Datum  2002 -2005

Beskrivning      
2002

Top , 2003 , 2004 , 2005

   
2002-04-20 Klok eller inte, det kan ju diskuteras men iallafall när man väl är en bit över de 40+ och snart sagt gjort de mesta?? så kan man få lite konstiga idéer!!. Jag har genom åren motorsportat med bilar, varit med båt en "himla" massa år, kappseglat, tur-seglat osv., man kommer då till en punkt då man måste säga stopp, nu gör vi något annat. Jaha , golf? nä, husbil o fara kring? nä, motorbåt igen nja. Men långt där inne fanns även något annat - motorcykel -ny sorts frihet som många andra ++ än mej börjat titta på de senaste åren. Men steget att ta kan kännas stort, man är inte 20- längre och man kan ju "ramla" av! Sagt o gjort, med lite-lite övertalning från mina vänner? stod jag så där o tittade o tittade på motorcyklar eller slagskepp (åtminstone den typ jag var intresserad av). Vissa villkor skulle uppfyllas. Man skall sitta kungligt, och inte ligga ner över maskinen, det skall inte vara för stort, inte väga för mycket, inte ha för mycket chrome (jag är ingen putsnisse), vara lättkörd och inte kosta en spänn mer än 50k??!!!?. och så skall det vara sprillans nytt (nytt är nytt). Jaha du den listan är inte lätt att tackla. Ju mer intresserad man blev av maskinerna desto mer fick man revidera listan! inget ovanligt när det gäller mej iofs, det är slutmålet som gäller, skall bara ha ?! Kvar efter alla strykningar stod 2 cyklar kvar, Honda 750 black widow och Yamaha XVS 650. Satt bra gjorde man, de andra punkterna glömde jag snabbt! Beslutade mig för Yamaha´n. Sen sa Thomas hos Lillemans, nä du skall inte ha en 650, du skall ha en 1100 annars är du här om någon månad igen o vill byta upp dig. Jaha, va skall man göra, som verksam i bilbranschen vet jag att man alltid! skall lita på en fackman! Jodå, han fick mig dit han ville!! 1100, svart med "vindruta" och lite fluffs o så hade mitt pristak farit till h-e det också. Men nu är den min! Med fara för liv o lem, och alla medtrafikanter, är jag nu ute och gör Er osäkra. Vi kan nu lägga tillbaka på listan lättkörd, det tycker iallafall jag, tung är den däremot.

Nygamla knuttar, ja se på faan. Vad är det som gör att så många blivit återfallare? Själv vågar jag ju inte ens tänka på hur många år sedan det var jag körde hoj, å då med ett nytt fräsigt körkort, ja och på den tiden hade man ingen respekt för asfalten, "man klarar sej alltid". Som tur är kommer klokheten med åldern, så nu glider man fram, med respekt för vad som kan hända. Som sagt mycket har hänt sedan den korta tid på 70-talets början då man for fram på en grön blå (tror jag) Honda 400 eller 450. Tyvärr har jag helt glömt den hojen o har inte ens ett papper eller bild på den. Men frihetskänslan är inte glömd.

2002-12-01 Vintern är nu här, mc säsongen är slut och jag längtar till våren!! Det här med att glida fram på motorcykel genom sommarlandskapet, känna dofterna och upptäcka nya fina glidarvägar genom skog och äng, det är bara fantastiskt. Man stannar där man tycker passar bra, förhoppningsvis finns ett fik i närheten, om inte har man oftast en termos med sig och sen kan man sitta där under korkeken precis som "Ferdinand" och bara lukta på blommorna , Ja detta är en del av det man längtar tillbaka till. Under sommaren på de fina skånska vägarna har jag träffat många "nygamla" knuttar som precis som jag skaffat mc nyligen igen. Alla säger samma sak, varför gjorde vi inte detta lite tidigare.

Min Yamaha Dragstar 1100 har gått som en klocka hela tiden sedan jag hämtade den i början av maj månad 02. Man vänjer sig fort och blir bättre och bättre på att hantera sakerna, men fullärd blir man nog aldrig. Nu är jag som sagt ingen som åker fort, absolut inte, och jag tror inte cykeln är gjord för det heller. Tur är att jag blev övertalad att ta en 1100 istället för 650, jag provade en 650 senast och saknade vridet, nu saknar jag snart vridet i 1100-an också, men det finns 1600 wild Star också har jag "hört"?!?. Nu står staren i garaget och blänker och jag bara väntar på våren skall visa sig!!:::Ja ja, nya "pipor" skall snart sprida välsång över nejden!!!

   
2003

2003

2003-02-19 För att bredda mina mc bekantskaper har jag numera även gått med i mc-klubben "Kryddan" i Malmö, ett "gött" o trevligt gäng med ungefär samma värderingar som jag har.
2003-04-01 Våren 2003 är nu sakteliga på väg, april har börjat precis som april alltid gjort, alltså med ett bakslag i form av snö o kyla, men nu vänder det. Jo jag har monterat på mina nya V&H pipor det blev Classic II slashcut, men fy fan vad dom låter, det är för bra, jag är rädd om min 40+ hörsel så här måste göras något för att tysta piporna. Jo jag tackar, kollade vad EC godkända insatser kostade 1495:-/st, ett d-ja rövarpris, det skall inte jag betala, då är det bättre att slänga piporna, jag får hitta på ngn annan lösning. Provade med olika slags dämp material, men det funkar inte, vill inte strypa för mycket heller. Läste på nätet om en bricka man tillverkar för att sätta i longshots för att öka vridet och samtidigt dämpa ljudet. Detta provar jag just nu med vad jag tycker mycket bra resultat, det ända jag är ute efter är att dämpa ljudet och så långt har det blivit en mycket markant ändring, dessutom har jag blivit av med "poppandet" vid gassläpp som piporna hade utan denna "strypning". Nu är det bara att köra och se. Nästa vecka är det påsk och då skall det bli varmt o gött i Skåne, vilket innebär mc åka. Så det blir väl Österlen runda och sedan en tur till Danmark och Gilleleje under helgen.
2003-09-01 Ja nu är det september 2003, det har varit en fantastisk sommar, när den väl kom igång. Det har inte blivit lika många mil i år som det blev ifjol, men säsongen är ju inte slut ännu!!. Just nu har jag semester och vädret är bara så där kanon lagom som det kan bli Skåne tidigt i september, 20-22 grader lite blåsigt- som vanligt och fina mc-vägar som ännu visar grönt och inte börjat att skifta till gult o rött ännu. Det här med dom nya piporna (V & H) har ställt till det för mig, dom låter för mycket, till slut blev jag tvungen att göra ngt åt detta, efter lite tanke och med hjälp av andra 1100-a fränder på YCCS forum kom jag fram till att det var nog bäst med CE godkända insatser, nu är dom på plats och allt är till den absoluta belåtenheten, lagom ljud, lite "feske" båt och ändå kan man hålla över 90 utan att bli döv, alltså helt perfekt. Ja visst som jag tidigare skev så skulle jag inte lägga så mycket pengar på osv. osv. tillbaka till ruta ett, det här är så-dja roligt så det får ... en del. Nu finns det en risk att "ståmpan "som staren kallas, kan bli utbytt till våren om och under förutsättning att wildstaren kommer i 1700cc utförande, jag har blivit som alla andra "cubic rules". Men som sagt vi vet inte ännu om denna maskin kommer till Sverige nästa år, och det är ju ingen ko på isen, "ståmpan" går som en dröm.
2003-12-26 December 2003. Hela september bjöd som sagt på fint väder och det blev mycket åka av. Oktober var lite mer si och så, men kvällsturer och en del turer i Skåneland under helgerna blev det, november blev plötsligt mycket kall, staren ställdes mer eller mindre in för vinterförvaring. Så plötsligt en dag besökte jag Lilleman´s MC i Lund för att köpa oljefilter. Och vad ser jag en super fin XV1600 Wild Star med en herrans massa utrustning på, behöver jag säga mer än att det blev kärlek vid första ögonkastet. En 2002 som gått lika mycket som min Dragstar, ca 1050 mil. Allt var så in i h-e, perfekt. Det här var ju inte riktigt mina planer, det var ju en ny 1700-a om den kom som jag skulle ha, ja ja som vanligt ändrade jag mig igen, nu var jag naturligtvis inte ensam om att vilja ha den här hojen, så efter lite schacklande blev vi överens om ett mellanpris, sedan vara det bara att vänta på dom som lagt ett förbehåll om dom skulle eller inte, det tog några dagar o sedan ringde Lillemans, skall du eller skall du inte, självklart skulle jag. Så Nu är den min. Hemkörd på transportbil rullades den in i garaget och Ståmpan Dragstaren rullades ut och iväg. Detta var en fredagskväll, lördagen var inte vidare bra väder, men söndagen  var helt perfekt så en 10-15 mil blev det. Oj Oj det här var något helt annat, betydligt tyngre, stummare i "framvagnen", hög utväxling, och frustar o stånkar som en ardenner häst. K/N filter, propipe, dynokit osv. osv. osv. här händer det något ordentligt när man vrider på rullen. Jag är mycket nöjd, har dock lite funderingar o frågor som jag skall ta itu med, lite rassel-klonkande fram, ngt rullande oljud som låter som framhjulslager, men det är det inte, tycker att framdäcket ser lite konstigt ut så kanske kommer detta därifrån. Lite annat smått o gott är där att kolla upp. Sista körningen blev 13 december till Lucia Race här i Malmö, många cyklar var det som samlats på Stortorget. Hade faktiskt trott att det skulle bli ngn dag nu till Jul som man kunde glida iväg ngn mil, men det ser dåligt ut just nu. Vi får se. Återkommer med mer info o bilder på muskedundret framöver. Ps. Wildstaren har blivit döpt till Vilde - väldigt originellt eller?

