lite skillnad mot Wilden.
2006-10-05 Torsdag o klubbkväll, jag kom sent till klubben men det var gott om folk o hojar utanför, såg väldans imponerande ut i skymningen.
2006-10-07 Arbetslördag, men väl hemma igen vid tretiden blev det att dra på sig stället o rulla ut Svarten för en tur i höst blåsten, solen tittade fram o det var en 17 grader, men fy vad det blåste. Åkte över Lund, hade glömt en del på jobbet o sen vidare över Bjärred, Lomma, Hjärup , Åkarp o hem. Alltså utan ruta kan jag inte åka, jag orkar helt enkelt knappt hålla mig kvar när det går undan, o undan går det med Svarten. Börjar nu komma underfund med hur hojen skall tas, mum vad den går bra.
2006-10-08 SMC Skåne
Vi hade bestämt att åka till SMC Skånes årsmöte på Lisa´s Cafe i Hurva. Mötet började 14,00 men när klockan var 12 så regnade det, skulle det bli bil eller skulle det bli hoj, Telefon terror med Ingvar A o Patrik, Äh man kan ju inte komma till ett MC möte med bil, så det blev hoj, o se, det hade slutat regna, solen tittade fram med blå lucker emellan molnen men blåste småspik. Vi träffades på slussplan o la kursen direkt via E22-an rakt upp. Kom fram stax för mötet o på vägen anslöt ytterligare en hoj, det var Viggo som plötsligt dök upp i kolonnen. Väl anmälda o insuttna började det sedan komma en hel del folk till stället, Tommy dök upp precis som lovat o nu var vi alltså fem från klubben. Ja sen gick mötet som såna möten gör, en d-ja massa travande om procedurer hit o dit, faan sånt e för mycket för mig, jag klarar inte av sånt, de kan dom ha som tycker om sånt förenings snack o stadgesnack, iallafall blev styrelsen vald o sen kaffe med en himskans god räkmacka o därefter litta skitsnack. I.A vann en t-shirt som lottades ut till dom som kom per hoj. I.A ledde sedan truppen via mindre vägar över Löberöd, Hammarlunda, Revinge, Södra Sandby, Hardeberga, Bjällerup, Kyrkheddinge, Staffanstorp o Sallerup o Kirseberg hem. Det var en fin tur vi fick där o faktiskt delvis i solsken. När vi stannade i Sandby för att Viggo skulle tanka, då sa jag till pöjkarna att jag blivit förälskad igen, ja asså i den nya hojen, ooh vad den hade rulla på gött på dom kringliga vägarna som I.A hade hittat. Nu hoppas jag bara på så många fina helgdagar som möjligt innan man får kalla säsongen över.
2006-10-15

Höst tur till Kåseberga
Söndag, 11,00 på slussplan skrevs det i mailet, men vem hade kunnat förutse att det skulle bli ett sådant underbart väder, vi skriver den 15 oktober, det var 15 grader varmt från en klarblå himmel. Vi som mötte upp var Ingvar A, Patrick, Krisztina, Adrian o Carina, Patrik K, Tommy, Eskil o Robban. Vi väntade på Niels men han dök aldrig upp så vi ringde o meddelade kurs, o drog i vägen kvart över elva. Eftersom IBe kom på 4 hjul och det diskuterades vägval och han ville leda gänget så körde vi följa John med Ibe som vägvisare, kändes lite kymigt det där att bli dragen i näsan av en bil? ( SAAB ). Men det blev kurs Bara, Hyby, Häckeberga, Janstorp o under tiden blev det tagit foton längs vägen, men vi avtagsvägen till Janstorp , där lurade vi IBe o stack en annan väg, ja ja han räknade ju snabbt ut vart vi körde så vid Slimminge var ordningen återställd. Höstnaturen var underbar, det var massor med stora sorkjägare som högt däruppe i skyn spanade efter byte längs vår rutt. Konstigt nog tyckte jag att det inte var så höstlikt här ute mot öster som vi har i Malmö regionen, mindre gula träd osv. men man kunde ju snabbt konstatera att höstbruket var i full fart på åkrarna, för det plöjdes o bearbetades för fulla muggar, kan ju vara så att lantbrukarna vet mer om vädret framöver än vi andra. Färden gick över Rögla, Sövestad, Köpingebro mot vårt mål Kåseberga.