 

   
2004

2004

   
2004-03-06 Jaha nu är det väl åtminstone snart dags, alltså var är våren!. Kallt kallt o jäkligt, nu  går man här o bara längtar efter att få köra. Ja nu i dag sken solen riktigt vackert, det var + 4 grader o vindstilla. Det gick bara inte längre, trixade ut Vilde ur garaget, startade upp och sen iväg. OJ vilken härlig känsla, mullrade genom Limhamn på väg söderöver, efter ngn mil fick jag stanna, mina fingrar var stela som pinnar trots de varma handskarna, tur att min höga vindruta styrde bort den kalla luften från kroppen. Men ack så roligt, lite kyla måste man klara. Såg faktiskt ett antal hojar ute, så det var inte bara jag som fått lite fnatt. Konstaterade som innan att jag har ngt oljud framifrån, låter lageroljud, som jag trodde innan är det faktiskt framdäcket som på en sektion, sidan om mitten är ngt klackat, detta verkar komma från felaktigt lufttryck, eller fel i däcket, så det bli att byta. Bak är det sprillans nytt, annars var jag inne på att skaffa med vita sidor, jag tycker det ser snyggt ut. Troligt blir det bara fram som byts o då blir det inga vita däcksidor. Nu jagar jag ett fällbart ryggstöd till förarplatsen, har hittat en fin lösning i USA, eftersom jag skall över där i april tänkte jag försöka inhandla dylik tingest o ta med hem, (plus en massa annat smått o gott Roadstar stuff som får plats i resväskan). Innan dess väntar vi vidare på värme o vår, för nu är det verkligen bråttom!
2004-03-28 Oj-Oj, var ute o åkte idag tillsammans med Honda-Janne på klubben. Tog en kafferunda ut till bokskogen o fiket i Torup. Var väl inte så varmt i början men sedan tittade solen fram och det blev en 10-12 grader. Åh det er dejligt. Detta blev tredje rundan i år och vi skriver 28 mars. Börjar vänja mig nu med Vilde, men faan vad den är tung. Om inte förr så får det nog bli att gå o lyfta skrot till hösten. Bara det att föra hojen in i garaget, backandes in, är ett helt äventyr, visst jag kan köra in, men då får jag problemet när jag skall ut o vända o trixa vid våra bilar, nej muskel träning blir det. Jaha nu blir det inte kört ngt förrän i slutet på april när jag är tebax igen, få se om inte jag hyr en hoj för ngn dag i Californien, hade varit dja roligt. Tills nästa Vilde tur, vi ses!.
2004-04-25 Oh yes tebax igen efter en helt fantasisk resa. Däröver skulle man köra hoj, vilka vägar, vilket väder, ja allt var bara så ini .. bra. Men det bidde ingen hyrhoj, jag var helt enkelt för "klen" och tiden räckte inte heller till. Hade ju bestämt att ha några delar med i resväskan hem, inte heller detta funkade. Helt hopplöst att hitta ngn shop. Det är ju liksom lite större "över där", passerade dock Barons Custom söder om Frisco, men på fel dag, stängt. Såg bara stora feta HD`s, alla körde med ngt liknande hjälm, t-tröja o shorts det var si sådär 25 grader varmt. Ja ja, väl tillbaka har jag nu turat i närområdet så mycket jag hunnit, det finns ju även andra prioriteringar som måste göras, hus o hem tex.  Några få USA bilder ser du här på <???> Golden gate ner till L.A via Highway 1, Hearst Castle, Hollywood, Walk of Fame, Hollywood Boulevard där vi bodde.
2004-05-02 I söndags den 2 maj hade sommaren kommit till Skåne, ett helt fantastiskt väder, det blev hela dagen på hoj, hade bestämt möte med boys'en på kryddan, Staffan, Jerry, Ingvar A, Viggo o Janne, o det hela slutade i Smyge o sen upp till Sturup Raceway där vi tittade på dom som körde supermotard o roadracing maskiner på banan, kul att se men absolut inget för mej med järnhästen. Hemma igen vid 19.30 o det var fortfarande varmt o ljummet i solnedgången, vicken da. Nu är det MC tider!!.
2004-05-09 Sommarmorgon, klarblå himmel, vindstilla alltså perfekt mc väder. Packade ner lite käk o kaffe. Drog iväg tidigt, underbart, redan mer än 20 gr varmt. Lund, Kävlinge, Röstånga, Ljungbyhed o sen rakt in på små krokiga vägar, Wau. Detta är livet. Stannade i en perfekt o vacker solglänta. Här satt man o drack sitt kaffe o filosoferade , precis som Ferdinand luktade även jag på blommorna. Fortsatte söderut på krokiga vägar, beslutade att ta mig uppåt till YCC´s Hanksville Farm. Visserligen öppnade inte fiket där förrän kl. 14.00 men där är alltid folk ändå. Jovisst där satt några trevliga typer (inga namn nämnda) och där hade dom suttit under förmiddagen o svettats ut dunsterna från gårdagens Skåneträff som hållits av stapeln just på klubbgården. Vi satt o filosoferade en stund, men sen skulle alla mullra hem. O på tal o muller hade det varnats för värmeåskväder, såg upp på himmeln att det nog kunde bli sådana tendenser så jag satt fart sydvart o hem även jag. Var hemma 15.30 efter en fantastisk dag. 16.15 öppnade sig himmeln o det öste ned o blixtrade o åskade som bara den. I bland har man tur.
2004-05-15 Lördag. 10,00 som vanligt träffpunkt Slussplan, idag blev det bara Jag, Ingvar B samt Eva som skulle åka med Ingvar. Vädret var inte vidare men hade lovats att bli bättre. Kursen sattes till Harlösa för att titta på Cranke Cruisers utställning, små krokiga vägar dit, sen kom solen fram men det blåser. Titta kring o beslutade sen att köra o fika på ngt ställe, (vi hade grejorna med oss). Mellan X o Dalby fann vi vår glänta med bord o stolar. Kaffet smakade gött, solen värmde allt var prima, förutom den dj-a grusvägen som Ingvar lurade in mej på, den var bottenlös, Vilde såg ut därefter o det vart fan så "slirked" på den vägen. Efter kaffet småvägar ner till Svedala där vi skildes åt.
2004-05-16 Söndag, 10,00 igen på Slussplan, IB, Eva på egen hoj idag, Janne, Staffan, Jerry samt Palm o fru. Solen sken, varmt nja en 15 ca, vind byig NO. Kurs sattes nordvart mot Vollsjö för att sen gå mot Kivik o Simrishamn. Fina vägar letade stigfinnaren IB upp. Skåne är fantastiskt vackert när solen lyser på en sen majdag, rapsfälten lyser gula och doftar fantastiskt, grönskan är spröd o grann, allt är bara toppen, lägg sen till lite dofter av kodynga o Skåne atmosfären är fullbordad. Så småningom fann vi vår kaffeglänta söder om Degeberga. Men det var ett d-ja snack om vi skulle sitta här eller där, tillsist fick IB som han ville, 5m från hojen. Kaffet smakade toppen. På at igen o ner mot Brösarp, plötsligt var vi säkert 40 hojar o IB ledde, det var YCC NO som kom ifatt oss och även dom var på väg till Simrishamn. Hamntorget kryllade av hojar o alla skulle till glass kiosken. Det var tydligt så att alla som kunde var ute o åkte hoj idag o alla var här. Tiden bara rann iväg o vissa av oss hade tider att passa hemma, så efter tankning drog vi raka vägen hem på stora vägar. Hemma igen efter en fantastisk dag igen klocka 16.15 .
2004-05-20 Torsdag: Ingvar A ringde o frågade om det skulle köras idag, snabbt beslut, ok. Träffades på sedvanliga stället, o det blev bara vi två. Styrde kosan till Sjöbo rakan för kaffe o en sillamad. Ingvar ledde o trot om du vill men han ledde mig faktiskt på vägar jag inte kört på innan. kul.  Kaffet var o tilltugget var gött o vi rullade via fler fina vägar hem igen. Sedan var det ju torsdag o vi träffades på klubben i vanlig ordning på kvällen igen.
2004-05-23 10,00 på sedvanliga, IB, Ingvar A, Jerry o Staffan. Kurs Åhus o jomenvisst glassbåten. Hämtade upp en jobbarkompis till Staffan utanför Sjöbo, hon åkte med Staffan. Hej o hå, det blåser idag o det är icke varmt 10-12 grader o sol. Fan är det mars väder nu i slutet av Maj. Fina vägar igen o kaffepaus i Degeberga sedan till Åhus, det är minst 15 år sedan jag var här i hamnen, här är fint o trevligt. Vissa (IB) åt STOR glass som han fick dela med sig av till ankorna, dom anföll honom. Söderöver igen via förrädiska småvägar med massor med grus i innersvängarna, jag tycker inte om sånt. I Sjöbo delade vi på oss o Ingvar A o jag styrde kosan mot Malmö igen men i ett lägre tempo via små glidarvägar som passar oss bättre än när touring hojarna o IB får bestämma tempot. Hemma igen 16,00.
2004-06-13 Efter denna tur har det bara blivit några småturer runt omkring dock blev det nu den 13 juni en sådan helt fantastisk sommar söndag. Med siktet inställt på dom små fina vägarna på Söderåsen for jag iväg helt allena. Gött, Skåne en varm sommardag är vackert o nu när allt står i hög blom är det ännu bättre. Fann fina vägar som jag nog kört på innan fast från andra hållet så att säga. Hittade ett fint kaffeställe i det gröna. Efter ett par timmar kom jag så på väg neråt igen förbi Ljungbyhed, Skäralid samt Röstånga o tyckte att det var väl lika bra att ta en kaffetår på Hanksville också. Det var inte mycket folk idag så här pass tidigt, men det kom ett glatt YCC gäng från Olofström på snabbvisit. Tillbaka i himmet igen vid 15.30 lagom till att klippa gräset o mysa en stund i solstolen med en kall bajer. Fin dag. Jaha nu har grabbarna på jobbet fått fart o fnatt, Tony o Alexander har varit i Tyskland o hämtat hem var sin Honda. Så nu skall dom också ut igen. Uj.
2004-06-27 Vilken regnig midsommar, men idag söndag lyser solen så det blev ett antal mil. gött. Sommaren lyser med sin frånvaro, 12-15 grader varmt(kallt) regn regn regn, vad f-n är det här för ngt.
2004-07-04 O det fortsatte o regna, till sist blev det för mycket trots regnet var jag tvungen att ge mig ut på söndagen, kryssade mellan skurarna o hamnade på Hanksville. Jag var med bil på lördan i Sölvesborg o köpte ett förar ryggstöd av Göran, som jag monterat på. Nu åker man verkligen som en kung på en kunglig hoj. Mycket skönt o avlastande för ryggen, rent ut sagt perfekt. Att det sen är välgjort o snyggt gör inte saken sämre. Så nu är vi klara för långturer om nu det där dj-a vädret kunde bli lite sommarlikt.
2004-07-15 Blev vädret lite bättre, körning till o från jobbet.
2004-07-16 SOL, körning till o från jobbet med "liten" omväg när jag körde hem, underbart sommarväder. På kvällen monterade jag av pro-pipen för att kolla hur Vilde går med original avgassystem. Startade upp, uj vad tyst.
2004-07-17 Lördag. skulle lämna några delar i Ängelholm, varför inte ta Vilde, SOLEN lyser det är varm o gött, klarblå himmel o vindstilla, vad mer kan man begära. Drog i väg före 10,00 passade på att stanna till på ordinarie mötesplatsen vid 10 tiden o där var minsann IB, o IA, dom trodde jag skulle med ut men där fick dom tji, hoppas dom fick en bra tur. Rullade snabbaste vägen till Ängelholm via motorväg, o vilken trafik det var. Lämnade av delarna o bestämde snabbt att fortsätt upp på Bjäre halvön. OH vad där är vackert, fina mc vägar o idag ett kanonväder, åkte över Torekov, Kattvik, Boarp (potatisen) o genom Båstad, stannade till hos Eggert´s o drack en kall öl o en kaffe. Ngn timme senare på väg igen söderöver över små o stora vägar o var sedan hemma igen vid 16.30 o då väntade en stor kall öl på en trött biker. Vilde går inte bra med original systemet på så det blir att smälla tebaks pro-pipen o leva med att det låter lite för mycket. 
2004-07-18 Söndag , Solen lyser o det er dejligt men idag får Vilde vila o jag får slita i en eftersatt trädgård man tackar.
2004-07-25 Söndag;  Lördagen var en riktig sommardag, men då blev det ingen körning, men idag söndag skulle det bli, vädret var inte bra men regnade inte (ännu). Träffplatsen 10,00 som vanligt, Richard, IBE, Eskil o jag, inga fler denna dag. Kaffet drog o vi till Torup o tog en fika, hyggligt väder fint åka. Mitt i fikat började det stänka, ja ja. åkte vidare över Sturup mot Grönby osv., f-aen nu började det regna ordentligt, jodå hem kom vi o det regnade bra hade kommit ca 15 mm på en kort stund, kläder på tork, men fint åka var det iallafall. Trots regnet körde naturligtvis IB i T-shirt, snacka om att han blev blöt.
2004-08-01 Yes, oh så äntligen slog vädret om o det blev sol o varmt, onsdag o torsdag var det hoj åkande till jobbet, konstigt nog blev det lång väg hem på kvällarna, varför?. Söndag den 1/8 hade vi bestämt att göra en tur till Danmark, så kl. 09.00 träffades vi på vanliga stället, IA, Eskil, Patrik, Kristina osse maj. Kursen blev lagd till ST Heddinge/Rödvig . Över Öresundsbron i stekande sol o en vindstilla morgon utöver sundet var en vacker syn. D-ja muller blev det i tunneln när alla dessa justerade "blås" på V-tvinnar tuffade på. Köge gl kustvej sydvart förbi Köge och ut mot St Heddinge, vackert, varmt, solrikt o gött. Ankom Rödvig, snabbt en kall Carlsberg, dejligt, sedan kaffe o lunch, satt som en! . Vi satt här i solen o stekte oss en bra stund, Eskil hade tagit på sig badpojks utrustningen o var den ända som var rätt klädd i värmen.Jjag träffade på båt bekanta o snackade runt en stund. Sedan mullrade vi iväg igen bort mot Fakse o sedan norrut för att återigen hamna i Köge o en ny kall öl på hamnkrogen. Kurs mot Kastrup, proviantering, bestämde att åka tillbaka en bit o sen ut till gamla Dragör för att äta en bit mat. Jaha vi var där halv fem, krogarna öppnade inte för söndags käk förrän klockan sex, detta är ngt nytt. Men vi hittade iallafall fram till en jättegod spätta mit gemuse. Strax före 18.00 var vi klara för hemfärd över bron, sikten mot Sverige var inte bra, det var helt dj-a blålila på himmeln, okey, här kommer regn o åska, började precis som vi stod i betalterminalen, ja ja nu var vi hemma o det var bara att köra i regnet till var o en. Ryktet säger sedan att vissa fick soppatorsk o blev ännu blötare, själv åkte jag rakt hem o gick i torka. Men en kanon dag hade vi. Fler planer la vi upp för nya äventyr på danska sidan, Roskilde, Ise Fjorden, Erimitaget, Själlands Odde, Gilleleje, ja listan kan göras hur lång som helst däröver finns hur mycket som helst, men kanske inte de där kurviga vägarna men ack så vackra ändå.
2004-08-11 Veckan här efter var bara så fantastiskt fin, varmt o gött, det blev åka av till o från jobbet, mums. Tisdagen den 11/8, 29 grader varmt, för varmt för skinnställ, men det måste på. Hojade till jobbet o hämtade upp Alex, han skulle byta sin Honda idag. På vägen hem åkte jag bakom en glad ny Honda Magna 750 ägare. Kvällstur till Hanksville där var tisdags möte o en d-ja massa hojar, kom iväg dit sent så det blev bara en blixtvisit före hemresan, hemma igen strax före 22.00 o det var fortfarande 20 grader varmt o vilken kvällstur detta blev.
2004-08-14 Lördag 14/8, Dom varnar för att det nu kanske blir sista varma helgen, nää, det får vi inte hoppas. Tog en runda på Skåne slätten, som alltid vackert när solen skiner o allt är grönt, man kan nu märka att senare delen på sommaren är här för bönderna skördar för fullt, o detta ger en viss doft som man kommer ihåg från barnsben. Väldans folktomt, inte många hojar ute idag, vardan detta, alla är vill inte på Malmö festivalen o alla sitter väl inte bänkade framför TV burken o tittar på OS.
2004-08-15 Söndag 15/8 Solen tittade fram sent denna förmiddag men varmt o gött blev det, några kryddor hade bestämt träff för att köra Vind & Fire Charity run, med start från Hyllie Brandstation, detta kör anordnas av HD åkande brandgubbar från Malmö Lund och startavgiften på 50 riksdaler går oavkortat till barnklinken på antingen Umas eller  Lund. Ett behjärtansvärt företag. Vi blev 250 hojar som sedan körde en tipsrunda på ca 6 mil. Från kryddan var det I.A, Patrik, Kristina, mig själv samt 2 fd medlemmar som jag tyvärr nu glömt namnet på. IA ledde oss o plötsligt var det en d-ja massa hojar bakom, undrar om Ingvar såg detta. Mullret över nejderna när grupperna kom åkande var ENORMT fantastiskt. Vi hade några kul timmar som vi fyra sedan avslutade på segelklubbens uteservering med en stor glass.
2004-08-29 29/8 Söndag, ömsom sol o ömsom regnskurar, tog en tur till Hanksville o drack kaffe, hade jättefint väder hela tiden, inget regn för mig, men hörde på farmen att några andra råkat ut för riktigt ordentliga skurar.
2004-09-05 Söndag 5/9 sommaren kom tillbaka i fredags, underbart. Vi bestämde på Kryddan torsdag kväll att träffas för en lagom runda på söndagen. Samlingspunkt som vanligt 10,00, oh vad förvånad jag blev, vilken uppslutning denna dag 13 hojar, det är ovanligt en söndag. Där var Ibe, Ingvar A, Eskil, Patrik, Kristina, Viggo, Staffan, Janne Geoffrey o Jeanette, Jörgen o Monica, Rickard, samt Mr Rolf osse lilla jag. Ibe la ut en kurs mot Trolleholm o Trollenäs, jepp, vi rullade norröver i ett fantastiskt fint väder, Lomma, kustvägen, Flädie, Furulund, sen gick det stopp i Ibe´s gps o vi förvirrade oss ut på konstiga väger, Stångby, Krutmöllan osv. för att via ngn d-ja grusväg komma fram till Trollenäs, där det nu var dags med fika på den "lilla" gräsmattan, ingen dålig kåk det här inte. Vidare över Trolleholm där Ibe skulle ha fotografering av oss alla i olika tänkbara vinklar. Stehag, Stockamöllan, Sätofta, Ludvigsborg, Södra Rörum o massa små goa vägar ut till E22 för att fika på Ekerödsrasten, ja vissa skulle tydligtvis äta, men alla behövde vi vätska det hade varit faan så varmt. Lång goe paus behövde vi här, I.A var tvungen att dra hem, vi andra satte kurs Hörby, Löberöd, Harlösa, Revinge, Södra Sandby, Lund, St Råby, Kyrkheddinge, Staffanstorp o sen raka vägen hem där den ena efter den andra droppade av eftersom deras avfarter kom.
Var hemma igen 16,30, Tack alla för en goen dag.
2004-09-11 Lördag 11/9. Nu verkar det som om det goa vädret är på upphällning, det blir nog de sista dagarna. Efter att ha gjort en del ärenden på f.m var det så dags att ut o åka. Var så sent ute så det fick bli en singel tur. Lund, Staffanstorp, Dalby, Veberöd, Sjöbo, fyledalen, Röddinge, Eneborg, Krageholm, Rögla. Marsvinsholm, Rydsgård, Vemmenhög, Grönby, Börring, Sjödiken, Skabersjö o hem. Flera goa raster, kaffe o fralla o kanon väder, det kan inte vara bättre, konstigt att man alltid hittar nya små vägar som man aldrig (tror jag) åkt på tidigare. Konstaterade att det finns ett överflöd av fina kurviga vackra vägar öster om Skurup. Sent denna eftermiddag fick Johan så äntligen åka en liten sväng där bak, måste varit en syn för gudarna, med två så "små" gentlemän på hojen. Tyvärr missade jag idag att åka till Gåsamarchen SKMC rally o imorgon är det ChiliRallyt men det kan jag inte heller åka på, Hemmet kräver lite tillsyn, tyvärr.
2004-09-18 Lördag. Patrik ringde igår och vi bestämde att träffas på vanliga stället 10,00. Patrik, Kristina, Ingvar A, samt miss M på en HD osse jag. Vi väntade förgäves på Eskil, men kursen blev lagd till Viken, IA ledde o vi andra gled efter. Vädret är inte lika bra som förutsagt, men hyggligt o varmt. Lomma, Bjärred, Lödde, Häljarp, Landskrona o sen bestämde vi fika i Ålabodarna. Här är vackert o pittoreskt. Käkade både medhavd o lite fiskgott från rökeriet, mums. Bestämde att lägga om rutten, ser lite mörkt ut norröver så vi går via Gantofta mot Stockamöllan via många krokiga vägar mot Munkarp för att sedan gå norra sidan ringsjöarna ner via Örtofta, Lund o sen hem, Tog en lång god närande fikapaus i Billinge. Vid Knutstorp tittade solen fram o den lyste sedan på oss nästan hela vägen hem. "Vicken" skönt tur vi fick, fan va gött de e o åka, tyvärr gäller det nu att passa på så mycket man kan för säsongs slutet vet vi kommer. 
2004-09-19 YCC hade påbudet stor körning i Skåne idag, Start från SV, NV, NO för att sedan mötas på hemligt ställe. Eftersom jag inte tidigare i år kört med YCC tänkte jag passa på idag. Janne- frisören hade bestämt fint väder, men nej det regnade hela förmiddagen o vi skulle mötas 12.30 i Klågerup. 11.30 slutade det regna o jag bestämde fort att dra iväg, o se på F. det klarnade upp o den goe blå himmeln öppnade sig o kom sakteliga in över Skåne. 12,30 i Klågerup sken solen för fullt o det var dejligt, vi blev en 17-18 hojar som leddes av Iceman på slingriga småvägar norrut. vi visste inte var, men man kunde väl räkna ut ungefär. Fin åkning i fint väder. Så småningom dök Frostavallens friluftsområde upp. Här var dom andra distrikten redan anlända, lite skitsnack o sen hade Janne fixat kaffe till oss i en väl uppvärmd sal. Öppen brasa i varma kläder är ingen hit, men kaffet var gött. Totalt var vi ett 60 tal bikers, Efter en timmes tid var det sedan fri körning hem eller att åka vidare till farmen, eftersom klockan blivit så pass drog jag söderöver o hem mot Malmö i perfekt solsken. Hemma igen 16,30. Det har blivit mycket åka denna helgen nästan 45 mil, men som igår, det gäller att passa på. 
 