Solen sken över ett nästan helt blankt Östersjö hav när vi kom ner o angjorde Ahl´s fiskaffär. Hamnplatsen var full av söndags turister och det var många hojåkare som liksom vi passade på att ta detta som lunchställe. Kön i butiken var låång, men silla rumporna var väl värda att vänta på, de var jättegoda. Ja o här satt vi o myste i solen o snackade skit. Vid två tiden var det sen dags att tänka på refrängen o kurs Ystad o sen skulle det bli vänster höger vänster emellan E65-an o havet hela vägen hem, det blev många sköna vägar över orter som bara IBe kan svara på, men IBe jag såg nog att du hade fram kartan i bilen, var du inte riktigt säker eller hade IPS´n tappat kursen. Under vägen avvek Eskil mot eget mål, när vi kom till Börringe stack sedan Patrik K o Tommy nordvart över Sturup o hem.  I.A hade brått o lämnade oss i Svedala medan vi andra fortsatte i lugnt lunk mot Malmö o Klubben. Kaffet på klubben smakade kanon gott o vi gjorde kort resume´ över dagens tur, vi var helt överens om att turen varit fantastisk och självklart skall vi göra fler. Sen är det inte dumt att avsluta på klubben o ”varva” ner en stund efteråt.
Tack alla för en fin söndag.      Bilder på Fotogalleri av Patrik Kirkhorn / Ingvar Bengtsson övrigt se Kryddans hemsida.

2006-10-22 En höst söndag, solen tittar fram, 16 grader. Ingvar A ,har skickat mail vi bestämmer att träffas utanför hans garage 12,30, ringer Patrick o K men ingen var hemma. Vi lägger kurs mot Skanör o Falsterbo, o plötsligt är det helt molnfritt o solen lyser på oss från en underbart blå himmel. Stannar till i Skanörs hamn o bara myser. I.A tycker att det skulle vara ok med kaffe i Trelleborg, så kursen ställs mot Höllviken, o sedan ut över Räng med kurs Skegrie o NV infarten i Trelleborg, det att sedan hitta ett fik som är öppet en söndag eftermiddag var inte helt lätt men vi fann ett på torget ner mot färjorna, och vi var inte ensamma hojåkare att ha hittat hit. Kaffet var gott o sedan var det snart dags att lägga kurs Malmö igen, vi små sköna vägar lotsade I.A oss hemåt, man satt med ett stort smile o åkte, nu gäller det att komma ihåg dom här turerna framöver för även här nere i Skåne kommer väl det riktigt dåliga höst-vinter vädret snart, vi har ju sett på väder kartan att det från Dalarna o uppåt har snöat som F de sista dagarna, burr, låt det skitvädret bli däruppe. Vi var hemma igen strax efter 15,00 o hade fått en 10 mil under hjulen, ytterligare en skön hoj dag.
2006-10-28 Träffade först Geoffrey, I.A, Staffan för att kolla på ny lokal, när vi var klara där sa Staffan, det är ju nästan så man skulle åka en runda, Nja kändes inte rätt just då. Åkte hem o ställde iordning i garaget, flyttade cabben o gjorde klart för att få vinterplats till hojen. När detta var klart lyset solen så grannt o vackert o det var en 12 grader klockan var strax över 14 o so what, på med stället baxa ut hojen o så iväg, mum det är skönt, satte kurs sydvart o det slutade i Höllviken, åkte ut på östersjö sidan till Lotsstationen längs kanalen, kunde inte förstå varför det var så mycket folk i rörelse eller varför kanalen var avstängd. Sedan slog det mig plötsligt det var ju i förrgår som ett av kustbevaknings plan störtade i kanalen, all fyra ombord strök tyvärr med. På väg tillbaka såg jag att allt var avspärrat på norra sidan o man höll på med bärgningsarbete, samtidigt var platsen markerad, o det var baske mig tur att det var där o inte 150 m närmre landsidan för då hade det varit mitt i bron o bebyggelsen. Solen hade nu övergått i något otäcka svarta moln som bara kunde innebära en sak, men iallafall med ett brett fånigt leende gick färden hemåt o i Klagshamn var det då dags med regn o det är det 2-a regnet som jag fått på mig ute på hoj under hela säsongen, fantastiskt va?. Det blev en 10 mila runda o var hemma igen strax efter 16. o med kommande väderprognoser var det här nog sista turen på ett tag.
2006-11-12 Me böxera nere. Ja nu har det fani mej blåst o regnat i flera veckoar när man har varit ledig, så fort man jobbat har det varit fint väder, konstigt de här. Men idag så var det först lite trädgårds jobb o solen sken även om det låste som f. Men jag kunde höra tt det var en och en annan skåne hoj ute på gatorna, det mullrade gött, så nar jag var klar med sånt man bara måste, så var det in o på med böxera o så tyckte jag att det var ett konstigt oljud utanför, så det var att  öppna dörren, o faaan det öste ner, konstigt, fanns inga tecken till detta för en kvart sedan, så det blev att hänga av stället igen, o dränka sorgen i Gammeldansk o en Hof, jag säger bara det faaaaan.