2004-09-20 Har fått brev från Yamaha att dom vill ha in min hoj för modifiering av växellåda, får ringa o boka tid.Tid blev vecka 49, jepp.
2004-09-26 Sen eftermiddagstur, nu är det höst, är svalt, men solen lyster.
2004-09-30 Snabbt påkommen semesterdag, höstdag, solen skiner från klarblå himmel, ca 14 grader. Alltså dags för en liten torsdags tur. Lämnade Malmö 13,00, Skabersjö, Torup, Häckeberga, Rockarp, Svaneholm, Slimminge, Blentarp, Vebröd, Torna Hällestad, Södra Sandby, Hardeberga, Bjällerup, Kyrkheddinge, Vinninge, Mölleberga, Sallerup, E4 hem. Många goa pauser, gott kaffe, vacker höstutsikt, go åkning, faan va det är gott. Detta blev nästan en liten nostalgisk tur då jag körde på gamla vägar som jag minns från barnsben. Att sedan dofterna över Skåneslätten verkligen påminner en om att nu är det höst, gör ju inte gamla minnen sämre.      Torsdag = klubbkväll.
 
2004-09-30 Klubbkväll, vi har tappat kontakten med vår klubbkassör, s´å det är lite panik om vad som händer o vad som skall hända, hoppas Kjelle dyker upp snart, för det här är inte bra. Vi får nog se te att få nytt blod som kan delegera uppgifterna mer än nuvarande styrelse.
 
2004-10-03 Söndag, Jaa vädret är väl inte så där bra på morgonen, men beslutar att dra iväg och 10,00 är jag på sedvanliga klubbstället, men int fan kom ngn annan, så det blev solotur, Lund o in via jobbet för att kolla till o sedan Gårdstånga, Sandby, Revinge, Silvåkra, Veberöd, Blentarp, Stenberget, Häckeberga, Klågerup där jag kom 12,30 precis som YCC södra skulle möta upp för söndagstur, fanns bara Iceman när jag kom, sedan kom 1 cykel till o sen Frisören, snackade lite "skit" o jag hade bestämd tid hemma så jag drog mot Malmö, troligtvis blev inte dom andra fler och det var verkligen synd, för så här dags på dagen var vädret helt underbart för att vara en höstdag,var hemma igen 13.45 . Man märkte på turen idag att det var viktigt att ha koll på väglaget för på vissa ställen var det fuktigt och en del löv på vägen o där var det "slirked".
 
2004-10-07 Klubbkväll, hojväder så det fick bli Vilde´n dit, på vägen hem bet vinden ordentligt i skinnet, NU är det höst.
 
2004-10-10 Kallt, har varit nattfrost, men solen lyser från en klar himmel, klockan 10,00 var för tidigt idag så det blev inget med Kryddan, 11,30 var det åtminstone 11´grader varmt (kallt) o stället var på, gled iväg genom stan lite så där planlöst, det var kallt, bet i skinnet. Jag beslutatde för att köra ut till kafe Stallet dörr YCC sv beslutat ha kaffemöte klockan 12,30. Gled sakta o lugnt småvägarna utåt för att sedan hamna i Bökeberg o 108-an för vidare förd nordvart mot Stallet. Här blev vi en 13-14 hojar, drack kaffe snackade skit o käkade en sillamad. Frisören drog sen ihop dom som ville med upp till farmen, o vi blev väl nästan alla, formation o sen hej vad det kördes, raka vägen upp. PÅ farmen blev det mer kaffe o sen mysa lite i solen, satt man väl i lä var det helt ok. Rullade sedan solo på småvägar hem o var hemma 17.15, sista biten var det d-ja mej svalt bara 6´ grader. Så nu är det nog snart slutkört o vi får gå på puts turer istället. Synd.
 
2004-10-21 Kvällstur till Kryddans lokaler, för sedvanligt skit snack, fantastisk eftermiddag o kväll det blev idag, efter snart 14 dagars blötväder tittade solen fram och det blev 13 grader varmt även klockan 18,00.
2004-11-06 Sol, 9 grader, måttlig vind, blå himmel, grabbarna ringde, sedvanliga platsen klockan 11.00. Också blev vi 6 st,IB, IA, Staffan, Janne, Jeffe o jag.  IB satte kurs mot Ystad, via många små slingriga Skånska höstvägar åkte vi österöver det är underbart, men ok, det är ngt svalt, men klaga skall vi inte. Så småningom hade vi några mil kvar när vi tittad nordvart o där vart himmeln helt d-ja svart. OK vi konstaterade att vi nog inte kommer fram till ystad utan att få vatten på oss. Så det bestämdes att vi skulle ta 102-an till Anderslöv o gå på Cafe´där. Väl framme öppnade dom inte förrän klockan 18.00, det var ju Alla helgons dag. Staffan föreslog då att vi kör till "Staffans Cafe´" i Svedala, alltså hemma hos honom. Ja tack vi höll med, åkte sakta o lugnt tebaka igen o stannade i Svedala för att köpa kaffebröd. Sedan hem till Staffan, o ett himla gött kaffe blev vi bjudna på. Passade på att inspektera familjens nya pool, vackert. Jag o Geoffrey körde sedan mot Lund o 108-an, Geoff skulle hem o jag skulle ställa hojen på jobbet för att ta hem cabben, sedan är jo hojen i Lund för sitt växellådsöversyn via Yamma. PÅ vägen i råkade vi in i litet regn, inte så farligt men det kylde ner ordentligt, stackars de andra som skulle till Malmö, för VI såg den svarta himmeln o allt regnet på de hållet. Ja o nu är det nog slutåkt för i år - Tror jag - kanske.
 
2004-12-04 Taxi till Kryddan för frukostmöte, kul grej det här att sitta o käka frukost klockan 10 bland klubbkompisarna. Fick transport till Lund, hämtade hem Wilde idag, efter Yamma´s uppdatering, Lillemans MC gjorde även service på hojen samtidigt. Temp +8 grader, solen tittade fram, och hemturen blev underbar, man fick skrammlat av sig den värsta abstinensen. Nu står hojen i garaget, är inte vinter rengjord eller något liknande, nu satsar vi på Lucia kortegen den 12 december, väderprognosen är +7 grader o torrt. Jippie.
 
2004-12-12/

2004-12-19

 

Lucia kortegen. javisst skulle man vara med där, vädret var fint,+6, torrt, träffades på Kryddan 17,30, vi var många, eller rättare sagt fler än förväntat, 11 hojar, lite skitsnack o  Janne blev övertalad att remma hem efter hjälm o huva, han skulle bli min bak passagerare, sen iväg till stortorget, herr djävlar så mycket hojar här var, jag har inte sett så mycket mc-folk på länge, vi gissade på 500 hojar, det blev enligt rapporterna 440, men fy faan så många. Trevligt att träffa gamla bekanta igen, det verkade som om "alla" var där: när klockan var 18.55 kom orderna, starta era motorer, det var det största dj-la muller jag hört, att man sedan efter ett par minuter var avgasförgiftad var en helt annan sak, men detta var STORT. Led efter led matade iväg o så småningom var det vår tur, mullrande genom stan, hejande o viftande till den trogna åskådarskaran längs vår färdväg, o alla rödljus kunde vi skita helt o fast i, det hade SMC o SKMC o alla snälla Poliser sett till, Malmö city var vårt, detta händer ju bara en gång om året. fantastiskt. Vi kom fram till SKMC klubbstuga, där hade vi Kryddor bestämt att bara fortsätta vidare tillbaka till Kryddans lokaler för lite glögg, kaffe o lussebullar. Tak alla från Kryddan o alla andra som gjorde denna kväll oförglömlig. Nu stör Vilde i garaget igen, det är dags att göra slutpoleringen för 2004 o stallera vännen för några månaders vila. Men snart är det vår, o i mars månad senast är vi ute igen eller hur? När detta skrivs är det 5 dagar kvar till julafton, kanske skulle vi önska ngt till Vilde, eller ....?  Bättre vi önskar alla en God Hjul O ett Gott Nytt MC år.
   
2005

2005

   
   

2005-01-03

Jepp nu är det så 2005, det är fortfarande otroligt varmt för årstiden och är nästan så att man kan tänka sig en liten tur med Wilde, men det blåser så förbenat så jag kan inte tänka mig att det blir ngn njutning inte. Men man ser dagligen hojar ute, så det finns folk som inte räds. Wilde har inte blivit finputsad sedan Lucia kortegen, så det är väl nästa punkt som skall göras o sedan blir det väl en väldigt kort vintervila.

2005-01-11 Läste idag på Kryddans hemsida att vi förlorat en vän, Ingvar A´s fru Mona har lämnat oss pga. sjukdom.
2005-01-12 Nu har det varit värmerekord för januari månad, nästan 11 grader, det är så man kan bli åk sugen.
2005-01-22 Årets första frukostmöte på Kryddan, välbesökt o trevligt som vanligt: Det börjar märkas nu att det drar på rätt håll, alltså mot våren. Det planeras olika aktiviteter osv. framöver, kanonfint.
2005-01-24 Faan vintern har plötsligt kommit med 5 cm snö o svinkallt, just som man börjat längta till vår, ja ja ljuset har nu ändrat sig mycket, så snart.
2005-02-13 Jepp, ännu en gång har vintern tagit sitt grepp om oss, inte bra, på detta viset skjuter vi våren längre fram, dåligt.
2005-02-23 Nu är det ännu värre,! snöstorm, kallt o djävligt, o februari är snart slut, Var är våren?
2005-02-23 Yamaha firar 50 års jubileum i år, här är länk till jubileums sidan, kul information
http://www.yamaha-motor.co.jp/global/50th/index.html
2005-03-01 Det är inte klokt, nu snöar det som aldrig förr över Skåne land, det skall ju för f-n vara tidig vår så här dags, vad skall bli av detta? Just nu 20 cm vitt pulver utanför o kallt. Och det blev snökaos i fler dagar, med -15 grader!!!
2005-03-12 Frukostmöte, hade inte tid att vara där så länge, jobbet kallade.
2005-03-21 Det har varit riktig vinter ett antal veckor nu, men vi ser en ljusning, våren är på väg och till påskhelgen  kan det bli dags, ja ja det måste bli dags, det går inte att vänta längre nu.
2005-03-25 Påskhelg o Långfredag, vaknar o ser att solen lyser, det skulle ju regna idag. Jag skulle ju putsa på hojen, hm snabbt överslag, faan nu sliter vi fram vilde ur garaget o kör en runda istället, det är 12 grader varmt så vad väntar man på. OH så gött, så jag har längtat till detta, gled fram längs Limhamnsvägen, rakt in i dimman, man såg inte mer än 50 meter, ja ja det kan bara bli bättre o se, vi drottningtorget släppte det o sen sken solen igen så där underbart. Drog till Lund , misstänkte att Tony var där o mekade sin hoj, jodå det var han, Patrik mekade bil, o båda skulle ut på hoj senare. Tog rundan över Genarp, Häckeberga, Rockarp ner till E65, Svedala, bokskogen, Bara, o hem till Malmö igen, det blev en 12 mil totalt. Man åkte med ett brett flin hela vägen, mötte flertalet hojar o alla såg lika glada ut i denna underbara vårsol. Jippie. Helgen skall bli relativt bra sägs det så det blir mer åka av.
2005-03-26 Sol igen, blåsigt, men hojdags. Fick några mil idag igen, wau, det är gött. Tycker mej höra ngt tickande oljud framtill vid måttligt gaspådrag, ja ja vrider man fullt dundrar pro-pipen så ini så då hör man inget. Nä detta låter som en dålig tändkabel där gnistan springer sidan om, men jag märker inget, får lura  på detta, kan det vara avgasläckage, allt har ju varit nedmonterat vid växellåds kampanjen. Fick nys om en kille som kunde fixa en mig en sprillans ny Schubert hjälm för mindre än halva priset idag, så självklart skulle jag ha en sådan, ny o grann.
2005-03-28 Fick mail från Viggo om körning idag annandag påsk. Jodå det var en kall morgon men man mötte upp på sedvanliga stället klockan 10.00. Där fanns redan Ingvar A, Viggo, Geoffrey o Jeanette å sedan kom baske mej också IBe med kryckan fastsatt på hojen. Efter min tankning drog vi på min önskan direkt till Lund, ( jag behövde fixa inställningen på televäxeln), 10 minuter senare drog vi igen Södra Sandby, Revinge, o här kved IBe om att det var kallt, Harlösa, Östraby, Långaröd o kursen satt mot ett fik i Önneköp, Jovisst, de fiket var stängt just denna dag, vi tog en snabb medhavd fika på bussplatsen, här var sol o lä o vi tinade upp, Speciellt Geoffrey o Jeanette var det nu som verkligen frös. Vi satte nu kursen via Sjöbo för att där åtminstone gå på ett fik. O jodå kaffe o kaka osv., fick vi, gött. Med vinden i ryggen o en goer sol sattes igen kurs Ilstorp, Dörröd, Häckeberga, Hyby, Bara o sen Malmö o klubben. Det var en go tur vi hade kall dock men bra. Men vägarna, har aldrig sett att vägarna är så sönderfrusna av tjälskott, fixas inte detta blir det ett helvete på småvägarna i sommar. Bifogar -->>Turkarta 050328<<
2004-04-02 Kryddans årsmöte o frukostmöte, de ble inte te nåt, underlagen saknades, ordförande var på vift, o nytt möte satt till 3 maj.
2005-04-12 a Ja våren är här, det är en fin kväll, så det blir en liten runda, söder om stan. Sen är det ju en speciell dag o man får ta sig hem tidigt.
2005-04-12 b Varå sepeciell dag, Ja ja Nu e de 1 år sen man vände kalendern o de blev alltså 50+, men de innebär ju billigare försäkring tex. o en massa mer plus o minus. Men som sagt var "the show must go on" så nu är det bara full__ rulle som gäller, man vet ju aldrig vad framtiden  bjuder på...........!!
2005-04-14 Torsdag, Kväll på Kryddan, tog Vilde dit, satt utomhus hela vanliga torsdagsgänget o drack kaffe o snackade skit. I morgon skall Jerry besiktiga "rökridå läggaren". Vi håller tummarna för denna gamla kultmaskin.
2005-04-17 Söndag, Sol vår o skönt. Vi hade  bestämt möte på vanliga stället 10,00, IBe, I.A, Viggo o Staffan, Ja Staffan var lite morron "trött" så vi tog rundan över Svedala o hämtade upp mannen. Kurs blev lagd nordvart mitt i Skåneland. Svedala, Genarp, Veberöd, Löberöd, Rolsberga, Höör, Sösdala, In i smeten mot N Rörum där vi äntligen hittade en sån härlig plats i solen, o där var till o med bord o bänkar, Ja de e IBe´s Ips som hittade dit. Där satt  vi o ljög en god stund innan färdvägen neråt bestämdes, Vi fortsatte på krokiga vägar i makligt tempo även om vissa tyckte de gick för sakta så passade det åtminstånde 2 av oss. N Rörum, Hallaröd, Billinge, Stockamöllan, Ask, Knutstorp, Axelvold Sireköpinge, Billeberga, Saxtorp, Löddeköpinge, Bjärred. o här stannade vi för bensträckare o glass, men glasskön var så ini h lång så vi fortsatte på vårt medhavda kaffe. Vidare till Lomma o sen var o en hem. En helt fantastisk dag. Jag märkte dock att man är lite ringrostig, men det försvinner snart.  Här är Turkarta -->050417<--, o snart kommer några bilder här
2005-04-24 En solrik söndag började med -2 grader, hu. men framåt 10 tiden var det drägliga 7 grader o jag drog iväg, passerade slussplan men ingen där idag, klubben hade avrostning igår lördag som tydligtvis var mycket lyckad, jag fick dessvärre jobba. Men idag blev det som sagt en skön solotur över Lomma, Lund, Sandby, Revinge, Harlösa, Sjöbo, Snogeholm, Blentarp, Häckeberga, Sturup o in på raceway där man körde kross, vidare via Torup o via Bunkeflo o Limhamn sen hem, Men då var jag riktigt frusen o fussingarna, så det fick bli en upptining i stolen med en go gammeldansk o en öl, innan det blev dags för trädgårdsarbete.
2005-04-30 Lördag, gött väder, Valborgsmäss, Frukostmöte på klubben, men innan dess hade jag varit iväg hos frisören, Goen frukost mycket folk o trevligt hade vi, Efteråt tog Ingvar A, Kristina, Jörgen , Viggo o jag en liten kort tur nerom Skanör o sen till glasskiosken i Höllviken, I.A testa min hoj till Limhamn o jag körde hans, det är en stor skillnad i vikt, Hans sukka drog helt underbart, o sen åkte man mjukare, det var precis vad Ingvar sa direkt, din hoj är en djävel på att vara hård i fjädringen, så jag skall nog kolla upp detta. Någon körning i morgon 1 maj är inte planerad utan det blir nog att glassa omkring där hemma.
2005-05-03 Årsmöte på Kryddan, hojade dit, vi blev inte mer än 10 st, alltså knappt beslutsmässiga.
2005-05-05 Torsdag, Kristiflygare. Efter en seg morgon med problem att bestämma, trädgårdsarbete eller hoj, ja svaret var ju givet. 11,00 iväg i solsken men inte så överdrivet varmt 12 grader, kurs Lund för att kolla jobbet. Allt Ok, vidare mot Odarslöv, Hardeberga, Rögle, Dalby, Veberöd, Dörröd, Genarp, Häckeberga, Klågerup, Sjödiken, Oxie, o sedan sydsidan om Malmö ut till småbåtshamnen i Limhamn, Det var underbar runda som jag gled fram i maklig takt på o då menar jag maklig takt, dofterna, grönskan o nu på vissa ställen har rapsfälten skiftat till gult o med de, den underbara försommardoften. Att sedan koppla av med en fin utsikt över båtarna i hamnen var pricken över I-et. Hemma igen strax efter 15, o ja naturligtvis fick det bli trädgårdsarbete iallafall. Där stod man o påtade o hörde den ena customhojen efter den andra åka förbi utanför, hm. det frestade på.
2005-05-14 Ja egentligen så hade jag bestämt att idag skulle det vara social samvaro, detta meddelade jag även krydderi gänget. 07.30 var det svart som F utöver sundet, nä det blir inte till nåt. Klockan 9 var det sol o gött o jag tog ett snabbt besluta att köra med Ycc´s vår rally som hade mötesplats i Staffanstorp klockan 9,45. på med paltorna, tanka snabbt o så iväg i vårsolens glans. Ja  det var gött väder inåt landet men mörka tendenser utöver sundet. Vi var mer än 30 ycc are som mötte upp här för vidare transport till starten vid Ringsjön o rökeriet där. ja jädrar med hojar, det var en kul färd dit med så många i 100 knyck, vägen var eller rättare sagt blev vår. Ja starten blev individuell, eller om du tog törn på ngn, vi blev ett gäng som åkte mot kontroll nr 1. Sätofta, Ludvigsborg, S. Rörum , ja o sen gick det guk i Gps ´en eller rättare sagt var detta FÖRSTA felet i noterna ( det skulle komma fler), men hur som helst så kom vi så småningom fram till kontrollen, o som vanligt gissades friskt på vilka svar som var rätt på frågorna. Uppstigning igen o sen iväg, Ynglingarum, Häglinge, ja o här gick det rent åt helvete, den, det dom som printat ut kör beskrivningen kan alltså inte skilja på vänster o höger, jeesus, vilka sightseeing turer vi fick innan vu GISSADE oss till vart vi skulle, Sösdala, Norra Rörum, Thorsborg till Kontroll två å en goer läsk o en lia goer körv, osse några frågor igen. Nu hade djungeltrumman nått  fram att beskrivningen vart fel så det blev utskickat en löpare att stå i den "felaktiga" korsningen o visa rätt. Vi fick här även veta att kontroll 3 står d-ja dåligt till å e dåligt skyltad" så tat piano", Visst men var då o hur långt osv., Men roligt har vi så... , Snirkliga vägar bär som vanligt till " kontroll 3", beskrivningen stämde, det var "Sket" dåligt skyltat. Frågor o svar igen, ja ja alla blev väl fel som vanligt. Via bedårande vackra vägar över  Stenestad, Kågeröd o sen Svalöv o sen Hanksville farm avslutades sen det hela, Vi blev tydligtvis ca 160 som körde rallyt, det var kul, vackert, trevligt folk osv. Summa lyckat, Men det behövs bättre kör anvisningar till nästa år.  ---> Turkarta <----