2006-11-15 Jaha fick hem ett antal lådor med en massa bling bling från Lillemans, däri var, sissy, väskor, ruta, motorskyddsbåge o extraljus. Trodde att detta skulle vara vinter jobb, men det skakade i hela kroppen så det blev att montera allt på kvällen, utom extraljusen (som kräver mera omtanke). Måste ge Yamma en eloge, första gången jag monterat deras delar och att allt har passat utan man varit tvungen till modifikation, men det gällde att läsa anvisningar noga och i rätt ordningsföljd iofs. Men ack så grannt det blev, nu steg nog vikten på hojen med "X" antal kilo, för tunga grejor var dom,  det som störde lite var snabbfästena till väskorna, dom måste man kalla för skämt artiklar, få se hur jag kommer att modda dom, för så här kan man inte ha det.
2006-11-16 Klubbkväll, vädret har  varit vårlikt idag med en 15 grader varmt, blå himmel osv. men man har lovat regn till kvällen. Hur som helst jag var bara tvungen till att ta hojen till klubben på kvällskvisten, vi blev inte så många o bara en hoj (min). Hela gården var uppgrävd för man var tvungen att göra arkeologisk undersökning, det  man hittade var nog eldningsolja för det var F vad jorden som man grävt upp luktade.
2006-11-18 Lördag o frukostmöte på klubben, naturligtvis tog jag hojen även idag, vädret var underbart o det är inte klokt att man i november kan tro att det är vår, men så känns det. Sol blå himmel en 10-12 grader o iväg till en god frukost på klubben vi var en 25-30 pers så det var verkligen välbesökt, gårdsplanen var igenfylld så underökningen från veckan var avslutad o det var tur för alla bilburna, vi som kom med hoj ( jag o Jörgen) hade inga problem att parkera. Massor med gött skitsnack osv. Efter mötet tog jag en runda på en 6-7 mil dels för att testa rutan o dess funktion o höjd, sen var det ju ett sånt ini he gott väder så man kunde bara inte låta bli. Tyvärr skall jag jobba imorgon, men efter det kanske det blir en repa, vi får se. Så tvätt o puts får vänta till nästa helg åtminstånde.
2006-11-26 Inget regn, sol emellanåt o en 11 grader, var bara tvungen att dra på stället och sen ut en runda, hade iofs bara tänkt några mil, men det var så härligt så det blev en 12 mila runda på gamla kända vägar. Det är fantastiskt att ännu i slutet av november är det sådant fint hojväder. Det är ju klart att rutan på hojen styr  undan det mesta av den kalla luften, men ack så gött.
2006-12-03 Nu blir det trots allt dags att ställa in hojen, jobbet gör att det inte blir någon körning till Lucia kortegen den 12, jag får stå o titta på dom istället om jag hinner. Men nu blev det en runda runt kvarteret o sedan tvätt o rengöring, därefter är nu Svarten baxad in på vinterplats ( men inte svårare än att man tas fram på 5 minuter). Härifrån skall jag nu ge mig på att montera extraljusen o fixa till ngn form av strömstyrning till dessa, hum har mina funderingar på en elegant lösning, -återkommer.
2006-12-15 Jaha o nu har Lucia kortegen varit, tyvärr utan mitt deltagande, jag fick vackert infinna mig på ett arbetsmöte på hotel Hilton under den 12 december, men när klockan var 19 då stod jag utanför och tittade på alla vackra hojar som passerade, Men det var ett bedrövligt gäng som kom, ingen sammanhållning i kortegen o med bilar emellan, tydligtvis så brast organisationen o Polisen gjorde inte sitt jobb fullt ut så hela fältet på 444 hojar blev uppdelat i fyra enheter, åtminstonde där jag stod, så efter första 100 tappade man intresset men sen  några minuter senare kom ett nytt gäng osv, så inför nästa år måste det till mera disciplin bland alla åkande, och framförallt bland Malmös idiotiska bilförare bör man sätta in en åtgärd.
2006-12-24 Liten kort tur på julaftons förmiddag blev det i vårväder, ja höstens o vinterns väder så här långt passar mej alldeles utmärkt inget vitt o temp bra bit över nollan, ja det är aprilväder.
2006-12-31 Jaha då var 2006 snart slut, vilket år det varit, spännande på många sätt, o med sikte på denna sida en ny hoj är under inkörning.  Vi Ses 2007,  Gott Slut o Gott Nytt År.
 

botten e nådd

---> Till Top <----