2005-05-22 Kryddan fixade söndagstur. Vädret visade sig från en solig sida om än kanske ngt svalt. Ibe, IA,, Staffan, Kristina osse maj, startade sydvart över Hököpinge , "grönsakshanderskan" Ewa var ente hemma så vi fortsatte till Höllviken dör Ibe hade fler för mig dolda talanger o hämtade upp Helena på hennes hoj, vi fortsatte i sakteliga mak mot den efterlängtade sillamaden i Smygehuk, väl där bröt solen igenom totalt o det blev så ini, härligt, det blev för mig en räkfrossa o ingen sillamad, men vafan. Efter välbehövlig paus gled vi vidare upp mot nordväst mot Vellinge igen där jag hoppade av tåget, o fortsatte på egen hand mot Hemmahamn. Dagen avslutades i trädgården med matjesill, första svenska nypotatisen en kall öl o en immig liten jävel, faan va livet e gött.
2005-05-26 klubbkväll, välbesökt sådan, det dryftades kommande Danmarks runda, Jörgens nya blås, o allmänt skitsnack, tur ingen kan avlyssna oss, tror inte det passerar censuren. Efter ett antal kaffemuggar beslöts att det var dags med glass i Bjärred, så vi blev 6 hojar ut till glasskorren, o där var minst 50 meter kö, ja d-ja, men glass fick dom glass ätande efter ca 40 minuter, hoppas den var god. Detta var en sådan fantastisk sommarkväll som man bara drömmer om, nu är prognosen inför kommande helg, endast 25-30 grader  varmt, uj uj, o det blir nog inget hoj kör alls. sen e det "mossans" dag på söndag o då blir det säkerligen inget i heller. Så nu skall vi istället njuta i trädgården med vänner o bekanta över en grill av det fina vädret. Ps. badvattnet lär idag varit 18 grader, fan tro det förstås.
2005-05-29 Lördagen, o idag söndag har verkligen sommaren kommit med härlig värme o massor av sol. Idag  blir det  "solo ride", Kryddan körde nog igår o då kunde inte jag. Startade strax före 10,00 o passerade slussplan "just in case". ingen där. Staffanstorp, Dalby, Veberöd Sjöbo o sen in i det gröna o de gamla kära småvägarna tillbaka till Malmö, med ett flertal depå stopp, längs med vägen. Åh vilken dag. Var hemma igen 13,30, för att sola i trädgården, nästan iallafall.
2005-06-05 Söndag, o i morgon e de helgdag, nationaldag, 6 juni, men iallafall efter moget övervägande i detta skiftande kalla blåsiga juni togs det en kaffe runda upp till Hanksville, men det fanns inga hojar ute o inte fans det fler på klubben, men som sagt vädret var minst sagt skiftande. ömsom sol, ömsom regn, men jag klarade mig iallafall från väta ( precis mycket nära). Det blev med andra ord en kort o skön tur o retur., Väl hemma stabiliserade sig vädret så det blev iallafall en grill i Trägår'n. o en "liden en eller två".
2006-06-15 Lite semestertid, två hela veckor blir sommarens semester o dom är nu. Vädret slog om igår o är bara dejligt, på nytvättad hoj hade jag lagt ut kurs mot Höganäs, men först inom jobbet o kolla läget. Har införskaffat en Gps o den testade jag på hojen på min väg mot Höganäs, villkor ingen motorväg, ja den lotsade mig nästan på samma vägar som jag själv valt. Funkade bra, men är lite svåravläst när solen lyser in från sidan, annars klockren invisning. Väl i Höganäs hamn tittade jag på min gamla båt som turligt för dagen låg vid utrustningskajen för att lyftas upp o spola botten. Viss saknad uppkom kan man säga. Gled söderöver igen via Viken, Domsten, Sofiero o kustvägen in Till Helsingborg o sedan ner i nya hamnen, har inte varit här sedan det blev klart, mycket läckert o naturligtvis gjorde solen o en klarblå himmel med svag vind att allt var ännu bättre. Råå, Glumslöv, Borstahusen, Landskrona, Barsebäck, Löddeköpinge, Bjärred o Lomma o sen hem. Wau vilken dag.
2006-06-16 Klubbkväll på Kryddan, välbesökt sådan o dom flesta med hoj idag.
2006-06-18 10,00 på slussplan, igen där, men vi hade ju heller inte bestämt ngt. Kurs Hanksville för att lägga in positionen i GPS, vidare Röstånga, tankning, Vidare norröver o sedan upp på serpentinvägen, förvisso grusväg men så vackert där är när man klättrar uppför åsens branta backar o sedan öppnar landskapet upp sig när man lämnar skogen efter ngn mil. Vidare ut o sedan tillbaka till Ask i mot Trolleholm o Trollenäs, Stångby o Lund. Besökte grabbarna på jobbet som jobbade jour denna helg samtidigt som det var premiärvisning. 15,00 hemma igen. Solen har stekt mitt face idag.
2005-06-20 Måndag, semester, Kanonväder, allt är perfekt, Hoj runde dags, yes, Österlen i sikte. Solen började bryta igenom värmediset o det blir varmt idag, 09,20 avfärd, Malmö-101-an mot Ystad i maklig glidartakt, fantastiskt lite trafik, Korta vatten o rökpauser, Träffar kusten vid Svarte, svag vind nästan stiltje över havet. Ystad, kaffe paus, Vidare genom sandskogen,  Nybrostrand, Kåseberga, lång paus o en goer sillamacka hos Ahl´s. Här är det gott om turister i vanlig ordning, parkeringsman som visar var man ställer hojen osv. Nybyggda servingshus, flott som f. Vidare längs denna vackra väg Sandhammaren, man blir nästan badsugen här. Nästa stopp Skillinge, Brantevik för att se om dom har Branteviksill, nope, Men här är så vackert så, nu steker solen ordentligt o folk sitter under parasoller eller i skuggan, o här strosar jag omkring i läderstället, jepp de e varmt. Simrishamn o hamnplatsen, kollar in ett gäng optimistjollar som har segelskola, såg riktigt roligt ut. O här är det gott om folk samt dj-a massa tyskar. Tuffar vidare över Baskemölla, Vik för att tvärstanna i Kivik, dels tankning o dels behövlig vätskepåfyllnad på serveringen i hamnen. Buhres fisk har bygg ny fiskaffär, den e flott denna ser ut som en grovhuggen trålare o gott om godsaker därinne, här blev det min Branteviksill som vi skall ha nu till midsommar. Vidare bort längs kustvägen till Vitemölle, ja här så vackert så. Via Brösarps backar till Brösarp o norröver till Maglehem o sen in till vänster o massa småvägar Andrarum, Christinehov, Lövestad, Tolonga, Sjöbo, Veberöd, Dalby o sen via Lund o vidare till Limhamn igen. Vilken dag Vilken tur, o vad Skåne är vackert nu när allt står utslaget  i sin yttersta prakt, att sedan solen lyser o det inte blåser o man har semester gör ju inte saken sämre.   >>>>  Turkarta <<<<
2005-07-02 Kort tur fram o tillbaka till jobbet för några timmars pappersarbete, puh va varmt, men ack så skönt, nu har vi haft kanonväder snart i 14 hela dagar, det är sällsynt, tyvärr inte så mycket hojåka pga. mycket annat,
2005-07-03 Söndag, sol sol varmt, varmt, vindstilla, ja bara så som en absolut skånsk sommardag kan vara. 10.00 på slussplan, Jerry ( på lånta fjädrar), IBe osse jag, Kurs Bjärehalvön. Efter tankning på Midhem, rakt ut i 120 tempo på motorvägen till Ängelholm, det gäller ju att komma iväg o lägga krutet på destinationen. Ängelholm- Förslöv. mot Båstad, Via  Johannissons o små goa vägar ut till E6 an o sen ner till rastplatsen på gamla vägen där vi intog en lunch i det gröna,  När Jerry steg av Yamman hade han världens bredaste leende, han njöt i fulla drag. Sen tack Ingvar för att jag fick en goer mada av dej, ( som vanligt hade jag inte tänkt så långt), en god tids skitsnack o sen in i spenaten igen via småvägar på åsen o Finsbo med den helt bedårande utsikten över Laholmsbukten o ner till Skummeslöv o kanske ner till Falkvägen. Vi gled vidare o kom som jag styrde oss till Båstad. Jerry behövde tanka så vi stannade på Statoil. Eftersom det är tennis vecka trodde jag det skulle vara mycket trafik osv genom Båstad men nej, det var lugnt. Vi fortsatte kustvägen ut mot Kattvik o stannade till på cafet o tog en glass eller vatten o satt i skuggan o beundrade läget, här är så vackert o det finns vackra saker här, fråga Richard Gere, han var här o pulade runt. Vi är här nu. Vidare i underbart väder upp över åsen upp mot Hov o vidare mot Torekov. IBe tänkte sig lite mat på Solsidan i Torekov så vi körde dit, men serveringen hade precis stängt o öppnade inte förrän 18.00 igen. Men pinkat fick dom iallafall. Ibe o Jerry hade fått mat i sikte o beslutade sig för Skälderviks parken i Ängelholm, jag sa att jag rullar med till Änglaholm o sen tar jag motorvägen till Malmö. Vi skildes i Änglaholm o jag la stadiga 120 på rullen o kom lagom hem till en kall bira i en go trädgård. Tack alla för en trevlig dag.
2005-07-07 Torsdags träff på klubben, litet järngäng, varmt o gött i solen, vi blev kvar länge denna kväll.
2005-07-09 Frukostmöte på klubben med extra möte därpå, goer frukost, gött snack, vissa tog sedan en runda därpå.
2005-07-10 Söndag, Ibe o jag träffades på sedvanliga klockan 10.00, Patrik o Kristina skulle kanske möte upp senare. Kursen blev lagd till sydkusten o vi kom till Smyge lagom till en liten lunch, som Ibe hade med sig. Patrik o Kristina ringde så vi skulle vänta in dom. Solen sken, det var 28 grader varmt, så har det varit hela veckan o skall tydligtvis bli varmare i nästa. Det kom mer o mer folk o hojar ner i hamnen o plötsligt kom även våra vänner. Vi gjorde en liten överläggning o la kursen mot Kaffestugen vid flygrakan i Sjöbo. Kurviga härliga vägar drog stigfinnaren oss på, turen via Snogeholms slott var fantastiskt vacker när man kom från söder. Kaffe o massor med kakor blev det på kaffestugan, första gången jag varit där men absolut inte sista. Vi satt o ljög där i en skyggig plats, men något ändrade sig i luften, men vi blev inte kloka på vad. Drog igång o åkte mot Blentarp o mot Veberöd för att styra kosan mot Röddinge o sen Häckeberga o hem, MEN nu kunde vi se konstiga tendenser på himmeln, jodå det började blixtra i horisonten, o nör vi kom upp i höjd med Stenberget kunde vi se ut över pustan o ner mot Svedala var det ren blålila o regnade som bara den, tittade vi sedan norröver, ja då kom nästa åskväder där. Jaha, rakaste vägen mellan dessa åskväder var ju den kurs vi redan lagt, så vi rullade på dock lite fortare, Vi kom 5 km före Klågerup då det började, vi fick skula under ett träd som inte skyddade oss så där bra, o helvete vad det regnade, jag hade mitt ställ på mig, dom andra åkte oklokt i jeans o lätta kläder, så dom blev ngt blöta. En halvtimme där o sen tog det slut, på att igen o nästa stopp blev i Klågerup i en busskur, när nästa by drog över oss, men sen tog det slut, o ju närmre Malmö vi kom desto torrare blev det o vid Toftanäs var det helt torrt, väl hemma hade det inte kommit en droppe, men jag kan lova att det var hinkavis som kom där vi stod o skulade. Det var en kul o blöt tur denna högsommar varma söndag.
2005-07-14 Klubbkväll torsdag, underbart väder, det blev många trots allt denna kväll, därefter kort "kustrunda"
2005-07-17 Kort soloride längs kusten, vädret var si så där. Bara några mil blev det.
2005-07-21 Klubbkväll torsdag, inte så många idag, vädret var si o så
2005-07-24 Hade bestämt av höras av till patrik o Kristina om det skulle åkas denna söndag, men nä det duggregnade på förmiddagen. Men vid 14.00 tiden bleb det rätt ok iallafall, jag beslutade då snabbt en solo ride till Hanksville för att få en kopp java. När jag kom dit blev dom ngt förvånade, "Trodde inte det skulle komma nån i detta skitvädret", men se jag dök upp o sedan kom det faktiskt ett tio tal hojar till, kaffet var gott o mackan därtill. Tog sedan "korta" vägen över Saxtorp, Lödde, Bjärred osv, hem UTAN att bli blöt, men det var F så nära. Väl hojen i garaget så öppnade himmeln sig i 15 minuter.
2005-07-28 Klubbkväll torsdag, Där stod Patrik, Kristina o jag, ingen annan kom, o inte F hade vi nycklar med oss, så vi satte oss på Drottningtorget o jag tog lite snabbmat. Skiljdes strax efter 19, P o K skulle packa inför Göteborgstur o jag tog en kort runda i en fantastisk kvälls sol.
2005-08-04 Klubbkväll torsdag, Staffan, Patrik, Kristina, Kjell o jag blev det denna kväll, gott kaffe långa diskussioner o sen kom Janne o hälsade på, avslutar 21. Idag blev det bil körning hit.
2005-08-04 Första svenska informationen om nya XV 1900, he he, hum hum, tål att tänka på. Det är MOTORCYKLAR de!
2005-08-07 Patrik, Kristina o jag hade bestämde oss på denna söndag förmiddag att köra Wind & Fire charity run från brandstationen i Lund. Träffades på Statoil nära Patrik o Kristinas Place. Var i Lund strax före 11,00. Hämtade ut karta o gick del 1 på tipsrundan. Sedan belv vi en liten grupp med bekanta till P o K som leddes av Anders på gamla kända vägar ( för mig) Lund, Hardeberga, Södra Sandby, Trona Hällestad, Veberöd, Silvåkra, Revinge Harlösa o kontroll 2, ( i silvåkra kom det ngt regn o paniken spred sig i ledet, vissa "k" tålde inte vatten, fel kläder?) Vidare mot Hjularöd, Östraby, Rönås, Fränninge Vollsjö, Lövestad o Mål i Sjöbo på Brandstationen, Sista kontrollen o sista frågorna innan körven, drickat, skitsnacket o sen fan tat kom regnet, o det var inte lite det kom. Efter en del skulande ringde jag till Johan i Malmö o kollade " här är det sol från en blå himmel" Ja inte f var den blå i Sjöbo inte, den var svart. Klockan var13.30 o vi sa det det e bara å åk hemåt, torka kan man göra sedan. Regnet var kraftigt fram till Veberöd sedan började man se en ljusning o strax före Dalby var det slut o man åkte i solsken från en nästan klarblå himmel. Hemma igen halv tre, en go öl på det o sen var gräsmattan klippt strax efter tre o därefter övrigt trädgårdsarbete. Innan söndags besök o skitsnack o öller ute i den goe solen. Icke en droppe regn kom denna dag i Malmö, men enl. utsago hade det regnat nästan hela eftermiddagen i mittre Skåne.                      -----> turkarta <-----
2005-08-09 Tog hojen till jobbet idag, YCC skulle ha kvällsträff tillsammans med Hibideskus Mucelures MC på farmen o detta startade 18,00 så jag åkte direkt dit efter stängning. Vädret hade blivit klart mycket sämre. en föraning om vad som skall ske de närmsta dagarna, sommaren bara tog slut liksom å detta i tidig augusti. Ja, väl på YCC´s klubbgård var det en h-e massa folk o hojar, o många fler kom under kvällens lopp. Liten tipsrunda, praktiska test samt kaffe o bulle hann jag med, tittade på en massa trevliga hojar o var allmänt social, innan jag ställde kosan sydvart o hemåt. Jag väntade inte tills prisutdelningen osv. utan drog iväg strax efter 20,00. Skön tur hem men dock ngt kallt.
2005-08-14 Äntligen, sol o en relativ värme denna söndag. Maila till kryddorna, skickade SMS till I.A om träff slussplan .10.00, inte en själ, Men Ingvar A. kom å då blev det bara vi två. OH vilken fin söndagsrunda I.A ledde oss genom. Vi körde mellan E65-101-an o havet genom att svänga varannan vänster resp höger, ja ja åtminstone uppfattade jag det så men I.A sa att han visste precis var vi var, men jag undrar det, det blev ju ett par grusvägar, men iofs så var dom fina, så ingen skugga över dom. Tillslut hamnade vi på jaktbaren i Ystad sandskog där vi intog en lätt förtäring, sillamad o kaffe osv. Vi satt i en underbar sol o kollade ut över vägen där det rullade än den ena än den andra glidarhojen förbi med ostlig kurs, vi trodde att alla nog skulle till kåseberga eller ngt ditåt. Så småningom gränslade vi hojarna och I.A fortsatte sick sackandet tillbaka, i höjd med Grevie, tog vi rak kurs. I.a skulle å titta på Football, jag skulle hem till en kall öl. klockan 15,15 rullade jag in i garaget igen. Tack för en fin dag.
2005-08-21 Nu har det varit  jätte gött väder flera dagar med hög temperatur o blå himmel, o jag har inte varit hemma, men idag söndag är det dags. Ibe skickade rund mail igår o träffpunkten var slussplan. Något försenad kom jag sist dit o här var IBe, I.A, Viggo, Staffan, Ricky, Per Anders, Ingemar o Christina. Avfärd mot Sjöbo o Björka där Staffan hämtade upp Jessica, Vi väntade i den tryckande hettan utanför Björka Kyrka. Men sen bar det av igen via Sövde, Fyledalen, Övraby, Glemmingebro o då till Kåseberga för efterlängtad Lunch, Sillamador o slagsmål med getingar, men gött var det o vilken underbar tur vi haft. Efter en stunds vila var det dags igen kurs himmåt Herrestad Krageholm, Snogeholm där vi tog kaffe i det gröna vid sjön. Här skildes vi I.a o jag hade lite mer bråttom hem så I.A tog täten av oss två över Blentarp o Häckeberga, Klågerup o sen Malmö, hemma 16.00. Vid färden genom Häckeberga small det till i mitt visir o sen satt ngt fanstyg i min näsa, o jodå det var en d-ja geting o den stack till den F. Hade ingen möjlighet att stanna, men fy vad det sved. Tänk om den tagit i käften istället. Ja ja nu tog det 24 timmar innan det var normalt igen. Här är ett litet komprimerat bildspel med några bilder från dagens runda.  
2005-08-31 Det goa vädret har fortsatt, nu är det enligt kalendern höst i morgon, och på måndag börjar jag min "sommar" semester, hum hum. Ikväll blev det en kort solo runda genom västra hamnen o ner till Americas cup båtarna vidare över hjälmarkajen o till Lomma hamn o en promenad längs kajerna. Vidare till utsiktsplatsen mellan Lomma o Bjärred där jag tillsammans med fler andra MC åkare beskådade den vackra solnedgången över ett nästan helt stilla Öresund, mäktigt.  Tillbaka hem i skymningsljus.
2005-09-05 "Sommar" semestern har börjat, Oh vilket väder, sol o gött, vindstilla. Lämnade Malmö strax efter 10,00, hade innan varit i klippt skallen hos Janne. Mitt leende under färden var STORT, 1- semester, 2- solsken, 3- sakta mullrande upp längs skånska vägar. Kan det va bättre. 1-a paus i Skäralid, här var faktiskt lite dimma kvar. vidare över Sången o Ljungbyhed, höger mot N Rörum, Efter N Rörum vänster in i spenaten mot Sösdala. 2-a paus på Ingvars kaffebord mittvägs mot Sösdala, den här vägen är bara så ini underbar. Sösdala mot Häglinge o sen mot Rickarum, o här blev jag baske mej lite vilsen, vilken väg skulle jag ta. Rökpaus o funderande, Tog vägen över Äsphult mot Linderöd, OH så vackert här var, har aldrig tidigare åkt den här vägen, kan anbefallas. Linderöd o ut på E22 sydvart till Ekerödsrasten, tänkte mig kaffe men vad fan det blev dagen rätt istället, så var det avklarat. Tog en välförtjänt paus o 13 45 i väg igen, via Hörby Centrum o sedan kurs Löberöd, Harlösa, Revingeby, Södra Sandby, Hardeberga där jag körde in till min gamla skola o gick o tittade på skolgården, fy det är ju mer än 40 år sedan, de e inte klokt va tiden gått. Via Bjällerup, Kyrkheddinge Kornheddinge, o sedan mot Torup o en god kopp kaffe på fiket där. Vidare via vägarna mot Malmö o sedan yttre ringen via Bunkeflo o ner till småbåtshamnen o en rökpaus o slappe paus i det gröna gräset. Nu 16,45 är jag åter hemma o det har varit en fantastiskt god dag o inledning på min ledighet.   ---> Turkarta <---
2005-09-06 Mumma, samma fina väder. Så det fick bli en tur idag igen. 10,00 som vanligt lämnade jag hemmet o for i väg österut, längs 101-an med paus i Anderslöv, vidare Skivarp o en vänster sväng o kurs mot Marsvinsholm, men ändrade lite mer österöver o kom ut vid rastplatsen strax före Ystad ( har glömt ortsnamnet) men uj vad det var en vacker väg. Vidare kurs mot Ystad o lite proviantering på Statoil innan jag vände tillbaka en bit o svängde höger mot Bjärestad, Snogeholm, o så småningom kam jag till Sövde o Sövdesjön dar jag tog en lunch i det gröna. Väl har fick jag ett sms från Patrik, dom var i tyskland o ngn hade just "snott" Kristinas ljuddämpare på HD,n när dom var o drack kaffe, djävla tjyv typer va?. Efter en lång skön rast var det dags att glida hemåt igen o det blev de gamla goda vägarna över Blentarp o Häckeberga, här är så grannt, o just denna vägen skulle jag vilja fästa en vhs kamera på hojen o låta den spela in hela färden, för att sen ta fram en mörk vinterkväll o drömma om sommar. Hemma igen vid 16 tiden o sen blev det att lasera några fönsterbågar i värmen, dock inte långt från den kalla ölen. Värmen ja, det är otroligt att vi i början av september har ren högsommarvärme med 23-26 grader, men skönt är det o det skall fortsätta nästan en vecka till tydligtvis.
2005-09-07 Kvällstur till Farmen för en kopp kaffe, drog iväg 18,15 var framme efter tankning 19,00, det var inte många här idag, tydligtvis var det VM fotboll. Sen var det faktiskt ngt mulet, men varmt som f. Tillbaka i mörker o hemma 20,45. Kvällstemp nu 20 grader. Fantastiskt.
2005-09-08 Klubb torsdag, välbesökt, gött skitsnack, gött kaffe, alla på hoj, Staffans motto " de är väl en MC klubb", ja dagen har annars gått i målar tecknen, o det har varit lika varmt som vanligt, från en klarblå himmel lyser solen. Undra nu inte varför det skrivs om väder o vind, men vänta bara till vintern, då är det gött att kunna minnas vissa goda sol o varmt dagar.
2005-09-11 Sol men ngt svalare. Ycc Skåne skall har körning till Orup´s kafe. jag lämnade hemma strax efter 11.00 med kurs Klågerup där vi skulle mötas för vidare körning. 12.20 , 10 st. blev vi o lämnade Klågerup via Kongsmarken o mot Genarp, Dalby, Flyinge, Stehag o Ringsjön o så Orups backe. totalt ett 40 tal kanske. gött kaffe o solen o en del skitsnack. sedan egne hemfärd, där jag körda samma vackra väg tillbaka fram till Dalby där det blev raka vägen hem, var hemma igen 16,00
2005-09-13 Fantastisk sen eftermiddag, sol o varmt 22.grader. Ricky hade mailat om MC-bil träffen i Höj på Vikingatidens område utanför Löddeköpinge. Jag hade inte varit där innan o detta var sista mötet för säsongen, så jag bestämde mig för att dra iväg 17.30. Tog snabbaste vägen dit via motorvägen, precis efter avfarten började det köa upp, o jag förstod inte varför, just då. Men en stund senare var allt klart, det var folk som skulle till träffen samtidigt som alla skulle hem från sina jobb. Väl framme vid infarten var det kaos, det var så ini h-e med motorcyklar o bilar o alla skulle in på området. Jag bara följde framförvarande o vi kom ut på det stora fältet o hej vad det var mycket mc här ( o det var bara början). Parkerade o tänkte sedan strosa omkring. Men fastnade med att stå o titta på all grannlåt som formligen välde in. Jag har aldrig sett så många motorcyklar på en gång o det bara fortsatte o fortsatte. Tog en fika, tittade på bilarna, morsade på massa folk som man kände igen. plötsligt ringde mobilen, det var Staffan. Han o Ricky stod vid insläppet o kollade, så jag strosade ditåt. Plötsligt kom då Patrik o Kristina åkande. Mera kaffe o mera snack. Det var nog 1000 hojar därinne, o längs vägen stod nog fler hundra till, o sen alla bilarna. Det här var både roligt o fantastiskt, lite flyguppvisning osv. fanns tillsammans med ett gammalt rockband. Det blir ngt besök nästa år också. 19.45 tyckte jag det var dags att dra hemåt, men det var lättare sagt än gjort. Nu var det kö för att komma ut. Ja ja det tog sin tid men det gick. Åtminstone kan man säga att det var överväldigande.
2005-09-15 Klubb torsdag, Nja nu e det lite svalare o inte så behagligt att köra hoj, åtminstone i kväll. Välbesökt o gott kaffe. Beslutats sedan tidigare om färd nu på lördag till Gilleleje, tyvärr kan inte jag, det är för dj-igt, men vi skall käka kräftor i Båstad.
2005-09-21 Fortfarande semester o vädret är faktiskt bra o varmt dock ingen klar sol, men ändå. 18 grader varmt ghjort lite husfixande idag men nu på eftermiddagen har jag fortfarande inte sett solen. Tar hojen o kör söderut, dejligt, vindstilla, Höllviken o se på f, nu kommer plötsligt solen från en klarblå himmel, tittar man bakåt ligger molnbanken tung, Skanör o ner i hamnen. Strosar omkring o bara njuter, sitter sedan på en bänk som Ferdinad en längre stund. Fan va gött. Kör småvägar o omvägar hem, - de är ju så skönt, hemma igen 19,00.
2005-09-22 Vädret som igår men solen tittade faktiskt fram på sen eftermiddagen, Torsdag är klubbkväll. Ricky v ar först sedan kom jag o sedan blev vi faktiskt  8 st . Vi satte oss ute o drack vårt kaffe o gjorde som vanligt. 20,30 lämnade vi o skulle fundera över körning på Lördag. På hemvägen var det hel mörkt ute, men skönt i luften så jag tog en liten extra runda o bara njöt, vi vet ju trots allt det att snart kommer hösten o kylan på allvar o sen blir det inte kört så mycket mer, tyvärr. Så det gäller att passa på. I morgon har dom lovat 18-22 grader o bara solsken, så då skall jag ut.
2005-09-24 Det blev bestämt om en Lördagsrunda så det blev Eskil, Patrik, Kristina osse maj. Vädret var ju helt otrooligt. bättre än på en normal svensk sommardag. Besökte Mc butiken i Staffanstorp så Eskil fick hämtat sina doningar, sen via småvägar till Rolsberga och in på Camo överskotts affären, helt ok. Kaffe tarmen hade då satt in så vi fortsatte till Orups Cafe, där vi sen satt länge i solen o åt o drack gött. Returen gick sedan via småvindlig vägar på Ringsjöns norra sida o via en d-ja massa småvägar hamnade vi sen i Torup för nästa kaffe, ja o på den vägen var det. Men som Eskil sa, "det luktar nästan som om det vore vår" när vi åkte genom grönskan. O sen tog vi död på myten om att skåne e platt, bara på dom milen var det upp o ner o fantastiska vyer över skåneland. Har nu varit ute i trädgården o man hör överallt folk som stojar i stimmar o grilldofterna ligger tungt över stan, alltså som en absolut högsommarkväll. Kan bara konstatera "de e gött o leve".
2005-10-02 Söndag. Vi kom överens på torsdagsträffen att vi skulle höras av i helgen om det blev åka av. Lördagen var bara ett regnigt blåsande elände, men idag lyser solen från en klarblå himmel o det är en 14-15 grader o nästan vindstilla. Mailen började gå o vi bestämde 11.00 på slussplan. Det blev Viggo, Staffan o jag. Kort tur blev målet o Viggo satte kurs mot Sjöbo över Staffanstorp, Bjällerup, Hardeberga, Södra Sandby, Revinge, Harlösa, 104an upp mot Sjöbo , Oh vad det var gött. Väl framme vid Sjöbo kom Staffan på den goda ide´n med att ringa Kjell. Jodå han var hemma, vi hade ju kaffebröd med oss o han satte på kaffe hurran, o snart var vi hemma hos Kjell i Sjöbo sommarby. Det blev  gott kaffe i trädgården i den goda solen. Kanon trevligt.. Så småning om blev det dags för reträtt, o Staffan tog ledningen över Everlöv, Blentarp, Slimminge, Skurup o Svedala där Staffan vek av, Viggo o jag fortsatte över Oxie, Lockarp o sen hemåt. Detta var en skön o trevlig söndagstur.
2005-10-08 Sommarvärme har vi haft de sista dagarna, o fler skall det bli tydligtvis. Idag skulle ett gäng Kryddor ut o åka, men inte jag (snyft), jag fick jobba. Men hemma igen klockan 15.00 o det var bara att dra på sig skinnet o sen ut på vägarna med Vilde. Jeesus så gött, tog en sväng ner om Smyge på småvägarna, mums, hoppas verkligen att man kommer ihåg detta om två månader då man springer i jul-stöket. Hemma igen vid 17 tiden o det är fortfarande 16 grader, tidigare idag slogs nog ett oktober rekord i Malmö, 23 grader -varmt. Man såg många hojar ute nu i eftermiddag, undrar hur det såg ut mitt på da´n. Med lite tur blir det en runda igen i morgon söndag.
2005-10-13 Torsdag på Kryddan, tog Vilde dit, lite kylslaget nu men härlig solnedgång längs Limhamnsvägen, fick bli en liten runda innan  man var på klubben, o sen det vanliga kaffe snacket.
2005-10-16 Införskaffat MC lyft så ny skall det bli lättare o putsa, skaffade även vinter täcke. Gjorde en rejäl tvätt inkl motortvätt så nu är det rent o snyggt igen, hoppas på fler turer, men nu är det riktigt höstväder.
2005-10-20 Torsdag på Kryddan, men idag blev det 4-hjuligt dit. Välbesökt o som vanligt kaffe snack. Bestämdes att åka till Mc mässan i Göteborg i januari. Jeffe körde med en propå om Gokart före jul, det får vi ordna. Idag var det bara Viggo o Staffan som kom på hoj.
2005-11-28 Jaha det har inte varit hoj-väder på ett tag, regn o rusk o den sista veckan kallt o djävligt med lite vitt pulver här o där. Torsdags träffarna rullar på som vanligt, nästa eventuella körning blir den 11/12 till Lucia kortegen, men det måste bli varmare än det är nu, just nu på kvällen är det -6,5 grad, burr.  Vi ses.
2005-12-11 Dagens väder 9 gr varmt, sol emellanåt. Lucia Kortegen gick i kväll, träffades först på klubben, kaffe o lussekatter, välbesökt o sedan vid 18,00 tiden iväg till Stortorget, Staffan, Viggo, Geoffrey, I.A, osse maj, fler blev vi inte som körde denna varma decemberkväll, men på torget blev vi 430 st, FY faan vad imponerande, o vilket ljud när alla startade, förvisso blev man nästan gasförgiftad igen, men va fan. Massor med folk längs vägen, men jag tyckte nog att det var sämre med "vakter" i korsningarna, hade behövts mer folk, bilisterna o gångarna var lite väl ivriga. Starten gick som vanligt 19,00, o 19,45 var vi tillbaka på klubben. Varm glögg serverades välvilligt o stämning var hög, observera att det var styrstångs godkänd glögg. Nu har Vilde gjort sitt för denna säsongen, skall nu putsas o oljebytas sen vintertäckas. Men man vet aldrig, jag har varit o tittat på xv1900 Roadliner, Hum Hm, leverans maj, Hum Hum, naj naj det blir inte nu, eller kanske?

God Jul o Gott Nytt År på Er alla. - Snart e de Jul

 

2005-12-12 Håller på att samla ihop årets MC bilder, skall försöka få upp dessa i mapparna. Det är nu klart finns på följande adress    http://www.mrlarsson.com/mcstart/galleri/foto.htm
2005-12-15 Välbesökt klubbkväll. trevligt som vanligt
2005-12-20 Bildspels siten klar med länkar o alles, (se adress ovan) finns nu länk från meny´n också. Det verkar inte som det blir ngn torsdags träff nu innan Jul, förkylningar osv, enl mailen.
2005-12-22 Klubbkväll, litet järngäng, Patrik, Kristina, Viggo, Ingvar A, Jörgen osse maj, jule skitsnack o litta annat snack o sen önskade vi oss allen en God Jul
2005-12-26 Julen överstånden, men se på F nu har vi fått 10 cm snö, de var väl inte nödvändigt, nåt positivt är att nu blir varje dag ljusare, de har vänt, snart e de våår.
   
   

----> Till Top <----